napja 
 

SZIN: 2 zöld hét, 1 zöld divatpályázat (Programajánlók - Kultúra)
SZIN: 2 zöld hét, 1 zöld divatpályázat

Újra pályázattal fogja össze a környezettudatosság és a dizájn elkötelezettjeit a Szegedi Ifjúsági Napok. A tavalyi, divattervezőknek kiírt pályázat után most a környezetbarát, újrahasznosított alapanyagokból készülő kiegészítők készítőihez szólnak a szervezők. Az Ördög Nóri felügyelete mellet zajló, kéthetes pályázaton résztvevők közül a 20 legjobbnak ítélt alkotás készítője SZIN belépőket kapnak.

Tavaly a környezetbarát megoldásokat alkalmazó tervezők emlékezetes divatbemutatót tartottak a SZIN akkor debütáló fesztiválhelyszínén, a SZIN DizájnParton, amit pályázat előzött meg. A nagy sikerű zöld projektnek itt a folytatása: újrahasznosított anyagokból, környezetbarát megoldásokkal készülő divatkiegészítők tervezőit, a jövő fenntartható divatjának elkötelezettjeit hívják pályázatra a szervezők. A pályázatra minden olyan praktikus és divatkiegészítőt – táskát, ékszert – várnak a szervezők, amik a fenntarthatóság szellemében, újrahasznosított és/vagy környezetbarát anyagból készültek. A pályamunkákat két zöld héten át várják, augusztus 6. és 20. között, a pályázók SZIN belépőt kaphatnak, valamint bemutatkozási lehetőséget egy, a művészetüket és világlátásukat tökéletesen elfogadó környezetben. A pályázatot felügyeli, és a SZINre is kilátogat a zöld tervezők bemutatkozására Ördög Nóra, aki szegedi kötődése és a környezet iránti szeretete miatt is szívesen vállalta a felkérést.

A pályázat ideje a két zöld hét: 2012. augusztus 3-20, az elkészült munkákat bemutató fotókat a [email protected] címre várják a szervezők. A pályázók munkáikat 2012. augusztus 25-én, szombaton mutathatják be a Szegedi Ifjúsági Napok DizájnPart helyszínén. A bemutató műsorvezetője Ördög Nóra, aki a legjobbnak ítélt alkotás elkészítőének a helyszínen adja majd át az elsőnek járó díjat. 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat