.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   

 
Ismét a tokaji aszút ünnepelhetjük

December 10-én immár másodszor ünnepelhetjük a tokaji aszút, ami exkluzivitása révén a világ egyik legjobb édes bora. Az idei Nemzetközi Aszú Day jó alkalom arra, hogy egy klasszikus párosításával, a libamájjal kóstoljuk együtt. #aszuday

For English please scroll down

bővebben >
 


Junibor újbor nagykóstoló

A tavalyi évek sikeres rendezvényei után, idén is megrendezzük az év legnagyobb újbor sétálókóstolóját, a Junibor Újbor tesztet a DiVino Gozsdu borbárban. Vége a szüretnek, de most kezdődik az igazi kaland: vajon milyen lesz a 2018-as évjárat? A borok már a pincékben, a frissek november közepére már palackokban, így borászaink nekiindulnak, hogy megmutassák nekünk, mit hozott az év.

bővebben >
 


A Kristinus Borbirtok a Decanter Asia Wine Awards 2018 legsikeresebb magyar pincészete

2 ezüst, és 3 bronz – azaz 5 dobogós elismerésben részesült a Kristinus Borbirtok az idei Decanter Asia Wine Awards versenyen, ezzel a teljesítménnyel a legsikeresebb magyar pincészet lett az induló magyar borászatok között. A rendezvény 50 nemzetközi szaktekintélye 37 ország több mint 3000 termékét értékelte. A Kristinus borbirtok mellett a Csányi; a Vylyan; a Grand Tokaj; a Holdvölgy (Tokaj); a Szepsy (Tokaj) és a MÁD pincészetek képviseltetették magukat – a magyar borászatok összesen 20 érmet vehettek át.

bővebben >
 


Bárvonalon erősít az Agárdi - új gin, rum, whisky a hazai párlat piacon

A bárkultúra bohém aranykorát keltette életre az Agárdi Pálinkafőzde idei születésnapi rendezvényén, ahol legújabb párlatait, a saját készítésű dry gint, érlelt rumot, és single malt whiskyt is bemutatta a közönségnek.

bővebben >
 


Itthon is felkapott a gin
Gin Is A Hit In Hungary

Igazi frissítő, éppen ezért töretlenül népszerű nálunk is a gin, és persze a belőle készülő koktélok is. Egyedi ízvilága sok bártendert megihletett már, így az egyszerűtől az extravagánsig rengetegféle ginalapú koktél közül tudunk választani. Ráadásul mindezt tehetjük úgy is, hogy közben a környezettudatosságra is figyelünk.

For English scroll down

bővebben >
 


Itt az első Bujdosó-pezsgő!

Balaton, nyár, vitorlázás, jó borok és gasztronómia. Valahogy így képzeljük a tökéletes vakációt a magyar tengernél. És hogy még teljesebb legyen az élmény, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet egy igazi, dél-balatoni stílusú tradicionális pezsgővel rukkolt elő ebben az évben.

bővebben >
 


VinAgora Nemzetközi Borverseny - taroltak a magyar borok

4 nagyarany, 73 aranyérem, 87 ezüstérem, 6 champion díj, 3 „nevező ország legjobb bora”, 7 „legjobb fajtabor” díj, „legeredményesebb családi pincészet” díja, „legeredményesebb fiatal borász” díja, a „VinAgora új felfedezettje”, a „legegységesebb pontozással odaítélt aranyérem” díj - ez az idei VinAgora Nemzetközi Borverseny eredménye.

 

bővebben >
 


Gere wines updated

A brand new look is introduced for the Gere wines heralding the next chapter in the winery’s the three decade long history. The name has also changed: the labels will indicate “A. Gere” referring both to the founder Attila Gere and his children Andrea and Attila. Beyond the changes in packaging the product structure has also been updated making it more streamlined. The motivation for the changes at the winery, spanning seven generations, was to create a distinctive image that while retaining the family business character is able to represent the quality of the wines and meet long-term market standards both domestically and internationally.

bővebben >
 


Megújultak a Gere borok

Új külsőt vettek fel a Gere Pincészet borai, jelezve a harminc éve tartó történet következő szakaszát. A név is módosult: “A. Gere” olvasható a címkéken, utalva Gere Attilára és gyermekeire, Andreára és Attilára egyaránt. A címkéken túl a kínált borstruktúra is megváltozott, átláthatóbbá vált. A hetedik generáción átívelő borászat célja a váltással az volt, hogy a családi jellegen túl egy egységes, a palackok tartalmának minőségét méltó módon kifejező megjelenést hozzon létre, mely itthon és nemzetközi viszonylatban egyaránt, hosszú távon is megállhatja a helyét.

bővebben >
 


Az Év Sommelier-je 2018

„Az Év Sommelier-je” versenyt ebben az évben már harmadik alkalommal rendezik meg. A verseny szervezője a Magyar Sommelier Club, szakmai támogatói a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség.

bővebben >
 


DiVino Gozsdu & Junibor Organic Special
Március 21. 18:00 DiVino Gozsdu

A tavalyi sikeres esemény után, idén másodszorra is megrendezik a bioszemléletű Juniborászok bormustráját a DiVino Gozsdu borbárban. Kóstolhatók a Junibor bio szemlélettel és organikus módon gazdálkodó borászainak tételei. Itt lesznek a Junibor bio, átállásban lévő, illetve bio szemlélettel, de tanúsítvánnyal éppen még nem rendelkező fanatikus szőlész-borászai.

bővebben >
 


Okleveles kávékóstoló-mester lett Reviczky Gábor

Izgalmas kávékóstoló kurzuson vehetett részt a minőségi kávézás magyar nagykövete, Reviczky Gábor, akit családja is elkísért a hangulatos „Cupping session”-re. A hétvégi kurzus végén egy oklevelet is átvehetett a Warda Coffee csapatától, ami bizonyítja, hogy kiváló kávémester lett.

bővebben >
 


2017 A szekszárdi borvidéken

A tavalyi év is igen mozgalmas volt a szekszárdi borvidék számára, az itteni borászok közössége 2017-ben is számos kóstolót és programot tartott helyben és Budapesten is, és persze a legfontosabb megmérettetéseken is jól szerepeltek a szekszárdi borok. Ezek voltak a legfontosabb történések a szekszárdi borvidéken.

bővebben >
 


Bécs igazi kávékalandra hív

Kávéfesztivál Bécsben


Bécs januárban igazi kávéélménnyel várja a kávé szerelmeseit. 2018. január 12. és 14. között az Ottakringer Brauerei ad otthont a Vienna Coffee Festivalnak, majd ezt követően, január 18-án a 61. Kávémérők bálját rendezik meg.

335 éve a bécsiek igazi kultúrát teremtettek: a bécsi kávé és kávéházak élménye azóta különleges életérzéssé nőtte ki magát. Januárban két rendezvénnyel, a Vienna Coffee Festivallal, valamint a 61. Kávémérők báljával várja az oszták főváros a hagyományos és újhullámos fekete kedvelőit.

Bécs egyik legismertebb sörfőzdéje, az Ottakringer Brauerei ad otthont a város tradícionális italáról szóló fesztiválnak, az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Vienna Coffee Festivalnak. A kétezer négyzetméteren, 2018. január 12. és 14. között tartott eseményen kávéból készült különlegességeket és a kávészemek nemesítésének folyamatát is megismerhetik az érdeklődők. Az idei fesztiválon az új, minőségi kávékülönlegességek fenntarthatóságára és annak precíz felhasználására, valamint a szakma továbbfejlesztésére helyezik a hangsúlyt.

A programot a helyszínen bemutatott kávézáshoz tartozó kiegészítők, divatos ruhadarabok, könyvek, fényinstallációk, DJ-k, Ausztria egyre gyarapodó kávépörkölő-közösségének bemutatkozása, valamint a barista-bajnokság teszik teljessé. Legyen szó filteres kávéról, eszpresszóról, Cold Brew vagy Latte Art elkészítéséről, esetleg egyéb kávé-koktélok keveréséről, a profi baristák idén sem ismernek majd határokat. 

A részletekről a "bővebben" szóra kattintva olvashat.bővebben >
 


Celebrate With Tokaji Aszú!

Advent, Christmas, New Year. Well over a month to celebrate with one of the most special and unique Hungarian wines, Tokaji Aszú which definitely belongs to the greatest sweet wines of the world. Its elegance and prestige lift it above everyday wines into the realm of drinks for special occasions so this is the time of the year to buy and open a few bottles of aszú, what’s more we have several arguments to demonstrate the diversity of aszús.

bővebben >
 


Megvan az idei Év Bortermelője díj győztese

December 7-én 12 órakor, sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2017” cím nyertesét  A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható. Ez tehát a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés.

bővebben >
 


Tokaji aszút az ünnepekre!

Advent, karácsony, újév. Bő egy hónap a folyamatos ünneplésre, méghozzá az egyik legkülönlegesebb és legegyedibb magyar bortípussal, a tokaji aszúval, aminek egyértelmű helye van a világ legjobb édes borai között. Eleganciájánál és presztízsénél fogva nem a hétköznapok, hanem az ünnepek itala, így pont ideje beszerezni egy-két palackkal, ráadásul több érvünk is van az aszú sokszínűsége mellett.

bővebben >
 


Reviczky Gábor nevű kávét dobott piacra a Berger&Co
Magyar szereplő a kávékapszulák világpiacán

Reviczky Gábor színművész régóta a minőségi kávézás hazai nagykövete, aki él-hal a finom pörkölésű, tökéletes kávéért. Arra azonban még ő maga sem számított, hogy a magyar kávéforgalmazó, akivel hosszú idő óta dolgoznak a legkiválóbb ízharmónia megalkotásán, meglepetésként róla nevezi el legújabb kávéját.

bővebben >
 


ASI diploma - először Magyarországon

A Nemzetközi Sommelier Szövetség (ASI), immár hatodik alkalommal, ebben az évben is meghirdette a nemzetközi sommelier vizsgát, amelyet először rendezhettünk meg Magyarországon. Ezen a megmérettetésen az ASI rendes jogú tagjai által benevezett sommelier-ek vehetnek részt.

bővebben >
 


V. JUNIBOR és Gasztroünnep a borászok új generációjával
2017. szeptember 28-október 1. - Budapest, Szent István tér

V. JUNIBOR és Gasztroünnep a borászok új generációjával

33 család, 40 borász és az ország majdnem összes borvidéke. Frissek, fiatalok, energikusak, világlátottak. Ők a Junibor Egyesület, akik a DiVinoval karöltve ötödik alkalommal veszik birtokba – ezúttal szeptember végén – a Bazilika előtti Szent István teret.

Jövő héten indul az V. Junibor és Gasztroünnep, kóstoljunk együtt a Bazilikánál! Nincs is jobb, mint egy fűszeres levegőjű kora őszi estén ülni a szökőkút szélén, vagy az égősorokkal kivilágított téren egy pohár rozéval/fehérrel/vörössel a kezünkben. Körülöttünk a nyüzsgő város, turisták, borimádók, magyarok és külföldiek, de erre a 4 napra most a magyar borok kötnek össze itt mindenkit.

Koccintsunk a város legszebb sétálókóstolójára, és a borászok új generációjára!

A programokról, kiállítókról a "bővebben" szóra kattintva olvashat.

 

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat