napja 
 

Jose Cura és Mahó Andrea koncert az Arénában (Programajánlók - Muzsika)
Jose Cura és Mahó Andrea koncert az Arénában

A magyarok egyik kedvence, a világhírű argentin operaénekes, a sokoldalú José Cura lép fel február 21-én a Papp László Sportarénában, Mahó Andreával és Miller Zoltánnal.

Jose Cura zeneszerző, karmester, színész, valamint tanár, fotós és üzletember is egyben. Placido Domingo, Luciano Pavarotti és José Carreras hármasára utalva a „negyedik tenor” jelzővel is illetik. Számos díj tulajdonosa.  Amerikától Európán át Japánig egyaránt virágzik a karrierje, manapság az egyik legkeresettebb énekesként és karmesterként tartják számon. Az argentin operasztárt tiszteletbeli tanárként, illetve Rosario (szülőföldje) díszpolgáraként tüntették ki hazájában, és 2004 óta Veszprém város díszpolgára is. Kiváló színészi tehetségét és karizmatikus színpadi megjelenését a világ legrangosabb operaházaiban kamatoztatja.

Jose Cura partnere, Mahó Andrea eMeRTon és Artisjus-díjas színésznő, énekesnő. Bojtor Katalinnál tanult énekelni, majd beiratkozott Gór Nagy Mária Színitanodájába. Később a Győri Nemzeti Színházhoz szerződött, ahol az első énekes szerepét kapta meg a Nyomorultakban (Cosette). A következő évben már az Operettszínház is felfigyelt különleges tehetségére, és eljátszhatta a West Side Story Máriáját. De igazi, klasszikus operettben, A mosoly országában is fellépett.  Nagy áttörése, hangos sikere a Madách Színházban, Szirtes Tamás rendezésében, Az Operaház fantomjának női főszerepe, Christine. A bemutató után a világhírű zeneszerző is gratulált a művésznőnek.

Az est másik magyar sztárja Andrea régi jó barátja és kollégája, Miller Zoltán, akivel számos musicalben játszottak együtt, többek között Az Operaház fantomjában és a Nyomorultakban. Miller Zoltán a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt tulajdonosa, eMeRTon díjas színész, énekes. Temperamentumos színpadi jelenség, szeret kirándulni a zenei műfajok között, és erre február 21-én is lehetősége adódik. Az egyedi koncertprogram keretében hagyományos komolyzenét és könnyedebb stílusú dalokat egyaránt hallhat majd a közönség. Kísér a Hungarian Studio Orchestra.

Nyerhet két páros belépőt a budapesti koncertre, ha lájkolja lapunk Facebook oldalát Dolcsevita.hu Női magazin , és megválszolja a következő kérdést: Hányadszor jön Jose Cura Magyarországra? A választ a Kapcsolat menüpontban található címre kell  elküldeni.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat