.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  11  12  13  14  15   

 
A nagy füzet
Bemutató: szeptember 19.

A film a második világháború idején egy határszéli faluban a nagymamájuknál nevelkedő és a könyörtelen világban túlélni igyekvő ikerpár megrázó története. A gyerekeknek egyedül kell megtanulniuk mindent, ami a túléléshez szükséges. Magányosan, éhezve és fázva vezetik naplójukat a nagy füzetbe. Följegyzik, mit láttak, mit hallottak, mit tettek, mit tanultak. Ugyan életben maradnak, de szívük megkeményedik, testük megedződik. A nagy füzet posztmodern háborúellenes dráma, nagyhatású parabola arról, milyen pusztító hatással van a háború a gyermeki pszichére.

“Nekem nem kell tőletek a gyümölcs, a hal, meg a tej. Azt lopni is tudom. Én azt akarom, hogy szeressetek. Senki se szeret. Még az anyám se. De én se szeretek senkit. Se az anyámat, se titeket. Gyűlöllek benneteket.”

Szász János (Woyzeck, Witman fiúk, Ópium) filmje a Kossuth-díjas magyar származású svájci írónő, Agota Kristof közel negyven nyelven megjelent világhírű kultuszregényéből készült, és a Karlovy Varyban a Nemzetközi Filmfesztivál versenyfilmjeként debütált. A nagy füzet (Le Grand Cahier) a fesztiválon elnyerte a Kristály Glóbusz díjat és az Europa Cinemas díját. A filmet Oscar díjra nevezi a magyar jelölő bizottság.

Szász János legújabb filmjének főszereplői egy, a forgatáskor tizenhárom éves ikerpár, Gyémánt László és András amatőrszínészek lenyűgöző alakítást nyújtanak. A nagy füzet c. film illusztris, nemzetközi szereplőgárdát vonultat fel. A kilencedik nap és A bukás című német filmekből ismert Ulrich Matthes mellett a dán Ulrich Thomsen (Születésnap, Ádám almái, Testvéred feleségét, Egy jobb világ, Ópium), Andorai Péter, Derzsi János, Bognár Gyöngyvér, Kovács Lajos és Tóth Orsi is szerepel Szász János új filmjében. A nagymama szerepében a Jászai Mari-díjas és Kossuth- díjas, Nemzet Színésze címmel kitüntetett Molnár Piroska látható. A filmet az Oscar-díjas osztrák operatőr Christian Berger fényképezte, Szász János filmjét magyar mozikban szeptember 19-én mutatják be a Budapest Film Kft. forgalmazásában. 


 

Új szereplők és régi ismerősök a Jóban Rosszban folytatásában

A Jóban Rosszban rajongóinak már nem kell sokáig várni, augusztus 21-én végre visszatér a képernyőre a TV2 sikersorozata. Bőven tartogat meglepetéseket és fordulatokat az idei ősz, elég csak a nyár eleji évadzáró eseményeire gondolni: Balázst letartóztatták, István összejött fia barátnőjével, Andrea pedig kirohanása közben egy tányért vágott Füredi fejéhez. Azonban nem csak az ő életük bonyolódik tovább Csillagkúton.

 Két hónap után, augusztus 21-én folytatódik a TV2 műsorán a Jóban Rosszban és végre kiderül, mi lesz Betty és Balázs szerelmével, kilábalnak-e Halászék a házassági válságból, és az is egyértelművé válik, miért törnek egyre durvább dührohamok Andreára. Persze Csillagkút többi lakója sem unatkozik majd. Bodolaiék például ismét a Harley Fesztiválon buliznak, ahol egy indiai producert megtestesítve Joshi Bharat is feltűnik. Gyöngyi és Emil életét a vörös szépség szigorú apja, György nehezíti. Luca iskolába megy, de Gergő modell karrierje is érdekesen alakul. Ráadásul az is előfordulhat, hogy Konrádra újra rátalál a szerelem…

 Jóban Rosszban új epizódokkal augusztus 21-től minden hétköznap este a TV2-n!

 


 

Az első páneurópai rendőr sztori: Crossing Lines ? Határtalanul
Szeptember 16-tól az AXN csatornán

Az európai országhatárokon átnyúló, virágzó szervezett bűnözés problematikáját vizsgálja az AXN új saját gyártású sorozata, a Crossing Lines – Határtalanul. Az európai FBI születésének története, amely egy elit nyomozócsoport munkáját követi, szeptember 16-án, dupla epizóddal indul az AXN tévécsatornán, a főbb szerepekben Donald Sutherlanddel, Marc Lavoine-nal és William Fichtnerrel.

Az AXN új, saját gyártású produkciója, a Crossing Lines – Határtalanul egy hat tagból álló nemzetközi elit alakulat munkáját mutatja be, akik az európai országhatárokon átnyúló bűnügyek felderítésén dolgoznak. A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) fennhatósága alá tartozó csoport olyan ügyeket kezel, amelyekkel kapcsolatban az egyes helyi rendőrségek, a hatékony nemzetközi szabályozás híján tehetetlenek. A sorozat a kortárs Európában játszódik, amelyet a nyitott országhatárok, a szabad utazás és kereskedelem az egész világot fenyegető szervezett bűnözés legfontosabb bázisává változtatott. Így itt az ideje egy újfajta igazságszolgáltatás születésének. A csapat tagjai a globalizáció sötét oldala mellett bemutatják az egyesített Európa kulturális sokszínűségét is. Kezdve az idealista francia sztárnyomozó Louis Daniellel (Marc Lavoine), az ír, német és olasz ügynökökön keresztül, kiegészülve a kiábrándult amerikai veterán Carl Hickmannel (William Fichtner) mindenki a saját erősségeit, hagyományait és elképzeléseit hozza a csapatba. Az összecsiszolódás pedig egyáltalán nem egyszerű, főleg a tragikus múltú, ellentmondásos ICC vezetővel, Michel Dornnal (Donald Sutherland) a háttérben.

 A Sony Pictures Television Networks franciaországi és cseh helyszíneken forgatott, saját gyártású sorozata szeptember 16-án indul dupla epizóddal az AXN tévécsatornán


 

Női szervek
Színes, szinkronizált amerikai vígjáték

Az FBI különleges ügynökei valóban különlegesek. Kemények, könyörtelenek, nincsenek barátaik. Sarah Ashburn (Sandra Bullock) közülük is kilóg: ő a cég legvadabb, legmagányosabb (és legrendezetlenebb magánéletű) embere.

A kábítószer-maffia könyörtelen vezérének nyomában viszont kénytelen összefogni egy egyszerű bostoni zsaruval. A botrány garantált. Főleg azért, mert az egyszerű bostoni zsaru is nő (Melissa McCarthy), és történetesen legalább olyan kemény, olyan magányos és olyan goromba, mint Ashburn ügynök. Két ilyen kopó nem fér meg egy csárdában.

De még egy városban sem. 

A Koszorúslányok rendezője Sandra Bullock segítségével igazi, mindkét nembelieknek szóló, vad és vicces vígjátékot készített, amely túlszárnyalja a Beépített szépséget!

Mozibemutató: 2013. július 4.

Eredeti cím: The Heat

Játékidő: 117 perc

Gyártó: Twentieth Century Fox, forgalmazó: Intercom

Korhatár: 16 év


 

Másnaposok 3

A hihetetlenül sikeres és meghökkentően gátlástalan első és második rész után újra összeáll a nagy csapat, hogy új helyszínen, új poénokkal, a bevált stílusban tegyék teljessé delíriumos komédia-trilógiájukat. Garantált az újabb, elsöprő siker.

Úgy hívják magukat: Farkasfalka. Nem mintha bármi közük volna a farkasokhoz. Nem vadak, nem veszélyesek, a prérin egy napig sem bírnák ki. Csak jó barátok, akik nagyon szeretnek bulizni, és nincs szerencséjük. Először egy Las Vegas-i, azután egy thaiföldi lagzi ürügyén ütötték ki magukat úgy, hogy teljesen elfelejtették mindazt az őrült, lehetetlen, felfoghatatlan és életveszélyes kalandot, amin egy éjszaka alatt keresztülmentek. Most nincs esküvő. Nincs legénybúcsú. Nem történhet semmi baj… elvileg. Mert ha a Farkasfalka beindul, jó eséllyel követi őket a katasztrófa is… 

Főszereplők: Bradley Cooper, Zack Galifianakis, Ed Helms, Justin Bartha, Heather Graham, Ken Jeong, John Goodman.

Bemutató: 2013. május 30.

Eredeti cím: Hangover Part III

Színes, szinkronizált amerikai vígjáték

Gyártó: Warner Bros. Forgalmazó: Intercom

 


 

Vörös Özvegy
A Hannibal után újabb exkluzív premiert hoz az AXN

Bár a Hannibal láz még javában tart az AXN tévécsatornán, májusban már érkezik az újabb premier, a Vörös Özvegy (Red Widow). A minisorozat, amelyet az AXN hoz először Magyarországra, egy olyan nő sorsát mutatja be, aki férje hidegvérű meggyilkolása után, gyermekei védelmében kénytelen felvenni a harcot a kaliforniai maffiával.

A Dexter vezető forgatókönyvírója, Melissa Rosenberg jegyzi a Vörös Özvegy (Red Widow) című exkluzív minisorozatot, amelyben a Vészhelyzet sármos Kovac dokija, Goran Visnjic visszatér a képernyőkre egy elegáns kaliforniai maffiavezér szerepében. Partnere a női címszereplő Radha Mitchell (Melinda és Melinda) egy olyan nőt alakít, aki hihetetlen erőt és bátorságot fedez fel magában, amikor arra kényszerül, hogy egyedül kell helytállnia egy farkastörvények uralta világban. A Hannibal után az AXN tehát ismét egy olyan sorozatot tűz műsorra, amelyben nem egyszerűen hősök, hanem mélyen emberi, esendőségükben is nagyszerű karakterek sorsát követhetik a nézők.

A felkavaró dráma-thrillerben a háziasszony Marta Walraven Észak-Kalifornia egyik kertvárosában éli gondtalan, hétköznapi életét. Kényelemes otthonában szerető férj és három remek gyermek veszi körül. Ám az idill tökéletes álcája mögött családi bűnszervezet rejtőzik. Marta apja, testvére és férje illegális üzletekkel keresik a kenyerüket. Amikor Marta férjét meggyilkolják, és az FBI megpróbálja az asszonyt besúgónak beszervezni, az asszony élete teljesen megváltozik. Csak ő védheti meg családját a további rettegéstől és vérontástól. Meg kell küzdenie a gengszterekkel, de az FBI-jal is. Eddig maga sem tudta, milyen elképesztő elszántság, erő és leleményesség rejlik benne, miközben lassan fény derül az igazságra, férje halálának valódi körülményeire.

A Vörös Özvegy a nagysikerű holland Penoza című sorozat amerikai változata. Műsoron: 2013. május 17-étől, péntekenként 21.00 órakor az AXN tévécsatornán.


 

A Lore nyerte a 20. Titanicot

Ausztrália 2013-as Oscar-nevezettje, Cate Shortland LORE című filmje nyerte a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 8000 eurós Hullámtörők díját, amelyet a fesztivál a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával adott át. Mira Fornay KUTYÁM, KILLER című alkotását különdíjban részesítette a háromtagú nemzetközi zsűri, melynek elnöke a világhírú cseh rendező, Jiři Menzel volt. A közönségdíjat Petr Nikolaev cseh rendező  LIDICE című filmje kapta.

A múlttal való szembenézést középpontjába állító ausztrál dráma, Cate Shortland LORE című filmje nyerte a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 8000 eurós Hullámtörők díját, amelyet a fesztivál a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával adott át. „A filmben Saskia Rosenthal magával ragadó alakítást nyújt egy fiatal lány megformálásával, akinek a világa, és hitrendszere összeomlik, amikor közvetlenül a II. Világháború végét követően megtudja az igazságot a szüleiről. A film hátterét a zűrzavarba taszított ország adja. A LORE egy erőteljes, szakmai mélységgel megalkotott ambiciózus léptékű, hiteles és intim film.” – nyilatkozta a zsűri egyik tagja, Morgan Bushe ír producer. A Lore egészen új nézőpontból mutatja be a második világháború hatásait, de nemcsak ezzel hívta fel magára a nemzetközi filmvilág figyelmét. Csodálatos fényképezése, lírai képei és a főszerepet játszó, az alakítás után Európa „Shooting Star”-jává választott Saskia Rosendahl lenyűgöző játéka már eddig is számos díjat hoztak az alkotásnak. A Lore a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a közönségdíjat, Stockholmban pedig a legjobb film, női főszereplő, operatőr és zene elismerését vihette haza. A rendező távollétében a Hullámtörők díjat a film főszereplőnője, az épp Budapesten forgató Saskia Rosendahl vette át. A film május 2-ától látható a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában.

A Morgan Bushe ír producerből (Semmit magamról), Hajdu Szabolcs (Macerás ügyek, Fehér Tenyér, Bibliothéque Pascal) filmrendezőből és Jiři Menzel elnökből álló háromtagú nemzetközi zsűri idén egy különdíjat is kiadott, melyet a Szlovákiában élő, magyar származású Mira Fornay KUTYÁM, KILLER című alkotása érdemelt, mely „egy filmnyelvileg következetesen végiggondolt, erős atmoszférájú alkotás, pontos, érzékeny színészi alakításokkal, kockázatvállaló rendezői munkával, bátor, részleteiben is gondosan kidolgozott forgatókönyvvel.” – indokolta a zsűri döntését Hajdu Szabolcs filmrendező. A KUTYÁM, KILLER amellett, hogy a mai Európa rasszistáiról és etnikai konfliktusairól szól, olyan rossz döntésekről is beszél, amiket már nem változtathatunk meg, illetve olyan lehetőségekről, melyekkel viszont nem tudunk élni.

 


 

Európai premier a Vodafone AXN NOW kínálatában
A Hannibál c. sikersorozat már a tévépremier előtt elérhető a live! 24/7 okostelefon portálon

A Vodafone AXN NOW felhasználói már egy nappal az április 10-i országos televíziós premier előtt láthatták a Mads Mikkelsen, Hugh Dancy és Laurence Fishburne főszereplésével készült Hannibal c. sorozatot, az AXN vadonatúj, izgalmas saját gyártású produkcióját.

A szériában a Thomas Harris világhírű regényeiből ismert Hannibal-történet kezdetét ismerheti meg a néző, ahol Will Graham nyomozónak még fogalma sincs arról, hogy tanácsadója, Dr. Hannibal Lecter idővel sorozatgyilkossá, és egyben az ő legádázabb ellenfelévé is válik. 

A sorozat minden egyes új epizódja már 5 nappal a tévépremier előtt elérhető lesz az AXN NOW szolgáltatás választékában, mely áprilisban indult útjára az igazi film- és sorozatrajongók legnagyobb örömére. A műsorcsomag igénybevételével hónapról hónapra válogatott amerikai produkciók, kiemelkedő minőségű európai sorozatok és további izgalmas, széles műfajválasztékú műsorok is megnézhetőek akár okostelefonon, akár táblagépen.  A premiereken túl az AXN NOW felhasználói saját időbeosztásuk szerint nézhetnek meg további sorozatokat, illetve igény esetén újra megnézhetik az összes epizódot vagy az elmulasztott részeket.

A műsorok a live! 24/7 okostelefon portálon keresztül érhetőek el a www.live247.hu/axn címen, de hozzáférhetőek díjmentes SMS segítségével is, melynek során mindössze az AXN szót kell elküldeni 1744-es számra.  


 

Szeretők, utazók

A spanyol film a 80-as évek Almodóvar filmjeit idéző frenetikus komédia, amelyben egy bajba jutott repülőgépen az életüket féltő utasok legbensőbb titkai kerülnek napvilágra. A Pedro Almodóvar által írt és rendezett vígjátékban olyan színészek tűnnek fel, mint Paz Vega (Beszélj hozzám!), Lola Duenas (Volver, Megtört ölelések), Penélope Cruz és Antonio Banderas. 

Egy teljesen vegyes összetételű embercsoport kiszolgáltatott helyzetbe kerül egy Mexikóvárosba tartó repülőgép fedélzetén. Egy technikai hiba sodorja veszélybe a Peninsula Flight 2549 utasainak életét. A tapasztalt, edzett pilóták igyekeznek megoldást találni a probléma elhárítására az irányító-központtal együtt. A légiutas-kísérők és főnökük atipikus, barokk karakterek, akik a veszélyhelyzetben igyekeznek elfelejteni saját személyes problémáikat és testüket-lelküket a feladatnak szentelni, hogy minél élvezetesebbé tegyék az utasok repülését, míg a megoldásra várnak. Az élet a felhők felett éppolyan bonyolult, mint a földön, és ugyanúgy két egyszerű dologra redukálható: a szexre és a halálra. A Business Class utasai közt találhatunk frissen egybekelt, kimerült házaspárt; sikkasztó pénzembert, aki gátlástalan az üzletben, és egyedül lánya elidegenedése hat rá; egy kiöregedett Don Juant, aki nehéz lelkiismerettel próbál elbúcsúzni egyik szeretőjétől; egy vidéki médiumot, aztán ott a pletykalapok királynője, és egy fontos titkot őrző mexikói. Mindnyájuknak dolga van Mexikóvárosban, legyen szó munkáról vagy szökésről. Valamilyen titka mindegyiküknek van, nem csak a mexikóinak.

A veszéllyel szemben érzett védtelenség általános katarzist idéz elő az utasokban és a személyzetben, és ez a lehető legjobb módja a haláltól való félelem leküzdésének. Ez a katarzis szenzációs vallomások formájában tölti ki az időt, mely segít az utasoknak elfelejteni a pillanat kínját.

A spanyol nyelvű, feliratos filmet a Budapest Film forgalmazza, bemutató 2013. március 28.


 

A kortárs cseh filmek legjavát is vetíti a 20. Titanic

A 2013. április 5-13. között zajló, idén 20 éves Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon szokás szerint lesznek kiemelt országok, amelyek filmterméséből nagyobbat merítenek a szervezők. A már meghirdetett ír szekció programján kívül a legfrissebb cseh filmek java is vászonra kerül idén a Staropramen cseh sörkorcsolyák elnevezésű szekcióban. Látható lesz díjözönnel jutalmazott film noir, szexuális ébredésről szóló elsőfilm, közönségkedvenc vígjáték a fociról, egy abszurd fekete komédia és egy háborús film a lidicei náci mészárlásról.

Az Árnyékban című film noir helyszíne az 1950-es évek Prágája, ahol Hakl, a kommunista rendőrség tagja egy átlagosnak tűnő ékszerrablás ügyében nyomoz, az Állambiztonsági Hivatal azonban elveszi tőle az ügyet. A David Ondříček által rendezett alkotást nevezte tavaly Csehország az Oscar-díjra. Olmo Omerzu elsőfilmje, a Fiatal még az éjszaka két tizenkét éves fiúról szól, akik szilveszterkor először találkoznak szerelemmel és szexualitással. Látható lesz Jan Prušinovský Járási bajnokság című közönségkedvenc komédiája, amelynek középpontjában a houslicei helyi fociklub és edzője, Pepik áll. Zdeněk Jiráský Kutyatej című drámája szintén elsőfilm, amely egy több nézőpontból elmesélt csendes, romantikus és egyben humoros fekete komédia az élet abszurditásairól. A film a tavalyi cseh szemle számos elismerésén kívül Karlovy Vary-ban elnyerte a külföldi kritikusok díját. A Lidice című háborús film Petr Nikolaev rendezésében az első játékfilm, amely az 1942-es lidicei náci megtorlást dolgozza fel. Részletesen lásd: www.titanicfilmfest.hu


 

Croodék - Premier előtt a hosszú hétvégén

A DreamWorks Animation stúdió - a Madagaszkár és Shrek óriási sikere után - ezúttal az ősidőkbe repítik a nézőket legújabb animációs családi filmjük, a Croodék (6) bemutatója kapcsán.A nagyszerű és szórakoztató mesében megismerhetjük a Crood család tagjait, akik izgalmas utazásra indulnak az ismeretlen ősi világba, mindezt jó sok humorral, hihetetlen lényekkel és kalandokkal fűszerezve.

A nagysikerű animációs családi vígjátékot már a március 21-i premier előtt, a március 15-i hosszú hétvégén is megnézhetik aa következő mozikban: Budapesten a CorvinSugár,Lurdy, Óbuda, Pólus, a CinemaCity (CC) Mamut, Westend, Arena, Campona, Allee, míg vidéken a CC Győr, CC Debrecen, CC Székesfehérvár, CC Pécs, CC Szeged és Siófok mozi termeiben lehet átélni a fantasztikus utazást.


 

Ütős ír filmeket hoz a 20. Titanic filmfesztivál
Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 2013. április 5-13.

Az idei Titanic Zöld sziget szekciója lesz vélhetően a Filmfesztivál egyik legizgalmasabb programsorozata. A kortárs ír filmeket felsorakoztató, hat filmet és egy rövidfilmes blokkot magában foglaló válogatás az idén EU-elnökséget ellátó Írországgal szoros együttműködésben valósul meg. Az április 5-13. között futó eseményen a közönség többek között láthatja majd a vásznon Róisín Murphyt a Molokoból, egy tengeriszörnyes horror-vígjátékot, egy lakótelepi horrort, egy társadalmi drámát, egy, a belfasti punk-rock legendás alakja, Terri Holey életét bemutató filmet s egy egészestés dokumentumfilmet is.

 Versenyben indul Lenny Abrahamson Mit tettél, Richard (What Richard Did ) című filmje egy tehetséges dublini aranyifjúról, akinek ígéretes jövője veszélybe kerül egy részeg dulakodás után. A filmben Róisín Murphy, a Moloko nevű zenekarban, majd szólóban ismertté vált ír énekesnő is szerepet kapott. További négy játékfilmet láthatunk még a Zöld sziget szekcióban, melyek közül Jon Wright közönségkedvenc horror-vígjátékában, a Csáposokban (Grabbers) egy hosszú csápokkal és éles fogakkal bíró szörny bukkan ki a tengerből egy apró ír sziget partjainál. Semmilyen vérszívó alien nem tud azonban felülkerekedni az ír kocsma törzsvendégein. Ennél sötétebb hangvételű horror a fesztiválfavorit Citadella (Citadel) Ciarán Foy rendezésében, melyben egy agorafóbiás apa próbálja megvédeni újszülött kislányát titokzatos, elvadult lakótelepi kölyköktől.

 A Good Vibrations című életrajzi film – mely Karlovy Varyban idén a nyitófilm volt - a Lisa Barros D’Sa és Glenn Leyburn rendezőpárostól a radikális lázadó, Terri Holey, történetét meséli el, aki nagyban hozzájárult a belfasti punk-rock létrejöttéhez. Terri az 1970-es évek konfliktusokkal terhelt időszakában felfegyverkezés helyett inkább lemezboltot nyitott, hogy így fejezze ki ellenállását és alkosson meg egy alternatív közösséget. A Város kulcsai (Keys To The City) elsőfilmes dráma, amelyben három különálló cselekményszál szereplője vív egyre elkeseredettebb küzdelmet az anyagi kilátástalansággal, miközben történeteik összetalálkoznak és hatással lesznek egymásra.

A válogatásban látható lesz egy dokumentumfilm, a Puszta ököllel (Knuckle), egy tizenkét évet felölelő epikus történet egy ír nomád közösség titokzatos és brutális világáról, ahol rendszeresek a pusztakezes harcok a rivális klánok között. A rövidfilmek és animációk szerelmesei sem maradnak hoppon: a szekcióban egy tíz darabból álló díjnyertes válogatást láthatnak majd többek között repüléstől félő madárról, az érzelmektől mágiával szabadulni akaró kisfiúról, idiótán viselkedő vidéki rendőrökről és újrahasznosított ír népi bútorokról.

A 20. jubileumi Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 2013. április 5-13. között zajlik. A fesztivál az idei évben is átfogó, sokszínű válogatást ad a kortárs nemzetközi filmtenger legizgalmasabb alkotásaiból. Idén előreláthatólag 60 filmet láthat majd a közönség, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait. 

 


 

Tango Libre ? Szabad a tánc

Bár országos moziforgalmazásba csak március 21-én kerül, a Frankofon Filmnapok keretében március 4-én, hétfőn 19.00-kor, illetve március 7-én csütörtökön 21 órakor, premier előtt látható a Tango Libre – Szabad a tánc című film az Uránia Filmszínházban. Az izgalmakkal teli romantikus filmre amatőr tangótáncosok flashmobbal hívták fel a figyelmet.

A belga-francia romantikus film főhőse JC (François Damiens – Nathalie második élete) a szabályokat messzemenően betartó, gátlásos, kicsit szerencsétlen és nagyon magányos börtönőr. Egy argentin tangó tanfolyam és az ott megismert gyönyörű nő, Alice (Anne Paulicevich) viszont megváltoztatja a férfi életét. Még élénken él benne az előző esti tánc emléke, amikor másnap újra találkozik a nővel, de rendhagyó körülmények között: a börtön látogatótermében. Alice két bentlakóhoz jött: Fernand-hoz (Sergi Lopez – A faun labirintusa) és Dominichez (Jan Hamenecker), akik régi barátok és bűntársak. Az egyikük Alice férje, a másikuk a szeretője. JC-t lenyűgözi a vágyait követő nő, és annak ellenére, hogy a börtön szabályai szerint tilos a bentlakók családjával ismerkedni, ő képtelen ellenállni a kísértésnek. Ami ártatlan tangónak indult, most fenekestől felforgatja az életét és merőben szokatlan édesnégyeshez vezethet.

A 2012-es Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon különdíjban részesült, majd a Varsói Filmfesztivál fődíját elnyerő Tango Libre – Szabad a tánc a Frankofon Filmnapok keretében március 4-én (hétfőn) 19.00-kor, illetve március 7-én (csütörtökön) 21 órakor látható az Uránia Nemzetközi Filmszínházban. A film március 21-étől látható a hazai mozikban. 

Született gengszterek

A Született gengszterek - Stand Up Guys néhány visszavonult gengszter érzelmekkel teli akció-vígjátéka – főszerepben az Oscar®-díjas Al Pacinóval, Christopher Walkennel és Alan Arkinnal. Triójuk egyetlen, megismételhetetlen éjszakára áll össze, hogy aztán mindent felforgassanak. „A Született gengszterek sosem billen át érzelgősségbe, vagy olcsó szentimentalizmusba. Szórakoztató, mégis felkavaró ábrázolása egy tragédiába hajló éjszakának... Pacino, Walken és Arkin kiemelkedően jó alakítása.” – Duane Byrge, The Hollywood Reporter.

Val (Al Pacino) 28 kőkemény évet töltött börtönben, mert nem adta fel bűntársait. Legjobb barátja, Doc (Christopher Walken) várja szabadulásakor; s első útjuk a régen látott harmadik cimborához (Alan Arkin ) vezet. Barátságuk épp oly erősnek tűnik, mint a börtönévek előtt, Val teljes erővel veti magát az addig nélkülözött élvezetekbe. Mégis, érzi, hogy valami nincs rendben, s hogy egyik társa vele kapcsolatos megbízást kaphatott. Hiába tölti gyönyörű nőkkel az idejét, hiába fog ismét fegyvert a kezében, s utazik luxusautókban, elkerülhetetlenül szembe kell néznie múltjának egyik főszereplőjével, a volt maffiafőnökkel...

 Forgalmazó: ADS Service Kft. 

Magyarországi bemutató: 2013. március 7. 

Világsztárokkal készül az Oscar-gálára a Universal Channel

Február 24-énrendezik meg Los Angelesben a filmes világ legrangosabb eseményét, az Oscar díjátadást. Ebből az alkalomból a Universal Channel olyan klasszikusokkal készíti fel a nézőközönséget a rajtra, amik megjelenésükkor a hozzáértők és a moziba járók  elismerését is kivívták, végül azonban győzedelmeskedni nem tudtak. Kevin Costner és Michael Douglas neve által fémjelzett produkciókkal hangol a csatorna egész februárban a nagy eseményre.

Oscar lázban ég a Universal Channel. Február 2-án Michael Douglas filmjével kezdi a csatorna, ami politikai dráma a javából! Az 1995-ös Szerelem a Fehér Házban a világ egyik legbefolyásosabb emberének hétköznapjaiba enged betekintést, mégpedig az elismert tévés és filmes író, Aaron Sorkin szemüvegén keresztül. Sorkin olyan sorozatokat és filmeket jegyzett karrierje során, mint a két Golden Globe-ot és 26. Emmy-t nyert Az elnök emberei vagy a Charlie Wilson háborúja, amik a közélet olyan aspektusairól rántották le a leplet, amiket csak az igazi bennfentesek ismerhetnek. Michael Douglas-szel, Martin Sheen-nel és a Vissza a jövőbe trilógiából ismert Michael J. Fox-szal karöltve a Szerelem a Fehér Házban Andrew Shepherd elnök zavaros magánéletén keresztül mutatja be, milyen fontos szerepet tölt be a látszat fenntartása és a múlt titkainak elrejtése egy közszereplő életében.

A politikai játszmák helyét február 9-én fegyverdurrogtató cowboyok veszik át, Wyatt Earp a mai napig az amerikai történelem egyik leghírhedtebb békebírója, aki a kor vonatrablóinak és a postakocsikat fosztogató bűnözőknek az elkapására specializálódott, miközben neki is meggyűlt olykor a baja a törvényszolgákkal. Clint Eastwood mellett talán csak Kevin Costner tudja ilyen hihetően hozni a klasszikus western hős karakterét, Costner pedig ebben az 1994-es filmben igazán brillírozik. 1995-ben a legjobb operatőr díjára jelölték a Wyatt Earp-öt az Oscaron. A család fontosságáról és a becsületről szóló sztori pedig univerzális értékeket közvetítve hozza el a nappalikba a kor Amerikáját, amikor érdemes volt kétszer is a háta mögé néznie az embernek, mielőtt leült volna egyet pókerezni. A filmben olyan világsztárok teszik tiszteletüket, mint a Superman-filmek gonosz és nagyon kopasz Lex Luthora, Gene Hackman, Dennis Quaid, és Isabella Rossellini.

Február 16-án Amerika leghíresebb osztrákja, a testépítőként is ismert Arnold Schwarzenegger főszereplésével jön a Junior című szintén 1994-es vígjáték, ami formabontó és abszolút tabunak számító témával sokkolta a közönséget. A köpcös Danny DeVitóval társulva a Terminátor-filmek sztárja megvillantja női oldalát is a tévéképernyőkön. Na, persze nem skót szoknyában fog parádézni a mindig izmos Schwarzenegger, ehelyett egy olyan kísérletnek veti alá magát, aminek köszönhetően megtapasztalhatja, milyen az élet egy másik nézőpontból. Kideríti, milyen nehéz feladat is az anyaság. Mindig érdekes azt látni, amikor egy akcióhős megmutatja emberibb oldalát a nézőközönségnek.

A hónapot február 23-án egy epikus történelmi drámával, a Robin Hood, a tolvajok fejedelmével zárja a Universal Channel, amiben a vadnyugati hős poncsója helyett a gazdagokat fosztogató íjász kosztümét felöltő Kevin Costner játssza a főszerepet, aki így már a második szuperprodukcióban  tűnik fel a hónapban a Wyatt Earp után a csatornán. Az alkotásban szerepel Amerika egyik legnépszerűbb afroamerikai színésze, Morgan Freeman is, de a rendkívül jól játszó, a Harry Potter filmekben Perselus Pitont alakító, 1992-ben ezért a szerepéért BAFTA-díjat kapott Alan Rickmant is öröm lesz nézni Nottingham hercegeként. A listának pedig ezzel koránt sincs vége, hiszen a mellékszereplők közt van Sean Connery is.

 

Klasszikusokkal készít fel az Oscarra a Universal Channel – februárban minden szombaton, este 21:00-tól!


 

Die Hard - Drágább, mint az életed
Bemutató: 2013. február 14.

Igazi New York-i zsaru: kopott, fáradt, de a humora és a bátorsága a legváratlanabb helyzetekben sem hagyja cserben. John McClane hadnagy (Bruce Willis) megtudja, hogy a fia, Jack (Jai Courtney) bajba került Moszkvában, és bár régóta nem beszélnek egymással, habozás nélkül a segítségére siet – és természetesen a küzdelem legközepében találja magát. McClane többnyire véletlenül keveredik a terroristák útjába, a fia viszont mindig tudja, mit csinál: és ő sem ijed meg könnyen. Két generáció együtt száll szembe a lehetetlennel: New Yorktól Moszkváig és tovább, egészen Csernobilig…

A legendás, különleges hírű és különleges humorú akciófilm-sorozat legújabb része Budapesten készült.

Főszereplők: Bruce Willis, Jai Courtney, Sebastian Koch valamint Kamarás Iván, Árpa Attila, Ganxsta Zolee, Növényi Norbert. Forgalmazza az Intercom. Bemutató: 2013. február 14.


 

Dustin Hoffman filmet rendez
A Kvartett - A nagy négyes január 24-étől a hazai mozikban

Korunk egyik legnagyobb filmszínésze, az idén 76. születésnapját ünneplő, kétszeres Oscar-díjas Dustin Hoffman a napokban debütál rendezőként a hazai mozikban. Január 24-étől láthatja a közönség a Kvartett - A nagy négyes című humorral teli, szívet melengető vígjátékot, Maggie Smith-szel a főszerepben.

Ki tudja, Dustin Hoffman talán soha nem fog rendezésbe, ha a Szerelem második látásra forgatásán nem köt életre szóló barátságot a film operatőrével, John de Bormannel, aki a közös munka alatt folyamatosan azt duruzsolta a fülébe, hogy mivel ismeri a színészség kvintesszenciáját, muszáj rendeznie.. A kétszeres Oscar-díjas színész-óriás pedig pontosan fel tudja idézni azt a pillanatot, amikor John de Borman végül előállt a farbával: „Egyszer felhívott telefonon. Először boldog új évet kívánt, majd mintegy lezárásképp csak úgy mellékesen odavetette: Apropó, vállalhatnál egy szkriptet, amit én szeretnék fényképezni, és itt szeretném fényképezni, mert szeretem Londont, és van egy házunk itt.” Hoffman végül ráállt, hogy elolvassa a Ronald Harwood 1999-ben írt színdarabja, A nagy négyesből írt forgatókönyvet, ami nagy hatást gyakorolt rá: „Emlékszem, repülőn olvastam el és mikor befejeztem, a feleségem rám nézett, látta a könnyeimet, és megkérdezte, miért sírok. Annyit mondtam: Ezt muszáj elolvasnod! Sosem sírok mostanában; elég szigorú kritikus vagyok.”

 Mikor megkezdődött a forgatás, Hoffmannak bizony nem volt könnyű dolga a kamera másik végén. „Fogalmam sem volt, hogy a producer és a rendező közelében elhelyezett gépnek köze nincs ahhoz, amit a vásznon látsz.” – idézi fel élményeit, majd hozzáteszi:„Nem te fejezed be a saját filmed, az fejez be téged. Nem hiszem, hogy zsigerileg megértettem volna mindezt, ha nem kerülök ebbe a pozícióba.”Arról, hogy rendezőként hogy dolgozott Hoffman, a film egyik szereplője, Billy Connolly így mesél: „Dustin briliáns rendező, mert briliáns színész, ezért úgy rendez, mint egy színész.”

A Kvartett - A nagy négyes-ben Jean (Maggie Smith – Harry Potter-sorozat, Gosford Park) igazi dívaként érkezik aktuális fellépése színhelyére: az idős operaénekesek számára működtetett otthonba. Az intézmény lakói minden évben koncerttel ünneplik Verdi születésnapjának évfordulóját. Jean beköltözésével újra együtt a Rigoletto világhírű kvartettje, s így kézenfekvőnek tűnik, hogy összeálljanak a gálaestre, és újra együtt előadják felejthetetlen produkciójukat. Az előkészületek állóvizét azonban jócskán felkavarja, hogy a múltból piszkos kis titkok és fájó sérelmek kerülnek napvilágra. A történet kapcsán Dustin Hoffman megjegyezte:„Ahogy öregszik a tested, egyre sebezhetőbbé válsz, de én mindig hittem, hogy a lelkem gazdagodhat.”

Dustin Hoffman első rendezése január 24-étől feliratos és szinronizált változatban az ADS Service Kft. forgalmazásában egyaránt megtekinthető lesz a magyar mozikban. 


 

Öt Oscar-jelölés: Django elszabadul

A legjobb film, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb operatőr és legjobb hangvágás kategóriában jelölték a idei Oscar-díjon Quentin Tarantino legújabb filmjét, a Django elszabadul címűt.

Tarantino több mint másfél évszázadot ment vissza az időben, a Django elszabadul a XIX. század első felében, a rabszolgatartás korában játszódik, Amerikában. A történelmi hűséget persze senki se kérje számon: Tarantino egy sajátos, karikatúraszerű világot teremt, magát fogorvosnak kiadó német fejvadásszal és szipkával pojácáskodó főgonosszal. A két és háromnegyed órás film azzal indul, hogy King Schultz (Christoph Waltz,) felszabadítja Djangót, a rabszolgát (Jamie Foxx), mert csak ő segíthet neki három gonosztevő felkutatásában. Miután első közös küldetésük véget ért, együtt folytatják tovább a fejvadászatot, majd felkeresik Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) birtokát, hogy kiszabadítsák Django ott szolgáló feleségét (Kerry Washington). Ahogy Tarantino összes filmjében, természetesen a Django elszabadulban is tombol a látványos erőszak, de a rendező azt mondja, egyáltalán nem esett túlzásba: "Ami a rabszolgaság idején ténylegesen zajlott, az ezerszer durvább, mint amit a filmben mutatok. Szóval szerintem még az sem lenne túlzás, ha ezerszer erőszakosabb lenne a filmem, hanem akkor lenne valósághű. Aki nem bírja, az nem bírja. De olyan filmet sem akartam csinálni, mint a Schindler listája, hanem valami szórakoztatóbbal próbálkoztam. Kétféle erőszak van a filmben: a tényleges brutalitás, amit a rabszolgák 245 éven keresztül elszenvedtek és Django bosszúja. Ez pedig filmes erőszak, vicces és szórakoztató és élvezetes, pont az, amit a nézők várnak".

Magyarországi bemutató: 2013. január 17. Forgalmazza az Intercom 

Tarr Béla retrospektív a Cirko-Gejzírben

A Cirko-Gejzírben már hagyományosnak számító Tarr Béla retrospektívet idén is december elején rendezzük meg. A rendező összes nagyjátékfilmjét felsorakoztató esemény csúcspontja ez alkalommal is a vasárnapi Sátántangó vetítés lesz. 
Program:
dec 6., csütörtök
17: 45 A londoni férfi
20: 00 A torinói ló

dec 7. péntek 
18:00 Szabadgyalog
20:30 Őszi almanach

dec 8. szombat
14:15 Családi tűzfészek
16:00 Panelkapcsolat
17:45 Kárhozat
20:00 Werckmeister harmóniák

dec 9. vasárnap
14:00 Sátántangó  

Fotópályázat: Nyerj korzikai gyalogtúrát a Samsarával!

December 20-án kerül a mozikba a Világok arca: Baraka alkotóinak új filmje, a SAMSARA - A LÉT ÖRÖKÖS KÖRFORGÁSA. A premierhez kapcsolódóan a forgalmazó ADS Service és az utazom.com fotópályázatot hirdet, melynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a természet értékeire és a Föld kulturáinak sokszínűségére. A beküldési határidő december 5-e, a fődíj egy 12 napos korzikai gyalogtúra.

A SAMSARA - A LÉT ÖRÖKÖS KÖRFORGÁSA című fotópályázatra az azonos című film képi világához hasonló témájú színes, vagy fekete-fehér képeket várnak a szervezők. A versenyen életkortól, lakóhelytől, foglalkozástól függetlenül bárki részt vehet, nevezési díj nincs.  Egy induló legfeljebb 3 képpel pályázhat, melyek a szerzői jogaival rendelkezik, s melyek tartalma nincs számítógépes utómunkával megváltoztatva. Feltétel, hogy a beküldött képek hosszabbik oldala 1200 pixel méretű legyen, a file mérete pedig nem haladhatja meg a 3 Mb-ot. A beküldött alkotások címe a következő adatokat kell, hogy tartalmazza (ékezetekkel): a pályázó CSALÁDI NEVE_KERESZTNEVE_Aképcíme.JPG A képeket elektronikus úton kell eljuttatni a szamszara@adsservice.hu címre ÉS feltölteni a Samsara – A lét örök körforgása magyar facebook oldalára: https://www.facebook.com/samsara.hu

A beérkezett pályaműveket az On the spot című műsor készítői, Cseke Eszter és S. Takács András, valamint a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke, Szamódy Zsolt bírálja majd el. A legjobb fotó készítője 12 napos Korzika gyalogtúrát, a második helyezett a Mont Blanctól a toszkán tengerpartig tartó 10 napos gyalogtúrát, a harmadik helyezett pedig egy 5 napos gyalogtúrát nyer a Dolomitokba a www.utazom.com jóvoltából. Az első három helyezett műveiből, valamint a zsűri által kiválasztott további 10-15 képből az ADS Service Kft. kiállítást szervez. A pályázat beküldési határideje 2012. december 5. Az eredményhirdetés december 14-én lesz, a hivatalos díjátadó pedig december 17-én, a film díszbemutatóján az Uránia Nemzeti Fimszínházban.
A részletes pályázati feltételek itt olvashatók: https://www.facebook.com/samsara.hu 


 

oldalak:  1  2  3  4  5   ...  11  12  13  14  15   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat