.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  10  11  12  13  14  15  16  17   

 
Műsorváltozás - Bitskey Tiborra emlékezik a közmédia

Két műsorában is megemlékezik Bitskey Tiborról az MTVA ma este. A nemzet színészének egyik legnépszerűbb filmjét, a Rákóczi hadnagyát tűzik műsorra ma 21.15-kor a Duna TV-n, az m1-en Az este után 23.00 órakor pedig a Vers mindenkinek című műsort láthatják a nézők 1988-ból. Ebben Petőfi Sándor: Téli esték című költeményét adja elő a legendás művész.

Bitskey Tibor Kossuth- és kétszeres Jászai-díjas színész, érdemes művész 1929. szeptember 20-án Rákoskeresztúron született. Már gyermekkorában kiválóan mondott verseket. Érettségi után a Britannia (a későbbi Béke) Szállóban kezdett el dolgozni, és munka mellett jelentkezett a színiakadémia első esti tagozatára. Másodévesen szerződtette ösztöndíjasnak a Vígszínház (akkor Néphadsereg Színháza). Diplomázásának évében, 1953-ban forgatta Bán Frigyes rendezővel a Rákóczi hadnagyát, amelynek címszerepében - Bornemissza János kuruc hadnagyot alakította - kirobbanó sikert aratott és országosan ismert színésszé vált.

1959-ben követte mentorát, Gellért Endrét a Nemzeti Színházba, majd 1964-ben visszament a Vígszínházba, ahol tíz évet töltött el. Voltak, akik operaénekesnek szánták, hiszen hangja két és fél oktávos volt, de nem akarta feladni a színészi pályát - hiszen eljátszhatta egyebek között Cyrano, Agárdi Péter, Ádám, Csongor, Bánk, Kreón szerepét.

Várkonyi Zoltán, a Vígszínház vezetője filmjeiben is foglalkoztatta: a vonzó, szép orgánumú művész hősszerepeket játszhatott A kőszívű ember fiaiban (1964), az Egy magyar nábobban (1966), a Kárpáthy Zoltánban (1966) és az Egri csillagokban (1968).

1974-ben a Thália Színházhoz szerződött; majd a protestáns egyházak támogatásával létrejött Evangélium Színház előadásaiban játszott, később a szolnoki Szigligeti Színház társulatának tagja lett. Fellépett versmondóként és szinkronizált is. Az Egri Csillagok hangoskönyv változatát az ő hangjával hallgathatjuk.

Bitskey Tibort tavaly szeptemberben választották meg a nemzet színészének. A művészt kétszer ismerték el Jászai Mari-díjjal (1958, 1962), a Kossuth-díjat 2000-ben kapta meg. 2007-ben a XVII. kerület választotta díszpolgárává. 2012-ben Bessenyei Ferenc művészeti díjjal tüntették ki, ugyanabban az évben a II. kerület díszpolgára lett. 2013-ban a Magyar Érdemrend középkeresztjét kapta meg. 86 éves volt.


 

Új akciósorozat az HBO-n ? Jön A falka!

Február 10-én debütál az HBO legújabb saját gyártású sorozata, A falka. A lengyel HBO által készített hat részes sorozat az utóbbi években kiemelkedő alkotásokkal rendelkező lengyel filmgyártás legújabb dobása, mely a magyar nézők számára is releváns témát dolgoz fel.

„Vannak határok, amiket át kell lépni, és vannak, amit meg kell védeni:” A lengyel-ukrán határon játszódó sorozatban a lengyel határőrség egyik legjobb egységét titokzatos támadás éri. Az egyetlen túlélő, miközben megpróbálja feldolgozni barátai és szerelme elvesztését, nyomozásba kezd hogy kiderítse, ki áll a támadás hátterében, és vajon a véletlen műve-e, hogy csak ő élte túl a támadást. A sorozatban élethű és sokszor megrázó képet kapunk az Európa keleti határain meghúzódó problémákról, amik a magyar nézők számára is ismerősek lehetnek, hiszen a magyar-ukrán és a magyar-szerb határvidéken is hasonló gondokkal szembesülünk: azzal, hogy az illegális bevándorlók milyen viszontagságokon mennek keresztül egy jobb élet reményében, valamint az embercsempészek könyörtelenségével és a határőrök embert próbáló munkájával. 

A falka teljes egészében lengyel alkotás: a forgatókönyv helyi írók munkáját dícséri, akikhez tanácsadó minőségben Julie Rutterford (Szégyentelenek) is csatlakozott. A lengyel sorozatgyártás nagy hagyományokkal rendelkezik: az utóbbi években és jelenleg is folyamatosan készülnek olyan alkotások, melyek az országhatárokon túllépve is sikert aratnak a nézők körében. A falka ezek közül is kiemelkedik: Lengyelországban mind a nézők, mind a kritikusok körében óriási sikert aratott, és februártól a magyar HBO-n is látható. Az akcióban és drámai szálakban egyaránt bővelkedő sorozat a Lengyelországban található Beszkidek (Bieszczady) hegységben játszódik, mely az ország egyik legszebb természeti kincse, ahol megtalálható a sorozatban szintén kiemelt szerepet kapott szürke farkas is.

A falka február 10-én, kedden debütál az HBO-n és az HBO GO-n.


 

A Karib-tenger kalózai alkották a világ első maffiáját

A Paramount Channel műsorán futó Fekete vitorlák felrázta az állóvizet a kalózok körül. A széria úgy mutatja be őket, ahogy eddig még senki. Mindezeket történelmi alapokra helyezve, a valós figurákat fiktív szálakkal keverve. A fogadtatás az alkotókat igazolta. Jelenleg már a harmadik évadon dolgoznak a tengeren túl, idehaza pedig az első két évad kerül a nézők elé ebben az évben.

A sorozat készítői szakítani szerettek volna minden, a kalózokat körülölelő létező sztereotípiával, amikor belefogtak a felvételekbe. Le akartak számolni azzal az általános tévhittel, hogy a halálfejes lobogó alatt portyázó haramiák csupán csak tudatlan, kizárólag az erőszakhoz értő férfiakból álló hordák voltak. Tagadhatatlan, hogy a brutalitás a mindennapjaik része volt, de emellett olyan szervezett egységet alkottak, amely azt feltételezi, hogy némiképp jártasak lehettek a diplomáciában, politikában és olyan kiterjedt kapcsolatrendszert építettek fel, amely hajaz a modern idők alvilági módszereire, a maffia működésére. Ezt eddig egyetlen film, vagy sorozat sem vette górcső alá. A Fekete Vitorlákban viszont pont ez találták a legizgalmasabbnak a történetfolyam kitalálói, élükön Michael Bay-jel, aki producerként gondozta a szériát az ötlet megszületésétől kezdve.

„Jack Sparrow semmiben sem volt minta számunkra. De nálunk féllábú, félszemű, vagy a papagáját a vállán hordozó marcona kapitányt sem lát a néző” – mesélte Jonathan Steinberg, a Fekete Vitorlák egyik írója, producere. Ezek fontos megkülönböztető tényezők, mert az volt a céljuk, hogy semmit se szépítsenek a kalózok világán. Pont olyannak festik le őket, amilyenek a történelmi kutatások, visszaemlékezések és más hiteles források szerint a Karib-tenger zsiványai több mint 300 éve lehettek. A hitelességre törekvésnek azonban ára van. A sorozat alkotói nem sajnálták a pénzt a grandiózus díszletek elkészítéséhez. Ráadásul a cselekmények egyik fő színterét, a Rozmár névre keresztelt kalózhajót életnagyságban meg is építették, amely nagy szolgálatot tett a Dél-Afrika partjai mentén zajló forgatásokon.

A látvány megteremtése mellett a szereplők kiválasztásakor is fontos szerepet játszott a hitelesség. Karakteres színészeket kerestek, akik már a megjelenésükkel erőt demonstrálnak. Nem követték a klasszikus hollywoodi kaptafát. Közel sem az új Errol Flynnt kutatták a castingok során. Ehelyett a kiválasztottak egytől-egyig ismeretlen színészek, akik a figuráik eljátszása kedvéért alaposan beleásták magukat a történelemkönyvekbe, hogy megismerjék, jobban megértsék az 1700-as években élt, az „ölj, hogy életben maradj” és „vedd el, amit lehet” elveket való kalózok motivációit, gondolkodásmódját.

A sorozat abban is újat mutat minden eddigi filmes kalóztörténethez képest, hogy közelebbről megmutatja azokat a nőket, akik a kalózok közt éltek, és nem ritkán komoly tekintélyt is szereztek köreikben. Inspirációt olyan hírhedt személyiségek életéből merítettek, mint az ír Anne Bonny, aki csaposként kezdte és kapitánnyá küzdötte fel magát hosszú évtizedek alatt. Nyolcvanévesen hunyt el, ami szokatlanul magas kornak számított ebben a korban, főleg a kalózok világában.

A Fekete vitorlák első évadának epizódjait Magyarországon kizárólag a Paramount Channel vetíti,  szombatonként este 22 órától.


 

Újra rendel a Luxusdoki
A sikersorozat negyedik évada januártól a Universal Channel műsorán

Hank Lawson, Hamptons önjelölt orvosa továbbra is megoldásokat keres az elit közösség kórházi vészhelyzeteire. Ezúttal azonban a gazdagok és szépekproblémáin kívül magánéleti és üzleti krízishelyzetekkel is kénytelen szembenézni.  A negyedik évad újabb fordulatos orvosi eseteket és bizarr pácienseket tartogat, valamint betekintést enged egy egyre inkább elharapódzó családi drámába is, amely akár végzetes következményekkel is zárulhat.

 A Universal Channel sikersorozatának legújabb szériájában Hank élete 180 fokos fordulatot vesz, mikor se veled se nélküled barátnője Jill úgy dönt, hogy végleg eldönti kapcsolatuk jövőjét, és elhagyja Hamptonst. Azonban nem csak magánélete, de a luxusdoki magánpraxisa is a krízis határán van. A Hank és testvére, Evan közti kibékíthetetlen üzleti érdekellentétre látszólag nincs orvosság. Vajon Divya, Hank asszisztense és a Lawson testvérek apja meg tudja akadályozni a vállalkozás szétválását és a testvérek végleges szembefordulását? A bonyodalmak közepette természetesen újabb elképesztő páciensek is feltűnnek, köztük egy beépített drogügynök, egy pop sztár és egy kerítőnő is.

A negyedik évadban az írók a magán- és közélet közti érzékeny egyensúlyra helyezik a hangsúlyt, valamint arra, hogy a központi szereplőkhöz közel álló karakterek hogyan kénytelenek a pattanásig feszült helyzethez alkalmazkodni.

Luxusdoki – 4. évad dupla epizódokkal január 9-től a Universal Channel műsorán!

 

 

 


 

Így ne szilveszterezz ? Bödőcs Tibor ajánlásai

Közeleg az óra, amikor Bödőcs Tibor újra bejelentkezik a Comedy Central képernyőjére. Szilveszter estéjén láthatják először a tévénézők a stand-upos Böllérbalett című önálló estjét - és hogy teljes legyen az élmény -, előtte az Élet értelme és kertészeti tippek című műsorát is leadja a magyar humorcsatorna. Amíg telnek a percek a premierig, Tibor néhány ábrán is bemutatott tanáccsal segít elkerülni a szilveszteri tragédiákat.

Sokan és sokféleképpen tudjuk elszúrni a szilvesztert. Bödőcs Tibor bemutat néhány olyan pillanatképet az óév utolsó és az újév első perceiről, amelyekben semmiképpen nem szeretnénk szerepelni. Megéri inkább a Comedy Centralon 19:20-tól követni az Élet értelmei és kertészeti tippek, majd 20:15-től a Böllérbalett premierjét, majd óvakodni attól, hogy bármelyik eset megvalósuljon.   

Tibor első tanácsa:  

Higgyék el, van más út is, mint a Facebook, FIFA, Fásy Mulató Bermuda-háromszögében elveszni ezen a szép estén.

Tibor második tanácsa:

Lehetőleg kerüljük az olyan helyzeteket, amelyekben pontban éjfélkor anyós gps-szel oldalunkon, konfettis zacskót tépve fogunkkal, a Himnusz dallamára tolatunk.

Tibor harmadik tanácsa:

Fontos. hogy tartsuk nyitva a szemünket, és még fontosabb, hogy nézzünk jó irányba!

Tibor +1 tanácsa:  

Ha véletlenül így alakul az este, az IKEA-bútor összeszerelése ráér éjfél után is.


Böllérbalett televíziós premier szilveszter napján a Comedy Centralon 20:15-től! 

Büszkeség és bányászélet

Január 1-én kerül országosan a mozikban szinkronizált és feliratos változatban is, a legjobb vígjáték kategóriában Golden Globe-jelölt Büszkeség és bányászélet. A hamisítatlan angol moziban olyan kiváló színészek remekelnek, mint az Arany Glóbusz-díjas Bill Nighy, az Oscar-jelölt Imelda Staunton, a BAFTA-díjas Dominic West, és a Sundance-díjas Paddy Considine.

Az Alul semmi hangulatát idéző, szívvel teli angol vígjáték 1984 nyarán játszódik – azaz pontosan akkor, amikor az Egyesült Királyságban az okkal Vasladynek gúnyolt Margaret Thatcher van hatalmon, a Bányászok Szakszervezete pedig sztrájkba fog. A londoni Büszkeség Menete néhány lelkes aktivistája úgy dönt, a bányászok ügye mellé áll, csakhogy van egy kis bökkenő: a konzervatív nézeteket valló szakszervezet bár minden segítségnek örül, de a szivárványzászlós csapattal nem tud mit kezdeni.

Az aktivisták ettől azonban nem hátrálnak meg. Éppen ellenkezőleg: megkerülve a bürokráciát egyenesen a bányászokhoz fordulnak. Egy minibuszon útra kelnek egy wales-i bányászfaluba, hogy adományaikat személyesen adják át. A két, egymáshoz látszólag semmiben sem hasonlító közösség találkozása meglepő fordulatokat hoz.Büszkeség és bányászéletet január 1-től az összes budapesti art mozi felirattal vetíti, a multiplexekben mindkét változat látható, a vidéki mozik többségében pedig a szinkronizált változat tekinthető meg.


 

20 000 nap a Földön - Nick Cave-vel

20 000 nap a Földön – a legendás alternatív rockzenész, költő, író és forgatókönyvíró Nick Cave szemével. A művész különleges utazásra invitál, a film életének egyetlen elképzelt napját mutatja be. A gyönyörűen fényképezett alkotásban összemosódik fikció és valóság, Cave képzelt és igazi élete, de természetesen feltűnnek benne állandó alkotótársai – zenekara, a Nick Cave & the Bad Seeds tagjai, vagy éppen Kylie Minogue és a színész Ray Winstone –, illetve néhány remekül sikerült koncertbe és a lemezfelvételbe is belepillanthatunk.

A legutolsó album, a Push The Sky Away munkálatai közben készült 20 000 nap a Földön intim portrét fest az alkotófolyamatról, azt vizsgálva ezáltal, hogy mi tesz minket azzá, amik vagyunk. A lebilincselő alkotás egyben a kreatív szellem változásra ösztökélő erejének ünneplése is.
 
A 20 000 nap a Földön Sundance Filmfesztiválon debütált, elnyerve a legjobb dokumentumfilm és vágás kategória fődíját.

Eredeti cím: 20 000 Days on Earth
Gyártó: Corniche Pictures, BFI, Film4, Pulse Films
Hossz: 97 perc
Országos bemutató: 2015. január 15.
Magyarországon forgalmazza a Mozinet


 

Az Ida lett az Európa Filmdíj fő nyertese

Az Európa Filmdíj korántsem titkolt módon az Oscar európai megfelelője kíván lenni, 1988 óta rendezik meg minden évben egy európai városban. A ceremóniára ezúttal Rigában került sor, az est fő nyertese az Ida lett: a film öt kategóriában - köztük a legjobb film és rendező - győzedelmeskedett. Pawel Pawlikowski filmje a ’60-as években egy lengyel kolostorban nevelkedett árva novíciusról szól. A fogadalomtétel előtt, az apácák tanácsára meglátogatja nénikéjét, egyetlen élő rokonát, akivel korábban soha nem találkozott. Wanda Gruz már túl van a fénykorán, de negyvenes alkoholista láncdohányosként is árad belőle a szexualitás, önpusztító életmódjához mindig talál alkalmi partnereket. Wanda néhány évvel korábban még nagyhatalmú ügyészként a rendszer ellenségeit küldte a halálba, de mostanra kegyvesztetté vált. Akkor találkozik unokahúgával, amikor mindketten válaszúthoz érkeznek: identitásuk és jövőjük meghatározásához szembe kell nézniük a múltjukkal. Ida most tudja meg, hogy zsidó, szüleit meggyilkolták a német megszállás alatt. Wanda adta be az apácákhoz, hogy neki ne kelljen naponta szembesülnie a családja tragédiájával. A két nő útra kel, hogy kiderítsék, hogyan haltak meg rokonaik és végre tisztábban lássák a saját helyüket a világban. A lengyel filmiskola legnagyobb alkotásainak stílusában fogant Ida megrendítő, kiemelkedő képi világú dráma, amelyben a két nő intim története finoman összefonódik a közép-európai történelmi háttérrel. A film az Európa Filmdíjat öt kategóriában - a legjobb film, rendező, forgatókönyv, operatőr és közönségdíj - érdemelte ki, ezzel újabb lépést téve az Oscar-jelölés felé. Esélyeit tovább növeli, hogy a a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Golden Globe-díjra jelölték.

Ida (12) - Budapesten a Puskin mozi műsorán! 5 Európa Filmdíj (a legjobb film, rendező, forgatókönyv, operatőr és közönségdíj) Golden Globe-jelölés (a legjobb idegen nyelvű film)


 

Filmpremierekkel hangolódik az ünnepekre a Universal Channel

Az idei december sem maradhat el ünnepi mozifilmek nélkül. Jön Pán Péter, Mikulás is ellátogat a csatornára, valamint a bűnügyi történetek rajongói is találnak majd kedvükre valót a Universal Channel év végi kínálatban.

 „A mikulás védelmében” című premierrel indul az ünnepi széria, amelyet december 8-án az „Apát kérek karácsonyra” című családi film követ majd, amelyben Sara Armstrongnak fia próbál új párt találni. Tarts Saravál egy-egy randira, hogy megtudd, miként teljesíti be a kis Jessie kívánságát!

 Johnny Depp Pán Péter szerepében egy varázslatos világba kalauzolja a nézőket. December 13-án a kikapcsolódni vágyók elsőször láthatják a csatornán az „Én, Pán Péter” című filmet, amely a mesefigura alkotójának történetét viszi képernyőre.

 December 20-án Billy Bob Thornton is mikulásjelmezbe bújik a „Tapló Télapó”-ban, de ahogyan azt a cím is előrevetíti, az ő karaktere nem éppen a gyerekbarát jelleméről ismert. Az alkoholista télapó csak azért álcázza magát az ünnepek egyik jeles alakjának, hogy könnyebben ki tudja fosztani a bevásárlóközpontokat.

 Karácsonytól pedig egyre fokozódik mozi-láz, hiszen a Universal Channel december 22-től egészen január 4-ig számos vígjátékkal, romantikus és akciófilmmel, illetve thrillerrel kedvez majd az otthonülőknek. Többek között olyan filmeket visz az otthonokba, mint a „Hóbortos vígjáték”, a „Jól áll neki a halál”, a „Srácok kedvence”, a „Kémkölykök 3D: GAME OVER”, illetve a „Sikoly” második és harmadik része.

 Elátkozott Ella – December 6., 21.00

Apát kérek Karácsonyra – December 8., 16.20

Én, Pán Péter – December 13., 21.00

Tapló Télapó – December 20., 21.00


 

Swing - Nagy sikerrel mutatták be az új magyar romantikus vígjátékot

Elsöprő siker övezte a Swing című magyar romantikus vígjáték december 3-án tartott díszelőadását. A film december 4-től látható országszerte 59 moziban.
A szerda esti premieren a film teljes szereplőgárdája, stábja és a rendező, Fazekas Csaba köszöntötték a közönséget. Hajós András moderátor humorával emelte az est hangulatát. A zenés, szerelmes filmet a Cinema City Mom Park teltházas termében vastaps fogadta.
Fazekas Csaba így fogalmaz a filmjéről: „Jelszavam: színészeket a magyar filmekbe!” A Swingben olyan művészek tűnnek fel, mint Csákányi Eszter, Ónodi Eszter, Törőcsik Franciska, Törőcsik Mari, Kulka János, Csuja Imre, Mészáros Béla és Szatory Dávid.
A film három elkeseredett, különböző korú nő története, akiket egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, és megalapítják a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont. Fülbemászó dallamok, sok-sok tánc, humor és egy kis romantika. Ez a Swing.
A SWING december 4-től látható a hazai mozikban az A Company Hungary forgalmazásában. 12éven aluliaknak nem ajánlott.


 

Sorozatpremier: Carter doki a Universal Channel műsorán tér vissza

Különleges elő-karácsonyi ajándékkal kápráztatja el a nézőket a Universal Channel: 24 órával az amerikai premier után a hazai rajongók is bekapcsolódhatnak A titkok könyvtára című sorozat mágikus világába. Az ismert film tízrészes adaptációjában a Vészhelyzet sztárja, Noah Wyle és nem mindennapi csapata egy-egy varázslatos küldetésbe kalauzolja a nézőket.

Új sorozatpremierrel zárja az évet a Universal Channel! Csupán egy nappal az amerikai megjelenés után hazánkban is elstartol A titkok könyvtára című film sorozat verziója, amelyben a rejtély, a mágia és az akció mellett a humor sem maradhat el. A könyvtáros kalandokban a Carter dokiként ismert színész mellett Rebecca Romijn is főszerephez jut, akit bár Antonio Banderas, Hugh Jackman, Patrick Stewart, vagy éppen Halle Berry oldalán is láthatott már a közönség, leginkább az X-Men filmek kék szuperhőseként írta be magát a köztudatba.

 A titkok könyvtára a vele megegyező című film folytatása; Flynn Carsen (Noah Wyle) könyvtáros utódjainak mágikus kalandjait és veszélyes küldetéseit mutatja be. A fantasy-akció története a világhírű Metropolitan Könyvtár alatt folytatódik, amely olyan tudósok és kalandorok több száz éves főhadiszállását rejti, akik veszélyes és mágikus ereklyéket gyűjtenek és juttatnak vissza a Könyvtárba. Egy ősi testvériség viszont a Könyvtár és a Könyvtárosok vesztét akarja, így háborút hirdet az emberiség ellen. Ezért Flynn és segítője Eve Baird (Rebecca Romijn) három új könyvtárost keres (Lindy Booth, Christian Kane, John Kim), akik segítségével megmenthetik a Földet. Veszélyek és komoly feladatok várnak hőseinkre, és sokszor úgy tűnik, nincs kiút. A sorozat tele van akcióval és rejtélyekkel, de a vidámság is helyet kap, így garantáltan az egész családot a tévé elé szegezi.

 A forgatások egy jól összeszokott csapatot kovácsoltak a stábból. Rebecca Romijn is közelebb került kollégáihoz, azonban volt, akivel nem először állt a kamerák elé.„Ismertem Noah munkásságát például a Vészhelyzetből, de sosem vettem észre, hogy mennyire vicces. Pedig az, imádom! Humoros és szemtelen, egy igazi Indiana Jones karakter. Christian Kane egy másik sorozatban a testvéremet játszotta, Lindy Booth pedig szintén hamar közel került hozzám. 16 órás forgatások után szinte családtag válik azokból, akikkel együtt dolgozol” – mondta az Eve Baird ezredest alakító Rebecca. „Mi nem vagyunk szuperhősök, normális emberek vagyunk, akik magasan képzettek, tudásukat pedig könyvekből szerzik. Szerintem ez egy nagyon pozitív üzenet a világ negatívumaival szemben” – tette hozzá a sorozat kapcsán a kétgyermekes színésznő.

Noah Wyle gyermekei is örömmel vették, hogy édesapjuk ismét Flynn bőrébe bújhat.„Nincs ehhez fogható sorozat a tévében. A kamasz fiam és a kislányom is szívesen nézte a filmeket, és nagyon izgatottak voltak, amikor bejelentettem: a sorozatban is szerepelek majd” – mondta a főszereplőt alakító Noah, aki hangsúlyozta, hogy ez az adaptáció páratlan kikapcsolódást nyújt minden családnak, és azt is elárulta, hogy ennyi év után is könnyen belerázódott az ügyetlen Indiana Jones-forma szerepbe. – „Flynn ugyanaz a bohókás, energikus fickó maradt, de már sokkal magabiztosabban áll a kihívások elé.”

A tíz rész külön-külön is megállja a helyét, hiszen a Könyvtárosoknak minden epizódban egy új küldetéssel kell megbirkózniuk, de a hatalmas csavar sem marad el a történet végéről. Így minden héten új kalandban lehet része a nézőknek, míg a végére összeáll az addig rejtélyes sztori.

A titkok könyvtára december 8-tól, minden hétfőn 21:20-tól, a Universal Channel műsorán!


 

Osvárt Andrea zűrös olasz esküvője

Egy meglepő fordulatokban gazdag, olaszos bonyodalmakban bővelkedő, sziporkázóan mulatságos hétvégén zajlik Osvárt Andrea esküvője – legalábbis a filmvásznon. A december 18-án a mozikba kerülő Zűrös olasz esküvő főszereplőnője olasz filmben most látható először hazánkban. Nemrég készült el a vígjáték magyar szinkronja,  így Andi most először szinkronizálta önmagát.

A ZŰRÖS OLASZ ESKÜVŐ öt jó barát történetét meséli el, akiket a közös gimnáziumi kalandok, a foci, a barátság és a szerelem úgy tűnik, örökre összeköt. Ahogy azonban az lenni szokott, húsz évvel később meglepetten tapasztalják, hogy az élet mennyire különböző irányba sodorta őket. Daniele az egyetlen, aki közülük látszólag sikeres életet él, és ennek megkoronázásaként egy svájci hétvégére hívja meg egykori pajtásait, hogy vegyenek részt az esküvőjén.

A film férfi főszereplője a hazájában nagy ismertségnek örvendő Adriano Giannini. „Vicces, hogy a filmben Adrianóval véletlenül Velencében lyukadunk ki, ahonnan nagy nehezen jutunk el Zürichbe, míg ez a valóságban szinte kísértetiesen ugyanúgy megtörtént velünk. Ketten mentünk volna a forgatásra, de törölték a Róma-Bolzano járatot, ezért Velencébe repültünk, és onnan sokáig nem tudtuk, hogy jutunk át Bolzanóba, ami 3 órányi út kocsival. Végül szinte ugyanazt az utat kellett kettesben bejárnunk, mint amit másnap a filmben is felvettünk.” – emlékezik a forgatásra Osvárt Andrea.

Osvárt Andrea több szálon kötődik az olasz filmhez. Az ELTE olasz szakán szerzett diplomát, majd a modellkedést hátrahagyva, Rómába költözött, hogy színésznő lehessen. Kitartó, céltudatos munkával és rendkívüli tehetségével elérte, hogy ma már főszerepeket játszik nemcsak magyar, de olasz és nemzetközi koprodukciókban készülő filmekben egyaránt. Olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Julia Roberts, Heath Ledger, Jeremy Irons vagy Brad Pitt.

A Carlo Vanzina rendezte ZŰRÖS OLASZ ESKÜVŐ december 18-ától lesz látható a hazai mozikban a Ristretto Distribution forgalmazásában.


 

Az Éhezők viadala az ágymozi nyitófilmje
Megnyitott a Buda E&G szórakoztató központ

Kitárta kapuit a Buda Entertainment & Gastro. A központ megnyitásának első ütemében elindult Európa első ágymozija, egy kézműveseknek és divattervezőknek otthont adó „Art & Craft Market”, egy folklórterem, egy koktélbár, és két új szórakozóhely.

November 21-én ünnepélyes keretek között megnyílt a Buda Entertainment & Gastro első szárnya. A II. és III. kerület határán, a Kolosy tér szomszédságában található Új Udvar átalakításával egyedülálló elemekből építkező szórakoztató központ született az országban. 

Az Éhezők viadalával kezdett az ágymozi

Az új szárnyban kapott helyet Európa egyetlen ágymozija is. A teremben található 35 franciaágyon akár négy fős családok is elférnek, a műsor pedig 3 óránként, tematikus váltakozással sugároz napközben könnyedebb vígjátékokat, családi filmeket, este drámákat, akciófilmeket, éjjel pedig horrort. A filmek között régebbi kasszasikerek és újdonságok is lesznek, illetve számos tematikus nap megrendezése is a tervek között szerepel. Egy ágy ára 5555 Ft lesz, amely két felnőttre, illetve két felnőtt és két gyerek esetére is érvényes lesz.

 Az első két hétben egyelőre este 19 órától indul a műsor, az Éhezők viadala: A kiválasztott – 1.rész, a Carrie illetve a Démoni doboz című horrorfilmek. December 8-tól pedig már korábban is látogatható a mozi, a folyamatosan frissülő moziműsor, illetve a létesítmény Facebook oldala is részletes információval szolgál a kínálatról, illetve programokról.

„Art&Craft Market”, folklór, szórakozóhelyek

A komplexum egy kézművesek és divattervezők alkotásait kiállító, „Art&Craft Marketnek” is helyet ad, ahol az alkotók ingyenes standot és árusítási lehetőséget kapnak, mindössze a bevétel közösen megállapított százalékát kell fizetniük. A folklór iránt érdeklődőket, külföldi vendégeket, hazánkban élő külföldieket is várja a központ – néptáncosok és népzenészek showműsoraival, naponta két alkalommal, 18 és 20 órától.  A modern műfajt kedvelők számára egy koktélbár nyílt, illetve a népszerű budapesti szórakozóhely, az Ötkert tulajdonosának két új szórakozóhelye, a Grand és az exkluzív, zártkörű Mirror.

A központ második ütemének befejezése 2015 nyarára várható, amikorra a legkülönbözőbb ízvilágú, minőségi éttermek, music pubok, sky bar terasz és további szórakoztató és gasztro egységek várják majd a látogatókat, a maga nemében az egész országban és régiónkban is egyedülálló komplexumban.


 

Körberajzolva
színes, francia vígjáték

A mulatságos vígjáték hőse, a negyvenéves Jean (François Damiens) jobb napokat látott színész, aki eljutott élete mélypontjára. Végső elkeseredésében élete legbizarrabb munkáját vállalja el: rendőrségi helyszínelésekre ugrik be, a holttest megformálójaként segítve a nyomozók munkáját. A maximalista, éppen ezért nehéz természetű férfi hamar túllép a hatáskörén. A rendőrség hagyja, hogy segítsen nekik egy furcsa gyilkosságsorozat utáni nyomozásban a Megève síparadicsomában, ezzel azonban Jean nem csak egy bájos lány (Géraldine Nakache) és a helybéliek, de a gyilkos figyelmét is magára vonja.

Az itthon is jól ismert François Damiens (Natalie második élete, Tango Libre – Szabad a tánc) ismét egyszerre szerethető és kacagtató figura bőrébe bújt a Körberajzolvában. A fergeteges vígjáték különlegessége, hogy producerei a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál állandó favoritjai, a Dardenne-testvérek (Két nap, egy éjszaka, Srác a biciklivel, A gyermek) voltak, a rendezői feladatokat pedig az általában nagyszabású francia filmeket jegyző Jean-Paul Salomé (Belphégor – A Louvre fantomja, Arsene Lupin, Kémnők) látta el.

Eredeti cím: Je fais le mort, Nemzetközi cím: Playing Dead

Gyártó: Diaphana Films

Hossz: 104 perc

Országos bemutató: 2014. december 4.

Magyarországon forgalmazza a Mozinet

Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott 


 

Novemberben nyílik az ország első ágymozija

2014 novemberében nyílik Buda új szórakoztató komplexuma, a Buda Entertainment & Gastro egyik szárnya, ahol helyet kap az Európában egyedül hazánkban található Bed Movie, vagyis ágymozi. Emellett folklór terem, egy Magyarországon szintén egyedülálló, kézműveseknek és divattervezőknek otthont adó „Art & Craft Market”, valamint több teremben táncos szórakozóhely fogadja majd látogatóit a szórakoztató központ kialakításának első fázisában.

A Gozsdu udvar megálmodójának és alapítójának új ingatlanfejlesztési projektje, a hamarosan nyíló Buda Entertainment & Gastro szórakoztató központ első létesítményei novemberben nyitják meg kapuikat. A II. és III. kerület határán, a Kolosy tér szomszédságában található Új Udvar átalakításával ezentúl egy szellősebb, tágasabb, mediterrán falu hangulatát idéző épület fogadja majd a látogatókat és szórakozni vágyókat Buda legjelentősebb szórakoztató komplexumában.

Az előcsarnok kupoláját egy nemzetközi design pályázat eredményeképp fiatal művészek alkotásai díszítik majd. A 7 kupola illusztráció a Teremtés 7 napját szimbolizálja, az alkotások különböző stílusban készültek, így érdekes, eklektikus egységet alkotnak.

Ágyból nézhetjük a filmeket. A világon összesen négy, ebből Európában az első ágymozi nyílik a létesítményben. Európában egyedül Londonban található hasonló, ám ott csak az első sort foglalják el ágyak, itt viszont az egész teremben kizárólag ágyból, összesen 35 darabból lehet nézni a filmeket. A mozi kb. 3 óránként sugároz, tematikus váltakozással: napközben inkább könnyedebb, többek között családi filmek láthatóak, este drámaibb vagy éppen akciófilmek, míg éjjel a horroré a főszerep. A kínálat népszerű, kultikus kasszasikerekből áll össze.

Nyílik a kézműves paradicsom. A szórakoztató komplexum egyik részét novemberben kézművesek és divattervezők foglalják el. Hatvan pult áll tehetséges kézművesek rendelkezésére, tizenhat pedig olyan ruhatervezőknek, akik bemutatni és árulni is szeretnék alkotásaikat. Ők ingyenes standot és árusítási lehetőséget kapnak, mindössze a bevétel közösen megállapított százalékát kell fizetniük. A komplexum még vár olyan kézműveseket és divattervezőket, akik szívesen mutatnák meg és árusítanák termékeiket ily módon a nagyközönségnek.

Folklór is lesz. Szintén ugyanezen a napon nyílik meg a folklór terem, ahol naponta két alkalommal, 18 és 20 órától néptáncosoké, népzenészeké a főszerep, illetve egy – a komplexum által kiírt pályázat győzteseként – Magyarországot bemutató imázsfilmet is vetítenek majd. Az előadásokra hazai és külföldi érdeklődőket is várnak.

 Új szórakozóhely Budán. A modernebb zenét és táncot kedvelők számára új szórakozóhely nyílik: az Ötkert alapítóinak új létesítményében koktélbár mellett két külön helység várja a 25 év alattiakat és felettieket, eltérő zenei stílusokkal.

„A komplexum befejezése 2015 nyarára várható különböző stílusú és ízvilágú, de minden esetben minőségi éttermekkel, sky bar terasszal, programokkal és további szórakozási lehetőségekkel. Az épület oldalán, hasonlóan a párizsi Montmarte-hoz festők dolgoznak majd, és egyben árulják képeiket” - mondta Arie Yom-Tov, a komplexum társtulajdonosa.


 

Gyere szobára!
Hamarosan indul az első magyar élő webreality

Úttörő formátum startol 2014. november 20-án hazánkban: A szoba Magyarország első élőben közvetített webreality társasjátéka. A vállalkozó kedvű szereplők egy üres szobából indulva egy hónapon át több milliós nyereményért küzdenek, a nézők pedig interaktívabbak lehetnek, mint valaha – maguk is szinte játékosokká válnak.

A játék célja, hogy a versenyzők berendezzék A szobát, amelybeköltözésükkor – egy konyhasarkot és a beépített kamerákat leszámítva – teljesen üres. Egyszerre mindig két játékos küzd egymással és minden lakónak három napja van bebizonyítani, hogy ő a menőbb. Ha ez idő alatt nem nyeri el a nézők szimpátiáját, pakolhat, és máris új játékost szavaznak be a helyére. Ha viszont a közönségnek tetszik a játéka, újabb három napot maradhat. 

 

Az élő web 2.0 társasjáték a www.aszoba.hu weboldalon fog futni, amelyet mobilra és tabletre is optimalizálnak. A casting elkezdődött, de maradt még pár hely: 18 év felettiek jelentkezhetnek az [email protected]e-mail címen.

 

– Magyarországon egyedülálló, de még a világon sem szokványos a 0-24-ben közvetített, interaktív, online reality műsorformátum. A fiatalabb generáció egyre inkább az internet irányába terelődik, de egyébként is jellemző rájuk a multitasking viselkedés – mondja dr. Kirády Attila, A szoba kreatív producere. –  Ebben a valóságshowban amellett, hogy a nézők percről percre követhetik az eseményeket mobilon, tableten, asztali gépen, sőt összefoglalóit a televízióban is, interaktivitásukkal maguk is beszállnak játékba. A be- és kiszavazások mellett ők irányítják a lakók életét, döntenek elvégzendő feladatokról, jutalmazzák és büntetik a szereplőket. Utánaolvashatnak kulisszáknak, kommentelhetnek, adott időben pedig chat-kapcsolatba léphetnek a játékosokkal.”

A játékosok a külvilágtól elzárva, gondolkodtató, ügyességi, műveltségi, illetve szórakoztató feladatok taktikus megoldásával szerezhetik meg a mindennapjaikhoz szükséges berendezési tárgyakat. De, hogy ágy vagy Xbox jár-e nekik az első nap? Természetesen ezt is a nézők szavazzák meg, várhatóan nem kis feszültséget generálva a lakók között. Az nyer, aki a 30. napon este A szobában tartózkodik, és szimpatikusabb a nézőknek, mint a társa. A tét nem kicsi, hiszen valaki a játék végén mindent visz: az összes bútort, elektromos berendezést és egyéb tárgyi javakat, amelyeket a lakók egy hónap alatt összegyűjtöttek, több millió forint értékben. Az interaktív nézők között pedig naponta sorsolnak különböző nyereményeket.


 

Tiltott táncok

A Cannestól Berlinen át Velencéig az összes jelentős filmfesztiválon díjazott élő legenda, Ken Loach a hírek szerint visszavonul a nagyjátékfilm-készítéstől. Utolsó alkotása a Tiltott táncok, melyhez ismét szövetkezett állandó forgatókönyvírójával, Paul Lavertyvel. Hazánkban is nagy sikert aratott vígjátéka, a Szesztolvajok után ezúttal egy kevésbé ismert igaz történet inspirálta nagyszabású történelmi filmjét. James Gralton (Barry Ward) 1932-ben, tíz év amerikai távollét után visszatér szülőföldjére, Írországba, hogy újranyissa egykori tánctermét. A látszólag ártatlan vállalkozás azonban nem csak rajongókra, hanem komoly ellenállókra is talál a közösségben, a feltörő indulatok pedig hamarosan erőszakba torkollnak.

Bemutató 2014. november 6. Magyarországon forgalmazza a Mozinet kft.


 

Szombaton kezdődik a Játék határok nélkül

Szombaton indul újra a 1990-es évek nagysikerű tévéműsora, a Játék határok nélkül című vetélkedő az M1 műsorán. A vetélkedő új szériáját nemzetközi stáb forgatta májusban Budapesten, és minden résztvevő ország ebből készítette el saját változatát. A műsorban ezúttal nem városok, hanem országok versengenek egymással:  Magyarország mellett Oroszország, Indonézia, Franciaország, Egyiptom és az amerikai kontinens csapata.

 

A műsort egy 4500 méteres stúdióban vették fel, minden adásban hat versenyszám kap helyet. Az új szériából 13 epizódot készített a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A magyar csapatnak 48 tagja van, egy műsorban tizenketten szerepelnek, köztük olyan ismert személyiségek, mint a Rippel-fivérek, Puskás Peti énekes, Kozmann György és Zala György kenusok, Pulai Imre olimpia bajnok kenus, Szőnyi Ferenc triatlonista és Kovács Nikolett motorversenyző. A csapat kapitánya Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó. Varga Edit és Harsányi Levente vezeti a vetélkedőt, a kilencvenes évek szériájának műsorvezetője, Gundel Takács Gábor ezúttal narrátorként szerepel a műsorban.

 

Harsányi Levente elmondta: bízik abban, hogy a képernyőn is érezhető lesz az a vidám hangulat, amelyben a forgatás zajlott. A magyar csapat tagjaiban elég erős volt a drukk, ezt humorral próbálták oldani, hogy megfelelően teljesítsenek a megmérettetésekben.

A műsorvezető hangsúlyozta: a játékosok nem tudták előre, hogy milyen típusú feladatban fognak részt venni. A 48 magyar résztvevőből versenyszámonként választották ki a szereplőket, egy játékos azonban több megmérettetésben is részt vehetett.

A játékban tematizált feladatok szerepelnek, a vizes megmérettetések között például volt olyan versenyszám, amelyben egy ellenáramoltatott medencében kellett úszniuk a játékosoknak. A magyarok közül ezt Pulai Imre olimpiai bajnok teljesítette - árulta el a műsorvezető.

Minden idők egyik legsikeresebb európai vetélkedője volt a Játék határok nélkül, amelyet 1965-től 1999-ig az EBU, az Európai Műsorsugárzók Uniója szervezett. A műsor jogait később a francia Mistral Production vette meg, és a cég további tíz évadot készített a különleges vetélkedőből.

A májusban forgatott új széria elkészítésében a Mistral Production mellett a NuMuvee Hungary Kft. és az MTVA is közreműködött.


 

Színes programok a Magyar Filmhéten

105 dokumentumfilm, 87 fikciós rövidfilm, 36 ismeretterjesztő film és 16 TV-játékfilm is látható a hétfőn kezdődött és vasárnapig tartó Magyar Filmhéten a Cinema City MOM Park mozi hat termében. Csütörtöktől minden nap 16-20 óra között a vetítések mellett a nagyközönség bekukkanthat a maszkmester, a szinkron, a virtuális 3D, valamint az animációs stúdiók világába, sőt, magukat is kipróbálhatják színészként, szinkronszínészként és animátorként.

Mosonyi Szabolcs, természetfilm rendező-operatőr két munkája is fut majd a Filmhéten: október 15-én, szerdán 12:15-kor vetítik az Endemica Hungarica című, négy éven át forgatott ismeretterjesztő filmet, amely olyan különleges állatokat, és azok viselkedését mutatja be, amelyek bár Európa szívében élnek, a Föld legritkább fajai közé tartoznak. Szombaton 15 órakor lesz látható a rendező Vad Szigetköz című filmje, amely azt mutatja be, az elmúlt húsz évben hogyan gyorsult fel az idő Magyarország nyugati kapujában: szélerőművek, autópályák, nagyvárosok, ipari parkok épültek mindenütt. Az épített környezet szorítását látva adódik a kérdés: megőrizheti-e az élővilág egykori gazdagságát? Tóth Zsolt Marcell filmje, Az időgyűrű ura, Rengetegben című epizódjában – csütörtökön 15 órakor és vasárnap 10:15-kor - pedig a hivatásos zenész, szenvedélyes pecás, amatőr természetbúvár és fanatikus tablet használó Varga Livius kalauzolja a nézőt a Kárpát-medencében térben is időben.

 Novák Tamás Skrabski Fruzsinával közösen készített Fekete aranyláz című  dokumentumfilmjét – mely a  kilencvenes évek több ezer milliárdos üzletéről, az olajszőkítésről szól - szerdán 10 órakor láthatja a közönség. Ugyanez az alkotó páros készítette a Vérbírók című oknyomozó dokumentumfilmet, az 1956-os forradalom után ítélkező vérbírókról és áldozataikról. A megrázó erejű alkotást szerdán 14:45-kor és október 16-án 11 órakor vetítik a Filmhéten. Varga Ágota dokumentumfilm rendező, A tartótiszt című munkája szintén történelmi témájú. A szombaton 18:15-kor futó film teljesen új szemszögből mutatja be a Kádár-korszak állambiztonsági munkájának egy szeletét, amelyben először szólal meg az egykori tartótiszt. Miközben betekintünk a szigorúan titkos iratokba, a főhős szembesítik megfigyeltettjeivel is. A felek közti beszélgetések érzékeny pontokat feszegetnek és rávilágítanak arra, a kérdés a mai napig sem rendeződött.

 A Barca és Messi nevét a világon mindenki ismeri. Azt viszont csak kevesen tudják idehaza, hogy az ötvenes évek „Messijét” Kubala Lászlónak hívták. Aztán 1956-ban csatlakozott Kubalához Kocsis és Czibor, az Aranycsapat két játékosa. A három magyar hőssé vált Barcelonában, és meghódította a spanyol és a katalán nép szívét. Őket mutatja be Kocsis Tibor A magyarok a Barcáért című filmje, mely október 17-én 19:30-kor lesz látható.

Köbli Norbert írta és Szász Attila rendezte A berni követ című TV-játékfilmet, amely az 1958-as berni magyar követség megtámadásának elképzelt történetét dolgozza el Kulka János főszereplésével. A fordulatos alkotás október 16-án 14 órakor, valamint szombaton 19:15-kor fut majd a Filmhéten. Madarász Isti rendezésben és Szabó Simon főszereplésével készült A legyőzhetetlenek című TV-játékfilmben – mely október 17-én 14:45-kor és szombaton 19.30-kor lesz megtekinthető - fiatalok egy csoportja rafting túrára indul, ám a kellemes hétvégi kaland lassan élet-halál harcba csap át.

A vetítések mellett csütörtöktől minden nap 16-20 óra között a nagyközönség bekukkanthat a maszkmester, a szinkron, a virtuális 3D, valamint az animációs stúdiók világába, sőt, magukat is kipróbálhatják színészként, szinkronszínészként s animátorként. A www.filmhet.hu internetes oldalon látható a teljes program.                


 

Budapest filmek a filmhéten

Több dokumentum- és ismeretterjesztő film, sőt, a Filmművészeti Egyetem Enyedi-Máthé osztálya rendezőszakos hallgatóinak szkeccsfilmje és Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című alkotása is a magyar főváros, Budapest különböző arcait mutatja be október 13-19. között a MOM Parkban, a Magyar Filmhéten.

A Filmhét első napján, október 13-án, hétfőn 21:15-kor, majd október 18-án, szombaton 11:15-kor lesz látható Lerner Balázs Budapest Underground című ismeretterjesztő filmjének második része, melyben Varga Livius a főváros legrejtettebb zugaiba kalauzolja el a nézőket, a Budai-hegység páratlan képződményekkel büszkélkedő barlangjaitól a Várhegy kazamatáin keresztül a Kőbánya alatti elárasztott pince- és bányarendszerig. A kamera elkíséri a kutatóbúvárokat Európa legnagyobb termálvizes barlangjába, hogy megérthessük, miként vált Budapest a fürdők városává, és benézünk a parlament alatti, máig lezárt titkos atombunkerbe is.

 

 Gyarmathy Lívia A tér című dokumentumfilmje – mely október 14-én, kedden 17:45-kor, majd október 18-án, szombaton 22:15-kor fut majd – azt a folyamatot ábrázolja, ahogy a rendező ablaka alatti elhanyagolt terecskét rendbe szedték, majd felállították a Turul-szobrot, mely a politikai élet ütközésének színterévé vált.

Kocsis Tibor ismeretterjesztő filmje, a Neve is van: Budapest október 15-én, szerdán 15:15-kor és 17-én. pénteken 20 órakor annak jár utána, milyen is Budapest valójában? Mit láthatunk ma és milyenné alakul a következő évtizedekben? A film építészek, képzőművészek, várostervezők, ökológusok és közlekedésfejlesztők segítségével próbálja értékelni a városképet és megérteni a város működését. Miközben villamoson, buszon, földalattin, kerékpáron és gyalog bejárjuk a várost, egy-egy szakaszon ők hívják fel a figyelmünket a látnivalókra. A film igényes képi világával, ironikus stílusával remélhetőleg nemcsak a nézőket, de a döntéshozókat is elgondolkodtatja.

Október 15-én, szerdán 18:15-kor és 19-én, vasárnap 16:45-kor Nekem Budapest címmel pereg majd a Filmművészeti Egyetem Enyedi-Máthé osztály rendezőszakos hallgatóinak nyolc etűdből álló szkeccsfilmje, melyben többek között eltűnődünk azon, hogy miért vannak olyan messze a székek a hév-megállóban, vagy meglessük, ahogy az angyalföldi legendárium megelevenedő figurája, Sándorferi véres csetepatékban hadakozva keresi a szerelmét.

Domokos János dokumentumfilmje, az Egy utca október 16-án, csütörtökön 21 órakor és pénteken 10 órakor sajátos megfigyelői szemlélettel mutatja mindennapi életünket. Ugyanabban a blokkban látható Stefano Tealdi és Papp Bojána dokumentumfilmje, a Food Markets - A város gyomrában sorozat budapesti epizódja, mely a méltán híres Központi Vásárcsarnokot mutatja be.

Október 16-án, csütörtökön 19:30-kor és 18-án 14:45-kor vetítik majd Zilahy Tamás ismeretterjesztő filmjét. Az Állványok mögött az 1902-ben épített Országház homlokzatának felújítását követi nyomon, bemutatja a régi és új technológiákat,fikciós betétekkel mesél a ház viharos történetéről. A Parlament folyamatos felújítása 90 esztendejének utolsó, megfeszített egy évét követjük nyomon.

Végezetül Reisz Gábor, az idei Cinefesten díjat nyert VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című alkotása október 17-én, pénteken 21:30 órakor és 19-én, vasárnap 21 órakor lesz látható a Filmhéten. Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben: súlyos ellentmondások színezik. A bisztróba oltott kocsmák, a fiataloktól nyüzsgő mulatónegyedek elidegenítenek, az otthonosság érzetét pedig a bizarr elemek adják, mint a bkv-n üvöltöző bolondok.

A Magyar Nemzeti Filmalap, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa és a Magyar Filmakadémia közreműködésével 2014. október 13-19. között rendezi meg az első Magyar Filmhetet, melynek keretében az elmúlt 3 év filmtermésével, 332 benevezett alkotással ismerkedhet meg a szakma és a nagyközönség a Cinema City MOM Park moziban. A teljes program a www.filmhet.hu  oldalon található, jegyek pedig 610 Ft-os egységáron a Cinema City MOM Park jegypénztáraiban és a www.cinemacity.hu honlapon válthatóak.


 

oldalak:  1  2  3  4  5   ...  10  11  12  13  14  15  16  17   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat