.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  9  10  11  12  13  14  15   

 
Fantasy ünnep júliusban
Hősök és varázslók az AXN Black műsorán

Mesterien megírt, nagyívű, fordulatos történettel és árnyalt karakterekkel egy egyedi, mesés világ tárul júliusban az AXN Black nézői elé. A hétköznapi erdészfiúnak hőssé kell válnia és megküzdenie a Gonosszal, hogy megmentse a világot... Érkezik a csodaszép új-zélandi tájakon forgatott A hős legendája (Legend of the Seeker).

A hős legendája Terry Goodkind amerikai író Az Igazság kardja (The Sword of Truth) könyvsorozata alapján készült. Az első évad a könyvsorozat nyitókönyvét, Az első szabályt (Wizard’s First Rule) vette történetének alapjául.

Kahlan Amnel (Bridget Regan), a szépséges Inkvizítor útnak ered, hogy felkutassa a Keresőt, aki a jövendölés szerint az Igazság Kardjával a világot megmenti a fenyegető Sötétségtől és a Gonosz uralmától. A zsarnok, gonosz mágus, Darken Rahl (Craig Parker) azonban katonáival a nő nyomába ered. A varázslónőnek az erdészfiú, Richard Cypher (Craig Horner) segítségével sikerül végül megmenekülnie és átjutnia Szarvasföldére. Hamarosan kiderül, Richard nem más mint maga a Kereső, aki azonban mit sem tud valódi személyiségéről és küldetéséről. Egy hős születésének lehetünk tanúi.

A zenéje miatt Emmy-díjra is jelölt, mágiával és romantikával fűszerezett A hős legendája július 1-től keddenként 21:25-től látható az AXN Black műsorán, dupla epizódokkal. 

Yves Saint Laurent - francia film a divatdiktátor életéről

„A divat változik, a stílus örök”

A film a híres divatdiktátor szenvedéllyel és szenvedéssel teli életét dolgozza fel. 1957. január, Párizs. A 21 éves Yves Saint Laurent váratlan lehetőséghez jut: a nagynevű divatház alapítója, Christian Dior asszisztense lesz. Amikor a cég bemutatja a fiatal tehetség saját tervezésű ún. haute couture-kollekcióját, azonnal a divatszakma figyelemének középpontjába kerül. A bemutató óriási siker, Yves Saint Laurentet az addig alkalmazott merev formák felszabadítójaként, szinte forradalmárként ünneplik. Elsőként alkotott ruhakölteményeket farmerből, botrányt robbantott ki áttetsző anyagú kollekcióival, divatba hozta a nadrágkosztümöt és a combközépig érő csizmát, és mindezzel „hatalmat adott” a nőknek! Yves Saint Laurentet nem csak a hírnév, a szerelem is hamar utolérte. Társával, Pierre Bergével együtt alapították meg az azóta legendássá vált divatcéget.

 Bár megkapja azt a csillogást, amire vágyott, öröme nem tarthat sokáig. Behívják katonának és Algériába vezénylik, ahol gyilkos polgárháború zajlik. A meglehetősen érzékeny és labilis Yves nem is bírja sokáig, idegösszeomlást kap, pszichiátriára kerül, ahol elektrosokkal kezelik. Bár leszerelik és hazaküldik Párizsba, ezeket az élményeket már sosem képes többé kitörölni emlékeiből – drogfüggővé válik, ami miatt a munkáját is elveszíti.

 Bergé személyében azonban nem csak a magánéletben, de az üzletben is hű társra talál, együtt alapítják meg három évvel később a tervező nevét viselő, azóta legendássá vált divatcéget. Az Yves Saint Laurent ma is a világ egyik leghíresebb divat- és luxuscikk márkája. A siker kulcsa e két ember bensőséges kapcsolatában gyökeredzik: Bergé végig támogatja szerelmét abban, hogy vigye végig nagyra törő terveit és valósítsa meg akár a legelképesztőbb, a konvenciókat megtagadó terveit is.  A divatmester a ’60-as, ’70-es években elsőként alkotott ruhakölteményeket farmerből, botrányt robbantott ki áttetsző anyagú kollekcióival, később divatba hozta a nadrágkosztümöt és a combközépig érő csizmát, amelyekkel „hatalmat adott” a nőknek. Ruháit többek között szupersztárok hordták, mint pl. Catherine Deneuve.

Az Yves Saint Laurent című film egy változatos és izgalmas történet alkotásról, szerelemről, divatról és hírnévről, amely egyúttal a huszadik század egyik legkreatívabb alkotóinak életébe és gondolataiba is betekintést nyújt. A filmet elsőként a 64. Berlini Filmfesztiválon láthatta a közönség. Hazájában, Franciaországban óriási sikert aratott, a nyitóhétvégén a box office listák élére ugrott. A főszereplő, Pierre Niney napjaink legújabb francia felfedezettje, épp oly vehemenciával és szenvedéllyel veti bele magát munkájába, ahogy azt Yves Saint Laurent tette a maga idejében.


 

Michael J. Fox újra a képernyőn

A Vissza a jövőbe egykori sztárja alakítja A férjem védelmében egyik legtrükkösebb karakterét, a váratlan húzásairól ismert Louis Canninget. Michael J. Foxot eddig háromszor jelölték Emmy-díjra a Universal Channel sorozatában nyújtott alakításáért, most pedig az elismert színész visszatér, hogy ismét borsot törjön Alicia Florrick orra alá.

1991-ben diagnosztizáltak Parkinson kórt a színésznél, aki példátlan kitartásról tett tanúbizonyságot, amikor úgy döntött, betegsége ellenére is folytatja pályafutását. És milyen jól tette! Michael J. Foxot az elmúlt években számtalan díjjal jutalmazták alakítása miatt, többek között olyan népszerű sorozatokban tűnt fel a művész, mint a Jogi játszmák, a Ments meg!, a Dokik, vagy éppen a Kerge város. Mindenki Marty McFly-a több sikeres mozifilmben is letette védjegyét, így a Támad a Mars! című vígjátékban is. A színész saját szitkomja, a Michael J. Fox Show pedig nemrég fejeződött be Amerikában.

 Hollywood egyik legismertebb arca A férjem védelmében utóbbi évadaiban nem csupán borsot tört a főszereplő, Alicia Florrick orra alá, de számos trükkel is meglepte ellenségeit. Louis Canning igazi kiszámíthatatlan antihős a történetben. Legutóbbi feltűnése óta azonban sok minden változott meg napjaink egyik legjobb tévés drámájában. Alicia saját céget alapított, míg korábban Canning ajánlatát az együttműködésre gondolkozás nélkül elutasította.

Vajon hogy fog minderre reagálni a temperamentumos ügyész? Hamarosan kiderül, A férjem védelmében ötödik évada minden vasárnap, 21:00-kor látható a Universal Channel műsorán.


 

Nyári film- és sorozatdömping az M2-n

A nyári szezonban az M2 esti műsorsávja igazi csemegével szolgál a sorozat- és filmrajongóknak. Minden este 20 órától a sorozatok szerelmeseié a terep, június 27-ig minden hétköznap a Heartland című kanadai sorozat 6. évadát, majd június 30-tól az Elcserélt lányok című amerikai tinisorozat első három évadát sugározza a csatorna.

Szombatonként 20 órától a Bosszú című amerikai thriller sorozat 3. évadát, vasárnaponként július 6-ig a Mad Men – Reklámőrültek című sorozat negyedik évadának befejező részeit láthatják a nézők, július 13-tól pedig az Egyszer volt című fantasy sorozat első és második évadának ismétlése, majd Magyarországon először a főszereplő Emma Swan kalandjainak harmadik évada veszi át a vasárnap esti idősávot.

A hétköznap esti sorozatokat film követi, a változatos kínálatban mindenki megtalálja a neki való szórakozást, hiszen olyan alkotásokkal találkozhatunk, mint az Ace Ventura, a Holló, a Füles, a David Gale életevagy a Varga Katalin balladája című film.  Hétvégén a sorozatok után a2014-es labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit, a Forma 1 futamait és egyéb sporteseményeket közvetít a csatorna. Minden hétköznap 23:30-tól pedig a Hacktion című magyar krimisorozat részeit követhetjük figyelemmel az első évadtól kezdve.


 

Legendák nyara az AXN műsorán

Mondák, legendák, mítoszok hősei foglalják el az AXN képernyőjét júniusban. A Vérfarkas, a Szörnyeteg vagy Spartacus története a mozgókép születése óta foglalkoztatja filmeseket, melyeket elképesztő látványvilággal és grandiózus történetmeséléssel dolgoznak fel időről-időre. Most három modern adaptáció, három varázslatos sorozat indítja el a nyarat az AXN tévécsatornán.

Teen Wolf-Farkasbőrben III. évad premier

A Teen Wolf – Farkasbőrben című sorozat egy izgalmas harmadik évaddal folytatódik júniusban. Scott McCall (Tyler Posey) átlagos, magának való tinédzser, ám egy erdei önkéntes akció során valami megharapja, és az élete radikális fordulatot vesz: vérfarkassá változik… A széria harmadik évadában az ifjú vérfarkas és barátai a gimnázium 3. évfolyamába lépnek. Még nem is sejtik, hogy hamarosan új ellenféllel kell szembenézniük: egy falka Alfa vérfarkas érkezett a Beacon Hillsbe, akik Derecket szeretnék megszerezni.

De hogy kik is a vérfarkasok? A farkasemberek legendája az emberiség egyik legősibb és legismertebb mítosza. Ők olyan emberek, akiket egy átok farkassá változtatott. Az átalakulás pontos folyamatát az egyes folklórokban másként írják le. A mai populáris kultúrában a vérfarkasok bármikor át tudnak változni, de teliholdkor az átváltozás elkerülhetetlen. Sokszor emberi alakjukban is megkülönböztető jegyeket viselnek: szemöldökük összenőtt, körmeik hegyesek, járásuk imbolygó. Az ezüst és a higany a gyengepontjuk, ezekre érzékenyek. A magyar néphitben, ha az újszülöttet nyírfaabroncson keresztülbújtatják, az hét éves korában farkassá változik, és aztán kedve szerint válthat alakot.
 

Saját valóságshowt kap Matthew McConaughey

A friss Oscar-díjas színész most  újabb arcát mutatja be a magyar közönségneka Universal Channel műsorán. Az Ed TV-ben egy olyan videotékást játszik, aki saját valóságshow-t kap, amely aztán teljesen felforgatja a férfi életét.

Matthew McConaughey ezúttal a vígjátékok világába tesz némi kitérőt, a filmbeli kiránduláson pedig olyan sztárok kísérik el a színészt, mint a kőkemény Woody Harrelson, a mindig vicces Ellen DeGeneres és a dögös Elizabeth Hurley. Igazi csillaghullás várható tehát az Ed TV-ben. 

A történet szerint Ed Pekurny (Matthew McConaughey), a hétköznapi videotékás éli életét, míg egy napon egy tévéproducer fel nem fedezi magának a férfit, és saját valóságshow-t ajánl neki. Az Ed TV óriási siker lesz, a hirtelen híressé vált Ed azonban nehezen birkózik meg a felhajtással. Hollywood könyörtelen szorításába kerül, ráadásul még bátyja barátnőjébe is beleszeret.

Vajon egy mű világban lehet igazi a happy end? Erre a kérdésre keresi a választ Ron Howard dramedyje, az Ed TV május 17-én szombaton, 21:00-kor, csak a Universal Channel műsorán! 

Összecsap a négy elem a gyerekcsatornán
Avatár hétvége és Korra legendája a Nickelodeonon

Tűz, Víz, Föld és Levegő - csak az Avatár tudja igába hajtani mind a négy elemet. Amikor egy fiatal testvérpár egy kopasz kisfiút szabadít ki a jég fogságából, még nem sejtik, ráakadtak a világ megmentőjére, aki lecsillapíthatja a Tűz forrongó népét és elhozhatja a nagyon várt békét. Éld át ismét az Avatár – Aang legendája legizgalmasabb kalandjait, nézd végig a Nickelodeon legendás animációs sorozatát, de aztán se kapcsolj sehova, mert jön a Korra legendája, vadiúj epizódokkal!

Az Avatár – Aang legendája lenyűgöző, akár a legmodernebb, nyugati animációs sorozatok és tartalmazza a keletre jellemző bölcsességet és filozófiát is. Nem csak a kicsiknek nyújthat kiváló szórakozást, de a szülők is könnyedén a sorozat előtt ragadhatnak, amely egy olyan világba kalauzol, ahova átlagember csak ritkán teszi a lábát. A szereplők itt különleges harcmozdulatokkal vívják csatáikat, pofonok helyett azonban a négy elemet, a tüzet, a vizet, a földet és a levegőt idomítják.

A Nickelodeon animációs sorozata mára bizonyos körökben kultusszá vált, nem csak a kicsik, de a felnőttek is könnyen a történet rajongóivá válnak. A gyerekcsatorna most a szériát teljes egészében levetíti azoknak, akik még nem látták Aang kalandjait, vagy csak felelevenítenék azokat. A Korra legendája rajongóiról sem feledkeznek meg: május 18-án két vadonatúj rész érkezik a produkcióból, majd ezt követően a 2. könyv minden vasárnap jelentkezik a Nickelodeon műsorán. Az Avatár testvérsorozata 70 évvel később veszi fel az események fonalát Republic Cityben, ahol a 17 éves Korrának kell felvennie a kesztyűt a gonoszokkal és felnőnie Aang örökségéhez.

Avatár – Aang legendája maraton: május 10-én és 11-én, valamint 17-én és 18-án, 11:15-től!

Korra legendája új részek (2. könyv): május 18-án 17:10-től, majd május 25-től minden vasárnap, 10:00-kor!


 

Új és klasszikus orosz filmek az Urániában

Új és klasszikus orosz filmek az Urániában

Május 8-11. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatkozik be a fennállása 90. évfordulóját ünneplő, legendás Moszfilm stúdió, a Szovjetunió hajdani legnagyobb filmalkotó műhelye, amely ma is működik. A négynapos rendezvény programját a legújabb produkciók mellett beszélgetések, valamint filmtörténeti ritkaságok színesítik, köztük egy élőzenével kísért némafilm-előadás, három korszakalkotó zenés vígjáték, valamint a monumentális és vásznon ritkán látható Háború és béke négy részben történő vetítése.

A program május 8-án 18 órakor egy kerekasztal-beszélgetéssel indul, majd a 2012-ben év legjobb orosz film díjával elismert Fehér Tigris című háborús drámát láthatja a közönség. Karen Sahnazarov filmjét az egyik főszereplő, Vitalij Kiscsenko színművész kíséri el Magyarországra. A nyitó vetítésen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amire a filmszínház weboldalán és jegypénztárában van lehetőség.

A filmnapokon további 11 alkotást láthatnak a nézők. Ezek közül a legkorábbi Abram Room rendhagyó szerelmi háromszögtörténete, az 1927-ben készült Ágy és dívány című némafilm melyet Darvas Ferenc zongorakíséretével vetítenek. A zene további három előadáson is kiemelt szerephez jut, ugyanis három zenés film is színesíti a programot.

Az 1936-os Cirkusz a harmincas évek legsikeresebb szovjet zenés vígjátéka, az 1956-os Karneváli éjszaka a hruscsovi olvadás időszakának kultikus vígjátéka, az 1987-es Assza pedig a peresztrojka meghatározó rock együtteseinek zenéjére épülő melodráma. A hatvanas évek modernizmusát Elem Klimov nálunk kevéssé ismert filmszatírája, az Egy fogorvos kalandjai, valamint Szergej Bondarcsuk Oscar-díjjal is elismert monumentális alkotása, a Háború és béke képviseli a műsorban. A retrospektív programot Sztanyiszlav Govoruhin rendezése zárja: az 1990-ben készült Így nem lehet élni sokkoló erejű dokumentumfilm a szovjet társadalom kevéssé ismert rétegeiről, alapvető ellentmondásairól. A filmnapok ideje alatt az Uránia Kávéházban a Moszfilm múltját megidéző kiállítás látható.

Jegyek kedvezményes áron, 800 Ft-ért kaphatók az Uránia jegypénztárában és honlapján.

A Háború és béke vetítéseire a jegyár előadásonként 500 Ft. A filmeket orosz nyelven, magyar felirattal ill. esetenként szinkrontolmácsolással vetítik. A részletes program elérhető a Filmszínház weboldalán: www.urania-nf.hu


 

Populaire kisasszony
César-díjas francia romantikus film

Mindent áthat a hatvanas évek nosztalgiája Régis Roinsard első nagyjátékfilmjében. Az ügyetlenül bájos és kicsit szeszélyes Rose Pamphyle (Déborah François - Hátralévő életed első napja) elragadó jelenség. Mogorva, özvegy apjával él, aki egy kis falusi boltot üzemeltet. Lányát a helyi autószerelő fiának szánja, ő azonban másfajta életre vágyik. Modern nő szeretne lenni, így a városba utazik, ahol egy titkárnői állásra jelentkezik. Hamar kiderül, hogy szörnyű titkárnő, de kiváló gépírói tehetsége van. Karizmatikus és jóképű főnöke, Louis (Romain Duris - Már megint lakótársat keresünk, Tajtékos napok) ráveszi, hogy induljon el a helyi gépíró versenyen. Ő lesz az edzője, Rose pedig kitartással és gyakorlással halad előre. A munka, a sport és a személyes vonzalom keveredése azonban ezúttal sem mentes a bonyodalmaktól…

A Populaire kisasszony kedves, francia, romantikus vígjáték, mely egyfajta személyes tisztelgés a hatvanas évek filmvilága előtt. A látványvilág, a jelmezek, a zene és a történet hiánytalanul teremtik meg a korhangulatot, így a film egy kultúrtörténeti utazás is egyben.

Magyarországi bemutató: május 15.


 

A Viktoria nyerte a XXI. Titanic nemzetközi filmfesztivált

A ragyogó tehetségű Maya Vitkova bolgár írónő első filmje, a Viktoria nyerte a 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 8000 eurós Hullámtörők díját. A Szász János vezette háromtagú zsűri az izlandi Benedikt Erlingssonnak rendezői különdíjat ítélt a Lovak és emberek című alkotásáért. A diák zsűri az Oroszlánszív című filmet találta az Európai történetek szekció legjobbjának, a közönségdíjat pedig az Optimisták vitte el.

Április 12-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a 21. Titanic záró gáláján adták át a fesztivál idei díjait. A 2014-es Hullámtörők díjat a Viktoria című bolgár filmnek ítélte a háromtagú zsűri, melynek tagjai Szász János filmrendező, Santa Lingeviciute, a vilniuszi filmfesztivál művészeti igazgatója és Andy Starke brit producer. „Díjaztuk az alkotói kockázatvállalást és merészséget valamint a történetmesélésben való elszántságot. Nagyon erős a Viktoriában a szubjektív és groteszk történelemábrázolás. Sokszor emlékeztetett Pálfi György Taxidermiájára. Olyan film, amit nem lehet nem észrevenni és nem lehet nem megjutalmazni.” – nyilatkozta a nyertes filmről Szász János, a zsűri elnöke. A Viktoria című filmben a Nyugatról álmodozva Borjana nem akar gyereket vállalni a kommunista Bulgáriában, ám 1979-ben mégis megszületik lánya, Viktoria, akinek rejtélyes módon hiányzik a köldöke. Azonnal kikiáltják az Évtized Gyermekének, ám az európai kommunizmus bukásával Viktoria aranyéletének is vége szakad. A film egyszerre anya-lánya történet és szarkasztikus humorú, filozófiai tanmese, mely szélesebb történelmi perspektívából mutatja a múlt eseményeit.

Izland 2014-es hivatalos Oscar-nevezésének, Benedikt Erlingsson Lovak és emberek (Of Horses and Men) című filmgroteszkjének adta a zsűri a fesztivál rendezői különdíját. E szokatlan hangulatú elsőfilmes alkotás arra összpontosít, ami az állatot és az embert összeköti. Mindegyik egyformán szenved a halál és a szerelem szorításában.

A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 2005 óta versenyfesztiválként is működik. Idén kilenc film futott a Hullámtörők díjért. A nyertes alkotásokon kívül Xavier Dolan, Kanada legprovokatívabb és legmerészebb rendezőjének negyedik filmje, a Tom a farmon (Tom at the Farm), A chilei Alejandro Fernández Almendras Embert ölni (To Kill a Man) című mozija, valamint Destin Daniel Cretton Átmeneti állomása (Short term 12) is versengett. További négy elsőfilmes alkotást is láthatott a közönség ebben a szekcióban. A török Alphan Eşeli A hosszú út hazafelé (The Long Way Home) című filmje Kelet-Anatólia hóborította hegyvidékén játszódik 1915-ben, Anna Odell svéd rendezőnő saját öngyilkossági kísérletéből táplálkozott Az osztálytalálkozó (The Reunion), az Apacsok (Les Apaches) című francia film Thierry de Peretti színész első rendezői munkája. Végezetül a 2014-es Berlinale-n bemutatkozott Vakon (Blind) című norvég film is ringbe szállt a Hullámtörők-díjért.

Az Európai történetek szekció alkotásai közül az Oroszlánszívet találta a diák zsűri az idei Titanic legjobb filmjének. A finn Dome Karukoski munkája egy megtérés története a látszólag megváltoztathatatlanról az európai szélsőjobboldali, ultranacionalista csoportok felemelkedése apropóján, egy felbomlóban lévő rasszista szkinhed csoportosulás vezetőjéről, akinek előítéletei és kártékony elvhűsége konfliktusba kerül a szeretet és család utáni vágyával.

Idén a közönség véleménye szerint 4,78-as szavazati átlaggal az Optimisták (The Optimists) című norvég dokumentumfilm bizonyult a legjobbnak, melyben 66 és 98 év közötti norvég hölgyek negyven éve minden héten röplabdáznak és még további terveik vannak.


 

Sandra Bullock és Robert Pattinson az MTV Movie Awards csúcstartói

Április 13-án ismét jön az MTV Movie Awards, amely a legjobb színészeket, legötletesebb rendezőket és a legmenőbb blockbuster filmeket díjazza. Az Arany Popcorn ünnepét először 1992-ben rendezték meg, a tévécsatorna 2007 óta közvetíti az egész világon élőben a gálát. Melyik volt az a film, amelynek rekordját azóta sem tudta megdönteni senki és semmi? Melyik volt a díjátadó éveinek egyik legszexibb pillanata? És egyáltalán hogy került azonos súlycsoportba Sandra Bullock és Robert Pattinson?

Robotok mindenek felett Arnold Schwarzenegger minden bizonnyal nosztalgiázva emlegeti 1992-t, mert a gála alapításának évében a Terminátor második része rögtön rekordot döntött. Olyat, amit azóta sem tudott megismételni senki. Az akciófilm készítőgárdája hat szobrot vihetett haza, többek között az osztrák sztár lett az év színésze, Linda Hamilton pedig a legjobb színésznő. Ezt a teljesítményt csak A Gyűrűk Ura – A két torony és az Alkonyat franchise tudta megközelíteni, 4-4 díjjal.

Vonzók és sikeresek Sandra Bullock és Robert Pattinson az MTV Movie Awards történetének két legsikeresebb színésze, a Gravitáció és az Alkonyat sztárjain kívül senki nem volt még képes arra, hogy egy esztendőben 3 Arany Popcornt vigyen haza.

Férfiak előnyben Egyesek szerint a nőknek nincs olyan humorérzékük, mint a férfiaknak, az MTV gáláján pedig az ítészek, vagyis a nézők ezt be is bizonyították, hisz eddig a Legjobb humoros alakítást mindössze három színésznő tudhatta magáénak, Reese Witherspoon 2002-ben, Emma Stone 2011-ben és egy évvel később Melissa McCarthy, a Koszorúslányok komikája volt képes a bravúrra.

A Tranformerst kétszer is díjazták Hogy mennyire a blockbuster filmek ünnepe az MTV Movie Awards, az mutatja talán legjobban, hogy a Transformers két különböző évben is nyert. Michael Bay robotos csihipuhija 2007-ben a legjobban várt nyári film lett, 2008-ban pedig az év filmje, de ennek minden bizonnyal a közönség is örült, így legalább kétszer is láthatták a színpadon Megan Foxot.

Sandra Bullock és Scarlett Johansson csókja A 2010-es Movie Awards-on történt, hogy Sandra Bullock - aki válása után először jelent meg hasonló eseményen - megcsókolt egy nőt. De nem is akármilyet, hanem az akkor 25 éves gyönyörű színésznőt, Scarlett Johanssont! A friss MTV Generation-díjas Bullock egy gyönyörű, fekete, hát nélküli miniruhát viselt, kedves és jófej köszönőbeszédet mondott, amelynek végén csókban forrt össze a díjátadó Scarlett Johannsonnal.

Sanyarú sorsú műsorvezetők Egyedül Jimmy Fallonnak, a népszerű late night show műsorvezetőnek és Mike Myersnek sikerült a bravúr, hogy kétszer is vezessék az MTV Movie Awardsot, senki mást nem hívott egynél többször a leglazább filmes gálára a tévécsatorna. Idén a világ legviccesebb írje bizonyíthatja, hogy felér az elvárásokhoz

A 2014-es MTV Movie Awards gálát április 13-án rendezik meg Conan O’Brien műsorvezetésével, a legesélyesebbek között pedig ott van Leonardo DiCaprio és a Wall Street farkasa, emellett Az éhezők viadala és az Amerikai botrány is. Ez az a gála, ahonnan a legnagyobb sztárok sem hiányozhatnak, így az MTV Movie Awardson nem lehet hiány abból a botrányos lazaságból sem, amit Miley Cyrus képvisel, de a Johnny Depp-féle hanyag elegancia is jelen van minden évben az év legnagyobb blockbuster gáláján. Itt a nézők döntenek a legmenőbb nagyköltségvetésű filmek sorsáról és arról, hogy ki mit visz haza!

MTV Movie Awards április 13-án este 02:30-tól élőben és április 14-én 19:30-tól magyar felirattal az MTV-n!


 

Ma este érkezik a Hannibal II.
Folytatódnak a borzongató kalandok az AXN-en

Ma 22:00-kor az AXN műsorán debütál a Hannibal című sorozatk második évadja, amelyben az ikonikus pszichopata, Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) az FBI tanácsadójának szerepében tetszeleg, miután Will Graham nyomozót (Hugh Dancy) rács mögé juttatta. Will azonban úgy dönt, felveszi a harcot az igazi szörnyeteggel... Brutálisan gyönyörű jelenetek, kiszámíthatatlan fordulatok és elsőrangú színészi játék várható.


 

Amerikai függetlenek a Titanicon

Elkezdődött a 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, ahol az Amerikai függetlenek szekció idén öt filmet foglal magában. Látható lesz lírai Abraham Lincoln-film fekete-fehérben (Jobb angyalok), Nicholas Cage visszatérése a fajsúlyosabb színjátszáshoz (Joe), palesztin-izraeli házasságról szóló romantikus vígjáték (Csakis New Yorkban), rendőri túlkapást feldolgozó életrajzi film (FruitvaleStation) és egy tragédia okán felbolydult kisvárosi közösség drámája (Kékmadár).

Az Amerikai függetlenek blokk egyik különleges darabja az idei Sundance-en debütált Jobb angyalok (The Better Angels). A költői szépségű fekete-fehér első film Abraham Lincoln gyerekkorának három évét és családi viszonyait mutatja be a vad Indianában.

A sokoldalú David Gordon Green által rendezett Joe egyik érdekessége Nicholas Cage visszatérése a mélyebb karakterábrázoláshoz. A tavalyi Velencei Filmfesztiválon bemutatkozott és Arany Oroszlánra jelölt alkotás az Egyesült Államok déli részének kemény világában játszódó megváltástörténet Joe-ról, a börtönt is megjárt favágóról és Garyről, az alkoholista szülőktől és apja veréseitől szenvedő tinédzserről.

Igazi csemegének ígérkezik a tavaly készült Csakis New Yorkban (Only in New York) a jordániai származású, de Brooklynban nevelkedett Albuliwi testvérek rendezésében. A romantikus vígjátékban egy magányos palesztin fiú, Arafat, akinek a pornófilmek jelentik az egyetlen társaságot, zöldkártya-házasságot köt egy izraeli lánnyal. A film a Tribeca Filmfesztivál Kreatív Ígéret-díját nyerte el.

Megrázó valós eseményt dolgoz fel Ryan Coogler dokumentarista stílusú, tavalyi Sundance-nyertes Fruitvale Station című első filmje. A 22 éves afro-amerikai Oscar Grant III. (Michael B. Jordan) frissen szabadult a börtönből. Változtatni akar az életén: vissza akarja kapni barátnőjét, kislányát és régi munkáját, csakhogy szilveszter éjszakáján egy metróállomáson igazoltatás közben lelövi egy rendőr.

Az elsőfilmes író-rendező Lance Edmands magával ragadó drámájában, a Kékmadárban (Bluebird) az iskolabusz-sofőr Lesley a műszak végén nekilát a szokásos ellenőrzésnek, de figyelmét eltereli egy felröppenő kékmadár, ami tragikus következménnyel jár. Az alkotást tavaly Karlovy Varyban Kristály Glóbuszra jelölték, női szereplői pedig a legjobb színésznőnek járó trófeát nyerték el.

Az április 4-12-ig tartó fesztivál végleges programja elérhető honlapunkon (www.titanicfilmfest.hu). Április 3-án még kedvezményes 900 Ft-os áron vásárolhatók jegyek, utána 1100 Ft-ért, április 4-től pedig öt és tíz jegy vásárlása esetén olcsóbban – 900, illetve 800 Ft-os áron – válthatók.


 

Grand Budapest Hotel
Színes amerikai vígjáték

Valahol a békés, bogaras Európában, valamikor a békeidőkben, a két világháború között működött egy elegáns hotel: a Grand Budapest. Vendégei átlagos arisztokraták, vénkisasszonyok és műkincstolvajok; alkalmazottai pedig a legjobbak a szakmájukban.

Gustave (Ralph Fiennes), a híres főportás itt barátkozott össze az egyszerű küldönccel, Zero Musztafával, akivel együtt keverednek bele az évszázad festményrablásába. Miközben a felbecsülhetetlen értékű reneszánsz képet keresik, egy családi vagyon elvesztése vagy visszaszerzése is kockán forog: és a nyomozás meghökkentő fordulatai magukkal ragadják a hotel összes lakóját.

A Holdfény királyság Oscar-díjra jelölt rendezőjének,Wes Andersonnak  abszurd, mesés humora egyre több rajongót vonz: vagy 15 szupersztár játszik együtt ebben a különleges hangulatú, feledhetetlen komédiában!

Főszereplők: Ralph Fiennes, Saoirse Ronan, Edward Norton, Willem Dafoe, Jude Law, Owen Wilson, Bill Murray, Adrien Brody, Léa Seydoux, Jeff Goldblum, Jason Schwartzman, F. Murray Abraham, Tom Wilkinson, Harvey Keitel

Mozibemutató: 2014. március 20.


 

XXI. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

2014. április 4-12. között öt helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban, a Toldi moziban, a Puskin moziban és az A38 hajón várja a közönséget a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Idén 25 nemzet 52 alkotását 7 szekcióba osztva hozza el a Titanic a magyar fővárosba,  melyek közül tíz egészen friss, idei premier, a versenyben pedig kilenc film vetekszik majd a Hullámtörők díjért. A fesztivál keretében többek között találkozót szerveznek a filmes képzést nyújtó egyetemeknek, valamint egy különleges válogatással és előadássorozattal emlékeznek meg Jancsó Miklósról. 

A fesztivál 2014-ben is átfogó, sokszínű válogatást ad a kortárs nemzetközi filmtenger legizgalmasabb alkotásaiból. Idén 25 nemzet 52 filmjét hozza el a Titanic a magyar fővárosba, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait - gyakran az alkotásaikat elkísérő művészek társaságában.  Az idei válogatás minden eddiginél frissebb, izgalmasabb és színesebb lesz. A bemutatott filmek közül tíz olyan 2014-es nagy fesztiválokon debütált, mint a Sundance, a rotterdami vagy a berlini, s az alkotások között olyan ritkaságok is szerepelnek, mint egy-egy chilei, kazah, japán, venezuelai vagy kambodzsai mozi.

 A Titanic Magyarország egyik legnagyobb filmes eseménye, mely 2005-óta versenyfesztiválként is működik. Idén kilenc film vetekszik majd a Hullámtörők díjért. Emellett további hat szekcióban futnak majd a filmek: lesz egy európai és egy világ-válogatás, egy dokumentumfilmes blokk, idén is része a programnak a független filmes Tiszta Amerika, a Sötét Oldal, valamint a Zene Mindenkinek válogatás, mely a legfrissebb, fesztiválkedvenc zenés dokumentumfilmeket mutatja majd be.

A fesztivál végleges programja március 27-étől érhető majd el a http://www.titanicfilmfest.hu oldalon, s ugyanekkor kezdődik majd a jegyek árusítása is. 2014-ben a korábbi évekhez képest többféle engedmény várható a jegyvásárlásokra, lesz elővételi és mennyiségi kedvezmény is.


 

Tizenhatodik évadával jön a Kisvárosi gyilkosságok

Angliában különös az időjárás. A nap kéthavonta egyszer süt, az esernyő pedig legalább annyira a britek öltözködésének részévé vált, mint hogy reggelenként cipőt húznak. A Universal Channel dramedyjében azonban érdemes különösen felkészülni a zord környezetre, Midsomer városának életét ugyanis különös gaztettek forgatják fel. 16. évadával tér vissza a Kisvárosi gyilkosságok!

Adott egy borús hangulatú, apró település, ami első pillantásra épp olyannak tűnik, mint bármelyik falu, lakosai megszokott rutinjuknak megfelelően éldegélnek, időről-időre azonban mindig megzavarja a hétköznapokat. A háborítatlan táj és az elképesztően bizarr gyilkosságok kettőssége teszi igazi unikummá a már tizenhatodik évadával jelentkező sorozatot.

 

 Az új évad eseményei egy szellemvadászó buli elhunyt férfi esetével kezdődnek, egy vidéki kastélyban. De egy középkori falfestmény is főszerepbe jut, sőt, Barnaby és Nelson még Koppenhágába is elutazik a sorozat századik epizódjában.

 

 Kisvárosi gyilkosságok – országos premier március 2-től, vasárnaponként 21:00-kor a Universal Channel műsorán!


 

Hannibal II - Nagy elmék háborúja

Világsztár szereplőgárda, elképesztő bűnügyek, thriller a maximumon 2014. április 9-étől az AXN műsorán. A 2013-as „év sorozata”, a Hannibal egy még csavarosabb történettel tér vissza, amelyben a farkas szabadon járkál a bárányok között, és az igazságot csupán egyetlen ember tudja. A zseniális nyomozó, Will Graham (Hughy Dancy) rács mögött kezdi a második évadot, miközben Dr. Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) az FBI tanácsadójaként tetszeleg. Will azonban ismeri a férfi igazi arcát és úgy dönt, felveszi a harcot a Gonosszal. Vajon ki az intelligensebb pszichopata?


 

BKF Fényíró Filmklub 2014
Művész mozi 2014. február 19. - május 14.

A Fényíró Filmklub a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola filmes szakjainak nyilvánosan látogatható szemináriuma, amelynek célja, hogy a fiatal generációhoz is közel hozza a magyar filmművészet kortárs alkotóit és műveiket. Minden alkalommal egy-egy filmrendező vagy operatőr az est vendége, aki egyik rég nem látott vagy be sem mutatott munkáját vetíti le, majd egy moderátor filmes tanár beszélget vele a film megvalósítása kapcsán felvetődő kérdésekről.

A filmklub kiemelkedő mozgóképes munkákon keresztül ismerteti meg közönségét a legkülönbözőbb filmes megközelítésmódokkal, stílusokkal és szemléletekkel, amelyekkel vitatkozhatnak, vagy amelyekből magukkal vihetnek, hogy így alakíthassák ki saját szemléletüket. 

 A tavaszi programra a Művész mozi Chaplin termében kerül sor 2014. február 19. - május 14. között szerdánként 19 órától.

A filmklub látogatása INGYENES! A nem BKF-es vendégek a szabad helyek függvényében ülhetnek be a vetítésekre és a beszélgetésekre.

Bővebb információ:

http://bkf.hu/muveszet/kepzesek/alapkepzesek/kameraman/fenyiro-filmklub/2013-2014


 

Norvég filmfesztivál az Örökmozgóban
2014. február 27. ? március 2.

Norvég filmekkel és irodalommal várja a tavaszt az Örökmozgó Filmmúzeum. 2014. február 27 – március 2. között. Magyarországon elsőként rendez norvég tematikus filmfesztivált a Magyar Nemzeti Digitális Archívum (MANDA) által működtetett rangos budapesti művészmozi. Az utóbbi öt év norvég filmterméséből válogató seregszemle illeszkedik az Örökmozgó Filmmúzeum tematikus sorozataiba.

 A filmnapok a kortárs Norvégiát hozzák közelebb a magyar közönséghez. A bemutatott hét játékfilmből négy dráma (Limbo, Oslo, augusztus, Vegas, Nagykutya) foglalkozik jellemzően skandináv módon a nemcsak skandinávokat izgató kérdésekkel – a családon belüli viszonyokkal, az emberi kapcsolatokkal, vagy éppen ezek hiányával, a magánnyal. A humor és izgalom sem hiányozhat a palettáról – két vígjáték (King Curling, Pasiból lett férfi) és egy thriller (Fejvadászok) is látható majd a könnyedebb műfajok kedvelői számára. Egy önvallomásos dokumentumfilm (Anyám titka) és egy magyar útifilm (Norvégia két tételben) segítségével fejthetjük meg, hogyan gondolkodnak a Sarkkör felett élők önmagukról, és mi róluk. A gyerekek számára is lesz meglepetés: az Örökmozgó Gyerekklub keretében láthatják a Barátom, Knerten című családi filmet.

 A négynapos fesztiválhoz egy irodalmi esemény kapcsolódik. Március 1-jén, szombaton a 17 órától látható, Kjell Askildsen norvég íróról szóló portréfilm után a MŰÚT irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat itt mutatja be 2014. téli számát, amelyben jelentős szerepet kap a kortárs norvég rövidpróza. Az antológia áttekintést nyújt a norvég irodalom jelenlegi vonulatairól, a hagyományoktól a friss hangokig, a nagy öregektől az egykötetes fiatal írókig.

A Norvég Filmfesztivál a Budapesti Norvég Nagykövetség, a Norvég Filmintézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg. 


 

Jön a tinik kedvenc sorozata, a Sam & Cat

Korábban riválisok voltak, most azonban közös sorozatukban játszanak főszerepet a Sam & Cat hősnői, Ariana Grande és Jennette McCurdy. Sokak szerint az év eddigi legjobb selfie-jét posztoló Arianát korábban a közönség a V, mint Viktóriában, Jennette-et pedig az iCarlyban láthatta, most azonban a lányok összefognak, hogy közös vállalkozást indítsanak. Február 16-án a magyar Nickelodeon műsorán is elindul az a tévéműsor, ami nem csupán Amerikában ültette le a tiniket a képernyő elé, de igazi nemzetközi siker is lett!

Jennette McCurdy 13 évesen felhagyott a babysitterkedéssel, mert egyik szomszédja sem merte rábízni a csemetéjét. Most azonban az iCarlyból ismert szőkeségnek mégis meg kell birkóznia a feladattal, igaz, ezúttal csupán a kamerák kereszttüzében. Társa lesz mindebben Ariana Grande, aki volt már az MTV backstage riportere, duettezett együtt a popsztár Mikával és vörös haja miatt bárhol felismerik a rajongók. Két eltérő személyiség, rengeteg kaland és vicces szituáció. De vajon jól sül el a vállalkozás?

A 40 részes első évad az amerikai Nickelodeonon három éves rekordot döntött meg, majd megismételte a nézettségi bravúrt Németországban, Hollandiában, Nagy-Britanniában és Lengyelországban is. Most pedig február 16-tól a magyar fiatalok előtt is megnyílik a lehetőség, hogy megismerjék napjaink egyik legnépszerűbb tinisorozatát.

A Nickelodeon legnépszerűbb tévés producere, Dan Schneider hozza el a gyerekcsatorna újdonságát a magyar nézőknek, garantálva, hogy az iCarly és a V, mint Viktória rajongóit újra a képernyők elé szögezze. A Sam & Cat magyar változatán olyan szinkronszínészek működtek közre, mint Bogdányi Titanilla és Laudon Andrea, így garantált élménnyel kecsegtet a sorozat.

Sam & Cat – február 16-tól, minden vasárnap 20.05-kor, csak a Nickelodeon műsorán!

 


 

oldalak:  1  2  3  4  5   ...  9  10  11  12  13  14  15   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat