.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5  6   

 
Cajun étterem nyílt Fóton

Sercegő fa, az ízlelőbimbókat csiklandozó illatok. Fóton egyedülálló étterem nyílt, a The Pit BBQ & Cajun, ami igazán különleges helynek számít, hiszen ez Magyarország első olyan autentikus texasi barbeque és louisianai cajun étterme, ahol olyan tradicionális ételeket kínálnak, mint a Gumbo, az Etouffée vagy a Jambalaya.

bővebben >
 


III. Murci GasztroFesztivál

Hosszú kihagyás után október 9-én újra birtokba vehetjük a balatonlellei Kishegyet, ugyanis harmadik alkalommal rendezik meg a Murci GasztroFesztivált a balatonlellei Kishegyen. A rendezvényre a környék legjobb éttermei, borászatai, cukrászdái mellett számos más vállalkozó települ ki, hogy egy közös gasztrofesztiválon mutassa meg, hogy a Balaton ősszel is kiváló úticél lehet. A koncepció szerint 8 helyszínen 11 étterem, 9 borászat, 2 cukrászda és 1 delikát üzlet kínálja majd a finomabbnál finomabb portékáit, mindemellett megtalálhatók lesznek a környék kézművesei is. 

bővebben >
 


Gasztroprogramok a Balatonnál

A balatoni gasztronómiai programok közül a következő hónapra a Szent György-hegyi kóstolót és bulit, a badacsonyi brunchot és a Kékszalag vacsorát érdemes kiemelni.

bővebben >
 


Fesztiválszezon kicsiben - itt a Westend Borpiknik!

Augusztus 12-16. között ingyenes koncertekkel, borfesztivállal és gasztronómiai programokkal vár a Westend Tetőkert!

bővebben >
 


Kinyitnak a borospincék Hajóson az augusztus 20-i hétvégén

Kinyitnak a borospincék Hajóson az augusztus 20-i hétvégén

Izgalmas programokkal vár mindenkit az egész Európában egyedülálló hajósi pincefalu az augusztus 20-i hétvégén. A romantikus településen helyi borászok kínálják italaikat házi finomságokkal, aki pedig a kóstolástól kimerülten nem szeretne autóba ülni, könnyen találhat szállást valamelyik barátságos hangulatú pincepanzióban. Az államalapítás ünnepének apropóján a nyitott pincék mellett érdemes megnézni a Hajósi Barokk Kastély új kiállítását, valamint az idén megnyitott Cabernet Látogatóközpontot is.

A nyár utolsó hosszú hétvégéje sem telik programok nélkül a világhírű hajósi pincefaluban, ahol több mint 1300 borospince rejt kincseket. Az augusztus 20-i hétvégén számos pince nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, hogy bemutassák boraikat. Az eseményen a tájékozódást térképek segítik, amelyeket a kiindulópontként javasolt Cabernet Látogatóközpontban kaphatnak meg a vendégek. Ide a szomszédos Kunsági borvidékről egy borász is érkezik, aki vendégként kóstoltatja majd saját készítésű borait. A rendezvényen a teljesség igénye nélkül olyan borok lesznek fellelhetők, mint a Cabernet Franc és Sauvignon, a Kékfrankos, a Zweigelt, a Kadarka, az Olaszrizling, a Cserszegi Fűszeres, a Kövidinka, az Irsai Olivér, így biztosan mindenki megtalálja majd a saját ízlésének megfelelőt. Az érdeklődőknek az időjárástól sem kell tartaniuk, hiszen a hőségben a legjobban egy borospince mélyén lehet múlatni az időt, de eső esetén is fedezékbe lehet vonulni a föld alá, ahol közben mennyei termelői borokat ízlelhetünk meg, melyek mellé házi finomságokkal is készülnek a vendéglátók.

A részletekről a "bővebben" szóra kattintva olvashat.

bővebben >
 


Magyar találmányok ihlették a koktélokat
Ismét Live on the Terrace a Duna-korzón

Idén ismét visszatér az InterContinental Budapest Live on the Terrace eseménysorozata. Élő zene, dj, gasztrofinomságok és a hotel saját fejlesztésű, magyar találmányok ihlette koktéljai mellett lehet élvezni a tavaszi-nyári naplementéket Budapest egyik legszebb kilátásával.

For English please scroll down

bővebben >
 


Pop-up étteremmel a gyerekekért

Pop-up étteremmel vesz részt a Street Kitchen az UNICEF adománygyűjtő kampányában, a kezdeményezés élén a gyermekjogi szervezet Bajnoka, Fördős Zé áll. A #FőzzAGYERMEKEKÉRT elnevezésű kampányban az UNICEF ezúttal arra biztat mindenkit, hogy aki teheti, nyissa meg konyháját az ismerősei előtt. Szórakozzanak együtt, frissítsék fel a barátságukat, a vendégek pedig a finom falatokért cserébe a legnehezebb sorsú gyerekeket adományaikkal támogassák. Június 22-én a Street Kitchen bázisa egy estére pop-up étteremmé alakul, bárki megkóstolhatja majd a háromfogásos menüsort, aki regisztrál az eseményre.

bővebben >
 


Barack-nap Boldogkőváralján

Július 6-án valódi finomságokkal vár minden barackimádót a Gönci Barack Vigasság. A rendezvény a térség gasztronómiai esszenciáját, családi programokat és vidámságot kínál az ideérkezőknek.

bővebben >
 


Nyit a Jardinette kertje

Buda leghangulatosabb árnyas kerthelyiségébe csendesen egyre több asztal és szék kerül ki, ahogy jön a jó idő – az első fecskék már tavasszal itt kávéznak, de júniusban már biztosan mindenki kintre kéri majd a vacsoráját.

bővebben >
 


Megújulás, tavasz és sörrel készült különlegességek a Dreher sörvacsorán

Páratlan élményt nyújt a kéthavonta megrendezésre kerülő Dreher Kulináris Élményvacsora, ahol a sör és a finom ételek szerelmesei bepillantást nyerhetnek a sörgyártás kulisszatitkaiba. A vendégek megtekinthetik az Európában is páratlan szépségű Zsolnay csempékkel díszített főzőházat, és a Lenk Zsolt séf által megálmodott vacsoramenü mellett Vásárhelyi  István sörgasztronómus izgalmas sörös történeteit hallhatják, ahol ezúttal a nők álltak a középpontban. A következő vacsorára május 29-én kerül sor.

bővebben >
 


Arany Péntekkel nyit az ősz legízletesebb gasztrofesztiválja

Október 12-14. között újra itt a 6. Kürtőskalács Fesztivál, melynek házigazdája idén Papp Gergő, „Pimasz Úr” lesz. Különlegességként beköszönt az „Arany Péntek” és szombaton a jótékonysági közösségi sütésen, a Kürtős Kalandon megválasztják a legjobb kürtőskalács-desszertet készítő céges csapatot a budai Gesztenyés-kertben.

bővebben >
 


Októberi Kürtőskalács Fesztivál: a Madárlátta Kürtős biztos befutó

A Holnemvolt Vár különleges kürtőskalács desszertezője, az Édes Mackó még édesebbé varázsolja majd a hatodik Kürtőskalács Fesztivált, melyet október 12-14. között rendeznek meg a budai Gesztenyés-kertben.

bővebben >
 


Egri mesterkurzusok a Vino Kóstoló Ünnepen

Eger régóta az egyik legkedveltebb úti cél a borrajongók körében. A gyümölcsös és változatos stílusú borokat adó borvidék augusztus végén ismét remek programmal és exkluzív mesterkurzusokkal készül az Eger-rajongók számára.

bővebben >
 


Tematikus brunchok a zánkai Fügekertben

Tematikus brunchok a zánkai Fügekertben

Van egy olyan romantikus terasz Zánkán, ami mellett nem lehetett álmodozás nélkül elmenni az utóbbi években...

Van egy filmes és zenei szakember, aki gondol egyet, és panziót álmodik ide...

Aztán van egy séf, aki már volt Michelin-csillagok közelében...

És azt még nem is mondtuk, hogy ez a terasz igazi lusta reggelikre és hosszú ebédekre teremtődött, vagy reggelikre, amik ebédekbe folynak át...

Kevés lelkesebb tulajdonos van a Balaton-mentén, mint a zánkai Fügekert-Bed&Wine tulajdonos-házigazdája, a filmes és zenés berkekből érkező Havas Miklós – ő egyébként az egyik producere Fabricius Gábor Szex, Drót, Rock ´n Roll című filmtervének, melyet a Karlovy Vary filmfesztiválon idén a „Legjobb vízió díjával” tüntettek ki. Hozzá csatlakozott idén Pallag Dávid, a Michelin csillagos Tanti ex sous chefje. Ők ketten bármilyen reggelit és brunchot elvisznek, úgy, hogy közben minden időtlen, hangulatos, és az ember nem akar tovább indulni.

A hosszú reggelikből születtek a hosszú brunchok. Az étlap táblás ajánlat, déltől a termelői finomságokat grillen készült ételek váltják fel, és az ikonikus lecsó, aminek itt, ahogy lehet, kihúzzák a szezonját.

A Fügekertben három tematikus brunch vár ránk a nyáron:

FÜGEKET BRUNCHOK I. – Lecsó brunch – július 28-29.

FÜGEKERT BRUNCHOK II. – Provence-i brunch – augusztus 11-12.

FÜGEKERT BRUNCHOK III. – Jeruzsálemi brunch – augusztus 25-26.

A részletekről a "bővebben" szóra kattintva olvashatnak.


bővebben >
 


CSOBB! - Balatoni programajánló

CSOBB! - Balatoni programajánló

Húha! Szezon szó ide vagy oda, már végigolvasni is élvezetes, mennyi mindent tartogat nekünk a július első fele. Egyszerre több helyen is lenne az ember, a stranddal együtt meg aztán végképp. A lenti programok szerencsére ezt sem zárják ki, sőt, ha szerencsénk lesz az idővel, a legjobb tippnek tűnik Balatonfüreden betérni a legújabb Anjuna fagyizóba, a Pláne teraszán Burgert markolva megnézni a VB döntőt, Kontor Tamásra ringatózni Aperol spritz-el, vagy belekóstolni a Lavender Terasz nyári étlapjába. 

Anjuna Füred

Bölcső - Burger - Pláne 

Étlapteszt a Lavender Teraszon 

Kontor Tomi és Aperol

Legyen nektek is húha ez a július! 

A részletekről a "bővebben" szóra kattintva olvashattok.

bővebben >
 


Július elején jön a VII. Gönci Barack Vigasság

Bocskor Bíborka és Gájer Bálint ugyan teljesen eltérő zenei stílust képvisel, a barack most mégis összehozta őket. Igazi barackmámorban úszhatnak majd ők is, ugyanis kevesebb, mint két hét múlva, július 6-7. között újra Boldogkőváraljára érkezik a gönci kajszibarack kétnapos ünnepe, a Gönci Barack Vigasság.

bővebben >
 


Mámorító barackillat: Idén is jön a Gönci Barack Vigasság

Idén is jön a Gönci Barack Vigasság

Július első hétvégéjén immáron hetedik alkalommal ünnepeljük együtt a gönci kajszibarackot a Gönci Barack Vigasságon. A Zemplén kapujában ilyenkor minden a barackról szól, a Boldogkői vár, a Bestillo Pálinkaház és Terra-Boldogkő Látványpince is mámorító gyümölcsillattal telik meg.

- Hogy miért ragaszkodunk ennyire a gönci barackhoz? Ebben a térségben születtünk és ugyan voltak kitérőink, de ide tértünk vissza felnőttként, a vidék nyugalma újra elvarázsolt minket. Itt éljük álmainkat és itt kamatoztatjuk a máshol megszerzett tapasztalatainkat - fogalmazta meg a Gönci Barack Vigasság főszervezője, Czakó Mónika. - Van egy csodálatos gönci barack ültetvényünk és egy pálinkafőzdénk, ahol a hagyományos gönci barackpálinkán túl készítünk párlatot többek között málnából, szilvából, piros vilmoskörtéből és a paletta folyamatosan nő. A szívünk csücske természetesen a térség kincse, a gönci barack. Szeretnénk, ha évről évre egyre többen ismernék meg ezt a zamatos gyümölcsöt, az ebből készült ínycsiklandozó ételeket, a pálinkát, az egész tájat, Borsod-Abaúj-Zemplén megyét, Göncöt, Boldogkőváralját, minden csodát, ami ebben a területben lakozik. Ezért hívtuk életre 2012-ben a Gönci Barack Vigasságot, és ezért ünnepeljük idén is együtt július 6-7-én Boldogkőváralján a mennyei gönci kajszit.

Hogy mit tartogat magában a Gönci Barack Vigasság? Lesz pálinkafelismerő verseny, főzdelátogatás, pálinkakóstolás, kemenceizzítás, sütemények, barackos finomságok: szörp, lekvár, méz, rétes, fánk és különleges gönci barackos ételek. Valamint természetesen gyermekprogramok és egy kis zenés, táncos körítés. Fellép Gájer Bálint, a Blahalouisiana, a Magashegyi Underground és Hobo is az együttesével. Aki pedig a környéken szeretné kipihenni a fáradalmakat, azt családias fogadók, hangulatos vendégházak várják Boldogkőváraljától Tállyán át Telkibányáig.

Érdemes lesz tehát július 6-7-én az abaúji térségbe látogatni és bepillantani az eredetvédett gönci kajszibarack ünnepére, tenni egy sétát a híres, sziklára épített Boldogkői várba, belekortyolni az eredeti gönci barackpálinkába és beszívni a friss, vidéki levegőt.

További részleteket a "bővebben" szóra kattintva olvashat.

bővebben >
 


Avasi Borangoló - május 17-19.
Bor, gasztro, zene

Borászok, gasztroműhelyek, zenekarok, séta, lazulás, utcazenészek, vásár, barátok, food truck konvoj, nyitott pincék, macskaköves utcák, termelői piac – ez az Avasi Borangoló és még sok minden más – 3 nap önfeledt szórakozás 40 helyszínen, 70 programon.

bővebben >
 


Szekszárd Open Cellars
18-21 May, 2018.

The warmer the weather gets, the more attractive outdoor events become and a growing number of people set off to take excursions to various regions in Hungary. True to the spirit of our traditions Szekszárd winemakers welcome guests with open cellar doors and great wines on the Pentecost long weekend.

bővebben >
 


Balatoni programok - Hosszú hétvége Edition

A tíz idei hosszú hétvége közül is kiemelkedik a négynapos tavaszi örömünnep: jó esetben április 27. péntek estétől kedd estig az ember munkára sem gondol. Nem csoda, hogy a balatoni vendéglátósok is szinte egy emberként tűzték ki ezt a 4 napot amolyan terasznyitó-tavaszindító-szezonnyitónak. A székek végleg kikerülnek a teraszokra, rövidnadrágban lehet nekiindulni a hegynek, a Sabar füvén heverve friss bort kóstolni, a Pláne teraszán füstölt húsok illatára Green Egg köré gyűlni, Badacsony oldalából naplementét nézni...de még előtte is van egy hétvége szerencsére. Kovács Tomiék Csopakon a Gastro-Hack csapatával nyitják a teraszt.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5  6   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat