.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  11  12  13  14  15   

 
Lélekpillangó életműdíj - szavazás

Szavazatoddal segíts eldönteni, ki kapja meg 2012-ben a Lélekpillangó életműdíjat! A díjat 2012-től minden évben egy olyan nagy gondolkodó, szellemi fáklyavivő kaphatja meg, akinek életművét halála után is fontos ismerni, gondozni, ápolniA szavazókat bíztatjuk a kortes hadjáratra, hiszen a szavazatok eredménye juttatja majd az egyik jelölthöz a díjat. Az ő szellemi öröksége kapja a cél megvalósításához járó pénzt és a Gáll Gregor szobrászművész által készített kisplasztikát, vagyis a Lélekpillangó életmű díjat.

Szepes Mária (1908. december 14. - 2007. szeptember 3.)

Író, forgatókönyvíró, költő, színésznő. Ismertebb nevén Szepes Mária, íróként Orsi Mária, színészként Papír Magda. Legismertebb művei a Vörös Oroszlán és a Pöttyös Panni-sorozat. A spirituális áramlatok egyik meghatározó tanítójának és a század élő emlékezetének tartja a hazai ezoterikus irodalmi élet. Kilencéves kora óta írt, és még 99-ik évében is dolgozott, interjúkat adott. Számos elismerést és díjat kapott. A XX. század egyik legnagyobb spirituális tanítója volt. Szavazz rá, ha szeretnéd, hogy az Életműdíj segítségével megnyílhasson a Szepes Mária Emlékház!


 

Batta Eszter kiállítása

A fiatal képzőművész, Batta Eszter  kiállítása 2012. február 17-ig látogatható az Erzsébetvárosi Közösségi Ház 1077 Budapest, Wesselényi utca 17.

 A 24 éves ifjú tehetség gyermekkora óta alkot. Rajzaival számos hazai és nemzetközi eredményt ért el. Alkotásai eljutottak Londonba,  Párizsba, Bécsbe, Nagybányára, Várnába, Kijevbe és Jaltába. Kínában több alkalommal díjazták rajzait.

Batta Eszter így vall művészetéről: Képeim öntörvényű vallomások érzéseimről,benyomásaimról és a világról kialakított véleményemről. Munkáimat megpróbálom modern, konstruktív jegyekkel megfogalmazni,helyenként avantgárd és szecessziós hatásokkal kiegészítve. Képeimen a nőiség sok arcán, a női lélek rezdülésén át próbálok reflektálni bonyolult világunk történéseire.


 

Mi is az a dolcsevita?

Fellini klasszikusának, a La Dolce vitának címe fogalommá vált: a szépség, a szerelem, az elzüllés, a bomlás folyamatának szimbólumává. Ez a magazin azonban az élet örömeit akarja hangsúlyozni, mely az apró dolgokban, egy jó könyvben, filmben, koncertben vagy egy finom vacsorában található meg. Programokat ajánlunk utazáshoz, evéshez, iváshoz, olvasáshoz, szólunk azokhoz, akik színházba, moziba, koncertre, kiállításokra szeretnek járni. Mert az élet igenis szép.


 

Fashion Stills fotókiállítás
Nemzetközi kulisszatitkok hazai falakon

A Fashion Stills exkluzív fotókiállítást a Sofitel Budapest Chain Bridge hotelben rendezték meg, mely a divatvilág kulisszatitkaiba enged betekintést, és a leghíresebb tervezők zárt ajtóit nyitja meg a nagyközönség előtt. A már több külföldi Sofitel szállodát megjárt fotókiállítás London, New York, Brüsszel, Washington, Berlin, Chicago, Róma és Los Angeles után idén végre Budapestre is megérkezett. A négy sztárfotós, Derek Hudson, Françoise Huguier, Jean-Marie Périer és Gérard Uféras a divat emblematikus figuráiról és mozzanatairól készített pillanatképeket, melyek közül a legnépszerűbb alkotásokat ezúttal a magyar közönség is megtekintheti. A Dior, a Chanel, a Jean-Paul Gaultier, és az Yves St Laurent divatházak függönyei mögött lejátszódó események apró töredékeibe így betekintést nyerhet bármelyik divatőrült, vagy egyszerűen csak a fényképezés iránt érdeklődő.

A kiállítás megnyitójára hazánkba látogatott az egyik művész, Gérard Uféras, aki a megnyitón elmondta, magát fotóriporternek, nem pedig divatfotósnak tartja, akit 14 éve varázsolt el a divat világa. Összesűrített érzelmeket igyekszik megörökíteni, melyekre úgy tűnik igény is van, a párizsi Polka Galerie szerint ugyanis az utóbbi időben megnőtt a kereslet a fotók iránt, és jó befektetés, ha valaki ebbe a kortárs, nagyon mai művészeti ágba fekteti pénzét.

Budapesten is méltó helyet kapnak tehát fotóművészek alkotásai. A kiállítás egészen április 20-ig tekinthető meg, a Sofitel Budapest Chain Bridge pedig szeretettel vár mindenkit, akit a divat története lázba hoz és szeretne bekukkantani a kulisszák mögé.


 

oldalak:  1  2  3  4  5   ...  11  12  13  14  15   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat