.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  12  13  14  15  16   

 
Tango Libre ? Szabad a tánc

Bár országos moziforgalmazásba csak március 21-én kerül, a Frankofon Filmnapok keretében március 4-én, hétfőn 19.00-kor, illetve március 7-én csütörtökön 21 órakor, premier előtt látható a Tango Libre – Szabad a tánc című film az Uránia Filmszínházban. Az izgalmakkal teli romantikus filmre amatőr tangótáncosok flashmobbal hívták fel a figyelmet.

A belga-francia romantikus film főhőse JC (François Damiens – Nathalie második élete) a szabályokat messzemenően betartó, gátlásos, kicsit szerencsétlen és nagyon magányos börtönőr. Egy argentin tangó tanfolyam és az ott megismert gyönyörű nő, Alice (Anne Paulicevich) viszont megváltoztatja a férfi életét. Még élénken él benne az előző esti tánc emléke, amikor másnap újra találkozik a nővel, de rendhagyó körülmények között: a börtön látogatótermében. Alice két bentlakóhoz jött: Fernand-hoz (Sergi Lopez – A faun labirintusa) és Dominichez (Jan Hamenecker), akik régi barátok és bűntársak. Az egyikük Alice férje, a másikuk a szeretője. JC-t lenyűgözi a vágyait követő nő, és annak ellenére, hogy a börtön szabályai szerint tilos a bentlakók családjával ismerkedni, ő képtelen ellenállni a kísértésnek. Ami ártatlan tangónak indult, most fenekestől felforgatja az életét és merőben szokatlan édesnégyeshez vezethet.

A 2012-es Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon különdíjban részesült, majd a Varsói Filmfesztivál fődíját elnyerő Tango Libre – Szabad a tánc a Frankofon Filmnapok keretében március 4-én (hétfőn) 19.00-kor, illetve március 7-én (csütörtökön) 21 órakor látható az Uránia Nemzetközi Filmszínházban. A film március 21-étől látható a hazai mozikban. 

Született gengszterek

A Született gengszterek - Stand Up Guys néhány visszavonult gengszter érzelmekkel teli akció-vígjátéka – főszerepben az Oscar®-díjas Al Pacinóval, Christopher Walkennel és Alan Arkinnal. Triójuk egyetlen, megismételhetetlen éjszakára áll össze, hogy aztán mindent felforgassanak. „A Született gengszterek sosem billen át érzelgősségbe, vagy olcsó szentimentalizmusba. Szórakoztató, mégis felkavaró ábrázolása egy tragédiába hajló éjszakának... Pacino, Walken és Arkin kiemelkedően jó alakítása.” – Duane Byrge, The Hollywood Reporter.

Val (Al Pacino) 28 kőkemény évet töltött börtönben, mert nem adta fel bűntársait. Legjobb barátja, Doc (Christopher Walken) várja szabadulásakor; s első útjuk a régen látott harmadik cimborához (Alan Arkin ) vezet. Barátságuk épp oly erősnek tűnik, mint a börtönévek előtt, Val teljes erővel veti magát az addig nélkülözött élvezetekbe. Mégis, érzi, hogy valami nincs rendben, s hogy egyik társa vele kapcsolatos megbízást kaphatott. Hiába tölti gyönyörű nőkkel az idejét, hiába fog ismét fegyvert a kezében, s utazik luxusautókban, elkerülhetetlenül szembe kell néznie múltjának egyik főszereplőjével, a volt maffiafőnökkel...

 Forgalmazó: ADS Service Kft. 

Magyarországi bemutató: 2013. március 7. 

Világsztárokkal készül az Oscar-gálára a Universal Channel

Február 24-énrendezik meg Los Angelesben a filmes világ legrangosabb eseményét, az Oscar díjátadást. Ebből az alkalomból a Universal Channel olyan klasszikusokkal készíti fel a nézőközönséget a rajtra, amik megjelenésükkor a hozzáértők és a moziba járók  elismerését is kivívták, végül azonban győzedelmeskedni nem tudtak. Kevin Costner és Michael Douglas neve által fémjelzett produkciókkal hangol a csatorna egész februárban a nagy eseményre.

Oscar lázban ég a Universal Channel. Február 2-án Michael Douglas filmjével kezdi a csatorna, ami politikai dráma a javából! Az 1995-ös Szerelem a Fehér Házban a világ egyik legbefolyásosabb emberének hétköznapjaiba enged betekintést, mégpedig az elismert tévés és filmes író, Aaron Sorkin szemüvegén keresztül. Sorkin olyan sorozatokat és filmeket jegyzett karrierje során, mint a két Golden Globe-ot és 26. Emmy-t nyert Az elnök emberei vagy a Charlie Wilson háborúja, amik a közélet olyan aspektusairól rántották le a leplet, amiket csak az igazi bennfentesek ismerhetnek. Michael Douglas-szel, Martin Sheen-nel és a Vissza a jövőbe trilógiából ismert Michael J. Fox-szal karöltve a Szerelem a Fehér Házban Andrew Shepherd elnök zavaros magánéletén keresztül mutatja be, milyen fontos szerepet tölt be a látszat fenntartása és a múlt titkainak elrejtése egy közszereplő életében.

A politikai játszmák helyét február 9-én fegyverdurrogtató cowboyok veszik át, Wyatt Earp a mai napig az amerikai történelem egyik leghírhedtebb békebírója, aki a kor vonatrablóinak és a postakocsikat fosztogató bűnözőknek az elkapására specializálódott, miközben neki is meggyűlt olykor a baja a törvényszolgákkal. Clint Eastwood mellett talán csak Kevin Costner tudja ilyen hihetően hozni a klasszikus western hős karakterét, Costner pedig ebben az 1994-es filmben igazán brillírozik. 1995-ben a legjobb operatőr díjára jelölték a Wyatt Earp-öt az Oscaron. A család fontosságáról és a becsületről szóló sztori pedig univerzális értékeket közvetítve hozza el a nappalikba a kor Amerikáját, amikor érdemes volt kétszer is a háta mögé néznie az embernek, mielőtt leült volna egyet pókerezni. A filmben olyan világsztárok teszik tiszteletüket, mint a Superman-filmek gonosz és nagyon kopasz Lex Luthora, Gene Hackman, Dennis Quaid, és Isabella Rossellini.

Február 16-án Amerika leghíresebb osztrákja, a testépítőként is ismert Arnold Schwarzenegger főszereplésével jön a Junior című szintén 1994-es vígjáték, ami formabontó és abszolút tabunak számító témával sokkolta a közönséget. A köpcös Danny DeVitóval társulva a Terminátor-filmek sztárja megvillantja női oldalát is a tévéképernyőkön. Na, persze nem skót szoknyában fog parádézni a mindig izmos Schwarzenegger, ehelyett egy olyan kísérletnek veti alá magát, aminek köszönhetően megtapasztalhatja, milyen az élet egy másik nézőpontból. Kideríti, milyen nehéz feladat is az anyaság. Mindig érdekes azt látni, amikor egy akcióhős megmutatja emberibb oldalát a nézőközönségnek.

A hónapot február 23-án egy epikus történelmi drámával, a Robin Hood, a tolvajok fejedelmével zárja a Universal Channel, amiben a vadnyugati hős poncsója helyett a gazdagokat fosztogató íjász kosztümét felöltő Kevin Costner játssza a főszerepet, aki így már a második szuperprodukcióban  tűnik fel a hónapban a Wyatt Earp után a csatornán. Az alkotásban szerepel Amerika egyik legnépszerűbb afroamerikai színésze, Morgan Freeman is, de a rendkívül jól játszó, a Harry Potter filmekben Perselus Pitont alakító, 1992-ben ezért a szerepéért BAFTA-díjat kapott Alan Rickmant is öröm lesz nézni Nottingham hercegeként. A listának pedig ezzel koránt sincs vége, hiszen a mellékszereplők közt van Sean Connery is.

 

Klasszikusokkal készít fel az Oscarra a Universal Channel – februárban minden szombaton, este 21:00-tól!


 

Die Hard - Drágább, mint az életed
Bemutató: 2013. február 14.

Igazi New York-i zsaru: kopott, fáradt, de a humora és a bátorsága a legváratlanabb helyzetekben sem hagyja cserben. John McClane hadnagy (Bruce Willis) megtudja, hogy a fia, Jack (Jai Courtney) bajba került Moszkvában, és bár régóta nem beszélnek egymással, habozás nélkül a segítségére siet – és természetesen a küzdelem legközepében találja magát. McClane többnyire véletlenül keveredik a terroristák útjába, a fia viszont mindig tudja, mit csinál: és ő sem ijed meg könnyen. Két generáció együtt száll szembe a lehetetlennel: New Yorktól Moszkváig és tovább, egészen Csernobilig…

A legendás, különleges hírű és különleges humorú akciófilm-sorozat legújabb része Budapesten készült.

Főszereplők: Bruce Willis, Jai Courtney, Sebastian Koch valamint Kamarás Iván, Árpa Attila, Ganxsta Zolee, Növényi Norbert. Forgalmazza az Intercom. Bemutató: 2013. február 14.


 

Dustin Hoffman filmet rendez
A Kvartett - A nagy négyes január 24-étől a hazai mozikban

Korunk egyik legnagyobb filmszínésze, az idén 76. születésnapját ünneplő, kétszeres Oscar-díjas Dustin Hoffman a napokban debütál rendezőként a hazai mozikban. Január 24-étől láthatja a közönség a Kvartett - A nagy négyes című humorral teli, szívet melengető vígjátékot, Maggie Smith-szel a főszerepben.

Ki tudja, Dustin Hoffman talán soha nem fog rendezésbe, ha a Szerelem második látásra forgatásán nem köt életre szóló barátságot a film operatőrével, John de Bormannel, aki a közös munka alatt folyamatosan azt duruzsolta a fülébe, hogy mivel ismeri a színészség kvintesszenciáját, muszáj rendeznie.. A kétszeres Oscar-díjas színész-óriás pedig pontosan fel tudja idézni azt a pillanatot, amikor John de Borman végül előállt a farbával: „Egyszer felhívott telefonon. Először boldog új évet kívánt, majd mintegy lezárásképp csak úgy mellékesen odavetette: Apropó, vállalhatnál egy szkriptet, amit én szeretnék fényképezni, és itt szeretném fényképezni, mert szeretem Londont, és van egy házunk itt.” Hoffman végül ráállt, hogy elolvassa a Ronald Harwood 1999-ben írt színdarabja, A nagy négyesből írt forgatókönyvet, ami nagy hatást gyakorolt rá: „Emlékszem, repülőn olvastam el és mikor befejeztem, a feleségem rám nézett, látta a könnyeimet, és megkérdezte, miért sírok. Annyit mondtam: Ezt muszáj elolvasnod! Sosem sírok mostanában; elég szigorú kritikus vagyok.”

 Mikor megkezdődött a forgatás, Hoffmannak bizony nem volt könnyű dolga a kamera másik végén. „Fogalmam sem volt, hogy a producer és a rendező közelében elhelyezett gépnek köze nincs ahhoz, amit a vásznon látsz.” – idézi fel élményeit, majd hozzáteszi:„Nem te fejezed be a saját filmed, az fejez be téged. Nem hiszem, hogy zsigerileg megértettem volna mindezt, ha nem kerülök ebbe a pozícióba.”Arról, hogy rendezőként hogy dolgozott Hoffman, a film egyik szereplője, Billy Connolly így mesél: „Dustin briliáns rendező, mert briliáns színész, ezért úgy rendez, mint egy színész.”

A Kvartett - A nagy négyes-ben Jean (Maggie Smith – Harry Potter-sorozat, Gosford Park) igazi dívaként érkezik aktuális fellépése színhelyére: az idős operaénekesek számára működtetett otthonba. Az intézmény lakói minden évben koncerttel ünneplik Verdi születésnapjának évfordulóját. Jean beköltözésével újra együtt a Rigoletto világhírű kvartettje, s így kézenfekvőnek tűnik, hogy összeálljanak a gálaestre, és újra együtt előadják felejthetetlen produkciójukat. Az előkészületek állóvizét azonban jócskán felkavarja, hogy a múltból piszkos kis titkok és fájó sérelmek kerülnek napvilágra. A történet kapcsán Dustin Hoffman megjegyezte:„Ahogy öregszik a tested, egyre sebezhetőbbé válsz, de én mindig hittem, hogy a lelkem gazdagodhat.”

Dustin Hoffman első rendezése január 24-étől feliratos és szinronizált változatban az ADS Service Kft. forgalmazásában egyaránt megtekinthető lesz a magyar mozikban. 


 

Öt Oscar-jelölés: Django elszabadul

A legjobb film, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb operatőr és legjobb hangvágás kategóriában jelölték a idei Oscar-díjon Quentin Tarantino legújabb filmjét, a Django elszabadul címűt.

Tarantino több mint másfél évszázadot ment vissza az időben, a Django elszabadul a XIX. század első felében, a rabszolgatartás korában játszódik, Amerikában. A történelmi hűséget persze senki se kérje számon: Tarantino egy sajátos, karikatúraszerű világot teremt, magát fogorvosnak kiadó német fejvadásszal és szipkával pojácáskodó főgonosszal. A két és háromnegyed órás film azzal indul, hogy King Schultz (Christoph Waltz,) felszabadítja Djangót, a rabszolgát (Jamie Foxx), mert csak ő segíthet neki három gonosztevő felkutatásában. Miután első közös küldetésük véget ért, együtt folytatják tovább a fejvadászatot, majd felkeresik Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) birtokát, hogy kiszabadítsák Django ott szolgáló feleségét (Kerry Washington). Ahogy Tarantino összes filmjében, természetesen a Django elszabadulban is tombol a látványos erőszak, de a rendező azt mondja, egyáltalán nem esett túlzásba: "Ami a rabszolgaság idején ténylegesen zajlott, az ezerszer durvább, mint amit a filmben mutatok. Szóval szerintem még az sem lenne túlzás, ha ezerszer erőszakosabb lenne a filmem, hanem akkor lenne valósághű. Aki nem bírja, az nem bírja. De olyan filmet sem akartam csinálni, mint a Schindler listája, hanem valami szórakoztatóbbal próbálkoztam. Kétféle erőszak van a filmben: a tényleges brutalitás, amit a rabszolgák 245 éven keresztül elszenvedtek és Django bosszúja. Ez pedig filmes erőszak, vicces és szórakoztató és élvezetes, pont az, amit a nézők várnak".

Magyarországi bemutató: 2013. január 17. Forgalmazza az Intercom 

Tarr Béla retrospektív a Cirko-Gejzírben

A Cirko-Gejzírben már hagyományosnak számító Tarr Béla retrospektívet idén is december elején rendezzük meg. A rendező összes nagyjátékfilmjét felsorakoztató esemény csúcspontja ez alkalommal is a vasárnapi Sátántangó vetítés lesz. 
Program:
dec 6., csütörtök
17: 45 A londoni férfi
20: 00 A torinói ló

dec 7. péntek 
18:00 Szabadgyalog
20:30 Őszi almanach

dec 8. szombat
14:15 Családi tűzfészek
16:00 Panelkapcsolat
17:45 Kárhozat
20:00 Werckmeister harmóniák

dec 9. vasárnap
14:00 Sátántangó  

Fotópályázat: Nyerj korzikai gyalogtúrát a Samsarával!

December 20-án kerül a mozikba a Világok arca: Baraka alkotóinak új filmje, a SAMSARA - A LÉT ÖRÖKÖS KÖRFORGÁSA. A premierhez kapcsolódóan a forgalmazó ADS Service és az utazom.com fotópályázatot hirdet, melynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a természet értékeire és a Föld kulturáinak sokszínűségére. A beküldési határidő december 5-e, a fődíj egy 12 napos korzikai gyalogtúra.

A SAMSARA - A LÉT ÖRÖKÖS KÖRFORGÁSA című fotópályázatra az azonos című film képi világához hasonló témájú színes, vagy fekete-fehér képeket várnak a szervezők. A versenyen életkortól, lakóhelytől, foglalkozástól függetlenül bárki részt vehet, nevezési díj nincs.  Egy induló legfeljebb 3 képpel pályázhat, melyek a szerzői jogaival rendelkezik, s melyek tartalma nincs számítógépes utómunkával megváltoztatva. Feltétel, hogy a beküldött képek hosszabbik oldala 1200 pixel méretű legyen, a file mérete pedig nem haladhatja meg a 3 Mb-ot. A beküldött alkotások címe a következő adatokat kell, hogy tartalmazza (ékezetekkel): a pályázó CSALÁDI NEVE_KERESZTNEVE_Aképcíme.JPG A képeket elektronikus úton kell eljuttatni a [email protected] címre ÉS feltölteni a Samsara – A lét örök körforgása magyar facebook oldalára: https://www.facebook.com/samsara.hu

A beérkezett pályaműveket az On the spot című műsor készítői, Cseke Eszter és S. Takács András, valamint a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke, Szamódy Zsolt bírálja majd el. A legjobb fotó készítője 12 napos Korzika gyalogtúrát, a második helyezett a Mont Blanctól a toszkán tengerpartig tartó 10 napos gyalogtúrát, a harmadik helyezett pedig egy 5 napos gyalogtúrát nyer a Dolomitokba a www.utazom.com jóvoltából. Az első három helyezett műveiből, valamint a zsűri által kiválasztott további 10-15 képből az ADS Service Kft. kiállítást szervez. A pályázat beküldési határideje 2012. december 5. Az eredményhirdetés december 14-én lesz, a hivatalos díjátadó pedig december 17-én, a film díszbemutatóján az Uránia Nemzeti Fimszínházban.
A részletes pályázati feltételek itt olvashatók: https://www.facebook.com/samsara.hu 


 

Koltai Lajos operatőr mesterkurzusa Budapesten

November 15-16-17-én, háromnapos, térítésmentes mesterkurzust tart Budapesten Koltai Lajos és Baranyai László.  Filmvetítéssel egybekötött elméleti előadások mellett a két világhírű operatőr gyakorlati képzést is ad: a műtermi munka és a külső helyszínes, éjszakai forgatás rejtelmeibe egyaránt bevezetik a résztvevőket. Ez az első alkalom, hogy Koltai Lajos operatőr mesterkurzust vezet Magyarországon.

A HSC Stábiskola 2012. november 15-16-17-én háromnapos, térítésmentes mesterkurzust szervez Budapesten Koltai Lajos és Baranyai László, az Amerikai és az Ausztrál Operatőr Társaság tagjainak vezetésével. Az első napon a két mester elméleti előadásokat tart majd, illetve filmvetítéseken keresztül illusztrálják az operatőr szerepét a fimkészítésben. A későbbiekben a résztvevők egy közös történet, egy operatőri etűd megírását kapják feladatul, melyet a kurzus végére együtt le is forgatnak majd. A kurzus második napja különösen izgalmasnak ígérkezik, hiszen a hasonló képzésektől eltérő módon nem csak műtermi, de külső helyszínes forgatáson figyelhetik a diákok a két operatőr-géniusz munkáját. A Városligeti Tó, illetve a Vajdahunyad Vára kornyékén a két világhírű operatőr az éjszakai forgatás rejtelmeibe vezeti be a résztvevőket. A kurzus harmadik napjának a Színház és Filmművészeti Egyetem ad otthont, ahol is a műtermi munka mesterfogásait tanulhatják meg a diákok. A mesterkurzus új lehetőséget kíván biztosítani a Magyarországon működő összes filmképzésben résztvevő hallgató számára, hogy megismerkedhessenek más iskolák hallgatóival is és így valóban egy jövőbeli filmipar részesei lehessenek. A térítésmentes képzés minden érdeklődő számára nyitott. Jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet. 


 

Kultikus skandináv krimisorozat az AXN műsorán
Egy gyilkos ügy (The Killing ? Forbrydelsen)

Megrázó gyilkosság, politikai játszmák és egy nyomozónő, aki hajlandó a végsőkig elmenni, hogy megtalálja az elkövetőt - az AXN új sorozata, az EGY GYILKOS ÜGY (The Killing – Forbrydelsen) ínyenc dán krimi, amelyben a szövevényes bűnügy mellett egyéni drámák bontakoznak ki a sejtelmes koppenhágai ködből. Premier: november 13, kedd, 22.00

Az EGY GYILKOS ÜGY mesterien felépített, 20 részes, dán thriller sorozat, egy brutális koppenhágai gyilkosság története. Minden epizód egy napot mutat be a gyilkos utáni hajszából, amelyet folyamatosan erőszak és erősödő politikai nyomás vesz körül, miközben Koppenhága rejtett hatalmi játszmái is lelepleződnek. A történet egy ködös novemberi reggelen kezdődik, pár nappal Halloween után. Sarah Lund nyomozó, a gyilkossági osztály vezetője utolsó szolgálati napját tölti Koppenhágában - már új, svédországi életére készül -, amikor helyszínelésre hívják egy eltűnt kamaszlány ügyében. A lány szülei nem gondolják, hogy baj van egészen addig, amíg a nyomozók meg nem találják az áldozat megkínzott testét. Amikor pedig kiderül, hogy a gyilkosságnak köze van a koppenhágai polgármesteri székre pályázó politikus, Troels Hartmann választási kampányához, elkezdődik a rémdráma, ami örökre megváltoztatja a szereplők életét. Az EGY GYILKOS ÜGY a feszült tempójú nyomozás mellett érzékletesen, dokumentum-szerű hitelességgel jeleníti meg az áldozat családjának drámáját a gyönyörűen fényképezett skandináv környezetben. Az első évadot több mint 120 országban vetítették, így mára nemzetközi kultusz övezi és 2011-ben elnyerte a legjobb külföldi produkciónak járó BAFTA díjat. Ugyanebben az évben egy amerikai remake is készült belőle, az eredetihez képest mérsékelt sikerrel.

Az EGY GYILKOS ÜGY 2012. november 13-ától, keddenként 22.00 órától látható az AXN műsorán


 

Vígmozi október 23-án a Házi Színpadon

A Vígszínház rendhagyó módon emlékezik az 1956-os forradalomra. A legendás igazgató, színész és rendező, Várkonyi Zoltán születésének 100. évfordulója alkalmából a rendező 1956-ban készült, ám több évtizedre dobozba zárt filmjét vetítik este fél 8-kor, a Házi Színpadon.Jegyek 300 Ft-ért kaphatók a Vígszínház pénzárában.

Várkonyi Zoltán Keserű igazság című filmje az ötvenes évek első felének hiteles kordokumentuma, melynek különlegessége, hogy a leghosszabban betiltott magyar film, mely az ’56-os forradalom előtti hónapokban készült. A film forgatókönyvét a napról napra változó politikai helyzet folyamatosan átírta.
A történet egy erőltetett munkatempójú építkezésen zajlik, melynek képe hűen mintázza az ország akkori munkaszellemét. A cél: gyors és látványos fejlődés rövid időn belül. Az építésvezető hatalomvágya mindenkit eltipor, így az épület hirtelen süllyedése láttán sem állítja le a munkálatokat, melynek következtében halálos balesetek történnek.
Az 1956 nyarán elkészült film bemutatását a forradalom utáni kultúrpolitika nem engedélyezte, így a premiert harminc évvel később, 1986 októberében tartották, a forradalom harmincadik évfordulóján. A film utólagos premierjére – melyet Várkonyi Zoltán már nem érhetett meg – az egykori Filmmúzeum pincéjében került sor, melyen a színészek közül Bessenyei Ferenc, Gábor Miklós és Sinkovits Imre is megjelentek.

Rendező: Várkonyi Zoltán
Forgatókönyvíró: Kövesi Endre, Várkonyi Zoltán, Nádasy László
Zeneszerző: Fényes Szabolcs, Farkas Ferenc
Operatőr: Hegyi Barnabás

Szereplők:
Bessenyei Ferenc
Gábor Miklós
Ruttkai Éva
Szemere Vera
Molnár Tibor
Sinkovits Imre

 
 

Beatles kifulladásig
Filmvetítés és buli a Toldi moziban

Októberi Beatles-őrület: rendhagyó eseményt szervez a Budapest Film Kft. és a Toldi Klub október 27-én a George Harrison: Living in the Material World című film kapcsán.

Martin Scorsese kétszeres Emmy-díjas alkotása ritka és soha nem látott felvételeken keresztül mutatja be George Harrison életét, karrierjének és magánéletének örömteli vagy éppen fájdalmas pillanatait. A filmet Magyarországon először október 27-én láthatja a nagyközönség egy különleges Beatles-bulival megspékelve!

18:30     George Harrison: Living in the Material World filmvetítés 
22:00     Beatles kifulladásig. Akik a bulit garantálják: 
                Le Hjärta, Hó Márton és a Jégkorszak, 40 days, Slow&Vanis,  Psycho Galore

Jegyek a Toldi moziban kaphatók! További részletek: http://www.facebook.com/events/495826223770051/

A film hátteréről lásd külön cikkünket, melyben Scorsese és Lennon is megosztja gondolatait George Harrisonról: http://www.dolcsevita.hu/cikkek.php?id=314


 

Ízek palotája - nem csak ínyenceknek!

Mint a híresen remek francia komédiák általában, az Ízek palotája is több pikáns összetevőből áll össze egy komplett egésszé: végy egy kiskanálnyi intrikát, tégy bele egy csipetnyi szakmai féltékenységet, keverj hozzá jó sok romantikát – s finom fűszerezd humorral...

Hortense szülővárosa, Perigord híres séfe - mégis meglepődik, mikor a köztársasági elnök személyes szakácsává kérik fel. Minden ételért neki kell felelősséget vállalnia, s míg az Elysée-palota fantasztikus élettereit rója, embert próbáló ízelítőt kap a politika és hatalom fajsúlyos, mindent átszövő, intrikus világából. Míg ő elszántan törekszik a tökéletes ízkombinációk létrehozására, a körülötte lévők hol féltékenységtől, hol törtetéstől áthatva állítanak csapdákat, hogy kimozdítsák irigyelt helyzetéből

Színes, feliratos francia vígjáték. Magyarországi bemutató: 2012. október 25.

 


 

AGLAJA - Az életük egy hajszálon múlik
Új magyar-lengyel-román koprodukciós játékfilm

A film anya és lánya egymásrautaltságáról, a családjuk széthullásáról, az összetartozás nagyszerűségéről és átkáról, a felnőtté válásról szól – Aglaja szemszögéből. A történet valós eseményeket dolgoz fel, egy menekült kelet-európai artistacsalád kálváriáját meséli el Nyugaton. Ha porondon akarnak maradni, valami egzotikus mutatványt kell kitalálniuk. A különleges produkciót a mama, Sabina eszeli ki: a saját haján lóg a cirkusz kupolájában, miközben égő fákylákkal zsonglőrözik. Kislánya, Aglaja minden este retteg attól, hogy a mamája lezuhan. A mama halálától való félelem átszövi Aglaja életét. Pedig egy napon - a családi tradíciót követve - ő lesz „Az Acélhajú nő”. 

Szereplők: Ónodi Eszter, Bogdán Zsolt, Jávor Babett, Móga Piroska, Kamarás Iván, Jordán Adél, Lázár Kati, Bálint András, Kovács Gergely, Keresztes Tamás, Börcsök Enikő, Solténszky Ráhel, Molnár Piroska

rendező: Deák Krisztina

Forgalmazó: Ristretto Distribution és Katapult Film

Bemutató: 2012. október 11.


 

Angol és magyar felirat minden filmen a Cirko-Gejzírben

Szeptember 28-tól kezdve a Cirko-Gejzír moziban minden megjelenő filmet dupla felirattal vetítenek. (Hotel Mekong, Berberian Sound Studio, Barbara, Pardon, Szerelem, és így tovább...). Ez azt jelenti, hogy a magyar felirat alatt angol is lesz, megcélozva ezzel a Budapesten élő, angolul beszélő közönséget, valamint a nyelvtanulók széles táborát.


 

Kékpróba a Universal Channelen

Számos bűnügyi sorozatot láttunk már és számtalan rendőrsztorit filmesítettek már meg, a Kékpróba azonban mégis valami mást mutat, mint az eddigiek. Itt ugyanis a Rendőrakadémiáról frissen kikerült zsaruk történetét követheti szemmel az, aki a Universal Channel sorozatát választja. A csapatnak Torontó utcáin kell boldogulnia és a legújabb, harmadik évadban az is kiderül, milyen áldozatokkal és lemondásokkal jár ez a nem kis felelősséggel járó hivatás.

 A Kékpróba főhősei két éve végeztek a Rendőrakadémián és újoncokból szép lassan tapasztalt rendőrré válnak, bár jócskán van még mit tanulniuk. Mindegyikük szeretett volna fegyverekkel lőni, segíteni az embereken és rosszfiúkat elfogni, ez pedig sikerült. A kérdés csak az, hogy kinek milyen áron. Mennyire kellett feláldozni a boldogságukat, régi önmagukat, hogyan egyeztethető össze a hivatásuk a magánéletükkel.Andy McNallynek meg kell találnia az egyensúlyt a saját boldogsága és a hivatása között. Dov mindig is vérbeli zsaru akart lenni, autós üldözésekkel és lövöldözéssel, de az ő nézőpontja is megváltozott, amikor halálos szituációba keveredett. Traci detektív álmai is túl rózsaszínnek bizonyultak az évek alatt, ahogy Chris számára is keményebb diónak tűnik az, hogy elismert rendőr legyen. Gail még mindig próbál szülei árnyékából kilépni és egy új rendőr, Nick is feltűnik Torontóban, aki egykor katonaként szolgált. Szóval bőven tartogat izgalmat és rengeteg drámai fordulatot a Kékpróba legújabb, harmadik évada. A fiatal rendőröknek most azt kell megtanulniuk rutinos rendőrré válva, hogy a kaland és az élmény, ami ezzel a hivatással jár, nem minden. Egyszerre kell jó zsarunak és jó embernek lenniük, ami nem egyszerű.

 Kékpróba – szept. 18-tól minden kedden 22:30-kor a Universal Channel műsorán

 


 

Hófehérke bandita, a Mostoha esendő
Az Egyszer volt, hol nem volt mesés karakterei több kultúra hagyományait egyesítik

Mindannyian ismerjük a Grimm testvérek történeteit, gyűjtésük azonban a mesetörténelem csupán egy szelete. Az évezredes hagyományokra visszanyúló mesék kultúránként különböző variációkban élnek: Iránban Piroskát kisfiúként ismerik, Hófehérke néhol rablókkal cimborál, a Hamupipőke mese tanulsága pedig Kínában már az i.e. IX. században köztudott volt. Az Egyszer volt, hol nem volt sorozat mesés karakterei több kultúra variációit egyesítik, és emellett új vonásokkal gazdagítják az univerzális történeteket.

Az Egyszer volt, hol nem volt lenyűgöző fantasy sorozata vasárnaponként 20:15-kor az M1-en látható.

bővebben >
 


Dominic Monagham, a Lost sztárja újra brillíroz
Szeptember 9-én érkezik a Hiénák (The Millonaire Tour) az AXN Playerbe

Az AXN Playerben szeptember 9-én debütál a Lost hősének új sorozata, a Hiénák (The Millionaire Tour). A fordulatos történet különleges mini epizódokban tekinthető majd meg az AXN Player webes csatornáján, exkluzív online műsorként, elsőként Magyarországon. A trükkös történet alapja a ´millionaire tour´, egy Latin-Amerikában elterjedt emberrablási akció, melynek során a bűnözők dúsgazdag személyeket szabadítanak meg a túlzott jólét nyomasztó terheitől egy izgalmas utazás keretében. A vasárnapi premier után hétfőnkét érhetők el a legújabb részek, amelyek egyre váratlanabb fordulatokat tartogatnak a nézők számára.

Dominic Monaghan, a Lost sorozat romantikus hőse (Charlie Pace) ezzel az izgalmas kalandsorozattal tér vissza az AXN Playerben. A német származású amerikai színész számára a Gyűrűk Ura Trufa szerepe hozta meg az ismertséget, de a kedves hobbit után egyre többször láthattuk a sármos keménylegény szerepben. A Hiénák websorozatban is tökéletesen hozza a szerethető rosszfiú figuráját, amikor fényes nappal egy mit sem sejtő üzletembert rabol el társaival, hogy - lehetőleg feltűnés nélkül - csökkentsék annak bankszámláját. Az átlagosnak indult napon a szerencsétlenül járt járókelőt ATM automaták során viszik végig, hogy ne legyen feltűnő a pénzveszteség - de lehet, hogy a gazfickók ezúttal nem a megfelelő embert szemelték ki áldozatnak. A trükkös történet alapja a ´millionaire tour´, egy Latin-Amerikában elterjedt emberrablási akció. 

A csak az AXN Playerben látható websorozat csavaros sztorival, remek színészi gárdával és folyamatosan pörgő jelenetekkel operál. A Monaghan rajongók számára kötelező, a többieknek csupán kihagyhatatlan.


 

Fergeteges ?mozimurik? a Sziget Fesztiválon

Nincs még programja hétvégére? Mit szólna egy belföldi utazáshoz, kiváló magyar filmremekekhez egy szabadtéri moziban vagy egy pörgős nyári bulihoz a barátokkal? Esetleg mindez jöhet akár egyszerre is? Bizony jöhet! A Magyar Turizmus Zrt. ugyanis hangulatos, szabadtéri Turizmus Mozit üzemeltet a jubileumi Sziget Fesztivál keretébena nagyszínpaddal szemben lévő óriáskerék mellett, méghozzá „buli-központú” nyitva tartással. Mindez pedig annyit jelent, hogy a délutáni órákban a magyar filmgyártás kiemelkedő alkotásait és a hazai tájakról, izgalmas, felfedezésre váró úti célokról készített összeállításokat vetítenek a sátorban, kényelmes ejtőzési lehetőséget biztosítva ezzel az esti bulira „rápihenő” vendégek számára. A délutáni „matinét” követően aztán koncertfilmekkel és zenés turisztikai szpotokkal pörgetik fel a hangulatot, és beindul az „esti mozimuri”!


 

Francia vígjáték Almodóvar színésznőivel

A Szerelem a hatodikon női karaktereit olyan színésznők játsszák, akiket korábban kiváló spanyol rendezők filmjeiben csodálhattunk meg. Az filmben nyújtott teljesítményéért César-díjjal kitüntetett Carmen Maura például Pedro Almodóvar két munkájában is szerepelt: az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című klasszikusban és a 2006-ban bemutatott Volver-ben. Lola Duenas a Volver mellett Alejandro Amenábar A belső tenger című filmjében tündökölt. A női szereplőkkel kapcsolatos igazi különlegesség azonban, hogy a főszereplő Natalia Verbeke spanyol ajkú, de nem spanyol, hanem argentin születésű színésznő.

A Szerelem a hatodikon Párizsban játszódik az 1960-as évek első felében, abban az időszakban, amikor a spanyol bevándorlóknak különösen fontos szerep jutott a város képének és hangulatának alakításában. A történet Jean-Louis Joubert, a középkorú bróker (Fabrice Luchini) és felesége, Suzanne (Sandrine Kiberlain) nagypolgári háztartásában zajlik, amelynek jól megszokott rendjét csak az új bejárónő, Maria (Natalia Verbeke) érkezése borítja fel. A ház ura egy csapásra beleszeret a fiatal spanyol nőbe, és mindent elkövet, hogy a közelében legyen. A Szerelem a hatodikon augusztus 23-tól látható a hazai mozikban, magyarországi forgalmazója a Mozinet Kft.


 

oldalak:  1  2  3  4  5   ...  12  13  14  15  16   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat