.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   

 
Szekszárd Open Cellars
18-21 May, 2018.

The warmer the weather gets, the more attractive outdoor events become and a growing number of people set off to take excursions to various regions in Hungary. True to the spirit of our traditions Szekszárd winemakers welcome guests with open cellar doors and great wines on the Pentecost long weekend.

bővebben >
 


Szekszárdi Nyitott Pincék
2018. május 18-21.

Szekszárdi Nyitott Pincék Pünkösdkor

Ahogy melegszik az idő, egyre vonzóbbak a szabadtéri programok, mind többen kerekednek fel, és látogatják meg hazánk különböző vidékeit. A Szekszárdi borvidék borászai tartják a hagyományt, és a pünkösdi hosszú hétvégén nyitott pinceajtókkal és jó borokkal várják az érdeklődőket.

Joggal kérdezheti bárki, hogy mi ebben a különös, hiszen kedves borászt és jó bort is könnyű találni Szekszárdon. Ez így igaz, viszont a pincelátogatás máskor szervezést igényel, most viszont a részt vevő borászok a megadott nyitvatartási időben folyamatosan várják a látogatókat. Mindenkit szívesen látnak, nem szükséges előre jelezni az érkezést, és mivel húsz pince jelezte aktív részvételét, igazán változatos programot állíthatunk össze, akár a helyszínen is.

Manapság rengeteg a boros rendezvény országszerte, a pünkösdi azonban annyiban más, hogy ezúttal a fogyasztók látogatják meg a borászokat. Ilyenkor van lehetőség akár egy sétára is a szőlőben, a zöldülő tőkék duzzadnak az erőtől ebben az időszakban. A legtöbb helyen a borok mellé harapnivalót is kínálnak, és sokszor gondolnak a családokra is: van, ahol a gyerekeknek is szerveznek programot, és mindenhol számolnak a sofőrökkel is, ennek megfelelően saját musttal, házi szörpökkel készülnek fel azok kiszolgálására, akik nem kóstolhatnak bort.

Idén a húsz nyitott pince között egyaránt ott találjuk a borvidék meghatározó szereplőit, köztük az Év Bortermelője címet elnyert szekszárdi borászokat is. Mellettük a kevésbé közismert pincék is bemutatkoznak majd, a Kerámia Borműhely Sárköz utcai telephelyén például öt kisebb borászat várja a borbarátokat.

A szervezők ezúttal is indítanak menetrendszerű ingyenes buszjáratokat a pincékhez. Egy északi és egy déli kört alakítottak ki, ezzel még gördülékenyebbé téve a közlekedést. A Szekszárdi borvidék ezen felül letölthető és mobileszközökön is lapozható kiadvánnyal segíti a vendégek tájékozódását, a kis füzetben a térképeken túl minden pince ajánlatát meg lehet találni.

bővebben >
 


Balatoni programok - Hosszú hétvége Edition

A tíz idei hosszú hétvége közül is kiemelkedik a négynapos tavaszi örömünnep: jó esetben április 27. péntek estétől kedd estig az ember munkára sem gondol. Nem csoda, hogy a balatoni vendéglátósok is szinte egy emberként tűzték ki ezt a 4 napot amolyan terasznyitó-tavaszindító-szezonnyitónak. A székek végleg kikerülnek a teraszokra, rövidnadrágban lehet nekiindulni a hegynek, a Sabar füvén heverve friss bort kóstolni, a Pláne teraszán füstölt húsok illatára Green Egg köré gyűlni, Badacsony oldalából naplementét nézni...de még előtte is van egy hétvége szerencsére. Kovács Tomiék Csopakon a Gastro-Hack csapatával nyitják a teraszt.

bővebben >
 


Badacsony a New Yorkban
2018. április 14.

Badacsony a New Yorkban

A Badacsonyi Borvidék színe-java hetedik alkalommal mutatkozik be a „Világ Legszebb Kávéházában”, az impozáns New York Palotában április 14-én, ezúttal a Róma teremben. 

- Hetedik alkalommal kerül sor a rendezvényre, ezért azt gondoltuk, itt az ideje a megújulásnak  – mondta Váli Péter, a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről, akik a Badacsonyi Borvidéki Borút Egyesület borászainak aktív közreműködésével szervezik meg a borvidék bemutatkozását.

A nagy, borvidéki kóstoló marad a New York Palotán belül, de új helyszínen, a Róma teremben rendezik meg, és a Badacsonyi Borvidék borászatai mellett újdonságképpen bemutatkoznak a desztináció települései, szálláshelyei, vendéglátóhelyei, programhelyszínei és egyéb szolgáltatói is.

Kitűnő alkalom ez, hogy az érdeklődők megismerhessék a helyi termelőket, a borász szakma kiemelkedő képviselőit, kérdéseikre közvetlenül kapjanak választ tőlük. A kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig mindenki jelen lesz, hogy az általuk kínált válogatott borok kóstolása, és a velük való beszélgetés által elevenedjen meg a Badacsonyi Borvidék hangulata.

 A részletekről a "bővebben" szóra kattintva olvashat.

bővebben >
 


Furmint Február Nagy Kóstoló
2018. február 1. 16:00-21:00 Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár

2018 februárjában már kilencedik alkalommal állnak csatasorba a furmintok, hogy meghódítsák a borbarátokat. A furmint szempontjából koncentrált hónapban szerte az országban, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők állítják majd a középpontba ezt a szőlőfajtát. Az egész februárban tartó rendezvénysorozat csúcspontja a Furmint Február Nagy Kóstoló lesz, amelyen 2018-ban már több, mint százötven prémium furmintot lehet majd megízlelni. Idén a nagykóstoló napjára esik a nemzetközi furmint nap is, melynek állandó időpontja február 1. Ezért szeretnénk, ha  minél többen a #furmintday hashtaget használnák.

bővebben >
 


Második Olasz Gasztronómiai Világhét

2017. november 20. és 26. között immár másodszor rendezik meg az Olasz Gasztronómiai Világhetet, amelyben a teljes olasz külképviseleti-konzulátusi hálózat, valamint az Olasz Kultúrintézetek, több mint 1000 program szervezésével vesznek részt.

bővebben >
 


Oktoberfest Budapest - Szombathely
Október 5-8. Kincsem Park

A világ legnagyobb sörfesztiválja idén is ellátogat Budapestre. Így Magyarországon már ötödik alkalommal élhetjük át az igazi bajor élményt a Paulaner Oktoberfest Nagysátorban. Idén változik a helyszín, a Kincsem parkba költözik át, ahol jóval nagyobb hely áll a látogatók rendelkezésére.Sőt idén Budapest mellett  a sörünnepet első alkalommal Szombathelyen, a Történelmi Témaparkban  is megrendezik, október 13-15 között.

bővebben >
 


IV. PirosLábos fesztivál
Nyitott porták Szigetmonostoron 2017. október 7. szombat

IV. PirosLábos fesztivál - Nyitott porták Szigetmonostoron

Besokalltál a tömegrendezvényektől? Egy fesztiválban a nyugalmat, a családias hangulatot és a szívből jövő vendéglátást keresed? A PirosLábos fesztivál immár negyedik éve az, aminek kitaláltuk. Egy családias rendezvény, ahol a vendég egy napra Szigetmonostor lakóinak, művészeinek, éttermeinek a vendége lehet.

Az egynapos kulturális és kulináris fesztivál célja, hogy örömünneppé emelkedjen a szigetmonostori élet. Szigetmonostor macskaköves Fő utcája ad otthont a rendezvénynek, ahol elfeledett recepteket keltünk életre, porták ősrégi kapuit tárjuk szélesre, hogy bemehessen rajta a kedves vendég és átélhesse, hogy milyen is lehetett egykor a ma már csak jobbára mesekönyvekből ismert illatos, fűszeres falusi élet.

A részletesebb progarmért kattintasanak a "bővebben" szóra.

bővebben >
 


Szlovák napok a Gerbeaud bisztróban

A Gerbeaud-ház immáron kilencedik alkalommal mutatja be a „szomszédok főztjét”. A szlovák konyha csaknem egy héten át, 2017. szeptember 4-től 9-ig mutatkozik be, naponta 12-23 óráig. Tipikus szlovák ételeket kínálnak, amelyekkel várják az ínyenceket és mindazokat, akik kíváncsiak a szomszéd főztjére, ízvilágára, konyhakultúrájára.

bővebben >
 


Béterv Smart Cooking School: Utazz minden héten más országba!

Bíró Botond Boldizsár, a Parfümséf főzőiskolájában már a harmadik szezont kezdjük meg. Akik részt vettek Smart Cooking School kurzusain tudják, hogy mindig remek a hangulat, fantasztikus étkek készülnek, a parfümséf receptjei pedig kitűnőek.

bővebben >
 


100% Balaton buli - Budapesti nyárindító
Budapesti nyárindító és magnum palack debüt a DiVino Gozsduban
 
A DiVino Gozsdu és a Homola Pincészet (Paloznak) újra elhozza a nyár legbalatonibb budapesti buliját. Június 14-én, 18:00 és 22:00 között nyárindító borkóstolót tartanak a Gozsdu udvarban.
 
 

bővebben >
 


MOM Park Gasztro Napok

Négy napig az ínyenceké a MOM Park – a Gasztro Napok nyitóeseményén Mautner Zsófia vezetésével megtudhattuk, hogy mik az idei nyár legizgalmasabb alapanyagai a konyhánkban.

bővebben >
 


8. Belga Sörfesztivál - Bálna Budapest
2017. május 19-21. ? 45 belga sörfőzde, 250-féle sör, közülük 65-féle csapolt

8. Belga Sörfesztivál -  Bálna Budapest  

Május 19. és 21. között újra megrendezik a Belga Sörfesztivált. A 8. Belga Sörfesztivál helyszíne a Bálna, ahol 45 belga sörfőzde 250-féle sörét, közülük 65-féle csapolt sört kóstolhatnak meg az érdeklődők. A Bálnában lehetőség lesz zárt és nyílt térben egyaránt enni-inni, így a látogatók tetszés és igény szerint élvezhetik a szabadtéri szikrázó napsütést, és a belső terem hűvös klímáját. A világon egyedülálló sörkultúra bemutatását célzó három napos fesztivál keretében mindenki garantáltan megtalálja a maga sörét. 

A hősök és az ínyencek

Az idei fesztivál újdonsága a limitált darabszámban, kizárólag elővételben megvásárolható sörkóstoló belépőjegy, amelyik 20 „mini” (1 dl) pohár sör elfogyasztására jogosít. A legnagyobb sörrajongók számára „BE(ER)HERO” jeggyel készülnek a szervezők, amely szintén elővételben beszerezhető. A „hősöknek” szóló belépőjegy az ajándék egyedi nyakpánt és a fesztiválpohár mellett 15 „normál” (2 dl) pohár sör elfogyasztására biztosít lehetőséget. A korlátozott számban elérhető jegyek kizárólag a www.belgasormester.hu oldalon vásárolhatóak meg és tetszés szerint felhasználhatóak a fesztivál három napja alatt. Mindkét jegytípus mellé ajándékba adnak a szervezők egy pohár Gallica Premium Pillst.   

Jegyelővétel 

Limitált sörkóstoló és BE(ER)HERO jegyek kizárólag elővételben kaphatóak a www.belgasormester.hu oldalon és a Belga Sörök Házában (1011 Budapest, Bem rakpart 15.).

Sörkedvelő” és „Sörrajongó” elővételes jegyek kaphatóak Interticket országos hálózatában és a Jegy.hu oldalon. A jegyek tetszőleges napon érvényesíthetőek. Az előre váltott jeggyel érkezők egy pohár Gallica Premium Pils sört kapnak ajándékba. A belépőjegy mellé minden vendég hivatalos fesztiválpoharat kap ajándékba. 

Belépőjegy típusok és árak

Sörkedvelő belépőjegy: 4 pohár sör + fesztiválpohár, 3700 Ft.

Sörrajongó belépőjegy: 6 pohár sör + fesztiválpohár, 5000 Ft.

BE[ER]HERO belépőjegy: 15 pohár sör + fesztiválpohár, 9900 Ft.
Sörkóstoló belépőjegy: 20 x 1 dl sör + mini kóstolópohár, 7600 Ft.

További zsetonok 650 Ft/db áron vásárolhatóak a fesztivál helyszínén. A megmaradt zsetonok a fesztivált követően A Matróz Kocsma Söntésében (1011 Budapest, Bem rkp. 15.) felhasználhatóak.

A sörtípusokról a "bővebben" szóra kattintva olvashatnak.

bővebben >
 


A Szabadság térre költözik a Budavári Sörfesztivál
Június 15. és 18. között 200 féle sörkülönlegességet kínálnak a belvárosban

A Szabadság térre költözik a Budavári Sörfesztivál

Sörünnepet rendeznek június 15. és 18. között a Szabadság téren, Belvárosi Sörfesztivál néven. A rendezvényen a legjobb hazai és import sörök, és a legfrissebb kézműves nedűk is felvonulnak, ráadásul nemcsak sörből, street foodból is lehet bőven válogatni. A fesztivál ingyenesen látogatható, csak a fogyasztáshoz szükséges fesztiválpoharat kell megvásárolniuk a látogatóknak. A sörünnepen ráadásul háromféle, a különböző sörfajtákhoz illő pohár kapható, amivel a minőségi sörfogyasztásra buzdítják a közönséget a szervezők.

bővebben >
 


Street Foodra vált a Gundel
Food Ttuckból is kapható a Gundel palacsinta

A legjobb hazai street foodosokat fogadja be a Gundel Étterem április 29. és május 1. között. A tavasznyitó Street Food Pikniken 9 büfékocsi, többek között a Babuska, a Paneer, és a Piknik Utcabár is kínál finomságokat, ráadásul ezen a hétvégén a Gundel séfje is büfékocsiba száll, hogy híres palacsintáját utcai kiadásban, sós verziókkal is kiegészítve bemutassa. Emellett a szervezők utcazenészekkel, gyerekprogramokkal, gasztrokertész workshopokkal várják a közönséget. A pikniken a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Fővárosi Nagycirkusz vendégei kedvezményeket kapnak.


 

4. Kürtőskalács Fesztivál
2016. október 7-9. Városliget - Vajdahunyad Vára

Lázár Chef vezetésével idén immáron 4. alkalommal nyitja meg kapuit hazánk legízletesebb három napos ünnepe, a Kürtőskalács Fesztivál péntek délután a Vajdahunyad váránál. Az idei Kürtősfeszten Magyarország kürtőskalács tortája is elkészül, valamint hazánk kürtőskalács térképét is megrajzolják a hagyományos Nagy Közös Sütésen. Sőt különlegességként a Kürtős Mézes is megkóstolható.

bővebben >
 


10. Street Food Show
szeptember 17-18. Andrássy út

Szeptember 17-én és 18-án immár tizedik alkalommal rendezi meg a Dining Guide a Street Food Show-t, és a rendezvény történetében harmadszor a város legimpozánsabb pontján, az Andrássy úton, az Európai Mobilitási Hét csúcspontjának számító Autómentes Hétvégén. Két napon át több mint 80 kiállító kínálatából válogathatnak a látogatók.

A baszk pacaltól kezdve az orosz borscs levesen át a pljeskavica burgerig vezet az út, hogy a garnélaburgerig vagy struccburgerig jussunk. És akkor ott van még a waffel, a gofri vagy a pálinkában egy éven keresztül érlelt szőlőszemes marcipán desszert. Több mint 50 ételárus kínál 200-nál is többféle ételt. A rendezvényen emellett erőteljes lesz a sör-, bor- és a pálinkakínálat. Több mint 30 standon találjuk majd meg a már bevált klasszikusokat és nemrég csapra került, új kedvenceket.

Délután zenélünk az utcán is! Lesz akusztikus pop, hip-hop, rap, amerikai folkdalok, country, rockabilly, jazz, swing, blues és jazzy pop. Akik gondoskodnak a jó hangulatról Fruzsi&Boti Acoustic Duo, FrimFram Duo, Intu, Dynamite Dudes, Nagy Edi Trió, Oti Voice & Bass, és a Revo Project.

Belépő természetesen nincs! Az árusoknál a feltöltőpontoknál váltható Festipay fesztiválkártyával, valamint egyérintéses bankkártyával lehet fizetni.

 A kiállítók, akik ott lesznek:

A Sonkás, Angyali étek, Apropó Wine Truck, Babuska, Balkan Grill, Köleses Sör, Bárhol Pezsegő Frizzante, Bear Grill, Befaló Bill, BigFoot Sörfőzde, Bomba Burger, Bontxo Basque Bistro, Borellátó, Borkas, Burger House, Butifarring, Cech In, Che Che Bistrocafé, Csakajósör, Csíki Sör, Etyeki Sörmanufaktúra, Ez Sajt., Fat Mama Eatery, Fóti Kézműves Sörfőzde, Főzdebusz, Froyo Like, Funnel Cake, Gnocchi Furgon, Gyertyános Serfőzde, Hagyományos Íz Varázs, Hal&Chips, HopTop Brewery, Horizont & Mad Scientist, Erdinger, HotDog, Hrabal, Hungaricum Spájz, HungaroBistro, IFA Sörbár, Kanálgép, KANNA Guruló Csehó, Kolbice, Kométa Corner, Lakatos Műhely, Larus Étterem, Legenda Sörfőzde, Lekker Stroopwafel, Lemon Bár, Linbrunn Pincészet, Low Cost Gourmet Trailer, Lyan Csokiműhely, Mangalica&Társai, Meat&Sauce, MexKitchen, MIRELITE Gombóczda, MONYO Brewing Co., Morzsa Bisztró, Nyakleves, Paneer, Panificio il Basilico, Piknik UtczaBár, Pilsner Urquell, PolaPola, Pop Fröccs, School Bus, Shrimpy Food Truck, Sophie&Ben Bistro, Spíler, Spritz Bar, Stari Kézműves Sörfőzde, Street Cakes, Synthesis Brewlab, Tésztafeszítő Kisiparos, Törley, Tütü Gasztró Busz, Twist&Chips, Veresi Pálinkaház, Vespresso, Viktória Édesség, Waffel Land, Wings bar, Zabáljcsak!, Zing

Az étkek felsorolását a "bővebben" szóra kattintva olvashatják.

 

bővebben >
 


Magyar Ízek Utcája
augusztus 20-21. a Várkert Bazár előtt

Az augusztus 20-i Szent István napi ünnepségek kísérőrendezvényeként idén hetedik alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Utcáját. Idén is két napon át, 20-án és 21-én lehet végigkóstolni az ország terményeiből készített finomságokat.

bővebben >
 


Idén lesz az Utolsó Sörfesztivál a Budai Várban
A legnagyobb hazai sörgyárak, importőrök és kézművesek egy udvarban

Az Utolsó Sörfesztivál a Budai Várban

Idén rendeznek utoljára sörfesztivált a Budai Várban. Az Oroszlános udvarban még csapra verik a hordókat, de a vár egyedi környezetét ezután egy ideig biztosan nem élvezhetik a látogatók. A fesztivál éppen ezért számos újdonságot ígér a legnagyobb sörgyáraktól, importőröktől és a kedvelt kézműves sörüzemektől, a választékot idén is lehetetlen lesz végigkóstolni.

Június első hétvégéjén négy napon keresztül sok száz hordó sörrel, koncertekkel, utcazenészekkel és népszerű standupoksokkal várják a sörök kedvelőit a vár Oroszlános és Hunyadi udvarában. Az Utolsó Sörfesztivál nyitónapján Aranyosi Péter, másnap pedig Hadházi László poénjain nevethet a közönség. A színpadon többek között koncertezik majd Ádám és Éva a Neoton Famíliából, Caramel, Rakonczai Imre és a Firkin zenekar, de fellép Nyári Károly is.

 Több mint 200 féle sörkülönlegesség, az összes hazai importőr és a legjobb kézműves sörfőzők mutatkoznak be az Utolsó Sörfesztiválon. A szó szerint sokszínű kínálatban népszerű lágereket, alsó és felső erjesztésű sörkülönlegességeket és igazi belga kedvenceket is találhatnak a sörkedvelők. A legtöbb standon a sörfőzők idei újdonságait is megkóstolhatják az érdeklődők, a fesztivál kínálatát még a legnagyobb ínyencek sem győzik majd végigkóstolni.

Az utánozhatatlan hangulatot a jéghideg sörök mellett a várból nyíló egyedi panoráma, és a legjobb streetfoodosok ajánlatai teszik tökéletessé. Esténként pedig utcazenészek járják majd az Oroszlános és Hunyadi udvart, hogy meghozzák a fesztiválozók kedvét az éjszakába nyúló utcabálokhoz.

Akik idén elég gyorsan váltanak jegyet, már kriglivel a kezükben léphetnek a fesztivál területére. Az első 2000 jegyvásárló ugyanis ajándékba kapja a sörözéshez elengedhetetlen logózott egyedi fesztiválkorsót, az első korsó sörével együtt. A napijegyek elővételben 1999 forintért, a hétvégére szóló bérletek pedig 2999 forintért a sörfesztivál honlapján is megvásárolhatók.

A részletes programok a "bővebben" szóra kattintva olvashatók.

 

bővebben >
 


Skandináv gasztronómia és zenei kalandok
ERöMŰVHÁZ május 20. 18:00

Szereted az északi ízeket, de az IKEA túl messze van? Ismered az ABBA-t és a black metalt, de az északi kórusművészetről is szívesen hallanál? Akkor május 20. a te napod! A Skandináv Ház minden érdeklődőt szeretettel vár az erzsébetvárosi ERöMŰVHÁZban egy zenei és gasztronómiai kalandozásra. A belépés ingyenes!

A Skandináv Ház Alapítvány ezúttal az északi gasztronómiát és kórusművészetet kívánja megismertetni a régió iránt érdeklődőkkel. Az este folyamán Németh Gábor, a svéd nagykövetség séfje által készített skandináv finomságokból válogathatnak és vásárolhatnak a program látogatói, illetve faggathatják őt az északi konyha titkairól, valamint meghallgatják a Kalevala Kórust, a Baross Gábor Általános Iskola kórusát és a dán Gribskovskoret kórust. Nem maradhat el továbbá a már jól ismert skandináv kvíz sem – ezúttal zenei és gasztronómia témában.

Helyszín: ERöMŰVHÁZ (1077 Budapest, Wesselényi utca 17.)
Időpont: 2016. május 20. 18:00
A belépés ingyenes.


 

oldalak:  1  2  3  4  5   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat