napja 
 

Húsbavágó kérdések a húsevésről (Gasztronómia - Konyhatrend)
Megjelent A hamburgered ára c. könyv
Húsbavágó kérdések a húsevésről

Már kapható a hazai könyvesboltokban Péntek Csaba A hamburgered ára – avagy mi van a szatyorban, husi? című hiánypótló műve, mely mély empátiával, de mindig őszintén válaszol a húsevést illető húsbavágó kérdésekre.

Mindannyian szeretnénk egészségesebb, békésebb és fenntarthatóbb világban élni. Ehhez különféle módszereket keresünk, holott az egyik legegyszerűbb megoldás a tányérunkon van. A tudatos ételválasztással pozitív hatást gyakorolhatunk saját egészségi állapotunkra, bolygónk jövőjére és több milliárd, a Földön velünk együtt élő érző lény, vagyis az állatok életére. Ahhoz azonban, hogy változtatni tudjunk, legyen az bármennyire is kegyetlen, muszáj szembenéznünk a valósággal. Ha egyszer összeszedjük a bátorságunkat, és bepillantunk a függöny mögé, az életünk és az ételünk már nem lesz többé ugyanolyan…” – olvasható a könyv hátlapján. 

A hamburgered ára, melyet többek között olyan jeles vegán hírességek ajánljanak, mint Kásás Tamás, Karalyos Gábor és Puskás Peti, a húsevés kérdéseit magyar nyelven legkomplexebb körbejáró alkotás. A könyv arra vállalkozik, hogy valós képet adjon a húsfogyasztásról: nem ítélkezik, csupán információkat oszt meg napjaink egyik legmegosztóbb témájában egészségügyi, környezetvédelmi, állatvédelmi, történeti és lelki megközelítésből egyaránt. Péntek Csaba hosszú évek alapos kutatómunkájával járta körbe a kérdéskört, melyről manapság mindenkinek van véleménye. 

„Azért írtam ezt a könyvet, hogy segítsek azoknak az embereknek, akik ma ott vannak, ahol én voltam néhány évvel ezelőtt: húsevők, akik nyitottak tanulni és csökkenteni a húsfogyasztásukat. Pontosan tudom, hogy ezek az emberek sok támadást kapnak a vegetáriánusoktól és vegánoktól, pedig valójában támogatásra és segítségre lenne szükségük ahhoz, hogy megtehessék az első lépéseket egy egészségesebb, erőszakmentesebb és fenntarthatóbb világ felé.”

A szerző, aki néhány éve még maga is húsevő volt, ma már elkötelezett vegán, és olyan egyedülálló kezdeményezések szervezésében vesz részt, mint a nemrégiben Fenntarthatósági díjat nyert Plant Powered Perspectives konferencia, a Vegan Business Circle üzleti reggeli sorozat vagy legutóbb az Everness fesztivál Vegan Garden színpada, ahol több mint harminc előadó beszélt olyan égető témákról, mint a veganizmus, a fenntarthatóság, az állatvédelem vagy a növényi étkezés spirituális aspektusai. 

„Ez a könyv a tökéletes olvasmány azok számára, akik ki szeretnék húzni a fejüket a homokból, nem félnek az igazságtól, és vágynak egy tudatosabb, egészségesebb életre."

Kásás Tamás 

„Ez a könyv kézen fogja a kedves Olvasót, és segíti a megértésben, az elfogadásban, az elindulásban. Már csak az a kérdés, hogy hajlandó vagy-e tisztán látni, hogy mi a hamburgered valódi ára, következménye, és ki fizeti meg..."

Karalyos Gábor

„...Fontos minden olyan könyv, ami rámutat az összefüggésekre, és megmutatja a valóságot, amit álomarcú csomagolások mögé rejtettek el.”

Puskás Peti

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat