.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5  6  7  8   

 
Budapesten is a növényi alapú élelmiszerekről beszélnek

November 4-én Budapesten, a MagNet Közösségi Házban rendezik meg az egyedülálló növényi alapú élelmiszeripari konferenciát, amely a növényi alapú trend követésére, előre mozdítására, színesítésére fókuszál az üzleti szektor érintett szegmenseiben. A rendezvény célja, hogy a magyarországi élelmiszeripar kapcsolódó iparágai számára szakmai tájékoztatást nyújtson a hagyományos, húsalapú étrendet kihívó irányzatokkal – mint például a flexitáriánus, vegetáriánus és vegán – és az újító termékek, húshelyettesítők és növényi alapú fehérjék dinamikus terjeszkedésével kapcsolatban.

 

 


bővebben >
 


Étteremautoma nyílt Bécsben

Mostantól a bécsiek a nap bármely szakában, várakozás nélkül juthatnak minőségi vendéglői koszthoz az osztrák főváros első étteremautomatájából, a Foodie Fridge-ből. A kínálatban mintegy háromszáz thai, spanyol, olasz és osztrák étel, desszertek és italok találhatók.

bővebben >
 


Mákos-fehércsokis almatorta a nyertes

A Magyarország Cukormentes Tortája program hobbicukrászok számára rendezett versenyét idén a solymári Hesz Rita nyerte meg a Mákos-fehércsokis almatorta elnevezésű alkotásával. A győztes édesség nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, kedvező szénhidrát - és kalória értékeinek köszönhetően a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető. A zsűri a döntőben 10 torta közül választotta ki a legjobbat, és különdíjakat is osztott.

bővebben >
 


Megvan az ország kenyere, tortája és cukormentes tortája

Megvan az ország kenyere, tortája és cukormentes tortája

Ahogy minden évben, idén is meghirdették az Ország Kenyere, Tortája és Cukormentes tortája versenyt. A Szent István-napi kenyér 2021-ben a solymári Hel Pékség Solymár gyöngye fantázianevű kovászos kenyere. Az év Innovatív Kenyere a tiszakécskei Fejedelmi Pékség Tisza-parti magvas kézműves kenyere.  Az Ország Tortája idén a budapesti Habcsók Cukrászda Napraforgó nevű, napraforgós, mézes, csokoládés, vilmoskörtés tortája lett. A legjobb cukormentes torta idén a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda Beszterce rózsája nevű, sárgabarackos készítménye.

A részletekről a "bőveben" szóra kattintva olvashat

bővebben >
 


Széll Tamás, Veres István és Molnár Bence hazai paradicsommal főz
A magyar csapat a szeptemberi lyoni döntőn is a prémium paradicsomkülönlegességekkel fog dolgozni

A Bocuse d’Or Grand Final szervezői frappánsan reagáltak a vendéglátást is térdre kényszerítő pandémiára, hiszen a – koronavírus-járvány miatt januárról szeptemberre csúsztatott – döntőben a csapatoknak dobozos, elviteles ételeket kell alkotniuk, a Lyonban megrendezendő világverseny legdominánsabb alapanyaga pedig a paradicsom lesz.

bővebben >
 


Nyárindító hétvége a Balatonon
Végre beindult a nyár, a Balaton most igazán nekimegy a szezonnak, Badacsony és környéke is bőven kínál programokat június első hétvégéjére! Várunk Benneteket tapas-bározni, koktélozni, Gasztrohegyezni, a Szent György-hegyen borozni, a Hableányban kortárs tárlatvezetésre. 
Lássuk, mivel készülünk a hétvégére!

bővebben >
 


George Clooney az etikus kávétermesztés mellett kampányol

A Nespresso új kampányában bemutatja, hogy a farmerekről és a környezetről való gondoskodás hogyan eredményezhet kiváló minőségű kávét, és hogyan lehet pozitív változások katalizátora.  

A “Made with Care” („Törődéssel készül”) kampányvideóban George Clooney művészekkel, farmerekkel, kávémesterekkel, aktivistákkal és más hírességekkel közösen válaszol arra a kérdésre, hogy mit jelent számára a gondoskodás, és hogyan függ össze mindez a kávé szeretetével. A Nespresso ezzel a kezdeményezésével hangsúlyozza az etikus és fenntartható kávétermelés fontosságát, ami a vállalat teljes értékláncát áthatja. 

bővebben >
 


Tavaszi feltöltődés: milyen zöldségeket és gyümölcsöket érdemes fogyasztani?

A tavaszi feltöltődés alapvető fontosságú kell, hogy legyen mindenki életében. Télen a szervezet kiürül a tápanyagokból, így szükség van pótlásra, egyfajta tavaszi megújulásként. Ezt pedig legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha olyan gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztunk, amelyek rostban, vitaminokban és egyéb tápanyagokban gazdagok.

bővebben >
 


"Láss vendéglőt - Láss vendéget!" Eplényben
A Tereza, a Mazel Tov és a Mák is hütte-menüvel készül

Február elején Gastro43 elnevezésű kampányt indít az eplényi Síaréna. A vendéglátóhelyeket sújtó jelenlegi helyzetben konyhát, teret, de leginkább lehetőséget szeretnének biztosítani a piac azon szereplői számára, akik ellehetetlenültek az elmúlt időszakban. Az idei síszezon végéig olyan gasztroszereplőkkel találkozhatnak az Eplényben síelők, mint a Mák, a Mazel Tov, a Tereza.

bővebben >
 


Újévi babonák

A babona úgy tartja: amit az év első napján teszel, azt teszed majd egész évben. De nemcsak azt érdemes szem előtt tartani, hogy mit kell tenni, hanem azt is, hogy mit tilos!

 

bővebben >
 


A Fény Utcai Piacon nyit éttermet az ország egyik legismertebb séfje

Bíró Lajos egy már bevált koncepcióval érkezik, mégis sok újdonsággal készül a Fény Utcai Piacra, amely egyre több izgalmas gasztronómiai helyszínnek ad otthont.

bővebben >
 


Sacher drive-in Bécsben

Azok a bécsiek, akik a koronavírus okozta lezárások alatt édességre vágynak, és pont Sacher-tortát ennének, az online és a bolti vásárlás mellett ezt immár drive-in szolgáltatás keretében is megtehetik. A Sacher már az 1800-as évek óta a minőséget és a tradíciót képviseli, fogalma elválaszthatatlan Ausztriától.

bővebben >
 


Az istenek eledele

A csokoládé csípős fűszerekkel ízesített, keserű-savanyú italként kezdte pályafutását. Eltartott pár évszázadig, amíg olvadó, édes, illatos és ellenállhatatlan csemege lett belőle.

bővebben >
 


Ünnepi ragyogás kapszulákba zárva
Megérkezett a Nespresso karácsonyi kávékollekciója

Az idei téli szezonban a Nespresso elhozza otthonunkba a “dolce vita” életérzést, amit a szeretteinkkel eltöltött idő, a kellemes beszélgetések és a különleges gasztronómiai élmények varázsolnak különlegessé. A Torta di Nocciole, Amaretto és Il Caffè kávékat a közös ünneplés legszebb pillanatai és a tradicionális olasz desszertek inspirálták.

bővebben >
 


Grown Respectfully: új csomagolásban a NESCAFÉ termékek

2020 őszén bemutatkozik a NESCAFÉ Classic termékcsalád üveges tagjainak megújult csomagolása, így a NESCAFÉ rajongók új köntösben, színes kupakokkal és a hátoldalon Grown Respectfully üzenettel találhatják kedvenc NESCAFÉ Classic, Crema, Brasero és Black Roast termékeiket a boltok polcain.

bővebben >
 


Megérkeztek a Nestlé vegán újdonságai

A Nestlé két különböző termékkategóriában is növényi alapú újdonságokkal jelentkezik a magyar piacon. A NESCAFÉ Gold Almond és Coconut Latte a vegán étrendet követő kávékedvelőknek, a Nesquik Kakaós Zabital pedig a gyermekeknek nyújt a kiegyensúlyozott táplálkozás jegyében növényi alternatívát.

bővebben >
 


Kinczel Nikoletta: Öt ország ízei
Digitális szakácskönyv

A digitális szakácskönyv szerzője öt országban élt huzamosabb ideig, így a 25 éves konyhai tapasztalatait
gyűjtötte össze ebben a szakácskönyvben. Magyar, olasz, egyiptomi, ciprusi és svéd 144 + 5 kedvenc, általa kitalált és kipróbált recept között válogathat az olvasó és betekintést nyerhet egy különleges ízutazásba.

bővebben >
 


Jó időzítés és mesteri precizitás
A különleges, érlelt kávé- és a tradicionális pezsgőkészítés titka

Mi a közös a kiváló minőségű érlelt kávéban és a tradicionális eljárással készült pezsgőben? A kézi szüretelés, a türelmes érlelés, valamint a speciális termőtalaj, ami meghatározza mindkét ital egyedi karakterét. Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete és Prisztavok Zoltán, a Kreinbacher Birtok kereskedelmi és marketingvezetője az érlelt kávé- és a pezsgőkészítés közötti párhuzamok megismertetésén keresztül mutatja be a Nespresso új, limitált kiadású Master Origin Aged Sumatra kávékülönlegességét. 

bővebben >
 


A jövő a fenntartható gasztronómiáé

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) tájfajta paradicsom projektjének két idei nagykövete, a Dining Guide Év Ifjú Séftehetsége díj tavalyi győztese, Farkas Richárd  és az ország egyik legismertebb gasztrobloggere, Havas Dóra is csatlakozott a Séfek a Fenntartható Fejlődésért Kiáltványhoz.

bővebben >
 


Így születik újjá Puerto Rico kávétermesztése
Hurrikánok pusztították el a termést

A Nespresso reprezentatív kutatása szerint a magyar fogyasztók kétharmada nem tudja elképzelni az életét kávé nélkül, pedig a klímaváltozás és a fenntartható gazdálkodás hiánya hosszú távon veszélyeztetheti a nagy múltú kávétermő területek fennmaradását. Az Irma és a Maria hurrikánok három éve elpusztították a Puerto Ricó-i kávéfarmok több mint 80 százalékát, veszélybe sodorva a helyi kávétermelő közösségek megélhetését. A Reviving Origins program részeként a Nespresso egymillió svájci frankot fektetett a Puerto Ricó-i farmok újjáélesztésébe, amelynek köszönhetően az elmúlt években óriási fejlődés ment végbe a térségben. Ennek eredménye a limitált kiadású, különleges és ritka CAFECITO de PUERTO RICO kávékapszula, amely rövid ideig elérhető a Nespresso boutique-okban. 

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5  6  7  8   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat