.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  11  12  13  14  15   

 
A Quimby klipje is debütál a Titanicon

Az a:normal sessions egy 2010-ben alakult újgenerációs zenei projekt, melyben a zene és a film egyedi módon találkozik, élő zenei videoklipek formájában. Az élő előadás és a videoklip egybemosásával és ismert hazai és külföldi együttesek közreműködésével a csapat olyan egyedi zenei videókat valósít meg, amelyek egyszerre használják ki az élő esemény izgalmát és az előre megkomponált vizuális koncepció erejét.

A csapat új munkái közül a Quimby, a Hangmás és a Lajkó Félix videó premierjére kerül sor április 20-án 19:30-kor az A38 hajón, a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Rövidre vágva szekciója keretén belül.


 

Húsvéti sorozatmaratonok az AXN műsorán

Az AXN tévécsatorna nyuszik és tojások helyett különleges sorozatmaratonokkal teszi izgalmasabbá a húsvéti ünnepeket. Ha korábban lemaradtunk kedvenc sorozatunk epizódjairól, most felzárkózhatunk, hiszen az áprilisi hosszú hétvégén érkezik a Doktor House 6. évada, feleleveníthetjük a Missing – Elrabolva című széria első epizódjait, valamint ismét találkozhatunk Carrie Wells ex-rendőrnővel, a Felejthetetlen című krimisorozatban.

Az AXN valódi csemegékkel várja régi és új nézőit a húsvéti hosszú hétvége ideje alatt is. A csatorna április 7-től többek között újravetíti Doktor House 6. évadjának epizódjait (1-22 epizódok), így könnyedén felidézhetjük az antiszociális doktor briliáns diagnózisait, szokatlan, kreatív problémamegoldó képességét valamint páratlan gyógyítói ösztöneit is.  Műsoron: április 7-én és 8-án 12:00-tól 20:00-ig illetve 9-én 14:00-tól 20:00-ig folyamatosan.

Kedvenc cinikus dokink mellett találkozhatunk Beccával is, (Ashley Judd) akinek férje tragikus halála óta egyetlen fia, Michael jelenti a világot. Amikor a fiú visszautasíthatatlan ösztöndíjat nyer a varázslatos Rómába, Becca nem tarthatja vissza féltett gyermekét, engedi elutazni. Aggodalmai azonban beigazolódnak, mikor Michaelnek nyoma vész. A volt elit CIA-ügynök anya nem ül otthon karba tett kézzel, hanem nyomozni kezd. Régi sebeket feltépve, ügynöki képességeit a végletekig kihasználva, lehetetlent nem is merve indul fia keresésére. Bárki álljon a fiú eltűnése hátterében, hamarosan rá fog jönni: egy anyával nem lehet packázni! Vetítésre kerül: 1. évad 1-4 epizódok. Műsoron: 7-én és 8-án 10:00-tól 12:00-ig folyamatosan

Húsvét hétfőn visszatér a képernyőre Carrie Wells (Poppy Montgomery) rendőrnő is, aki egy véletlen folytán újra találkozik ex-barátjával. A New York-i zsaru meggyőzi Carrie-t, hogy egy különös  betegség folytán kialakult, elképesztő memóriáját hasznosítsa a bűnüldözésben. Vetítésre kerül: 1. évad 8-15. epizódok. Műsoron: 9-én 6:00-tól 14:00-ig folyamatosan

Az AXN fenti műsorai HD minőségben is elérhetők az AXN HD csatornán


 

A svéd Play nyerte a Titanic fesztivál fődíját

A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál fődíját évről évre egy háromtagú nemzetközi zsűri ítéli oda, melyet idén Stefan Laudyn, a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Kocsis Ágnes filmrendező és Muhi András producer alkotja. A zsűri indoklása szerint a 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Hullámtörők-díjat "egy látszólag tökéletes társadalom következetes és felzaklató portréjáért" a PLAY (r.: Ruben Östlund) című svéd filmnek adja.
A 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját Geoffrey Enthvoven Hasta la vista című filmje kapja. A nézők 5-ös skálán szavazhattak a filmekre, a nyertes film 4,78-as átlaggal nyerte a legkedveltebb filmnek járó kitüntetést.


 

Együtt az ég alatt
színes német film, április 5-től a mozikban

Bárki azt mondaná Marthára, hogy kiegyensúlyozott, boldog, mindene megvan. Szeret tanítani, rengeteg barátja van, és mindezek felett ott van neki Paul. A férfi, aki szereti, és akivel már évek óta együtt él. Paul oldalán a pozitív, energikus Martha nem fél a jövőtől. Amikor azonban két rendőrnő csönget be hozzá, pár szóval szétszakítják az életét.

Az öngyilkosságot elkövető Paul egy fantom, akinek az élete hazugság volt. Miközben próbál megbirkózni a tragédiával, találkozik Alexanderrel, és a férfi kezével tett egyszerű gesztusa elegendő ahhoz, hogy Paulra emlékeztesse. Vajon Alexander ki tudja tölteni azt az űrt, amit Paul hagyott maga után? Nem ismerve Martha korábbi életét, Alexander beleszeret. Hamar beleszoknak a párkapcsolati rutinokba: színházba járnak, együtt vacsoráznak, Alexander kulcsot kap a lakáshoz. Azonban ha van közös jövőjük Alexanderrel, Marthának meg kell találni az utat múltja feldolgozásához…

Irta és rendezte: Jan Schomburg. Szereplők:Sandra Hüller, Georg Friedrich, Felix Knopp


 

Dopeman a Nyócker 8D-ben
Végre helyükre kerültek a dolgok, hisz a legautentikusabb VIII. kerületi előadó, hazánk alternatív köztársasági elnöke, DOPEMAN bekerült az április 5-én a mozikba kerülő NYÓCKER 8D című 3Ds filmbe. 

„Sajnos anno a Nyócker munkálataiból kimaradtam, annak ellenére, hogy nálam autentikusabb VIII. kerületi előadó nem nagyon mászkál a pesti flaszteron.” – nyilatkozta a rapper-producer. Ezen az áldatlan állapoton változtatott Novák Erik, az újravágott, 3Ds NYÓCKER 8D kreatív producere, mikor felkérte a „nép hangját”, hogy ElnöKúr Bazmeg című műve bekerüljön a filmbe. Hazánk alternatív köztársasági elnökének nagy port felvert opusa a filmben a politikus-verés jelenet alatt lesz majd hallható. A VII. kerületi ügyészség tavaly december elején rendelt el nyomozást Dopeman "himnusza" ügyében, de idén februárban megszüntették az eljárást, hisz bizonyítottá vált, hogy nem valósult meg a nemzeti jelkép megsértése bűncselekmény. 2012. március 8-án az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (Milla) alternatív köztársasági elnöknek választotta Dopemant. A szavazás az interneten zajlott, melynek döntőjébe végül heten kerültek be. A filmről olvashatnak előzetesünkben: http://www.dolcsevita.hu/rovatok.php?r=9


 

Foglalj területet a Nyóckerben - és a film díszbemutatóján

Ki a jobb? Te, vagy A Lóri, Badár Főtörzs esetleg Guszti bá? A NYÓCKER 8D játékban kipróbálhatod magad. Hívd ki és nyomd le az őslakosokat, foglald el az egész Nyóckert – tudod, olaj van alatta! Ha jól játszol és szerencséd van, a film díszbemutatóján is helyet foglalhatsz!

A budapesti dzsungel mélyén, a nyolcadik kerületben egy csapat gyerek, cigányok, magyarok, egy kínai és egy arab arra szövetkezik, hogy a lehető leggyorsabban rengeteg pénzt állítson elő. A kölykök egy zseniális ötlet segítségével visszarepülnek az időben, és a földtörténet őskorában olajat fakasztanak a leölt mamutok hulláiból. A Nyócker alatt hatalmas olajmező képződik, és a gyerekek pillanatok alatt mesés gazdagságra tesznek szert. Ha te is pályáznál egy kis lóvéra, próbáld ki a NYÓCKER 8D játékot a film FB oldalán, és próbáld ki magad! A szórakoztató és nagy sikerélményt nyújtó játékban kihívhatod a legsötétebb kerületben élő legkeményebb arcokat: a tökös parasztbűnözőt, Csorba Károlyt, Guszti bát, Lakatos Ricsit, Lakatos Marit, a kocsmárost, A Lórit, a rendfenntartó erők részéről Badár Főtörzset, vagy ha gyengébb ellenfélre vágysz, Vizy Béluskát. Ki a jobb, te vagy néhány fiatalkorú bűnöző, korrupt fakabát, testét áruló csaj? Ha lenyomod az őslakosokat, és elfoglalod a kocsmát, a gyroszost, a sexshopot, az iskolát, a teret, a parkolót és a lakásokat, tiéd az egész Nyócker és így az össze olaj, persze! Ha jól játszol és szerencséd van, te lehetsz a nyócvannyóc nyertes egyike, aki részt vehet a film premier előtti díszbemutatóján április 3-án a Corvin moziban! A játék alapját adó film teljesen újravágva, vadonatúj jelenetekkel és meglepetés zenékkel a Lakatos és Csorba Kft. forgalmazásában NYÓCKER 8D címmel, április 5-étől 3D-ben látható a hazai moziban.

Játék: http://www.facebook.com/Nyocker8D?sk=app_134643243283838


 

Missing - Elrabolva
Új, akciódús sorozat

Az amerikai premiert megelőzve, március 15-én 22:15-kor debütál a Missing - Elrabolva c. vadonatúj sorozat az AXN csatornán. Az akciódús sorozat főszereplője Ashley Judd, aki ügynöki képességeit és tapasztalatait felhasználva indul elrabolt fia megkeresésére. A sorozatot részben Magyarországon forgatták.


 

Jön a Nyócker 8D
A tavaszi szünet "hivatalos" támogatója

Nyóc évvel ezelőtt, 2004-ben elkészült az első magyar gettórajzfilm, egy visítva röhögős történetet Budapest leghírhedtebb kerületéről, ami letarolta a világ animációs fesztiváljait és igazi kult filmmé vált itthon. Azóta felnőtt egy újabb generáció, akik már máshogy látják a világot. Ezért 2012-ben visszatérünk hajdani piroslámpás kerületünkbe, de immár 3D-ben! A NYÓCKER 8D teljesen újravágva, kicsit lerövidítve, vadonatúj jelenetekkel április 5-étől látható a hazai moziban.

A budapesti dzsungel mélyén, a nyolcadik kerületben egy csapat gyerek, cigányok, magyarok, egy kínai és egy arab arra szövetkezik, hogy a lehető leggyorsabban rengeteg pénzt állítson elő. Pénz persze mindig kell. De mire kellhet nagyon sok pénz? A cigány Ricsi és a magyar Julika egymást életre-halálra gyűlölő szüleit kell kibékíteni a földi javakkal, hogy a két szerelmes a gazdagság árnyékában végre egymásé lehessen. Egy ideig megy minden, mint a karikacsapás: a piti kis bűnözők és a korrupt rendőrök háta mögött a gyerekek azt használják, ami van nekik: az eszüket, a fantáziájukat és az ügyességüket. Túljárnak minden és mindenki eszén. Szegénység, kurvák, stricik, gravitáció, tér és idő nem számít. A lassan összecsiszolódó kölykök egy zseniális ötlet segítségével visszarepülnek az időben, és a földtörténet őskorában olajat fakasztanak a leölt mamutok hulláiból.A Nyócker alatt hatalmas olajmező képződik, és a gyerekek pillanatok alatt mesés gazdagságra tesznek szert. Az üzlet beindul. Rambo DVD díszkiadásban, ötcsillagos sulibüfé, arany rolex mindegyikük kezén, Szinyei-Merse Majálisa rajzórára bevitt feladatként. A szülők természetesen gyanút fognak, de ami ennél rosszabb, gyanút fog a világ is. A hirtelen felbukkanó rengeteg olaj zavart okoz a gépezetben és a nagyhatalmak nyomozásba kezdenek. A Nyócker körül szűkül a kör..

A zenei betéteket LL Junior, a Ludditák, a Modul & Dermot, Ogly-G., CopyCon, GanXsta Zolee, a Balkán Fanatik, a Spacecafe és a Kamikaze adják elő. A film szereplői L.L Junior, Szabó Győző, Gryllus Dorka, Fullajtár Andrea, Gesztesi Károly, Pindroch Csaba, Badár Sándor, Szacsvay László és Ganxta Zoli hangján szólalnak meg, és néhányuk az arcvonásait is kölcsönözte a karakterének. 

A legszebb dolog
Nőnapi film, nemcsak nőknek

A Frankofón filmnapokon nagy sikert aratott A legszebb dolog című francia film március 8-ától látható a hazai mozikban. A nemrégiben hazánkban járt Rémi Bezançon alkotása őszintén, tabuk nélküli, humorral és bájjal beszél párkapcsolatról, gyermekvállalásról. Egy ellenállhatatlan nőnapi film, nem csak nőknek!

Pár nappal a rendező, magyarországi látogatása után, március 8-án, csütörtökön kerül a mozikba A legszebb dolog című francia film. Az időzítés nem véletlen, hiszen Rémi Bezancon rendező egyik legtermészetesebb alkotásának középpontjában maga az élet áll, egy elragadóan vonzó, fiatal és olykor esendő nő, Barbara (Louise Bourgoin) interpretálásában. Barbara (Louise Bourgoin) és Nicolas (Pio Marmaï) egy csendes téli estén találkoznak először, a fiú munkahelyén egy párizsi videotékában. Kapcsolatuk nagyon hamar szárba szökken olyannyira, hogy megfékezhetetlen szerelmük, összeköltözésük után rövid idővel meghozza gyümölcsét, a legszebb dolgot egy pár életében. Gyermekük megérkezése után azonban mindkettejükben komoly kérdések vetődnek fel: Vajon lehet e, ugyanolyan hévvel folytatni egy kapcsolatot, miközben gyereket nevelnek? Vajon lehet e, az álmaink után menni, miközben egy csecsemő várja, hogy tisztába tegyék?

A Frankofón Filmnapokon nagy sikert aratott alkotás az idei év egyik legőszintébb, legszerethetőbb darabja, mely olyan tabu témákat is bátran feszeget, mint a terhesség utáni szexuális étvágy. A film sikerét azonban mi sem bizonyítja jobban, minthogy Franciaországban ezidáig 600.000 látták, hazánkon kívül pedig közel 80 országban tervezik bemutatni.
 

oldalak:  1  2  3  4  5   ...  11  12  13  14  15   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat