napja 
 

Nyitott vasút a Múzeumok Éjszakáján (Programajánlók - Kultúra)
Királyi Váró, víztorony, diszkókocsi, forgalmi távirányítás
Nyitott vasút a Múzeumok Éjszakáján

Kamarazene a Királyi Váró kertjében, diszkóvonat, balatoni üzemirányítás, nyitott műhelyek, és megannyi érdekes, nem mindennapi program. A MÁV Csoport a Múzeumok Éjszakáján Budapesten és vidéken is számos helyen várja – ezúttal vendégként – utasait.

 A vasúton sok millióan utaznak évente, de érdekességeit, üzemi folyamatait csak kevesen látják. A vasúttársaság ezért idén is több helyszínnel kapcsolódik a Múzeumok Éjszakájához, 2012. június 16-án este kinyitja kapuit. Ízelítőül néhány a programok közül: Aznap este Budapest-Nyugati pályaudvaron az utasok megtekinthetik a Királyi Várót, melynek kertjében a MÁV Szimfonikus Zenekar művészei zenélnek. A Nyugatiból éjjeli ingyenes múzeum-retróvonat indul – zene- és bárkocsival – a Vasúttörténeti Parkba. A mécsesekkel kivilágított parkban matuzsálem járművek parádéja, nosztalgia diszkó kocsi, és egyebek mellett a nemrég felújított, álomszerű 100 éves Orient étkezőkocsi várja a látogatókat. A Gyermekvasút sem marad ki a kínálatból: a budai hegyekben gőzmozdonyos utazást, nyitott fűtőházat, vasúti szimulátorozást, hajtányozást, autós-szabadtéri mozit, éjszakai vezetett gyalogtúrát kínálunk. Emellett Budapest-Keleti pályaudvar – egyébként zárt – személykocsi műhelyében a látogatók különféle, a hétköznapokban nem látható kocsivizsgálatok, mozgatások részesei lehetnek.

Fonyódon a MÁV korszerű központi üzemirányító rendszerét lehet megtekinteni, ahonnan a dél-balatoni vonal távvezérlése történik. Szolnokon a tavaly megújult, több mint 100 éves víztorony belülről is megnézhető, ahogy a vasúti javító-gyártó csarnokok is. Miskolcon különvonatok, fordítókorongon utazás, műhelyi kulisszatitkok várják az érdeklődőket.

 A programokról bővebben: www.muzej.hu

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat