.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  10  11  12  13  14  15   

 
Szerelem a felhők felett

A Szerelem a felhők felett szerelemről, boldogságról szól, finom humorral és iróniával, miközben követi a klasszikus francia műfajfilmes hagyományokat. A film főszereplőnője Ludivine Sagnier olyan filmekben szerepelt, mint Francois OzonVízcseppek a forró kövön, a Swimming Pool, és a 8 nő című filmjei, valamint a nagyszabású Pán Péter, de látható volt aPárizs, szeretlek!, a Moliere és a Halálos közellenség című filmekben. Nicolas Bedos neve olyan francia romantikus vígjátékokban szerepelt korábban, mint a Szerelem három évig tart vagy a Populaire kisasszony.

A film március 13-tól látható a hazai mozikban.


 

Végtelen szerelem
Endless Love

Nincs lehengerlőbb és szédítőbb, mint az első szerelem mámora. Magával ragad a szenvedély, kitágul a horizont, semmi nem tűnik lehetetlennek. Ez a legősibb történet, amely soha nem veszít aktualitásából, mert nemzedékről nemzedékre mindenki számára az első szerelem a felnőtté válás egyik legfontosabb állomása.

Valentin-nap van, és egy fiatal pár harcba indul, hogy bármi áron megvédje kapcsolatát. A Végtelen szerelemben egy karizmatikus fiú (Alex Pettyfer) és egy gazdag lány (Gabriella Wilde) első látásra egymásba szeret, és szüleik minél inkább szét akarják választani őket, kapcsolatuk csak annál szenvedélyesebbé válik. Hiába tátong közöttük társadalmi szakadék, végzetszerű szerelmük egymáshoz láncolja őket.

Főszereplők: Alex Pettyfer, Gabriella Wilde, Bruce Greenwood, Joely Richardson, Robert Patrick

Rendezte: Shana Feste

Országos bemutató: 2014. február 13.

Forgalmazza a UIP-Dunafilm


 

Jancsó Miklós emlékére

Ma, január 31-én, életének 92. évében elhunyt Jancsó Miklós, a nemzetközileg is egyik legismertebb magyar filmrendező. Emléke előtt tisztelegve a közmédia január 31-én, pénteken este az Oldás és kötés, (M1 20.20) és az Így jöttem (Duna 22.03) című filmeket tűzi műsorára. 

Az 1964-ben készült Oldás és kötés című filmben a kétszeres Kossuth-díjas rendező a fiatal ambiciózus orvos és az idős, tapasztalt professzor kapcsolatát mutatja be. A főszerepeket Latinovits Zoltán és Ajtay Andor alakítja. Az Így jöttem, az alkotó egyik első filmje, a háború végén játszódik, s egy fiatal szovjet katona és egy magyar diák barátságát örökíti meg. Mindkét műben Jancsó szerzőtársa - egykori barátja - Hernádi Gyula volt.


 

Francia leckék Cookyval a SportKlubon

Teljesen új oldaláról mutatkozott be nemrég Cooky. A műsorvezetőről kiderült, fanatikus focirajongó! A SportKlub Oh lá lá című műsorában így Horti Gáborral közösen kísérik figyelemmel a Francia Bajnokság mérkőzéseit. Cooky rengeteg kulisszatitkot elárul a franciákról, de a műsorban természetesen nem a baguette és az Eiffel Torony a téma… 

Cookyt ugyan rádiós műsorvezetőként ismerte meg az ország, de gyakran feltűnik tévéműsorokban is. Sportcsatornán azonban még sosem szerepelt korábban. „Rádiós vagyok, de szívesen megyek a tévébe is, bár tudom, hogy az egy másik szakma. Nagyon jól érzem magam a SportKlubon, az Oh lá lá-ban. Gábor nagyon jó fej, állandóan bohóckodunk. Igyekszem a tapasztalataimat megosztani a nézőkkel, hiszen a francia foci gyerekkorom óta az életem fontos része” – magyarázta Cooky, aki első focival kapcsolatos emlékeit is felidézte. „Nagy rajongója vagyok a Paris Saint-Germain FC-nek, hiszen 30 évet Párizsban éltem, rengeteg meccsre jártam. Az első focival kapcsolatos emlékem is ide kötődik. Olyan 10 éves lehettem, mikor édesapám kivitt a Parc des Princes stadionba. A mai napig emlékszem, hogy azt hittem, egy hatalmas szőnyeg borítja a pályát, olyan szép volt a fű. A meccsek hangulata hatalmas! Ahogy ötvenezer ember egyszerre szurkol egyszerűen felejthetetlen. Emlékszem arra is, hogy olyan 25-28 éve a Paris Saint-Germain a Videotonnal játszott, és a magyarok nyertek” – emlékezett vissza a műsorvezető, aki a mai napig hevesen szurkol kedvenceinek – „Szenvedélyesen szurkolok a kedvenceimnek! Meccs közben gyakran ordítok és nagyon izgulok, szerencsére a barátaim is pont ilyenek, így senki nem haragszik rám, egy-egy hevesebb reakcióm miatt” – tette hozzá nevetve Cooky.

Cooky nem csak beszél a fociról, hanem űzi is. A műsorvezető a mai napig minden vasárnap rúgja a bőrt, pontosabban fogja, hiszen a francia a kapuban érzi magát a legjobban.

Ha kíváncsi a rádiós másik arcára, ne hagyja ki az Oh lá lá következő adását, kedden esténként 19:45-kor, vagy az ismétlést szerdán 14:45-kor a SportKlub műsorán


 

Megújult a Talpalatnyi Zöld ökológiai magazin

Szombaton – másféléves szünet után - újra követhették a nézők a Talpalatnyi zöldet, a közmédia környezet- és természetvédelmi magazinját. A megújulás egy évfordulóhoz is kapcsolódik: az igényes összeállítás idén ünnepli 20. születésnapját. A 26 perces műsort 1994-ben Kocsis Tibor, Balázs Béla-díjas filmrendező-operatőr alapította, aki egyben, a műsor producer-rendezője is.

„Egyedülálló vállalkozás Európa szívében a Talpalatnyi zöld – méltatja műsorát az alkotó. - A Kárpát-medence legjobb filmeseinek áldozatkész munkája nyomán a sorozat rangot vívott ki a magyar televíziós műsorok palettáján. Boldog vagyok, hogy idén folytathatjuk a két évtizede elkezdett munkát.”

A filmes közösség számos művével rázta fel a közvéleményt. Követte a verespataki aranybánya drámáját, amelynek hatását - a 2000. évi tiszai cianid-katasztrófa nyomán - a magyar lakosság is saját bőrén érezhette. Munkáját segítette, hogy példás együttműködést épített ki magyar és határon túli környezetvédelmi szervezetekkel.

A szerkesztők midig aktualitásokkal lepték meg a nézőket. Számtalan esetben – a beérkezett hírre – egy órán belül állt össze a csapat. Nem egyszer éjszaka tették meg a 6-700 kilométeres távolságokat, s mikor elakadtak az erdélyi havazásban, a segítő kezek lóval, traktorral húzták ki a stábot a hó fogságából. A műsor a külhoni magyarság körében is hamar ismert lett, a filmeseket mindenütt nagy szeretettel fogadták. Különösen népszerű a magazin műsorvezetője, a „zöld” elkötelezettségéről ismert színésznő, Für Anikó.

Az első adás ismét foglalkozik a verespataki bánya jelenével. Egy színes riportban a gólyák vonulásának GPS-es követését ismerhetik meg a nézők, és bemutatkozik Béres József, Máramaros ornitofaunájának, madárvilágának kiváló ismerője is.

 Adás: Duna, 2014. január 25., szombat 11.30

 Ismétlés: Duna World: 2014. február 8., szombat 13.30

Rendező-operatőr: Kocsis Tibor

Műsorvezető: Für Anikó


 

Nyárutó

Az Oscar-díjas Kate Winslet és Josh Brolin a főszereplői a Nyárutó című filmnek, amely Joyce Maynard azonos című bestselleréből készült Jason Reitman rendezésében.  

A munka ünnepe közeledtével a tizenhárom éves Henry Wheeler és édesanyja, Adele elmennek az áruházba, hogy ruhát vegyenek a fiúnak az iskolakezdetre. A sors nem volt kegyes az elvált, gyermekét egyedül nevelő Adele-hez, aki mostanában már a házból sem szívesen lép ki.

Az áruházban Henry egy Frank nevű sebesült férfibe botlik, aki a segítségüket kéri. Határozott egyéniség és félelmetesen meggyőző. Vonakodva bár, de Adele hajlandó hazavinni. Ezzel olyan események sorozatát indítja el e végzetes ünnepi hétvégén, amelyek hatására szembe kell nézniük múltjukkal, és dönteniük kell, hogyan tovább.

Forgalmazza a UIP Duna film. Országos bemutató: 2014. február 6.


 

Amerikai botrány - 10 Oscarra jelölve

A ’70-es évek extravagáns világában játszódó Amerikai botrányban a zseniális szélhámos, Irving Rosenfeld (Christian Bale) a hasonlóan rafinált, ráadásul csábítóan szexi partnernőjével, Sydney Prosserrel (Amy Adams) kénytelen az FBI ügynökének, Richie DiMasónak (Bradley Cooper) dolgozni. DiMaso ösztökélésére belevetik magukat Jersey alvilági életébe, amely egyszerre életveszélyes és elbűvölő.Carmine Polito (Jeremy Renner) szenvedélyes, nagy fordulatszámon pörgő politikai machinátor New Jerseyben, aki a szélhámosok és a szövetségiek kereszttüzében találja magát. Irving kiszámíthatatlan felesége, Rosalyn (Jennifer Lawrence) lehet az, aki egy mozdulattal romokba döntheti az egész világukat. 

A történet valódi eseményeken alapul, az FBI egyik fedett akcióján, amelyen egy szélhámos segítségével politikusokat buktattak le.  

Forgalmazza az Intercom. Magyarországi mozibemutató: 2014. január 23.


 

A Coming out elérte a százezres nézőszámot

Vitathatatlan a Coming out sikere – a film 1 hónap alatt elérte a százezres nézőszámot! Most már bizonyos, hogy a Coming out alkotói örülhetnek – hosszú idő után újra egy magyar sikerfilm a hazai mozikban! Orosz Dénes romantikus vígjátéka december 5-e óta látható és már az első hétvégén beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A  Csányi Sándor, Tompos Kátya, Karalyos Gábor főszereplésével készült vígjáték 56 moziban indult országszerte. A bemutatót követő első hétvégén rekord számú, a premier előtti vetítésekkel együtt közel 24 000 nézőt vonzott, december 15-ig pedig több mint ötvenezren nézték meg országszerte a multiplexekben és artmozikban. A nézettségi adatok alapján bátran kijelenthető, hogy a Coming out népszerűsége az ünnepek alatt is töretlen maradt sőt, a film tovább hasít! A bemutató óta eltelt 1 hónapban 100.000 voltak rá kíváncsiak, amit hollywoodi sztárprodukciók is egyre ritkábban érnek el hazánkban, de magyar alkotás esetében erre évek óta nem volt példa. 

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült és Kálomista Gábor sikerfilm-producer nevéhez fűződő mozi megállíthatatlannak látszik, sikerét magyar filmnek ismét nehéz lesz túlszárnyalnia. A Coming out a Megafilm gyártásában készült, hazai forgalmazója a Hungaricom.


 

Valós történetet dolgoz fel a Philomena ? határtalan szeretet

Stephen Frears - A királynő és a Veszedelmes viszonyok rendezőjének - új filmje, a december 26-án a hazai mozikba kerülő PHILOMENA – HATÁRTALAN SZERETET valós történetet dolgoz fel. A tőle csaknem ötven éve elszakított gyermekét kereső „igazi” Philomena Lee és az őt alakító Judi Dench között a forgatás alatt mély barátság szövődött.

 „Mintha egész életemben ismertem volna.” – idézte fel az egyik legelismertebb brit színésznővel való első találkozását az idős ír asszony, míg Judi Dench elmondta, hogy megtisztelve érzi magát, hogy személyesen ismerheti Philomena Lee-t. A filmbéli játékáért komoly Oscar-esélyesnek tartott Judi Dench ragaszkodott hozzá, hogy találkozzon az „igazi”  Philomenával, különös tekintettel arra, hogy még soha nem alakított valós, élő személyt.

 Philomena az édesanyja halála után hatévesen bentlakásos egyházi iskolába került. 18 évesen úgy került ki onnan, hogy fogalma sem volt az életről. Nem sokkal később egy falusi búcsúban egy John nevű fiú megajándékozta őt egy cukrozott almával. Philomena nem tudta, hogy ami utána történt és aközött, hogy elkezdett gömbölyödni a hasa, van összefüggés. Mikor kiderült, hogy terhes, apja kitagadta és beadta egy apácazárdába. Három évvel azután, hogy világrahozta Anthonyt, elvették tőle a kisfiút és a további sorsáról nem tudott semmit. A fiatal lány négy évvel később megházasodott, két gyermeke született, s a kis Antonyról ötven évig senkinek nem beszélt, mígnem egyszer néhány kupica sherry felbátorította és elmesélte lányának, mi történt. Az ő segítségével találkozott végül Martin Sixsmith-szel, a BBC politikai alapon menesztett volt riporterével, aki vállalta, hogy megkeresi Antonyt. Az újságíró az öt éven át tartó nyomozásáról könyvet is írt, Stephen Frears pedig amint találkozott a történettel, rögtön tudta, hogy filmet akar forgatni belőle, Judi Dench-csel a főszerepben.

 A mozi másik főszereplője, a Martin Sixsmith-t alakító Steve Coogan a film társ-forgatókönyvírója is egyben. Coogan főleg komikusi oldaláról ismert az Egyesült Királyságban, részben neki is köszönhető, hogy a komoly témát feldolgozó filmben kiemelt szerepet kapott a humor, ami a két főszereplő közötti ellentétből fakad. A Philomena – Határtalan szeretet a Velencei Filmfesztiválon elnyerte a Legjobb Forgatókönyv díját. Angliában novemberben zajos sikerrel nyitott a film, az Egyesült Államokban pedig a nyitóhétvégén a harmadik legmagasabb bevételt érte el.

A tengerentúlra is átívelő, egyszerre megható, szívet melengető és olykor nagyon vicces történet minden korosztályt magával ragad. A film a Mozinet Kft. forgalmazásában december 26-án, Karácsony másnapján kerül Magyarországon mozikba szinkronizált és feliratos változatban egyaránt.


 

A háromszoros Oscar-díjas Vittorio Storaro Budapesten
Az év filmes szenzációja

A X. Aranyszem Operatőr Fesztivált 2013. december 12-16. között rendezik meg a  melynek díszvendégeként Budapestre látogat Az utolsó tangó Párizsban, Az utolsó császár és az Apokalipszis most operatőre, a háromszoros Oscar-díjas Vittorio Storaro, akivel a hazai közönség is találkozhat. Az operatőrök legnagyobb hazai mustráját hagyományosan Illés György, a Magyar Operatőrök Társasága alapítójának születésnapja alkalmából rendezik meg évről évre.

X. Aranyszem Fesztivált. Több kategóriában - zenés klip, természetfilm, dokumentumfilm, kisjátékfilm, tévéfilm, diákfilm – versenyeznek a magyar operatőrök, a díjak odaítéléséről pedig háromtagú szakmai zsűri dönt, melynek elnöke Kende János HSC, további tagjai pedig Máthé Tibor HSC vezetőségi tag és Szabó Gábor HSC vezetőségi tag.

Az év filmes szenzációjának ígérkezik, hogy az idei rendezvény díszvendégeként Novák Emil meghívására a magyar fővárosba látogat a sokak szerint a világ legnagyobb operatőre, a Fény Mestere, a háromszoros Oscar-díjas Vittorio Storaro, aki többek között olyan filmek fényképezését jegyzi, mint Az utolsó tangó Párizsban, Az utolsó császár, a New York-i történetek vagy az Apokalipszis most. A magyar közönség december 14-én, szombaton 10-14 óra között az Uránia Nemzeti Filmszínházban találkozhat a legendás operatőrrel. Az ingyenes eseményen - melyre a hsc@hscmot.hu e-mail címen lehet jelentkezni - Koltai Lajos HSC, ASC, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar operatőr beszélget Vittorio Storaroval, aki bemutatja hamarosan megjelenő a The Art of Cinematography című könyvét is, mely 1910-től napjainkig átfogó képet ad a filmművészet legnagyobb alkotóriól.  A rendezvény házigazdája Novák Emil HSC, ACS.

Vittorio Storaro olasz operatőr 1940-ben született. Pályáját 1967-ben kezdte. Első Oscar-díját 1980-ban kapta Francis Ford Coppola Apokalipszis most című filmjének operatőri munkájáért, majd 1981-ben Warren Beatty Vörösök, 1987-ben pedig Bernardo Bertolucci Az utolsó császár című alkotása fényképezésért még kétszer elnyerte az arany szobrot.

 


 

Így neveld a sárkányodat 2

Így neveld a sárkányodat 2

Hablaty körül mindig történik valami izgalmas. A viking sárkánybűvölő és tűzokádó barátja, Fogatlan visszatér, de úgy, hogy abba beleremeg a Hibbant-sziget. Amíg Astrid, Takonypóc meg a többiek sárkányversenyekkel múlatják az időt, az immár elválaszthatatlan páros meghódítja a tágas eget. Egyre magasabbra, egyre messzebb merészkednek, olyan tájakra jutnak, ahol nem járt még viking.

Így fedeznek fel egy titkos jégbarlangot, melyben több száz idomítatlan sárkány fészkel. A tűzköpő fenevadaktól Hablaty nem ijedne meg, ám a barlang őre, a titokzatos sárkánylovas már komolyabb ellenfélnek tűnik. Hablatyék miatta keverednek bele életük legnagyobb háborúságába: a rájuk váró nagy csatán nemcsak az ő életük múlik, hanem az emberek és sárkányok jövője is.

 Az elsöprő sikerű Így neveld a sárkányodat alkotói eredetileg is trilógiának szánták művüket.

A hatalmas sikert követő folytatás szemkápráztató 3D-varázslata ragadja magával a nézőit a felhők közé, elképesztő légi csaták, különleges lények és nagy viccek közé!

Mozibemutató: 2014. június

Eredeti cím: How to Train Your Dragon 2.

Színes, szinkronizált amerikai animációs, családi film

Gyártó: DreamWorks Animation

Előzetes: http://bit.ly/IgyNeveldASarkanyodat2_teaser

 

  

Főszerepben Matt Damon és Ben Affleck

Három Oscar-díj, három Golden Globe, valamint hetvenöt egyéb filmes díj. Ez Matt Damon és Ben Affleck eddigi mérlege. Hollywood két tehetsége szombat esténként a Universal Channel műsorán kap főszerepet.

Matt Damon és Ben Affleck még a középiskolai évekből ismeri egymást. A két világsztár barátsága azóta is töretlen. Első kasszasikerüket közös forgatókönyvük, a Good Will Hunting hozta meg, amiért Oscar-díjat zsebeltek be. Színészként is beírták magukat a filmtörténelembe, összesen százhuszonhárom moziban játszanak. Ezek közül november 16-tól a Universal Channel négy sikerfilmmel szórakoztatja nézőit minden szombaton. Matt Damon indítja a mozi-folyamot a Pókerarcokkal, amiben az általa életre keltett Mike McDermott jogi pályája és egy jóval veszélyesebb, ám jobban jövedelmező élet között vívódik. A tehetséges pókerjátékost régi barátja állítja döntési helyzetbe. Matt Damon mellett olyan világsztárok is feltűnnek, mint Edward Norton és John Malkovich.  

 

Ben Affleck a Hulla, hó, telizsákban Charlize Theront igyekszik elcsábítani, ám az egyszerű csajozás hamar durva bandaháborút eredményez és még egy kockázatos kaszinórablásba is belekeverednek főhőseink.

 Az izgalmas és fordulatos cselekmény november 30-án is garantált. Matt Damon a tehetséges Mr. Ripleyként férkőzik a gazdag Dickie és annak barátnője közelébe. A rajongó ragaszkodás viszont nem várt drámához vezet. Világsztárokból ebben a moziban sincs hiány, hiszen Gwyneth Paltrow és Jude Law alakítja a jómódú szerelmespárt.

 

 Gwyneth azonban nem csak Matt Damonnal szórakoztatja a Universal Channel nézőit. A romantikus Szívörvényben Ben Affleckhez kerül közel. A történet szerint Buddy a reptéren várakozva megismerkedik Greggel és egy váratlan ötlettől vezérelve elcseréli repülőjegyét vele, hogy a férfi korábban hazaérjen feleségéhez. A gép azonban lezuhan és Buddy szeretné megismerni az elhunyt családját, így felkeresi a gyászoló özvegyet. Érdekesség, hogy a filmben Greget a Botrány Fitz elnöke, Tony Goldwyn alakítja.

 

 Matt Damon és Ben Affleck a Universal Channel műsorán:  

november 16., 21:00 – Pókerarcok

november 23., 21:00 – Hulla, hó, telizsák

november 30., 21:00 – A tehetséges Mr. Ripley

december 7., 21:00 – Szívörvény

 

 


 

A jogász

Nem lehet csak kicsit bűnösnek lenni. Nincs félig becsületes ember: aki kipróbálja a rosszat, az már nem szabadul többé, akárhogy kapálózik is.

Egy ügyvéd (Michael Fassbender) megkéri a barátnője (Penélope Cruz) kezét, és úgy érzi, az új életbe csak több pénzzel vághat bele. Elhatározza, hogy két társával (Javier Bardem, Brad Pitt) – egyetlen, kivételes alkalommal – 20 millió dollár értékű kokaint visz be az USA-ba, amit azután saját maga terít szét. Úgy tervezi, a mocskos munka befejeztével nyugodtan visszatérhet a törvénytisztelő polgár hétköznapjaihoz. De nagyon súlyosan téved.

 A fantasztikus színészcsapatot a legendás Ridley Scott irányítja: együtt komor, félelmetes, hátborzongató világot teremtettek – méltót a forgatókönyvíró korábbi regényeihez és a belőlük készült filmekhez: a Nem vénnek való vidékhez valamint Az úthoz.

Főszereplők: Michael Fassbender, Brad Pitt, Javier Bardem, Cameron Diaz, Penélope Cruz, John Leguizamo, Goran Visnjic, Bruno Ganz. Írta: Cormac McCarthy. Rendezte: Ridley Scott

Mozibemutató: 2013. november 14.

Eredeti cím: The Counselor

Színes, feliratos angol/amerikai  thriller

Gyártó: Twentieth Century Fox, bemutatja az Intercom 

Hajós András: végre megőrülhetek

Kilencedik évadával és egy régi-új ismerőssel, Hajós Andrással tér vissza a magyar humorcsatorna időtálló stand-up műsora, A Comedy Central bemutatja. A vasárnapi nyitóadásban Hajós András egy tőle merőben szokatlan dolgot művel: szögre akasztja örökérvényű társát, a gitárját és ezúttal egy zongora segítségével feszegeti az improvizáció határait. Mint mondja, a színpadon végre megőrülhet!

Hajós hosszabb szünet után újra feltűnik A Comedy Central bemutatjában, azt azonban még maga sem tudja, hogy annyira népszerű lesz-e az új zongorás kísérlet, mint a gitáros akciói. Mindenesetre az első adásban kísérletet tesz arra, hogy egyszemélyben egy komplett, négytagú zenekarként is helytálljon. „Azt elárulhatom, hogy a műsor nyersanyagát saját tapasztalatokból merítettem, amihez egészen kamaszkori zongoraóráim emlékéig kellett visszanyúlnom. A megidézés kiterjedt egykori zongoratanárnőmre is, akit talán a kelleténél élethűbben sikerült lefestenem. Remélem, megbocsátja ezt nekem…” - mondta Hajós, aki nagy híve a színpadi komédiának.

 

 „Minden előadás egyedi, egyszeri és megismételhetetlen. Ebben rejlik a szépsége” - ecsetelte Hajós a stand-up műfajának sajátosságait. „A színpadon elengedhetem magam, megőrülhetek. Improvizálás közben sosem tudhatja az ember, hogy mi lesz a vége a dolognak…és ettől olyan jó” – magyarázta a műsorvezető, aki a kilencedik évad első adásában kapott helyet. 

 

A Comedy Central bemutatja hét éve neveli ki a stand-up generáció jövőbeli sztárjait. Annak idején Mogács Dániel, Rekop György, Hajdú Balázs, Zsók Levente, vagy a Szomszédnéni Produkciós Iroda is a magyar humorcsatorna saját gyártású műsorában kezdte pályafutását – mára mind befutottak. A kilencedik évad tehetséges ifjú titánokkal és tapasztalt régi harcosokkal vasárnap érkezik a Comedy Centralra.

 A Comedy Central bemutatja vasárnap este 19:35-kor a Comedy Central műsorán!


 

Akciódús szezonzáróval búcsúzik a Kékpróba 4. évada
Kemény évük volt a Universal Channel rendőreinek

Veszélyben a 15-ös divízió! Kedden 21:20-tól jön a Kékpróba negyedik szezonjának fináléja, melyben kedvenc újonc rendőreink a szokásosnál is keményebb helyzetben találják magukat. Egy bűnöző kezd hajtóvadászatba ellenük! A szappanos krimiben idén minden megváltozott, a féléves beépített küldetésről visszatérő Andynek azzal kellett szembesülnie, hogy szerelme, Sam új párt választott magának, akit ráadásul beosztottak mellé járőrözni.

 A kapcsolati dráma mellett a negyedik évadban a korábbiaknál is változatosabb ügyek várták a Kékpróba zsarujait, akik idén furgonból halásztak ki megkötözött tiniket, megpróbálkoztak visszaverni egy kitörni készülő járványt, de volt itt gyerekrablás és egy félresikerült esküvő is. A szezon idén egy dupla résszel zárul le, melynek második felvonása hamarosan képernyőre kerül a Universal Channel műsorán. „Az évadzárót a lehető legfélelmetesebb csavarokkal próbáltuk izgalmassá tenni. Miután a 15-ös divízió vesztére hajtó Kevin Ford beszabadul az őrsre, mindenki élete veszélybe kerül. Többek közt Oliver és Sam rajongói is izgulhatnak majd, ők ketten különösen nagy slamasztikában találják magukat az évadzáróban. A nézők így intenzív fináléra számíthatnak, és arra, hogy sokak sorsa csak az ötödik szezonban zárul le.” – mondta el Tassie Cameron, a sorozat egyik készítője a Hollywood Reporternek.

Kevin Ford az előző részben elrabolta a divízió egyik veteránját, aztán hajtóvadászatot indított kedvenc rendőreink ellen. Így a normál körülmények közt üldözőkből lettek az üldözöttek. Feszült, drámai, ijesztő és sokak életét veszélybe sodró évadzáróra készülhetnek a rajongók Tassie szerint, aki hozzátette, Andyéknek igazi csapatként kell működniük, ha túl akarják élni ezt a kalandot.

 A Kékpróba 5. évadát Amerikában már berendelték, az ABC-n ugyanis komoly sikernek örvend a krimi, mely ügyesen vegyíti A Grace klinikára jellemző szerelmi szálakat a komoly akciójelenetekkel.

 Kékpróba 4. évadzáró – kedden 21:20-tól a Universal Channel műsorán! 


 

A LEGO kaland

Emmet átlagos fickó. A keze sárga, két ujja van, a feje tetején bütyök tartja a sapkát. A Lego-világ átlagembere, építkezésen dolgozik, és semmi pénzért se késné le kedvenc napi tévésorozatát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges figurák egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak, amely meghökkentő kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül eljuttathatja hőseinket… majd meglátjuk hova.

Annyi biztos: a kettős életet élő Lord Biznisz az elveszejtésükre tör, Emmet pedig Vitruvius, a bölcs öreg, egy vad Lego-lány, Batman és még néhány furcsa fickó oldalán, gyorsan alakuló járgányok és könnyen átépíthető világok között harcol – de alig érti, mi zajlik körülötte.

 A világ első egész estés Lego-filmjét a Jump Street – A kopasz osztag rendezőpárosa készíti, természetesen nagyon sok komputer segítségével, természetesen 3D-ben!

Mozibemutató: 2014. február 6.

Eredeti cím: The Lego Movie

Színes, szinkronizált amerikai film

Műfaj: családi animációs vígjáték

Gyártó: Warner Bros.

Korhatár: 6 év

Facebook: https://www.facebook.com/MozICom

Előzetes: http://bit.ly/LEGOkaland_trl_6E

 


 

Indul két megújult testvércsatorna, az AXN WHITE és az AXN BLACK

Indul két megújult testvércsatorna,  az AXN WHITE és az AXN BLACK

Az AXN televíziós sikercsatorna, valamint az AXN NOW és az AXN Player VOD típusú szolgáltatások mellett október elsejétől AXN WHITE és AXN BLACK néven teljesen megújul az AXN Sci-Fi és az AXN Crime,ahola fekete az erő, a bátorság és a hősök színe, míg a fehér titkokat, cselszövést és krimit jelent.

Az AXN a legerősebb színeket akarja képviselni a hazai kábeltelevíziós palettán. Az ikonikus vörös AXN film- és sorozatcsatornát az elsősorban nőknek szóló AXN WHITE és a férfiakat megszólító AXN BLACK erősíti. Az AXN nézettsége 2011 óta több mint 50%-kal növekedett és így 2013-ban folyamatosan a legnézettebb 5 hazai kábelcsatorna között szerepel. A Sony Pictures Television az AXN WHITE és az AXN BLACK magyarországi elindításával azokra az igényekre, visszajelzésekre reagál, mely szerint a nézők egyre speciálisabb és intenzívebb, drámai és misztikus elemekben bővelkedő filmeket és sorozatokat igényelnek.A két új tematikus csatorna az AXN Crime-ot és AXN Sci-Fi-t váltja, ám megőrzi a csatornák kiemelt műfajának legjobb darabjait. Az AXN WHITE esetében a borzongató bűnügyi sorozatok mellé vad vágyakat és bonyolult cselszövéseket felfedő, átélhető emberi történetek társulnak majd. Az AXN BLACK a jól ismert sci-fi világ mellett olyan mitikus vagy éppen hétköznapi hősök történeteit mutatja be, akik segítenek felfedezni a bennünk rejlő kalandvágyat, bátorságot és határozottságot.

A két csatorna október 1-ével indul, ám az anyacsatorna, az AXN nézői már korábban,szeptember 29-én, vasárnap ízelítőt kaphatnak két prémium sorozatból is:  21.00 óra Az Ügyféllista (The Client List, AXN WHITE) és 22.00 órakor a Spartacus: Vér és Homok (Spartacus: Blood and Sand, AXN BLACK). 

A két új csatorna sorozatait a "bővebben" szóra kattintva láthatják.

bővebben >
 


Ugródeszka a filmesek világába
Ingyenes filmes szakmunkásképzés

Ingyenes filmes szakmunkásképzést szervez a HSC Stábiskola 2013. október 7-étől. Az egyhetes tanfolyamon segédoperatőrök, fókusz állítók, világosítók, rendezőasszisztensek mélyíthetik el már meglévő tudásukat, de olyanok jelentkezését is várják, akik még nem rendelkeznek filmes előképzettséggel, de az az álmuk, hogy a későbbiekben a filmgyártásban helyezkednek el. A kurzuson a szakma olyan kiemelkedő mesterei tanítanak majd, mint Hódi Jenő, a Budapest Film Akadémia vezetője, Jancsó Nyika vagy Koltai Lajos.

 Napjainkban, amikor újra egyre több magyar film készül és egyre több külföldi bérmunka forog hazánkban, gyakori nehézség, hogy a már végzett filmes szakmunkások, például segédoperatőr asszisztensek számára nem biztosított a továbbképzés s így a szakmai előrelépés. Ezen a felemás helyzeten kíván változtatni a HSC Stábiskola a 2013. október 7-én induló képzésével, melynek keretében a már OKJ papírral rendelkezők elmélyíthetik tudásukat, s ezáltal újabb munkakörök betöltésére is alkalmassá válhatnak a filmgyártásban. A most induló élességállító képzés segíthet nekik abban, hogy a jövőben a filmgyártás egyik legfontosabb pozicióját is be tudják tölteni.

 Az egyhetes tanfolyamra előképzettséggel nem rendelkező kreatív fiatalok jelentkezését is várják, akik jövőjüket a filmgyártás területén képzelik el. Ők a képzés keretében bepillantás nyerhetnek a filmes szakma rejtelmeibe, s áttekintést kapnak az egész filmes apparátus munkájából.

 Az ingyenes kurzuson a résztvevők minden, éles forgatáson elképzelhető szituációban kipróbálhatják majd magukat, s elsősorban digitális eszközökkel,  extrém világítási és kameramozgásokat kreálva szerezhetnek majd szakmai magabiztosságot. Az alapoktatás a Mafilm műtermében zajlik majd, de a jelentkezőknek külső helyszínen is lehetőségük lesz kipróbálni magukat. A kurzuson a szakma olyan kiemelkedő mesterei tanítanak majd, aki számos amerikai és magyar film élességét húzták, mint – többek között - Hódi Jenő, aBudapestFilm Akadémia vezetője, Váradi András, az ARRIBudapestmanagere, Koltai Lajos vagy Jancsó Nyika.

 A tanfolyamra a jelentkezést www.stabiskola.hu honlapon várják.

 A HSC Stábiskola 2006-ban indult Novák Emil Balázs Béla-díjas operatőr, a magyar és az ausztrál Operatőrök Társaságnak tagja ötlete alapján. Az ausztrál mintára létrehozott iskola, intenzív, a magyar- és nemzetközi film, valamint televíziós ipar elvárásainak figyelembe vételével és támogatásával, a legmodernebb technikák használatával tanítja a filmkészítést. Az iskolában világosítók, segédoperatőrök, digitális utómunka asszisztensek, hangasszisztensek, televíziós kameramanok, rendezőasszisztensek, felvételvezetők, szcenikai asszisztensek képzése mellett operatőr és rendező előképző osztályokat is indítanak. Az elmúlt 7 évben több mint 300 diák végzett a HSC Stábiskolában, akik közül szinte mindenki jelenleg is a filmiparban dolgozik. A HSC Stábiskola a hazai produkciók előállításánál és a bérmunkák kiszolgálásánál is segíti az új szakemberek belépését a filmiparba. Az intézmény filmes szakemberképzésének fő támogatója a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt és az ARRI München. A technikai eszközöket a Schwindl Kft. és a Visual Team biztosítja.


 

A bűn éjszakája
Színes, feliratos amerikai thriller

Ha lenne egy éjszaka minden évben, amikor bármilyen bűnt elkövethetsz mindenféle következmény nélkül, mit tennél? Ez az új thriller egy család sorsát követi nyomon egy éjszaka folyamán, négy embert, akikről kiderül, meddig képesek elmenni, hogy megvédjék magukat, amikor a gonosz külvilág betör az otthonukba.

            Egy olyan Amerikában, ahol tombol a bűnözés, és túlzsúfoltak a börtönök, a kormány kijelölt egy 12 órás időszakot minden évben, amikor bármilyen bűncselekmény – a gyilkolást is beleértve – legális. Nem lehet rendőrt hívni. A kórházak szüneteltetik a segítségnyújtást. Ez egy olyan éjszaka, amikor a polgárok magukat szabályozzák, büntetés nélkül. Ezen az éjszakán, amikor elburjánzik az erőszak és a bűn, egy családnak el kell döntenie, kikké válnak, amikor bekopogtat hozzájuk egy idegen.

            Amikor egy behatoló betör James Sandin zárt közösségébe, olyan események sorozatát indítja be, amely a család szétszakadásával fenyeget. Most Jamesen, a feleségén, Maryn, és a gyermekeiken a  sor, hogy túléljék az éjszakát anélkül, hogy olyan szörnyekké változnának, mint akik elől elrejtőztek.

James DeMonaco izgalmas filmjének főszereplője Ethan Hawke. Eredeti cím: The Purge. Bemutatja a UIP-Dunafilm, országos bemutató 2013. szeptember 5.

 


 

Bárki beleshet a Botrány forgatására

Olivia Pope szerepében Kerry Washington meghódította az egész világot. A Botrány című sorozat krízismenedzsere neves magazinok címlapján domborított, jelölték a legrangosabb televíziós díjra, az Emmy-re, pár napja pedig a stábbal már a sikerszéria harmadik évadát forgatja. A kulisszák mögé pedig a modern technikának köszönhetően bárki bepillanthat.

 Magyarországon tavaly tavasszal, pár héttel az amerikai bemutató után debütált Shonda Rhimes legújabb sorozata, a Botrány. Olivia Pope az amerikai felső tízezer, valamint a politikai elit problémás ügyeivel foglalkozik. A második évadban a Kerry Washington által életre keltett Oliviáról és csapatának tagjairól egyre több titok derül ki. Nem hiába várják izgatottan a sorozat rajongói a folytatást. Az október 3-i amerikai premierig a színészek fotók és apró információk tucatjaival látják el a nézőket, hála a modern technikának és az Instagramnak. A közösségi portálra szinte minden nap felkerül egy-egy árulkodó fotó. Érdemes tehát a sorozat folytatásáig rákattintani a színészekre, aki pedig lemaradt volna a második évad történéseiről, most pótolhat a Universal Channel műsorán minden vasárnap este.

 

 Botrány – 2. évad dupla epizódokkal minden vasárnap 21:00-tól a Universal Channel műsorán!


 

oldalak:  1  2  3  4  5   ...  10  11  12  13  14  15   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat