.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  8  9  10  11  12   

 
Lou Bega már a SZINre csomagol
Szeged, augusztus 22-26.

Szegedi Ifjúsági Napok, augusztus 22-26.

Megnyílt a nyárzáró fesztivál Szegeden, ahová Lou Bega különleges kalapkollekciójával és új zenékkel, a Yellowcard új albummal érkezett, Parov Stelar pedig újdonsült apukaként, friss energiákkal feltöltődve jött. A Szegedi Ifjúsági Napokon a mambó királya, az új albumot bemutató Lou Bega gondoskodik arról, hogy a közönség szingliként érkező tagjai párosan távozzanak a koncertjéről, a már egymásra találtak még szorosabban bújjanak egymáshoz tánc közben. A szegedi mediterráneumban a fülledtség nem csak az időjárás függvénye lesz: igazi pezsdítő, forró hangulat várja a fesztiválozókat. Az amerikai Yellowcard is vadiúj lemezével pörgeti majd a pulzust, a Parov Stelar Band a dögös Cleo Pantherrel és szintén új koronggal érkezik, a kanadai DJ fenomén Luke Fair pedig igazi, szívből jövő, csontig hatoló zenét kever majd a SZINezőknek. Már csak egy hét, és indul a legtüzesebb nyárzáró. Az 1949-es sláger, a Mambo No 5. 50 évvel későbbi újraélesztése hozta meg Lou Begának azt a világsikert, aminek fénye a mai napig nem kopott ki. Az olasz-ugandai származású német mambócsászár nem pihent az elmúlt időben sem: új albuma, a Free again nemrég készült el – ezt el is hozza a SZINre, hogy mindenki vele együtt mozduljon a legújabb, vérpezsdítő ritmusokra. Lou, aki a Buena Vista Social Club egyik tagjával, Compay Segundoval is vett fel már közös számot, zenéjével és kisugárzásával gondoskodik róla, hogy akire ezen a nyáron még nem talált rá az igazi, az a koncert hevében biztosan párra találjon, egy forró mambó erejéig biztosan.

bővebben >
 


Öt sztárzenekar az Ötcsillagos Fesztiválon
Augusztus 21-25, Budapest, Zöld Pardon

A hazai könnyűzenei élet öt állócsillaga ad koncertet öt egymást követő napon a Zöld Pardonban augusztus 21. és 25. között: az Alvin és a Mókusok, a Vad Fruttik, a Kowalsky meg a Vega, a 30Y és a Road.  Az Ötcsillagos Fesztivál fellépői és házigazdája, a Zöld Pardon a bulizáson túl egy közös jótékonysági akcióra hívják rajongóikat. Kérésük az, hogy a koncertekre vigyenek magukkal iskolaszereket, amelyekkel rászoruló gyerekeket támogatnak.

A nemzeti ünnep másnapján, a keddi nyitóesten az idén nagykorúvá vált Alvin és a Mókusok csapnak a húrok közé a magyar punkológiai intézet ajánlásával. Az Ötcsillagos Fesztivál második napján, augusztus 22-én a Vad Fruttik tér vissza a ZP színpadára, és borítékolható, hogy a veszprémi banda koncertjén most is több ezren éneklik majd együtt a „Lehetek én is” és a „Nekem senkim sincsen” című slágereket. A Kowalsky meg a Vega augusztus 23-án ismét bebizonyítja, hogy minőségi rockzenét játszik, ami minden korosztálynak szól. A csibészbőrbe bújtatott filozófus és zenekara tízéves pályafutása legnagyobb slágereit adja elő a ZP-ben fúvósokkal és hegedűvel fűszerezve.  Az Ötcsillagos Fesztivál negyedik napján, augusztus 24-én a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, Beck Zoli és zenekara, a 30Y táncoltatja meg a közönségét, míg a zárónapon, augusztus 25-én szombaton este „Felpörögve” zúz a hazai keményrock szcéna egyik legnépszerűbb zenekara, a Road. Az Ötcsillagos Fesztivál koncertjeire a belépő naponta mindössze 400 forint. 


 

Sepultura és Korpiklaani - pirkadatig FEZEN Elektro

A német thrashfejedelem Kreator nem csak legutóbbi albumát mutatta be a FEZEN közönségének, hanem magyar nyelvtudását is: a csapat tagjai a koncert előtt magyar nyelvleckét vettek. A Bloodies a koncert csúcspontján azzal lepte meg a közönséget, hogy pengető helyett nyers májat szórt a színpadról, az Anna & the Barbies pedig hamisítatlan „ereszdelahajam” showt prezentált a FEZEN Klubban.

Ma az Alkonyattól Pirkadatig című film legendás zenéjét szerző, USA-beli Tito & Tarantula jön Fehérvárra. Érkezik a tavaly megjelent, Kairos korongot a magyar közönségnek most bemutató Sepultura, a finn Korpiklaani, a The Carbonfools, a PASO, a Brains, a szlovák Konflikt, a friss allstar banda, a We Are Rockstars, a Picsa, Ganxta Zolee-ék és még sokan mások is fellépnek Székesfehérváron. A FEZEN Elektro felhozatalba a számos elektro-himnuszt jegyző brit Chicane, az elektrocsászár Nick Warren mellé John Graham, azaz Quivver is beszállt, hogy egész éjszakán át pörgesse a fehérvári közönséget. 

A FEZENre a bérletek már elfogytak, a helyszínen váltott napijegyek mellé szombaton is jár a korsó sör. A ma éjszakát nem kell tovább tervezni: éjféltől 3500 forint a Party jegy a FEZENre. 

A FEZEN-ről

A 16. Fehérvári Zenei Napok idén újdonságokkal lepi meg fesztiválozóit: a nulladik nappal kiegészülve már négy napon keresztül és végleges helyén, a MÁV-pályán várja a zenerajongókat. A húzós zenei kínálatban a rock, a metál, a pop és az elektronikus zenei dallamok elkötelezettjei is megtalálják a nekik valót. A legbarátságosabb fesztivál megduplázott kempingmérettel és verhetetlen árakkal várja a diákokat, a nagypapákat, az unokákat és a buliőrülteket.  A részvétel a fehérváriaknak kötelező, a többieknek erősen ajánlott.


 

Rocklegendákkal lép fel a Csík zenekar

A Sziget mínusz 1. napján, augusztus 6-án háromórás megakoncerten lép fel a Csík zenekar a magyar beat- és rocktörténelem olyan legendáival, mint Bródy János, Kovács Kati, Presser Gábor, Szörényi Levente, Hobo, vagy az egy generációval fiatalabbak közül a már „elmaradhatatlan” Kiss Tibor, Ferenczi György és Lovasi András.

A 24 éve alakult Csík zenekar kezdetben csak táncházas körökben volt ismert, majd amikor 10 évvel ezelőtt elkezdtek népzenei köntösbe öltöztetni Kispál és a Borz számokat, szélesebb körben is ismertek lettek. Igazán 2008-ban futottak be a Quimby Most múlik pontosan című számának feldolgozásával, melyet a youtube-on nyolcmilliószor néztek meg. Mára a feldolgozásoknak köszönhetően a Csík zenekar hazánk legismertebb koncertzenekara. Most életük legnagyobb bulijára készülnek, egy majd’ háromórás koncertre, amelyen kifejezetten erre az alkalomra készülő feldolgozások is hallhatók lesznek, méghozzá az eredeti dalok előadóival.

Erre a napra a Sziget szervezői kedvezményes, 6900 Ft-os jegyárat kínálnak, az ottalvós bérletet váltóknak ez a koncert ajándék.


 

Hegy' Völgy, Színház
Stand up-os karrierindítás a Borsodi Hegyalja Fesztiválon

Tokaj és Rakamaz július 18. és 22. között több mint fesztiválhelyszín: a tehetséges fiatalok karrierindító bázisa, a színház legizgalmasabb oldala, a Művészetek Völgyének előretolt helyőrsége, biciklisparadicsom, extrémsport mennyország, evezőtúrák mesebeli helyszíne, és sörrel-borral folyó Kánaán. A Borsodi Hegyalja Fesztivál városi helyszínei, a Paulay Ede Színház, és idén először a Hegy’ről a Völgybe kézműves kiállítás és vásár az országban egyedülálló, különleges fesztiválprogramot kínálnak, a túrázni vágyókat kajakok, kenuk, bicikliflotta, lovaskocsi és mobil túraútvonal várja, míg a fesztiválterületen kivételes tehetségű extrémsportolók, tetoválásszakértő, a Borsodi teljes sörkínálata, a környékbeli borászok és pálinkafőzdék nedűi fogadják a hegyaljásokat. A Hegy’ Karriergyárban a stand up comedy legjobbjai állásinterjúztatnak, a diákok pedig meghosszabbított határidővel, július 8-ig juthatnak szuperkedvezményes áron a belépőjükhöz a megzenésített nyaralásra, az elővételes Hegy’ belépő akciók vasárnap véget érnek.

Részletes információk: www.hegyaljafesztival.hu


 

Kísérleti élőzenés video a Quimbyvel

Június 25-én, hétfőn debütál az a:normal sessions kísérletező filmes projekt legújabb darabja a Quimbyvel, amelyhez Vandad Kashefi rendező az együttes egyik legnépszerűbb dalát, a Legyen vöröst választotta. A film és a hozzá kapcsolódó, a zenekar tagjaival készült interjúk a a premiert követő egy hónapon keresztül a Facebookon tekinthetők meg a következő helyen: https://www.facebook.com/HPMagyarorszag/app_417823618239748. Ugyanitt az érdeklődők fesztiváljegyeket is nyerhetnek – többek közt a Quimby VOLT fesztiválos fellépésére is. Ezt követően a videó elérhető lesz az a:normal sessions saját oldalán (www.anormalsessions.com), ahol a csapat korábbi alkotásai is megtekinthetők.

A Legyen vörös története egy, a kilencvenes évek elejének hangulatát idéző presszóban játszódik, ahol a pislákoló vörös fényszőnyeg mögött egymástól elszigetelt egyéni drámák kerülnek a felszínre, ahogy a dal kibontakozik. Hatalmas energiák szabadulnak fel, miközben a Quimby sanzonosan lüktető harmóniája nem sérül. “Amikor Győri Márkkal a film vizuális világát terveztük, a 80-as évek vége, 90-es évek elejének hangulatát szerettük volna megteremteni, azt az időt, amikor a Quimby elindult. A világítás-koncepció lényege az volt, hogy két különböző, egymással kontrasztban álló hangulatot érjünk el, anélkül, hogy a videó egy koncertfelvételhez hasonlítson. A dalt a képekben két részre bontottuk. Az elsőben úgy játszódnak le a hétköznapi emberi jelenetek, ahogy az életben történnének, a másodikban pedig egy korlátok nélküli valóságban, ahogyan az ösztönök vezényelnének. Ez a kettős bontás a vágásban is megjelenik: a Post Office stúdiójában Makk Lili a lassú, Jancsó Dávid a gyors részeket vágta. A presszóban megjelenő karaktereket az Andrew Hefler vezette Grund Színház improvizációs társulat és barátok alakították.” – nyilatkozta Vandad Kashefi rendező.

A Quimby frontembere, Kiss Tibi így emlékszik a forgatásra: „Egyfajta csoda történt, olyan volt, mint egy meghitt hangulatú koncert és színházi performansz, amely egy időben, egymásra reagálva alakul. A pillanatban létezik, majd szertefoszlik a levegőben. Szerencsére ott voltak a kamerák.” 


 

Ingyenes koncert a budapesti Dürer Kertben

Videóklipet forgatott harmadik nagylemeze legkedveltebb dalához a Special Providence, a progresszív szcéna egyik zászlóshajója. A Lazy Boy című szerzeményt élőben is meghallgathatja a közönség július 11-én, szerdán 20 órától a budapesti Dürer Kertben, ahol a külföldön is rendkívül sikeres magyar zenekar ingyenes koncertet ad.

Az instrumentális zenét játszó Special Providence harmadik nagylemeze, a Soul Alert a korábbiaknál is tudatosabb és összetettebb, ugyanakkor dallamosabb lett. Talán ennek is köszönhető, hogy az MR2 Petőfi Rádió egy dalt napi rotációban játszik, a MAHASZ Top 40-as lemezeladási listáján pedig júniusban egyszerre szerepelt a Special Providence mindhárom albuma. A magyar zenekar lemezeit 15 országban forgalmazzák, így az sem véletlen, hogy a Soul Alert album két hónapig vezette az amerikai progresszív rock portál, a Gagliarchives heti toplistáját. A fiúk tavasszal itthon és Nyugat-Európa több országában turnéztak, ősszel pedig szintén az öreg kontinensen illetve Japánban várják őket koncertkörútra. A Special Providence-szel a közelmúltban 3D-s koncertfelvétel is készült a törökbálinti Supersize Stúdióban, amit az olimpiai sportközvetítések között láthatnak majd a nézők a közmédia m3D nevű új, háromdimenziós műsorokat sugárzó tévécsatornáján. 

A Lazy Boy című dal videóklipje: http://www.youtube.com/watch?v=3s8ZseWBt-8&feature=plcp 

Tankcsapdával és Vad Fruttikkal debütál a tatai fesztivál
I. Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál - július 27-29.

Magyarország egyik legszebb települése, az angolkertek, árnyas parkok, barokk épületek és a vizek városa, Tata idén először ad otthont a Tatai Utcazene és Művészeti Fesztiválnak július 27. és 29. között. A lélegzetelállítóan szép Öreg-tó környéke a zene, a képzőművészet, a borkultúra és a családi kikapcsolódás jegyében várja a vendégeket. A háromnapos rendezvényen mindenki megtalálja a kedvére való programot. Az Esterházy-kastélyban fiatal képzőművészek mutatkoznak be, a kastély udvarán az antikvitás, a múlt művészete jelenik meg. A gyerekeknek Halász Judit és az Alma zenekar énekel, míg a fiatalok és a felnőttek többek között a Tankcsapda, az Edda, Péterfy Bori, az Auróra, a Kiscsillag, a Punnany Massif vagy éppen a Vad Fruttik koncertjén bulizhatnak.

A négy kisszínpadon fellépő utcazenészek koncertjei mind ingyenesen tekinthetők meg. A nagyszínpados koncertek belépősek: elővételben a 3 napos bérlet 4.900 (Tata kártyával 4.500), a napijegy 1.500 (Tata kártyával 1.100) forintba kerül. Helyszínen a 3 napos bérlet 5.700 (Tata kártyával 4.900), a napijegy 1.900 (Tata kártyával 1.500) forint. Halász Judit és az Alma együttes délelőtti koncertjére olcsóbb lesz a jegy, 120 cm alatt a belépés ingyenes.

Bővebb információ és jegyrendelés: www.tataiutcazene.hu


 

Múzeumok éjszakája - Egy kiállítás képei
2012. június 16.

Ha képben vagy és képbe is akarsz kerülni, feltétlenül gyere el június 16-án, szombaton este 6 órára a Szépművészeti Múzeumhoz, és hallgasd meg a Budapesti Fesztiválzenekar történetének legrövidebb – ingyenes – koncertjét!  Az idei Múzeumok Éjszakájának nyitóeseményén Fischer Iván és együttese a helyszínhez és a múzeumi éjszaka egészéhez illő módon, stílszerűen Muszorgszkij népszerű műve, az Egy kiállítás képei utolsó két tételét játssza majd – egy mindössze negyedórás koncert keretében. Légy együtt a Szépművészeti lépcsőjén a BFZ-vel, légy részese az egyszeri és megismételhetetlen művészi és közösségi élménynek! Hiszen a koncerten nemcsak meghallgathatod a Baba Jaga kunyhója és A kijevi nagykapu című tételeket, de eközben magad is egy nagy csoportkép szereplőjévé válhatsz, ugyanis egy speciális fényképezőgéppel nagyfelbontású fotó készül majd a közönségről. Ha rajta leszel a közös fotón, amely a Szépművészeti lépcsősorának legtetejéről készül, nem csupán tárgyi emléked lesz a villámkoncertről, de akár még nyerhetsz is az arcoddal. A fotó ugyanis felkerül majd a BFZ Facebook-oldalára, s akik a képen felismerik önmagukat, kis szerencsével BFZ-koncertjegyeket és más értékes ajándékokat is nyerhetnek.


 

A zene ünnepe
Ingyenes koncertek Budapesten és vidéken

A zene világnapját 1982-ben ünnepelték meg először Franciaországban, Jacques Lang egykori francia külügyminiszter javaslatára. Hamarosan az egész kontinensen népszerűvé vált, az immáron világméretű mozgalomhoz hazánk 1997-ben csatlakozott. A Zene Ünnepe egy olyan ingyenes rendezvény, amely a zene valamennyi formájára és stílusára kiterjed. Zeneiskolák, zenei múzeumok nyitják meg Európa-szerte kapuikat, komolyzenei együttesek, népdalénekesek, dj-k, jazz- és rockzenészek váltják egymást a szabadtéri és a klubszínpadokon.  Az ünnep célja, hogy egyszerre, egy időben minden a zenéről szóljon. Idén a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda és a Francia Intézet saját zenei színpaddal kedveskedik a látogatóknak, ahol a következő zenei csemegéket hallgathatja meg az igényes zenére szomjazó közönség: 

16.30 JAZZRAEL

 17:40 MESZECSINKA

 19.10 BOTOM BOTOM /F/

 20.45 RIDDIM COLONY

Képünkön a Riddim Colony.


 

Nemes borok akusztikus zenével
Time forWine május 31. - június 3. Budapest, Erzsébet tér

A május 31 és június 3 közötti Time for Wine Borfesztiválon az akusztikus élőzene megnemesíti a kóstolás élményét. A 23 kiállító mellett 10 zenekar lép föl a fesztiválon. A rendezvényről részletesebben lásd cikkünket: http://www.dolcsevita.hu/cikkek.php?id=174

Csütörtökön a Magyarország legjobb barkácspop-zenekaraként számon tartott Tüke Zoo nyitja a zenei programot.  A Pécsről származó két muzsikus a mediterrán kultúrkohó atmoszféráját idézi meg, csapongva a könnyűzenei világok között, csontig tisztítva a funk-ot, a reggae-t, a bossa-t, a világzenét vagy a mulatóst, ahogy éppen a szöveg mondanivalója megkívánja. Péntek este a Naked Truckers Trio lép színpadra, akik a 40-es évek börtönviselt fekete számkivetettjeitől az ötvenes évek fehér rockabilly-jén át a 70es évek punk zenéjéig minden irányzatot megmutatnak – rázva, nem keverve! A szombat esti Fran Palermo június 29-én tartja lemezbemutató koncertjét az Akváriumban, akik a borfesztiválon melegítik be a közönséget.Keretet adva a fesztiválnak a szintén Pécsről érkező Tarnai Akusztik Project zárja a Time for Wine fesztivált. 

Anti Fitness Club klippremier a VIVA Interaktívban

A legjobb együttes Comet-gömbjére is jelölt Anti Fitness Club legújabb számához készült klip május 14-én debütál a megújult Interaktívban. A kisfilm a Mennyország című slágerhez készült, amely az együttes legújabb, Metamorphosis című albumán szerepel.

Május 14-én a VIVA Televízión mutatják be először a közönségnek az Anti Fitness Club legújabb klipjét, amely a Metamorphosis című albumon szereplő Mennyországhoz készült. A legjobb együttes Comet-gömbjére jelölt csapat, a nem szűnő vágyódásról szóló slágeréhez forgatott filmben ezúttal egyedül Molnár Tamás „ToMi” szerepel. „Több szempontból más ez a video, mint elődjei. Bár zenekar vagyunk, ebben a kisfimben egyedül szerepelek a csapatból, mivel a történet ezt kívánta. A dal tulajdonképp a nem szűnő vágyódást önti sorokba. A klip metaforákkal élve mutatja be egy elhagyott szerelmes vívódását - meséli ToMi. - A Mennyország saját élményből táplálkozik, mégis kihívást jelentett a szerep. Néhol már-már színészként kellett helyt állnom, ráadásul a 2 napos forgatás alatt végig tetőtől talpig vizesen álltam kamera elé, ami azért meglehetősen próbára tett.” A klipet - ahogy a csapat utóbbi két videóját is - a zenekar dobosa, Fekete Balázs "Feka" vágta. A rajongók először május 14-én láthatják a klipet a megújult Interaktívban, élőben először a lemezbemutató koncerten lesz hallható május 19-én a Pecsa Music Hall-ban, és a csapat fellép június 14-én az idei VIVA Comet gálán is. 

Hegyalja: all inclusive fesztiválozás last minute árakon

A Borsodi Hegyalja Fesztivál Tisza-parti élménycsomagjába újabb fellépők kerültek  a világörökségi túrák, az evezés, az extrémsport show-k, a Tisza-parti strandolás, a hűsítő Furmint-fröccsök mellé. A tavalyi őrült Scooter tombolás után a generációk számára himnuszként élő Forever young-gal érkezik a német poplegenda, az Alphaville. Jön az amerikai Set Your Goals, új albumát hozza a Nemjuci, de ott lesz a Hegy’en többek közt a FreshFabrik, az örök kedvenc Alvin és a Mókusok, a szlovák punkalapvetés Konflikt, a tavalyi koncert után visszakövetelt olasz Helia, az Anima Sound System, a Vad Fruttik, a Magashegyi Underground, Péterfy Bori & Love Band, a Depresszió, a Belga, az Edda, és idén is a Beatricével nyit a fesztivál. A zenéken túl a pénztárcabarát sör-fröccs-ételárak, a félárú vonatjegy, a kényelmes környékbeli szállások, a hűs hegyaljai pincék mind hozzá tartoznak a megzenésített nyaraláshoz, május végéig last minute áron. A Hegy’re utazás sem terheli le a költségvetést, a MÁV 50%-os kedvezményt biztosít a hegyaljásoknak. Május 31-ig még közel 30%-os, nappali tagozatos diákoknak pedig közel 40% kedvezmény jár. Last minute áron a belépők az ismert jegypénztárakban, valamint a mobillal a TIKIT rendszerében vagy online a Hegy’oldalon, azaz a www.hegyaljafesztival.hu-n válthatók.


 

Hegyalja: Pécs és Kassa idén ingyen nyaral a Hegy'en

A felelős fesztiválozás jegyében idén új Hegy’ hagyomány indul: a Hegyalja Fesztivál 2012-től minden évben vendégül látja egy határon túli és egy magyar város lakóit, akik ingyen fesztiválozhatnak Tokajban, hiszen a világörökségi nyaralásukat idén a Hegy’ állja. 
A 13. Hegy’en Pécs és Kassa lakóinak kedvezett a szerencse. A két város lakói számára a idén a lakcímkártyájuk a belépő a Hegyaljára, az Everlast, az Enter Shikari, a Stereo MC´s, a Parov Stelar Band, az Arch Enemy, az Exodus, a Kiscsillag, a 30Y és a többi, összesen több mint 200 világsztár és magyar fellépő koncertjére Tokajban, a Tisza-parton. 
Európa 2010-es és 2013-as Kulturális Fővárosának lakói a négynapos megzenésített nyaraláson nem csak a koncerteket, a strandolást, a hajnalig tartó bulizást élvezhetik, de tapasztalatot is cserélnek majd az uniós szerepről. A kassaiak és a pécsiek a Hegy’ facebook oldalán egy lájkkal máris lefoglalhatják a helyüket az idei nyaralásukra. A Hegyalja 2012-es felelősségvállalásának jegyében a pécsieknek és kassaiaknak szóló meghívás nem az egyetlen kezdeményezés. Indul a Hegy’ Karriergyár és folytatódik a fesztivál zöld szerepvállalása is. 


 

Színek és hangok ? Bábel Klára expresszionista hárfaestje
Május 8-a, kedd 19.30h. KOGART Ház

A koncert közvetlenül kapcsolódik a Tihanyi Lajos életmű-kiállításához, képzőművészeti vonatkozásai is vannak. „Kettő az egyben” jellegű program, mert a koncert alkalmával egyúttal maga a kiállítás is megtekinthető. Részletes információk és műsor itt: http://www.kogart.hu/kogart/arthistory_content.jsp?id=189

Május 8-a, kedd 19.30h. KOGART Ház, 1062 Bp., Andrássy út 112., 2. e. Jegyár: 1.500 Ft, jegyvásárlás a helyszínen (elővételben is, jegyrendelés: [email protected]) és a Jegymester.hu-n. További információk: www.kogart.hu/baratikor


 

Jan Garbarek & The Hilliard Ensemble koncertje
2012. május 2. Szent István Bazilika

Jan Garbarek és a The Hilliard Ensemble legújabb közös albumának bemutatója Budapesten. 

Jan Garbarek a kortárs európai jazz legnagyobb alkotó egyénisége, és kétségkívül a kontinens legjobb szaxofon játékosa. A norvég muzsikus zenéje az egész világon rendkívül népszerű, hazájában a Norvég Királyi Ház Lovagja cím büszke tulajdonosa. Hazánkban több mint egy tucatszor járt már, koncertjeire napok alatt elfogynak a jegyek. Idén a Hilliard énekegyüttessel készült átütő sikerű Officium (1994) album – melyből popalbumokat megszégyenítő másfél millió példányt adtak el - harmadik részével jönnek hozzánk, az Officium Novummal. A minden bizonnyal feledhetetlen koncertre május 2-án 20 órakor, a budapesti Szent István Bazilikában kerül sor. Jegyárak 9000 és 18 000 Ft között. 

 


 

Metálforradalom a FEZENen
Történelemóra gitárral és csillagos ötös felhozatallal Székesfehérváron

A „márciusi ifjak” metálforradalomra készülnek a FEZEN-en. A múlt harcaitmegzenésítve a svéd metálbanda, a Sabaton robbantja ki újra augusztusban Fehérváron. A hamarosan új albummal jelentkező zenekar mellett a hard rock szombathelyi urai is fellépnek a FEZEN-en, hiszen játszik majd a Lord. A rock és a blues miskolci helytartója, az Edda, és a szép lassan a világot meghódító Subscribeis kitörölhetetlen nyomot hagy a fesztivál évkönyvében. Az alternatív rock szcéna is felsorakoztatja legjobbjait: zenél a Heaven Street Seven, a Vad Fruttik, a jól teljesítő fesztiválozóknak pedig jár a Kiscsillag. A szervezők március 18-ig még tartják a legjobb belépőárak védvonalát.

 


 

Lovemonster - új lemezzel jelentkezik a PASO

Három héttel a teltházas, kilencedik születésnapi koncertje után, március 27-én új, dupla lemezzel jelentkezik a Pannonia Allstars Ska Orchestra. A Lovemonster című albumon a PASO főként a szerelem témakörét járja körül. A ska zene magyarországi nagykövetei hamarosan külföldi turnéra indulnak, és májusban tartják a budapesti lemezbemutatót.

A Pannonia Allstars Ska Orchestra március 3-án teltház előtt tartotta meg a 9. születésnapi koncertjét az Akváriumban, rögtön nézőcsúcsot állítva be a februárban nyílt klubban. A PASO a buli után sem tétlenkedik, hiszen március 27-én jelenteti meg új dupla albumát Lovemonster címmel. Az első CD a zenekar negyedik stúdióalbuma lesz, amelyen a rajongók a megszokott táncolós ska, rocksteady és karibi hangulattal találkozhatnak. A 15 dal többsége a szerelemhez kapcsolódik, ami azért különleges, mert ezt a témakört a zenekar korábban még nem dolgozta fel. A PASO szerelemszörnye nemcsak a bulizni vágyóknak, hanem a zenei ínyenceknek is kedvében jár. - A lemezen lesz karibi szerenád, nagyvárosi swing-ska-jazz, dixielandes rocksteady és rum fűtötte mento is. A dupla album másik CD-jén pedig 8 szerzeménnyel mutatkozik be a pszichedelikus reggae és dub zenét játszó PASO´s Roots Rockers, amelyet ugyanúgy a PASO legénysége alkot, csak ebben a formációban más hangvételű dalokat komponál. Ennek a korongnak a különlegessége, hogy a keverési munkálatait a világhírű amerikai hangmérnök, Victor Rice végezte Sao Paulo-i stúdiójában. Az új dalokat elsőként a külföldi közönség hallhatja koncerten, hiszen március végén Horvátországban, Szlovéniában és Svájcban turnézunk. A Lovemonster lemezbemutató turné hazai része áprilisban kezdődik és május 4-én ér Budapestre, a Zöld Pardonba – mondta a PASO frontembere, KRSA. 


 

Armel operaverseny és fesztivál, Szeged

2012-ben ötödik alkalommal rendezik meg az Armel operaversenyt, melynek során olyan énekeseket keresnek, akik kiváló hangi adottságaik magasfokú színészi képességekkel párosulnak, mivel a XXI. századi operajátszás a komplexitásra épül. Így a legjobbaknak nemcsak remek operaénekeseknek, hanem színpadra termett, tehetséges színészeknek is kell lenniük.

A verseny jelentkezői ismét három helyszínen próbálhatnak szerencsét: Budapesten, New Yorkban és Párizsban. Az első fordulós helyszínekről a zsűri harminc főt juttat a májusi, szegedi döntőbe, ahol a legjobbak öt új operaprodukció két-két főszerepét nyerhetik el. A nézők az előadásokat idén is az Armel operafesztivál keretében tekinthetik meg Szegedi Nemzeti Színházban, októberben.


 

Fémhuzal, gitárhúr - FEZEN
4 napos lesz a Fehérvári Zenei Napok

Augusztus elején gitárhúrok fonják körbe Székesfehérvárt: a nulladik nappal bővülő FEZENen a világ legjobb zenészei pengetnek. Al Di Meola, a világzenei fogalom és pulzusfelpörgető partyk – ezzel nyit 16 éves történetében először nulladik nappal a FEZEN. A MÁV-pályán a gitárvirtuóz után a thrash metál legnagyobbjai tépik majd a húrokat. A Machine Head legutóbbi albumát hozza Székesfehérvárra, és a Sepultura is új korongról zenél. Hegedűhúrok is fonódnak a négy napot felölelő zenei hálóba, hiszen különleges folkmetállal és szintén friss zenékkel érkezik a finn Korpiklaani. 


 

oldalak:  1  2  3  4  5   ...  8  9  10  11  12   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat