.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5  6  7   

 
Tavaszi feltöltődés: milyen zöldségeket és gyümölcsöket érdemes fogyasztani?

A tavaszi feltöltődés alapvető fontosságú kell, hogy legyen mindenki életében. Télen a szervezet kiürül a tápanyagokból, így szükség van pótlásra, egyfajta tavaszi megújulásként. Ezt pedig legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha olyan gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztunk, amelyek rostban, vitaminokban és egyéb tápanyagokban gazdagok.

bővebben >
 


"Láss vendéglőt - Láss vendéget!" Eplényben
A Tereza, a Mazel Tov és a Mák is hütte-menüvel készül

Február elején Gastro43 elnevezésű kampányt indít az eplényi Síaréna. A vendéglátóhelyeket sújtó jelenlegi helyzetben konyhát, teret, de leginkább lehetőséget szeretnének biztosítani a piac azon szereplői számára, akik ellehetetlenültek az elmúlt időszakban. Az idei síszezon végéig olyan gasztroszereplőkkel találkozhatnak az Eplényben síelők, mint a Mák, a Mazel Tov, a Tereza.

bővebben >
 


Újévi babonák

A babona úgy tartja: amit az év első napján teszel, azt teszed majd egész évben. De nemcsak azt érdemes szem előtt tartani, hogy mit kell tenni, hanem azt is, hogy mit tilos!

 

bővebben >
 


A Fény Utcai Piacon nyit éttermet az ország egyik legismertebb séfje

Bíró Lajos egy már bevált koncepcióval érkezik, mégis sok újdonsággal készül a Fény Utcai Piacra, amely egyre több izgalmas gasztronómiai helyszínnek ad otthont.

bővebben >
 


Főmenü - új gasztroműsor indul Széll Tamással és Anger Zsolttal a Dunán

Karácsony másnapján indul a Főmenü, a Duna Televízió vadonatúj gasztroműsora. December 26-tól szombatonként 17 órától Széll Tamás Michelin-csillagos séf és Anger Zsolt színész, rendező jobbnál jobb, otthon is elkészíthető receptekkel készülnek a nézőknek.  A két házigazda zömében magyaros ételeket szolgál majd fel vendégeinek egy csipetnyi újragondolással. Természetesen nem hiányozhatnak olyan klasszikusok sem, mint a véreshurka, a töltött káposzta vagy a szalontüdő, persze nem a megszokott formában.

bővebben >
 


Sacher drive-in Bécsben

Azok a bécsiek, akik a koronavírus okozta lezárások alatt édességre vágynak, és pont Sacher-tortát ennének, az online és a bolti vásárlás mellett ezt immár drive-in szolgáltatás keretében is megtehetik. A Sacher már az 1800-as évek óta a minőséget és a tradíciót képviseli, fogalma elválaszthatatlan Ausztriától.

bővebben >
 


Az istenek eledele

A csokoládé csípős fűszerekkel ízesített, keserű-savanyú italként kezdte pályafutását. Eltartott pár évszázadig, amíg olvadó, édes, illatos és ellenállhatatlan csemege lett belőle.

bővebben >
 


Ünnepi ragyogás kapszulákba zárva
Megérkezett a Nespresso karácsonyi kávékollekciója

Az idei téli szezonban a Nespresso elhozza otthonunkba a “dolce vita” életérzést, amit a szeretteinkkel eltöltött idő, a kellemes beszélgetések és a különleges gasztronómiai élmények varázsolnak különlegessé. A Torta di Nocciole, Amaretto és Il Caffè kávékat a közös ünneplés legszebb pillanatai és a tradicionális olasz desszertek inspirálták.

bővebben >
 


Grown Respectfully: új csomagolásban a NESCAFÉ termékek

2020 őszén bemutatkozik a NESCAFÉ Classic termékcsalád üveges tagjainak megújult csomagolása, így a NESCAFÉ rajongók új köntösben, színes kupakokkal és a hátoldalon Grown Respectfully üzenettel találhatják kedvenc NESCAFÉ Classic, Crema, Brasero és Black Roast termékeiket a boltok polcain.

bővebben >
 


Megérkeztek a Nestlé vegán újdonságai

A Nestlé két különböző termékkategóriában is növényi alapú újdonságokkal jelentkezik a magyar piacon. A NESCAFÉ Gold Almond és Coconut Latte a vegán étrendet követő kávékedvelőknek, a Nesquik Kakaós Zabital pedig a gyermekeknek nyújt a kiegyensúlyozott táplálkozás jegyében növényi alternatívát.

bővebben >
 


Kinczel Nikoletta: Öt ország ízei
Digitális szakácskönyv

A digitális szakácskönyv szerzője öt országban élt huzamosabb ideig, így a 25 éves konyhai tapasztalatait
gyűjtötte össze ebben a szakácskönyvben. Magyar, olasz, egyiptomi, ciprusi és svéd 144 + 5 kedvenc, általa kitalált és kipróbált recept között válogathat az olvasó és betekintést nyerhet egy különleges ízutazásba.

bővebben >
 


Jó időzítés és mesteri precizitás
A különleges, érlelt kávé- és a tradicionális pezsgőkészítés titka

Mi a közös a kiváló minőségű érlelt kávéban és a tradicionális eljárással készült pezsgőben? A kézi szüretelés, a türelmes érlelés, valamint a speciális termőtalaj, ami meghatározza mindkét ital egyedi karakterét. Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete és Prisztavok Zoltán, a Kreinbacher Birtok kereskedelmi és marketingvezetője az érlelt kávé- és a pezsgőkészítés közötti párhuzamok megismertetésén keresztül mutatja be a Nespresso új, limitált kiadású Master Origin Aged Sumatra kávékülönlegességét. 

bővebben >
 


A jövő a fenntartható gasztronómiáé

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) tájfajta paradicsom projektjének két idei nagykövete, a Dining Guide Év Ifjú Séftehetsége díj tavalyi győztese, Farkas Richárd  és az ország egyik legismertebb gasztrobloggere, Havas Dóra is csatlakozott a Séfek a Fenntartható Fejlődésért Kiáltványhoz.

bővebben >
 


Így születik újjá Puerto Rico kávétermesztése
Hurrikánok pusztították el a termést

A Nespresso reprezentatív kutatása szerint a magyar fogyasztók kétharmada nem tudja elképzelni az életét kávé nélkül, pedig a klímaváltozás és a fenntartható gazdálkodás hiánya hosszú távon veszélyeztetheti a nagy múltú kávétermő területek fennmaradását. Az Irma és a Maria hurrikánok három éve elpusztították a Puerto Ricó-i kávéfarmok több mint 80 százalékát, veszélybe sodorva a helyi kávétermelő közösségek megélhetését. A Reviving Origins program részeként a Nespresso egymillió svájci frankot fektetett a Puerto Ricó-i farmok újjáélesztésébe, amelynek köszönhetően az elmúlt években óriási fejlődés ment végbe a térségben. Ennek eredménye a limitált kiadású, különleges és ritka CAFECITO de PUERTO RICO kávékapszula, amely rövid ideig elérhető a Nespresso boutique-okban. 

bővebben >
 


Magyarország kenyerei és tortái 2020.

Augusztus 20-a Magyarország születésnapja, egyben az aratás és az új kenyér ünnepe is. Ebből az alkalomból több mint egy évtizede a Magyar Pékszövetség és a  Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete megrendezi a Magyarország Kenyere,  a Magyarország Tortája, illetve Cukormentes Tortája versenyt. A győzte alkotásokat hagyományosan a Duna-parton felállított Ízek utcájában lehet megkóstolni. Idén az állami ünnepség és a rendezvények a járványhelyzet miatt elmaradnak, ezért a kenyereket és a tortákat augusztus 19-től a kijelölt pékségekben és cukrászdákban árulják.

bővebben >
 


Ismét kinyitott a Jupiter

Ismét kinyitott a Jupiter, a világ első food truckja, amiben fogyatékos emberek is dolgozhatnak. A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola csapata egy közös társadalmi vállalkozást hozott létre a múlt évben, hogy egy kis segítséggel a fogyatékossággal élő embertársaink is megvalósíthassák álmaikat, és egy sikeres együttműködés részesei lehessenek. Céljuk, hogy olyan embereknek adjanak munkát, akik noha fogyatékossággal élnek, de annál szorgalmasabban tevékenykednek a food truck működtetésében, megmutatva országnak, világnak értékeiket, képességeiket

bővebben >
 


A kiegyensúlyozott étrendet támogatja a RICORÉ

Az azonnal oldódó kávé és cikória harmonikus kombinációjának köszönhetően mérsékelt koffeintartalmú terméket bárki fogyaszthatja, aki törekszik a kávéból történő koffein bevitele csökkentésére, így kismamák is.  A folyamatosan változó fogyasztói és étkezési szokásokra válaszul a Nestlé a RICORÉ receptúráját is átalakította.

bővebben >
 


Epres és málnás a legjobbak között
Kiválasztották a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntős tortáit

Izgalmas alapanyagok domináltak a Magyarország Cukormentes Tortája verseny első zsűrizésén, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a budapesti Zila Kávéházban rendezett meg. Bár a mandula és az eper volt a sláger, de néhány extrém alapanyag, mint a yuzu, a tonkabab, a napraforgókrém is felkeltette a zsűri figyelmét. Végül a mogyorós, csokoládés, epres és málna ízű kreációk kerültek a döntőbe, melyek közül június végén kerül ki az idei győztes.

bővebben >
 


A kávé húsz éven belül luxuscikké válhat

A magyar kávéfogyasztók kétharmada biztosan kétségbe esne, ha a jövőben megszűnne a kávétermelés – derült ki a Nespresso friss, reprezentatív kutatásából. Pedig hosszú távon az éghajlatváltozás és a fenntartható gazdálkodás hiánya a kávétermő területek drasztikus hanyatlását eredményezheti. A fogyasztók több mint fele úgy gondolja, hogy a klímaváltozás veszélyezteti a kávétermesztést, és elsősorban a kávévállalatoktól várja a megoldást. A Nespresso Reviving Origins program azért jött létre, hogy újjáélessze a kávégazdálkodást azokon a területeken, ahol a polgárháborúk, gazdasági problémák vagy környezeti katasztrófák ellehetetlenítették a termelést. Ennek részeként a Nespresso idén három ritka és különleges kávét mutat be Kelet-Zimbabwéból, Ugandából és a kolumbiai Caquetából.

bővebben >
 


Figyeljünk egymásra egy kávé mellett

A jelenlegi rendkívüli helyzet mindenkit komoly kihívások elé állít, ezért most még fontosabb, hogy odafigyeljünk egymásra. Arra bátorítjuk a kávérajongókat, hogy a személyes találkozások helyett virtuálisan ápolják családi, baráti és munkahelyi kapcsolataikat. Lássunk néhány kávézáshoz kapcsolódó ötletet, amelyekkel kellemesebbé tehetjük az otthon töltött mindennapjainkat!

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5  6  7   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat