.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   

 
Les Misérables - A nyomorultak: századszor!
Madách Színhá z2018. január 16-án, kedd 19:00

2016-ban mutatta be a Madách Színház Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg: Les Misérables – A nyomorultak című musicaljét, és már a 100. alkalommal kerül színre 2018. január 16-án, kedden este 19.00 órától a Madách Színház Nagyszínpadán!

 

bővebben >
 


Ibsen: Kísértetek a Centrál Színházban
Alföldi rendezésében, Básti Julival a főszerepben

2018. január 5-én Alföldi Róbert rendezésében mutatja be a Centrál Színház Ibsen egyik ritkán játszott darabját, a Kísérteteket. A fájdalmasan keserű drámában Alving kapitány gazdag özvegye férje halálának tizedik évfordulójára árvaházat építtet az elhunyt emlékére. A megnyitó ünnepségre hazavárja rég nem látott fiát, aki festőként Párizsban él. De lehet-e bármit örömmel ünnepelni olyan világban, ahol álszentség leplez szégyenletes titkokat, kényszerű hazugságokat és elfojtott vágyakat? A női főszerepet Básti Julijátssza, Gáspár Tibor és Gáspár Sándor pedig először látható a Centrál Színház színpadán.

bővebben >
 


Színház a színházban

A Thália Színház Premierajándék című legújabb darabja a nézők szeme láttára jut el az asztalra tett példánytól a tapsig. Csak Önöknek, csak ma este: kizárólag a legmulatságosabb pillanatok és a legigazabb érzelmek! A Thália színészei eljátsszák Oscar Wilde Lady Windermere legyezője című vígjátékát. És a teljes próbafolyamatot. És önmagukat. És egymást. Minden, amin Ön nevet, és amin ők nevetnek – és ami a jelen lévő rendezőt, Csányi Sándort ihleti és bolondítja. 

bővebben >
 


Hulla az utazóládában
A Thália Színház új bemutatója

A Thália Színház legújabb retróbohózata a Rákosi-korszakba, egészen pontosan 1953-ba repít vissza minket.

A szigligeti alkotóházba pillanthatunk be, ahová inspirálódni és írni vonulnak el a magyar irodalom nagyjai és feltörekvő fiataljai. Talán nem is zavarná meg semmi a gyümölcsöző munkát, ha szereplőink nem egymás megfigyelésével, jelentések írásával, pozíciójuk féltésével lennének elfoglalva, és ha a társalgóban lévő utazóládából nem kandikálna ki néha egy hulla lába…

Amikor Rákosi elvtárs kedvencét, Sass Tibort felterjeszti Sztálin-díjra, a költővel egy idelátogató olasz riporter készít interjút. A szigligeti alkotóházban mindennek hiba nélkül, terv szerint kellene mennie. Csakhogy ellopták a kapucsengőt, rossz helyre kézbesítették a besúgójelentést, az államvédelmi kísérő elkallódott útközben… és Sass Tibor halott.

bővebben >
 


Hét új bemutató a Centrál Színházban

Példátlanul sok, hét új bemutatóval várja a közöséget ősztől a Centrál Színház. Október 6-án Pokornia Lia improvizációs one-woman-showja nyitja az 2017/2018-as évadot, majd Puskás Tamás rendezésében jön a Hajmeresztő című krimi-komédia Simon Kornéllal a főszerepben. Bergman Personája mellett egy rendhagyó felolvasó est-sorozat, a Love letters is színpadra kerül és felfrissülve visszatér az Ájlávjú című zenés darab. Januárban Alföldi Róbert rendezi Básti Juli főszereplésével Ibsen Kísértetek című drámáját, márciusban pedig Molnár Ferenc Delila című vígjátéka kerül színre Balsai Mónival és Stohl Andrással a főszerepben.

bővebben >
 


Csúcsot döntött a Madách Színház!

A 2016/17-es évadban 476 előadást tartott a Madách Színház! Saját játszóhelyükön, a RaM Colosseumban, a Szegedi Szabadtéri Játékokon, illetve több vidéki helyszínen, az évad folyamán összesen 476 előadáson találkozhatott a közönség előadásaikkal és művészeikkel.

bővebben >
 


Shakespeare, ahogy nekünk tetszik - táncfantázia
A Szerelmünk, Shakespeare Fesztivál ma esti bemutatója

Szerelmünk, Shakespeare Fesztivál ma esti bemutatója a Shakespeare, ahogy nekünk tetszik című táncfantázia.

Az alkotók szerint Shakespeare műveit táncművészetben megjeleníteni eddig talán csak Seregi Lászlónak sikerült igazán. A drámaíró örök érvényű gondolataiból merítve a fiatal koreográfusok mégis úgy döntöttek, hogy három Shakespeare-dráma esszenciáját álmodják színpadra modern táncban elmesélve, a Madách Színház tánckarának előadásában. Hiszen a Szerelem, a Létezés összetettségének 400 éves igazságaira ma is rátalálhatunk magunkban, csakúgy, mint a Szentivánéji álom, a Rómeó és Júlia, valamint a Csókolj meg, Katám! halhatatlan szereplői…

 

bővebben >
 


Nézőszám-robbanás ? 400 000-en a Vígszínházban
Eszenyi Enikő vígszínházi sajtótájékoztatója a Pesti Színházban

Ismét merész műsorterv a Vígszínházban: ifj. Vidnyánszky Attila Hamlet, Wunderlich József Andrej, Börcsök Enikő Gertrudis, Hegedűs D. Géza Claudius, Kern András újra Feydeau-darabban, Petrik Andrea vendégként játszik, Vecsei H. Miklós az egyik legifjabb vígszínházi szerzőként mutatkozik be. „Nagy kihívások, nagy kalandok, nagy vállalkozások várnak ránk” – ezekkel a szavakkal köszöntötte a 122. évadot bemutató és az előző évadot értékelő sajtótájékoztatót a Vígszínház igazgatója, Eszenyi Enikő, aki a Hamletet rendezi.

bővebben >
 


Tiltott darabbal indul a Tesla Teátrum
Háy Gyula özvegye küldte el a tiltott dráma kéziratát

Titokban jutott el Vas-Zoltán Iván rendezőhöz Háy Gulya Appassionata című drámájának kézirata, amelyet idén április 29-én visz színpadra a Tesla Teátrum. Az egykor nemkívánatos drámát a szerző özvegye, Háy (Majoros) Éva rejtélyes körülmények között küldte el Svájcból a rendezőnek, még a rendszerváltás előtt. A drámában egy művész pár szerelmi története és a kommunista diktatúrával szembeni küzdelme bontakozik ki az ‘56-os forradalmat követő megtorlás idején. 

bővebben >
 


Színház nyílik a belváros szívében
56-os darabbal indít a Tesla Teátrum

Színház nyílik Budapest belvárosában, a Kazinczy utcában Tesla Teátrum néven. A repertoárjában élő, korszerű XXI. századi előadásokat ígér. A teátrum Háy Gyula Appassionata című drámájával kezdi meg folyamatos működését, a darab premierjét április 29-én tartják. Szeptembertől pedig új bemutatókkal és bőséges programkínálattal indul a színház első teljes évada.

bővebben >
 


Klasszikus vígjáték a mában!

A főnök meg én meg a főnök címmel Sebestyén Aba rendezésében mutatja be április 29-én a Thália Színház a Két úr szolgája című komédia Hamvai Kornél-féle átiratát.

 

bővebben >
 


Minden rendű emberi dolgokhoz
versszínház ? felhanggal, a költészet napja tiszteletére

A legszebb verseivel és egy formabontó előadással tiszteleg a Költészet Napján a Holdvilág Kamaraszínház József Attila előtt. József Attila születésnapja, a Költészet Napja. idén egy többszereplős, a költő munkásságát felölelő darabbal készült a Holdvilág Kamaraszínház, aminek a székhelye az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban van. Az előadás nagyon meghitt, hiszen a színészek, a nézők között játszanak, a színpadon.

bővebben >
 


Thália Humorfesztivál 2017

Az idei Thália Humorfesztivált március 17. és 19. között rendezik meg a Thália Színházban, ahol összesen nyolc produkció mutatkozik be.

bővebben >
 


Kean, a színész a Tháliában
Romantika, szerelem, féltékenység és egy szökevény menyasszony - Kean, a színész

A március 5-én bemutatásra kerülő új darab a neves angol színész, Edmund Kean viharos magánéletébe enged betekintést: szerelem, féltékenység, és még egy szökevény menyasszony is felkavarja a kedélyeket. Alexandre Dumas eredeti darabját Jean Paul Sartre írta át, amelyből most Hamvai Kornél készített a Thália Színház számára egy kétfelvonásos változatot. Keant Szervét Tibor alakítja, további szerepekben pedig Molnár Piroskát, Csányi Sándort, Gubás Gabit, Pindroch Csabát, Szabó Erikát és Bán Bálintot láthatják a nézők. A darab rendezője, Kelemen József elmondása szerint a Kean, a színész egy vadromantikus történet, amelyben egy bonyolult szerelmi sokszög bontakozik ki. Az egzisztencialista mű azt a nehéz kérdést feszegeti, hogy hol végződik a civil ember, és hol kezdődik a művész, a darab pedig folyamatosan reflektál a saját világunkra. A jelmezek a steampunkot idézik, és egy olyan izgalmas világ tárul a szemünk elé, amely tele van romantikával.

bővebben >
 


Szemenszedett igazság ? Müller Péter bűnügyi komédiája a Tháliában

Február 13-án 19 órától a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje keretében láthatja a közönség Müller Péter darabját – a Szemenszedett igazságot – a Thália Színház Nagyszínpadán. A Csiki Játékszín vendégjátékaként színre kerülő, gondolatébresztő darabot itthon keveset játszották, viszont nagy sikerrel járta be Olaszországot és Latin-Amerikát is.

bővebben >
 


Minden rendű emberi dolgokhoz
Fejes Imre kritikája

Színdarab József Attila halálának évfordulójára - A Holdvilág Kamaraszínház elő-bemutatója (zenés, képes versszínház, felhanggal, 1 részben)

bővebben >
 


Facebook Live sajtótájékoztató a Dumaszínházban

A Dumaszínház január 17-én élő Facebook-közvetítésben ismerteti a 2017-es év soron következő bemutatóit. A stand-up főhadiszállása ezt az évet is erősnek ígérkező produkciókkal nyitja: a közönség Dombóvári István, Bödőcs Tibor, Csenki Attila, Felméri Péter, Badár Sándor és Mogács Dániel korábban még nem látott önálló estjére válthat jegyet 2017 elején, emellett három vadonatúj közös estet is láthat Aranyosi Péter és Dombóvári István, Kiss Ádám és Benk Dénes, valamint Ceglédi Zoltán és Tóth Edu közreműködésével.

 

 

bővebben >
 


József Attila est - előbemutató
Minden rendű emberi dolgokhoz

Zenés, képes versszínház egy részben, József Attila halálának évfordulóján a XIII. kerületi Önkormányzat támogatásával, a Holdvilág Kamaraszínház előadásában – Elő-bemutató

bővebben >
 


Dumaszínház bemutató: Fear the Szaknévsor

Érezte már azt, hogy a sorsa egy manikűrös kezében van? Szembesült már azzal, hogy egy temetkezési vállalkozó bármikor képes kirántani maga alól a talajt? Pironkodott már szoláriumban? Előfordult már önnel, hogy az otthonát hazavágta egy költöztető brigád? Csalta már tőrbe vívóoktató? Tapasztalta már, hogy a felbérelt Mikulás elsiklott a dolgok felett? Vagy hogy jelen előadás színészei eljátsszák a becsületét? Féli ön a bébiszittereket, könyvelőket, pincéreket? Rosszul teszi, ha nem, mert mindannyian ki vagyunk szolgáltatva a szolgáltatói szektor kényének-kedvének.

bővebben >
 


Moszkva-Petuski

Venyegyikt Jerofejev Moszkva-Petuski című kisregényét Vári Erzsébet fordításának felhasználásával színpadra alkalmazta és rendezte Tamási Zoltán.

Venya, a seremetyevói kábelfektetési munkálatok egykori brigádvezetője, képzeletében legyeskedő angyalkái kíséretében vonatra száll a moszkvai Kurszki pályaudvaron. Lelke nyitott, szelleme szárnyal. Petuskiba készül, ahol a boldogság várja...És bőröndöcskéje zsúfolásig tömve színes sokféleségben tündöklő, magas alkoholtartalmú italkülönlegességekkel...

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat