.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4   

 
Újévi lencsereceptek

Aki újév napján nem eszik lencsét, annak egész évben lapos marad a pénztárcája, legalábbis a babona szerint. Ne kockáztassuk meg, hogy kiderüljön a hiedelem valóságtartalma, inkább főzzünk lencsét!

bővebben >
 


Öt klasszikus ünnepi édesség tokaji aszúhoz

Gyertyafény, meleg pléd és a gyerekkorunkat idéző ünnepi sütemények – az év különleges, felejthetetlen pillanatai. Ha mindezt egy pohár borral kísérnénk, miért ne legyen az ugyanolyan emlékezetes?

For English please scroll down

bővebben >
 


Torta Caprese

Csokoládés mandulatorta liszt nélkül

Az olaszok egyik leghíresebb és legjobb süteménye a Torta Caprese, a mandulatorta Capri szigetéről. Ha fogyókúrásnak nem is mondható, de desszerthez képest egészségesnek igen, hiszen gluténmentes, és a legjobb alapanyagokból: csonthéjasból, vajból, tojásból és étcsokoládéból készül.

bővebben >
 


Szilvás-mákos kürtőskalács-desszertcsoda nyerte a Kürtős Kalandot

A különleges „Arany Péntek” után szombaton a hangulatos Kürtős Kalanddal folytatódott a 6. Kürtőskalács Fesztivál a Gesztenyés-kertben. A főnyereményt a Mákvirág fantázianévre keresztelt, újragondolt szilvás-mákos kürtőskalács-desszertcsoda nyerte el. Kígyózó sorokban, napsütésben és színes kísérőprogramokban idén sem volt hiány.

bővebben >
 


Igazi ínyenceknek: hamburger libamájjal és kecskesajttal

A gasztronómiai trendek közül a leggyorsabban a kézműves hamburgerek divatja terjed. Négysajtostól kezdve sütőtökpürésig sokféle változatot kínálnak az utcai gyorsbüfék, meglehetősen borsos áron. Ennél jóval olcsóbban elkészíthetők ezek a harapnivalók, még akkor is, ha olyan kifejezetten drága alapanyagot is felhasználunk hozzá, mint a hízott libamáj.

bővebben >
 


Jamie Oliver egyszerű desszertje

A brit sztárszakács blogjában elárulja, hogy most jött vissza Ausztráliából, ahol a gyerekek menzai reformját készítette elő, ahogy azt már korábban szülőhazájában, és egy amerikai városban is megtette. Készül a húsvétra, de addig is ajánl egy nagyon egyszerűen elkészíthető, mindennapi desszertet.

bővebben >
 


Heston Blumenthal sajtos makarónija

A macaroni and cheese - népszerű nevén mac-n-cheese - az amerikai gyerekek kedvence, szinte mindenki ezen nő fel. Eredete természetesen olasz, állítólag Thomas Jefferson (1743-1826), az Egyesült Államok harmadik elnöke hozta magával a receptet olaszországi útjáról. (A történetet angolul megtalálják a recept után). Most azonban a zseniális angol szakács, Heston Blumenthal változatát  mutatjuk be, aki a sajtmártást fehérbor és húsleves redukciójával készíti.

bővebben >
 


Különleges vadreceptek az őszi estékre
Ínycsiklandozó vadételek novembertől a Vadászok konyhájában

Miként illik össze a fácánhús az almával és a tormával? Hogyan kell elkészíteni az osso buccot? Mi is pontosan a pejsli? A Vadászok konyhája a klasszikus főzőműsorok elemeit vegyíti a talk show-k könnyed, vidám hangulatával, amelyből a legfinomabb vadreceptek mellett egyéb hasznos ötleteket és főzési technikákat is elleshetnek a nézők. A vadételek kedvelői a fenti kérdésekre is választ kaphatnak novembertől minden csütörtökön 17.00-tól, a DoQ műsorán.

bővebben >
 


Lecsóra fel!
Az ezerarcú lecsó a Lila Füge e heti sztárvendége

Paradicsom, paprika, vöröshagyma és egy kis szalonna. A négy alapanyag hallatán talán nincs is olyan magyar ember, akinek ne a lecsó ugrana be. Bár balkáni eredetű ételről van szó, mégis a hazai gasztronómia alappilléreként tartják számon ezt a népszerű fogást, amelynek egyszerűsége még a legnagyobb gasztro őrülteket is megihleti. Köztük Havas Dórát is, aki számtalan receptet tartogat a tarsolyában, a lilafuge.hu-n pedig meg is osztja kedvenceit. Íme néhány: a rizses és a rántott lecsó!

bővebben >
 


Pasta á la vodka
Catherine Fulvio receptje

Furcsán hangzik: Pasta à la vodka. Valószínűleg úgy gondolják, nem olasz étel, pedig határozottan az, méghozzá zseniális. Amikor az oroszok elhatározták, hogy Olaszországba is exportálják híres italukat, a római vendéglősök főzni kezdtek el vele. Akkor született meg ez a fogás, a Pasta a la vodka.

bővebben >
 


Kaszásleves - a sonka főzővizéből

A húsvéti sonka főzése után megmaradt léből kiváló pikáns leves főzhető. 

bővebben >
 


A Tortavár húsvétkor

A budai Tortavár cukrászda javában készül a húsvéti ünnepekre. Ebben a cukrászdában a cukormentes Áfonya hercegnő tortája, a hagyományos csoki torta és a reform gyümölcstorta is ott kínálja magát a pultban.

bővebben >
 


Nyerjen Molnár?s Kürtőskalács utalványt!

A Molnár’s Kürtőskalács üzletben (1052 Budapest, Váci utca 31.) a kürtőskalács mellett finom olasz kávé és fagylalt is várja a vendégeket.

bővebben >
 


D-NAP, azaz egy tál dödölle!
Keszthely, március 25-26

Hagyományteremtő céllal indul idén a D-NAP(ok) gasztropiknik a Keszthely Yacht Kikötőben, melyen a Balaton neves és jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építő éttermei és a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központja mindent a dödöllére tesz fel.

bővebben >
 


Sajtmártásos makaróni

Olyan klasszikus angol étel, amelyen brit és amerikai gyerekek milliói nőttek fel. Amikor Gordon Ramsay Malajziában járt, és az ottani miniszterelnöknek főzött, a vendéglátó azt tanácsolta, Macaroni cheese-t, azaz sajtmártásos makarónit főzzön a politikusnak és családjának. Aki látta már Gordon egy-két műsorát, el tudja képzelni, milyen képet vágott hozzá!

Amerikában csak mac cheese-nek becézik, és valóban, a legegyszerűbb fogások egyike. Nálunk gyakorlatilag nem ismert, mi sajttal és tejföllel ízesítjük a makarónit. Ez az angol klasszikus a besamelmártást használja fel hozzá, pikánssá a cheddar sajt és az őrölt mustármag teszi. Hagyományosan hajlított rövidcső tésztából készítik, nem makaróniból.

bővebben >
 


A Tortavár és Áfonya hercegnő tortája
Nyerjen egy tortát Valentin napra a Tortavártól!

Cukormentes vagy hagyományos? Mindkettő! Ebben a cukrászdában a cukormentes Áfonya hercegnő tortája, a hagyományos csokitorta és a reform gyümölcstorta is ott kínálja magát a pultban.

bővebben >
 


Ízek, színek és érzések a Zsolnay Kávéházban

A Radisson Blu Béke Hotel****superior-ban működő Zsolnay Kávéház minden évben előrukkol egy újabb desszertsorral. A sütemények 2017-ben is hódítanak. Három különböző íz- és formavilág várja a vendégeket és minden édességrajongót. A tradíció és megújulás továbbra is alapköve a cukrászati koncepciónak, az idei kulcsszó: felelősség és szenvedély.

bővebben >
 


Auguszt Karácsony

A Fény utcai Auguszt Cukrászdában az idén is a hagyományoké, a klasszikus, monarchiabeli süteménykultúráé a főszerep. Auguszt József neve és személye a garancia arra, hogy a cukrászdában kapható édességek összetételükben, ízvilágukban és küllemükben méltók a közel 150 éves cukrászdinasztia hírnevére.

bővebben >
 


Magyar Termék Nagydíj - idén 66 termék és szolgáltatás

Összesen 60 cég 66 terméke vehette át a 19. Magyar Termék Nagydíj Pályázat kitüntetéseit, a tanúsított minőség „útlevelét” a Magyar Gazdaság Ünnepén, a Parlament Felsőházi Termében szeptember 6-án.Idén a kulturális események, az innovatív szemlélet, a kreatív megoldások és a minőség volt a pályázat fókuszában.

bővebben >
 


Fokhagymás paprika krémleves

Most van az igazi szezonja a paprikának, paradicsomnak. Egy különleges, mégis nagyon egyszerű receptet mutatunk be, amihez a kezdők is bátran hozzáfoghatnak.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat