.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  12  13  14  15  16  17   

 
Ma este érkezik a Hannibal II.
Folytatódnak a borzongató kalandok az AXN-en

Ma 22:00-kor az AXN műsorán debütál a Hannibal című sorozatk második évadja, amelyben az ikonikus pszichopata, Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) az FBI tanácsadójának szerepében tetszeleg, miután Will Graham nyomozót (Hugh Dancy) rács mögé juttatta. Will azonban úgy dönt, felveszi a harcot az igazi szörnyeteggel... Brutálisan gyönyörű jelenetek, kiszámíthatatlan fordulatok és elsőrangú színészi játék várható.


 

Amerikai függetlenek a Titanicon

Elkezdődött a 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, ahol az Amerikai függetlenek szekció idén öt filmet foglal magában. Látható lesz lírai Abraham Lincoln-film fekete-fehérben (Jobb angyalok), Nicholas Cage visszatérése a fajsúlyosabb színjátszáshoz (Joe), palesztin-izraeli házasságról szóló romantikus vígjáték (Csakis New Yorkban), rendőri túlkapást feldolgozó életrajzi film (FruitvaleStation) és egy tragédia okán felbolydult kisvárosi közösség drámája (Kékmadár).

Az Amerikai függetlenek blokk egyik különleges darabja az idei Sundance-en debütált Jobb angyalok (The Better Angels). A költői szépségű fekete-fehér első film Abraham Lincoln gyerekkorának három évét és családi viszonyait mutatja be a vad Indianában.

A sokoldalú David Gordon Green által rendezett Joe egyik érdekessége Nicholas Cage visszatérése a mélyebb karakterábrázoláshoz. A tavalyi Velencei Filmfesztiválon bemutatkozott és Arany Oroszlánra jelölt alkotás az Egyesült Államok déli részének kemény világában játszódó megváltástörténet Joe-ról, a börtönt is megjárt favágóról és Garyről, az alkoholista szülőktől és apja veréseitől szenvedő tinédzserről.

Igazi csemegének ígérkezik a tavaly készült Csakis New Yorkban (Only in New York) a jordániai származású, de Brooklynban nevelkedett Albuliwi testvérek rendezésében. A romantikus vígjátékban egy magányos palesztin fiú, Arafat, akinek a pornófilmek jelentik az egyetlen társaságot, zöldkártya-házasságot köt egy izraeli lánnyal. A film a Tribeca Filmfesztivál Kreatív Ígéret-díját nyerte el.

Megrázó valós eseményt dolgoz fel Ryan Coogler dokumentarista stílusú, tavalyi Sundance-nyertes Fruitvale Station című első filmje. A 22 éves afro-amerikai Oscar Grant III. (Michael B. Jordan) frissen szabadult a börtönből. Változtatni akar az életén: vissza akarja kapni barátnőjét, kislányát és régi munkáját, csakhogy szilveszter éjszakáján egy metróállomáson igazoltatás közben lelövi egy rendőr.

Az elsőfilmes író-rendező Lance Edmands magával ragadó drámájában, a Kékmadárban (Bluebird) az iskolabusz-sofőr Lesley a műszak végén nekilát a szokásos ellenőrzésnek, de figyelmét eltereli egy felröppenő kékmadár, ami tragikus következménnyel jár. Az alkotást tavaly Karlovy Varyban Kristály Glóbuszra jelölték, női szereplői pedig a legjobb színésznőnek járó trófeát nyerték el.

Az április 4-12-ig tartó fesztivál végleges programja elérhető honlapunkon (www.titanicfilmfest.hu). Április 3-án még kedvezményes 900 Ft-os áron vásárolhatók jegyek, utána 1100 Ft-ért, április 4-től pedig öt és tíz jegy vásárlása esetén olcsóbban – 900, illetve 800 Ft-os áron – válthatók.


 

Grand Budapest Hotel
Színes amerikai vígjáték

Valahol a békés, bogaras Európában, valamikor a békeidőkben, a két világháború között működött egy elegáns hotel: a Grand Budapest. Vendégei átlagos arisztokraták, vénkisasszonyok és műkincstolvajok; alkalmazottai pedig a legjobbak a szakmájukban.

Gustave (Ralph Fiennes), a híres főportás itt barátkozott össze az egyszerű küldönccel, Zero Musztafával, akivel együtt keverednek bele az évszázad festményrablásába. Miközben a felbecsülhetetlen értékű reneszánsz képet keresik, egy családi vagyon elvesztése vagy visszaszerzése is kockán forog: és a nyomozás meghökkentő fordulatai magukkal ragadják a hotel összes lakóját.

A Holdfény királyság Oscar-díjra jelölt rendezőjének,Wes Andersonnak  abszurd, mesés humora egyre több rajongót vonz: vagy 15 szupersztár játszik együtt ebben a különleges hangulatú, feledhetetlen komédiában!

Főszereplők: Ralph Fiennes, Saoirse Ronan, Edward Norton, Willem Dafoe, Jude Law, Owen Wilson, Bill Murray, Adrien Brody, Léa Seydoux, Jeff Goldblum, Jason Schwartzman, F. Murray Abraham, Tom Wilkinson, Harvey Keitel

Mozibemutató: 2014. március 20.


 

XXI. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

2014. április 4-12. között öt helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban, a Toldi moziban, a Puskin moziban és az A38 hajón várja a közönséget a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Idén 25 nemzet 52 alkotását 7 szekcióba osztva hozza el a Titanic a magyar fővárosba,  melyek közül tíz egészen friss, idei premier, a versenyben pedig kilenc film vetekszik majd a Hullámtörők díjért. A fesztivál keretében többek között találkozót szerveznek a filmes képzést nyújtó egyetemeknek, valamint egy különleges válogatással és előadássorozattal emlékeznek meg Jancsó Miklósról. 

A fesztivál 2014-ben is átfogó, sokszínű válogatást ad a kortárs nemzetközi filmtenger legizgalmasabb alkotásaiból. Idén 25 nemzet 52 filmjét hozza el a Titanic a magyar fővárosba, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait - gyakran az alkotásaikat elkísérő művészek társaságában.  Az idei válogatás minden eddiginél frissebb, izgalmasabb és színesebb lesz. A bemutatott filmek közül tíz olyan 2014-es nagy fesztiválokon debütált, mint a Sundance, a rotterdami vagy a berlini, s az alkotások között olyan ritkaságok is szerepelnek, mint egy-egy chilei, kazah, japán, venezuelai vagy kambodzsai mozi.

 A Titanic Magyarország egyik legnagyobb filmes eseménye, mely 2005-óta versenyfesztiválként is működik. Idén kilenc film vetekszik majd a Hullámtörők díjért. Emellett további hat szekcióban futnak majd a filmek: lesz egy európai és egy világ-válogatás, egy dokumentumfilmes blokk, idén is része a programnak a független filmes Tiszta Amerika, a Sötét Oldal, valamint a Zene Mindenkinek válogatás, mely a legfrissebb, fesztiválkedvenc zenés dokumentumfilmeket mutatja majd be.

A fesztivál végleges programja március 27-étől érhető majd el a http://www.titanicfilmfest.hu oldalon, s ugyanekkor kezdődik majd a jegyek árusítása is. 2014-ben a korábbi évekhez képest többféle engedmény várható a jegyvásárlásokra, lesz elővételi és mennyiségi kedvezmény is.


 

Tizenhatodik évadával jön a Kisvárosi gyilkosságok

Angliában különös az időjárás. A nap kéthavonta egyszer süt, az esernyő pedig legalább annyira a britek öltözködésének részévé vált, mint hogy reggelenként cipőt húznak. A Universal Channel dramedyjében azonban érdemes különösen felkészülni a zord környezetre, Midsomer városának életét ugyanis különös gaztettek forgatják fel. 16. évadával tér vissza a Kisvárosi gyilkosságok!

Adott egy borús hangulatú, apró település, ami első pillantásra épp olyannak tűnik, mint bármelyik falu, lakosai megszokott rutinjuknak megfelelően éldegélnek, időről-időre azonban mindig megzavarja a hétköznapokat. A háborítatlan táj és az elképesztően bizarr gyilkosságok kettőssége teszi igazi unikummá a már tizenhatodik évadával jelentkező sorozatot.

 

 Az új évad eseményei egy szellemvadászó buli elhunyt férfi esetével kezdődnek, egy vidéki kastélyban. De egy középkori falfestmény is főszerepbe jut, sőt, Barnaby és Nelson még Koppenhágába is elutazik a sorozat századik epizódjában.

 

 Kisvárosi gyilkosságok – országos premier március 2-től, vasárnaponként 21:00-kor a Universal Channel műsorán!


 

Hannibal II - Nagy elmék háborúja

Világsztár szereplőgárda, elképesztő bűnügyek, thriller a maximumon 2014. április 9-étől az AXN műsorán. A 2013-as „év sorozata”, a Hannibal egy még csavarosabb történettel tér vissza, amelyben a farkas szabadon járkál a bárányok között, és az igazságot csupán egyetlen ember tudja. A zseniális nyomozó, Will Graham (Hughy Dancy) rács mögött kezdi a második évadot, miközben Dr. Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) az FBI tanácsadójaként tetszeleg. Will azonban ismeri a férfi igazi arcát és úgy dönt, felveszi a harcot a Gonosszal. Vajon ki az intelligensebb pszichopata?


 

BKF Fényíró Filmklub 2014
Művész mozi 2014. február 19. - május 14.

A Fényíró Filmklub a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola filmes szakjainak nyilvánosan látogatható szemináriuma, amelynek célja, hogy a fiatal generációhoz is közel hozza a magyar filmművészet kortárs alkotóit és műveiket. Minden alkalommal egy-egy filmrendező vagy operatőr az est vendége, aki egyik rég nem látott vagy be sem mutatott munkáját vetíti le, majd egy moderátor filmes tanár beszélget vele a film megvalósítása kapcsán felvetődő kérdésekről.

A filmklub kiemelkedő mozgóképes munkákon keresztül ismerteti meg közönségét a legkülönbözőbb filmes megközelítésmódokkal, stílusokkal és szemléletekkel, amelyekkel vitatkozhatnak, vagy amelyekből magukkal vihetnek, hogy így alakíthassák ki saját szemléletüket. 

 A tavaszi programra a Művész mozi Chaplin termében kerül sor 2014. február 19. - május 14. között szerdánként 19 órától.

A filmklub látogatása INGYENES! A nem BKF-es vendégek a szabad helyek függvényében ülhetnek be a vetítésekre és a beszélgetésekre.

Bővebb információ:

http://bkf.hu/muveszet/kepzesek/alapkepzesek/kameraman/fenyiro-filmklub/2013-2014


 

Norvég filmfesztivál az Örökmozgóban
2014. február 27. ? március 2.

Norvég filmekkel és irodalommal várja a tavaszt az Örökmozgó Filmmúzeum. 2014. február 27 – március 2. között. Magyarországon elsőként rendez norvég tematikus filmfesztivált a Magyar Nemzeti Digitális Archívum (MANDA) által működtetett rangos budapesti művészmozi. Az utóbbi öt év norvég filmterméséből válogató seregszemle illeszkedik az Örökmozgó Filmmúzeum tematikus sorozataiba.

 A filmnapok a kortárs Norvégiát hozzák közelebb a magyar közönséghez. A bemutatott hét játékfilmből négy dráma (Limbo, Oslo, augusztus, Vegas, Nagykutya) foglalkozik jellemzően skandináv módon a nemcsak skandinávokat izgató kérdésekkel – a családon belüli viszonyokkal, az emberi kapcsolatokkal, vagy éppen ezek hiányával, a magánnyal. A humor és izgalom sem hiányozhat a palettáról – két vígjáték (King Curling, Pasiból lett férfi) és egy thriller (Fejvadászok) is látható majd a könnyedebb műfajok kedvelői számára. Egy önvallomásos dokumentumfilm (Anyám titka) és egy magyar útifilm (Norvégia két tételben) segítségével fejthetjük meg, hogyan gondolkodnak a Sarkkör felett élők önmagukról, és mi róluk. A gyerekek számára is lesz meglepetés: az Örökmozgó Gyerekklub keretében láthatják a Barátom, Knerten című családi filmet.

 A négynapos fesztiválhoz egy irodalmi esemény kapcsolódik. Március 1-jén, szombaton a 17 órától látható, Kjell Askildsen norvég íróról szóló portréfilm után a MŰÚT irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat itt mutatja be 2014. téli számát, amelyben jelentős szerepet kap a kortárs norvég rövidpróza. Az antológia áttekintést nyújt a norvég irodalom jelenlegi vonulatairól, a hagyományoktól a friss hangokig, a nagy öregektől az egykötetes fiatal írókig.

A Norvég Filmfesztivál a Budapesti Norvég Nagykövetség, a Norvég Filmintézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg. 


 

Jön a tinik kedvenc sorozata, a Sam & Cat

Korábban riválisok voltak, most azonban közös sorozatukban játszanak főszerepet a Sam & Cat hősnői, Ariana Grande és Jennette McCurdy. Sokak szerint az év eddigi legjobb selfie-jét posztoló Arianát korábban a közönség a V, mint Viktóriában, Jennette-et pedig az iCarlyban láthatta, most azonban a lányok összefognak, hogy közös vállalkozást indítsanak. Február 16-án a magyar Nickelodeon műsorán is elindul az a tévéműsor, ami nem csupán Amerikában ültette le a tiniket a képernyő elé, de igazi nemzetközi siker is lett!

Jennette McCurdy 13 évesen felhagyott a babysitterkedéssel, mert egyik szomszédja sem merte rábízni a csemetéjét. Most azonban az iCarlyból ismert szőkeségnek mégis meg kell birkóznia a feladattal, igaz, ezúttal csupán a kamerák kereszttüzében. Társa lesz mindebben Ariana Grande, aki volt már az MTV backstage riportere, duettezett együtt a popsztár Mikával és vörös haja miatt bárhol felismerik a rajongók. Két eltérő személyiség, rengeteg kaland és vicces szituáció. De vajon jól sül el a vállalkozás?

A 40 részes első évad az amerikai Nickelodeonon három éves rekordot döntött meg, majd megismételte a nézettségi bravúrt Németországban, Hollandiában, Nagy-Britanniában és Lengyelországban is. Most pedig február 16-tól a magyar fiatalok előtt is megnyílik a lehetőség, hogy megismerjék napjaink egyik legnépszerűbb tinisorozatát.

A Nickelodeon legnépszerűbb tévés producere, Dan Schneider hozza el a gyerekcsatorna újdonságát a magyar nézőknek, garantálva, hogy az iCarly és a V, mint Viktória rajongóit újra a képernyők elé szögezze. A Sam & Cat magyar változatán olyan szinkronszínészek működtek közre, mint Bogdányi Titanilla és Laudon Andrea, így garantált élménnyel kecsegtet a sorozat.

Sam & Cat – február 16-tól, minden vasárnap 20.05-kor, csak a Nickelodeon műsorán!

 


 

Szerelem a felhők felett

A Szerelem a felhők felett szerelemről, boldogságról szól, finom humorral és iróniával, miközben követi a klasszikus francia műfajfilmes hagyományokat. A film főszereplőnője Ludivine Sagnier olyan filmekben szerepelt, mint Francois OzonVízcseppek a forró kövön, a Swimming Pool, és a 8 nő című filmjei, valamint a nagyszabású Pán Péter, de látható volt aPárizs, szeretlek!, a Moliere és a Halálos közellenség című filmekben. Nicolas Bedos neve olyan francia romantikus vígjátékokban szerepelt korábban, mint a Szerelem három évig tart vagy a Populaire kisasszony.

A film március 13-tól látható a hazai mozikban.


 

Végtelen szerelem
Endless Love

Nincs lehengerlőbb és szédítőbb, mint az első szerelem mámora. Magával ragad a szenvedély, kitágul a horizont, semmi nem tűnik lehetetlennek. Ez a legősibb történet, amely soha nem veszít aktualitásából, mert nemzedékről nemzedékre mindenki számára az első szerelem a felnőtté válás egyik legfontosabb állomása.

Valentin-nap van, és egy fiatal pár harcba indul, hogy bármi áron megvédje kapcsolatát. A Végtelen szerelemben egy karizmatikus fiú (Alex Pettyfer) és egy gazdag lány (Gabriella Wilde) első látásra egymásba szeret, és szüleik minél inkább szét akarják választani őket, kapcsolatuk csak annál szenvedélyesebbé válik. Hiába tátong közöttük társadalmi szakadék, végzetszerű szerelmük egymáshoz láncolja őket.

Főszereplők: Alex Pettyfer, Gabriella Wilde, Bruce Greenwood, Joely Richardson, Robert Patrick

Rendezte: Shana Feste

Országos bemutató: 2014. február 13.

Forgalmazza a UIP-Dunafilm


 

Jancsó Miklós emlékére

Ma, január 31-én, életének 92. évében elhunyt Jancsó Miklós, a nemzetközileg is egyik legismertebb magyar filmrendező. Emléke előtt tisztelegve a közmédia január 31-én, pénteken este az Oldás és kötés, (M1 20.20) és az Így jöttem (Duna 22.03) című filmeket tűzi műsorára. 

Az 1964-ben készült Oldás és kötés című filmben a kétszeres Kossuth-díjas rendező a fiatal ambiciózus orvos és az idős, tapasztalt professzor kapcsolatát mutatja be. A főszerepeket Latinovits Zoltán és Ajtay Andor alakítja. Az Így jöttem, az alkotó egyik első filmje, a háború végén játszódik, s egy fiatal szovjet katona és egy magyar diák barátságát örökíti meg. Mindkét műben Jancsó szerzőtársa - egykori barátja - Hernádi Gyula volt.


 

Francia leckék Cookyval a SportKlubon

Teljesen új oldaláról mutatkozott be nemrég Cooky. A műsorvezetőről kiderült, fanatikus focirajongó! A SportKlub Oh lá lá című műsorában így Horti Gáborral közösen kísérik figyelemmel a Francia Bajnokság mérkőzéseit. Cooky rengeteg kulisszatitkot elárul a franciákról, de a műsorban természetesen nem a baguette és az Eiffel Torony a téma… 

Cookyt ugyan rádiós műsorvezetőként ismerte meg az ország, de gyakran feltűnik tévéműsorokban is. Sportcsatornán azonban még sosem szerepelt korábban. „Rádiós vagyok, de szívesen megyek a tévébe is, bár tudom, hogy az egy másik szakma. Nagyon jól érzem magam a SportKlubon, az Oh lá lá-ban. Gábor nagyon jó fej, állandóan bohóckodunk. Igyekszem a tapasztalataimat megosztani a nézőkkel, hiszen a francia foci gyerekkorom óta az életem fontos része” – magyarázta Cooky, aki első focival kapcsolatos emlékeit is felidézte. „Nagy rajongója vagyok a Paris Saint-Germain FC-nek, hiszen 30 évet Párizsban éltem, rengeteg meccsre jártam. Az első focival kapcsolatos emlékem is ide kötődik. Olyan 10 éves lehettem, mikor édesapám kivitt a Parc des Princes stadionba. A mai napig emlékszem, hogy azt hittem, egy hatalmas szőnyeg borítja a pályát, olyan szép volt a fű. A meccsek hangulata hatalmas! Ahogy ötvenezer ember egyszerre szurkol egyszerűen felejthetetlen. Emlékszem arra is, hogy olyan 25-28 éve a Paris Saint-Germain a Videotonnal játszott, és a magyarok nyertek” – emlékezett vissza a műsorvezető, aki a mai napig hevesen szurkol kedvenceinek – „Szenvedélyesen szurkolok a kedvenceimnek! Meccs közben gyakran ordítok és nagyon izgulok, szerencsére a barátaim is pont ilyenek, így senki nem haragszik rám, egy-egy hevesebb reakcióm miatt” – tette hozzá nevetve Cooky.

Cooky nem csak beszél a fociról, hanem űzi is. A műsorvezető a mai napig minden vasárnap rúgja a bőrt, pontosabban fogja, hiszen a francia a kapuban érzi magát a legjobban.

Ha kíváncsi a rádiós másik arcára, ne hagyja ki az Oh lá lá következő adását, kedden esténként 19:45-kor, vagy az ismétlést szerdán 14:45-kor a SportKlub műsorán


 

Megújult a Talpalatnyi Zöld ökológiai magazin

Szombaton – másféléves szünet után - újra követhették a nézők a Talpalatnyi zöldet, a közmédia környezet- és természetvédelmi magazinját. A megújulás egy évfordulóhoz is kapcsolódik: az igényes összeállítás idén ünnepli 20. születésnapját. A 26 perces műsort 1994-ben Kocsis Tibor, Balázs Béla-díjas filmrendező-operatőr alapította, aki egyben, a műsor producer-rendezője is.

„Egyedülálló vállalkozás Európa szívében a Talpalatnyi zöld – méltatja műsorát az alkotó. - A Kárpát-medence legjobb filmeseinek áldozatkész munkája nyomán a sorozat rangot vívott ki a magyar televíziós műsorok palettáján. Boldog vagyok, hogy idén folytathatjuk a két évtizede elkezdett munkát.”

A filmes közösség számos művével rázta fel a közvéleményt. Követte a verespataki aranybánya drámáját, amelynek hatását - a 2000. évi tiszai cianid-katasztrófa nyomán - a magyar lakosság is saját bőrén érezhette. Munkáját segítette, hogy példás együttműködést épített ki magyar és határon túli környezetvédelmi szervezetekkel.

A szerkesztők midig aktualitásokkal lepték meg a nézőket. Számtalan esetben – a beérkezett hírre – egy órán belül állt össze a csapat. Nem egyszer éjszaka tették meg a 6-700 kilométeres távolságokat, s mikor elakadtak az erdélyi havazásban, a segítő kezek lóval, traktorral húzták ki a stábot a hó fogságából. A műsor a külhoni magyarság körében is hamar ismert lett, a filmeseket mindenütt nagy szeretettel fogadták. Különösen népszerű a magazin műsorvezetője, a „zöld” elkötelezettségéről ismert színésznő, Für Anikó.

Az első adás ismét foglalkozik a verespataki bánya jelenével. Egy színes riportban a gólyák vonulásának GPS-es követését ismerhetik meg a nézők, és bemutatkozik Béres József, Máramaros ornitofaunájának, madárvilágának kiváló ismerője is.

 Adás: Duna, 2014. január 25., szombat 11.30

 Ismétlés: Duna World: 2014. február 8., szombat 13.30

Rendező-operatőr: Kocsis Tibor

Műsorvezető: Für Anikó


 

Nyárutó

Az Oscar-díjas Kate Winslet és Josh Brolin a főszereplői a Nyárutó című filmnek, amely Joyce Maynard azonos című bestselleréből készült Jason Reitman rendezésében.  

A munka ünnepe közeledtével a tizenhárom éves Henry Wheeler és édesanyja, Adele elmennek az áruházba, hogy ruhát vegyenek a fiúnak az iskolakezdetre. A sors nem volt kegyes az elvált, gyermekét egyedül nevelő Adele-hez, aki mostanában már a házból sem szívesen lép ki.

Az áruházban Henry egy Frank nevű sebesült férfibe botlik, aki a segítségüket kéri. Határozott egyéniség és félelmetesen meggyőző. Vonakodva bár, de Adele hajlandó hazavinni. Ezzel olyan események sorozatát indítja el e végzetes ünnepi hétvégén, amelyek hatására szembe kell nézniük múltjukkal, és dönteniük kell, hogyan tovább.

Forgalmazza a UIP Duna film. Országos bemutató: 2014. február 6.


 

Amerikai botrány - 10 Oscarra jelölve

A ’70-es évek extravagáns világában játszódó Amerikai botrányban a zseniális szélhámos, Irving Rosenfeld (Christian Bale) a hasonlóan rafinált, ráadásul csábítóan szexi partnernőjével, Sydney Prosserrel (Amy Adams) kénytelen az FBI ügynökének, Richie DiMasónak (Bradley Cooper) dolgozni. DiMaso ösztökélésére belevetik magukat Jersey alvilági életébe, amely egyszerre életveszélyes és elbűvölő.Carmine Polito (Jeremy Renner) szenvedélyes, nagy fordulatszámon pörgő politikai machinátor New Jerseyben, aki a szélhámosok és a szövetségiek kereszttüzében találja magát. Irving kiszámíthatatlan felesége, Rosalyn (Jennifer Lawrence) lehet az, aki egy mozdulattal romokba döntheti az egész világukat. 

A történet valódi eseményeken alapul, az FBI egyik fedett akcióján, amelyen egy szélhámos segítségével politikusokat buktattak le.  

Forgalmazza az Intercom. Magyarországi mozibemutató: 2014. január 23.


 

A Coming out elérte a százezres nézőszámot

Vitathatatlan a Coming out sikere – a film 1 hónap alatt elérte a százezres nézőszámot! Most már bizonyos, hogy a Coming out alkotói örülhetnek – hosszú idő után újra egy magyar sikerfilm a hazai mozikban! Orosz Dénes romantikus vígjátéka december 5-e óta látható és már az első hétvégén beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A  Csányi Sándor, Tompos Kátya, Karalyos Gábor főszereplésével készült vígjáték 56 moziban indult országszerte. A bemutatót követő első hétvégén rekord számú, a premier előtti vetítésekkel együtt közel 24 000 nézőt vonzott, december 15-ig pedig több mint ötvenezren nézték meg országszerte a multiplexekben és artmozikban. A nézettségi adatok alapján bátran kijelenthető, hogy a Coming out népszerűsége az ünnepek alatt is töretlen maradt sőt, a film tovább hasít! A bemutató óta eltelt 1 hónapban 100.000 voltak rá kíváncsiak, amit hollywoodi sztárprodukciók is egyre ritkábban érnek el hazánkban, de magyar alkotás esetében erre évek óta nem volt példa. 

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült és Kálomista Gábor sikerfilm-producer nevéhez fűződő mozi megállíthatatlannak látszik, sikerét magyar filmnek ismét nehéz lesz túlszárnyalnia. A Coming out a Megafilm gyártásában készült, hazai forgalmazója a Hungaricom.


 

Valós történetet dolgoz fel a Philomena ? határtalan szeretet

Stephen Frears - A királynő és a Veszedelmes viszonyok rendezőjének - új filmje, a december 26-án a hazai mozikba kerülő PHILOMENA – HATÁRTALAN SZERETET valós történetet dolgoz fel. A tőle csaknem ötven éve elszakított gyermekét kereső „igazi” Philomena Lee és az őt alakító Judi Dench között a forgatás alatt mély barátság szövődött.

 „Mintha egész életemben ismertem volna.” – idézte fel az egyik legelismertebb brit színésznővel való első találkozását az idős ír asszony, míg Judi Dench elmondta, hogy megtisztelve érzi magát, hogy személyesen ismerheti Philomena Lee-t. A filmbéli játékáért komoly Oscar-esélyesnek tartott Judi Dench ragaszkodott hozzá, hogy találkozzon az „igazi”  Philomenával, különös tekintettel arra, hogy még soha nem alakított valós, élő személyt.

 Philomena az édesanyja halála után hatévesen bentlakásos egyházi iskolába került. 18 évesen úgy került ki onnan, hogy fogalma sem volt az életről. Nem sokkal később egy falusi búcsúban egy John nevű fiú megajándékozta őt egy cukrozott almával. Philomena nem tudta, hogy ami utána történt és aközött, hogy elkezdett gömbölyödni a hasa, van összefüggés. Mikor kiderült, hogy terhes, apja kitagadta és beadta egy apácazárdába. Három évvel azután, hogy világrahozta Anthonyt, elvették tőle a kisfiút és a további sorsáról nem tudott semmit. A fiatal lány négy évvel később megházasodott, két gyermeke született, s a kis Antonyról ötven évig senkinek nem beszélt, mígnem egyszer néhány kupica sherry felbátorította és elmesélte lányának, mi történt. Az ő segítségével találkozott végül Martin Sixsmith-szel, a BBC politikai alapon menesztett volt riporterével, aki vállalta, hogy megkeresi Antonyt. Az újságíró az öt éven át tartó nyomozásáról könyvet is írt, Stephen Frears pedig amint találkozott a történettel, rögtön tudta, hogy filmet akar forgatni belőle, Judi Dench-csel a főszerepben.

 A mozi másik főszereplője, a Martin Sixsmith-t alakító Steve Coogan a film társ-forgatókönyvírója is egyben. Coogan főleg komikusi oldaláról ismert az Egyesült Királyságban, részben neki is köszönhető, hogy a komoly témát feldolgozó filmben kiemelt szerepet kapott a humor, ami a két főszereplő közötti ellentétből fakad. A Philomena – Határtalan szeretet a Velencei Filmfesztiválon elnyerte a Legjobb Forgatókönyv díját. Angliában novemberben zajos sikerrel nyitott a film, az Egyesült Államokban pedig a nyitóhétvégén a harmadik legmagasabb bevételt érte el.

A tengerentúlra is átívelő, egyszerre megható, szívet melengető és olykor nagyon vicces történet minden korosztályt magával ragad. A film a Mozinet Kft. forgalmazásában december 26-án, Karácsony másnapján kerül Magyarországon mozikba szinkronizált és feliratos változatban egyaránt.


 

A háromszoros Oscar-díjas Vittorio Storaro Budapesten
Az év filmes szenzációja

A X. Aranyszem Operatőr Fesztivált 2013. december 12-16. között rendezik meg a  melynek díszvendégeként Budapestre látogat Az utolsó tangó Párizsban, Az utolsó császár és az Apokalipszis most operatőre, a háromszoros Oscar-díjas Vittorio Storaro, akivel a hazai közönség is találkozhat. Az operatőrök legnagyobb hazai mustráját hagyományosan Illés György, a Magyar Operatőrök Társasága alapítójának születésnapja alkalmából rendezik meg évről évre.

X. Aranyszem Fesztivált. Több kategóriában - zenés klip, természetfilm, dokumentumfilm, kisjátékfilm, tévéfilm, diákfilm – versenyeznek a magyar operatőrök, a díjak odaítéléséről pedig háromtagú szakmai zsűri dönt, melynek elnöke Kende János HSC, további tagjai pedig Máthé Tibor HSC vezetőségi tag és Szabó Gábor HSC vezetőségi tag.

Az év filmes szenzációjának ígérkezik, hogy az idei rendezvény díszvendégeként Novák Emil meghívására a magyar fővárosba látogat a sokak szerint a világ legnagyobb operatőre, a Fény Mestere, a háromszoros Oscar-díjas Vittorio Storaro, aki többek között olyan filmek fényképezését jegyzi, mint Az utolsó tangó Párizsban, Az utolsó császár, a New York-i történetek vagy az Apokalipszis most. A magyar közönség december 14-én, szombaton 10-14 óra között az Uránia Nemzeti Filmszínházban találkozhat a legendás operatőrrel. Az ingyenes eseményen - melyre a [email protected] e-mail címen lehet jelentkezni - Koltai Lajos HSC, ASC, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar operatőr beszélget Vittorio Storaroval, aki bemutatja hamarosan megjelenő a The Art of Cinematography című könyvét is, mely 1910-től napjainkig átfogó képet ad a filmművészet legnagyobb alkotóriól.  A rendezvény házigazdája Novák Emil HSC, ACS.

Vittorio Storaro olasz operatőr 1940-ben született. Pályáját 1967-ben kezdte. Első Oscar-díját 1980-ban kapta Francis Ford Coppola Apokalipszis most című filmjének operatőri munkájáért, majd 1981-ben Warren Beatty Vörösök, 1987-ben pedig Bernardo Bertolucci Az utolsó császár című alkotása fényképezésért még kétszer elnyerte az arany szobrot.

 


 

Így neveld a sárkányodat 2

Így neveld a sárkányodat 2

Hablaty körül mindig történik valami izgalmas. A viking sárkánybűvölő és tűzokádó barátja, Fogatlan visszatér, de úgy, hogy abba beleremeg a Hibbant-sziget. Amíg Astrid, Takonypóc meg a többiek sárkányversenyekkel múlatják az időt, az immár elválaszthatatlan páros meghódítja a tágas eget. Egyre magasabbra, egyre messzebb merészkednek, olyan tájakra jutnak, ahol nem járt még viking.

Így fedeznek fel egy titkos jégbarlangot, melyben több száz idomítatlan sárkány fészkel. A tűzköpő fenevadaktól Hablaty nem ijedne meg, ám a barlang őre, a titokzatos sárkánylovas már komolyabb ellenfélnek tűnik. Hablatyék miatta keverednek bele életük legnagyobb háborúságába: a rájuk váró nagy csatán nemcsak az ő életük múlik, hanem az emberek és sárkányok jövője is.

 Az elsöprő sikerű Így neveld a sárkányodat alkotói eredetileg is trilógiának szánták művüket.

A hatalmas sikert követő folytatás szemkápráztató 3D-varázslata ragadja magával a nézőit a felhők közé, elképesztő légi csaták, különleges lények és nagy viccek közé!

Mozibemutató: 2014. június

Eredeti cím: How to Train Your Dragon 2.

Színes, szinkronizált amerikai animációs, családi film

Gyártó: DreamWorks Animation

Előzetes: http://bit.ly/IgyNeveldASarkanyodat2_teaser

 

  

oldalak:  1  2  3  4  5   ...  12  13  14  15  16  17   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat