.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4   

 
Jamie Oliver egyszerű desszertje

A brit sztárszakács blogjában elárulja, hogy most jött vissza Ausztráliából, ahol a gyerekek menzai reformját készítette elő, ahogy azt már korábban szülőhazájában, és egy amerikai városban is megtette. Készül a húsvétra, de addig is ajánl egy nagyon egyszerűen elkészíthető, mindennapi desszertet.

bővebben >
 


Heston Blumenthal sajtos makarónija

A macaroni and cheese - népszerű nevén mac-n-cheese - az amerikai gyerekek kedvence, szinte mindenki ezen nő fel. Eredete természetesen olasz, állítólag Thomas Jefferson (1743-1826), az Egyesült Államok harmadik elnöke hozta magával a receptet olaszországi útjáról. (A történetet angolul megtalálják a recept után). Most azonban a zseniális angol szakács, Heston Blumenthal változatát  mutatjuk be, aki a sajtmártást fehérbor és húsleves redukciójával készíti.

bővebben >
 


Újévi lencsereceptek

Aki újév napján nem eszik lencsét, annak egész évben lapos marad a pénztárcája, legalábbis a babona szerint. Ne kockáztassuk meg, hogy kiderüljön a hiedelem valóságtartalma, inkább főzzünk lencsét!

bővebben >
 


Különleges vadreceptek az őszi estékre
Ínycsiklandozó vadételek novembertől a Vadászok konyhájában

Miként illik össze a fácánhús az almával és a tormával? Hogyan kell elkészíteni az osso buccot? Mi is pontosan a pejsli? A Vadászok konyhája a klasszikus főzőműsorok elemeit vegyíti a talk show-k könnyed, vidám hangulatával, amelyből a legfinomabb vadreceptek mellett egyéb hasznos ötleteket és főzési technikákat is elleshetnek a nézők. A vadételek kedvelői a fenti kérdésekre is választ kaphatnak novembertől minden csütörtökön 17.00-tól, a DoQ műsorán.

bővebben >
 


Lecsóra fel!
Az ezerarcú lecsó a Lila Füge e heti sztárvendége

Paradicsom, paprika, vöröshagyma és egy kis szalonna. A négy alapanyag hallatán talán nincs is olyan magyar ember, akinek ne a lecsó ugrana be. Bár balkáni eredetű ételről van szó, mégis a hazai gasztronómia alappilléreként tartják számon ezt a népszerű fogást, amelynek egyszerűsége még a legnagyobb gasztro őrülteket is megihleti. Köztük Havas Dórát is, aki számtalan receptet tartogat a tarsolyában, a lilafuge.hu-n pedig meg is osztja kedvenceit. Íme néhány: a rizses és a rántott lecsó!

bővebben >
 


Pasta á la vodka
Catherine Fulvio receptje

Furcsán hangzik: Pasta à la vodka. Valószínűleg úgy gondolják, nem olasz étel, pedig határozottan az, méghozzá zseniális. Amikor az oroszok elhatározták, hogy Olaszországba is exportálják híres italukat, a római vendéglősök főzni kezdtek el vele. Akkor született meg ez a fogás, a Pasta a la vodka.

bővebben >
 


Kaszásleves - a sonka főzővizéből

A húsvéti sonka főzése után megmaradt léből kiváló pikáns leves főzhető. 

bővebben >
 


A Tortavár húsvétkor

A budai Tortavár cukrászda javában készül a húsvéti ünnepekre. Ebben a cukrászdában a cukormentes Áfonya hercegnő tortája, a hagyományos csoki torta és a reform gyümölcstorta is ott kínálja magát a pultban.

bővebben >
 


Nyerjen Molnár?s Kürtőskalács utalványt!

A Molnár’s Kürtőskalács üzletben (1052 Budapest, Váci utca 31.) a kürtőskalács mellett finom olasz kávé és fagylalt is várja a vendégeket.

bővebben >
 


D-NAP, azaz egy tál dödölle!
Keszthely, március 25-26

Hagyományteremtő céllal indul idén a D-NAP(ok) gasztropiknik a Keszthely Yacht Kikötőben, melyen a Balaton neves és jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építő éttermei és a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központja mindent a dödöllére tesz fel.

bővebben >
 


Magyarország legjobb éttermeit díjazták
Friss nyertest avattak, a Costes az év étterme

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála helyszínéül idén a TEREM Budapest szolgált ahol a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb képviselői vonultak fel. A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díját a Palágyi Eszter séf által vezetett Costes kapta, a legígéretesebb étteremnek a Babel Budapestet tartják. A K&H private banking-Év Szakácsteljesítménye Díjat a Bocuse d´Or 2017-es magyar csapata – Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán, Szabó Kevin és Vomberg Frigyes – vette át.

bővebben >
 


Sajtmártásos makaróni

Olyan klasszikus angol étel, amelyen brit és amerikai gyerekek milliói nőttek fel. Amikor Gordon Ramsay Malajziában járt, és az ottani miniszterelnöknek főzött, a vendéglátó azt tanácsolta, Macaroni cheese-t, azaz sajtmártásos makarónit főzzön a politikusnak és családjának. Aki látta már Gordon egy-két műsorát, el tudja képzelni, milyen képet vágott hozzá!

Amerikában csak mac cheese-nek becézik, és valóban, a legegyszerűbb fogások egyike. Nálunk gyakorlatilag nem ismert, mi sajttal és tejföllel ízesítjük a makarónit. Ez az angol klasszikus a besamelmártást használja fel hozzá, pikánssá a cheddar sajt és az őrölt mustármag teszi. Hagyományosan hajlított rövidcső tésztából készítik, nem makaróniból.

bővebben >
 


A Tortavár és Áfonya hercegnő tortája
Nyerjen egy tortát Valentin napra a Tortavártól!

Cukormentes vagy hagyományos? Mindkettő! Ebben a cukrászdában a cukormentes Áfonya hercegnő tortája, a hagyományos csokitorta és a reform gyümölcstorta is ott kínálja magát a pultban.

bővebben >
 


Ízek, színek és érzések a Zsolnay Kávéházban

A Radisson Blu Béke Hotel****superior-ban működő Zsolnay Kávéház minden évben előrukkol egy újabb desszertsorral. A sütemények 2017-ben is hódítanak. Három különböző íz- és formavilág várja a vendégeket és minden édességrajongót. A tradíció és megújulás továbbra is alapköve a cukrászati koncepciónak, az idei kulcsszó: felelősség és szenvedély.

bővebben >
 


Auguszt Karácsony

A Fény utcai Auguszt Cukrászdában az idén is a hagyományoké, a klasszikus, monarchiabeli süteménykultúráé a főszerep. Auguszt József neve és személye a garancia arra, hogy a cukrászdában kapható édességek összetételükben, ízvilágukban és küllemükben méltók a közel 150 éves cukrászdinasztia hírnevére.

bővebben >
 


Magyar Termék Nagydíj - idén 66 termék és szolgáltatás

Összesen 60 cég 66 terméke vehette át a 19. Magyar Termék Nagydíj Pályázat kitüntetéseit, a tanúsított minőség „útlevelét” a Magyar Gazdaság Ünnepén, a Parlament Felsőházi Termében szeptember 6-án.Idén a kulturális események, az innovatív szemlélet, a kreatív megoldások és a minőség volt a pályázat fókuszában.

bővebben >
 


Fokhagymás paprika krémleves

Most van az igazi szezonja a paprikának, paradicsomnak. Egy különleges, mégis nagyon egyszerű receptet mutatunk be, amihez a kezdők is bátran hozzáfoghatnak.

bővebben >
 


Fagyicsodák joghurtból

Fagyicsodák joghurtból

A joghurtfagylaltok összeállításánál csak a képzeletünk szab határt, a tizenkét íz- és közel hatvan féle topping lenyűgöző kreációkat eredményezhet. Ráadásul lelkiismeretfurdalás nélkül kanalazhatjuk a jeges desszerteket, mert a joghurt alapú finomságok a fagylaltnál jóval szerényebb zsír- és cukortartalmúak.  A tudatos nassolás és az egészséges kényeztetés hívei számára jó hír, hogy a Jono Yogo hálózat közel három éve hazánkban is elérhető.

A frozen yogurt a ’80-as években terjedt el Amerikában. Bár a világszerte kedvelt finomság ötlete a tengerentúlról érkezett, a nálunk kapható joghurtfagylalt receptje és íz-variációi magyar cukrászok munkáját dicsérik. A Jono Yogo kizárólag élőflórás magyar joghurtból és magyar tejből készül, egyúttal alacsonyabb cukor és zsírtartalommal rendelkezik a hagyományos fagylalthoz képest. A Yogo tulajdonságainak köszönhetően gyermekek, diétázók és cukorbetegek számára is bátran fogyasztható desszert, különösen a steviával készült vagy a laktózmentes változat.  Jono Yogo üzletekkel Budapesten néhány üzletközpontban (Allee, WestEnd, Árkád, Mammut), valamint a budaörsi Auchanban találkozhatunk.

További részletekért és a nyereményjátékért kattintson a "bővebben" szóra!

 

bővebben >
 


Pink Cadillac California

A Pink Cadillac Pizzeria a Ráday gasztró- és sétálóutca egyik legrégebbi étterme. Sokan emlékeznek arra a helyre, ahol isteni pizzát és olasz ételeket lehetett enni, vagy házhoz szállíttatni. Az azóta eltelt több mint 20 évben nagy népszerűségnek örvendő Pink Cadillac Pizzéria most új „köntösben“ és megújult választékkal, Pink Cadillac California néven várja vendégeit.

Az új amerikai-olasz irány megmutatkozik az étterem kialakításában - kibővítették egy rendezvényteremmel is -, a designban, és nem utolsó sorban az újragondolt menüben is. Új név, új ételek! - ez lehetne a szlogenje a Pink Cadillac Californiának, de a nevéből csak a pizzéria tűnt el, az étterem kínálatából nem. Sőt, még bővült is az étlap. 20 év után új névvel, tereit átalakítva és kibővítve várja a Pink Cadillac California étterem a turistákat a fővárosban, a Ráday utca 22-ben. Az étterem új belső kialakításában, valamint az étlap választékában is az amerikai–olasz irányt tükrözi. Az étlapon az eddigi megszokott pizza-tésztavonalat salátákkal, előételekkel, argentin steakkel, hamburgerrel és magyaros különlegességekkel bővítették ki. Külön kiemelendő a tartalmas levesek választéka. A tejszínes hagymalevest füstölt sajttal, rozscipóban hozzák ki, és rendelhető kagylóleves vagy tárkonyos tejszínes bárányraguleves is. Heti menük is vannak kedvező áron, ennek bizonyára a környéken lakók és dolgozók örülnek majd.

Nyerhet egy választható ízesítésű pizzát, ha lájkolja lapunk facebook oldalát https://www.facebook.com/dolcsevita.hu/, majd a Kapcsolat menüpontban szereplő címre március 20-ig elküldi a helyes választ a következő kérdésre: Mi került az ételválasztékba az olasz ételek mellé?


 

Torkos Csütörtökkel indul a Gasztroélmények Éve

A vendéglátóhelyek és a közönség pozitív visszajelzései alapján a Magyar Turizmus Zrt. 2016-ban immár 11. alkalommal szervezi meg néphagyományra épülő gasztronómiai keresletélénkítő akcióját, a Torkos Csütörtököt 2016. február 11-én. Az új, szerethető arculattal büszkélkedő Torkos Csütörtök idén egyúttal az MT Zrt. szervezésében zajló „Gasztroélmények Éve 2016” tematikus programsorozat nyitánya is lesz. Idén részben változik a feltételrendszer is: az étterembe járás és az új ízek felfedezésének népszerűsítésére létrehozott akció során az alkoholtartalmú italokat nem lesz kötelező féláron adni. Minden másra, a teljes étel- és alkoholmentes ital fogyasztásra továbbra is 50% kedvezményt kell adniuk a csatlakozó vendéglátóhelyeknek.

A Torkos Csütörtök a Magyar Turizmus Zrt. egyik legsikeresebb akciója, amelynek célja – az étterembe járás kultúrájának megszerettetésén túl -, hogy a lakosság és az ide látogató külföldiek a gasztronómián keresztül fedezzenek fel újabb magyarországi tájakat, kóstoljanak új, helyi ízeket, ismerjék meg a különböző régiók által kínált hagyományos magyar ételeket, valamint a gasztronómiához kötődő tradicionális magyar népszokásokat.

A Torkos Csütörtök akció 2016. februárjában ünnepli 11. születésnapját. 2016-ban a Gasztroélmények Éve a Torkos Csütörtökkel veszi kezdetét, és újra „ernyő alá vonja” a hazai gasztroeseményeket a Magyar Turizmus Zrt. koordinálásában. A csütörtöki kedvezményes éttermi fogyasztással induló tematikus év néhány nagyszabású, országos vagy azon is túlnyúló gasztronómiai eseményt ölel majd fel, mindez az egész év során regionális, helyi rendezvényekkel, külképviseleti és agrármarketing termékpályákhoz kötődő aktivitásokkal, kiadványokkal, játékokkal és korszerű, interaktív online megoldásokkal fog kiegészülni. 

A Torkos Csütörtök feltételrendszerének változása 2016-ban

Az új arculat mellett az akció feltételei is részben megváltoznak: az étterembe járás, a gasztronómia és az új ízek kipróbálásának népszerűsítésére létrehozott Torkos Csütörtökön nem lesz kötelező a vendéglátóhelyeknek az alkoholtartalmú italokra ötven százalékos kedvezményt adni. Minden más fogyasztásra továbbra is 50%-os kedvezményt kell nyújtani a csatlakozó vendéglátóhelyeknek 2016. február 11-én, a teljes nyitvatartási idő alatt. A feltételtől pozitív irányba természetesen eltérhetnek, vagyis továbbra is nyújtható az alkoholtartalmú italokat is magában foglaló teljes számla végösszegéből 50%-os kedvezmény, de ez nem kötelező. A választási lehetőség idén is a teljes a la carte kínálatra vonatkozik, külön erre az alkalomra készített szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet.

A Magyar Turizmus Zrt. idén minden eddiginél kiemeltebb figyelmet fordít a szabályok maradéktalan betartatására, hogy mind a vendégek, mind a vendéglátóhelyek elégedettsége a lehető legmagasabb fokú legyen. Az MT Zrt. az akció napján szúrópróbaszerű ellenőrzéseket fog végezni, keresi a hatóságokkal való leghatékonyabb együttműködés lehetőségét, mivel a szabályok megszegése szélsőséges esetben a szolgáltató akcióból való kizárását vonhatja maguk után.

A Torkos Csütörtök az új ízek megismerésén túl az étterembe járás népszerűsítésére létrehozott akció, így olyan szolgáltatók, akik kizárólag házhozszállítással foglalkoznak, nem vehetnek részt benne. A helyben fogyasztást is lehetővé tevő vendéglátóhelyeknek elvitelre vagy házhozszállítással nem kötelező a csatlakozási feltételek szerint kedvezményt adni, azonban természetesen ezt önkéntes alapon megtehetik.

2016-ban az akció hivatalos weboldala a torkoscsutortok.itthon.hu lesz. Ezen az oldalon zajlik a vendéglátóhelyek regisztrációja 2016. január 12-től, illetve a vendégek itt találják meg az éttermek folyamatosan bővülő listáját. Az étteremlista először 2016. január 19-én (kedden) tekinthető meg, és onnantól folyamatosan bővülni fog, érdemes vissza-visszatérni az oldalra. A szolgáltatók számára a minél gördülékenyebb szervezés érdekében ajánlásokat fogalmaz meg az MT Zrt., ezek szintén a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon lesznek elérhetőek.


 

oldalak:  1  2  3  4   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat