.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   

 
Megnyílt a Bazilikánál Földes Józsi bisztrója
Budapest V. Sas u. 12.

A Bazilikával szemben, nagyon impozáns helyszínen, de a hagyományos értékeket követve nyílik meg április 4-én Földes Józsi bisztrója Bazilika néven a Földes Józsi cég első pesti önkiszolgáló étterme. Céljuk ugyanaz, mint máshol is: elérhető áron, kiváló minőségben kiszolgálni a vendégeket. Az első pesti egységben a környéken dolgozó és élő vendégek kiszolgálásán túl kiemelt célcsoport a külföldi turistáké is, hogy ők is megismerjék a házias magyar ételeket.

bővebben >
 


Segíts TE is, hogy éhes gyomorba kerüljön a pizza!

A Pizza D’Oro hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy április 8. és 12. között 1000 kézműves pizzával kedveskedik a rászorulóknak. A jótékonysági akcióval szeretnék felhívni az emberek figyelmét, hogy ne csak karácsonykor adományozzanak, mert akiknek nélkülöznie kell, azok többnyire egész évben éhesek.

bővebben >
 


Újdonság a csokoládé és a zöld tea szerelmeseinek
Az új, Matcha zöld teás KitKat Japán ízvilágát hozza el Európába

A Nestlé idén tavasszal Európában is bevezeti a Japánban igen népszerű KitKat Matcha zöld teás változatot. A Matcha zöld teás KitKat csokoládét a Japánban már évek óta kapható több mint 350 variáció egyik legnépszerűbb változata ihlette, amely idén tavasszal már az európai fogyasztók számára is elérhető lesz.

bővebben >
 


Történetekkel teli borospalackok

A szekszárdi családi pincészet és egy spanyol dizájner közös, egyéves munkájával megszületett új címkék, arculat és portfólió egy következő fejezetet nyitnak meg a Vida Borbirtoknál.

For English please scroll down

bővebben >
 


Hogy ez az év is jól végződjön!
Édes csábítás Kemenes Edithtel és Czanik Balázzsal

A Capoeira Aerobik megalkotója, Czanik Balázs, több receptkönyvet írt az egészséges életmód jegyében. Most azonban nem csak a diétázók, hanem a hagyományos finomságok kedvelői is finom desszerteket készíthetnek az Édes csábítás című kötet segítségével.

 

 


bővebben >
 


Márk konyhája: 60 stílusos recept

Lakatos Márkot, a népszerű stylistot gyerekkora óta érdekli a gasztronómia művészete. "Mindig úgy tekintettem a főzésre, mint egy divatfotózásra. Színekben, formákban, ízekben és illatokban gondolkodom, de legalább ugyanennyire foglalkoztat a látvány és a terítés is. Imádok minden irányban hatni az érzékekre." 


bővebben >
 


Akár a park közepére is kihozzák az ebédet
Már 50 ezren használják a WOLT applikációját Magyarországon

Közel 100 étteremmel áll szerződéses viszonyban és mintegy 200 futárt foglalkoztat Magyarországon az újgenerációs ételrendelő szolgáltatás, a nemzetközi porondon is sikeres finnországi központú gasztrotech vállalkozás, a WOLT. A mobilapplikációból kinyerhető statisztikák segítségével izgalmas információkat tudhatunk meg étkezési és rendelési szokásainkról is.

bővebben >
 


850 palack bor fogy el egyetlen nap alatt a budapesti repülőtér duty-free üzleteiben

A budapesti repülőtérről utazók körében legkeresettebb termékek a Magyarország védjegyeinek számító szalámik, borok, desszertek, libamájak legjava. Az idén a budapesti képviseletének huszadik évfordulóját ünneplő Heinemann közel megnégyszerezte eladóterének nagyságát az elmúlt két évtized alatt.

bővebben >
 


Idén 20 éves a Fény Utcai Piac

31 millió látogatás, 150 tonna gomba, 1000 tonna kenyér, 5500 tonna csirkehús, 6500 tonna burgonya, 2 millió darab lángos – csak néhány szám az idén 20 éves Fény Utcai Piac életéből, amely szeptembertől év végéig egyfajta „szórakoztató központként” is működve mond köszönetet hűséges vásárlóinak.

bővebben >
 


Itt a gesztenyés Pöttyös
Új évszak, új íz!

Az ősz nagy újdonsága a Pöttyösnél a szezon kedvencének számító gesztenye találkozása a friss túróval. Szeptembertől már a boltokban a gesztenyés Pöttyös, amivel 50 éves hiányt pótol a márka, hiszen eddig még sosem volt ilyen ízű termékük.

bővebben >
 


Szeptemberben ismét evéssel segíthetünk másokon
Még mindig tart az Élelmiszerbank Együnk Egymásért jótékonysági kampánya

Az étkezés sokunknak magától értetődő örömforrás, azonban sajnos világszerte növekszik azoknak a száma, akik elegendő élelem híján napról napra nélkülözni kénytelenek. Ezen a helyzeten kíván segíteni az Élelmiszerbank immár 7. alkalommal útnak indított jótékonysági kezdeményezése, az Együnk Egymásért kampány, amelyhez csatlakozva úgy juttathatjuk élelemhez a rászorulókat, hogy közben mi magunk is jóllakunk.

bővebben >
 


Szent István napi kenyér, Országtorta, Magyarország Cukormentes Tortája

Augusztus 20: Szent István napi kenyér, Országtorta, Magyarország Cukormentes Tortája

Az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt a Parlamentben kihirdették az idei Magyarország Tortája, Magyarország Cukormentes Tortája és a Pékszövetség versenyének győzteseit. Az idei év Szent István napi kenyere a „Várhegyi Deres” lett. A Kurdi Family Pék Kft. fejlesztése friss kovásszal készül, 12 órás érlelelési folyamat eredménye, cipó formájú, ropogós búzakenyér, egy csipet kukoricával és egyedi metszéssel. 

Magyarország Tortája a „Komáromi kisleány” lett, melyet a komáromi Jánoska Cukrászda készített mézes-diós tésztából, körtekompóttal, étcsokoládéval és vaníliás-fehércsokoládés mascarpone habbal.

A budapesti Nándori Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült édessége, a „Három kívánság” nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt. Érdekessége a chia magos-diós mandulapiskóta, töltelékben pedig olyan, Magyarországra jellemző hozzávalók szerepelnek, mint a meggy és a darabos túró.

A két győztes tortát és a Szent István napi kenyeret a nagyközönség először augusztus 18-án, 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.

A részletekről a "bővebben" szóra kattintva olvashat.

bővebben >
 


Kürtőskalács-cukrászda nyílt az Állatkerti körúton, a Holnemvolt Várban

Megnyílt Budapest új különleges cukrászdája, az Édes Mackó, amelyben minden a kürtőskalács körül forog. Madárlátta Kürtős, Kürtős Guba vagy egy kis tejbegríz kürtőskalács darabokkal? Az ország első kürtőskalács-cukrászdájában, amely az ország első állatkerti játszóparkjában nyílt meg, kicsik és nagyok is megtalálják kedvencüket...

bővebben >
 


Lakatos Márk imádja a meglepő ízeket
Márk Nádai Anikóval tesztelte a szecsuáni borsvirágot a Piac Éjszakáján

Idén másodszor rendezte meg a Budapesti Nagybani Piac a Piac Éjszakáját, ahol egy estére kitárultak a titokzatos, 35 hektáros terület kapui a nagyközönség előtt. Az eseményen Nádai Anikó és Lakatos Márk többek között ehető virágokat kóstolt és megnézte a banánérlelőt is.

bővebben >
 


Jó irányba változnak a magyarok étkezési szokásai

Számos tanulmány látott napvilágot az utóbbi időben, amelyekből kiderül, hogy sajnos elhízás tekintetében Európa élmezőnyébe tartozunk. A GfK legfrissebb kutatásából az látszik viszont, hogy vannak biztató jelek. A Budapesti Nagybani Piac megbízásából készített 2017. őszi felmérés szerint ugyanis egyre többen fogadják meg a tanácsot, hogy érdemes naponta többször, kevesebbet enni. Ráadásul a nyári időszak is kedvez a fő étkezések közötti fogyasztóknak, számos hazai termesztésű, zamatos és lédús zöldség és gyümölcs közül választhatunk, amelyek nem csak ízletesek, de tápanyagokban is gazdagok és remekül hidratálnak. A legnépszerűbb élelmiszerek sorában a kávét, a csapvizet és az ásványvizet közvetlenül ezek a gyümölcsök és zöldségek követik.

bővebben >
 


Szatmári Ferenc: Nemfőzelék
Hanem 35 saláta

Szatmári Ferenc szakács és blogger, a nagysikerű Főzelékes Feri című szakácskönyv szerzője. Folytatása az A zöldségeken innen és túl volt. A Nemfőzelék a harmadik kötete, melyben szintén nem tud elszakadni a zöldségektől. Ezúttal legjobb  salátareceptjeit gyűjtötte össze.

bővebben >
 


Skybaby: megérkezett az energiaitalok legújabb generációja

Júniustól új, trendi energiaitalcsaláddal találkozhatnak a vásárlók a hipermarketekben és a MOL benzinkutakon Skybaby néven, ami a feltűnő, pin-up stílusjegyeket hordozó dizájnnak és a különleges receptúrának köszönhetően nagy nemzetközi sikerre számít. Elsőként három, a Classic, a Classic Zero és a Cool változatokban érhető el 250 ml-es kiszerelésben, de a közeljövőben további ízeket és egyedülálló kiszereléseket fejlesztenek.

Az ötlet Balogh Leventétől, a Szentkirályi ásványvíz alapítójától származik, aki eddigi marketingtapasztalatait kamatoztatva segíti a Skybaby SD Kft. által forgalmazott termékek indulását és az újabb fejlesztéseket. A sajtónyilvános bemutatónak a Budaörsi Repülőtér adott otthont, ahol a résztvevők megélhették a repülés élményét a világ egyetlen működő Li-2-es, Skybaby jegyeket hordozó repülőgépével.

bővebben >
 


Új bevásárlóközpont épül Óbudán

Az ECE német építőcég új bevásárlóközpont építését tervezi Budapesten. A projektterület a főváros északnyugati részén, Óbudán, a Dunához közel, az egykori Budapesti Harisnyagyár területén helyezkedik el. A tervek szerint a bevásárlóközpont három szinten, több mint 170 üzletnek és több mint 50 000 m² bérelhető területnek ad majd helyet. A projekt építési munkálatai előreláthatólag 2019-ben kezdődnek, a bevásárlóközpont nyitása pedig 2021-re várható.

bővebben >
 


Fördős Zé új ételkínálatot álmodott a Shellnek

Korábban csak azért mentünk a benzinkutakra, hogy megtankoljuk az autónkat, ma már többet is szeretnénk, ha megállunk pihenni útközben: kellemes környezetben finom ételeket fogyasztani egy jóízű és erős kávé mellett. A Shellnél immár mindez egyszerre elérhető, hiszen a cég bevezeti az új deli by Shell márkát, amely megújult üzletekkel és Fördős Zé együttműködésével újragondolt ételkínálattal várja a vendégeket Magyarországon.

bővebben >
 


Bemutatkoztak az idei nyár slágervárományos fagyijai

Tavaly a fekete fagyi volt az év slágere, idén viszont a lilakáposztás tormakrémmel, a popcornnal, a boleróval és máglyarakással szeretnék meghódítani a szíveket. Óriási igény van az extrém ízekre, és nem kevésbé népszerűek a mindenmentes fagyik.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat