napja 
 

Valami régi, valami új ? hagyományok és újítások az idei Mesterségek Ünnepén (Programajánlók - Kultúra)
2012. augusztus 17-20.
Valami régi, valami új ? hagyományok és újítások az idei Mesterségek Ünnepén

Megnyílt a Mesterségek ünnepe

Bevált recepten, sikeres, minden létező elismerést bezsebelő fesztiválon nem szabad változtatni – vallja a sikersztorit 25 éve gondozó Népművészeti Egyesületek Szövetsége. De frissíteni, újítani igenis kell, így az idei, 26. Mesterségek Ünnepe 4 napján számos újdonság várja majd a rendezvény közel 80 000 látogatóját.

Kézművesség, zene, tánc – minden, ami hagyomány. Immár 26. alkalommal népesül be a Budavári Palota és környéke a népművészet legkiválóbb mestereivel, a régi szakmák tradícióinak őrzőivel. Négy napon keresztül szól a fülbemászó muzsika, a folk- és világzene, egymást váltják a színpadon az ország, és olykor a világ legkülönbözőbb pontjairól érkezett néptáncegyüttesek.

Az idei program kiemelt témája: Régi, ritka mesterségek, melyhez kötődően számos különleges mesterséghez kapcsolódóan, mint a halászháló-kötő, pintér, kötélverő, vagy a szappanfőző lesznek kiállítók. Természetesen a közel 800 résztvevő mester által nem csak a kiemelt, de minden más szakma is képviselteti majd magát, így senki ne ijedjen meg, hogy nem talál szemet gyönyörködtető hímzéseket, fonott kosarakat, kerámiákat, és ugyanúgy megcsodálhatjuk idén is a szövés-fonás, kovácsolás, vagy éppen a tojásdíszítés mestereit is. A látogatók betérhetnek a Sajtudvarba is, ahol a magyarországi Sajtkészítők Céhének legkiválóbb mesterei mutatják be finomságaikat. Persze azok is nyernek, akik a színpadok előtt keresik majd a helyüket. A hagyományőrző táncbemutatókon kívül - Macedóniából, Olaszországból, sőt még Indiából is érkeznek fellépő csoportok - zenei csemegé is várják a rajongókat: a Kerekes Band, Herczku Ági koncertje, Napra zenekar Bársony Bálinttal kiegészülve, a Karaván Família Harcsa Veronika közreműködésével,  és Szirtes Edina „Mókus”és a Fabula Rasa Falusi Mariann vendégszereplésével. 2012-ben augusztus 17-én nyitja meg kapuit a rendezvény, és 4 napon keresztül várja a látogatókat színvonalas és változatos programjaival. A fesztivál csúcspontja, nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a, ezúttal az esemény zárónapja is, így aznap egészen biztosan rekordlátogatószámra is számítanak a szervezők.

A belépőjegyek ára  felnőttek részére 1800 Ft, gyermekek és nyugdíjasok számára pedig 800 Ft. Idén először kedvezményes családi jegy is kapható 2 felnőtt és 2 gyermek részére 4000 Ft-os áron. ww.mestersegekunnepe.hu

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat