.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4   

 
Az európai turisták második számú úticélja: Németország

Németország 12 hónapos úticél, télen-nyáron egyaránt vonzó, mind a természetjárók, mind a városlátogatók körében. Németország egyet jelent a sokszínűséggel. Minden város, minden régió, minden tájegység más és más, és mindenhol rengeteg a felfedezni való. Németország hangulatából egy kis ízelítőt kaphatunk a mintegy 25 ezer várban és kastélyban, a csodaszép óvárosokban, valamint a számtalan világörökségi helyszín egyikén. Sőt, jónéhány gyöngyszemet is találhatunk, ahol a legkevésbé számítanánk rá. Készüljön fel a meglepetésekre, merítsen ihletet és engedje, hogy elvarázsolja ez az egyedülálló hangulat. Jöjjön velünk felfedezőútra Németország városain át és élvezze a különleges helyszínek báját!

bővebben >
 


Így vakációzhatsz Budapesten - Miller Dávid ajánlásával

A járvány visszaszorulása ellenére számos országba továbbra is kötöttségekkel jár a beutazás, így érdemes sorba venni a lehetséges hazai nyaralási lehetőségeket. Az alábbi videóban Miller Dávid elmeséli, hogy izgalmas belföldi utazási célpont a főváros, ahol ráadásul most ingyenes és kedvezményes programok tucatjai közül választhatunk, és ingyenesen közlekedhetünk a Restart Budapest Kártyával.

bővebben >
 


Németország újra vár

Németország újra vár

A Német Turisztikai Hivatal új kampánya szokásokkal, hagyományokkal és kulturális sokszínűséggel csábítja a turistákat. A German.Local.Culture. kampány minden oldaláról bemutatja a németországi kultúrát, ötleteket ad a városi és kulturális utazóknak.

A koronavírus által okozott járvány miatti visszaesések ellenére 2020-ban továbbra is a városi desztinációk voltak a németországi beutazás vezető szegmense 5,2 millió utazással Európából, ezt követte a körutazások piaci része 1,6 millió utazással. A 2021-es év utazási terveinél szintén a városok jelentik az első számú turistamágnest – ezt támasztják alá az IPK International World Travel Monitor legfrissebb felmérései, amelyekre a Német turisztikai Hivatal (DZT) adott megbízást. Ugyanakkor megnőtt az érdeklődés a fenntartható turizmus formái iránt: a megkérdezettek 80 százaléka valószínűnek tartja, hogy a koronavírus több fenntarthatóságot hoz a turizmusban. A DZT az ügyfelei ezen kívánságaira reagál German.Local.Culture. cross-médiás inspirációs kampányával, és a német városok izgalmas oldalait mutatja be, mint a hagyományok, a kézművesség, a manufaktúrák, a gasztronómia, a kultúra és az építészet, illetve a tájakat és a természetet a városi központok kapuinál. A kampány ezáltal a felfedezés azon számtalan módjaira irányítja a figyelmet, amelyekre – a koronavírus prevenciójára irányuló érvényes korlátozások figyelembevételével és az utazási korlátozások feloldása után – lehetőség nyílik az úticél Németországban. Ezen felül pedig közép- és hosszútávon erősíti az úticél Németország imázsát olyan desztinációként, ahol a kínálat és a hagyományok széles spektruma várja a látogatókat. Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke szerint: „A városi desztinációk autentikus élményeinek, a városok regionális hagyományainak és a környezetük sokrétű turisztikai ajánlatainak együtteséből a pandémia ellenére nagy lehetőségek adódnak az úticél Németország számára. A városi élet rajongói a European Travel Commission (ETC) 2021. februárjában végzett tanulmányai szerint 33,9 százalékkal a legnagyobb csoport, amely az elkövetkező hat hónapon belül újra úton szeretne lenni. Ezeket a potenciális vendégeket szeretnénk meglepni és inspirálni érdekes információkkal.” A kampány alapját négy tematika alkotja, amelyek az utazók legfontosabb motivációi alapján áttekinthetőséget szolgáltat a turisztikai kínálatok terén.

A részletekről a "bővebben" szóra kattintva olvashat

bővebben >
 


Nosztalgia-és élményutazások

Strandidő expressz - Békéscsabáról a Balatonra, Gőzfelhős pendli Jászberény és Hatvan között, Semmering, Moravia, Lentia, Bánya expressz - csupán néhány a Máv Rail Tours nosztalgia- és élménykínálatából.

 

bővebben >
 


Utazzuk be Magyarországot a karosszékből!

Utazzuk be Magyarországot a karosszékből!

Az utazást szerető családok életében nagy szomorúság, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzet miatt most sok egyéb mellett az országjárásról, kirándulásról, múzeumok felfedezéséről is le kell mondani. Viszont a KidsOasis (minősített családbarát szálláshelyek) kitalálta, hogyan utazhatják be a családok mégis az ország legszebb helyeit a fotelből, méghozzá szórakozva.

A történeteket 5-12 éves korú gyerekeknek ajánlják, de természetesen az a legjobb, ha a szülőkkel közösen olvassák a mesét. Élvezni fogják azok, akik már jártak a mesében található helyszíneken és azok is, akik csak tervezik, hogy felfedezik az ország legszebb részeit. Van olyan, aki az egész sorozatot begyűjtötte már, azzal, hogy nem árt, ha a gyerek idejekorán megtanulja, - ráadásul észrevétlenül, játékosan -, hogy milyen nevezetességek találhatóak az országban. Ám van olyan tanító néni is, aki amolyan kötelező olvasmány gyanánt feladta a térségéről szóló könyvet tanítványainak, mert jó, ha tisztában vannak a kicsik a környezetükben található látnivalókkal, műemlékekkel. Mindegy is milyen céllal veszik kézbe a köteteket, mert az biztos, hogy egyedi hangvételű, sokszor vicces, egyszóval szerethető stílusban követhetünk végig benne egy utazást szerető, kissé szeleburdi családot, akikről sokszor az az érzésünk, hogy mi magunk vagyunk.

bővebben >
 


Montage Fashion Hotel a Népszínház utcában

Új, négycsillagos szállodával gazdagodik nemsokára a kiesnek aligha nevezhető Népszínház utca. A tulajdonos Mellow Mood Hotels bízik a megújuló környékben, a befektetőkben, és abban, hogy a multikulturális környék és a megnövelt szintű szolgáltatások a magasabb nívót igénylő vendégeket is ide csábítják.

bővebben >
 


Tűzugrás és varázslatok - itt az év legrövidebb éjszakája

Tűzugrás és varázslatok – itt az év legrövidebb éjszakája

Az év legrövidebb éjszakája vár ránk szombaton: itt a nyári napforduló. A Naphoz sokféle csillagászati érdekesség és hagyományos népszokás kapcsolódik. De vajon miért esik idén 20-ára, amikor tavaly 21-én volt? És miért Szent Iván éjjelét tartjuk a legrövidebbnek, ha arra csak napokkal később kerül sor?

Amióta az emberiség figyeli a csillagokat és a Nap járását, azóta ismerjük a csillagászati év két sarokpontját, a nyári és a téli napfordulókat. Ilyenkor változik a napszakok hosszabbodásának a trendje: míg karácsony után egyre több időt tölthetünk világosban, június végétől rendre egy kicsivel később kel és korábban nyugszik le a Nap. De mi az oka, hogy évente más napra eshet a napforduló?

 A magyarázat a naptári és a csillagászati év különbségében rejlik. „A hétköznapi életben használt naptári év alapesetben pontosan 365 napig tart. A csillagászati év – vagyis az az idő, ami alatt a Föld egyszer megkerüli a Napot – ennél valamivel hosszabb, 365 nap és kb. 6 óra. A különbséget négyévente a szökőnapok korrigálják. Emiatt azonban a napforduló időpontja is változik. Szökőévek utáni években 6-6 órával későbbre tolódik, majd négy év elteltével 18 órával korábbra kerül. Így míg tavaly 21-én késő délután volt, idén, mivel 2020 szökőév, már 20-án éjfél előtt bekövetkezik a napforduló – magyarázta Mosoni László, a Kaposvárhoz közeli Zselici Csillagpark vezetője.

További részletek a "bővebben" szóra kattintva olvashatók.

bővebben >
 


Elvárjuk a biztonságos higiéniát a szálláshelyektől

Bár az utazási kedvünk nem csökkent, minden második ember a szálláshely biztonságos higiéniájától teszi függővé a foglalást. Mindenesetre idén a belföld lesz a nyerő – többek között ez derült ki a Marketing Professzorok online utazási felméréséből.

bővebben >
 


Így indulna újra a bécsi kultúrszcéna

Javaslatcsomagot dolgozott ki a múzeumok, színházak és egyéb kulturális intézmények biztonságos újraindításához Bécs Városa. Ha a kormány jóváhagyja, az intézkedések már júniusban életbe léphetnek.

bővebben >
 


Ha Badacsonyba vágysz, nyomozz velünk

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület és a Nyomozz Velünk (AR/VR Game Flow  Kft.) csapata 2020. május 18-tól 4 héten keresztül tartó nyereményjátékot hirdetett „Ha Badacsonyba Vágysz, Nyomozz Velünk!” címmel. A játék célja, hogy ismertté tegyék Badacsony festői szépségű környezete mellett a környéki vállalkozásokat, a kitűnő borokat, a különleges vendéglátó, és szálláshelyeket, valamint idevonzzák a lehető legtöbb látogatót.

bővebben >
 


Szívmelengető filmben várnak vissza minket Budapest üres terei

Budapest megvár! – üzeni a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ új imázsfilmje a városlakóknak, a hazai és a külföldi turistáknak egyaránt. A kulturális és turisztikai szektort megviselő helyzetben indult kampány arra hívja fel a figyelmet, hogy a magyar fővárosnak csak együtt tudunk különleges hangulatot adni, és Budapest alig várja, hogy visszatérjen az élet az utcákra, és a közösségi terekre. A kortárs koreográfus Feledi János tánca és Lukács Miklós cimbalomművész játéka különleges dinamikával tölti meg a kihalt várost, valamint csodálatos napfelkeltében jelenik meg a Budai Vár, a csendes Hősök tere, vagy a leeresztett medencékkel álló Széchenyi Fürdő.

bővebben >
 


Álmodozz most, utazz később!
Új rovatot indít a KidsOasis

Soha nem látott helyzettel kell mindannyiunknak megbirkózni manapság. A koronavírus járvány által okozott krízis folyamatosan változik, és minden családot érint. A szülők így tisztában vannak azzal, hogy milyen pénzügyi, érzelmi és más kihívások nehezítik meg az elkövetkezendő hetekben a családok életét.

bővebben >
 


10 úti cél a Wizz Airrel 10 ezer Ft alatt

A Wizz Air folyamatosan bővülő kínálatából kiválasztottunk tíz páratlan úti célt, ahová a nyár végén vagy az ősszel rendkívül alacsony áron - akár 10 ezer forint alatti jegyáron – juthatnak el az utazni vágyók Budapestről vagy Debrecenből.

bővebben >
 


Hogyan készül a konyakmeggy?

A Kiskunságban, azon belül is Kiskunmajsán és Szankon olyan ételeket és italokat kóstolhatnak meg az érdeklődők, melyek egyedülállóak hazánkban. A szanki kézműves konyakmeggy íze mindenkit magával ragad, a vaddohányból készült méz helyi specialitásnak számít, a kiskunmajsai Lópofa Csárdában pedig a térség jellegzetes ételeit szolgálják fel.

bővebben >
 


A Kiskunság tele van meglepetésekkel

A Duna-Tisza közén található Kiskunság ma még sokaknak felfedezetlen terep Magyarországon, pedig rengeteg arrafelé a látnivaló. Szankon a Büszkeségpont és a Helyi Érték Kiállítótér mellett ma már a múlt héten átadott egyedülálló Kiskun Emlékhely is várja a látogatókat, a közeli Kiskunmajsán pedig élményfürdő és szamárfarm is csalogatja a pihenni vágyó családokat.

bővebben >
 


Vulkánok: egyszerre adnak és vesznek el
500 millió ember él az időzített bombák lábánál

251 millió év telt el a földtörténet egyik legnagyobb ismert vulkánkitörése óta, de a tudósok ma is naponta 20 robbanást számlálnak. Jelenleg az aktív vulkánok száma 1500-ra tehető. Noha számos veszélyes is bőven akad közöttük, mégis egész társadalmak élnek a közvetlen közelükben. Sőt ők – akárcsak az ókori rómaiak és görögök – istenként tekintenek a természeti óriásra. Ezt a különleges kapcsolatot fejtegetik a Viasat Nature tévécsatorna június eleji dokumentumfilmjei.

bővebben >
 


Goa - India gyöngyszeme

Az indiai Goa állam, melyet gyakran földi Paradicsomként is emlegetnek, a bámulatos kontrasztok világa. A kézzelfogható és a megfoghatatlan örökség földje ez, az emberi törekvés és a természeti csodák tája, a zene és a csend otthona. A világ egyetlen más helye sem kínál lehetőséget ennyi világ megismerésére ilyen rövid idő, mindössze órák leforgása alatt. Külső és belső világok várnak felfedezésre mindannyiunkban Goán, mely méltán ismert, hiszen az egyik legnépszerűbb nemzetközi turisztikai célpont.

bővebben >
 


Falco emlékétterem nyílt Bécsben

Szobor helyett étteremmel állítanak örök emléket Ausztria egyik legnagyobb popsztárjának, Falconak Bécsben. A Schwarzenbergplatzon található lokálban Falco számai szólnak, aranylemezei díszítik a falakat, az étlapon pedig a kedvenc ételei szerepelnek.

 

bővebben >
 


Így változtatja meg az Y generáció a turisztikai piacot
Dizájn szálloda és a fiatalabb generációknak szánt csomagok lehetnek az idei nyár új szenzációi?

Menő dizájn, street-food, koktélbárok, wifi, DJ-k, a napszaknak megfelelő zenei ütemek, amelyek egészen estig kísérnek - az Y és Z generáció tagjai ilyen, kissé formabontó nyaralásra vágynak. Ez az új, digitális szabadságra és igényes környezetre épülő életérzés hívta életre azokat a dizájn szállodákat, amelyek az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Erre az igazi modern életérzésre építő nyaraló csomagok lehetnek az idei év turisztikai újdonságai közül a leginkább keresettek a magyar fiatalok körében is a Neckermann szerint.

bővebben >
 


Stájerország - a magyarok legkedveltebb úti célja Ausztriában

Az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet szervezésében Stájerország idegenforgalmának munkatársai sajtótájékoztatón ismertették a tartomány újdonságait, megemlítve a tavaly elért kiváló eredményeket.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat