napja 
 

Legendák nyara az AXN műsorán (Programajánlók - Film)
Legendák nyara az AXN műsorán

Mondák, legendák, mítoszok hősei foglalják el az AXN képernyőjét júniusban. A Vérfarkas, a Szörnyeteg vagy Spartacus története a mozgókép születése óta foglalkoztatja filmeseket, melyeket elképesztő látványvilággal és grandiózus történetmeséléssel dolgoznak fel időről-időre. Most három modern adaptáció, három varázslatos sorozat indítja el a nyarat az AXN tévécsatornán.

Teen Wolf-Farkasbőrben III. évad premier

A Teen Wolf – Farkasbőrben című sorozat egy izgalmas harmadik évaddal folytatódik júniusban. Scott McCall (Tyler Posey) átlagos, magának való tinédzser, ám egy erdei önkéntes akció során valami megharapja, és az élete radikális fordulatot vesz: vérfarkassá változik… A széria harmadik évadában az ifjú vérfarkas és barátai a gimnázium 3. évfolyamába lépnek. Még nem is sejtik, hogy hamarosan új ellenféllel kell szembenézniük: egy falka Alfa vérfarkas érkezett a Beacon Hillsbe, akik Derecket szeretnék megszerezni.

De hogy kik is a vérfarkasok? A farkasemberek legendája az emberiség egyik legősibb és legismertebb mítosza. Ők olyan emberek, akiket egy átok farkassá változtatott. Az átalakulás pontos folyamatát az egyes folklórokban másként írják le. A mai populáris kultúrában a vérfarkasok bármikor át tudnak változni, de teliholdkor az átváltozás elkerülhetetlen. Sokszor emberi alakjukban is megkülönböztető jegyeket viselnek: szemöldökük összenőtt, körmeik hegyesek, járásuk imbolygó. Az ezüst és a higany a gyengepontjuk, ezekre érzékenyek. A magyar néphitben, ha az újszülöttet nyírfaabroncson keresztülbújtatják, az hét éves korában farkassá változik, és aztán kedve szerint válthat alakot.



 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat