.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  11  12  13  14  15   

 
Óriási szülinapi buli sztárokkal a Savoya Parkban

Radics Gigi, Fluor Tomi, Varga Viktor és az Alma Zenekar is fellép a budapesti Savoya Park 8. születésnapján szeptember 7-én és 8-án. Emellett óriási játékok, értékes nyeremények és világsztár-hasonmások is várják az érdeklődőket. A kétnapos rendezvény ingyenes. 

8 éves lett a Savoya Park, ahol az ünnepi rendezvénysorozat már péntek délután elkezdődik Varga Viktor, majd Radics Gigi fellépésével. Szombaton a bevásárlóközpontba varázsolt Óriások Földjén a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják, hogy milyen lehet gigantikus Jenga tornyot építeni, vagy hogyan boldogulnak a hatalmas marokkó pálcikákkal. A fergeteges játszótéren helyet kapnak olyan régi klasszikusok is, mint az amőba, a puzzle, vagy a memóriajáték. A látogatók tesztelhetik, hogy XXL verzióban hogy megy a Twister, vagy éppen a Connect4. A nagyszabású játszótéren a fejtörők kedvelői is sem csalódhatnak: gyerekeknek és felnőtteknek szóló rejtvények várják őket, szintén extra méretben.

Szombat délelőtt lesz kire felnéznie a kicsiknek és a nagyoknak: 10 óra 15 perckor indul a Gólyalábas felvonulás a Langaléta Garabonciásokkal. 11.30-kor pedig az Alma zenekar koncertjét hallgathatja meg a közönség. Ebédre nem érdemes desszerttel készülni: a délután négykor fellépő Fluor Tomi után fél 5-től minden édesszájú segítségre szükség lesz a nagy közös születésnapi torta elfogyasztásához. Aki pedig tartósabb emlékkel szeretne hazatérni, az a jelenlévő világsztár-hasonmásokkal, köztük Amy Winehouse-zal, Marilyn Monroe-val, Paris Hiltonnal és Michael Jacksonnal készíttethet közös fotót. A profi felvételeket meg is kapják a látogatók. A nem mindennapi zsúr résztvevői a szerencséjüket is kipróbálhatják: tombolasorsolás is lesz értékes nyereményekkel, a fődíj egy robogó.  Emellett ügyességi játékok és arcfestés is várják az ünnepelni vágyókat mindkét napon. 

További információ:  http://savoyapark.hu/ 

SZIN: 2 zöld hét, 1 zöld divatpályázat

Újra pályázattal fogja össze a környezettudatosság és a dizájn elkötelezettjeit a Szegedi Ifjúsági Napok. A tavalyi, divattervezőknek kiírt pályázat után most a környezetbarát, újrahasznosított alapanyagokból készülő kiegészítők készítőihez szólnak a szervezők. Az Ördög Nóri felügyelete mellet zajló, kéthetes pályázaton résztvevők közül a 20 legjobbnak ítélt alkotás készítője SZIN belépőket kapnak.

Tavaly a környezetbarát megoldásokat alkalmazó tervezők emlékezetes divatbemutatót tartottak a SZIN akkor debütáló fesztiválhelyszínén, a SZIN DizájnParton, amit pályázat előzött meg. A nagy sikerű zöld projektnek itt a folytatása: újrahasznosított anyagokból, környezetbarát megoldásokkal készülő divatkiegészítők tervezőit, a jövő fenntartható divatjának elkötelezettjeit hívják pályázatra a szervezők. A pályázatra minden olyan praktikus és divatkiegészítőt – táskát, ékszert – várnak a szervezők, amik a fenntarthatóság szellemében, újrahasznosított és/vagy környezetbarát anyagból készültek. A pályamunkákat két zöld héten át várják, augusztus 6. és 20. között, a pályázók SZIN belépőt kaphatnak, valamint bemutatkozási lehetőséget egy, a művészetüket és világlátásukat tökéletesen elfogadó környezetben. A pályázatot felügyeli, és a SZINre is kilátogat a zöld tervezők bemutatkozására Ördög Nóra, aki szegedi kötődése és a környezet iránti szeretete miatt is szívesen vállalta a felkérést.

A pályázat ideje a két zöld hét: 2012. augusztus 3-20, az elkészült munkákat bemutató fotókat a [email protected] címre várják a szervezők. A pályázók munkáikat 2012. augusztus 25-én, szombaton mutathatják be a Szegedi Ifjúsági Napok DizájnPart helyszínén. A bemutató műsorvezetője Ördög Nóra, aki a legjobbnak ítélt alkotás elkészítőének a helyszínen adja majd át az elsőnek járó díjat. 


 

Valami régi, valami új ? hagyományok és újítások az idei Mesterségek Ünnepén
2012. augusztus 17-20.

Megnyílt a Mesterségek ünnepe

Bevált recepten, sikeres, minden létező elismerést bezsebelő fesztiválon nem szabad változtatni – vallja a sikersztorit 25 éve gondozó Népművészeti Egyesületek Szövetsége. De frissíteni, újítani igenis kell, így az idei, 26. Mesterségek Ünnepe 4 napján számos újdonság várja majd a rendezvény közel 80 000 látogatóját.

Kézművesség, zene, tánc – minden, ami hagyomány. Immár 26. alkalommal népesül be a Budavári Palota és környéke a népművészet legkiválóbb mestereivel, a régi szakmák tradícióinak őrzőivel. Négy napon keresztül szól a fülbemászó muzsika, a folk- és világzene, egymást váltják a színpadon az ország, és olykor a világ legkülönbözőbb pontjairól érkezett néptáncegyüttesek.

bővebben >
 


Péntektől olimpia és országos, interaktív tv szolgáltatás

A T-Home pénteken induló London Interaktív alkalmazása révén még élvezhetőbbé válik a tévézés a sportrajongóknak - ígérte a Magyar Telekom elnöke Christopher Mattheisen. Az ötkarikás játékok nyitó napjától az ország több mint négymillió háztartása számára válik elérhetővé a T-Home Interaktív TV szolgáltatása, és az ezzel rendelkezők külön felár nélkül vehetik igénybe a London Interaktív alkalmazást. A sportkedvelők ennek segítségével azonnal értesülhetnek az olimpiával kapcsolatos információkról, és nem maradnak le a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által közvetített olimpiai eseményekről, ugyanis az Archív TV funkción keresztül 72 órán belül visszanézhetik a versenyeket és összefoglalókat - akár SD vagy HD minőségben is. A fejlesztés technológiai újdonsága az, hogy péntektől azok számára is elérhetővé válik, akiknek jelenleg nem a Magyar Telekomnál, hanem más internetszolgáltatónál van vezetékes internet-előfizetésük. Akik viszont nem otthon, hanem közösségben szeretnének szurkolni a magyar csapatnak, az olimpia ideje alatt a leghangulatosabb ingyenes szabadtéri szurkolói klubjába, a Városligeti-tóba épített, közel 1000 m2-es stégről követhetik az ötkarikás versenyek küzdelmeit az óriási, 25 négyzetméteres kivetítőn.


 

Összművészeti fesztivál az Ördögkatlanban

Az Ördögkatlan Fesztivál ötödik alkalommal költözik Dél-Baranya három kis falujába. Augusztus 1–5-ig ismét járnak a fesztiválbuszok Nagyharsány, Kisharsány és Palkonya között, idén is várják a szervezők az igényes művészetek kedvelőit. Az idei díszvendégek: Beck Zoltán a 30Y-ból, Rutkai Bori, Pintér Béla és Társulata, és Böröcz András. A programsorozat kiemelt díszvendége Franciaország – többek között egy francia cirkuszszínházzal, a Galapiat Cirque-kel –, és a Felvidék.A díszvendégek egész héten át itt időznek, felbukkannak a Katlan különböző pontjain, és a legfurcsább helyzetekben találkozhatunk velük: Beck Zoli kézi pólógyárat indít a 30Y-nal, úgyhogy aki a zenekar-tagok kedvenc költőinek szitanyomatát szeretné magán viselni, hozzon póló(ka)t! A 30Y frontembere a Szentkétség és Szentháromság tagjaként pedig modern irodalmi és rockzenés szövetséget alakít Háy Jánossal és Sissoval. Rutkai Bori nem csak Vacka dalokat énekel, de fest, mesél és főz is közben – méghozzá traktoros tapasokat. Pintér Béláék két előadással költöznek le: a számos fesztiváldíjat nyert Szutyokkal és az idei évad egyik legszellemesebb alkotásával, a Kaisers TV, Ungarnnal. A cirkuszszínház sátrán kívül francia utcai bohócok és zenészek cikáznak majd a három falu között, és össze-vissza kavarják a tárgyak megszokott rendjét. A Felvidékről pedig nem csak kiállítás, előadás, koncert, de „Beugró” is érkezik.

A fesztivált hagyományszerűen a nagyharsányi focipályán a Quimby nyitja és a Kiscsillag zárja. A kettő között olyan fellépőkkel találkozhatnak a felszabadultan bulizni vágyók, mint Franciaországból érkező fúziós rézbanda, a Wombo Orchestra, a Gran Kino, és a Les Touffes Krétiennes, akik a Besh o droMmal közösen tartanak egy fergeteges, 10. születésnapi koncertet. Olaszországból érkezik a folk-rock banda, a La Tresca, a hazai pályáról Péterfy Bori, a Specko Jedno és a Kistehén Melankólikusok jelzik a zenei paletta sokszínűségét, és nem feledkezhetünk meg a Katlanba különleges meglepetésekkel készülő pécsi kötődésű zenekarokról: a Punnany Massifról, a Psycho Mutantsról és természetesen a 30Y-ról sem!

A komolyzene, a jazz a világ- és népzenét kedvelők is találhatnak finomságokat a programban, közülük is kiemelkedőnek ígérkezik Lajkó Félix koncertje . A települések tornatermeiben, faluházaiban az idei színházi évad kiemelkedő alkotásai várják a nézőket, és persze a gyerekekről sem feledkeznek el. A részletes program és fellépők listája megtekinthető a fesztivál honlapján: www.ordogkatlan.hu

bővebben >
 


Itt a humor, itt van újra
Balatonfüred, július 27 - augusztus 5

Miért maradnál otthon, amikor el is jöhetnél? – merül fel a logikus kérdés a hamarosan kezdődő stand up parádé kapcsán. Tíz nap nevetés, humoristák, zenészek, élő legendák, kabaré, önálló estek, All stars csapat, három színpad, Balatonfüred és a SunCity, azaz nyaralás, kacagás és buli egy helyen. A visszaszámlálásnak hamarosan vége, néhány nap múlva indul a mulatság, a „fesztivál, ami jobb, mint a reklámja”. Pedig már az sem volt rossz…

A Dumaszínház hagyományos nyári stand up fesztiválja idén Balatonfüredre költözik, hogy az eddigieknél nagyobb szabású rendezvényen szolgálhassa ki a nevetésre, szórakozásra és bulizásra vágyó közönség igényeit. A program gerincét természetesen most is a hagyományos stand up comedy előadások adják, de számos különleges, egyedi produkció is bemutatkozik. Önálló esttel jelentkezik Felméri Péter (LOL), Kovács András Péter (Evolúció), Hadházi László (Méd is Hungeráj, vendég: Bruti és Aradi Tibor), Dombóvári István (Hülyeségek kicsiny boltja), és Mogács Dániel (Mogács és Dr. Mogács), közös műsorral készülnek a Maciarcok (Maciarcok éjszakája – Aranyosi Péter, Hadházi László, Szupkay Viktor, 

A DumaFüred palettáját tovább színesítik a zenei programok. A sort a Heaven Street Seven nyitja, de itt lesz a Budapest Bár, az Ocho Macho, a Magashegyi Underground, a Bëlga és a Soeri&Poolek is. A zenés humor kedvelőinek a társulat zenészei kedveskednek egy Dumakoncerttel, ahol a fülbemászó dallamok, a poénra hegyezett szövegek és a stand up betétek mellett literál-nóták, rocksztár-képző és Jacko-dance is várható. Elkövetők: Bács Miklós, Bruti, Janklovics Péter, Kovács András Péter, Pataki Balázs és A három kismalac (Burszán Vera, Borovitz Tamás, Galambos Zoltán). Jegyinformáció: www.dumaszinhaz.hu


 

Hűsölőjegy és hidegjegy az Állatkertbe látogatóknak

A kánikulára való tekintettel újfajta, akciós belépőjegyekkel várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert. Ennek oka, hogy a hőségben az emberek nem a délelőtti órákban, pláne nem délidőben mozdulnak ki otthonról, hanem késő délután. Épp ezért az Állatkert július 9-én, hétfőn bevezette a hűsölőjegyet, amely 16 óra után váltható, és 25%-os kedvezményt biztosít a szokásos felnőtt-, gyermek-, diák- és nyugdíjasjegyekhez képest. További kedvezmény, hogy az Állatkert minden gyermekjegy mellé hidegjegyet is ad ajándékba, amely 2012. november 5. és 2013. február 28. között a gyermek ingyenes belépésére jogosít.

Az Állatkertben párakapuk is igyekeznek elviselhetőbbé tenni a mostani hőséget, és természetesen az állatokkal is kiemelten foglalkoznak. Az állatokat locsolással hűtik, fagyasztott gyümölcsöket vagy gyümölcslevet kapnak, jégtömbből kell kiszedniük a befagyasztott ínyencfalatokat. Az elefántok fürdetésében az 500 000. látogató is részt vett, aki július 9-én kora délután érkezett meg kisfiával. A Fővárosi Állat- és Növénykert egyébként az ország leglátogatottabb kulturális intézménye: tavaly több mint egymilliónyian keresték fel. 


 

Nyitott vasút a Múzeumok Éjszakáján
Királyi Váró, víztorony, diszkókocsi, forgalmi távirányítás

Kamarazene a Királyi Váró kertjében, diszkóvonat, balatoni üzemirányítás, nyitott műhelyek, és megannyi érdekes, nem mindennapi program. A MÁV Csoport a Múzeumok Éjszakáján Budapesten és vidéken is számos helyen várja – ezúttal vendégként – utasait.

 A vasúton sok millióan utaznak évente, de érdekességeit, üzemi folyamatait csak kevesen látják. A vasúttársaság ezért idén is több helyszínnel kapcsolódik a Múzeumok Éjszakájához, 2012. június 16-án este kinyitja kapuit. Ízelítőül néhány a programok közül: Aznap este Budapest-Nyugati pályaudvaron az utasok megtekinthetik a Királyi Várót, melynek kertjében a MÁV Szimfonikus Zenekar művészei zenélnek. A Nyugatiból éjjeli ingyenes múzeum-retróvonat indul – zene- és bárkocsival – a Vasúttörténeti Parkba. A mécsesekkel kivilágított parkban matuzsálem járművek parádéja, nosztalgia diszkó kocsi, és egyebek mellett a nemrég felújított, álomszerű 100 éves Orient étkezőkocsi várja a látogatókat. A Gyermekvasút sem marad ki a kínálatból: a budai hegyekben gőzmozdonyos utazást, nyitott fűtőházat, vasúti szimulátorozást, hajtányozást, autós-szabadtéri mozit, éjszakai vezetett gyalogtúrát kínálunk. Emellett Budapest-Keleti pályaudvar – egyébként zárt – személykocsi műhelyében a látogatók különféle, a hétköznapokban nem látható kocsivizsgálatok, mozgatások részesei lehetnek.

Fonyódon a MÁV korszerű központi üzemirányító rendszerét lehet megtekinteni, ahonnan a dél-balatoni vonal távvezérlése történik. Szolnokon a tavaly megújult, több mint 100 éves víztorony belülről is megnézhető, ahogy a vasúti javító-gyártó csarnokok is. Miskolcon különvonatok, fordítókorongon utazás, műhelyi kulisszatitkok várják az érdeklődőket.

 A programokról bővebben: www.muzej.hu


 

VI. Patcai Várjátékok és Országos lovagrendi Találkozó

Közhírré tétetik, hogy az Úr 2012-ik esztendeje Szent Iván havának negyedik szombatján és vasárnapján, immár hatodik alkalommal fog megtörténni az Patcai Várjátékok - Országos Lovagrendi Találkozó, az Somogyország kellős közepén, Kaposvár helyőrségétől 2 órai járóföldre Patzán, az Katica Tanyán. „Tolvajok deresre húzatnak, gazfickók kalodát kapnak, boszorkányok az inkvizítorok által megégettetnek” .

Igazi középkori hangulat költözik júniusban Somogyország legkisebb településére, Patcára, ugyanis 23. és 24. között az Országos Lovagrendi Találkozónak ad otthont a Katica Tanya középkori vára. A programok között kicsik és nagyon egyaránt megtalálják a számukra legizgalmasabbakat, hiszen az egész család megismerkedhet Árpád fejedelem, Szent István vagy Mátyás király seregeivel, és betekintést nyer egy korabeli vár mindennapjaiba. Lovagi játékok, várostrom és csatajelenetek, tüzes íjászat – hogy csak párat említsünk a rengeteg színes programból, amivel a Katica Tanya lovagtalálkozója várja azokat a vendégeket, akik szívesen visszacsöppennének a középkorba, hogy megismerkedjenek az akkori várak mindennapjaival. A gyerekek interaktív játékokon vehetnek részt, megismerkedhetnek a korabeli népek szokásaival és mindennapi fortélyaival, és saját maguk is kipróbálhatják a fegyverforgatás mesterségét. A várért folyó küzdelemben lovagok csapnak majd össze egymással, bemutatva, milyen nehéz is volt a középkori katonák élete, majd a vívóversenyen kiderül: ki is a legbátrabb és legügyesebb kardforgató a vidéken. 

V. Judafest Vircsaft utcafesztivál
2012. június 10.

Június 10-én, vasárnap koncertekkel, gyerekprogramokkal, játékokkal, zsidó ételekkel telik meg a budapesti Kazinczy utca az ötödik Judafest Vircsaft utcafesztivál alkalmából. A már hagyományosnak tekinthető rendezvény ezúttal is a hajdani zsidó negyed szívében, ám a korábbiaknál nagyobb helyszínen, több színpaddal és szélesebb programválasztékkal várja a látogatókat reggeltől estig.

bővebben >
 


Pünkösdi designékszer kiállítás a Sterling Galériában
Virágok világa - világok virágai

Piros Pünkösdöt ezer éve virággal köszöntik Európa sok országában. A Sterling Galéria 2012. május 24-én nyíló Virágok Világa - Világok Virágai című kiállitásán a legnevesebb hazai designékszerészek mutatják be  az ünnep ihlette legfrissebb tárgyaikat. A június 8-áig nyitva tartó kiállításon olyan neves külföldi mesterek tárgyait is megcsodálhatja a közönség, mint Philiph Sajet, Fritz Maierhofer, Marta Mattsson, Denise Julis Reyton, Licsu Wu és Perta Zimmermann.

A pünkösd elnevezés a görög pentekosztész, azaz ötvenedik szóból származik. A Húsvét utáni ötvenedik napon, vasárnap ünnepli a keresztény világ a Szentlélek eljövetelét és egyben az egyház megalapítását, azaz Pünkösd napját. De mi is ez az ünnep? A hozzá fűződő népszokásokat réges-rég elfelejtettük. Vagy mégsem? Pünkösd napjára minden felébred.  Zsong és zsibong az élet. Jól tudták a régiek, ilyenkor meg kell állni egy pillanatra. A nagy nyári munkák előtt ünnepelni kell. Köszönteni az új életet. A szokások ma már kihalóban vannak, de az ember érzi, ünnepre, pillanatnyi csöndre, játékra, társaságra szükség van most is. Üzenetet hordoznak ezek az ünnepek, az ember és a természet szeretetét hirdetik, csupa olyat, amiben megkapaszkodhatunk és amik által továbbléphetünk. A Sterling Ékszergaléria alkotói, a hazai design-ékszerészek legjava, több mint 20 kiállító, Peter Vladimir, az Iparművészeti Egyetem professzora és volt tanítványai, Király Fanni, Kecskés Orsolya, Stomfai Krisztina, Gaál Gyöngyvér, Ádám Krisztián, Gera Noémi, Vékony Fanni - hogy csak néhány nevet említsünk - által készített egyedi ékszerkülönlegességek mindegyikét a virágünnep ihlette.

STERLING Ékszergaléria
H-1092 BP. Ráday utca 31.
Nyitva: hétfő-péntek 12-20 h, szombat: 10-14 h
Telefon: 061/323-0037
www.sterling-galeria.hu


 

Meríts a Dunából!
Ingyenes gyermeknapi program a Margitszigeten

Vízipisztollyal előidézett mini-árvíz, látványos hidrológiai kísérletek, makettezés, vaktérkép, kvízjátékok és kézműves foglalkozások várják a családokat május 27-én, vasárnap 10 és 16 óra között a Danube Flow – Hív a Duna! programsorozat ingyenes gyermeknapi rendezvényén a margitszigeti Holdudvarban.

Játékos családi eseménnyel folytatódik a Danube Flow-Hív a Duna! programsorozat, amelynek célja, hogy élményekkel csábítsa vissza a budapestieket a folyópartra. A Nemzetközi Gyermeknapon, vagyis május 27-én, vasárnap szórakoztató módon, a tudományos ismeretterjesztés jegyében kínálnak programokat a Margitszigeten. A Holdudvarban délelőtt 10-től 16 óráig folyamatosan be lehet kapcsolódni a Meríts a Dunából! című vetélkedőbe. A négy állomásból álló játékban először Dunával kapcsolatos kvízkérdésekre kell válaszolni, majd egy Duna-maketten kell helyesen elhelyezni a budapesti hidakat és épületeket. A harmadik állomáson a néhai Öveges professzort idéző egyszerű, de látványos hidrológiai és fizikai kísérleteket mutatnak be, míg az utolsó helyszínen a gyerekek vízipisztolyokkal és vízikardokkal mini-árvizet idézhetnek elő. A résztvevők kisebb ajándékokat kapnak. A programot az ELTE egykori és jelenlegi geográfus hallgatói állították össze, akik közül többen hidrológia szakirányon is tanultak. Az öttagú csapat az egyik nyertese annak a kreatív ötletpályázatnak, amit januárban írtak ki a Danube Flow - Hív a Duna! projekt szervezői. A szakmai zsűri 5 pályaművet ítélt megvalósíthatónak, amelyekkel a szeptember végéig tartó programsorozat részeként találkozhatnak majd a városlakók.  

Tóth József festőművész kiállítása
Moha Kávéház és Kultúrtér

Tóth József festőművész „MEGHOZTAM A TÖKGYALUT” című kiállítása június 1-jén (pénteken) 17 órakor nyílik a Moha Kávéház és Kultúrtérben.
A kiállítást megnyitja: Dr. Winkler Ferenc muzeológus
Felolvas: Hegedűs D. Géza
A zongoránál: Fesztbaum Béla

A megnyitó vendégei között kisorsolunk egy eredeti Tóth József festményt!

Moha Kávéház és Kultúrtér
1114 Bp. Bartók Béla út 11.


 

Klimt év - nemcsak Bécsben

2012-ben, születésének 150. évfordulója alkalmából Gustav Klimt uralja Bécs kulturális, művészeti és turisztikai kínálatát, akinek neve mára egybeforrt a várossal. Az emlékév alkalmából tizenkét bécsi múzeumban mintegy nyolcszáz alkotását tekintheti meg a nagyközönség.

A ComPRess – Bécs Város Képviseleti Irodája közreműködésével Bukarest után Budapesten, az Ybl-palotában mutatták be azt a tizenöt különleges Klimt-reprodukciót, amellyel a 2012-es Klimt-évhez kíván kedvet csinálni az osztrák főváros. Az Európa-turné keretében a bécsi művész olyan híres alkotásainak az eredetire megszólalásig hasonlító mását, ikerképét csodálhatta meg a magyar közönség, mint A csók, a Falusi kert napraforgókkal vagy Adéle Bloch-Bauer, illetve Klimt szeretője, Emilie Flöge portréja. A bemutató különlegessége Gustav Klimt Hügieia című festményének reprodukciója volt, amelynek eredetije a századforduló idején Az orvostudomány című fakultáskép részeként keletkezett. A kép 1945-ben, az alsó-ausztriai Immenhof-kastélyban pusztító tűzben semmisült meg. A különleges kiállítás Budapestet  követően Zágrábban, Belgrádban és Szófiában folytatja körútját.


 

Jenson Button vs. magyar vizilabdások
Kezdj El Valami Újat Hétvége

A négynapos, 40 órányi ingyenes programot kínáló Kezdj El Valami Újat Hétvége  zárónapján, május 1-jén 14 és 17 óra között rendezik meg a Belvárosi Nagydíjat, melyen a motorsportok hazai kiválóságai mellett Jenson Button, a  McLaren Mercedes csapat 2009-es  világbajnoka a is Forma-1-es autóba ül, hogy háromszor végigszáguldjon a Bazilika és a Parlament között kiépített 1,6 km hosszú versenypályán. A futamot az m1 tvcsatorna élőben közvetíti.

Jenson Button egyébként örömmel hallotta, hogy ezen a hétvégén újra alkalma lesz találkozni a tavaly már megismert vízilabda olimpiai bajnokcsapatunk néhány tagjával. Sőt arra is sikerült rávenni, hogy Szívós Márton és Hosnyánszky Norbert társaságában a Vodapolo online alkalmazással a dobóteljesítményét is tesztelje.   A tavalyi közös edzéshez képest viszont idén sokkal többen lehetnek szemtanúi a nagy találkozásnak. A Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége és a Vodafone Belvárosi Nagydíj szervezői több tízezer embert várnak az április 28 és május 1. között zajló rendezvénysorozatra, amelyen bárki játszhat a Vodapolo alkalmazással is. 

.


 

30 éves a Népművészeti Egyesületek Szövetsége

A születésnapi rendezvények hosszú sora közül a legelső a Budavári Palota Díszterén zajlott március közepén, ahol jeles mesterek szabadtéri műhelybemutatók kapcsán elevenítették meg a Mesterségek Ünnepe forgatagát. Március 23-án folytatódik az eseménysorozat a Hagyományok Házának színháztermében, ahol a népi kézművességről szóló, nagyszabású konferenciára kerül sor. Ezen többek között szó lesz a népművészet helyéről és szerepéről a kulturális stratégiában, a népi kézművesség perspektíváiról, a kultúrafinanszírozásról, valamint szakképzésről és munkahelyteremtésről is. Március 31-én nyílik meg a Nomád nemzedék című fotódokumentációs kiállítás, melyet a Magyar Művészeti Akadémia megbízásából rendez a NESZ a Papp László Sportarénában az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár részeként, ahol dokumentumokkal, fotókkal, néhány jellegzetes alkotással, régi, és új kézműves munkával kerül bemutatásra az immár 40 éves Fiatal Népművészek Stúdiójának tevékenysége. A látogatók megismerhetik a stúdió szellemiségét és máig élő pozitív hatását a hazai közművelődésre, egészen április elsejéig. A kiállítás betekintést enged a stúdió táborainak, alkotóházainak életébe, az első játszóházak és gyermekfoglalkozások gondtalan pillanataiba, a NESZ létrejöttének emelkedett momentumait és kézműves iskolákat, tanfolyamok mindennapjait. A születésnapi eseménysorozat ezzel még nem ér véget, hiszen az „Add tovább…” névre keresztelt Fiatal Kézművesek Találkozójának fórumán és kiállításán tehetséges fiatal alkotók munkáival ismerkedhetünk meg. Az „Add tovább…” című kiállítás 2012. április 5-15.között látható a Nemzeti Táncszínház kiállítótermében


 

Négy kiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Fiatal alkotók dadaista, szürrealista és pop-art stílusjegyekkel, és az újmédia – videó installációk, street art – segítségével, progresszíven reflektálnak és hívják fel a látogatók figyelmét a napjaink társadalmát foglalkoztató kérdésekre a Kikelet című kortárs művészeti tárlaton, amely a Balassi Intézetben április 30-ig látogatható. A művekben fellelhető figuralitás és a mindenki által jól ismert szimbólumrendszerek használatával kívánják a kortárs művészetet befogadhatóvá tenni. (képünkön Kasza Gábor fotója látható).

 A mai Vörösmarty téren 200 évvel ezelőtt nyílt meg a pesti Német Színház.  A 3500 nézőt befogadó intézmény elsősorban zenés darabok, operák bemutatását tette alkalmassá, de prózai színműveket is játszottak itt – német nyelven. Az évfordulót a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Budapesti Történeti Múzeum és az Országos Széchényi Könyvtár közös, a Múzsák a Teátrum téren című kiállítással ünnepli a BTM Vármúzeumában, amely szeptember 2-áig tart nyitva. 

Az Iparművészeti Múzeum nagyszabású kiállítással mutatja be az 1920-as, 30-as évek művészi igényű, belsőépítészek iránymutatása nyomán létrejött enteriőrjeit, iparművészek alkotta lakberendezési tárgyait, a magyar iparművészet e fényes, nemzetközi sikereket felvonultató időszakát. Az Art deco és modernizmus – Lakásművészet Magyarországon 1920–1940 című összeállítás szeptember 30-ig várja a látogatókat.

Jubileumi, harmincadik évfordulójához érkezik a Magyar Sajtófotó Kiállítás. Az elmúlt években számos alkalommal bebizonyosodott, hogy a magyar fotográfia klasszikusai mellett mai utódaik is milyen sokat tudnak hozzáadni a magyar és nemzetközi művészet- és kultúrtörténethez. A világ élvonalában című tárlat az elmúlt év legizgalmasabb pillanatait, természeti csodáit, drámai, örömteli, mulatságos élethelyzeteit, kivételes művészeti és sportteljesítményeit idézi fel. A Harminc év képekben című kísérőkiállításon az elmúlt három évtized legjobb sajtófotóiból készült válogatás is látható lesz. Március 24. és május 6. között a Magyar Nemzeti Múzeumban tekinthető meg.


 

Kreatív videópályázat ? ADDODA újratöltve

A djuice tavaly indította útjára ADDODA nevű androidos mobilalkalmazását, amely a szekrény mélyén süppedő játékok eladományozására buzdította a fiatalokat karácsonykor. Most két hasznos funkcióval bővítettük az alkalmazást: az ADDODA segítségével minden eddiginél egyszerűbben juthatsz el a Vöröskereszt véradó helyszíneire, és rendkívül sok információt találsz az 1%-os adófelajánlást fogadó civilszervezetekkel kapcsolatban. Vegyél részt kreatív videópályázatunkon, hogy együtt mutassuk meg: az ADDODÁ-val adni egyszerű és nagyon jó!  

ADDODA videópályázat

Mutasd be Te is egy videóban az ADDODA alkalmazást és nyerd meg a 2 db Samsung Galaxy NOTE egyikét! A videóversenyre bárki jelentkezhet, egyetlen feltétel egy kamerával vagy telefonnal készített ötletes videó, amely az ADDODA alkalmazás funkcióját, használatát mutatja be! Egy jelentkező akár 3 pályázattal is indulhat, a verseny végén pedig szakmai zsűri dönti el, hogy melyik alkotás lehet az ADDODA referencia videója az Android Marketen (Google Play) és ki viheti haza a Samsung Galaxy NOTE táblafont. Kövesd a djuice Facebook oldalán a videópályázatot, mert a közönség szavazatai alapján is meghirdetünk egy nyertest, aki szintén egy Samsung Galaxy NOTE táblafon tulajdonosa lesz, további 5 versenyző pedig djuice ajándékcsomaggal gazdagodik. A pályázatokat április 23. éjfélig várjuk a djuice Facebook oldalán található pályázati galériában. Fontos, hogy a videóban nem feltétel a djuice márka megjelenítése, sokkal inkább az alkalmazás felhasználhatóságának kreatív bemutatása a cél. 

Részletek:  http://www.facebook.com/djuice.hungary 

Sugárút. Kocsis Imre festőművész gyűteményes kiállítása

Kocsis Imre Munkácsy-díjas festõmûvész gyûjteményes kiállítása 2012. március 1-én nyílik a Kogart házban, Budapest VI. Andrássy út 112. Megtekinthetõ április 15-ig minden nap 10 és 18 óra között.

Kulcslyukakon áttörõ tájképek, utcarészletek, kasza és béke - visszatérõ témák Kocsis mûvészetében. Kocsis Imre mûvei könnyen értelmezhetõk, hiszen a mûvész környezetünk részleteibõl, tárgyaiból építi fel mûveit. És élõlényeibõl: botanikai tudása, a lepkék szeretete mûveinek építõkockája. Építkezik és kísérletezik: festményeinek szerkezetét pontosan, mûgonddal építi fel, miközben újfajta technikákat próbál ki. Technikai sokrétûségét grafikai munkásságában lelhetjük fel leginkább. Kocsis Imre festõ és tanár, akinek szinte egész életét meghatározta az Andrássy út, azaz a Sugárút.

A sokoldalú szentendrei mûvészrõl és életpályájáról az alábbi honlapon olvashat: http://artportal.hu/lexikon/muveszek/kocsis_imre


 

Győri Tavaszi Fesztivál

Győrben - a hagyományokhoz híven - ismét a Győri Tavaszi Fesztivállal indul az esztendő, amely immár 16 éve meghatározó rendezvénye a város kulturális életének. 

A 16. Győri Tavaszi Fesztivál idén is mindenkire gondolt: kicsikre és nagyokra, fiatalabbakra és idősebbekre, a hölgyekre éppúgy, mint a férfiakra, családosokra és egyedülállókra - a határon innen és túl. Az izgalmas programkínálatban az éjszakai dívák mellett jól megfér az ostormenet, Francisco de Goya rézkarcaira Gulli Briem koncertezik az Esterházy-palotában, lesz Hamupipőke és Csizmás Kandúr,dalszínház és táncprodukció, Hamlet és divatbemutató, jön a Kormorán, hímes tojás ezrivel és rétes-nyújtás szakadatlan. Tánc, színház, muzsika, képzőművészet, gasztronómia minden mennyiségben.Fellép Rúzsa Magdolna, a Duna Művészegyüttes, Berecz András és barátai, a Budapest Bár, Szörényi Levente, Hujber Ferenc, Molnár Piroska, Szacsvay László. A Tavaszi Fesztivál keretében Győr az ütős zene fővárosaként idén immár 13. alkalommal rendezi meg a Győri Nemzetközi Ütős Fesztivált, március 30-31-én. A programok: www.fesztival.gyor.hu


 

oldalak:  1  2  3  4  5   ...  11  12  13  14  15   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat