.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   

 
Gere wines updated

A brand new look is introduced for the Gere wines heralding the next chapter in the winery’s the three decade long history. The name has also changed: the labels will indicate “A. Gere” referring both to the founder Attila Gere and his children Andrea and Attila. Beyond the changes in packaging the product structure has also been updated making it more streamlined. The motivation for the changes at the winery, spanning seven generations, was to create a distinctive image that while retaining the family business character is able to represent the quality of the wines and meet long-term market standards both domestically and internationally.

bővebben >
 


Megújultak a Gere borok

Új külsőt vettek fel a Gere Pincészet borai, jelezve a harminc éve tartó történet következő szakaszát. A név is módosult: “A. Gere” olvasható a címkéken, utalva Gere Attilára és gyermekeire, Andreára és Attilára egyaránt. A címkéken túl a kínált borstruktúra is megváltozott, átláthatóbbá vált. A hetedik generáción átívelő borászat célja a váltással az volt, hogy a családi jellegen túl egy egységes, a palackok tartalmának minőségét méltó módon kifejező megjelenést hozzon létre, mely itthon és nemzetközi viszonylatban egyaránt, hosszú távon is megállhatja a helyét.

bővebben >
 


Az Év Sommelier-je 2018

„Az Év Sommelier-je” versenyt ebben az évben már harmadik alkalommal rendezik meg. A verseny szervezője a Magyar Sommelier Club, szakmai támogatói a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség.

bővebben >
 


DiVino Gozsdu & Junibor Organic Special
Március 21. 18:00 DiVino Gozsdu

A tavalyi sikeres esemény után, idén másodszorra is megrendezik a bioszemléletű Juniborászok bormustráját a DiVino Gozsdu borbárban. Kóstolhatók a Junibor bio szemlélettel és organikus módon gazdálkodó borászainak tételei. Itt lesznek a Junibor bio, átállásban lévő, illetve bio szemlélettel, de tanúsítvánnyal éppen még nem rendelkező fanatikus szőlész-borászai.

bővebben >
 


Okleveles kávékóstoló-mester lett Reviczky Gábor

Izgalmas kávékóstoló kurzuson vehetett részt a minőségi kávézás magyar nagykövete, Reviczky Gábor, akit családja is elkísért a hangulatos „Cupping session”-re. A hétvégi kurzus végén egy oklevelet is átvehetett a Warda Coffee csapatától, ami bizonyítja, hogy kiváló kávémester lett.

bővebben >
 


2017 A szekszárdi borvidéken

A tavalyi év is igen mozgalmas volt a szekszárdi borvidék számára, az itteni borászok közössége 2017-ben is számos kóstolót és programot tartott helyben és Budapesten is, és persze a legfontosabb megmérettetéseken is jól szerepeltek a szekszárdi borok. Ezek voltak a legfontosabb történések a szekszárdi borvidéken.

bővebben >
 


Bécs igazi kávékalandra hív

Kávéfesztivál Bécsben


Bécs januárban igazi kávéélménnyel várja a kávé szerelmeseit. 2018. január 12. és 14. között az Ottakringer Brauerei ad otthont a Vienna Coffee Festivalnak, majd ezt követően, január 18-án a 61. Kávémérők bálját rendezik meg.

335 éve a bécsiek igazi kultúrát teremtettek: a bécsi kávé és kávéházak élménye azóta különleges életérzéssé nőtte ki magát. Januárban két rendezvénnyel, a Vienna Coffee Festivallal, valamint a 61. Kávémérők báljával várja az oszták főváros a hagyományos és újhullámos fekete kedvelőit.

Bécs egyik legismertebb sörfőzdéje, az Ottakringer Brauerei ad otthont a város tradícionális italáról szóló fesztiválnak, az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Vienna Coffee Festivalnak. A kétezer négyzetméteren, 2018. január 12. és 14. között tartott eseményen kávéból készült különlegességeket és a kávészemek nemesítésének folyamatát is megismerhetik az érdeklődők. Az idei fesztiválon az új, minőségi kávékülönlegességek fenntarthatóságára és annak precíz felhasználására, valamint a szakma továbbfejlesztésére helyezik a hangsúlyt.

A programot a helyszínen bemutatott kávézáshoz tartozó kiegészítők, divatos ruhadarabok, könyvek, fényinstallációk, DJ-k, Ausztria egyre gyarapodó kávépörkölő-közösségének bemutatkozása, valamint a barista-bajnokság teszik teljessé. Legyen szó filteres kávéról, eszpresszóról, Cold Brew vagy Latte Art elkészítéséről, esetleg egyéb kávé-koktélok keveréséről, a profi baristák idén sem ismernek majd határokat. 

A részletekről a "bővebben" szóra kattintva olvashat.bővebben >
 


Celebrate With Tokaji Aszú!

Advent, Christmas, New Year. Well over a month to celebrate with one of the most special and unique Hungarian wines, Tokaji Aszú which definitely belongs to the greatest sweet wines of the world. Its elegance and prestige lift it above everyday wines into the realm of drinks for special occasions so this is the time of the year to buy and open a few bottles of aszú, what’s more we have several arguments to demonstrate the diversity of aszús.

bővebben >
 


Megvan az idei Év Bortermelője díj győztese

December 7-én 12 órakor, sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2017” cím nyertesét  A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható. Ez tehát a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés.

bővebben >
 


Tokaji aszút az ünnepekre!

Advent, karácsony, újév. Bő egy hónap a folyamatos ünneplésre, méghozzá az egyik legkülönlegesebb és legegyedibb magyar bortípussal, a tokaji aszúval, aminek egyértelmű helye van a világ legjobb édes borai között. Eleganciájánál és presztízsénél fogva nem a hétköznapok, hanem az ünnepek itala, így pont ideje beszerezni egy-két palackkal, ráadásul több érvünk is van az aszú sokszínűsége mellett.

bővebben >
 


Reviczky Gábor nevű kávét dobott piacra a Berger&Co
Magyar szereplő a kávékapszulák világpiacán

Reviczky Gábor színművész régóta a minőségi kávézás hazai nagykövete, aki él-hal a finom pörkölésű, tökéletes kávéért. Arra azonban még ő maga sem számított, hogy a magyar kávéforgalmazó, akivel hosszú idő óta dolgoznak a legkiválóbb ízharmónia megalkotásán, meglepetésként róla nevezi el legújabb kávéját.

bővebben >
 


ASI diploma - először Magyarországon

A Nemzetközi Sommelier Szövetség (ASI), immár hatodik alkalommal, ebben az évben is meghirdette a nemzetközi sommelier vizsgát, amelyet először rendezhettünk meg Magyarországon. Ezen a megmérettetésen az ASI rendes jogú tagjai által benevezett sommelier-ek vehetnek részt.

bővebben >
 


V. JUNIBOR és Gasztroünnep a borászok új generációjával
2017. szeptember 28-október 1. - Budapest, Szent István tér

V. JUNIBOR és Gasztroünnep a borászok új generációjával

33 család, 40 borász és az ország majdnem összes borvidéke. Frissek, fiatalok, energikusak, világlátottak. Ők a Junibor Egyesület, akik a DiVinoval karöltve ötödik alkalommal veszik birtokba – ezúttal szeptember végén – a Bazilika előtti Szent István teret.

Jövő héten indul az V. Junibor és Gasztroünnep, kóstoljunk együtt a Bazilikánál! Nincs is jobb, mint egy fűszeres levegőjű kora őszi estén ülni a szökőkút szélén, vagy az égősorokkal kivilágított téren egy pohár rozéval/fehérrel/vörössel a kezünkben. Körülöttünk a nyüzsgő város, turisták, borimádók, magyarok és külföldiek, de erre a 4 napra most a magyar borok kötnek össze itt mindenkit.

Koccintsunk a város legszebb sétálókóstolójára, és a borászok új generációjára!

A programokról, kiállítókról a "bővebben" szóra kattintva olvashat.

 

bővebben >
 


Puro ? egyedülálló bor született

Először szüretelt a tállyai Sípos-dűlőből a SZÓLÓ Fine Wine. Ebből született a most debütáló, több szempontból is különleges bor, a puro, amely a pincészet elkötelezettségét tükrözi a természetesség felé.

bővebben >
 


Nevezési felhívás az Országos Hárslevelű Borversenyre
Szerte az országból várják a hárslevelűket

2017. június 23-án rendezik meg ismét az Országos Hárslevelű Borversenyt. A szervezők ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet a fajtára, mert úgy látják, hogy a hárslevelű – az adottságaihoz képest – többre hivatott a hazai piacon.

bővebben >
 


BalatonBor évjárat-premier

Belekóstolhattunk a Balaton régiós borbrandjének új évjáratába, Michelin csillagos falatkákkal és különleges zenei premierrel! A 2016-os BalatonBorok budapesti bemutatója a borokon és az ilyenkor szokásos kóstoltatáson jóval túlmutatott. Az évjárathoz illő falatokat a Costes Downtown készítette, Lábas Viktória, a Margaret Island énekesnője.

bővebben >
 


Régi évjáratok nagy borai - Badacsony a New Yorkban

Régi évjáratok nagy borai - Badacsony a New Yorkban

A Badacsonyi borvidék színe-java ismét egy emberként mozdul meg és mutatkozik be a „Világ Legszebb Kávéházában”, az impozáns New York Palotában. Badacsonytomaj, a borvidék központja éppen 30 évvel ezelőtt nyerte el a „Szőlő és Bor Nemzetközi Városa” kitüntető címet. Idén erre a díjra esik a fókusz: előtérbe kerülnek a muzeális borok, a badacsonyi borászaink személyesen töltik a friss és régi évjáratok nagy borait szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba.

A tavalyi évhez hasonlóan mesterkurzusok is színesítik a rendezvényt, melyek izgalmasnak ígérkeznek az előadók és a témák, valamint a borok szempontjából is.

16.30-18.00 Érettségi vizsga – Régi évjáratok kóstolója Fiáth Attilával

18.30-20.00 A badacsonyi-auvergnas-tól a Szürkebaráton át a Pinot grigioig...Nemzetközi szőlőfajták Badacsonyban I.

16 órától minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló, mindössze 5900 forintért. A mesterkurzusok ára 3900 illetve 2900 forint. Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra április 03-ig lehet elővételben vásárolni a www.kostolo.badacsony.com oldalon. A helyszínen már csak korlátozott számban lehet belépőt vásárolni 6900 forintos áron.

További részletekért kattintson a "bővebben" szóra.bővebben >
 


Nemzetközi és magyar borok a La Parrillában

2016-ban a Szabadság tér sarkán egy izgalmas mediterrán étterem nyílt. A La Parrilla túl van a nyitási időszakon és az étlap után itt az ideje, hogy a borválaszték is a fókuszba kerüljön. Az étterem kínálatában közel 100 tételes a borlap. A magyar borok mellett találunk spanyol Rioját, toszkán vörösborokat, francia Chablis-t, új-zélandi Sauvignon Blanc-t. Rein Krisztián a márciusi kóstoló estére többek között a legendás olasz Masi borászattól, az ausztrál ikon Peter Lehmanntól és a spanyol Faustinótól választott. „Akkor segítünk a magyar boron, ha a mércét a legmagasabbra tesszük” – mondja Ógl Mária, aki többek között Bott Frigyestől, a Gizella Pincéből és Heimannéktól válogatott.

bővebben >
 


DiVino Gozsdu & Junibor Organic Special

Biobor mustra másodszor a DiVino Gozsduban március 1-én, 18:00-20:00 között.

8 borász, 16 tétel: bio módon művelt szőlőből készült borok, biogazdálkodás, előnyök, nehézségek, különbségek, különlegességek - ezek a témáink. Idén egy új standdal, egy vendégországgal is gazdagodik a kóstoló: 3 osztrák pincészet bioborait is kóstolhatják a vendégek.

 

bővebben >
 


Furmint Február

 Február 2-án, csütörtökön rendezik meg nyolcadik alkalommal a Vajdahunyad várában a Furmint Február nagykóstolót, ahol közel 100 pincészet vesz részt kiállítóként. Nagy részük Tokajból érkezik, de somlói, egri, balatoni és határon túli borokkal is találkozhatunk majd. 

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat