napja 
 

Kihirdették az Oscar-jelölteket (Programajánlók - Film)
Kihirdették az Oscar-jelölteket

Kihirdették az Oscar-jelölteket

A mai napon végre kihirdették a várva várt Oscar®-díj jelölteket! Nem hiába szorítottunk a Saul fiának, benne van az 5 legjobb között a külföldi filmek kategóriájában.

A legtöbb kategóriában a sort Alejandro González Inarritu mától látható új filmje A visszatérővezeti 12 jelöléssel (köztük a legjobb film; legjobb rendező; legjobb férfi fő- és mellékszereplő). A második helyen a ranglistában a Mad Max – A harag útja áll 10 nominációval; a Mentőexpedíció 7, míg a Spotlight – Egy nyomozás részletei (hazai bemutató: február 18.) és a Kémek hídja6-6 kategóriában száll versenybe. Saoirse Ronan február 4-én érkező új filmje, a Brooklyn 3 erős szekcióban képviselteti magát (köztük a legjobb film); valamint a mozikban már látható JOY-ért Jennifer Lawrence is megkapta élete 4. Oscar®-díj jelölését.

A színészi kategóriákban Tom Hardy és Rachel McAdams élete első jelölésének örülhet, de a nagy kérdés mindenkiben az, hogy végre bezsebelheti-e Leonardo DiCaprio az aranyszobrot, miután idén 5. alkalommal jelölték színészként.A nyertesek neveit február 28-án hirdetik ki Los Angelesben. Az est házigazdája Chris Rock lesz.

A teljes listát a következő linken tekinthetik meg: http://oscar.go.com/nominees


 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat