.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4   

 
Az Év Sommelierje: duplázott a tavalyi győztes

A harmadik Év Sommelierje verseny 2018. március 24-én volt a Continental Budapest Hotelben, ahol a tavalyi első helyezett megismételte győzelmét, így újra Horváth Máté (Mák Bistro) „Az Év Sommelierje” Magyarországon és ő fogja képviselni hazánkat a 2019. évi Sommelier Világbajnokságon Belgiumban a "Contest of the Best Sommelier of The World 2019" világversenyen márciusban, Antwerpenben. A második helyen Kovács Norbert (Hotel Steirerschlössl, Zeltweg, Ausztria), míg a harmadik helyen Ferenczi Zsolt (Weingut Scheiblhofer, Andau, Ausztria) végzett.

A hazai sommelier versenyek történetében először kapnak lehetőséget a második és harmadik helyezettek, hogy ők is nemzetközi versenyen képviseljék a hazai sommelier-eket. Kovács Norbert és Ferenczi Zsolt ez év novemberében Belgrádban vehet részt a „Balkan Sommelier’s Challange” nemzetközi versenyen.

bővebben >
 


Új Coca-Cola zero Lemon

Olaszország után márciustól hazánkban is új Coca-Cola variáns jelenik meg a boltokban és szórakozóhelyeken: a teljesen cukor- és kalóriamentes, frissítő citromos ízű, már a nyárra hangoló Coca-Cola zero Lemon.

bővebben >
 


Fizess verssel a Költészet Világnapján!
március 21.

Egy vers a kedvenc költődtől, vagy saját ihletésű sorok? Mi mindkettőt nagyra értékeljük: engedd szabadon szárnyalni a benned rejlő művészt, rendelj egy csésze gőzölgő kávét, meríts belőle ihletet és fizess verssel — 2018. március 21-én, a Költészet Világnapján!

bővebben >
 


Bonduelle Inspirációk - a kreatív hozzádvaló!

A Bonduelle, az 1853-as francia alapítású családi vállalkozás immár több mint 20 éve van Magyarországon, A Bonduelle neve egyet jelent a minőséggel: fagyasztott és konzerv zöldségek és zöldségkeverékek szerepelnek a termékeik között. Idei újításuk a Bonduelle Inspirációk, az egyadagos, kétszer 80 g-os, praktikus kiszerelésű kukorica, vörösbab és csicseriborsó. A kompakt kiszerelés kényelmesen elfér a táskában is, így magunkkal vihetjük, hogy színesebbé tegyük velük a munkahelyi ebédet. Az alapanyagok gőzben pároltak, állaguk ropogós, így ideálisak salátához, vagy köretek, tésztaételek színesítéséhez.

bővebben >
 


V4 menük hete - 10 étteremben kóstolhatók a különleges fogások

A V4 országok - Csehország, Lengyelország, Szlovákia és persze Magyarország - különleges gasztrokultúráját ismerhetik meg az érdeklődők a Sirha Budapest 2018 Nemzetközi Élelmiszeripar és Horeca szakkiállításon a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia jóvoltából.

bővebben >
 


Megemelte kalapját az agrárszakma a magyar találmány előtt
Díjazott a díjazott

Január 24. és 27. között több mint 300 kiállító várja az agáripari szakembereket a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban a magyar agrárgazdaság csúcsrendezvényén, az AGROmashEXPO-n. Az eseményen különdíjat vehetett át az RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. a Precízíós szárítás komplex rendszerének kidolgozásáért, a cég pedig hagyományteremtő céllal maga is jutalmazta partnereit.

bővebben >
 


A Bonduelle a karácsonyi ünnepi menüt színesíti

Elindult a „Bonduelle színek: színesítsd a tányérod!” elnevezésű kampánya azzal a céllal, hogy a termék-portfólió széles választékát és sokszínűségét alapul véve, vadonatúj, kreatív recept-videókkal inspiráljon.

bővebben >
 


Furmint szakácskönyv

A mádi Gusteau étterem ebben az évben a „Magyarország legjobb étterme” címet viseli. A robbanásszerűen fejlődő tokaj-hegyaljai település kulináris élményműhelyét az a Horváth Gábor séf vezeti, aki 2013-ban Lyonban elvégezte a Bocuse Akadémiát. Most az ő receptjeiből, a Gusteau legjobb ételeinek leírásából született meg a Furmint szakácskönyv Horváth Gábor és Pallagi Ferenc szerzői munkájával, Ipacs Géza grafikai terveivel és Dancsecs Ferenc remek fotóival, a Libri Kiadó gondozásában.

bővebben >
 


Balaton és vitorlázás az új Bujdosó-címkéken is

A dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Matróz sorozatának címkecsaládja megújult idén ősszel. A téma maradt a Balaton és a vitorlázás, a letisztult grafikai elemekkel és új színvilággal rendelkező címkéket ismét Ipacs Géza tervezte meg a pincészet részére.

bővebben >
 


23 étterem és 10 hotel az idei Gastro Design Awardon
Magyarország legdizájnosabb hotelei és éttermei

Mexikó, Dubai, az Amerikai Egyesült Államok és Franciaország hoteljeinek igazgatói és menedzserei is részt vettek hazai, neves szakemberek mellet az idei Gastro Design Awardra érkező pályázatok kiértékelésében. A Gastro Design Award Magyarország egyetlen olyan megmérettetése, melynél a dizájn, és a külső megjelenés szempontjából értékelik a hazai vendéglátó- és szállodaipari szereplőket. A zsűrizést követően nyilvánosságra kerültek a rövidlisták, az október 9-i ünnepélyes díjkiosztó gálán pedig kiderül, kik lesznek az ez évi győztesek. 

bővebben >
 


Bolti átverések
Mire figyeljen a vevő?

Ujjal lenyomott mérleg, szeletelt felvágott alá bedugott vég, dupla csomagolópapír, vizezett csapolt sör – ki ne emlékezne még ezekre az eladói trükkökre? Azt gondolnánk, a szuper- és hipermarketek korában már a múlté az ilyesfajta vevőkárosítás. Nem, ezek se tűntek el, és jöttek melléjük kifinomultabb, még arcpirítóbb bolti csalások.

bővebben >
 


Folyamatosan fejlődik a hazai tejpiac
Tejszív kampánnyal népszerűsítik a tejfogyasztást

Az elmúlt három évben egyértelmű javulás tapasztalható a magyarországi tejiparban, ugyanis a hazai tejtermelés 2013 és 2016 között 10 százalékkal nőtt. Míg a hazai feldolgozók által felvásárolt termelői nyerstej mennyisége 13 százalékkal emelkedett ugyanebben az időszakban. Az adatok bíztatóak a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szerint, amely idén a Tejszív kampánnyal is népszerűsíti a hazai tejtermékek fogyasztását.

bővebben >
 


Olasz fesztivál: Borok és ételek napja
Május 25. - június 15.

 Az Olasz Fesztivál a legkiválóbb olasz termékek bemutatója, olyan eseményeket foglal magában, amelyek célja a Made in Italy termékek promóciója, azaz: kozmetikumok, élelmiszerek, divat és ruházati cikkek, bútorok, olasz éttermek, motorok, kulturális események és még sok minden más. A Budapesti Olasz Kultúrintézet Verdi termében tartották meg a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Olasz Fesztivál sajtótájékoztatóját. A Magyarországon június 15-ig tartó fesztivált az ICE–Agenzia Olasz Külkereskedelmi Intézet szervezi az Olasz Nagykövetség védnökségével, az Olasz Kultúrintézettel, valamint a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarával együttműködésben.

bővebben >
 


A te hősödben is Tejszív dobog?
Gyerekrajzpályázatot hirdet a Tej Terméktanács

Szupererő ide vagy oda, időnként a hősöknek is jól jön egy kis segítség. Éppen ezért ők is tudják, hogy a sok feladat teljesítéshez, erőnlétükhöz és a szilárd csontokhoz mennyire fontos a vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjében gazdag táplálkozás, amelynek egyik alapvető forrásai a tejtermékek. Nem csoda tehát, ahogy a gyerekeknek, a hősöknek is az egyik kedvenc italuk a tej…

 

bővebben >
 


A sztárséf szerint a legízletesebb "fűszer" a faszén füstje

Serényi Zsolt, alias Tetovált séf él-hal a faszénparázson sült ételekért. Belvárosi barbecue éttermében egy gyorstalpalót is tartott a tavaszi grillszezonra készülve, ahol izgalmas technikákkal ismertette meg a gasztronómia szerelmeseit.

bővebben >
 


Friss kávé egyenesen a pörkölőtől

Pál József kedvtelésből tanult meg kávét pörkölni, ami azóta hivatásává vált. Ma már keresett portéka a Pall&Yotz márka.

bővebben >
 


A Konyhakiállításon mutatkozott be a legújabb elektromos hajtású autó

Elektromos hajtású autózás és a Konyhakiállítás elsőre talán két egymástól távol álló dolognak tűnhet, de nem akkor ha a Kenwood is szerepel a történetben. Az angol konyhai eszközöket gyártó cég idén rendhagyó módon demonstrálta Titanium XL készülékének erejét, és egy 700 kilogrammos Mini autót húztak el kizárólag a konyhai robotgép motorjával.

bővebben >
 


Véget ért a titkos tesztelés

Giancarlo Perbellini a Casa Perbellini két csillagos séfje az elmúlt hónapokban inkognitóban látogatta társaival Budapest top éttermeit. A tét nem kisebb, mint az, hogy kiderüljön, melyek Magyarország legjobb éttermei. Erre már nem kell sokat várni, hiszen a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát 2017. február 27-én rendezik meg. A 10 legjobb étterem mellett további díjakat is átadnak majd. Gazdára talál a Volkswagen-Év Étterme Díj, a Staropramen-Év Street Food Díj, a K&H Private Banking - Év Szakácsteljesítménye Díj, a Gyulai Pálinka-Év Ifjú Séftehetsége Díj, a Neff-Év Innovatív Konyhája Díj, a Nespresso - Év Séfje Díj, és az Unicum Riserva - Év Legígéretesebb Étterme Díj.

bővebben >
 


Coca Cola: új, egységes márkamegjelenés

A Coca-Cola Magyarország közleménye szerint egységesítik a hazánkban forgalmazott Coca-Cola márkákat. Ez azt jelenti, hogy az eddig külön brandként kezelt Coca-Cola, Coca-Cola Light és Coca-Cola Zero a Coca-Cola termékvariánsaként lesz megvásárolható. Ez a változás a csomagolástól a reklámfilmekig minden megjelenést érint: mindenütt ugyanazzal az egységes Coca-Cola márkával találkozhatunk majd, de persze továbbra is választhatunk az íz és a kalóriatartalom alapján. A teljesen új irányt jelentő egységes márkamegjelenés bevezetésének célja, hogy a fogyasztók jobban megismerjék és szívesebben kipróbálják a Coca-Cola különféle kalóriatartalmú és kiszerelésű változatait. A cukormentes termékvariánsok mostantól minden Coca-Cola reklámfilmben és hirdetésen is megjelennek.

bővebben >
 


Indul az okos főzőiskola!

Aki az újévi fogadalmai között esetleg azt fogadta meg, hogy idén megtanul főzni, azok számára remek hír, hogy a január végén elindult Béterv Smart Cooking School, azaz egy igazán „okos” főzőiskola  még összesen 5 alkalommal várja az érdeklődőket.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat