.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   

 
Második Olasz Gasztronómiai Világhét

2017. november 20. és 26. között immár másodszor rendezik meg az Olasz Gasztronómiai Világhetet, amelyben a teljes olasz külképviseleti-konzulátusi hálózat, valamint az Olasz Kultúrintézetek, több mint 1000 program szervezésével vesznek részt.

bővebben >
 


Oktoberfest Budapest - Szombathely
Október 5-8. Kincsem Park

A világ legnagyobb sörfesztiválja idén is ellátogat Budapestre. Így Magyarországon már ötödik alkalommal élhetjük át az igazi bajor élményt a Paulaner Oktoberfest Nagysátorban. Idén változik a helyszín, a Kincsem parkba költözik át, ahol jóval nagyobb hely áll a látogatók rendelkezésére.Sőt idén Budapest mellett  a sörünnepet első alkalommal Szombathelyen, a Történelmi Témaparkban  is megrendezik, október 13-15 között.

bővebben >
 


IV. PirosLábos fesztivál
Nyitott porták Szigetmonostoron 2017. október 7. szombat

IV. PirosLábos fesztivál - Nyitott porták Szigetmonostoron

Besokalltál a tömegrendezvényektől? Egy fesztiválban a nyugalmat, a családias hangulatot és a szívből jövő vendéglátást keresed? A PirosLábos fesztivál immár negyedik éve az, aminek kitaláltuk. Egy családias rendezvény, ahol a vendég egy napra Szigetmonostor lakóinak, művészeinek, éttermeinek a vendége lehet.

Az egynapos kulturális és kulináris fesztivál célja, hogy örömünneppé emelkedjen a szigetmonostori élet. Szigetmonostor macskaköves Fő utcája ad otthont a rendezvénynek, ahol elfeledett recepteket keltünk életre, porták ősrégi kapuit tárjuk szélesre, hogy bemehessen rajta a kedves vendég és átélhesse, hogy milyen is lehetett egykor a ma már csak jobbára mesekönyvekből ismert illatos, fűszeres falusi élet.

A részletesebb progarmért kattintasanak a "bővebben" szóra.

bővebben >
 


Szlovák napok a Gerbeaud bisztróban

A Gerbeaud-ház immáron kilencedik alkalommal mutatja be a „szomszédok főztjét”. A szlovák konyha csaknem egy héten át, 2017. szeptember 4-től 9-ig mutatkozik be, naponta 12-23 óráig. Tipikus szlovák ételeket kínálnak, amelyekkel várják az ínyenceket és mindazokat, akik kíváncsiak a szomszéd főztjére, ízvilágára, konyhakultúrájára.

bővebben >
 


Béterv Smart Cooking School: Utazz minden héten más országba!

Bíró Botond Boldizsár, a Parfümséf főzőiskolájában már a harmadik szezont kezdjük meg. Akik részt vettek Smart Cooking School kurzusain tudják, hogy mindig remek a hangulat, fantasztikus étkek készülnek, a parfümséf receptjei pedig kitűnőek.

bővebben >
 


100% Balaton buli - Budapesti nyárindító
Budapesti nyárindító és magnum palack debüt a DiVino Gozsduban
 
A DiVino Gozsdu és a Homola Pincészet (Paloznak) újra elhozza a nyár legbalatonibb budapesti buliját. Június 14-én, 18:00 és 22:00 között nyárindító borkóstolót tartanak a Gozsdu udvarban.
 
 

bővebben >
 


MOM Park Gasztro Napok

Négy napig az ínyenceké a MOM Park – a Gasztro Napok nyitóeseményén Mautner Zsófia vezetésével megtudhattuk, hogy mik az idei nyár legizgalmasabb alapanyagai a konyhánkban.

bővebben >
 


8. Belga Sörfesztivál - Bálna Budapest
2017. május 19-21. ? 45 belga sörfőzde, 250-féle sör, közülük 65-féle csapolt

8. Belga Sörfesztivál -  Bálna Budapest  

Május 19. és 21. között újra megrendezik a Belga Sörfesztivált. A 8. Belga Sörfesztivál helyszíne a Bálna, ahol 45 belga sörfőzde 250-féle sörét, közülük 65-féle csapolt sört kóstolhatnak meg az érdeklődők. A Bálnában lehetőség lesz zárt és nyílt térben egyaránt enni-inni, így a látogatók tetszés és igény szerint élvezhetik a szabadtéri szikrázó napsütést, és a belső terem hűvös klímáját. A világon egyedülálló sörkultúra bemutatását célzó három napos fesztivál keretében mindenki garantáltan megtalálja a maga sörét. 

A hősök és az ínyencek

Az idei fesztivál újdonsága a limitált darabszámban, kizárólag elővételben megvásárolható sörkóstoló belépőjegy, amelyik 20 „mini” (1 dl) pohár sör elfogyasztására jogosít. A legnagyobb sörrajongók számára „BE(ER)HERO” jeggyel készülnek a szervezők, amely szintén elővételben beszerezhető. A „hősöknek” szóló belépőjegy az ajándék egyedi nyakpánt és a fesztiválpohár mellett 15 „normál” (2 dl) pohár sör elfogyasztására biztosít lehetőséget. A korlátozott számban elérhető jegyek kizárólag a www.belgasormester.hu oldalon vásárolhatóak meg és tetszés szerint felhasználhatóak a fesztivál három napja alatt. Mindkét jegytípus mellé ajándékba adnak a szervezők egy pohár Gallica Premium Pillst.   

Jegyelővétel 

Limitált sörkóstoló és BE(ER)HERO jegyek kizárólag elővételben kaphatóak a www.belgasormester.hu oldalon és a Belga Sörök Házában (1011 Budapest, Bem rakpart 15.).

Sörkedvelő” és „Sörrajongó” elővételes jegyek kaphatóak Interticket országos hálózatában és a Jegy.hu oldalon. A jegyek tetszőleges napon érvényesíthetőek. Az előre váltott jeggyel érkezők egy pohár Gallica Premium Pils sört kapnak ajándékba. A belépőjegy mellé minden vendég hivatalos fesztiválpoharat kap ajándékba. 

Belépőjegy típusok és árak

Sörkedvelő belépőjegy: 4 pohár sör + fesztiválpohár, 3700 Ft.

Sörrajongó belépőjegy: 6 pohár sör + fesztiválpohár, 5000 Ft.

BE[ER]HERO belépőjegy: 15 pohár sör + fesztiválpohár, 9900 Ft.
Sörkóstoló belépőjegy: 20 x 1 dl sör + mini kóstolópohár, 7600 Ft.

További zsetonok 650 Ft/db áron vásárolhatóak a fesztivál helyszínén. A megmaradt zsetonok a fesztivált követően A Matróz Kocsma Söntésében (1011 Budapest, Bem rkp. 15.) felhasználhatóak.

A sörtípusokról a "bővebben" szóra kattintva olvashatnak.

bővebben >
 


A Szabadság térre költözik a Budavári Sörfesztivál
Június 15. és 18. között 200 féle sörkülönlegességet kínálnak a belvárosban

A Szabadság térre költözik a Budavári Sörfesztivál

Sörünnepet rendeznek június 15. és 18. között a Szabadság téren, Belvárosi Sörfesztivál néven. A rendezvényen a legjobb hazai és import sörök, és a legfrissebb kézműves nedűk is felvonulnak, ráadásul nemcsak sörből, street foodból is lehet bőven válogatni. A fesztivál ingyenesen látogatható, csak a fogyasztáshoz szükséges fesztiválpoharat kell megvásárolniuk a látogatóknak. A sörünnepen ráadásul háromféle, a különböző sörfajtákhoz illő pohár kapható, amivel a minőségi sörfogyasztásra buzdítják a közönséget a szervezők.

bővebben >
 


Street Foodra vált a Gundel
Food Ttuckból is kapható a Gundel palacsinta

A legjobb hazai street foodosokat fogadja be a Gundel Étterem április 29. és május 1. között. A tavasznyitó Street Food Pikniken 9 büfékocsi, többek között a Babuska, a Paneer, és a Piknik Utcabár is kínál finomságokat, ráadásul ezen a hétvégén a Gundel séfje is büfékocsiba száll, hogy híres palacsintáját utcai kiadásban, sós verziókkal is kiegészítve bemutassa. Emellett a szervezők utcazenészekkel, gyerekprogramokkal, gasztrokertész workshopokkal várják a közönséget. A pikniken a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Fővárosi Nagycirkusz vendégei kedvezményeket kapnak.


 

4. Kürtőskalács Fesztivál
2016. október 7-9. Városliget - Vajdahunyad Vára

Lázár Chef vezetésével idén immáron 4. alkalommal nyitja meg kapuit hazánk legízletesebb három napos ünnepe, a Kürtőskalács Fesztivál péntek délután a Vajdahunyad váránál. Az idei Kürtősfeszten Magyarország kürtőskalács tortája is elkészül, valamint hazánk kürtőskalács térképét is megrajzolják a hagyományos Nagy Közös Sütésen. Sőt különlegességként a Kürtős Mézes is megkóstolható.

bővebben >
 


10. Street Food Show
szeptember 17-18. Andrássy út

Szeptember 17-én és 18-án immár tizedik alkalommal rendezi meg a Dining Guide a Street Food Show-t, és a rendezvény történetében harmadszor a város legimpozánsabb pontján, az Andrássy úton, az Európai Mobilitási Hét csúcspontjának számító Autómentes Hétvégén. Két napon át több mint 80 kiállító kínálatából válogathatnak a látogatók.

A baszk pacaltól kezdve az orosz borscs levesen át a pljeskavica burgerig vezet az út, hogy a garnélaburgerig vagy struccburgerig jussunk. És akkor ott van még a waffel, a gofri vagy a pálinkában egy éven keresztül érlelt szőlőszemes marcipán desszert. Több mint 50 ételárus kínál 200-nál is többféle ételt. A rendezvényen emellett erőteljes lesz a sör-, bor- és a pálinkakínálat. Több mint 30 standon találjuk majd meg a már bevált klasszikusokat és nemrég csapra került, új kedvenceket.

Délután zenélünk az utcán is! Lesz akusztikus pop, hip-hop, rap, amerikai folkdalok, country, rockabilly, jazz, swing, blues és jazzy pop. Akik gondoskodnak a jó hangulatról Fruzsi&Boti Acoustic Duo, FrimFram Duo, Intu, Dynamite Dudes, Nagy Edi Trió, Oti Voice & Bass, és a Revo Project.

Belépő természetesen nincs! Az árusoknál a feltöltőpontoknál váltható Festipay fesztiválkártyával, valamint egyérintéses bankkártyával lehet fizetni.

 A kiállítók, akik ott lesznek:

A Sonkás, Angyali étek, Apropó Wine Truck, Babuska, Balkan Grill, Köleses Sör, Bárhol Pezsegő Frizzante, Bear Grill, Befaló Bill, BigFoot Sörfőzde, Bomba Burger, Bontxo Basque Bistro, Borellátó, Borkas, Burger House, Butifarring, Cech In, Che Che Bistrocafé, Csakajósör, Csíki Sör, Etyeki Sörmanufaktúra, Ez Sajt., Fat Mama Eatery, Fóti Kézműves Sörfőzde, Főzdebusz, Froyo Like, Funnel Cake, Gnocchi Furgon, Gyertyános Serfőzde, Hagyományos Íz Varázs, Hal&Chips, HopTop Brewery, Horizont & Mad Scientist, Erdinger, HotDog, Hrabal, Hungaricum Spájz, HungaroBistro, IFA Sörbár, Kanálgép, KANNA Guruló Csehó, Kolbice, Kométa Corner, Lakatos Műhely, Larus Étterem, Legenda Sörfőzde, Lekker Stroopwafel, Lemon Bár, Linbrunn Pincészet, Low Cost Gourmet Trailer, Lyan Csokiműhely, Mangalica&Társai, Meat&Sauce, MexKitchen, MIRELITE Gombóczda, MONYO Brewing Co., Morzsa Bisztró, Nyakleves, Paneer, Panificio il Basilico, Piknik UtczaBár, Pilsner Urquell, PolaPola, Pop Fröccs, School Bus, Shrimpy Food Truck, Sophie&Ben Bistro, Spíler, Spritz Bar, Stari Kézműves Sörfőzde, Street Cakes, Synthesis Brewlab, Tésztafeszítő Kisiparos, Törley, Tütü Gasztró Busz, Twist&Chips, Veresi Pálinkaház, Vespresso, Viktória Édesség, Waffel Land, Wings bar, Zabáljcsak!, Zing

Az étkek felsorolását a "bővebben" szóra kattintva olvashatják.

 

bővebben >
 


Magyar Ízek Utcája
augusztus 20-21. a Várkert Bazár előtt

Az augusztus 20-i Szent István napi ünnepségek kísérőrendezvényeként idén hetedik alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Utcáját. Idén is két napon át, 20-án és 21-én lehet végigkóstolni az ország terményeiből készített finomságokat.

bővebben >
 


Idén lesz az Utolsó Sörfesztivál a Budai Várban
A legnagyobb hazai sörgyárak, importőrök és kézművesek egy udvarban

Az Utolsó Sörfesztivál a Budai Várban

Idén rendeznek utoljára sörfesztivált a Budai Várban. Az Oroszlános udvarban még csapra verik a hordókat, de a vár egyedi környezetét ezután egy ideig biztosan nem élvezhetik a látogatók. A fesztivál éppen ezért számos újdonságot ígér a legnagyobb sörgyáraktól, importőröktől és a kedvelt kézműves sörüzemektől, a választékot idén is lehetetlen lesz végigkóstolni.

Június első hétvégéjén négy napon keresztül sok száz hordó sörrel, koncertekkel, utcazenészekkel és népszerű standupoksokkal várják a sörök kedvelőit a vár Oroszlános és Hunyadi udvarában. Az Utolsó Sörfesztivál nyitónapján Aranyosi Péter, másnap pedig Hadházi László poénjain nevethet a közönség. A színpadon többek között koncertezik majd Ádám és Éva a Neoton Famíliából, Caramel, Rakonczai Imre és a Firkin zenekar, de fellép Nyári Károly is.

 Több mint 200 féle sörkülönlegesség, az összes hazai importőr és a legjobb kézműves sörfőzők mutatkoznak be az Utolsó Sörfesztiválon. A szó szerint sokszínű kínálatban népszerű lágereket, alsó és felső erjesztésű sörkülönlegességeket és igazi belga kedvenceket is találhatnak a sörkedvelők. A legtöbb standon a sörfőzők idei újdonságait is megkóstolhatják az érdeklődők, a fesztivál kínálatát még a legnagyobb ínyencek sem győzik majd végigkóstolni.

Az utánozhatatlan hangulatot a jéghideg sörök mellett a várból nyíló egyedi panoráma, és a legjobb streetfoodosok ajánlatai teszik tökéletessé. Esténként pedig utcazenészek járják majd az Oroszlános és Hunyadi udvart, hogy meghozzák a fesztiválozók kedvét az éjszakába nyúló utcabálokhoz.

Akik idén elég gyorsan váltanak jegyet, már kriglivel a kezükben léphetnek a fesztivál területére. Az első 2000 jegyvásárló ugyanis ajándékba kapja a sörözéshez elengedhetetlen logózott egyedi fesztiválkorsót, az első korsó sörével együtt. A napijegyek elővételben 1999 forintért, a hétvégére szóló bérletek pedig 2999 forintért a sörfesztivál honlapján is megvásárolhatók.

A részletes programok a "bővebben" szóra kattintva olvashatók.

 

bővebben >
 


Skandináv gasztronómia és zenei kalandok
ERöMŰVHÁZ május 20. 18:00

Szereted az északi ízeket, de az IKEA túl messze van? Ismered az ABBA-t és a black metalt, de az északi kórusművészetről is szívesen hallanál? Akkor május 20. a te napod! A Skandináv Ház minden érdeklődőt szeretettel vár az erzsébetvárosi ERöMŰVHÁZban egy zenei és gasztronómiai kalandozásra. A belépés ingyenes!

A Skandináv Ház Alapítvány ezúttal az északi gasztronómiát és kórusművészetet kívánja megismertetni a régió iránt érdeklődőkkel. Az este folyamán Németh Gábor, a svéd nagykövetség séfje által készített skandináv finomságokból válogathatnak és vásárolhatnak a program látogatói, illetve faggathatják őt az északi konyha titkairól, valamint meghallgatják a Kalevala Kórust, a Baross Gábor Általános Iskola kórusát és a dán Gribskovskoret kórust. Nem maradhat el továbbá a már jól ismert skandináv kvíz sem – ezúttal zenei és gasztronómia témában.

Helyszín: ERöMŰVHÁZ (1077 Budapest, Wesselényi utca 17.)
Időpont: 2016. május 20. 18:00
A belépés ingyenes.


 

Eszterházi Vigasságok minden évszakban

Eszterházi Vigasságok minden évszakban

A Nyugat-Magyarországon található Eszterháza, vagy mai nevén Fertőd ad otthont immár négy esztendeje egy nemzetközi jelentőségű zenei fesztiválnak. A régió színes kulturális kínálata, valamint a tavasztól késő őszig tartó Eszterházi Vigasságok eredményezi, hogy Eszterháza és a hozzá szorosan kapcsolódó, magyar Versailles-nek is nevezett fertődi kastély a korábbinál jobban megkülönböztetett, egyedi karakterrel bíró turisztikai és művészeti attrakcióvá vált. A zenei fesztivál keretén belül a több, mint 50 éve töretlen és erősödő Haydn-kultusz ápolása is megvalósul. Erről gondoskodik az évről évre megrendezett korhű Haydn Fesztivál és a Haydn Vonósnégyes-fesztivál. A hagyományőrzés mellett a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a műfaji sokféleségre, a szélesebb közönséget megszólító műfajokra, illetve azokra, amelyek Eszterházához kötődnek. A Tavaszi és Őszi Fesztiválokon az Eszterházi Vigasságok visszatérő együttesei és művészei mellett olyan előadók lépnek föl, mint a világ leghíresebb korhű hangszeres előadó-dojenjei: Ton Koopman karmester és csembalóművész; Monica Huggett hegedűművész, valamint a legnagyobb karmesterek szólistájaként ismert Kossuth-díjas Baráti Kristóf és Várdai István. A világ egyik leghíresebb jazzvokalistája, Kim Nazarian a 2012-es taivani a capella jazz világverseny magyar győztes együttesével, a Singer Street-tel ad koncertet. Az Orfeo Zenekar és Vashegyi György mellett a kastély rezidens együttese, az Esterházy Hofkapelle játssza a zenekari koncerteket.

További információk www.eszterhazivigassagok.hu


 

Fröccs piknik a Városligetben

Május 20-22 között rendezik meg a IV. Fröccs Piknik a Ligetben nevű rendezvényt a Vajdahunyadvárnál, ahol három napon át gyönyörű környezetben kóstolhatóak meg borfröccsök, valamint sörből, pálinkából, és egyéb italokból készült spriccerek. Természetesen éhesek sem maradnak a vendégek: a szervezők az ország legjobb street food ételeit vonultatják fel a Városligetben. A belépés ingyenes.

Finom ételek és italok, lampionok, utcazene és árnyaserdő - május 20-22 között a Városligetben, a Vajdahunyadvár előtti zöld placcon rendezik meg a IV. Fröccs Piknik a Ligetben nevű programot. A rendezvény fő résztvevője három napon át a méltán híres magyar frissítő ital, a fröccs, amely kezdetben Jedlik Ányos feltaláló által spriccer néven vált ismertté, ám azóta több száz módon készítik és szeretik az emberek.

"Ebben a három gyönyörű napban szeretnénk bemutatni a látogatóknak a legfinomabb és legkülönlegesebb fröccsöket. A borfröccsökön túl italmestereink sörből, pálinkából, és egyéb italokból is készítenek majd nagyszerű spriccereket és természetesen, hogy az egész családnak kedvezhessünk, lesznek alkoholmentes friss gyümölcsfröccseink is" - mondta Necz István főszervező.

Az italok mellett a IV. Fröccs Piknik a Ligetben nevű rendezvényen megtalálhatóak lesznek a legnépszerűbb és legjobb hazai street food konyhák is. 

"Akinek nincs kedve asztalnál ülve fogyasztani, arra kérjük, hozzon magával plédet és piknikezzen velünk együtt a Városligetben, élvezze a gyönyörű zöld területen a finom italokat és ételeket. Természetesen estére sem maradunk látnivaló nélkül: lampionokkal és utcazenével varázsolunk különleges hangulatot a ligetbe" - tette hozzá a főszervező.

Az eseményhez hazánk legnevesebb borházai, legnépszerűbb fröccskocsmái csatlakoznak.


 

Portugál ínyencségek Buda kulturális főutcáján
Borkóstoló, Portugáliát idéző falatok és autentikus kávékülönlegességek a Bartók Béla Boulevard-on

Portugália ízei is megelevenednek a Bartók Béla Boulevard ELEVEN Tavaszán, május 6-8. között. Európa legnyugatibb országa kapta idén a meghívást, hogy az összművészeti fesztivál keretében bemutassa kultúráját, elénk varázsolja magával ragadó hangulatát, annak változatos konyhaművészetével együtt. Buda kulturális főutcájának kávézói, éttermei, borbárjai megmutatják a portugál konyha sokszínűségét, hogy milyen a méltán híres salátafaló lisszaboniak és pacalevő portóiak gasztronómiája.

A Bartók Béla Boulevard valamennyi üzlete, étterme, kávézója, galériája a Gellért tértől a Gárdonyi téren át egészen a Feneketlen-tóig bekapcsolódik a május 6-án kezdődő, harmadik ELEVEN Tavasz kulturális és design fesztiválba, ahol a gasztrokultúra hasonlóan nagy szerepet kap, mint a formatervezés, a zene, a filmművészet vagy az irodalom.

A portugálok köztudottan kedvelik a finom ételeket, ezért a kulináris kínálatban saláták, sajtok, szardíniából készült falatkák, tőkehallal ízesített ételek, süteménykülönlegességek, autentikus kávé, portói bor és megannyi finom, újragondolt portugál étel várja a látogatókat. 

Az ELEVEN hétvégén, a Bor és Kézműves üzletben tartott kóstolók során a tokaji és a portói „szembeszállnak” egymással, hogy kiderüljön, melyik bor miben erősebb.

A portugál kávékultúra szintén megelevenedik a rendezvényen: a Café Gottier-ben eredeti portugál kávé és újragondolt portugál kávésütik kíséretében hallgathatnak előadást a vendégek az ország gasztronómiájáról, receptek, képek, történetek felelevenítésével. 

A Gellért szálló színes, tematikus rendezvényeiről is ismert lett az utóbbi években. Most is parádés programokkal csatlakozik a programsorozathoz: a portugál ízeket is bemutató piacot zenés portugál borvacsora koronázza meg szombat este, és vasárnap portugál Sunday brunch várja az „eleveneket”.

A Bartók Béla Boulevard már az ELEVEN Tavasz előtt hangolódni kezd a portugál napokra. A rendezvény előfutáraként a Kőbányai Fotóklub Portugáliában készült fényképeiből nyílt kiállítás már most megtekinthető a Danubius Hotel Flamencoban.

A BBB részletes kínálata:

Danubius Hotel Gellért:              portugál piac, szombat este a Fado estek hangulatát megidéző borvacsora, vasárnap portugál Sunday brunch

Danubius Hotel Flamenco:         háromfogásos portugál estebéd, ízutazás a Feneketlen tónál (tengeri halak, egészséges saláták, jellegzetes portugál desszertek)

Bor és Kézműves üzlet:               tokaji vs. portói - borkóstoló

Café Gottier:                                    a portugál konyha megismertetése Felde Csilla vetítéssel egybekötött könyvbemutatójával; autentikus portugál kávéval és süteménnyel

Kelet Kávézó:                                   világos pörkölésű kávéból készült italok mellé újragondolt portugál süteményválogatás, mediterrán gyümölcsökkel

Hadik kávéház:                                piknikkosár portugál finomságokból

Divina Delicia:                                 portugál bor és sütemény

Dolce Vita Bor és Delikátesz:    vásár és kóstoló eredeti prémium portugál élelmiszerekből

Tranzit:                                               zenés vacsora portugál ételek felvonultatásával

Időpont: 2016. május 6-8.

Helyszín: Bartók Béla Boulevard (1115 Budapest, Bartók Béla út, a gellért tértől a Feneketlen tóig, a belépés ingyenes)

További információ: https://www.facebook.com/BartokBelaBoulevard/?fref=ts


 

Globalista Konyha: kaukázusi vacsora
Április 5-6.Grand Café Liberté 1054 Budapest, Aulich u.8.

Amikor Olia Hercules tavaly nyáron megjelent első szakácskönyvének címét kereste, Olia nem is töprengett tovább, tudta, megtalálta a tökéletes kifejezést, amiben annyi minden benne van: az erős nők, akik mellett Ukrajnában felnőtt, a szibériai nagymamától az örmény nagynénin keresztül szintén Olia nevű édesanyjáig. A film az oly sokáig áhított szabadságot is jelképezte, hiszen minden, ami nyugatabbra volt, mint a hazája, a szabadság illúzióját keltette bennük.

Egyetemi évei alatt egy évet Olaszországban töltött, itt szeretett bele az evésbe, az ételekbe, a főzésbe. 12 éve költözött Londonba, ahol elvégezte a Leiths Cookery School-t és Ottolenghi éttermeinek konyháiban kitanulta a mesterséget. Receptjei rendszeresen megjelennek a The Guardian, Sainsbury’s és Jamie magazinokban, szerepel a Food Network Red, Hot and Yummy című műsorában. A közelmúltban pedig James Martin, Saturday Kitchen Live című műsorában vendégeskedett.

Elsöprő sikerű szakácskönyvének is köszönheti, hogy az Observer 2015 Feltörekvő Gasztronómiai Sztárjának választotta, ezzel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ráirányítsa a figyelmet a kelet-európai konyhára. „Nem is igazán értem, hogy miért nem jutott ez eddig senkinek az eszébe” – csodálkozik Olia. „Negyedszázaddal a Szovjetunió összeomlása után ideje megmutatni a világnak az ottani élet színeit és ízeit.” Olia előszeretettel ötvözi az angol és nemzetközi ízeket örmény, ukrán, szibériai ételeiben. „Nagyon szerencsés vagyok, hogy megmutathatom a világnak szülőhazám tradícióit” – vallja a food stylistként is rendkívül sikeres Olia Hercules.

 

Április 5-6-án ez a szabadság élmény kerül terítékre a nemrég nyílt Liberté fantasztikus enteriőrjében. "A supra szó szerinti fordítása: asztalterítő, de itt nem ebben az értelemben használjuk, hanem, ahogy az asztalt beborítják a különböző ételek, szinte egymáshoz érve, éppen úgy, ahogy azt a terítő teszi egy hosszú asztalon." – magyarázza Olia, aki az alábbi ételsorral várja a Globalista Konyha vendégeit:

Sáfrányos csirkehúsleves, párolt manti*, tárkony, kapor, koriander, vörös bazsalikom

 Savanyított almapüré, karamellizált zeller, lomo*

Pisztáciás satsivi*, sóban eltett citrom, karfiol, ropogós salotta, gránátalma

Endivia, karalábé, retek és spenót saláta, tkemali*, gránátalma dresszing

Kharkho*

Meggy, rozmaring jelly, babérlevél fagyi, napraforgómag gozinaki*

(*manti - párolt töltött gombóc, *lomo - szalonna *satsivi - örmény diós krém, *tkemali - örmény szilvaszósz, *kharkho - örmény marha gulyás, *gozinaki - napraforgó ropogós)

További információ: www.globalistakonyha.com, www.facebook.com/aglobalista


 

Retro édesség és marcipán fesztivál

Trüffelkrémes, meggyes-mákos, bubble gum, konyakmeggyes marcipán, és még lehetne sorolni a számtalan különleges ízt, amivel megújul a marcipán. Sokféle marcipán, no meg törökméz, grillázs, gyümölcsös zselé, mézes házi puszedli, tej- és vajkaramella, valamint kakasnyalóka várja a látogatókat a Retro édesség és marcipán fesztiválon az Akvárium klub termében március 14-15-én. A kiállítás ingyen látogatható, nyitva: 10-20 óráig.

A két nap alatt nem csak a felnőttek, a gyerekek is választhatnak programokat. Lesz arcfestés, bohócelőadás és kóstoló. A zenés programok mindkét nap délután 15 órától szórakoztatják a közönséget.

A szervezőket érdemes megismerni: a Királyi Marcipán desszert Kft. Ők a kiállítók, a marcipán finomságok készítői, a fesztivál megálmodói. A fesztivált hagyományteremtő szándékkal rendezik, hogy a nagyközönség minden évben megismerhesse a régiek mellett az új ízeket is. A csokis- mandulás-gyümölcsös csodák mind kézműves termékek, sőt, a többi édesség is, amit készítenek. Ebből nem engednek, ez a védjegyük! Kiváló magyar alapanyagokat használnak, kivéve a mandulát, mivel országunkban kevés terem a felhasználókhoz képest.

A Királyi Marcipán mind a magyar, mind külföldi fogyasztók kedvence, többek között Londonban is jól ismerik desszertjeiket. Sokfelé hívják a családi vállalkozást a világban kiállításokra, fesztiválokra. Mindig találnak új ízeket, figyelik a trendeket, a közönség igényeit. Magába foglalja ez az "ínyenc" izgalmakat és változatosságot kedvelőket, valamint a tradicionális ízvilág szerelmeseinek táborát.

További információk: http://www.kiralyimarcipan.hu/ https://www.facebook.com/Kir%C3%A1lyi-Marcip%C3%A1n-Desszert-556501764375112/

Elérhetőségek: 1052 Bp., Károly krt.26. e-mail: info@kiralyimarcipan.hu Tel.: +36 30 9752616

Királyi Marcipán desszert válogatást nyerhet, ha lájkolja lapunk facebook oldalát, majd a Kapcsolat menüpontban szereplő címre március 15-ig elküldi a helyes választ a következő kérdésre: Hol lesz a Retro édesség és marcipán fesztivál 2016. március 14-15-én?


 

oldalak:  1  2  3  4  5   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat