.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5  6   

 
Arany Péntekkel nyit az ősz legízletesebb gasztrofesztiválja

Október 12-14. között újra itt a 6. Kürtőskalács Fesztivál, melynek házigazdája idén Papp Gergő, „Pimasz Úr” lesz. Különlegességként beköszönt az „Arany Péntek” és szombaton a jótékonysági közösségi sütésen, a Kürtős Kalandon megválasztják a legjobb kürtőskalács-desszertet készítő céges csapatot a budai Gesztenyés-kertben.

bővebben >
 


Októberi Kürtőskalács Fesztivál: a Madárlátta Kürtős biztos befutó

A Holnemvolt Vár különleges kürtőskalács desszertezője, az Édes Mackó még édesebbé varázsolja majd a hatodik Kürtőskalács Fesztivált, melyet október 12-14. között rendeznek meg a budai Gesztenyés-kertben.

bővebben >
 


Egri mesterkurzusok a Vino Kóstoló Ünnepen

Eger régóta az egyik legkedveltebb úti cél a borrajongók körében. A gyümölcsös és változatos stílusú borokat adó borvidék augusztus végén ismét remek programmal és exkluzív mesterkurzusokkal készül az Eger-rajongók számára.

bővebben >
 


Tematikus brunchok a zánkai Fügekertben

Tematikus brunchok a zánkai Fügekertben

Van egy olyan romantikus terasz Zánkán, ami mellett nem lehetett álmodozás nélkül elmenni az utóbbi években...

Van egy filmes és zenei szakember, aki gondol egyet, és panziót álmodik ide...

Aztán van egy séf, aki már volt Michelin-csillagok közelében...

És azt még nem is mondtuk, hogy ez a terasz igazi lusta reggelikre és hosszú ebédekre teremtődött, vagy reggelikre, amik ebédekbe folynak át...

Kevés lelkesebb tulajdonos van a Balaton-mentén, mint a zánkai Fügekert-Bed&Wine tulajdonos-házigazdája, a filmes és zenés berkekből érkező Havas Miklós – ő egyébként az egyik producere Fabricius Gábor Szex, Drót, Rock ´n Roll című filmtervének, melyet a Karlovy Vary filmfesztiválon idén a „Legjobb vízió díjával” tüntettek ki. Hozzá csatlakozott idén Pallag Dávid, a Michelin csillagos Tanti ex sous chefje. Ők ketten bármilyen reggelit és brunchot elvisznek, úgy, hogy közben minden időtlen, hangulatos, és az ember nem akar tovább indulni.

A hosszú reggelikből születtek a hosszú brunchok. Az étlap táblás ajánlat, déltől a termelői finomságokat grillen készült ételek váltják fel, és az ikonikus lecsó, aminek itt, ahogy lehet, kihúzzák a szezonját.

A Fügekertben három tematikus brunch vár ránk a nyáron:

FÜGEKET BRUNCHOK I. – Lecsó brunch – július 28-29.

FÜGEKERT BRUNCHOK II. – Provence-i brunch – augusztus 11-12.

FÜGEKERT BRUNCHOK III. – Jeruzsálemi brunch – augusztus 25-26.

A részletekről a "bővebben" szóra kattintva olvashatnak.


bővebben >
 


CSOBB! - Balatoni programajánló

CSOBB! - Balatoni programajánló

Húha! Szezon szó ide vagy oda, már végigolvasni is élvezetes, mennyi mindent tartogat nekünk a július első fele. Egyszerre több helyen is lenne az ember, a stranddal együtt meg aztán végképp. A lenti programok szerencsére ezt sem zárják ki, sőt, ha szerencsénk lesz az idővel, a legjobb tippnek tűnik Balatonfüreden betérni a legújabb Anjuna fagyizóba, a Pláne teraszán Burgert markolva megnézni a VB döntőt, Kontor Tamásra ringatózni Aperol spritz-el, vagy belekóstolni a Lavender Terasz nyári étlapjába. 

Anjuna Füred

Bölcső - Burger - Pláne 

Étlapteszt a Lavender Teraszon 

Kontor Tomi és Aperol

Legyen nektek is húha ez a július! 

A részletekről a "bővebben" szóra kattintva olvashattok.

bővebben >
 


Július elején jön a VII. Gönci Barack Vigasság

Bocskor Bíborka és Gájer Bálint ugyan teljesen eltérő zenei stílust képvisel, a barack most mégis összehozta őket. Igazi barackmámorban úszhatnak majd ők is, ugyanis kevesebb, mint két hét múlva, július 6-7. között újra Boldogkőváraljára érkezik a gönci kajszibarack kétnapos ünnepe, a Gönci Barack Vigasság.

bővebben >
 


Mámorító barackillat: Idén is jön a Gönci Barack Vigasság

Idén is jön a Gönci Barack Vigasság

Július első hétvégéjén immáron hetedik alkalommal ünnepeljük együtt a gönci kajszibarackot a Gönci Barack Vigasságon. A Zemplén kapujában ilyenkor minden a barackról szól, a Boldogkői vár, a Bestillo Pálinkaház és Terra-Boldogkő Látványpince is mámorító gyümölcsillattal telik meg.

- Hogy miért ragaszkodunk ennyire a gönci barackhoz? Ebben a térségben születtünk és ugyan voltak kitérőink, de ide tértünk vissza felnőttként, a vidék nyugalma újra elvarázsolt minket. Itt éljük álmainkat és itt kamatoztatjuk a máshol megszerzett tapasztalatainkat - fogalmazta meg a Gönci Barack Vigasság főszervezője, Czakó Mónika. - Van egy csodálatos gönci barack ültetvényünk és egy pálinkafőzdénk, ahol a hagyományos gönci barackpálinkán túl készítünk párlatot többek között málnából, szilvából, piros vilmoskörtéből és a paletta folyamatosan nő. A szívünk csücske természetesen a térség kincse, a gönci barack. Szeretnénk, ha évről évre egyre többen ismernék meg ezt a zamatos gyümölcsöt, az ebből készült ínycsiklandozó ételeket, a pálinkát, az egész tájat, Borsod-Abaúj-Zemplén megyét, Göncöt, Boldogkőváralját, minden csodát, ami ebben a területben lakozik. Ezért hívtuk életre 2012-ben a Gönci Barack Vigasságot, és ezért ünnepeljük idén is együtt július 6-7-én Boldogkőváralján a mennyei gönci kajszit.

Hogy mit tartogat magában a Gönci Barack Vigasság? Lesz pálinkafelismerő verseny, főzdelátogatás, pálinkakóstolás, kemenceizzítás, sütemények, barackos finomságok: szörp, lekvár, méz, rétes, fánk és különleges gönci barackos ételek. Valamint természetesen gyermekprogramok és egy kis zenés, táncos körítés. Fellép Gájer Bálint, a Blahalouisiana, a Magashegyi Underground és Hobo is az együttesével. Aki pedig a környéken szeretné kipihenni a fáradalmakat, azt családias fogadók, hangulatos vendégházak várják Boldogkőváraljától Tállyán át Telkibányáig.

Érdemes lesz tehát július 6-7-én az abaúji térségbe látogatni és bepillantani az eredetvédett gönci kajszibarack ünnepére, tenni egy sétát a híres, sziklára épített Boldogkői várba, belekortyolni az eredeti gönci barackpálinkába és beszívni a friss, vidéki levegőt.

További részleteket a "bővebben" szóra kattintva olvashat.

bővebben >
 


Avasi Borangoló - május 17-19.
Bor, gasztro, zene

Borászok, gasztroműhelyek, zenekarok, séta, lazulás, utcazenészek, vásár, barátok, food truck konvoj, nyitott pincék, macskaköves utcák, termelői piac – ez az Avasi Borangoló és még sok minden más – 3 nap önfeledt szórakozás 40 helyszínen, 70 programon.

bővebben >
 


Szekszárd Open Cellars
18-21 May, 2018.

The warmer the weather gets, the more attractive outdoor events become and a growing number of people set off to take excursions to various regions in Hungary. True to the spirit of our traditions Szekszárd winemakers welcome guests with open cellar doors and great wines on the Pentecost long weekend.

bővebben >
 


Balatoni programok - Hosszú hétvége Edition

A tíz idei hosszú hétvége közül is kiemelkedik a négynapos tavaszi örömünnep: jó esetben április 27. péntek estétől kedd estig az ember munkára sem gondol. Nem csoda, hogy a balatoni vendéglátósok is szinte egy emberként tűzték ki ezt a 4 napot amolyan terasznyitó-tavaszindító-szezonnyitónak. A székek végleg kikerülnek a teraszokra, rövidnadrágban lehet nekiindulni a hegynek, a Sabar füvén heverve friss bort kóstolni, a Pláne teraszán füstölt húsok illatára Green Egg köré gyűlni, Badacsony oldalából naplementét nézni...de még előtte is van egy hétvége szerencsére. Kovács Tomiék Csopakon a Gastro-Hack csapatával nyitják a teraszt.

bővebben >
 


Badacsony a New Yorkban
2018. április 14.

Badacsony a New Yorkban

A Badacsonyi Borvidék színe-java hetedik alkalommal mutatkozik be a „Világ Legszebb Kávéházában”, az impozáns New York Palotában április 14-én, ezúttal a Róma teremben. 

- Hetedik alkalommal kerül sor a rendezvényre, ezért azt gondoltuk, itt az ideje a megújulásnak  – mondta Váli Péter, a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről, akik a Badacsonyi Borvidéki Borút Egyesület borászainak aktív közreműködésével szervezik meg a borvidék bemutatkozását.

A nagy, borvidéki kóstoló marad a New York Palotán belül, de új helyszínen, a Róma teremben rendezik meg, és a Badacsonyi Borvidék borászatai mellett újdonságképpen bemutatkoznak a desztináció települései, szálláshelyei, vendéglátóhelyei, programhelyszínei és egyéb szolgáltatói is.

Kitűnő alkalom ez, hogy az érdeklődők megismerhessék a helyi termelőket, a borász szakma kiemelkedő képviselőit, kérdéseikre közvetlenül kapjanak választ tőlük. A kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig mindenki jelen lesz, hogy az általuk kínált válogatott borok kóstolása, és a velük való beszélgetés által elevenedjen meg a Badacsonyi Borvidék hangulata.

 A részletekről a "bővebben" szóra kattintva olvashat.

bővebben >
 


Furmint Február Nagy Kóstoló
2018. február 1. 16:00-21:00 Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár

2018 februárjában már kilencedik alkalommal állnak csatasorba a furmintok, hogy meghódítsák a borbarátokat. A furmint szempontjából koncentrált hónapban szerte az országban, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők állítják majd a középpontba ezt a szőlőfajtát. Az egész februárban tartó rendezvénysorozat csúcspontja a Furmint Február Nagy Kóstoló lesz, amelyen 2018-ban már több, mint százötven prémium furmintot lehet majd megízlelni. Idén a nagykóstoló napjára esik a nemzetközi furmint nap is, melynek állandó időpontja február 1. Ezért szeretnénk, ha  minél többen a #furmintday hashtaget használnák.

bővebben >
 


Második Olasz Gasztronómiai Világhét

2017. november 20. és 26. között immár másodszor rendezik meg az Olasz Gasztronómiai Világhetet, amelyben a teljes olasz külképviseleti-konzulátusi hálózat, valamint az Olasz Kultúrintézetek, több mint 1000 program szervezésével vesznek részt.

bővebben >
 


Oktoberfest Budapest - Szombathely
Október 5-8. Kincsem Park

A világ legnagyobb sörfesztiválja idén is ellátogat Budapestre. Így Magyarországon már ötödik alkalommal élhetjük át az igazi bajor élményt a Paulaner Oktoberfest Nagysátorban. Idén változik a helyszín, a Kincsem parkba költözik át, ahol jóval nagyobb hely áll a látogatók rendelkezésére.Sőt idén Budapest mellett  a sörünnepet első alkalommal Szombathelyen, a Történelmi Témaparkban  is megrendezik, október 13-15 között.

bővebben >
 


IV. PirosLábos fesztivál
Nyitott porták Szigetmonostoron 2017. október 7. szombat

IV. PirosLábos fesztivál - Nyitott porták Szigetmonostoron

Besokalltál a tömegrendezvényektől? Egy fesztiválban a nyugalmat, a családias hangulatot és a szívből jövő vendéglátást keresed? A PirosLábos fesztivál immár negyedik éve az, aminek kitaláltuk. Egy családias rendezvény, ahol a vendég egy napra Szigetmonostor lakóinak, művészeinek, éttermeinek a vendége lehet.

Az egynapos kulturális és kulináris fesztivál célja, hogy örömünneppé emelkedjen a szigetmonostori élet. Szigetmonostor macskaköves Fő utcája ad otthont a rendezvénynek, ahol elfeledett recepteket keltünk életre, porták ősrégi kapuit tárjuk szélesre, hogy bemehessen rajta a kedves vendég és átélhesse, hogy milyen is lehetett egykor a ma már csak jobbára mesekönyvekből ismert illatos, fűszeres falusi élet.

A részletesebb progarmért kattintasanak a "bővebben" szóra.

bővebben >
 


Szlovák napok a Gerbeaud bisztróban

A Gerbeaud-ház immáron kilencedik alkalommal mutatja be a „szomszédok főztjét”. A szlovák konyha csaknem egy héten át, 2017. szeptember 4-től 9-ig mutatkozik be, naponta 12-23 óráig. Tipikus szlovák ételeket kínálnak, amelyekkel várják az ínyenceket és mindazokat, akik kíváncsiak a szomszéd főztjére, ízvilágára, konyhakultúrájára.

bővebben >
 


Béterv Smart Cooking School: Utazz minden héten más országba!

Bíró Botond Boldizsár, a Parfümséf főzőiskolájában már a harmadik szezont kezdjük meg. Akik részt vettek Smart Cooking School kurzusain tudják, hogy mindig remek a hangulat, fantasztikus étkek készülnek, a parfümséf receptjei pedig kitűnőek.

bővebben >
 


100% Balaton buli - Budapesti nyárindító
Budapesti nyárindító és magnum palack debüt a DiVino Gozsduban
 
A DiVino Gozsdu és a Homola Pincészet (Paloznak) újra elhozza a nyár legbalatonibb budapesti buliját. Június 14-én, 18:00 és 22:00 között nyárindító borkóstolót tartanak a Gozsdu udvarban.
 
 

bővebben >
 


8. Belga Sörfesztivál - Bálna Budapest
2017. május 19-21. ? 45 belga sörfőzde, 250-féle sör, közülük 65-féle csapolt

8. Belga Sörfesztivál -  Bálna Budapest  

Május 19. és 21. között újra megrendezik a Belga Sörfesztivált. A 8. Belga Sörfesztivál helyszíne a Bálna, ahol 45 belga sörfőzde 250-féle sörét, közülük 65-féle csapolt sört kóstolhatnak meg az érdeklődők. A Bálnában lehetőség lesz zárt és nyílt térben egyaránt enni-inni, így a látogatók tetszés és igény szerint élvezhetik a szabadtéri szikrázó napsütést, és a belső terem hűvös klímáját. A világon egyedülálló sörkultúra bemutatását célzó három napos fesztivál keretében mindenki garantáltan megtalálja a maga sörét. 

A hősök és az ínyencek

Az idei fesztivál újdonsága a limitált darabszámban, kizárólag elővételben megvásárolható sörkóstoló belépőjegy, amelyik 20 „mini” (1 dl) pohár sör elfogyasztására jogosít. A legnagyobb sörrajongók számára „BE(ER)HERO” jeggyel készülnek a szervezők, amely szintén elővételben beszerezhető. A „hősöknek” szóló belépőjegy az ajándék egyedi nyakpánt és a fesztiválpohár mellett 15 „normál” (2 dl) pohár sör elfogyasztására biztosít lehetőséget. A korlátozott számban elérhető jegyek kizárólag a www.belgasormester.hu oldalon vásárolhatóak meg és tetszés szerint felhasználhatóak a fesztivál három napja alatt. Mindkét jegytípus mellé ajándékba adnak a szervezők egy pohár Gallica Premium Pillst.   

Jegyelővétel 

Limitált sörkóstoló és BE(ER)HERO jegyek kizárólag elővételben kaphatóak a www.belgasormester.hu oldalon és a Belga Sörök Házában (1011 Budapest, Bem rakpart 15.).

Sörkedvelő” és „Sörrajongó” elővételes jegyek kaphatóak Interticket országos hálózatában és a Jegy.hu oldalon. A jegyek tetszőleges napon érvényesíthetőek. Az előre váltott jeggyel érkezők egy pohár Gallica Premium Pils sört kapnak ajándékba. A belépőjegy mellé minden vendég hivatalos fesztiválpoharat kap ajándékba. 

Belépőjegy típusok és árak

Sörkedvelő belépőjegy: 4 pohár sör + fesztiválpohár, 3700 Ft.

Sörrajongó belépőjegy: 6 pohár sör + fesztiválpohár, 5000 Ft.

BE[ER]HERO belépőjegy: 15 pohár sör + fesztiválpohár, 9900 Ft.
Sörkóstoló belépőjegy: 20 x 1 dl sör + mini kóstolópohár, 7600 Ft.

További zsetonok 650 Ft/db áron vásárolhatóak a fesztivál helyszínén. A megmaradt zsetonok a fesztivált követően A Matróz Kocsma Söntésében (1011 Budapest, Bem rkp. 15.) felhasználhatóak.

A sörtípusokról a "bővebben" szóra kattintva olvashatnak.

bővebben >
 


A Szabadság térre költözik a Budavári Sörfesztivál
Június 15. és 18. között 200 féle sörkülönlegességet kínálnak a belvárosban

A Szabadság térre költözik a Budavári Sörfesztivál

Sörünnepet rendeznek június 15. és 18. között a Szabadság téren, Belvárosi Sörfesztivál néven. A rendezvényen a legjobb hazai és import sörök, és a legfrissebb kézműves nedűk is felvonulnak, ráadásul nemcsak sörből, street foodból is lehet bőven válogatni. A fesztivál ingyenesen látogatható, csak a fogyasztáshoz szükséges fesztiválpoharat kell megvásárolniuk a látogatóknak. A sörünnepen ráadásul háromféle, a különböző sörfajtákhoz illő pohár kapható, amivel a minőségi sörfogyasztásra buzdítják a közönséget a szervezők.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5  6   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat