napja 
 

V. Judafest Vircsaft utcafesztivál (Programajánlók - Kultúra)
2012. június 10.
V. Judafest Vircsaft utcafesztivál

Június 10-én, vasárnap koncertekkel, gyerekprogramokkal, játékokkal, zsidó ételekkel telik meg a budapesti Kazinczy utca az ötödik Judafest Vircsaft utcafesztivál alkalmából. A már hagyományosnak tekinthető rendezvény ezúttal is a hajdani zsidó negyed szívében, ám a korábbiaknál nagyobb helyszínen, több színpaddal és szélesebb programválasztékkal várja a látogatókat reggeltől estig.

Június második vasárnapján, a Judafest alkalmából egy napra ismét benépesül a különleges hangulatú Kazinczy utca, amelyet egykor kóser húsüzem, kártyafestő és más műhelyek töltöttek meg nyüzsgéssel. A szervezők a látogatók részvételével mutatnak be pesti legendákat, egyebek közt a pesti viccet, a kóser szilvapálinka történetét, híres pesti zsidókat, nagy múltú zsinagógákat és legendás pesti rabbikat. A gyerekeket a helyszínen várja egy tesz-vesz város is, ahol játszva ismerkedhetnek meg azzal, hogyan zajlik az élet egy izraeli kibucban.
A Kazinczy utca Király utca és Wesselényi utca közötti szakaszán a Judafest szervezői három színpadot állítanak fel, ahol délelőtt 11 órától estig folyamatosan várják ingyenes programokkal a látogatókat. A zenei programok közül kiemelkedik Palya Bea, Dés András, és az izraeli Meir Hermon koncertje. A gyerekes családokat a Vacka Rádió, a Holdvilág kamaraszínház, táncház, Haik Viki és Pille Baba, valamint Bohóc koncert szórakoztatja.
Az idei rendezvényen folytatódnak a nagysikerű vezetett séták a zsidó negyedben, valamint visszatérő vendégként Janklovics Péter stand up komedista ad ízelítőt a zsidó humorból. A Kazinczy utcába érkező látogatók megízlelhetik a zsidó konyha remekeit, vásárolhatnak egy kóser bolt kínálatából, valamint kézművesek, könyvkereskedők is gondoskodnak a vásári hangulatról.
A Judafestről ezúttal sem fognak hiányozni az érdeklődők kérdéseire válaszoló rabbik, és az utcafesztiválon ismét helyet kap a Szervezetek Kaszinója, amelynek keretében a magyarországi zsidóság sokszínű világát mutatják be zsidó civil szervezetek.

A fesztivál részletes programja:
http://www.judafest.org/programok.html

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat