.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  7  8  9  10  11  12  13   

 
Tóth Vera ? Soul Striptease koncert
2015. május 28. 20:30

Tóth Vera intim, családias és lélekmelengető estjén a lélek kerül reflektorfénybe. A Soul Striptease címet is azért kapta, mert a koncert célja az, hogy a hallgató közönség levetkőzze gátlásait, a mindennapi stresszt és el tudjon lazulni Verával 90 perc erejéig. A duo estet a teljes nyugalom és a bulihangulat harmóniája jellemzi, amin Vera billentyűse, Dr. Bérces Viktor varázsol el bennünket csodás zongorajátékával. Hallhatóak lesznek Vera négy lemezén megjelent dalai, de feldolgozások is helyet kapnak a műsorban. Szeretettel várunk mindenkit egy stand up comedyzős, kötetlen, interaktív lazulásra a Mericano Apéro és Koktélbárban!

A Mericano Bar Budapest első apéro és koktélbárja bátran szövi bele az olasz életérzést a főváros kellős közepébe. Küldetése, hogy meghonosítsa itthon is az apéro időszakot, hogy munka utáni lazulásképpen bátran koccintson és falatozzon olasz étkeket mindenki a barátaival, mielőtt nekiindul az éjszakának. Hatalmas és egyedi koktélkínálatát csak a professzionális flair bartenderek akrobatikus mutatványai múlják felül. Tematikus koktélbemutatókkal, izgalmas élőzenei programkínálattal, finom olasz falatokkal és Európában egyedülálló Cîroc Barral készülnek azoknak, akik nem félnek már délután nekivágni az estének!

Időpont: május 28 - 20.30

Belépő: 3000 Ft, amiből 1500 Ft lefogyasztható

Mericano Apéro és Koktélbár Budapest, Sas utca 17. a belváros közepe, a Bazilika mellett

Asztalfoglalás: 06 20 288 5406

[email protected]


 

Péterfy Bori először koncertezik a Margitszigeten

Péterfy Bori & Love Band a május 9-i Európa-napi fesztiválnak köszönhetően először ad nagyszabású, szabadtéri koncertet a Margitszigeten. Az énekesnő igazi örökmozgó, aki reggel kerékpárral viszi gyermekét óvodába, estére pedig még mindig marad energiája ahhoz, hogy végigénekeljen egy nagykoncertet.

Péterfy Bori a zene és a sport szerelmese. „A sportolás végigkíséri az életemet, gyerekkoromban ritmikus sportgimnasztikáztam, amivel egy zsáknyi érmet nyertem, később sokáig balettoztam, 25 éve jógázom, és amikor csak tehetem, biciklivel járok. Sokszor kerékpárral megyek az óvodába a kisfiamért” – mesélte az énekesnő, aki a Love Banddel közösen nagykoncertet ad a 11 év – 11 km futással induló Európa-nap végén.

Péterfy Borit számtalan személyes élmény köti a Magyarország európai uniós csatlakozásának 11. évfordulóját ünneplő futás helyszíneihez, különösen az európai uniós forrásból felújított Rudas Fürdőhöz és Margit hídhoz. „A Rudas az egyik legszuperebb törökfürdő, ahol Doma születése előtt számtalanszor jártam éjszakai fürdésen. 16 éven át a Frankel Leó úton laktam, a Lukács Fürdő mellett, így a Margit hídon már szinte minden lelki és fizikai állapotban átmentem. A Várkert Bazár még csak most tárja fel valódi arcát, egy gyönyörű, elvarázsolt, romantikus és izgalmas hely” – árulta el az énekesnő.  A Margitszigeten korábban még sosem koncerteztünk, az idei évben ráadásul az Európa-napi fesztiválon lesz az első szabadtéri fellépésünk. Az elmúlt hónapokban új tagokkal bővültünk, ennek köszönhetően minden eddiginél erősebb a zenekar, biztosak vagyunk benne, hogy hihetetlenül jó koncert lesz, amely méltón zárja az egész napos, ingyenes fesztivált” – tette hozzá Bori.

Az Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája szervezi, együttműködésben a Miniszterelnökséggel, a Fővárosi Önkormányzattal, az európai kulturális intézményeket tömörítő EUNIC hálózattal, valamint az Európai Ifjúsági Hetet szervező Erasmus+ Ifjúsági Programirodával.

 

  

Esterházy Péter és Joseph Haydn találkozása a BMC-ben
Április 8-án Dubóczky Gergely ötlete és koncepciója alapján Esterházy Péter szövegét Mácsai Pál és Hámori Gabriella adja elő, a Haydn-művet a Budapest Sound Collective szólaltatja meg.
Mintha az időben visszamennénk bő kétszáz évet. Ismét találkozik Haydn és Esterházy. Esterházy Péter írt szöveget Dubóczky Gergely karmester felkérésére Joseph Haydn Krisztus hét utolsó szava a keresztfán című művéhez. 
 
MŰSOR:
Joseph Haydn - Esterházy Péter: Hét utolsó szó
 
KÖZREMŰKÖDIK:
Budapest Sound Collective
Vezényel: Dubóczky Gergely
Esterházy Péter szövegét előadja: Mácsai Pál és Hámori Gabriella
Látvány: Izsák Lili
  
A művet Joseph Haydn a dél-spanyol város, Cádiz felkérésére komponálta 1785-ben. Bemutatásakor a templom belső terét fekete kendőkkel fedték be, csak középen világított egy lámpa. A húsvéti liturgia részeként hangzott el a Krisztus hét utolsó szava a keresztfán (Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze) című zenemű, a hét megszólaláshoz kapcsolódott a cádizi püspök prédikációja. A 18. századi szentbeszédek helyére került most Esterházy Péter szövege.
  
Joseph Haydn élete meghatározó részében az Esterházy család szolgálatában állt: évtizedeken át Eisenstadtban (Kismartonban) és Fertődön alkotott és muzsikált. Művészi alkotómunkája szorosan összefonódott az osztrák-magyar kultúrával. A közös örökség továbbvitelének finom példája az, hogy Haydn-ciklusához most Esterházy Péter írt szöveget.
A kortárs szövegeket a koncerten Mácsai Pál, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes művész, az Örkény István Színház alapító igazgatója, valamint Hámori Gabriella, Jászai Mari-díjas és Junior Prima díjas színésznő olvassafel. 
 
 A darab felépítése: Bevezető - 7 szonáta - Földrengés. A záró Földrengés tétel fortissimójának kivételével valamennyi tétel lassú (largo, lento, grave, adagio). A szonáták között hangzanak el a szövegbetétek. 
  
A Budapest Sound Collective 2013 ősze óta működik az alapító karmester, Dubóczky Gergely művészeti vezetésével. A zenekar egyes koncertekre szerveződik, jelentős zenekarokban (például a Nemzeti Filharmonikus Zenekarban, a Budapesti Fesztiválzenekarban és a Liszt Ferenc Kamarazenekarban) játszó, tapasztalt, valamint fiatal zenészek dolgoznak itt alkalomszerűen együtt. 
 
 Dubóczky Gergely matematikusi tanulmányait követően summa cum laude diplomázott 2011-ben a Zeneakadémián (LFZE). A következő két évben Kocsis Zoltán asszisztenseként, a Nemzeti Filharmonikusok betanító karmestereként dolgozott. A hazai egyetem mellett a Bard College ösztöndíjasaként tanult New York államban, majd a bécsi zeneakadémián, Mark Stringer osztályában. Több mesterkurzus résztvevője volt, többek között Eötvös Péter, Erwin Ortner, Bertrand de Billy, Daniel Harding kurzusain vett részt. 2014-ben a Bayreuthi Ünnepi Játékok ösztöndíjasaként vendégszerepelt a bayreuthi fesztiválon. 2014 óta Fischer Ivánnal és a Budapesti Fesztiválzenekarral dolgozik együtt.
 
Öt éve vezet a Semmelweis Egyetem hallgatóiból álló Medikus Zenekart, emellett 2014 szeptemberétől a Bartók Béla Konzervatórium szimfonikus zenekarának vezetője. Elkötelezett híve a barokk és a kortárs zenének is: a barokk continuo-játék mellett számos kortárs mű ősbemutatója fűződik a nevéhez. Gyakori közreműködője különböző színházi és operaprodukcióknak. Dubóczky fontos célkitűzése a kortárs művek és a különlegességek bemutatása, ezek sorába illik a Haydn-Esterházy-ősbemutató is.
  
Izsák Lili díszlet- és jelmeztervező építésznek tanult, de doktori (DLA) fokozatát már Színház és Filmművészeti Egyetemen szerezte. Az építészeti szemlélete meghatározó színpadi terekről való gondolkodásmódjában. A Krétakör Siráj című, díszlet nélkül, üres térben, civil ruhákban játszott darabjának hatására kezdett foglalkozni díszlettervezéssel. Azóta az egyik legnépszerűbb a szakmájában: dolgozott a Katona, a Bárka, az Örkény, a Szkéné, a Merlin, a Nemzeti és számos más színház produkcióin. 2007-ben megkapta a legjobb jelmeztervezőnek járó díjat a POSzT-on. 2010-ben Junior Prima díjat kapott. 
  
„Az egyik legalapvetőbb szempont, hogy a zene és a szöveges betétek koherens egészet alkossanak, erősítsék egymást. Ugyanez vezérelt engem is, amikor Esterházy Pétert felkértem. Nagyon megtisztelő, hogy volt hozzá kedve és elvállalta. Mivel a mű első, zenekari változatában nem szerepel szöveg, nem merült fel a későbbi oratórium anyagának felhasználása, így egy teljesen új, független szöveg született. A munkafolyamat pedig úgy zajlott, hogy kapott tőlem egy felvételt, valamint egy kottát, de ezenkívül nem szóltam bele semmibe. Később az elkészült szöveget olvasva és a zenét belülről hallgatva már azonnal láttam, hogy mennyire pontosan dolgozott, mennyire az született meg, amit elképzeltem korábban. Egy nagyon erős ívű, folyamatos figyelmet igénylő és egyben rendkívül érdekes mű született így. A zene és a szöveg a saját medrében, ívében halad egymás mellett, olykor összekapcsolódva, egymást erősítve. Haydn és Esterházy szó szerint szerzőpárossá avanzsáltak és egységes műként tekinthetünk a megszületett Hét utolsó szóra - nyilatkozta Dubóczky Gergely.

 

Világsztár előtt énekel Gájer Bálint
A swing hercege Robert Davi előtt koncertezik április 27-én, a Papp László Sportarénában

A TV2 Voice című műsorában nagy népszerűségre tett szert Gájer Bálint nagy lehetőséget kapott azzal, hogy egy igazi amerikai világsztár előtt énekelhet a Papp László Sportarénában. A mai magyar swing´n´pop zenei stílus a szakma által is elismert meghonosítója és vezéralakja Robert Davi budapesti koncertje előtt lép színpadra zenekarával 2015 április 27-én este.

Davi a filmvilág egyik legismertebb keményfiúja, aki több mint 130 filmszerepben és egy tucat tévésorozatban szerepelt. Olyan világhírű kollégákkal dolgozott együtt, mint Steven Spielberg, Clint Eastwood, Bruce Willis, Benicio Del Toro és Marlon Brando, hogy csak néhányat említsünk. A legújabb filmszerepével is hozzátett a filmörökségéhez, 2014-ben a Feláldozhatók 3-ban szerepelt. A színész a játéka mellett kifejező énekével is elnyerte a rajongók, kritikusok, és előadóművészek csodálatát és tiszteletét. A „Davi Sings Sinatra: On the Road To Romance” (Davi Sinatrát énekel: Úton a romantika fele) című, a legendás Phil Ramone által készített albuma felrepítette a Billboard Magazin Top 10 (#6) jazz listájára. 
Davi zenekarának vezetője a Grammy-díjas zongoraművész és zenei igazgató Randy Waldman. Waldman 21 évesen kezdte pályafutását, Frank Sinatra zongoristájaként. Ezért sem véletlen, hogy Sinatra halálának századik évfordulójának évében látogat el hozzánk "Robert Davi sings Sinatra" turnéjával.


 

Jessie J jelenti be a Legjobb hőst az MTV Movie Awardson
A szexi énekesnő a vörös szőnyegen várja a filmsztárokat

Április 12-én vasárnap este kezdetét jön év egyik legjobban várt mozis eseménye, a 24. MTV Movie Awards, ahol kiosztják az elmúlt egy év legjobb alakításainak és filmjeinek járó Arany Popcorn díjakat. A gálát felvezető show sztárja Jessie J lesz, aki a vörös szőnyegen fogadja majd a hírességeket és egy fontos bejelentéssel iskészül.

Április12-én villogó vakuk és sikító rajongók várják majd a vörös szőnyegen bevonuló filmcsillagokat a los-angelesi Nokia Theatre előtt. Az MTV Movie Awards nyitó eseményének házigazdája a vagányságáról és szókimondásáról híres brit énekesnő, Jessie J lesz, aki a csatorna egyik műsorvezetőjével, Josh Hollowitz-cal tudósít majd a vörös szőnyegről, megszólaltatva a legstílusosabb hollywoodi hírességeket.

 Az MTV Movie Awards-szal kezdetét veszi a nyári filmszezon is, a vörös szőnyeges kapcsolás alatt bemutatkozik az idei nyár öt legjobban várt mozifilmje, amelyekkel rövidesen mi is találkozhatunk a vetítővásznakon. Az egyik ilyen alkotás a „Paper Towns” című romantikus vígjáték, John Green 2008-as novellájának filmes adaptációja. A filmet Cara Delevingne, Nat Wolff és maga az író mutatja be, sőt a helyszínen exkluzív részleteket is láthatunk majd belőle.

A hagyományokhoz híven a Legjobb hősnek járó díj sorsáról idén is a közönség dönt: április 2-án derül majd ki, hogy kik esélyesek a nézők által megszavazott Arany Popcornra. A rajongóknak így tíz napjuk lesz arra, hogy különleges díjhoz segítsékkedvencüket, a győztest rendhagyó módon Jessie J és Josh Hollowitz hirdeti majd ki a vörös szőnyegen állva.

Már csak három hét és élőben is láthatjuk az MTV Movie Awards filmcsillagait és a nyár legjobban várt mozifilmjeinek exkluzív részleteit - a népszerű díjátadó gála előtt Jessie J várja majd a mozi legnagyobb sztárjait a helyszínen. Arany Popcornra fel! 

24. MTV Movie Awards április 12-én, itthon késő éjjel az MTV műsorán


 

Violetta live ? lesz harmadik koncert is
Akkora az érdeklődés a koncert iránt, hogy háromszor is megrendezik Budapesten

A The Walt Disney Company bejelentette, hogy az óriási érdeklődésre való tekintettel lesz harmadik Violetta Livekoncert Budapesten, amelynek főszereplője Martina Stoessel. Jegyek már kaphatóak a harmadik koncertre is, amire augusztus 30-án, vasárnap 19:30-kor kerül majd sor.  

A Violetta Live-ban a tévésorozat eredeti szereplőgárdája lép fel, beleértve a Violettát alakító Martina Stoesselt. Láthatjuk még a színpadon Jorge Blancót (Leon); Diego Dominguezt (Diego); Facundo Gambandét (Maxi); Mercedes Lambrét (Ludmila); Candelaria Molfesét (Camila), Samuel Nascimientót (Broduey); Alba Rico Navarrót (Naty) és Ruggero Pascquarellit (Federico) is.

A szereplők a Violetta sorozat 1. és 2. évadának kedvenc slágereit adják elő, és hallható lesz a 3. évadból az „En Gira” is. A vadonatúj showt egy kilenctagú, energikus tánccsoport teszi tökéletessé, valamint egy öttagú együttes kíséri lenyűgöző díszletek és világítás mellett, látványos koreográfiával, szenzációs technikai elemekkel és lélegzetelállító új jelmezekkel.

Az első koncertturné, a Violetta In Concert, Paraguayban, Asunciónban indult 2013 szeptemberében, majd Európában összesen 62 előadást adtak Spanyolország, Olaszország és Franciaország 15 városában. A turné keretében összesen közel egymillió jegy kelt el, ez több mint 200 előadást jelentett 12 különböző országban. A turnét egy speciális koncertfilm mozis bemutatója követte, ami tartalmazta a teljes előadást, és a rajongók betekintést nyertek az élő koncertturné kulisszái mögé is. 

A harmadik televíziós évadjánál járó Violetta szédületes sikert aratott, ahol megjelent. Az első gyerek-szappanoperának nevezett produkció Violetta tini-életének dramatikus fordulataival lebilincselte a nézőket. A történet szerint többéves európai tartózkodása után a tehetséges tinédzser szülővárosába, Buenos Airesbe visszatérve énekkel és tánccal győzi le az útjába kerülő kihívásokat. A 15 nyelvre lefordított Violetta több mint 40 millió nézőt vonzott 2014 áprilisa és júniusa között. Violetta a 6-14 éves lányok első számú kedvencévé vált Belgium déli részén, Franciaországban, Olaszországban, Lengyelországban és Spanyolországban.

Belépők 9900 forinttól a www.livenation.hu weboldalon keresztül vásárolhatók. További információk: www.disney.hu/violetta-live


 

150 éves a Vigadó

Az első nyilvános táncmulatságot 1865 januárjában tartották a Feszl Frigyes tervezte épületben, amit majd csak egy hónap elteltével, február végén adtak át hivatalosan a város számára. Az épület elődjét, a Redoute-ot és a Vigadót is a táncmulatságok helyszínéül szánták alkotóik, hiszen akkoriban nem volt Pest városának megfelelő méretű bálterme, amelyet a Vigadó megnyitása az 1865. évi báli szezon nyitányára megoldott.

A többfunkciós alkalmazhatóság természetesen már az első években előnyt jelentett – rövid időn belül a kor legsikeresebb nemzetközi zeneszerzői is felléptek a Díszteremben, öregbítve a Vigadó és Magyarország hírnevét.  A ma is összművészeti központként működő Vigadóban, Európában egyedüliként hat művészeti ág egy napon, egy időben lehet jelen. Az épületben a történelmi terek mellett rendelkezésre állnak azok a produkciós helyszínek - konferenciaterem, koncertterem, kiállító helyiségek, könyvtár, Kamaraszínház terem – is, amelyeknek köszönhetően a magas színvonalú műemléki helyreállítás után, a Vigadó újra beléphetett a főváros és az ország legfontosabb kulturális színterei közé.

A Magyar Művészeti Akadémia székházaként működő Pesti Vigadó idén ünnepli megnyitásának 150. évfordulóját, amelyre a köztestület „150 éves a Vigadó” programsorozatával készül.

A Magyar Művészeti Akadémia büszke arra, hogy a jubileumhoz kötődően hozzájárulhat a Vigadó gazdag múltjának öregbítéséhez. Ahogyan 1865-ben egy hónapon keresztül ünnepelték a megnyitást, úgy erre emlékezve, idén a köztestület is ezen időszakban készül az átadás kerek évfordulójának megünneplésére.

Idén a Magyar Kultúra Napján, január 22-én ingyenesen tekinthették meg az érdeklődők a Magyar Művészeti Akadémia székházát.Február 19-én ünnepi koncerttel köszöntötték a 150 éves Vigadót. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Pesti Vigadó a „Nyitott ház” program ismétlését tervezi az év folyamán.


 

Jose Cura és Mahó Andrea koncert az Arénában

A magyarok egyik kedvence, a világhírű argentin operaénekes, a sokoldalú José Cura lép fel február 21-én a Papp László Sportarénában, Mahó Andreával és Miller Zoltánnal.

Jose Cura zeneszerző, karmester, színész, valamint tanár, fotós és üzletember is egyben. Placido Domingo, Luciano Pavarotti és José Carreras hármasára utalva a „negyedik tenor” jelzővel is illetik. Számos díj tulajdonosa.  Amerikától Európán át Japánig egyaránt virágzik a karrierje, manapság az egyik legkeresettebb énekesként és karmesterként tartják számon. Az argentin operasztárt tiszteletbeli tanárként, illetve Rosario (szülőföldje) díszpolgáraként tüntették ki hazájában, és 2004 óta Veszprém város díszpolgára is. Kiváló színészi tehetségét és karizmatikus színpadi megjelenését a világ legrangosabb operaházaiban kamatoztatja.

Jose Cura partnere, Mahó Andrea eMeRTon és Artisjus-díjas színésznő, énekesnő. Bojtor Katalinnál tanult énekelni, majd beiratkozott Gór Nagy Mária Színitanodájába. Később a Győri Nemzeti Színházhoz szerződött, ahol az első énekes szerepét kapta meg a Nyomorultakban (Cosette). A következő évben már az Operettszínház is felfigyelt különleges tehetségére, és eljátszhatta a West Side Story Máriáját. De igazi, klasszikus operettben, A mosoly országában is fellépett.  Nagy áttörése, hangos sikere a Madách Színházban, Szirtes Tamás rendezésében, Az Operaház fantomjának női főszerepe, Christine. A bemutató után a világhírű zeneszerző is gratulált a művésznőnek.

Az est másik magyar sztárja Andrea régi jó barátja és kollégája, Miller Zoltán, akivel számos musicalben játszottak együtt, többek között Az Operaház fantomjában és a Nyomorultakban. Miller Zoltán a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt tulajdonosa, eMeRTon díjas színész, énekes. Temperamentumos színpadi jelenség, szeret kirándulni a zenei műfajok között, és erre február 21-én is lehetősége adódik. Az egyedi koncertprogram keretében hagyományos komolyzenét és könnyedebb stílusú dalokat egyaránt hallhat majd a közönség. Kísér a Hungarian Studio Orchestra.

Nyerhet két páros belépőt a budapesti koncertre, ha lájkolja lapunk Facebook oldalát Dolcsevita.hu Női magazin , és megválszolja a következő kérdést: Hányadszor jön Jose Cura Magyarországra? A választ a Kapcsolat menüpontban található címre kell  elküldeni.


 

Dupla bulival érkezik Budapestre Fritz Kalkbrenner áprilisban
WAYS OVER WATER Tour @ Akvárium Klub - 2015. április 16-17.

A tavasz egyik legjobban várt elektronikus zenei rendezvénye kétségkívül Fritz Kalkbrenner budapesti dupla fellépése április 16-án és 17-én az Akvárium Klubban. Bármit is tesz le a zenei szcéna asztalára az utóbbi években Fritz Kalkbrenner, azt biztosan siker övezi. Napjaink egyik legkeresettebb elektronikus zenei előadóját a kilencvenes évek végén kerítette hatalmába a techno hordozta energia, majd néhány év partizás után saját zenék gyártásába kezdett. Hangját ismerhetik a Forms & Shapes kiadványról 2003-ból, Sasha Funk Bravo című albumáról, vagy Monika Kruse-os közös munkáiból, esetleg Alexander Kowalskival való együttműködéséből.
A nemzetközi sikert a 2008-as év és a Berlin Calling című filmhez készült Sky and Sand hozta meg, melyet bátyjával, Paul Kalkbrennerrel közösen szerzett.
2010-re produceri munkássága beérett és megjelentette első szerzői albumát, aHere Today Gone Tomorrow-t, mellyel végérvényesen kilépett bátyja árnyékából. Ezt követte a Soul Mates, majd a Sick Travellin´ olyan toplistás slágerekkel, mint aLittle by Little, vagy a Get a life.
2014-ben a Ways Over Water című albumával világszerte meghódította a kritikusokat, 2015 elején pedig a Void című EP kivétel nélkül a rádiók játszási listáinak élére került.

A hihetetlen zenei karriert befutott berlini tehetség áprilisban a Ways Over Water turné keretein belül tart dupla bulit a budapesti Akvárium Klub NagyHalljában.Fellépését hatalmas érdeklődés övezi, mire a legnagyobb bizonyíték az, hogy az április 17-ei rendezvényre alig egy hét leforgása alatt az összes jegy elfogyott!
Április 16-ra a jegyek korlátozott számban megvásárolhatóak az Akvárium klubban, vagy online az alábbi linkre kattintva: http://akvariumklub.hu/program/54d6ad7a0e327902af148222

További információ: www.akvariumklub.hu


 

Hét a koreai klasszikus zene jegyében

A koreai hullámnak köszönhetően a dél-koreai sorozatok, filmek és pop-zene világszerte hatalmas népszerűségnek örvend. A rekordokat döntő médiaszenzációk reflektorfénye kissé háttérbe szorította a klasszikus művészeti ágakban kiemelkedő tehetségek sikereit, annak ellenére, hogy a klasszikus zene képviselői közt is számos tehetséggel büszkélkedhet Dél-Korea.

Az egykori Remete Királyság a huszadik század során néhány évtized alatt felzárkózott a nyugati kultúrákban kialakult klasszikus zene hagyományaihoz. Meghatározó szerepet játszott ebben az 1950-es években – éppen a Koreai háború pusztításai miatt a félsziget déli részeire menekülő művész kolónia, akik először Busanban alakítottak zenei kollégiumot. A klasszikus zene koreai művészei eleinte ebből a körből kerültek ki. Az új generáció pedig az 1978-as években már külföldi tanulmányutakra is kijutva tökéletesíthette képességeit.

A mai napig jellemző, hogy mind a tanárok, mind a szülők igyekeznek nagy múltú művészeti egyetemekre beíratnia fiatal tehetségeket. Így vált Magyarország is közkedvelt célponttá a klasszikus zenei tehetségek körében.

A Koreai Kulturális Központ a 2015-ös évet a “Hét a K-klasszik jegyében” című ingyenes eseménysorozatával kívánja megnyitni, melynek keretében január 28-án bemutatja Isang Enders „Cello Suites” című koncertjét a Budapest Music Centerben, majd január 30-án 19 órakor Yang Yoon Jung hegedűművész és Pallavi Mahidhara zongoraművész estjét a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

Az előadások ingyenesek, azonban előzetes regisztráció szükséges!

Regisztráció: [email protected]


 

Hatalmas szemben lépnek fel az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői Bécsben

Elkészült az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének helyet adó Wiener Stadthalle színpadterve, amely egy gigantikus szemet formáz, hiszen egy közös víziót akarnak láttatni a nézőkkel. 

Csaknem 1300 cölöpből épül majd fel a Wiener Stadthalle színpadát körülölelő gigantikus szem, amely megalkotóik szerint arra utal, hogy a legkülönbözőbb országokból származó, a legkülönbözőbb kulturális gyökerekkel rendelkező emberek szeme előtt egy közös vízió elevenedik meg. Ráadásul a portálként funkcionáló szem hidat képez a kontinens legtávolabbi pontjairól érkező előadók és a nézők között – így kapcsolódva a 60. Eurovíziós Dalfesztivál mottójához, a „Building Bridges”-hez.

A színpadtervet megálmodó Florian Wieder, Al Gurdon és Kurt Pongratz azt is elmondták, hogy a  cölöpök a különböző nemzeteket szimbolizálják, és mindegyiket LED-ekkel lehet kivilágítani. Így segítségükkel a legváltozatosabb hangulatot lehet majd a színpadra varázsolni. A 44 méter széles szem belsejében a fellépőknek 14,2 méter széles hely áll majd a rendelkezésükre. A színpadtechnika része még egy 11 méter átmérőjű LED-padló és egy 26 x 8,5 méteres, középen szétnyitható LED fal is. 

A 60. Eurovíziós Dalfesztivál nemzetközi elődöntőit és döntőjét 2015. május 19-23. között rendezik meg az osztrák fővárosban.


 

Mihail Pletnyov az Orosz Nemzeti Zenekar élén

Az Orosz Nemzeti Zenekar a világhírű zongoristával, karmesterrel, Mihail Pletnyovval lép fel hazánkban, a Filharmónia Magyarország szervezésében.A zenekar a legjobbak közé tartozik, mivel eleve különlegesnek tervezték. Oroszország első, nem állami fenntartású, hanem magántőke által finanszírozott szimfonikus zenekarát Mihail Pletnyov alapította 1990-ben. A zenekar szinte azonnal az élvonalba került. A BBC Promenád-koncertjein 1996-ban debütáltak, és koncertjeiket a világ különböző rádióállomásai is rendszeresen közvetítik

Az Orosz Nemzeti Zenekar aktív nemzetközi turné menetrendet tart, feltűnnek Európa szerte, Ázsiában és Amerikában is. A Gramophone magazin egy Csajkovszkij felvételüket a történelem legjobbjaként tart számon. Több, mint 80 felvételük a német Grammophon és PentaTone Classics mellett számos más tekintélyes kiadó gondozásában jelent meg. 2004-ben az együttes az Orosz zenekarok közül elsőként kapta meg a lemezipar legnagyobb megtiszteltetését, a Grammy díjat.

Az ínyencségekre fogékony zeneszerető közönség két helyszínen, kissé eltérő programmal hallgathatja meg hazánkban az együttest. Műsorukon az orosz romantika remekműveit hallhatjuk, a szinte ismeretlentől a sláger-szerűen népszerűig. A hangversenyeken a magyar zenei élet briliáns tehetségű előadói működnek közre, Budapesten Baráti Kristóf, Pécsett Várdai István. Mindkét zenész a világon a legkeresettebb művészek élvonalába tartozik

PÉCS – KODÁLY KÖZPONT – 2015. 01. 23. 19:00

Műsor:

A.Glazunov: Prelude “A középkorból” szvithez
D. Sosztakovics: G-dúr csellóverseny, op. 126
P. I. Csajkovszkij: 5. e-moll szimfónia

BUDAPEST – ERKEL SZÍNHÁZ – 2015. 01. 24. 19:30

Műsor:
A.Glazunov: Prelűd “A középkorból” szvithez.
P. I. Csajkovszkij: D-dúr hegedűverseny
P. I. Csajkovszkij: 5. e-moll szimfónia 

Jegyek válthatók a Filharmónia jegyirodáiban (Budapest, Páva u. 10-12 T:+36 1 302 49 61), (Pécs, Király u. 18. T: +36 72 310 539) a Magyar Állami Operaház pénztárában ((1061 Budapest, Andrássy út 22. T: +36 1 814 74 08), az Erkel Színházban (1087 Budapest, II.János Pál pápa tér 30. T: +36 1 332 61 50), a Kodály Központban (Pécs, Breuer M. sétány 4. T: +36 72 500 300  és a Ticket Express irodáiban


 

A Dal - új szavazási rendszer az m1-en is

Új korszakába lépett a Dal, ugyanis az előző évekhez képest soha ennyi fiatal előadó nem jelentkezett, mint most. Bár az MTVA szigorított a feltételeken, így is óriási volt az érdeklődés: a pályázók között szép számmal akadtak pályakezdők és ismert sztárok is. Pár hét alatt több mint 350 pályamű érkezett be a felhívásra.

Ezúttal is egy tíztagú zsűri bírálta el, hogy a dalok közül melyek legyenek az élő adásokba bejutó produkciók. Tíz év után visszatért a zenei világba, és csatlakozott A Dal zsűrijéhez Pierrot, aki zeneszerzőként, szövegíróként és producerként is sikeres a magyar könnyűzenei életben.

Az idei dalválasztó versenyben még fontosabb szerep jut a közönségnek, hiszen Rúzsa Magdi, Csiszár Jenő, és Rákay Philip mellett a néző lesz az ötödik zsűritag. A műsorhoz új, a mai trendeknek megfelelő mobil-applikáció készült. A tavalyi adások alkalmazását több mint 23 ezren használták, iOS platformra 9 ezren, míg Androidra 14 ezren töltötték le. A 2015-ös applikációban újdonság többek között, hogy a felhasználók a friss hírek mellett már nem csak az élő adást követhetik nyomon, hanem valós időben szavazhatnak is kedvenceikre.

Február végéig hat élő adásban mérkőznek meg a versenyzők a zsűri és a közönség elismeréséért, a február 28-i döntőben pedig kiderül, melyik a legjobb magyar dal, és ki képviseli Magyarországot a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon Bécsben. A magyar dalok versenye azonban nemcsak a nemzetközi bemutatkozásról szól, hanem a közönség véleményéről is. Ők döntik el, melyik az a magyar előadó által megszólaltatott alkotás, amely a legjobban tetszik nekik, és kik azok a fiatal zenészek, akik így kiugrási lehetőséget kapnak.

Ha részt akarsz venni a döntésben, jelentkezz be te is!


 

MAGNA CUM LAUDE
2014. december 29. (hétfő), 20:00, Papp László Budapest Sportaréna

Fennállásának legnagyobb koncertjére készül a MAGNA CUM LAUDE. Hazánk egyik legnépszerűbb pop-rock zenekara idén ünnepli 15 éves születésnapját.

„Kilencszázkilencvenkilenc, mezőtúri nyár, itt kezdődött el minden …” – emlékezik meg az indulásról a 999 című dal. A zenekar 1999 szeptemberében alakult gyulai zeneszerető barátokból. A muzsika iránti alázat és szakmai állhatatosság meghozta gyümölcsét. A Magna Cum Laude már első kislemezeivel üstökösként robbant be a köztudatba és azóta is töretlenül halmozza sikereit és díjait.

 15 év, rengeteg küzdelem, tagcserék, nagylemezek, klipek és koncertek százai nyomán jutott el a Mező Misi, Szabó Tibi, Kara Misa alkotta eredeti formáció a gyulai próbateremből a nagyszínpadokig és a határon túlra is. A kiváló billentyűs, Lesták Marci és a dobos, Török Máté csatlakozott a zenekarhoz, akik a csapat „oszlopos segítői” lettek. A jubileumi év egy vadonatúj stúdióalbummal is gazdagodik, ami november elején jelent meg Köszönet címmel. Az anyag egy kiforrott, érzelemgazdag, de lendületesebb kiadvány, mint a korábbi nagylemezek. Hűen tükrözi a zenekar erejét, ötletgazdagságát. Igazán méltó az ünnepi évhez, amelynek lezárása december 29-én, a Papp László Budapest Sportarénában lesz. A születésnapi koncert a zenekar teljes pályafutásán átívelő nagykoncert lesz, ahol az új dalok mellett elhangzanak a régi nagy slágerek is - Minden állomás, Átkozott nők, Színezd újra, Túl későn, Visszhang, Főnököm, Pálinka dal, Vidéki sanzon vagy a Köszönet, hogy csak néhányat említsünk a zenekar megannyi sikerdala közül.

 A Magna Cum Laude az idei legnagyobb évzáró bulit ígéri, a díszlet- és látványterveket Kentaur készíti. Soha nem látott hang-, fény- és látványtechnika segítségével egy hatalmas show-t varázsolnak a színpadra, rengeteg meglepetéssel!


 

Netrebko és Hvorosztovszkij az Urániában
2014. december 30. délelőtt 11 óra

Oroszország két büszkesége, híres „exportcikke”, Anna Netrebko és Dmitrij Hvorosztovszkij operaénekesek még nem léptek fel élőben együtt Budapesten, de most szilveszter előtt mégis meghallgathatjuk az Uránia Filmszínházban legendás koncertjüket, amelyet 2013-ben adtak a Vörös téren. A két szupersztár világsikerét nemcsak gyönyörű hangjának köszönheti, de nagyszerű megjelenésének is. A legkedveltebb operaslágerek, orosz románcok, sőt, operettdallamok mesteri interpretálói ők.

A Vörös tér, mint hatalmas élő történelmi díszlet és a 7500 főnyi közönség lelkesedése „átjön” a filmvásznon. A karmester ezúttal is Konstantin Orbelijan volt, mint már oly sokszor, aki az orosz állami akadémiai szimfonikus zenekart vezényelte, Mögöttük a hatalmas kórus tette igazán impozánssá a színpadi produkciót.

Az Uránia nem először ad közre operaelőadásokat, és mindig  nagy sikerrel. Bizonyára így lesz ez Netrebko és Hvorosztovszkij esetében is, akik igazi szilveszteri zenei csemegének szolgálnak az operarajongók számára. Mindkét énekes a New York-i Metropolitan, a londoni Royal Opera House valamint a bécsi opera rendszeres vendégművésze. Hazájukban már minden magas kitüntetést megkaptak, fiatal korukhoz képest igen hamar, és megérdemelten.

A mostani filmkoncerten ismert klasszikus operaslágerek csendülnek majd fel.


 

MOSAIKorea
Világzene a Millenáris Teátrumban

Ha szereti az improvizatív jazz műfajokat, a keleti filozófia harmóniáját, a popzene változatos dallamvilágát és a művészek érzelmeinek széles skáláját megjelenítő tradicionális koreai szerzeményeket, akkor várjuk szeretettel a Millenáris Teátrumba november 28-án 19 órakor, a Magyarországon először debütáló MOSAIKorea Sanjo, azaz Szertelen dallamok című ingyenes előadására.

A MOSAIKorea nevű kreatív formáció a koreai hagyományos zenei hagyományokat ötvözi a modern jazz és popzene világával. A Koreai Köztársaság Kulturális, Sport és Turisztikai Minisztériumának támogatásával létrejött produkció már számos országban aratott hatalmas sikert. Az előadás különlegessége, hogy a zeneszerzők felhasználtak több olyan tradicionális koreai dallamot is, melyek az UNESCO szellemi örökségének listáján is szerepelnek. A pop és jazz zenei nyelvén az ősi sámánszertartások és a koreai királyi udvar ünnepségeinek hangulata varázsolódik a színpadra. 


 

Rose'n Trogers

Óriási halloween showra invitál benneteket a Rose ´n Trogers legénysége november 1-én, a Samovar Vodka Bárba. Érdemes az alkalomhoz illően érkezni, mert a legjobb jelmezt exkluzív ajándékkal jutalmazzuk!!! :)

A műsor tartogat számotokra egy rendkívül különleges fúziós táncbemutatót, ezen felül egy közel 2 órás RNT gigakoncertre számíthattok!!!

Közreműködnek:
Haalima & Fusion Pixies
Szisz & Dead Man´s Daughter
Nimeaida
Rembeczki Eszter
Pizsy 


https://www.facebook.com/events/1482401452028790/permalink/1486567148278887/


 

Október 17-én indul a Virtuózok

Virtuózok címmel október 17-től indul az MTVA komolyzenei tehetségkutató műsora, amelyre közel kétezer ifjú muzsikus és énekes jelentkezett az egész országból – hangzott el a csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatón Budapesten. Vadász Dániel, a műsor egyik producere elmondta: ez az első ilyen jellegű műsor Magyarországon, és tudomásuk szerint az egész világon. Hangsúlyozta: a Virtuózok nemcsak egy verseny, hanem jóval több annál, egy műsor, amely képes megszólítani olyan embereket is, akik eddig nem kedvelték a komolyzenét – tette hozzá. Kitért arra is, hogy a fiatalok megszólítása érdekében erősen építenek az internetre, a mobilalkalmazásokra és a közösségi médiára.

Nyitrai Kata, az MTVA szórakoztató műsorainak főszerkesztője azt emelte ki, hogy a Virtuózok ugyan verseny is, ám ezen túlmutató célja az, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a tehetséges fiataloknak, és a nézők megszerethessék a klasszikus zenét. Jelezte azt is, hogy az ifjú muzsikusok pályáját a verseny után is követni és támogatni fogják.

A televíziós műsor október 17-től péntek esténként lesz látható az M1-en, a fiatalok három korcsoportban – 6 és 13, 14 és 19, valamint 20 és 24 év között – versenyeznek a legkülönbözőbb hangszerekkel, illetve a hangjukkal. A jelentkezők közül a legtöbb zongorista és hegedűs.

Az ifjú tehetségek előadásait neves művészekből és szakértőkből álló zsűri értékeli, melynek tagjai Szenthelyi Miklós hegedűművész, Kesselyák Gergely karmester, Batta András zenetörténész, kormánybiztos, Miklósa Erika operaénekes és Némethy Attila zongoraművész. A műsorvezetők Varga Edit és Bősze Ádám lesznek.

A sajtótájékoztatón a zsűri tagjai arról beszéltek, mennyire fontos a fiatal tehetségek támogatása, akik elé Batta András példaképként Dohnányi Ernőt állította. Kitértek arra, hogy a virtuozitás nem magamutogatást vagy gyorsaságot jelent, hanem mély mesterségbeli tudást és igényességet. Bejelentették azt is, hogy a műsor fővédnökségét nem kisebb szaktekintély vállalta, mint a Bécsi Állami Operaházat csaknem két évtizeden át vezető Ioan Holender.

Az első három casting adásban korcsoportonként hallgatják meg a jelentkezőket, majd a szakmai zsűri döntése alapján minden korcsoportból 9 versenyző jut tovább a középdöntőbe, ahol a zenészek a Virtuózok Kamarazenekar kíséretével lépnek fel. A középdöntőből korcsoportonként 3-3 muzsikus jut tovább a döntőbe, ahol a zsűri egy-egy győztest választ közülük. Az ezt követő fináléban a három korcsoport-győztes lép színpadra, már csak a közönség kegyeiért versengve: a műsor abszolút fődíjasát a nézők szavazással választják ki.

A decemberben záruló műsor 3 korcsoport-nyertese saját lemezfelvételt és amerikai fellépést nyer: a legjobbak a New York-i Avery Fisher Hall, a torontói Roy Thomson Hall, illetve a miami Kravis Center színpadára léphetnek.

A fináléban legjobbnak választott abszolút fődíjas az amerikai fellépésen és a lemezszerződésen túl 12 millió forintot, azaz havi 1 millió forintot nyer, amit zenei karrierjére fordíthat. További különdíjakat ajánlott fel az UNICEF és Maxim Vengerov, Rost Andrea, az Artportal, a Magyar Állami Operaház és az MR Együttesek.


 

Szeptemberfeszt 2014

2000-ben jött létre a rendezvény, melynek akkor két fő eleme a Pörköltfőző verseny és az óriásbográcsban mesterszakácsok által készített rekord mennyiségű pörkölt volt. Mára a gasztronómiai programok továbbfejlődése mellett (Pörköltek Tere, Magyar Grillbajnokság, Rétesvonat) kialakult egy igen erős kulturális kínálat is.

Idén, a Népligetben mindkét napon, szombaton és vasárnap több mint 60 bográcsban készülnek a versenyművek. A fesztivál már pénteken elkezdődik, érdemes kilátogatni már kora délután!

Programok

Pörköltfőző versenyek
Magyar Grillbajnokság
Gasztrocsata
Hungarikumok bemutatója
Élőzenei koncertek több színpadon
Játszóház gyerekeknek
Kézművesek utcája
Amerikai- és Tuningautók vetélkedője
Magyarországi Rekordok Napja
Egészségsziget
Sportolók találkozója 

Az összes színpadon neves és feltörekvő fellépők, pl. Napoleon Boulevard, Nagy Feró + Beatrice a Bors színpadon, a R66GP Színpadon vasárnap a Rose’n Trogers (képünkön).

Mindent megtudhat itt: http://www.szeptemberfeszt.hu


 

Szimfonik LIVe - Középpontban a magyar nyelvű dalok

Immár negyedszer rendezik meg a Szimfonik Live című koncertet. Szeptember 6-án szombaton, a közmédia napján ezúttal kizárólag magyar nyelvű dalok hangzanak el népszerű hazai énekesek és az MR Szimfonikusok közös előadásában, a Millenáris park közvetlen szomszédságában.

A produkció zenei szerkesztője Borcsik Attila "Izil", zenei rendezője a Balkan Fanatikból és Ákos zenekarából is ismert Lepés Gábor "Lepe", valamint Subicz Gábor (ex-PASO).

A páros produkciókban az előadók egymás dalát mutatják be átdolgozott és szimfonikus köntösben, valamint a párok nyolc közös produkciót is előadnak, egy-egy régi nagy magyar sláger feldolgozását. A Szimfonik LIVe házigazdája és műsorvezetője ismételten Buda Márton lesz.
A koncerten fellép Bocskor Bíborka (Magashegyi Underground), Marsalkó Dávid és Járai Márk (Halott Pénz), Pásztor Anna (Anna & the Barbies), a Mystery Gang, ByeAlex, Szabó Balázs, Ligeti György (We Are Rockstars, Zagar), Odett, Deniz, Yorgos (Balkan Fanatik), Papp Szabolcs (Supernem), Kéri András Columbo (Irie Maffia, Brains), Prieger Fanni (Anima Sound System), Kamau Makumi (Mary PopKids), Lovasi András (Kiscsillag) és Bérczesi Róbert.
Az MR Szimfonikusok mintegy ötventagú zenekarát Balogh Sándor vezényli, a kísérő beatzenekarban Ábrahám Zsolt (Heaven Street Seven) gitározik, Benkő Dávid "Mr P" (PASO) billentyűs hangszereken játszik, Gátos Bálint (Váczi Eszter & Quartet) basszusgitározik, Benedek Tamás (Neo) pedig dobol, a koncertmester Oláh Vilmos lesz.
A szeptember 6-án elhangzó dalok közül szerdán már a harmadikat mutatja be a Petőfi Rádió. Papp Szabolcs a Brains Blazing című slágerét énekli magyarul, Yorgos és Deniz közösen adja elő az Illés együttes Az utcán című számát, a szerdán debütáló harmadik dalt pedig Bocskor Bíborka énekli, ez a Halott Pénz Ugyanúgy hallasz című száma.
Idén először fordul elő, hogy két alkalommal lesz Szimfonik Live. A budapesti koncert előtt két héttel, augusztus 22-én a Kolozsvári Magyar Napok keretében négy zenekar játszik az MR Szimfonikusokkal: a PASO, a Heaven Street Seven, az Irie Maffia, valamint a Péterfy Bori & Love Band. A műsorban az elmúlt három évben elhangzott dalok szerepelnek, kiegészülve olyan számokkal, amelyeket még nem hallhatott a közönség szimfonikus változatban.
Ahogy Balogh Sándor karmester korábban fogalmazott, a Szimfonik Live célja, hogy a fiatalokat, akik a különböző könnyűzenei előadók rajongói, kicsit próbálják a klasszikus zenei koncerttermek felé terelni, színesebbé tenni zenei ízlésüket.
A Szimfonik LIVe próbái augusztus végén kezdődnek a Magyar Rádió 6-os stúdiójában. A szeptember 6-i koncertet rögzítik, és egy későbbi időpontban lesz látható a közmédia valamelyik televízió-csatornáján, illetve hallható a Petőfi Rádióban.


 

oldalak:  1  2  3  4  5   ...  7  8  9  10  11  12  13   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat