.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  11  12  13  14  15   

 
Koltai Lajos operatőr mesterkurzusa Budapesten

November 15-16-17-én, háromnapos, térítésmentes mesterkurzust tart Budapesten Koltai Lajos és Baranyai László.  Filmvetítéssel egybekötött elméleti előadások mellett a két világhírű operatőr gyakorlati képzést is ad: a műtermi munka és a külső helyszínes, éjszakai forgatás rejtelmeibe egyaránt bevezetik a résztvevőket. Ez az első alkalom, hogy Koltai Lajos operatőr mesterkurzust vezet Magyarországon.

A HSC Stábiskola 2012. november 15-16-17-én háromnapos, térítésmentes mesterkurzust szervez Budapesten Koltai Lajos és Baranyai László, az Amerikai és az Ausztrál Operatőr Társaság tagjainak vezetésével. Az első napon a két mester elméleti előadásokat tart majd, illetve filmvetítéseken keresztül illusztrálják az operatőr szerepét a fimkészítésben. A későbbiekben a résztvevők egy közös történet, egy operatőri etűd megírását kapják feladatul, melyet a kurzus végére együtt le is forgatnak majd. A kurzus második napja különösen izgalmasnak ígérkezik, hiszen a hasonló képzésektől eltérő módon nem csak műtermi, de külső helyszínes forgatáson figyelhetik a diákok a két operatőr-géniusz munkáját. A Városligeti Tó, illetve a Vajdahunyad Vára kornyékén a két világhírű operatőr az éjszakai forgatás rejtelmeibe vezeti be a résztvevőket. A kurzus harmadik napjának a Színház és Filmművészeti Egyetem ad otthont, ahol is a műtermi munka mesterfogásait tanulhatják meg a diákok. A mesterkurzus új lehetőséget kíván biztosítani a Magyarországon működő összes filmképzésben résztvevő hallgató számára, hogy megismerkedhessenek más iskolák hallgatóival is és így valóban egy jövőbeli filmipar részesei lehessenek. A térítésmentes képzés minden érdeklődő számára nyitott. Jelentkezni a hsc@hscmot.hu e-mail címen lehet. 


 

Kultikus skandináv krimisorozat az AXN műsorán
Egy gyilkos ügy (The Killing ? Forbrydelsen)

Megrázó gyilkosság, politikai játszmák és egy nyomozónő, aki hajlandó a végsőkig elmenni, hogy megtalálja az elkövetőt - az AXN új sorozata, az EGY GYILKOS ÜGY (The Killing – Forbrydelsen) ínyenc dán krimi, amelyben a szövevényes bűnügy mellett egyéni drámák bontakoznak ki a sejtelmes koppenhágai ködből. Premier: november 13, kedd, 22.00

Az EGY GYILKOS ÜGY mesterien felépített, 20 részes, dán thriller sorozat, egy brutális koppenhágai gyilkosság története. Minden epizód egy napot mutat be a gyilkos utáni hajszából, amelyet folyamatosan erőszak és erősödő politikai nyomás vesz körül, miközben Koppenhága rejtett hatalmi játszmái is lelepleződnek. A történet egy ködös novemberi reggelen kezdődik, pár nappal Halloween után. Sarah Lund nyomozó, a gyilkossági osztály vezetője utolsó szolgálati napját tölti Koppenhágában - már új, svédországi életére készül -, amikor helyszínelésre hívják egy eltűnt kamaszlány ügyében. A lány szülei nem gondolják, hogy baj van egészen addig, amíg a nyomozók meg nem találják az áldozat megkínzott testét. Amikor pedig kiderül, hogy a gyilkosságnak köze van a koppenhágai polgármesteri székre pályázó politikus, Troels Hartmann választási kampányához, elkezdődik a rémdráma, ami örökre megváltoztatja a szereplők életét. Az EGY GYILKOS ÜGY a feszült tempójú nyomozás mellett érzékletesen, dokumentum-szerű hitelességgel jeleníti meg az áldozat családjának drámáját a gyönyörűen fényképezett skandináv környezetben. Az első évadot több mint 120 országban vetítették, így mára nemzetközi kultusz övezi és 2011-ben elnyerte a legjobb külföldi produkciónak járó BAFTA díjat. Ugyanebben az évben egy amerikai remake is készült belőle, az eredetihez képest mérsékelt sikerrel.

Az EGY GYILKOS ÜGY 2012. november 13-ától, keddenként 22.00 órától látható az AXN műsorán


 

Vígmozi október 23-án a Házi Színpadon

A Vígszínház rendhagyó módon emlékezik az 1956-os forradalomra. A legendás igazgató, színész és rendező, Várkonyi Zoltán születésének 100. évfordulója alkalmából a rendező 1956-ban készült, ám több évtizedre dobozba zárt filmjét vetítik este fél 8-kor, a Házi Színpadon.Jegyek 300 Ft-ért kaphatók a Vígszínház pénzárában.

Várkonyi Zoltán Keserű igazság című filmje az ötvenes évek első felének hiteles kordokumentuma, melynek különlegessége, hogy a leghosszabban betiltott magyar film, mely az ’56-os forradalom előtti hónapokban készült. A film forgatókönyvét a napról napra változó politikai helyzet folyamatosan átírta.
A történet egy erőltetett munkatempójú építkezésen zajlik, melynek képe hűen mintázza az ország akkori munkaszellemét. A cél: gyors és látványos fejlődés rövid időn belül. Az építésvezető hatalomvágya mindenkit eltipor, így az épület hirtelen süllyedése láttán sem állítja le a munkálatokat, melynek következtében halálos balesetek történnek.
Az 1956 nyarán elkészült film bemutatását a forradalom utáni kultúrpolitika nem engedélyezte, így a premiert harminc évvel később, 1986 októberében tartották, a forradalom harmincadik évfordulóján. A film utólagos premierjére – melyet Várkonyi Zoltán már nem érhetett meg – az egykori Filmmúzeum pincéjében került sor, melyen a színészek közül Bessenyei Ferenc, Gábor Miklós és Sinkovits Imre is megjelentek.

Rendező: Várkonyi Zoltán
Forgatókönyvíró: Kövesi Endre, Várkonyi Zoltán, Nádasy László
Zeneszerző: Fényes Szabolcs, Farkas Ferenc
Operatőr: Hegyi Barnabás

Szereplők:
Bessenyei Ferenc
Gábor Miklós
Ruttkai Éva
Szemere Vera
Molnár Tibor
Sinkovits Imre

 
 

Beatles kifulladásig
Filmvetítés és buli a Toldi moziban

Októberi Beatles-őrület: rendhagyó eseményt szervez a Budapest Film Kft. és a Toldi Klub október 27-én a George Harrison: Living in the Material World című film kapcsán.

Martin Scorsese kétszeres Emmy-díjas alkotása ritka és soha nem látott felvételeken keresztül mutatja be George Harrison életét, karrierjének és magánéletének örömteli vagy éppen fájdalmas pillanatait. A filmet Magyarországon először október 27-én láthatja a nagyközönség egy különleges Beatles-bulival megspékelve!

18:30     George Harrison: Living in the Material World filmvetítés 
22:00     Beatles kifulladásig. Akik a bulit garantálják: 
                Le Hjärta, Hó Márton és a Jégkorszak, 40 days, Slow&Vanis,  Psycho Galore

Jegyek a Toldi moziban kaphatók! További részletek: http://www.facebook.com/events/495826223770051/

A film hátteréről lásd külön cikkünket, melyben Scorsese és Lennon is megosztja gondolatait George Harrisonról: http://www.dolcsevita.hu/cikkek.php?id=314


 

Ízek palotája - nem csak ínyenceknek!

Mint a híresen remek francia komédiák általában, az Ízek palotája is több pikáns összetevőből áll össze egy komplett egésszé: végy egy kiskanálnyi intrikát, tégy bele egy csipetnyi szakmai féltékenységet, keverj hozzá jó sok romantikát – s finom fűszerezd humorral...

Hortense szülővárosa, Perigord híres séfe - mégis meglepődik, mikor a köztársasági elnök személyes szakácsává kérik fel. Minden ételért neki kell felelősséget vállalnia, s míg az Elysée-palota fantasztikus élettereit rója, embert próbáló ízelítőt kap a politika és hatalom fajsúlyos, mindent átszövő, intrikus világából. Míg ő elszántan törekszik a tökéletes ízkombinációk létrehozására, a körülötte lévők hol féltékenységtől, hol törtetéstől áthatva állítanak csapdákat, hogy kimozdítsák irigyelt helyzetéből

Színes, feliratos francia vígjáték. Magyarországi bemutató: 2012. október 25.

 


 

AGLAJA - Az életük egy hajszálon múlik
Új magyar-lengyel-román koprodukciós játékfilm

A film anya és lánya egymásrautaltságáról, a családjuk széthullásáról, az összetartozás nagyszerűségéről és átkáról, a felnőtté válásról szól – Aglaja szemszögéből. A történet valós eseményeket dolgoz fel, egy menekült kelet-európai artistacsalád kálváriáját meséli el Nyugaton. Ha porondon akarnak maradni, valami egzotikus mutatványt kell kitalálniuk. A különleges produkciót a mama, Sabina eszeli ki: a saját haján lóg a cirkusz kupolájában, miközben égő fákylákkal zsonglőrözik. Kislánya, Aglaja minden este retteg attól, hogy a mamája lezuhan. A mama halálától való félelem átszövi Aglaja életét. Pedig egy napon - a családi tradíciót követve - ő lesz „Az Acélhajú nő”. 

Szereplők: Ónodi Eszter, Bogdán Zsolt, Jávor Babett, Móga Piroska, Kamarás Iván, Jordán Adél, Lázár Kati, Bálint András, Kovács Gergely, Keresztes Tamás, Börcsök Enikő, Solténszky Ráhel, Molnár Piroska

rendező: Deák Krisztina

Forgalmazó: Ristretto Distribution és Katapult Film

Bemutató: 2012. október 11.


 

Angol és magyar felirat minden filmen a Cirko-Gejzírben

Szeptember 28-tól kezdve a Cirko-Gejzír moziban minden megjelenő filmet dupla felirattal vetítenek. (Hotel Mekong, Berberian Sound Studio, Barbara, Pardon, Szerelem, és így tovább...). Ez azt jelenti, hogy a magyar felirat alatt angol is lesz, megcélozva ezzel a Budapesten élő, angolul beszélő közönséget, valamint a nyelvtanulók széles táborát.


 

Kékpróba a Universal Channelen

Számos bűnügyi sorozatot láttunk már és számtalan rendőrsztorit filmesítettek már meg, a Kékpróba azonban mégis valami mást mutat, mint az eddigiek. Itt ugyanis a Rendőrakadémiáról frissen kikerült zsaruk történetét követheti szemmel az, aki a Universal Channel sorozatát választja. A csapatnak Torontó utcáin kell boldogulnia és a legújabb, harmadik évadban az is kiderül, milyen áldozatokkal és lemondásokkal jár ez a nem kis felelősséggel járó hivatás.

 A Kékpróba főhősei két éve végeztek a Rendőrakadémián és újoncokból szép lassan tapasztalt rendőrré válnak, bár jócskán van még mit tanulniuk. Mindegyikük szeretett volna fegyverekkel lőni, segíteni az embereken és rosszfiúkat elfogni, ez pedig sikerült. A kérdés csak az, hogy kinek milyen áron. Mennyire kellett feláldozni a boldogságukat, régi önmagukat, hogyan egyeztethető össze a hivatásuk a magánéletükkel.Andy McNallynek meg kell találnia az egyensúlyt a saját boldogsága és a hivatása között. Dov mindig is vérbeli zsaru akart lenni, autós üldözésekkel és lövöldözéssel, de az ő nézőpontja is megváltozott, amikor halálos szituációba keveredett. Traci detektív álmai is túl rózsaszínnek bizonyultak az évek alatt, ahogy Chris számára is keményebb diónak tűnik az, hogy elismert rendőr legyen. Gail még mindig próbál szülei árnyékából kilépni és egy új rendőr, Nick is feltűnik Torontóban, aki egykor katonaként szolgált. Szóval bőven tartogat izgalmat és rengeteg drámai fordulatot a Kékpróba legújabb, harmadik évada. A fiatal rendőröknek most azt kell megtanulniuk rutinos rendőrré válva, hogy a kaland és az élmény, ami ezzel a hivatással jár, nem minden. Egyszerre kell jó zsarunak és jó embernek lenniük, ami nem egyszerű.

 Kékpróba – szept. 18-tól minden kedden 22:30-kor a Universal Channel műsorán

 


 

Hófehérke bandita, a Mostoha esendő
Az Egyszer volt, hol nem volt mesés karakterei több kultúra hagyományait egyesítik

Mindannyian ismerjük a Grimm testvérek történeteit, gyűjtésük azonban a mesetörténelem csupán egy szelete. Az évezredes hagyományokra visszanyúló mesék kultúránként különböző variációkban élnek: Iránban Piroskát kisfiúként ismerik, Hófehérke néhol rablókkal cimborál, a Hamupipőke mese tanulsága pedig Kínában már az i.e. IX. században köztudott volt. Az Egyszer volt, hol nem volt sorozat mesés karakterei több kultúra variációit egyesítik, és emellett új vonásokkal gazdagítják az univerzális történeteket.

Az Egyszer volt, hol nem volt lenyűgöző fantasy sorozata vasárnaponként 20:15-kor az M1-en látható.

bővebben >
 


Dominic Monagham, a Lost sztárja újra brillíroz
Szeptember 9-én érkezik a Hiénák (The Millonaire Tour) az AXN Playerbe

Az AXN Playerben szeptember 9-én debütál a Lost hősének új sorozata, a Hiénák (The Millionaire Tour). A fordulatos történet különleges mini epizódokban tekinthető majd meg az AXN Player webes csatornáján, exkluzív online műsorként, elsőként Magyarországon. A trükkös történet alapja a ´millionaire tour´, egy Latin-Amerikában elterjedt emberrablási akció, melynek során a bűnözők dúsgazdag személyeket szabadítanak meg a túlzott jólét nyomasztó terheitől egy izgalmas utazás keretében. A vasárnapi premier után hétfőnkét érhetők el a legújabb részek, amelyek egyre váratlanabb fordulatokat tartogatnak a nézők számára.

Dominic Monaghan, a Lost sorozat romantikus hőse (Charlie Pace) ezzel az izgalmas kalandsorozattal tér vissza az AXN Playerben. A német származású amerikai színész számára a Gyűrűk Ura Trufa szerepe hozta meg az ismertséget, de a kedves hobbit után egyre többször láthattuk a sármos keménylegény szerepben. A Hiénák websorozatban is tökéletesen hozza a szerethető rosszfiú figuráját, amikor fényes nappal egy mit sem sejtő üzletembert rabol el társaival, hogy - lehetőleg feltűnés nélkül - csökkentsék annak bankszámláját. Az átlagosnak indult napon a szerencsétlenül járt járókelőt ATM automaták során viszik végig, hogy ne legyen feltűnő a pénzveszteség - de lehet, hogy a gazfickók ezúttal nem a megfelelő embert szemelték ki áldozatnak. A trükkös történet alapja a ´millionaire tour´, egy Latin-Amerikában elterjedt emberrablási akció. 

A csak az AXN Playerben látható websorozat csavaros sztorival, remek színészi gárdával és folyamatosan pörgő jelenetekkel operál. A Monaghan rajongók számára kötelező, a többieknek csupán kihagyhatatlan.


 

Fergeteges ?mozimurik? a Sziget Fesztiválon

Nincs még programja hétvégére? Mit szólna egy belföldi utazáshoz, kiváló magyar filmremekekhez egy szabadtéri moziban vagy egy pörgős nyári bulihoz a barátokkal? Esetleg mindez jöhet akár egyszerre is? Bizony jöhet! A Magyar Turizmus Zrt. ugyanis hangulatos, szabadtéri Turizmus Mozit üzemeltet a jubileumi Sziget Fesztivál keretébena nagyszínpaddal szemben lévő óriáskerék mellett, méghozzá „buli-központú” nyitva tartással. Mindez pedig annyit jelent, hogy a délutáni órákban a magyar filmgyártás kiemelkedő alkotásait és a hazai tájakról, izgalmas, felfedezésre váró úti célokról készített összeállításokat vetítenek a sátorban, kényelmes ejtőzési lehetőséget biztosítva ezzel az esti bulira „rápihenő” vendégek számára. A délutáni „matinét” követően aztán koncertfilmekkel és zenés turisztikai szpotokkal pörgetik fel a hangulatot, és beindul az „esti mozimuri”!


 

Francia vígjáték Almodóvar színésznőivel

A Szerelem a hatodikon női karaktereit olyan színésznők játsszák, akiket korábban kiváló spanyol rendezők filmjeiben csodálhattunk meg. Az filmben nyújtott teljesítményéért César-díjjal kitüntetett Carmen Maura például Pedro Almodóvar két munkájában is szerepelt: az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című klasszikusban és a 2006-ban bemutatott Volver-ben. Lola Duenas a Volver mellett Alejandro Amenábar A belső tenger című filmjében tündökölt. A női szereplőkkel kapcsolatos igazi különlegesség azonban, hogy a főszereplő Natalia Verbeke spanyol ajkú, de nem spanyol, hanem argentin születésű színésznő.

A Szerelem a hatodikon Párizsban játszódik az 1960-as évek első felében, abban az időszakban, amikor a spanyol bevándorlóknak különösen fontos szerep jutott a város képének és hangulatának alakításában. A történet Jean-Louis Joubert, a középkorú bróker (Fabrice Luchini) és felesége, Suzanne (Sandrine Kiberlain) nagypolgári háztartásában zajlik, amelynek jól megszokott rendjét csak az új bejárónő, Maria (Natalia Verbeke) érkezése borítja fel. A ház ura egy csapásra beleszeret a fiatal spanyol nőbe, és mindent elkövet, hogy a közelében legyen. A Szerelem a hatodikon augusztus 23-tól látható a hazai mozikban, magyarországi forgalmazója a Mozinet Kft.


 

A férfilét szabályairól indul sorozat az MTV Hungaryn

Tényleg annyira jó nők a modellek? Mikor lehet egy pasinak sárga járműve? Mit kell tennie egy igazi szárnysegédnek? Egyáltalán, mi az a szárnysegéd? Az igazi pasik tudják a válaszokat, vagy ha eddig nem voltak pontosan tisztában vele az MTV Hungary új sorozatából mindenki megtudhatja, mit is rejt a Pasikódex. Augusztus 12-én vasárnap minden kiderül, amit a srácoknak tudniuk kell. Napjaink legnagyobb komikusai, sportolói és szakértők segítenek eligazodni a férfilét bonyolult szabályrendszerében.

Hamarosan megérkezik az MTV Hungary műsorára minden férfi útikalauza, a Pasikódex! Bár a legtöbben úgy gondolják, a Kódex ismerete veleszületett tulajdonsága minden pasinak, mégis, gyakran előfordul, hogy bizonyos hím egyedek letérnek a helyes útról. Emiatt született meg az MTV augusztus 12-én, vasárnap, duplarésszel debütáló sorozata, amiben napjaink legnagyobb humoristái és sportolói, szakértők segítségével gyűjtik össze a Kódex pontos előírásait. Többek között kiderül, hogy sárga járművel csak akkor illik közlekedni, ha az egy Transformer, ahogy arra is fény derül, hogy a modellek csak csont és bőr szerencsétlenségek, de olyan fontos infót is megtudhat a néző, hogy miért durvább, ha egy nő csalja meg a párját, mint ha egy férfi teszi ugyanezt (segítség: mert a nőknek van tapasztalata abban, hogy nemet mondjanak a szexre). 

A Kódex létezését korábban más műsorokban is rebesgették, azonban eddig semmi biztosat nem tudhattunk róla. Említették az Old Schoolban és a Jersey Shore-ban is, ahogy érintőlegesen az Animal Planeten is foglalkoztak vele, amikor a hím emlősök általános, alapvető tulajdonságait mutatták be. Az MTV pedig végreösszeszedett minden rendelkezésre álló információt és egy teljes gyűjteményt mutat be a nézőknek, akik végre megtudhatnak mindent a szárnysegédek dolgától kezdve az ivás szabályaiig, vagy akár a karaoke etikettjéig. Sőt, még az is kiderül, hogy mitől válhat egy átlagos este egy „Cseszett jó éjszakává”!

A sorozat augusztus 12-én, vasárnap este 21:15-kor duplarésszel debütál az MTV műsorán, majd minden héten hétfőn este 21:15-től vetítik.


 

A nők többsége Bosszúra éhes

Gyűlölet, féltékenység és kegyetlenség: a Bosszú című sorozat két lebilincselő női karaktere válogatott praktikákkal teszi tönkre az ellenségeit, egészen addig, amíg egymás útjába nem állnak. A luxussal fűszerezett női hadjárat az elmúlt évben meghódította a világot. Premierje óta Amerikában a 18-34 közötti női nézők kedvence.

Victoria Grayson élete első pillantásra tökéletes: gyönyörű, mérhetetlenül gazdag, csodálatos családja van. Az idilli képet azonban hazugságok és titkok hálója tartja össze. Amikor az ismeretlen Emily behálózza a fiát, és sorra fájdalmas sebeket tép fel, minden erejét arra fordítja, hogy fenntartsa a látszatot és elüldözze a fiatal lányt. Félelme nem alaptalan, hisz a bájos szomszéd valójában azért tért vissza, hogy megbosszulja édesapja halálát, és tönkretegye „Hamptons királynőjének” életét. Bosszúhadjáratuk azonban nem egyszerűen a jó és a rossz összecsapása. Épp úgy, ahogy a kegyetlen Victoria Graysont is láthatjuk majd sebezhető áldozatként, Emily kíméletlen, sötét oldala is megmutatkozik előttünk.Épp ez a színészi kihívás volt az, ami Madeleine Stowe-t, a Victoria Graysont alakító Golden Globe-díjas színésznőt lenyűgözte, amikor megkapta a forgatókönyvet.

A társasági játszmák és a női csatározások köré épített történet a tévénézőket is meggyőzte. Amerikai premierjét több mint 10 millióan követték figyelemmel, műsoridejében azóta is a 18-34 éves női közönség első számú sorozata, maga mögé utasítva még az azonos időben futó CSI sorozatot is.

A Bosszú augusztus 22-én, szerdán 20.10-kor debütál az M1-en.  


 

Bel Ami - A szépfiú
Bemutató: 2012. július 5.

A Bel Ami Guy de Maupassant azonos című, 1885-ben írt regénye alapján készült. A nagyrészt Budapesten forgatott romantikus dráma szereplőgárdája kiemelkedő: Robert Pattinson partnereiként Uma Thurmant, Kristin Scott Thomast és Christina Riccit láthatjuk. A film hasonló módon építkezik, mint a hatalmas sikert aratott Veszedelmes viszonyok – a történeten átívelő intrika és a túlfűtött szexualitás mellett ízelítőt kapunk abból is, hogy kis tehetséggel és vonzerővel milyen magasra kerülhet valaki. Georges Duroy (Robert Pattinson – Alkonyat, Cosmopolis, Harry Potter és a Tűz Serlege) fiatal, jóképű, nagyon ambiciózus fiatalember. Leszerelt katonaként egy huszadrangú párizsi újságnál kap állást, s mivel nagyon rossz anyagi körülmények között él, bármit megtesz a kiugrásért. Külseje és sármja ellenállhatatlanná teszi - bárkit kihasznál, hogy a társadalmi ranglétrán egyre feljebb kerüljön. Törtetését három állandó partnere segíti. Az egymásról eleinte mit sem sejtő hölgyek végül az 1890-es évek egyik legsikeresebb férfijává emelik Georges-ot. A kezdetben kellemesnek ígérkező erotikus kalandok a férfi gátlástalansága révén egyre veszélyesebbekké válnak. Míg a nők csak a Szépfiúként emlegetik, a férjeknek ő lesz a legfőbb ellenség...

Forgalmazó: Ristretto Distribution. Bemutató: 2012. július 5.


 

Gillian Anderson, az X-akták sztárja a mozivásznon

Az X-Akták Scully ügynökeként hírnevet szerzett Gillian Anderson június 28-tól a Nővér című filmben szerepel, melyet Berlinben Ezüst Medve-díjjal tüntettek ki. Június 25-én, hétfőn este 9-kor a margitszigeti Holdudvarban a film premier előtt látható. A vetítés vendége Ursula Meier rendezőnő, aki a vetítés után örömmel válaszol a közönség kérdéseire

Az Emmy- és Arany Glóbusz-díjas színésznő természetesen nem először látható mozivásznon. A két X-Akták mozifilm mellett feltűnt például Az óriás (1998), Szeress, ha tudsz (1998) és Az utolsó skót király (2006) című alkotásokban. Nemrégiben komikus oldalával ismerkedhettünk meg: a nagy sikerű angol vígjátékban, a Johnny English újratöltvében (2011) Rowan Atkinson partnere volt. Legújabb filmjében, a Nővérben gazdag angol nőt alakít, aki a gyerekeivel svájci síparadicsomba látogat. Ott találkozik a rendkívül önálló 12 éves kisfiúval, Simonnal (Kacey Mottet Klein). A fiú azt az anyafigurát látja benne, ami soha nem adatott meg neki.

Simon (Kacey Mottet Klein) az alatta lévő sötét, sivár, ködös völgyben, az ipari városrészben él munkanélküli nővérével (Léa Seydoux). A kissrác egy jobb élet reményében mindennap felmegy a felvonóval a fényűző sí-világba, hogy a gazdag turistáktól sífelszerelést lopjon, majd szerzeményeit a helyi gyerekeknek adja el. Amikor egy minden hájjal megkent vendégmunkás (Martin Compston) partnerévé válik ebben, a felvonón tett utazásai beláthatatlanul veszélyessé válnak a kis tolvaj számára.

Ursula Meier (Otthon az úton) második nagyjátékfilmjével a Ezüst Medve különdíjat nyerte az idei Berlini Filmfesztiválon. Meier Magyarországra is elkíséri filmjét: a Nővér június 25-én, hétfőn este 9-kor a margitszigeti Holdudvarban premier előtt látható. A vetítés vendége a rendezőnő, aki a film után örömmel válaszol a közönség kérdéseire.

 A Nővér június 28-án kerül a hazai mozikba, magyarországi forgalmazója a Mozinet Kft. 

Botrányok és nyeremények a Universal Channel jóvoltából
Kövesd figyelemmel a Botrány című sorozatot és nyerj Ipad 3-at!

Olivia Pope és csapata egy kríziskommunikációval foglalkozó cég tagjaként a nemzeti elit kétes ügyeinek elsimításán, kényes titkainak palástolásán dolgozik. A minden eddiginél izgalmasabb fordulatokat tartogató Botrány című sorozat a Grace Klinika alkotójaként is ismert Shonda Rhimes nevéhez fűződik. A hazánkban május 8-án debütáló sorozat, az amerikai premiert követően csak a Universal Channelen lesz látható. Ennek apropójából a nézők egy exkluzív nyereményjátékon vehetnek részt, melyhez csupán pár kattintás szükséges.

Május 8-tól keddenként tarts Olivia Pope-pal, de addig is látogass el a Universal Channel Facebook oldalára, válaszolj az aktuális kérdésekre és ezzel szállj ringbe az egyedi ajándékok egyikéért 2012. április 26 – május 17. között. Csütörtökönként egy-egy szerencsés a Universal Channel ajándékcsomagját zsebelheti be, főnyereményként pedig egy 16 GB-os Ipad 3 -at sorsolnak ki a játék résztvevői között. Kattints a nyereményekért!  http://www.facebook.com/#!/universalchannelmagyarorszag

 


 

Nathalie második élete

Audrey Tautou egy szerencsétlen lúzerbe szeretett bele - legalábbis a május 10-én a mozikba kerülő Nathalie második élete című francia romantikus vígjátékban. 

Nathalie  (Audrey Tautou) fiatal, gyönyörű, munkamániás, kettétört életű nő. Férjét autóbalesetben vesztette el, s a tragédia óta érzelmeit elfojtva él. Markus (François Damiens), a munkatársa a legkevésbé sem mondható jóképűnek, ronda ruhákat hord, és általában véve egy rakás szerencsétlenség. Mégis ő az, akit Nathalie egy napon az irodájában - önmaga legnagyobb meglepetésére – váratanul megcsókol...Tettének következményeképp a pár sajátságos érzelmi utazásra indul: a munkahelyükön zárt ajtók mögötti vagy épp nyílt színi, heves, veszekedések majd hatalmas rózsacsokrok és szerelmes pillantások váltják egymást – ahogy az egy alakuló kapcsolatban gyakran előfordul - mindez természetesen a francia filmekre jellemző kedves, finom humorral fűszerezve.

A Nathalie második élete az újjászületésről, és a szerelem rendkívüli erejéről mesél. A fim méltó adaptációja David Foenkinos tíz rangos irodalmi díjat begyűjtő regényének.

  

A munka hősei: idióta haverszitkom a Comedy Centralon

Rendkívül pihent haverok, akik nem vetik meg a könnyűdrogok használatát és egy kicsit sem munkamániások. A Comedy Central egyik legsikeresebb sorozata, A munka hősei április 20-án debütál a magyar humorcsatornán. 

Három kicsit sem munkafüggő idióta fiatal nap mint nap felveszi a harcot a – dolgozó emberekre jellemző – hétköznapokkal. Nincs túl könnyű dolguk, hiszen legtöbbször a másnaposság ellen is küzdeniük kell; amikor azonban kivételesen nem, hőseink minden alkalmat kihasználnak, hogy csúnyán betépjenek. Persze a fű mellett egymás vérét is szívják kegyetlenül, a poénok pedig garantáltan betalálnak.A munka hősei (eredeti címén: Workaholics) külföldön már arattak. A sorozat 800 ezres kezdő nézettséggel nyitott, nézőtábora minden héten nőtt, végül 1,5 millió nézővel zárt, a második évad kezdő epizódja pedig már 2,1 millió rajongót ültetett a képernyő elé. Munkára fel! 


 

Megnyílt a 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál
 
A 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált Paul Weitz Mocsokváros utcáin (Being Flynn) című filmjének magyarországi premierje nyitotta meg április 12-én, csütörtökön az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A filmben a kétszeres Oscar-díjas Robert De Niro a különc, nagydumás Jonathan Flynnt alakítja, aki elhagyja feleségét (a négyszeres Oscar-jelölt Julianne Moore) és gyermekét, Nicket (A család kicsi kincséből és a Vérző olajból ismert Paul Dano), majd börtönben köt ki, szabadulása után pedig évekig taxisofőrködik. Egyre többet iszik, egyre lejjebb csúszik, ám egy hirtelen ötlettől vezérelve tizennyolc év után felkeresi önmagát íróként kereső fiát. AMocsokváros utcáin a szülő és gyermek közötti elszakíthatatlan kötelékek és kibékíthetetlen konfliktusok, apa és fia művészi törekvéseinek története, melyet közösen írnak. A filmet április 19-től vetítik a magyar mozik, forgalmazza a Bing Bang Media.

 

oldalak:  1  2  3  4  5   ...  11  12  13  14  15   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat