napja 
 

Megújulás, tavasz és sörrel készült különlegességek a Dreher sörvacsorán (Programajánlók - Lakoma)
Megújulás, tavasz és sörrel készült különlegességek a Dreher sörvacsorán

Páratlan élményt nyújt a kéthavonta megrendezésre kerülő Dreher Kulináris Élményvacsora, ahol a sör és a finom ételek szerelmesei bepillantást nyerhetnek a sörgyártás kulisszatitkaiba. A vendégek megtekinthetik az Európában is páratlan szépségű Zsolnay csempékkel díszített főzőházat, és a Lenk Zsolt séf által megálmodott vacsoramenü mellett Vásárhelyi  István sörgasztronómus izgalmas sörös történeteit hallhatják, ahol ezúttal a nők álltak a középpontban. A következő vacsorára május 29-én kerül sor.

A legutóbbi élményvacsora tematikáját a megújulás, a tavasz és a nők sörgyártásban betöltött szerepe inspirálta. Zöld színek kerültek terítékre: előételként pisztrángot és kaviárt szolgáltak fel zöld mousse és turbolya dresszinggel, melyhez Dreher Gold sört ajánlott a sörmester. A zöldborsóleves panna cottával fogás mellé Kozel Premium Lager párosult, a főétel - bivaly hátszín spenót pürével és a tavaszi kert zöldségeivel – mellé pedig Dreher Red Ale. A pisztáciás csokoládé mousse kiwivel desszerthez pedig Dreher Bak dukált.

Vásárhelyi István sörgasztronómus, már korábban is többször bizonyította, hogy a sör és az ételek gondos összeválogatása milyen élményt jelent az ízek szerelmeseinek. Izgalmas előadásában érdekes történeteket mesélt a nők szerepéről a sörgyártás történetében, például arról, hogy számos kultúrában a nők tevékenységi körébe tartozott a sörfőzés művészete, vagy hogy Kleopátra adót vetett ki a sörre, hogy finanszírozza a Római Birodalommal vívott háborút. Vásárhelyi István egy különleges söralapú koktéllal köszöntötte a Dreher sörvacsora vendégeit, melynek receptjét, a nagy sikerű zöldborsóleves panna cottával fogással együtt, most megosztunk Önökkel.

 Kőbánya Libre 

 Hozzávalók: 

1,5 dl Dreher Red Ale

1 dl kóla

1 cl mentaszirup

lime

mandarin

jég

 Elkészítés: A mandarin és lime gerezdeket koktélfával megnyomkodjuk jéggel félig megtöltjük a poharat, rátöltjük a mentaszirupot, a kólát, végül a Dreher Red Ale-t, a szívószállal (bárkanállal) megkeverjük.

 Zöldborsó leves panna cottával (10 adag)

Hozzávalók:

1 zacskó (1kg) zöldborsó fagyasztott (vagy friss zöldborsó fejtve)
1köteg petrezselyem (10 csomó)
2db lime levél
1db bio citrom héja
2közepes fej vöröshagyma
100g friss zsengeborsó, cukorborsó
só-őrölt bors
1ek cukor
0,25 liter liter tej
0,75 liter 35% tejszín (laktóz mentesből is lehet készíteni)
10 db kisebb forma vagy szilikon muffin forma (amiből könnyen kiszedhető)
18-20g zselatin por vagy agar-agar 3g / liter
Leves:

A hagymát megpucoljuk és félbevágjuk, 6liter zöldség alaplével a zöldborsót főzni kezdjük.
Sózzuk, kevés őrölt borssal fűszerezzük. Forrástól számítva 15-20percig főzzük, amíg a lé kellemesen zöldborsó ízű lesz. Szűrjük le és az összekötött petrezselyem szárával a levet 4 literre redukáljuk, majd hozzáadjuk a lime héjat. A levest hűtsük le és a fele petrezselyemzöldet turmixoljuk bele, majd szűrjük át pelenkán. Sózzuk, pici cukorral ízesíthetjük, ha szükséges.

Zöldborsó Panna Cotta:

A megfőtt zöldborsóból szedjük ki a lime héjat, készítsünk krémes pürét, némi leveslé felhasználásával. Passzírozzuk át. A tejszínt és tejet felforraljuk, annyi pürét adunk hozzá, míg sűrű borsó ízű krémet kapunk. Megsózzuk. 1 liter alaphoz 18-20g zselatin port hideg vízbe beáztatunk, mikróban felmelegítjük és belekeverjük a tejszínes zöldborsó krémbe. Vizezzük be a formákat és utána töltsük bele a krémünket. 1-2 órára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.

 Petrezselyem hab:

A petrezselyem leveleket tejszínnel alaposan összeturmixoljuk. Sózzuk és borsozzuk, majd átszűrjük. Kemény habbá verjük a tejszínt. A levest melegen és langyosan is tálalhatjuk. a panna cottát a tányérba szedjük, a habot rákanalazzuk. Zsenge borsócsirával, forrázott cukorborsóval tálaljuk.

Dreher Kozel Premium Lager illik ehhez a fogáshoz.

 A vacsoráról további információkat az alábbi linken olvashatunk: https://www.dreherzrt.hu/dreher-sorvacsora/

 A séfről: Lenk Zsolt séf Ausztriában, Németországban és Svájcban alapozta meg szakmai karrierjét. Sok más étterem mellett dolgozott a két Michelin-csillaggal és rengeteg más szakmai elismerést begyűjtő osztrák Taubenkobel étteremben. Lenk Zsolt egyik kedvenc gasztronómiai területe a sör és étel párosítás, a Dreher Sörvacsorákon pedig szeretné bemutatni, hogy milyen sokféle izgalmas élményt lehet kihozni különböző sörökkel kombinált fogásokból.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat