napja 
 

Jamie Oliver egyszerű desszertje (Gasztronómia - Evés)
Jamie Oliver egyszerű desszertje

A brit sztárszakács blogjában elárulja, hogy most jött vissza Ausztráliából, ahol a gyerekek menzai reformját készítette elő, ahogy azt már korábban szülőhazájában, és egy amerikai városban is megtette. Készül a húsvétra, de addig is ajánl egy nagyon egyszerűen elkészíthető, mindennapi desszertet.

Kókuszpalacsinta gránátalmával

Hozzávalók 2 személyre: 1 csésze liszt, 1 csésze tej, 1 tojás, 1 teáskanál sütőpor, 8 evőkanál kókuszreszelék, 3 dkg vaj, a tálaláshoz sűrű joghurt, 1 gránátalma, reszelt citromhéj és porcukor

A tojást tálba ütjük, felverjük. Hozzáadjuk a sütőporral átszitált lisztet, a tejet, pici sót, majd a kókuszreszeléket. 20 percig állni hagyjuk. A gránátalmát megtisztítjuk, a belső, fehér részeket is eltávolítjuk. A sűrű (görög) joghurtot porcukorral ízesítjük. Palacsintasütő serpenyőben megforrósítjuk a vaj felét, és a tésztából kis merőkanálnyi adagokat teszünk bele, egyszerre kettőt-hármat (akkora átmérőjű palacsintákat süssünk, mint egy narancs). A maradék hozzávalókkal is ugyanígy járunk el. A kókuszpalacsintákra kevés édes joghurtot locsolunk, reszelt citrom- vagy zöldcitromhéjjal és gránátalmamagokkal megszórjuk.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat