.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   

 
Lakatos Márk imádja a meglepő ízeket
Márk Nádai Anikóval tesztelte a szecsuáni borsvirágot a Piac Éjszakáján

Idén másodszor rendezte meg a Budapesti Nagybani Piac a Piac Éjszakáját, ahol egy estére kitárultak a titokzatos, 35 hektáros terület kapui a nagyközönség előtt. Az eseményen Nádai Anikó és Lakatos Márk többek között ehető virágokat kóstolt és megnézte a banánérlelőt is.

bővebben >
 


Jó irányba változnak a magyarok étkezési szokásai

Számos tanulmány látott napvilágot az utóbbi időben, amelyekből kiderül, hogy sajnos elhízás tekintetében Európa élmezőnyébe tartozunk. A GfK legfrissebb kutatásából az látszik viszont, hogy vannak biztató jelek. A Budapesti Nagybani Piac megbízásából készített 2017. őszi felmérés szerint ugyanis egyre többen fogadják meg a tanácsot, hogy érdemes naponta többször, kevesebbet enni. Ráadásul a nyári időszak is kedvez a fő étkezések közötti fogyasztóknak, számos hazai termesztésű, zamatos és lédús zöldség és gyümölcs közül választhatunk, amelyek nem csak ízletesek, de tápanyagokban is gazdagok és remekül hidratálnak. A legnépszerűbb élelmiszerek sorában a kávét, a csapvizet és az ásványvizet közvetlenül ezek a gyümölcsök és zöldségek követik.

bővebben >
 


Szatmári Ferenc: Nemfőzelék
Hanem 35 saláta

Szatmári Ferenc szakács és blogger, a nagysikerű Főzelékes Feri című szakácskönyv szerzője. Folytatása az A zöldségeken innen és túl volt. A Nemfőzelék a harmadik kötete, melyben szintén nem tud elszakadni a zöldségektől. Ezúttal legjobb  salátareceptjeit gyűjtötte össze.

bővebben >
 


Skybaby: megérkezett az energiaitalok legújabb generációja

Júniustól új, trendi energiaitalcsaláddal találkozhatnak a vásárlók a hipermarketekben és a MOL benzinkutakon Skybaby néven, ami a feltűnő, pin-up stílusjegyeket hordozó dizájnnak és a különleges receptúrának köszönhetően nagy nemzetközi sikerre számít. Elsőként három, a Classic, a Classic Zero és a Cool változatokban érhető el 250 ml-es kiszerelésben, de a közeljövőben további ízeket és egyedülálló kiszereléseket fejlesztenek.

Az ötlet Balogh Leventétől, a Szentkirályi ásványvíz alapítójától származik, aki eddigi marketingtapasztalatait kamatoztatva segíti a Skybaby SD Kft. által forgalmazott termékek indulását és az újabb fejlesztéseket. A sajtónyilvános bemutatónak a Budaörsi Repülőtér adott otthont, ahol a résztvevők megélhették a repülés élményét a világ egyetlen működő Li-2-es, Skybaby jegyeket hordozó repülőgépével.

bővebben >
 


Új bevásárlóközpont épül Óbudán

Az ECE német építőcég új bevásárlóközpont építését tervezi Budapesten. A projektterület a főváros északnyugati részén, Óbudán, a Dunához közel, az egykori Budapesti Harisnyagyár területén helyezkedik el. A tervek szerint a bevásárlóközpont három szinten, több mint 170 üzletnek és több mint 50 000 m² bérelhető területnek ad majd helyet. A projekt építési munkálatai előreláthatólag 2019-ben kezdődnek, a bevásárlóközpont nyitása pedig 2021-re várható.

bővebben >
 


Fördős Zé új ételkínálatot álmodott a Shellnek

Korábban csak azért mentünk a benzinkutakra, hogy megtankoljuk az autónkat, ma már többet is szeretnénk, ha megállunk pihenni útközben: kellemes környezetben finom ételeket fogyasztani egy jóízű és erős kávé mellett. A Shellnél immár mindez egyszerre elérhető, hiszen a cég bevezeti az új deli by Shell márkát, amely megújult üzletekkel és Fördős Zé együttműködésével újragondolt ételkínálattal várja a vendégeket Magyarországon.

bővebben >
 


Bemutatkoztak az idei nyár slágervárományos fagyijai

Tavaly a fekete fagyi volt az év slágere, idén viszont a lilakáposztás tormakrémmel, a popcornnal, a boleróval és máglyarakással szeretnék meghódítani a szíveket. Óriási igény van az extrém ízekre, és nem kevésbé népszerűek a mindenmentes fagyik.

bővebben >
 


Az Év Sommelierje: duplázott a tavalyi győztes

A harmadik Év Sommelierje verseny 2018. március 24-én volt a Continental Budapest Hotelben, ahol a tavalyi első helyezett megismételte győzelmét, így újra Horváth Máté (Mák Bistro) „Az Év Sommelierje” Magyarországon és ő fogja képviselni hazánkat a 2019. évi Sommelier Világbajnokságon Belgiumban a "Contest of the Best Sommelier of The World 2019" világversenyen márciusban, Antwerpenben. A második helyen Kovács Norbert (Hotel Steirerschlössl, Zeltweg, Ausztria), míg a harmadik helyen Ferenczi Zsolt (Weingut Scheiblhofer, Andau, Ausztria) végzett.

A hazai sommelier versenyek történetében először kapnak lehetőséget a második és harmadik helyezettek, hogy ők is nemzetközi versenyen képviseljék a hazai sommelier-eket. Kovács Norbert és Ferenczi Zsolt ez év novemberében Belgrádban vehet részt a „Balkan Sommelier’s Challange” nemzetközi versenyen.

bővebben >
 


Új Coca-Cola zero Lemon

Olaszország után márciustól hazánkban is új Coca-Cola variáns jelenik meg a boltokban és szórakozóhelyeken: a teljesen cukor- és kalóriamentes, frissítő citromos ízű, már a nyárra hangoló Coca-Cola zero Lemon.

bővebben >
 


Fizess verssel a Költészet Világnapján!
március 21.

Egy vers a kedvenc költődtől, vagy saját ihletésű sorok? Mi mindkettőt nagyra értékeljük: engedd szabadon szárnyalni a benned rejlő művészt, rendelj egy csésze gőzölgő kávét, meríts belőle ihletet és fizess verssel — 2018. március 21-én, a Költészet Világnapján!

bővebben >
 


Bonduelle Inspirációk - a kreatív hozzádvaló!

A Bonduelle, az 1853-as francia alapítású családi vállalkozás immár több mint 20 éve van Magyarországon, A Bonduelle neve egyet jelent a minőséggel: fagyasztott és konzerv zöldségek és zöldségkeverékek szerepelnek a termékeik között. Idei újításuk a Bonduelle Inspirációk, az egyadagos, kétszer 80 g-os, praktikus kiszerelésű kukorica, vörösbab és csicseriborsó. A kompakt kiszerelés kényelmesen elfér a táskában is, így magunkkal vihetjük, hogy színesebbé tegyük velük a munkahelyi ebédet. Az alapanyagok gőzben pároltak, állaguk ropogós, így ideálisak salátához, vagy köretek, tésztaételek színesítéséhez.

bővebben >
 


V4 menük hete - 10 étteremben kóstolhatók a különleges fogások

A V4 országok - Csehország, Lengyelország, Szlovákia és persze Magyarország - különleges gasztrokultúráját ismerhetik meg az érdeklődők a Sirha Budapest 2018 Nemzetközi Élelmiszeripar és Horeca szakkiállításon a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia jóvoltából.

bővebben >
 


Megemelte kalapját az agrárszakma a magyar találmány előtt
Díjazott a díjazott

Január 24. és 27. között több mint 300 kiállító várja az agáripari szakembereket a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban a magyar agrárgazdaság csúcsrendezvényén, az AGROmashEXPO-n. Az eseményen különdíjat vehetett át az RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. a Precízíós szárítás komplex rendszerének kidolgozásáért, a cég pedig hagyományteremtő céllal maga is jutalmazta partnereit.

bővebben >
 


A Bonduelle a karácsonyi ünnepi menüt színesíti

Elindult a „Bonduelle színek: színesítsd a tányérod!” elnevezésű kampánya azzal a céllal, hogy a termék-portfólió széles választékát és sokszínűségét alapul véve, vadonatúj, kreatív recept-videókkal inspiráljon.

bővebben >
 


Furmint szakácskönyv

A mádi Gusteau étterem ebben az évben a „Magyarország legjobb étterme” címet viseli. A robbanásszerűen fejlődő tokaj-hegyaljai település kulináris élményműhelyét az a Horváth Gábor séf vezeti, aki 2013-ban Lyonban elvégezte a Bocuse Akadémiát. Most az ő receptjeiből, a Gusteau legjobb ételeinek leírásából született meg a Furmint szakácskönyv Horváth Gábor és Pallagi Ferenc szerzői munkájával, Ipacs Géza grafikai terveivel és Dancsecs Ferenc remek fotóival, a Libri Kiadó gondozásában.

bővebben >
 


Balaton és vitorlázás az új Bujdosó-címkéken is

A dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Matróz sorozatának címkecsaládja megújult idén ősszel. A téma maradt a Balaton és a vitorlázás, a letisztult grafikai elemekkel és új színvilággal rendelkező címkéket ismét Ipacs Géza tervezte meg a pincészet részére.

bővebben >
 


23 étterem és 10 hotel az idei Gastro Design Awardon
Magyarország legdizájnosabb hotelei és éttermei

Mexikó, Dubai, az Amerikai Egyesült Államok és Franciaország hoteljeinek igazgatói és menedzserei is részt vettek hazai, neves szakemberek mellet az idei Gastro Design Awardra érkező pályázatok kiértékelésében. A Gastro Design Award Magyarország egyetlen olyan megmérettetése, melynél a dizájn, és a külső megjelenés szempontjából értékelik a hazai vendéglátó- és szállodaipari szereplőket. A zsűrizést követően nyilvánosságra kerültek a rövidlisták, az október 9-i ünnepélyes díjkiosztó gálán pedig kiderül, kik lesznek az ez évi győztesek. 

bővebben >
 


Bolti átverések
Mire figyeljen a vevő?

Ujjal lenyomott mérleg, szeletelt felvágott alá bedugott vég, dupla csomagolópapír, vizezett csapolt sör – ki ne emlékezne még ezekre az eladói trükkökre? Azt gondolnánk, a szuper- és hipermarketek korában már a múlté az ilyesfajta vevőkárosítás. Nem, ezek se tűntek el, és jöttek melléjük kifinomultabb, még arcpirítóbb bolti csalások.

bővebben >
 


Folyamatosan fejlődik a hazai tejpiac
Tejszív kampánnyal népszerűsítik a tejfogyasztást

Az elmúlt három évben egyértelmű javulás tapasztalható a magyarországi tejiparban, ugyanis a hazai tejtermelés 2013 és 2016 között 10 százalékkal nőtt. Míg a hazai feldolgozók által felvásárolt termelői nyerstej mennyisége 13 százalékkal emelkedett ugyanebben az időszakban. Az adatok bíztatóak a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szerint, amely idén a Tejszív kampánnyal is népszerűsíti a hazai tejtermékek fogyasztását.

bővebben >
 


Olasz fesztivál: Borok és ételek napja
Május 25. - június 15.

 Az Olasz Fesztivál a legkiválóbb olasz termékek bemutatója, olyan eseményeket foglal magában, amelyek célja a Made in Italy termékek promóciója, azaz: kozmetikumok, élelmiszerek, divat és ruházati cikkek, bútorok, olasz éttermek, motorok, kulturális események és még sok minden más. A Budapesti Olasz Kultúrintézet Verdi termében tartották meg a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Olasz Fesztivál sajtótájékoztatóját. A Magyarországon június 15-ig tartó fesztivált az ICE–Agenzia Olasz Külkereskedelmi Intézet szervezi az Olasz Nagykövetség védnökségével, az Olasz Kultúrintézettel, valamint a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarával együttműködésben.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat