.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  12  13  14  15  16   

 
A jogász

Nem lehet csak kicsit bűnösnek lenni. Nincs félig becsületes ember: aki kipróbálja a rosszat, az már nem szabadul többé, akárhogy kapálózik is.

Egy ügyvéd (Michael Fassbender) megkéri a barátnője (Penélope Cruz) kezét, és úgy érzi, az új életbe csak több pénzzel vághat bele. Elhatározza, hogy két társával (Javier Bardem, Brad Pitt) – egyetlen, kivételes alkalommal – 20 millió dollár értékű kokaint visz be az USA-ba, amit azután saját maga terít szét. Úgy tervezi, a mocskos munka befejeztével nyugodtan visszatérhet a törvénytisztelő polgár hétköznapjaihoz. De nagyon súlyosan téved.

 A fantasztikus színészcsapatot a legendás Ridley Scott irányítja: együtt komor, félelmetes, hátborzongató világot teremtettek – méltót a forgatókönyvíró korábbi regényeihez és a belőlük készült filmekhez: a Nem vénnek való vidékhez valamint Az úthoz.

Főszereplők: Michael Fassbender, Brad Pitt, Javier Bardem, Cameron Diaz, Penélope Cruz, John Leguizamo, Goran Visnjic, Bruno Ganz. Írta: Cormac McCarthy. Rendezte: Ridley Scott

Mozibemutató: 2013. november 14.

Eredeti cím: The Counselor

Színes, feliratos angol/amerikai  thriller

Gyártó: Twentieth Century Fox, bemutatja az Intercom 

Hajós András: végre megőrülhetek

Kilencedik évadával és egy régi-új ismerőssel, Hajós Andrással tér vissza a magyar humorcsatorna időtálló stand-up műsora, A Comedy Central bemutatja. A vasárnapi nyitóadásban Hajós András egy tőle merőben szokatlan dolgot művel: szögre akasztja örökérvényű társát, a gitárját és ezúttal egy zongora segítségével feszegeti az improvizáció határait. Mint mondja, a színpadon végre megőrülhet!

Hajós hosszabb szünet után újra feltűnik A Comedy Central bemutatjában, azt azonban még maga sem tudja, hogy annyira népszerű lesz-e az új zongorás kísérlet, mint a gitáros akciói. Mindenesetre az első adásban kísérletet tesz arra, hogy egyszemélyben egy komplett, négytagú zenekarként is helytálljon. „Azt elárulhatom, hogy a műsor nyersanyagát saját tapasztalatokból merítettem, amihez egészen kamaszkori zongoraóráim emlékéig kellett visszanyúlnom. A megidézés kiterjedt egykori zongoratanárnőmre is, akit talán a kelleténél élethűbben sikerült lefestenem. Remélem, megbocsátja ezt nekem…” - mondta Hajós, aki nagy híve a színpadi komédiának.

 

 „Minden előadás egyedi, egyszeri és megismételhetetlen. Ebben rejlik a szépsége” - ecsetelte Hajós a stand-up műfajának sajátosságait. „A színpadon elengedhetem magam, megőrülhetek. Improvizálás közben sosem tudhatja az ember, hogy mi lesz a vége a dolognak…és ettől olyan jó” – magyarázta a műsorvezető, aki a kilencedik évad első adásában kapott helyet. 

 

A Comedy Central bemutatja hét éve neveli ki a stand-up generáció jövőbeli sztárjait. Annak idején Mogács Dániel, Rekop György, Hajdú Balázs, Zsók Levente, vagy a Szomszédnéni Produkciós Iroda is a magyar humorcsatorna saját gyártású műsorában kezdte pályafutását – mára mind befutottak. A kilencedik évad tehetséges ifjú titánokkal és tapasztalt régi harcosokkal vasárnap érkezik a Comedy Centralra.

 A Comedy Central bemutatja vasárnap este 19:35-kor a Comedy Central műsorán!


 

Akciódús szezonzáróval búcsúzik a Kékpróba 4. évada
Kemény évük volt a Universal Channel rendőreinek

Veszélyben a 15-ös divízió! Kedden 21:20-tól jön a Kékpróba negyedik szezonjának fináléja, melyben kedvenc újonc rendőreink a szokásosnál is keményebb helyzetben találják magukat. Egy bűnöző kezd hajtóvadászatba ellenük! A szappanos krimiben idén minden megváltozott, a féléves beépített küldetésről visszatérő Andynek azzal kellett szembesülnie, hogy szerelme, Sam új párt választott magának, akit ráadásul beosztottak mellé járőrözni.

 A kapcsolati dráma mellett a negyedik évadban a korábbiaknál is változatosabb ügyek várták a Kékpróba zsarujait, akik idén furgonból halásztak ki megkötözött tiniket, megpróbálkoztak visszaverni egy kitörni készülő járványt, de volt itt gyerekrablás és egy félresikerült esküvő is. A szezon idén egy dupla résszel zárul le, melynek második felvonása hamarosan képernyőre kerül a Universal Channel műsorán. „Az évadzárót a lehető legfélelmetesebb csavarokkal próbáltuk izgalmassá tenni. Miután a 15-ös divízió vesztére hajtó Kevin Ford beszabadul az őrsre, mindenki élete veszélybe kerül. Többek közt Oliver és Sam rajongói is izgulhatnak majd, ők ketten különösen nagy slamasztikában találják magukat az évadzáróban. A nézők így intenzív fináléra számíthatnak, és arra, hogy sokak sorsa csak az ötödik szezonban zárul le.” – mondta el Tassie Cameron, a sorozat egyik készítője a Hollywood Reporternek.

Kevin Ford az előző részben elrabolta a divízió egyik veteránját, aztán hajtóvadászatot indított kedvenc rendőreink ellen. Így a normál körülmények közt üldözőkből lettek az üldözöttek. Feszült, drámai, ijesztő és sokak életét veszélybe sodró évadzáróra készülhetnek a rajongók Tassie szerint, aki hozzátette, Andyéknek igazi csapatként kell működniük, ha túl akarják élni ezt a kalandot.

 A Kékpróba 5. évadát Amerikában már berendelték, az ABC-n ugyanis komoly sikernek örvend a krimi, mely ügyesen vegyíti A Grace klinikára jellemző szerelmi szálakat a komoly akciójelenetekkel.

 Kékpróba 4. évadzáró – kedden 21:20-tól a Universal Channel műsorán! 


 

A LEGO kaland

Emmet átlagos fickó. A keze sárga, két ujja van, a feje tetején bütyök tartja a sapkát. A Lego-világ átlagembere, építkezésen dolgozik, és semmi pénzért se késné le kedvenc napi tévésorozatát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges figurák egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak, amely meghökkentő kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül eljuttathatja hőseinket… majd meglátjuk hova.

Annyi biztos: a kettős életet élő Lord Biznisz az elveszejtésükre tör, Emmet pedig Vitruvius, a bölcs öreg, egy vad Lego-lány, Batman és még néhány furcsa fickó oldalán, gyorsan alakuló járgányok és könnyen átépíthető világok között harcol – de alig érti, mi zajlik körülötte.

 A világ első egész estés Lego-filmjét a Jump Street – A kopasz osztag rendezőpárosa készíti, természetesen nagyon sok komputer segítségével, természetesen 3D-ben!

Mozibemutató: 2014. február 6.

Eredeti cím: The Lego Movie

Színes, szinkronizált amerikai film

Műfaj: családi animációs vígjáték

Gyártó: Warner Bros.

Korhatár: 6 év

Facebook: https://www.facebook.com/MozICom

Előzetes: http://bit.ly/LEGOkaland_trl_6E

 


 

Indul két megújult testvércsatorna, az AXN WHITE és az AXN BLACK

Indul két megújult testvércsatorna,  az AXN WHITE és az AXN BLACK

Az AXN televíziós sikercsatorna, valamint az AXN NOW és az AXN Player VOD típusú szolgáltatások mellett október elsejétől AXN WHITE és AXN BLACK néven teljesen megújul az AXN Sci-Fi és az AXN Crime,ahola fekete az erő, a bátorság és a hősök színe, míg a fehér titkokat, cselszövést és krimit jelent.

Az AXN a legerősebb színeket akarja képviselni a hazai kábeltelevíziós palettán. Az ikonikus vörös AXN film- és sorozatcsatornát az elsősorban nőknek szóló AXN WHITE és a férfiakat megszólító AXN BLACK erősíti. Az AXN nézettsége 2011 óta több mint 50%-kal növekedett és így 2013-ban folyamatosan a legnézettebb 5 hazai kábelcsatorna között szerepel. A Sony Pictures Television az AXN WHITE és az AXN BLACK magyarországi elindításával azokra az igényekre, visszajelzésekre reagál, mely szerint a nézők egyre speciálisabb és intenzívebb, drámai és misztikus elemekben bővelkedő filmeket és sorozatokat igényelnek.A két új tematikus csatorna az AXN Crime-ot és AXN Sci-Fi-t váltja, ám megőrzi a csatornák kiemelt műfajának legjobb darabjait. Az AXN WHITE esetében a borzongató bűnügyi sorozatok mellé vad vágyakat és bonyolult cselszövéseket felfedő, átélhető emberi történetek társulnak majd. Az AXN BLACK a jól ismert sci-fi világ mellett olyan mitikus vagy éppen hétköznapi hősök történeteit mutatja be, akik segítenek felfedezni a bennünk rejlő kalandvágyat, bátorságot és határozottságot.

A két csatorna október 1-ével indul, ám az anyacsatorna, az AXN nézői már korábban,szeptember 29-én, vasárnap ízelítőt kaphatnak két prémium sorozatból is:  21.00 óra Az Ügyféllista (The Client List, AXN WHITE) és 22.00 órakor a Spartacus: Vér és Homok (Spartacus: Blood and Sand, AXN BLACK). 

A két új csatorna sorozatait a "bővebben" szóra kattintva láthatják.

bővebben >
 


Ugródeszka a filmesek világába
Ingyenes filmes szakmunkásképzés

Ingyenes filmes szakmunkásképzést szervez a HSC Stábiskola 2013. október 7-étől. Az egyhetes tanfolyamon segédoperatőrök, fókusz állítók, világosítók, rendezőasszisztensek mélyíthetik el már meglévő tudásukat, de olyanok jelentkezését is várják, akik még nem rendelkeznek filmes előképzettséggel, de az az álmuk, hogy a későbbiekben a filmgyártásban helyezkednek el. A kurzuson a szakma olyan kiemelkedő mesterei tanítanak majd, mint Hódi Jenő, a Budapest Film Akadémia vezetője, Jancsó Nyika vagy Koltai Lajos.

 Napjainkban, amikor újra egyre több magyar film készül és egyre több külföldi bérmunka forog hazánkban, gyakori nehézség, hogy a már végzett filmes szakmunkások, például segédoperatőr asszisztensek számára nem biztosított a továbbképzés s így a szakmai előrelépés. Ezen a felemás helyzeten kíván változtatni a HSC Stábiskola a 2013. október 7-én induló képzésével, melynek keretében a már OKJ papírral rendelkezők elmélyíthetik tudásukat, s ezáltal újabb munkakörök betöltésére is alkalmassá válhatnak a filmgyártásban. A most induló élességállító képzés segíthet nekik abban, hogy a jövőben a filmgyártás egyik legfontosabb pozicióját is be tudják tölteni.

 Az egyhetes tanfolyamra előképzettséggel nem rendelkező kreatív fiatalok jelentkezését is várják, akik jövőjüket a filmgyártás területén képzelik el. Ők a képzés keretében bepillantás nyerhetnek a filmes szakma rejtelmeibe, s áttekintést kapnak az egész filmes apparátus munkájából.

 Az ingyenes kurzuson a résztvevők minden, éles forgatáson elképzelhető szituációban kipróbálhatják majd magukat, s elsősorban digitális eszközökkel,  extrém világítási és kameramozgásokat kreálva szerezhetnek majd szakmai magabiztosságot. Az alapoktatás a Mafilm műtermében zajlik majd, de a jelentkezőknek külső helyszínen is lehetőségük lesz kipróbálni magukat. A kurzuson a szakma olyan kiemelkedő mesterei tanítanak majd, aki számos amerikai és magyar film élességét húzták, mint – többek között - Hódi Jenő, aBudapestFilm Akadémia vezetője, Váradi András, az ARRIBudapestmanagere, Koltai Lajos vagy Jancsó Nyika.

 A tanfolyamra a jelentkezést www.stabiskola.hu honlapon várják.

 A HSC Stábiskola 2006-ban indult Novák Emil Balázs Béla-díjas operatőr, a magyar és az ausztrál Operatőrök Társaságnak tagja ötlete alapján. Az ausztrál mintára létrehozott iskola, intenzív, a magyar- és nemzetközi film, valamint televíziós ipar elvárásainak figyelembe vételével és támogatásával, a legmodernebb technikák használatával tanítja a filmkészítést. Az iskolában világosítók, segédoperatőrök, digitális utómunka asszisztensek, hangasszisztensek, televíziós kameramanok, rendezőasszisztensek, felvételvezetők, szcenikai asszisztensek képzése mellett operatőr és rendező előképző osztályokat is indítanak. Az elmúlt 7 évben több mint 300 diák végzett a HSC Stábiskolában, akik közül szinte mindenki jelenleg is a filmiparban dolgozik. A HSC Stábiskola a hazai produkciók előállításánál és a bérmunkák kiszolgálásánál is segíti az új szakemberek belépését a filmiparba. Az intézmény filmes szakemberképzésének fő támogatója a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt és az ARRI München. A technikai eszközöket a Schwindl Kft. és a Visual Team biztosítja.


 

A bűn éjszakája
Színes, feliratos amerikai thriller

Ha lenne egy éjszaka minden évben, amikor bármilyen bűnt elkövethetsz mindenféle következmény nélkül, mit tennél? Ez az új thriller egy család sorsát követi nyomon egy éjszaka folyamán, négy embert, akikről kiderül, meddig képesek elmenni, hogy megvédjék magukat, amikor a gonosz külvilág betör az otthonukba.

            Egy olyan Amerikában, ahol tombol a bűnözés, és túlzsúfoltak a börtönök, a kormány kijelölt egy 12 órás időszakot minden évben, amikor bármilyen bűncselekmény – a gyilkolást is beleértve – legális. Nem lehet rendőrt hívni. A kórházak szüneteltetik a segítségnyújtást. Ez egy olyan éjszaka, amikor a polgárok magukat szabályozzák, büntetés nélkül. Ezen az éjszakán, amikor elburjánzik az erőszak és a bűn, egy családnak el kell döntenie, kikké válnak, amikor bekopogtat hozzájuk egy idegen.

            Amikor egy behatoló betör James Sandin zárt közösségébe, olyan események sorozatát indítja be, amely a család szétszakadásával fenyeget. Most Jamesen, a feleségén, Maryn, és a gyermekeiken a  sor, hogy túléljék az éjszakát anélkül, hogy olyan szörnyekké változnának, mint akik elől elrejtőztek.

James DeMonaco izgalmas filmjének főszereplője Ethan Hawke. Eredeti cím: The Purge. Bemutatja a UIP-Dunafilm, országos bemutató 2013. szeptember 5.

 


 

Bárki beleshet a Botrány forgatására

Olivia Pope szerepében Kerry Washington meghódította az egész világot. A Botrány című sorozat krízismenedzsere neves magazinok címlapján domborított, jelölték a legrangosabb televíziós díjra, az Emmy-re, pár napja pedig a stábbal már a sikerszéria harmadik évadát forgatja. A kulisszák mögé pedig a modern technikának köszönhetően bárki bepillanthat.

 Magyarországon tavaly tavasszal, pár héttel az amerikai bemutató után debütált Shonda Rhimes legújabb sorozata, a Botrány. Olivia Pope az amerikai felső tízezer, valamint a politikai elit problémás ügyeivel foglalkozik. A második évadban a Kerry Washington által életre keltett Oliviáról és csapatának tagjairól egyre több titok derül ki. Nem hiába várják izgatottan a sorozat rajongói a folytatást. Az október 3-i amerikai premierig a színészek fotók és apró információk tucatjaival látják el a nézőket, hála a modern technikának és az Instagramnak. A közösségi portálra szinte minden nap felkerül egy-egy árulkodó fotó. Érdemes tehát a sorozat folytatásáig rákattintani a színészekre, aki pedig lemaradt volna a második évad történéseiről, most pótolhat a Universal Channel műsorán minden vasárnap este.

 

 Botrány – 2. évad dupla epizódokkal minden vasárnap 21:00-tól a Universal Channel műsorán!


 

A nagy füzet
Bemutató: szeptember 19.

A film a második világháború idején egy határszéli faluban a nagymamájuknál nevelkedő és a könyörtelen világban túlélni igyekvő ikerpár megrázó története. A gyerekeknek egyedül kell megtanulniuk mindent, ami a túléléshez szükséges. Magányosan, éhezve és fázva vezetik naplójukat a nagy füzetbe. Följegyzik, mit láttak, mit hallottak, mit tettek, mit tanultak. Ugyan életben maradnak, de szívük megkeményedik, testük megedződik. A nagy füzet posztmodern háborúellenes dráma, nagyhatású parabola arról, milyen pusztító hatással van a háború a gyermeki pszichére.

“Nekem nem kell tőletek a gyümölcs, a hal, meg a tej. Azt lopni is tudom. Én azt akarom, hogy szeressetek. Senki se szeret. Még az anyám se. De én se szeretek senkit. Se az anyámat, se titeket. Gyűlöllek benneteket.”

Szász János (Woyzeck, Witman fiúk, Ópium) filmje a Kossuth-díjas magyar származású svájci írónő, Agota Kristof közel negyven nyelven megjelent világhírű kultuszregényéből készült, és a Karlovy Varyban a Nemzetközi Filmfesztivál versenyfilmjeként debütált. A nagy füzet (Le Grand Cahier) a fesztiválon elnyerte a Kristály Glóbusz díjat és az Europa Cinemas díját. A filmet Oscar díjra nevezi a magyar jelölő bizottság.

Szász János legújabb filmjének főszereplői egy, a forgatáskor tizenhárom éves ikerpár, Gyémánt László és András amatőrszínészek lenyűgöző alakítást nyújtanak. A nagy füzet c. film illusztris, nemzetközi szereplőgárdát vonultat fel. A kilencedik nap és A bukás című német filmekből ismert Ulrich Matthes mellett a dán Ulrich Thomsen (Születésnap, Ádám almái, Testvéred feleségét, Egy jobb világ, Ópium), Andorai Péter, Derzsi János, Bognár Gyöngyvér, Kovács Lajos és Tóth Orsi is szerepel Szász János új filmjében. A nagymama szerepében a Jászai Mari-díjas és Kossuth- díjas, Nemzet Színésze címmel kitüntetett Molnár Piroska látható. A filmet az Oscar-díjas osztrák operatőr Christian Berger fényképezte, Szász János filmjét magyar mozikban szeptember 19-én mutatják be a Budapest Film Kft. forgalmazásában. 


 

Új szereplők és régi ismerősök a Jóban Rosszban folytatásában

A Jóban Rosszban rajongóinak már nem kell sokáig várni, augusztus 21-én végre visszatér a képernyőre a TV2 sikersorozata. Bőven tartogat meglepetéseket és fordulatokat az idei ősz, elég csak a nyár eleji évadzáró eseményeire gondolni: Balázst letartóztatták, István összejött fia barátnőjével, Andrea pedig kirohanása közben egy tányért vágott Füredi fejéhez. Azonban nem csak az ő életük bonyolódik tovább Csillagkúton.

 Két hónap után, augusztus 21-én folytatódik a TV2 műsorán a Jóban Rosszban és végre kiderül, mi lesz Betty és Balázs szerelmével, kilábalnak-e Halászék a házassági válságból, és az is egyértelművé válik, miért törnek egyre durvább dührohamok Andreára. Persze Csillagkút többi lakója sem unatkozik majd. Bodolaiék például ismét a Harley Fesztiválon buliznak, ahol egy indiai producert megtestesítve Joshi Bharat is feltűnik. Gyöngyi és Emil életét a vörös szépség szigorú apja, György nehezíti. Luca iskolába megy, de Gergő modell karrierje is érdekesen alakul. Ráadásul az is előfordulhat, hogy Konrádra újra rátalál a szerelem…

 Jóban Rosszban új epizódokkal augusztus 21-től minden hétköznap este a TV2-n!

 


 

Az első páneurópai rendőr sztori: Crossing Lines ? Határtalanul
Szeptember 16-tól az AXN csatornán

Az európai országhatárokon átnyúló, virágzó szervezett bűnözés problematikáját vizsgálja az AXN új saját gyártású sorozata, a Crossing Lines – Határtalanul. Az európai FBI születésének története, amely egy elit nyomozócsoport munkáját követi, szeptember 16-án, dupla epizóddal indul az AXN tévécsatornán, a főbb szerepekben Donald Sutherlanddel, Marc Lavoine-nal és William Fichtnerrel.

Az AXN új, saját gyártású produkciója, a Crossing Lines – Határtalanul egy hat tagból álló nemzetközi elit alakulat munkáját mutatja be, akik az európai országhatárokon átnyúló bűnügyek felderítésén dolgoznak. A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) fennhatósága alá tartozó csoport olyan ügyeket kezel, amelyekkel kapcsolatban az egyes helyi rendőrségek, a hatékony nemzetközi szabályozás híján tehetetlenek. A sorozat a kortárs Európában játszódik, amelyet a nyitott országhatárok, a szabad utazás és kereskedelem az egész világot fenyegető szervezett bűnözés legfontosabb bázisává változtatott. Így itt az ideje egy újfajta igazságszolgáltatás születésének. A csapat tagjai a globalizáció sötét oldala mellett bemutatják az egyesített Európa kulturális sokszínűségét is. Kezdve az idealista francia sztárnyomozó Louis Daniellel (Marc Lavoine), az ír, német és olasz ügynökökön keresztül, kiegészülve a kiábrándult amerikai veterán Carl Hickmannel (William Fichtner) mindenki a saját erősségeit, hagyományait és elképzeléseit hozza a csapatba. Az összecsiszolódás pedig egyáltalán nem egyszerű, főleg a tragikus múltú, ellentmondásos ICC vezetővel, Michel Dornnal (Donald Sutherland) a háttérben.

 A Sony Pictures Television Networks franciaországi és cseh helyszíneken forgatott, saját gyártású sorozata szeptember 16-án indul dupla epizóddal az AXN tévécsatornán


 

Női szervek
Színes, szinkronizált amerikai vígjáték

Az FBI különleges ügynökei valóban különlegesek. Kemények, könyörtelenek, nincsenek barátaik. Sarah Ashburn (Sandra Bullock) közülük is kilóg: ő a cég legvadabb, legmagányosabb (és legrendezetlenebb magánéletű) embere.

A kábítószer-maffia könyörtelen vezérének nyomában viszont kénytelen összefogni egy egyszerű bostoni zsaruval. A botrány garantált. Főleg azért, mert az egyszerű bostoni zsaru is nő (Melissa McCarthy), és történetesen legalább olyan kemény, olyan magányos és olyan goromba, mint Ashburn ügynök. Két ilyen kopó nem fér meg egy csárdában.

De még egy városban sem. 

A Koszorúslányok rendezője Sandra Bullock segítségével igazi, mindkét nembelieknek szóló, vad és vicces vígjátékot készített, amely túlszárnyalja a Beépített szépséget!

Mozibemutató: 2013. július 4.

Eredeti cím: The Heat

Játékidő: 117 perc

Gyártó: Twentieth Century Fox, forgalmazó: Intercom

Korhatár: 16 év


 

Másnaposok 3

A hihetetlenül sikeres és meghökkentően gátlástalan első és második rész után újra összeáll a nagy csapat, hogy új helyszínen, új poénokkal, a bevált stílusban tegyék teljessé delíriumos komédia-trilógiájukat. Garantált az újabb, elsöprő siker.

Úgy hívják magukat: Farkasfalka. Nem mintha bármi közük volna a farkasokhoz. Nem vadak, nem veszélyesek, a prérin egy napig sem bírnák ki. Csak jó barátok, akik nagyon szeretnek bulizni, és nincs szerencséjük. Először egy Las Vegas-i, azután egy thaiföldi lagzi ürügyén ütötték ki magukat úgy, hogy teljesen elfelejtették mindazt az őrült, lehetetlen, felfoghatatlan és életveszélyes kalandot, amin egy éjszaka alatt keresztülmentek. Most nincs esküvő. Nincs legénybúcsú. Nem történhet semmi baj… elvileg. Mert ha a Farkasfalka beindul, jó eséllyel követi őket a katasztrófa is… 

Főszereplők: Bradley Cooper, Zack Galifianakis, Ed Helms, Justin Bartha, Heather Graham, Ken Jeong, John Goodman.

Bemutató: 2013. május 30.

Eredeti cím: Hangover Part III

Színes, szinkronizált amerikai vígjáték

Gyártó: Warner Bros. Forgalmazó: Intercom

 


 

Vörös Özvegy
A Hannibal után újabb exkluzív premiert hoz az AXN

Bár a Hannibal láz még javában tart az AXN tévécsatornán, májusban már érkezik az újabb premier, a Vörös Özvegy (Red Widow). A minisorozat, amelyet az AXN hoz először Magyarországra, egy olyan nő sorsát mutatja be, aki férje hidegvérű meggyilkolása után, gyermekei védelmében kénytelen felvenni a harcot a kaliforniai maffiával.

A Dexter vezető forgatókönyvírója, Melissa Rosenberg jegyzi a Vörös Özvegy (Red Widow) című exkluzív minisorozatot, amelyben a Vészhelyzet sármos Kovac dokija, Goran Visnjic visszatér a képernyőkre egy elegáns kaliforniai maffiavezér szerepében. Partnere a női címszereplő Radha Mitchell (Melinda és Melinda) egy olyan nőt alakít, aki hihetetlen erőt és bátorságot fedez fel magában, amikor arra kényszerül, hogy egyedül kell helytállnia egy farkastörvények uralta világban. A Hannibal után az AXN tehát ismét egy olyan sorozatot tűz műsorra, amelyben nem egyszerűen hősök, hanem mélyen emberi, esendőségükben is nagyszerű karakterek sorsát követhetik a nézők.

A felkavaró dráma-thrillerben a háziasszony Marta Walraven Észak-Kalifornia egyik kertvárosában éli gondtalan, hétköznapi életét. Kényelemes otthonában szerető férj és három remek gyermek veszi körül. Ám az idill tökéletes álcája mögött családi bűnszervezet rejtőzik. Marta apja, testvére és férje illegális üzletekkel keresik a kenyerüket. Amikor Marta férjét meggyilkolják, és az FBI megpróbálja az asszonyt besúgónak beszervezni, az asszony élete teljesen megváltozik. Csak ő védheti meg családját a további rettegéstől és vérontástól. Meg kell küzdenie a gengszterekkel, de az FBI-jal is. Eddig maga sem tudta, milyen elképesztő elszántság, erő és leleményesség rejlik benne, miközben lassan fény derül az igazságra, férje halálának valódi körülményeire.

A Vörös Özvegy a nagysikerű holland Penoza című sorozat amerikai változata. Műsoron: 2013. május 17-étől, péntekenként 21.00 órakor az AXN tévécsatornán.


 

A Lore nyerte a 20. Titanicot

Ausztrália 2013-as Oscar-nevezettje, Cate Shortland LORE című filmje nyerte a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 8000 eurós Hullámtörők díját, amelyet a fesztivál a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával adott át. Mira Fornay KUTYÁM, KILLER című alkotását különdíjban részesítette a háromtagú nemzetközi zsűri, melynek elnöke a világhírú cseh rendező, Jiři Menzel volt. A közönségdíjat Petr Nikolaev cseh rendező  LIDICE című filmje kapta.

A múlttal való szembenézést középpontjába állító ausztrál dráma, Cate Shortland LORE című filmje nyerte a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 8000 eurós Hullámtörők díját, amelyet a fesztivál a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával adott át. „A filmben Saskia Rosenthal magával ragadó alakítást nyújt egy fiatal lány megformálásával, akinek a világa, és hitrendszere összeomlik, amikor közvetlenül a II. Világháború végét követően megtudja az igazságot a szüleiről. A film hátterét a zűrzavarba taszított ország adja. A LORE egy erőteljes, szakmai mélységgel megalkotott ambiciózus léptékű, hiteles és intim film.” – nyilatkozta a zsűri egyik tagja, Morgan Bushe ír producer. A Lore egészen új nézőpontból mutatja be a második világháború hatásait, de nemcsak ezzel hívta fel magára a nemzetközi filmvilág figyelmét. Csodálatos fényképezése, lírai képei és a főszerepet játszó, az alakítás után Európa „Shooting Star”-jává választott Saskia Rosendahl lenyűgöző játéka már eddig is számos díjat hoztak az alkotásnak. A Lore a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a közönségdíjat, Stockholmban pedig a legjobb film, női főszereplő, operatőr és zene elismerését vihette haza. A rendező távollétében a Hullámtörők díjat a film főszereplőnője, az épp Budapesten forgató Saskia Rosendahl vette át. A film május 2-ától látható a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában.

A Morgan Bushe ír producerből (Semmit magamról), Hajdu Szabolcs (Macerás ügyek, Fehér Tenyér, Bibliothéque Pascal) filmrendezőből és Jiři Menzel elnökből álló háromtagú nemzetközi zsűri idén egy különdíjat is kiadott, melyet a Szlovákiában élő, magyar származású Mira Fornay KUTYÁM, KILLER című alkotása érdemelt, mely „egy filmnyelvileg következetesen végiggondolt, erős atmoszférájú alkotás, pontos, érzékeny színészi alakításokkal, kockázatvállaló rendezői munkával, bátor, részleteiben is gondosan kidolgozott forgatókönyvvel.” – indokolta a zsűri döntését Hajdu Szabolcs filmrendező. A KUTYÁM, KILLER amellett, hogy a mai Európa rasszistáiról és etnikai konfliktusairól szól, olyan rossz döntésekről is beszél, amiket már nem változtathatunk meg, illetve olyan lehetőségekről, melyekkel viszont nem tudunk élni.

 


 

Európai premier a Vodafone AXN NOW kínálatában
A Hannibál c. sikersorozat már a tévépremier előtt elérhető a live! 24/7 okostelefon portálon

A Vodafone AXN NOW felhasználói már egy nappal az április 10-i országos televíziós premier előtt láthatták a Mads Mikkelsen, Hugh Dancy és Laurence Fishburne főszereplésével készült Hannibal c. sorozatot, az AXN vadonatúj, izgalmas saját gyártású produkcióját.

A szériában a Thomas Harris világhírű regényeiből ismert Hannibal-történet kezdetét ismerheti meg a néző, ahol Will Graham nyomozónak még fogalma sincs arról, hogy tanácsadója, Dr. Hannibal Lecter idővel sorozatgyilkossá, és egyben az ő legádázabb ellenfelévé is válik. 

A sorozat minden egyes új epizódja már 5 nappal a tévépremier előtt elérhető lesz az AXN NOW szolgáltatás választékában, mely áprilisban indult útjára az igazi film- és sorozatrajongók legnagyobb örömére. A műsorcsomag igénybevételével hónapról hónapra válogatott amerikai produkciók, kiemelkedő minőségű európai sorozatok és további izgalmas, széles műfajválasztékú műsorok is megnézhetőek akár okostelefonon, akár táblagépen.  A premiereken túl az AXN NOW felhasználói saját időbeosztásuk szerint nézhetnek meg további sorozatokat, illetve igény esetén újra megnézhetik az összes epizódot vagy az elmulasztott részeket.

A műsorok a live! 24/7 okostelefon portálon keresztül érhetőek el a www.live247.hu/axn címen, de hozzáférhetőek díjmentes SMS segítségével is, melynek során mindössze az AXN szót kell elküldeni 1744-es számra.  


 

Szeretők, utazók

A spanyol film a 80-as évek Almodóvar filmjeit idéző frenetikus komédia, amelyben egy bajba jutott repülőgépen az életüket féltő utasok legbensőbb titkai kerülnek napvilágra. A Pedro Almodóvar által írt és rendezett vígjátékban olyan színészek tűnnek fel, mint Paz Vega (Beszélj hozzám!), Lola Duenas (Volver, Megtört ölelések), Penélope Cruz és Antonio Banderas. 

Egy teljesen vegyes összetételű embercsoport kiszolgáltatott helyzetbe kerül egy Mexikóvárosba tartó repülőgép fedélzetén. Egy technikai hiba sodorja veszélybe a Peninsula Flight 2549 utasainak életét. A tapasztalt, edzett pilóták igyekeznek megoldást találni a probléma elhárítására az irányító-központtal együtt. A légiutas-kísérők és főnökük atipikus, barokk karakterek, akik a veszélyhelyzetben igyekeznek elfelejteni saját személyes problémáikat és testüket-lelküket a feladatnak szentelni, hogy minél élvezetesebbé tegyék az utasok repülését, míg a megoldásra várnak. Az élet a felhők felett éppolyan bonyolult, mint a földön, és ugyanúgy két egyszerű dologra redukálható: a szexre és a halálra. A Business Class utasai közt találhatunk frissen egybekelt, kimerült házaspárt; sikkasztó pénzembert, aki gátlástalan az üzletben, és egyedül lánya elidegenedése hat rá; egy kiöregedett Don Juant, aki nehéz lelkiismerettel próbál elbúcsúzni egyik szeretőjétől; egy vidéki médiumot, aztán ott a pletykalapok királynője, és egy fontos titkot őrző mexikói. Mindnyájuknak dolga van Mexikóvárosban, legyen szó munkáról vagy szökésről. Valamilyen titka mindegyiküknek van, nem csak a mexikóinak.

A veszéllyel szemben érzett védtelenség általános katarzist idéz elő az utasokban és a személyzetben, és ez a lehető legjobb módja a haláltól való félelem leküzdésének. Ez a katarzis szenzációs vallomások formájában tölti ki az időt, mely segít az utasoknak elfelejteni a pillanat kínját.

A spanyol nyelvű, feliratos filmet a Budapest Film forgalmazza, bemutató 2013. március 28.


 

A kortárs cseh filmek legjavát is vetíti a 20. Titanic

A 2013. április 5-13. között zajló, idén 20 éves Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon szokás szerint lesznek kiemelt országok, amelyek filmterméséből nagyobbat merítenek a szervezők. A már meghirdetett ír szekció programján kívül a legfrissebb cseh filmek java is vászonra kerül idén a Staropramen cseh sörkorcsolyák elnevezésű szekcióban. Látható lesz díjözönnel jutalmazott film noir, szexuális ébredésről szóló elsőfilm, közönségkedvenc vígjáték a fociról, egy abszurd fekete komédia és egy háborús film a lidicei náci mészárlásról.

Az Árnyékban című film noir helyszíne az 1950-es évek Prágája, ahol Hakl, a kommunista rendőrség tagja egy átlagosnak tűnő ékszerrablás ügyében nyomoz, az Állambiztonsági Hivatal azonban elveszi tőle az ügyet. A David Ondříček által rendezett alkotást nevezte tavaly Csehország az Oscar-díjra. Olmo Omerzu elsőfilmje, a Fiatal még az éjszaka két tizenkét éves fiúról szól, akik szilveszterkor először találkoznak szerelemmel és szexualitással. Látható lesz Jan Prušinovský Járási bajnokság című közönségkedvenc komédiája, amelynek középpontjában a houslicei helyi fociklub és edzője, Pepik áll. Zdeněk Jiráský Kutyatej című drámája szintén elsőfilm, amely egy több nézőpontból elmesélt csendes, romantikus és egyben humoros fekete komédia az élet abszurditásairól. A film a tavalyi cseh szemle számos elismerésén kívül Karlovy Vary-ban elnyerte a külföldi kritikusok díját. A Lidice című háborús film Petr Nikolaev rendezésében az első játékfilm, amely az 1942-es lidicei náci megtorlást dolgozza fel. Részletesen lásd: www.titanicfilmfest.hu


 

Croodék - Premier előtt a hosszú hétvégén

A DreamWorks Animation stúdió - a Madagaszkár és Shrek óriási sikere után - ezúttal az ősidőkbe repítik a nézőket legújabb animációs családi filmjük, a Croodék (6) bemutatója kapcsán.A nagyszerű és szórakoztató mesében megismerhetjük a Crood család tagjait, akik izgalmas utazásra indulnak az ismeretlen ősi világba, mindezt jó sok humorral, hihetetlen lényekkel és kalandokkal fűszerezve.

A nagysikerű animációs családi vígjátékot már a március 21-i premier előtt, a március 15-i hosszú hétvégén is megnézhetik aa következő mozikban: Budapesten a CorvinSugár,Lurdy, Óbuda, Pólus, a CinemaCity (CC) Mamut, Westend, Arena, Campona, Allee, míg vidéken a CC Győr, CC Debrecen, CC Székesfehérvár, CC Pécs, CC Szeged és Siófok mozi termeiben lehet átélni a fantasztikus utazást.


 

Ütős ír filmeket hoz a 20. Titanic filmfesztivál
Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 2013. április 5-13.

Az idei Titanic Zöld sziget szekciója lesz vélhetően a Filmfesztivál egyik legizgalmasabb programsorozata. A kortárs ír filmeket felsorakoztató, hat filmet és egy rövidfilmes blokkot magában foglaló válogatás az idén EU-elnökséget ellátó Írországgal szoros együttműködésben valósul meg. Az április 5-13. között futó eseményen a közönség többek között láthatja majd a vásznon Róisín Murphyt a Molokoból, egy tengeriszörnyes horror-vígjátékot, egy lakótelepi horrort, egy társadalmi drámát, egy, a belfasti punk-rock legendás alakja, Terri Holey életét bemutató filmet s egy egészestés dokumentumfilmet is.

 Versenyben indul Lenny Abrahamson Mit tettél, Richard (What Richard Did ) című filmje egy tehetséges dublini aranyifjúról, akinek ígéretes jövője veszélybe kerül egy részeg dulakodás után. A filmben Róisín Murphy, a Moloko nevű zenekarban, majd szólóban ismertté vált ír énekesnő is szerepet kapott. További négy játékfilmet láthatunk még a Zöld sziget szekcióban, melyek közül Jon Wright közönségkedvenc horror-vígjátékában, a Csáposokban (Grabbers) egy hosszú csápokkal és éles fogakkal bíró szörny bukkan ki a tengerből egy apró ír sziget partjainál. Semmilyen vérszívó alien nem tud azonban felülkerekedni az ír kocsma törzsvendégein. Ennél sötétebb hangvételű horror a fesztiválfavorit Citadella (Citadel) Ciarán Foy rendezésében, melyben egy agorafóbiás apa próbálja megvédeni újszülött kislányát titokzatos, elvadult lakótelepi kölyköktől.

 A Good Vibrations című életrajzi film – mely Karlovy Varyban idén a nyitófilm volt - a Lisa Barros D’Sa és Glenn Leyburn rendezőpárostól a radikális lázadó, Terri Holey, történetét meséli el, aki nagyban hozzájárult a belfasti punk-rock létrejöttéhez. Terri az 1970-es évek konfliktusokkal terhelt időszakában felfegyverkezés helyett inkább lemezboltot nyitott, hogy így fejezze ki ellenállását és alkosson meg egy alternatív közösséget. A Város kulcsai (Keys To The City) elsőfilmes dráma, amelyben három különálló cselekményszál szereplője vív egyre elkeseredettebb küzdelmet az anyagi kilátástalansággal, miközben történeteik összetalálkoznak és hatással lesznek egymásra.

A válogatásban látható lesz egy dokumentumfilm, a Puszta ököllel (Knuckle), egy tizenkét évet felölelő epikus történet egy ír nomád közösség titokzatos és brutális világáról, ahol rendszeresek a pusztakezes harcok a rivális klánok között. A rövidfilmek és animációk szerelmesei sem maradnak hoppon: a szekcióban egy tíz darabból álló díjnyertes válogatást láthatnak majd többek között repüléstől félő madárról, az érzelmektől mágiával szabadulni akaró kisfiúról, idiótán viselkedő vidéki rendőrökről és újrahasznosított ír népi bútorokról.

A 20. jubileumi Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 2013. április 5-13. között zajlik. A fesztivál az idei évben is átfogó, sokszínű válogatást ad a kortárs nemzetközi filmtenger legizgalmasabb alkotásaiból. Idén előreláthatólag 60 filmet láthat majd a közönség, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait. 

 


 

oldalak:  1  2  3  4  5   ...  12  13  14  15  16   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat