.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4   

 
Balaton és vitorlázás az új Bujdosó-címkéken is

A dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Matróz sorozatának címkecsaládja megújult idén ősszel. A téma maradt a Balaton és a vitorlázás, a letisztult grafikai elemekkel és új színvilággal rendelkező címkéket ismét Ipacs Géza tervezte meg a pincészet részére.

bővebben >
 


23 étterem és 10 hotel az idei Gastro Design Awardon
Magyarország legdizájnosabb hotelei és éttermei

Mexikó, Dubai, az Amerikai Egyesült Államok és Franciaország hoteljeinek igazgatói és menedzserei is részt vettek hazai, neves szakemberek mellet az idei Gastro Design Awardra érkező pályázatok kiértékelésében. A Gastro Design Award Magyarország egyetlen olyan megmérettetése, melynél a dizájn, és a külső megjelenés szempontjából értékelik a hazai vendéglátó- és szállodaipari szereplőket. A zsűrizést követően nyilvánosságra kerültek a rövidlisták, az október 9-i ünnepélyes díjkiosztó gálán pedig kiderül, kik lesznek az ez évi győztesek. 

bővebben >
 


Bolti átverések
Mire figyeljen a vevő?

Ujjal lenyomott mérleg, szeletelt felvágott alá bedugott vég, dupla csomagolópapír, vizezett csapolt sör – ki ne emlékezne még ezekre az eladói trükkökre? Azt gondolnánk, a szuper- és hipermarketek korában már a múlté az ilyesfajta vevőkárosítás. Nem, ezek se tűntek el, és jöttek melléjük kifinomultabb, még arcpirítóbb bolti csalások.

bővebben >
 


Folyamatosan fejlődik a hazai tejpiac
Tejszív kampánnyal népszerűsítik a tejfogyasztást

Az elmúlt három évben egyértelmű javulás tapasztalható a magyarországi tejiparban, ugyanis a hazai tejtermelés 2013 és 2016 között 10 százalékkal nőtt. Míg a hazai feldolgozók által felvásárolt termelői nyerstej mennyisége 13 százalékkal emelkedett ugyanebben az időszakban. Az adatok bíztatóak a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szerint, amely idén a Tejszív kampánnyal is népszerűsíti a hazai tejtermékek fogyasztását.

bővebben >
 


Olasz fesztivál: Borok és ételek napja
Május 25. - június 15.

 Az Olasz Fesztivál a legkiválóbb olasz termékek bemutatója, olyan eseményeket foglal magában, amelyek célja a Made in Italy termékek promóciója, azaz: kozmetikumok, élelmiszerek, divat és ruházati cikkek, bútorok, olasz éttermek, motorok, kulturális események és még sok minden más. A Budapesti Olasz Kultúrintézet Verdi termében tartották meg a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Olasz Fesztivál sajtótájékoztatóját. A Magyarországon június 15-ig tartó fesztivált az ICE–Agenzia Olasz Külkereskedelmi Intézet szervezi az Olasz Nagykövetség védnökségével, az Olasz Kultúrintézettel, valamint a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarával együttműködésben.

bővebben >
 


A te hősödben is Tejszív dobog?
Gyerekrajzpályázatot hirdet a Tej Terméktanács

Szupererő ide vagy oda, időnként a hősöknek is jól jön egy kis segítség. Éppen ezért ők is tudják, hogy a sok feladat teljesítéshez, erőnlétükhöz és a szilárd csontokhoz mennyire fontos a vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjében gazdag táplálkozás, amelynek egyik alapvető forrásai a tejtermékek. Nem csoda tehát, ahogy a gyerekeknek, a hősöknek is az egyik kedvenc italuk a tej…

 

bővebben >
 


A sztárséf szerint a legízletesebb "fűszer" a faszén füstje

Serényi Zsolt, alias Tetovált séf él-hal a faszénparázson sült ételekért. Belvárosi barbecue éttermében egy gyorstalpalót is tartott a tavaszi grillszezonra készülve, ahol izgalmas technikákkal ismertette meg a gasztronómia szerelmeseit.

bővebben >
 


Friss kávé egyenesen a pörkölőtől

Pál József kedvtelésből tanult meg kávét pörkölni, ami azóta hivatásává vált. Ma már keresett portéka a Pall&Yotz márka.

bővebben >
 


A Konyhakiállításon mutatkozott be a legújabb elektromos hajtású autó

Elektromos hajtású autózás és a Konyhakiállítás elsőre talán két egymástól távol álló dolognak tűnhet, de nem akkor ha a Kenwood is szerepel a történetben. Az angol konyhai eszközöket gyártó cég idén rendhagyó módon demonstrálta Titanium XL készülékének erejét, és egy 700 kilogrammos Mini autót húztak el kizárólag a konyhai robotgép motorjával.

bővebben >
 


Véget ért a titkos tesztelés

Giancarlo Perbellini a Casa Perbellini két csillagos séfje az elmúlt hónapokban inkognitóban látogatta társaival Budapest top éttermeit. A tét nem kisebb, mint az, hogy kiderüljön, melyek Magyarország legjobb éttermei. Erre már nem kell sokat várni, hiszen a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát 2017. február 27-én rendezik meg. A 10 legjobb étterem mellett további díjakat is átadnak majd. Gazdára talál a Volkswagen-Év Étterme Díj, a Staropramen-Év Street Food Díj, a K&H Private Banking - Év Szakácsteljesítménye Díj, a Gyulai Pálinka-Év Ifjú Séftehetsége Díj, a Neff-Év Innovatív Konyhája Díj, a Nespresso - Év Séfje Díj, és az Unicum Riserva - Év Legígéretesebb Étterme Díj.

bővebben >
 


Coca Cola: új, egységes márkamegjelenés

A Coca-Cola Magyarország közleménye szerint egységesítik a hazánkban forgalmazott Coca-Cola márkákat. Ez azt jelenti, hogy az eddig külön brandként kezelt Coca-Cola, Coca-Cola Light és Coca-Cola Zero a Coca-Cola termékvariánsaként lesz megvásárolható. Ez a változás a csomagolástól a reklámfilmekig minden megjelenést érint: mindenütt ugyanazzal az egységes Coca-Cola márkával találkozhatunk majd, de persze továbbra is választhatunk az íz és a kalóriatartalom alapján. A teljesen új irányt jelentő egységes márkamegjelenés bevezetésének célja, hogy a fogyasztók jobban megismerjék és szívesebben kipróbálják a Coca-Cola különféle kalóriatartalmú és kiszerelésű változatait. A cukormentes termékvariánsok mostantól minden Coca-Cola reklámfilmben és hirdetésen is megjelennek.

bővebben >
 


Indul az okos főzőiskola!

Aki az újévi fogadalmai között esetleg azt fogadta meg, hogy idén megtanul főzni, azok számára remek hír, hogy a január végén elindult Béterv Smart Cooking School, azaz egy igazán „okos” főzőiskola  még összesen 5 alkalommal várja az érdeklődőket.

bővebben >
 


Michelin-csillagos sztárséfek a Nespresso Atelier csapatában

Michelin-csillagos sztárséfek a Nespresso Atelier csapatában

Michelin-csillagos magyar és olasz séfek, tökéletes étel- és italpárosítások, valamint különleges alkoholos kávékoktélok várnak ránk a Nespresso Atelier rendezvénysorozaton, amelyet idén második alkalommal rendeznek meg Budapesten. Az Atelier francia szó, jelentése műhely - ahol a vendégek nem csak kávé által ihletett csúcsgasztronómiai fogásokat kóstolhatnak, hanem betekintést nyerhetnek elkészítésükbe is 2017. február 23-26. között, a Várkert Bazár különtermében.

Részvétel és regisztráció

Február 25-én és 26-án bárki ellátogathat a Gastro Experince Centerbe, amelynek a Várkert Bazár exkluzív különterme ad otthont. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Érdemes minél előbb bejelentkezni, mert a szervezők nagy érdeklődésre számítanak. A regisztráció február 9-től indul a Nespresso Atelier weboldalán.

Idén a Nespresso Atelier szakértői között tudhatjuk többek között Sárközi Ákost (Borkonyha), Palágyi Esztert (Costes Restaurant), Segal Viktort, Ádám Csabát (Olimpia Étterem), Barna Ádámot (St. Andrea Wine & Gourmet Bar), Herczeg Ágnes borszakértőt és Nagy Zsolt kávészakértőt is. A séfmesterek között két olasz sztárséf is helyet kap majd: a két csillagos La Peca tulajdonosa és vezetője, Nicola Portinari; valamint Giancarlo Perbellini - a két, majd legújabb étterméért egy újabb csillagot szerzett - Casa Perbellini tulajdonosa.

A részletekért kattintson a "bővebben" szóra.

bővebben >
 


Bocuse d’Or: öröm és boldogság a vegán főétel a magyaroknak

A világ legjobb séfjei ütköztek meg egymással Lyonban január 24-én. A Bocuse d’Or szakácsverseny európai fordulóját a magyarok nyerték, de sikerül-e Széll Tamáséknak megismételni a jó szereplést Franciaországban? Kövesse Bocuse d’Or világdöntőjének eseményeit a köztévé műsorán!

bővebben >
 


Ahol végre nem bűn az édesség
Játsszon velünk, és nyerjen utalványt az I love Kexbe!

Körtés-feketeteás torta, wasabis macaron, almás-fahéjas chia puding, citromos-marcipános keksz, málna-rózsa szörp – csak néhány azok közül az újhullámos édességek közül, amelyek a frissen megnyílt I Love Kex cukrászda kínálatát alkotják. A különleges ízkombinációkkal készült torták, kekszek, cake pop-ok és számos más édesség mintegy fele cukor-, glutén- és laktózmentes.

bővebben >
 


Hal’a carte, azaz HelloHal Fishbar

Halat leginkább karácsonykor eszik a magyar ember. Pedig a hal egészséges és finom. Meglepő, milyen sokféle ételt lehet készíteni a magyar halakból, érdemes tehát folyamatosan fogyasztani.

bővebben >
 


Mustárok, tésztaszószok – másképp
Nyerj különleges mustárokat és tésztaszószokat!

Gál Zsolt mesterszakács sokéves tapasztalattal a háta mögött új irányvonalat talált magának a gasztronómia területén. Egyedi, kézműves és rendhagyó mustárokkal lépett be az élelmiszerek világába.

bővebben >
 


Nagy csokoládé könyv

A csokoládé csoda, örök kedvenc, sokan vagyunk a megszállottjai. Néha egyetlen kocka is elég belőle a boldogsághoz.

bővebben >
 


Pálinkával ízesített lazacfilé szeleteket mutatott be a Rézangyal

Közös termékkel jelentkezik Magyarország vezető pálinkamárkája és az egyik legnagyobb hazai tengerihal-importőr, a Hering-Trade Kft. A Royal Rézangyal füstölt lazacfilé termékcsalád bemutató eseményén a gasztroszakma három ismert személyisége készített inspiráló ünnepi előételeket a hagyományos nemzeti gyümölcspárlatokkal ízesített lazacfilé szeletekből.

bővebben >
 


Gőzölgő jegestea? A NESTEA válasza a télre!
Lélekmelegítő Havas szilva és Fahéjas alma ízek

Megérkeztek a hideg hónapok, és velük együtt visszatértek a NESTEA szezonális teái is, amelyek különleges ízükkel a téli ünnepek hangulatát csempészik a hétköznapokba. A Havas szilva és a Fahéjas alma ízesítésű teák hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatók,  így kellemes italok lehetnek a nap bármely szakában.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat