napja 
 

Összművészeti fesztivál az Ördögkatlanban (Programajánlók - Kultúra)
Összművészeti fesztivál az Ördögkatlanban

Az Ördögkatlan Fesztivál ötödik alkalommal költözik Dél-Baranya három kis falujába. Augusztus 1–5-ig ismét járnak a fesztiválbuszok Nagyharsány, Kisharsány és Palkonya között, idén is várják a szervezők az igényes művészetek kedvelőit. Az idei díszvendégek: Beck Zoltán a 30Y-ból, Rutkai Bori, Pintér Béla és Társulata, és Böröcz András. A programsorozat kiemelt díszvendége Franciaország – többek között egy francia cirkuszszínházzal, a Galapiat Cirque-kel –, és a Felvidék.A díszvendégek egész héten át itt időznek, felbukkannak a Katlan különböző pontjain, és a legfurcsább helyzetekben találkozhatunk velük: Beck Zoli kézi pólógyárat indít a 30Y-nal, úgyhogy aki a zenekar-tagok kedvenc költőinek szitanyomatát szeretné magán viselni, hozzon póló(ka)t! A 30Y frontembere a Szentkétség és Szentháromság tagjaként pedig modern irodalmi és rockzenés szövetséget alakít Háy Jánossal és Sissoval. Rutkai Bori nem csak Vacka dalokat énekel, de fest, mesél és főz is közben – méghozzá traktoros tapasokat. Pintér Béláék két előadással költöznek le: a számos fesztiváldíjat nyert Szutyokkal és az idei évad egyik legszellemesebb alkotásával, a Kaisers TV, Ungarnnal. A cirkuszszínház sátrán kívül francia utcai bohócok és zenészek cikáznak majd a három falu között, és össze-vissza kavarják a tárgyak megszokott rendjét. A Felvidékről pedig nem csak kiállítás, előadás, koncert, de „Beugró” is érkezik.

A fesztivált hagyományszerűen a nagyharsányi focipályán a Quimby nyitja és a Kiscsillag zárja. A kettő között olyan fellépőkkel találkozhatnak a felszabadultan bulizni vágyók, mint Franciaországból érkező fúziós rézbanda, a Wombo Orchestra, a Gran Kino, és a Les Touffes Krétiennes, akik a Besh o droMmal közösen tartanak egy fergeteges, 10. születésnapi koncertet. Olaszországból érkezik a folk-rock banda, a La Tresca, a hazai pályáról Péterfy Bori, a Specko Jedno és a Kistehén Melankólikusok jelzik a zenei paletta sokszínűségét, és nem feledkezhetünk meg a Katlanba különleges meglepetésekkel készülő pécsi kötődésű zenekarokról: a Punnany Massifról, a Psycho Mutantsról és természetesen a 30Y-ról sem!

A komolyzene, a jazz a világ- és népzenét kedvelők is találhatnak finomságokat a programban, közülük is kiemelkedőnek ígérkezik Lajkó Félix koncertje . A települések tornatermeiben, faluházaiban az idei színházi évad kiemelkedő alkotásai várják a nézőket, és persze a gyerekekről sem feledkeznek el. A részletes program és fellépők listája megtekinthető a fesztivál honlapján: www.ordogkatlan.hu

 

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat