.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  9  10  11  12  13   

 
Koncertek és hajnalig tartó MTV buli Majka vezetésével
Október 9-én este derül ki, hogy ki nyeri a MTV EMA hazai fordulóját

Célegyenesbe érkezett az MTV EMA Worldwide Act első fordulója, amelynek során a hazai kedvencek közül választhatnak a rajongók. A versenyben a 30Y, Funktasztikus, Odett, a Soerii&Poolek és a Supernem indult harcba. Az, hogy ki nyer, október 9-én az Akvárium klubban derül ki, ahol este 21:00-tól koncertekkel egybekötött eredményhirdető partit tart az MTV Hungary. A buli műsorvezetője Majka lesz.

Hamarosan kiderül, hogy a magyar jelöltek közül kinek lesz esélye eljutni a frankfurti Festhalléba, ahol november 11-én látványos show keretében adják át az elmúlt 12 hónap legjobbjainak járó MTV EMA díjakat. Az EMA Worldwide Act fordulójában először mindenki hazai kedvencek közül választhat október 9-ig, ezután pedig október 15-tőlmár régiónként mérik össze erejüket a továbbjutók. Magyarországon a 30Y, Funktasztikus, Odett, a Soerii&Poolek és a Supernem közül választhatnak a rajongók, a szoros verseny pedig hamarosan véget ér. Az MTV ráadásul nem is akárhogy ünnepli meg a hazai sztárokat: október 9-én este 21:00-tól egy hatalmas buli keretében a budapesti Akvárium klubban lesz az eredményhirdetés.A budapesti bulira már kaphatóak a jegyek is: a 900 forintos belépőt meg lehet venni az Akváriumban vagy a http://jegy.hu honlapon is. A parti este 21:00-kor kezdődik, este tíztől pedig Majka műsorvezetésével indulnak a koncertek. A hajnalig tartó buliról Lotfi Begi (Compact DJ set) gondoskodik. A jelöltekre szavazni a hu.mtvema.com oldalon lehet.


 

A moszkvai Nagyszínház művészei Budapesten

Először lépnek fel Magyarországon a világhírű moszkvai Bolsoj színház énekművészei. Oroszország legnagyobb és a világ egyik legjelentősebb opera- és balettszínházának szólistái október végén érkeznek Magyarországra, és október 20-án, a Budapest Kongresszusi Központban két koncertet adnak. Az előadásokon az énekesek Rossini, Verdi és Puccini műveivel örvendeztetik meg a magyar közönséget. Az operagálán részleteket hallhatunk a legnépszerűbb olasz operákból, mint például A sevillai borbély, a Traviata, a Rigoletto, a Tosca, a Turandot – és a legkedveltebb áriákat hallhatjuk.

Vezényel Medveczky Ádám, Kossuth-díjas karmester vezényel, közreműködik a Monarchia Szimfonikus Zenekar. A Bolsoj Budapestre érkező énekesei: Elena Zelenskaja (szoprán), Marat Gali (tenor), Mihail Gubsky (tenor), Olga Ionova (szoprán), Agunda Kulaeva (mezzo-szoprán), Tatyana Pechnikova (szoprán), Oleg Dolgov (tenor), Andrey Beletsky (basszus), Anton Vinogradov (bariton), Oleg Didenko (basszus).


 

A Zöld Pardonról írt dalt a visszatérő Junkies

Csaknem egyéves kihagyás után koncertezik újra a Junkies, szeptember 20-án a Zöld Pardonban lépnek fel. A zenekar több meglepetéssel is készül az estére: először lesz élőben hallható új daluk, a Nincs Pardon, amit a ZP kálváriája ihletett. A fiúk épp ezért a számhoz készülő klipet is ott forgatják majd. Aki nem bírja kivárni az élő premiert, figyelje a Zöld Pardon blogját: a róluk (is) szóló dalt ugyanis pár nappal a fellépés előtt ezen a fórumon mutatja be az együttes.

Nemcsak az új szerzemény lesz a különlegessége az épp lemezt készítő Junkies estéjének: a fiúk újragondolták a repertoárjukat is.

– Kicsit ellentmondásos lesz a koncert, mert előveszünk olyan dalokat is, melyek valamiért a háttérbe szorultak eddig. Másrészt a kihagyhatatlan nóták is el fognak hangozni, a Facebook oldalunkon végzünk közvélemény-kutatást, hogy mit szeretnének a legtöbben hallani. Azt is figyelembe vesszük természetesen, hogy ott melyik dalokat említik – árulta el Szekeres András énekes. -  Kevesebbet lehet majd minket látni élőben, de cserébe nagyszabású bulikat tervezünk, ebből lesz az első a nagy visszatérő koncert 20-án. Idén lett a csapat 18 éves, eddig sose tartottunk igazán nagy szünetet.

A koncertre 400 forint a belépő. Részletek: www.zp.hu


 

Útjára indul a Dallamos Villamos
szept. 2. 16.35. Széll Kálmán tér
 
A Magyar Dal Napja alkalmából szombaton, szeptember 8-án, útjára indul a Dallamos Villamos. A szerelvény 16.35-kor startol a Széll Kálmán térről, és a 4-es villamos vonalán közlekedik majd. Két kocsijában végállomástól végállomásig 1-1 zenekar utazik. A villamos összesen 3 fordulót tesz majd, így a rajongók 12 zenekarral találkozhatnak holnap délután és este.
Zenél majd a ME ILL, az Instant Groove, a Talált tárgyak, a Mulligan, Baricz Gergő, a Vörösfenyő, a Verőköltő, az Egy Másik Zenekar, a Cherokee, állandó fellépőnk, a Kávészünet és a TükeZoo, valamint mindannyiunk nagy kedvence, a Kafkaz. A villamoson utazók az együtt éneklés örömét is átélhetik, a zeneszoveg.hu segítségével ugyanis elkészült az a dalszövegkönyv, amit az utazók felszálláskor kézbe kapnak, és már indulhat is a közös koncert.A járműre bárki felszállhat, aki érvényes jeggyel vagy bérlettel utazik.
 
Részletek a www.magyardalnapja.hu oldalon

 

A SZIN lezárta a nyarat

A SZIN lezárta a nyarat 

Zöld dizájnerek, száguldó ReRobotok, újra és újra ráadást zenélő zenekarok: idén mintegy 70 000 ember volt részese a SZIN élménynek. A mediterrán nyárzáró igazán forróra sikerült: a SZIN Plázs homokját napozók, a hűsölni vágyók a Tiszában úszkáltak a koncertekre várva. A fesztivál saját beach-e szolgált helyszínéül az idei SZIN Dizájn zöld divatbemutatónak is, ami Ördög Nóra vezényletével zajlott le, és zajos sikert aratott. Akárcsak az újrahasznosított anyagokból, háztartási hulladékokból épített ReRobotok versenye, aminek háziasszonya Németh Juci volt. A zárónapon Lou Bega tanította mambózni a fesztiválozókat, a Parov Stelar Band csinált örült jó bulit, a 30Y, a Kiscsillag, a Quimby és még rengeteg fellépő gondoskodott arról, hogy felejthetetlen legyen a nyár vége. 

bővebben >
 


Lou Bega már a SZINre csomagol
Szeged, augusztus 22-26.

Szegedi Ifjúsági Napok, augusztus 22-26.

Megnyílt a nyárzáró fesztivál Szegeden, ahová Lou Bega különleges kalapkollekciójával és új zenékkel, a Yellowcard új albummal érkezett, Parov Stelar pedig újdonsült apukaként, friss energiákkal feltöltődve jött. A Szegedi Ifjúsági Napokon a mambó királya, az új albumot bemutató Lou Bega gondoskodik arról, hogy a közönség szingliként érkező tagjai párosan távozzanak a koncertjéről, a már egymásra találtak még szorosabban bújjanak egymáshoz tánc közben. A szegedi mediterráneumban a fülledtség nem csak az időjárás függvénye lesz: igazi pezsdítő, forró hangulat várja a fesztiválozókat. Az amerikai Yellowcard is vadiúj lemezével pörgeti majd a pulzust, a Parov Stelar Band a dögös Cleo Pantherrel és szintén új koronggal érkezik, a kanadai DJ fenomén Luke Fair pedig igazi, szívből jövő, csontig hatoló zenét kever majd a SZINezőknek. Már csak egy hét, és indul a legtüzesebb nyárzáró. Az 1949-es sláger, a Mambo No 5. 50 évvel későbbi újraélesztése hozta meg Lou Begának azt a világsikert, aminek fénye a mai napig nem kopott ki. Az olasz-ugandai származású német mambócsászár nem pihent az elmúlt időben sem: új albuma, a Free again nemrég készült el – ezt el is hozza a SZINre, hogy mindenki vele együtt mozduljon a legújabb, vérpezsdítő ritmusokra. Lou, aki a Buena Vista Social Club egyik tagjával, Compay Segundoval is vett fel már közös számot, zenéjével és kisugárzásával gondoskodik róla, hogy akire ezen a nyáron még nem talált rá az igazi, az a koncert hevében biztosan párra találjon, egy forró mambó erejéig biztosan.

bővebben >
 


Öt sztárzenekar az Ötcsillagos Fesztiválon
Augusztus 21-25, Budapest, Zöld Pardon

A hazai könnyűzenei élet öt állócsillaga ad koncertet öt egymást követő napon a Zöld Pardonban augusztus 21. és 25. között: az Alvin és a Mókusok, a Vad Fruttik, a Kowalsky meg a Vega, a 30Y és a Road.  Az Ötcsillagos Fesztivál fellépői és házigazdája, a Zöld Pardon a bulizáson túl egy közös jótékonysági akcióra hívják rajongóikat. Kérésük az, hogy a koncertekre vigyenek magukkal iskolaszereket, amelyekkel rászoruló gyerekeket támogatnak.

A nemzeti ünnep másnapján, a keddi nyitóesten az idén nagykorúvá vált Alvin és a Mókusok csapnak a húrok közé a magyar punkológiai intézet ajánlásával. Az Ötcsillagos Fesztivál második napján, augusztus 22-én a Vad Fruttik tér vissza a ZP színpadára, és borítékolható, hogy a veszprémi banda koncertjén most is több ezren éneklik majd együtt a „Lehetek én is” és a „Nekem senkim sincsen” című slágereket. A Kowalsky meg a Vega augusztus 23-án ismét bebizonyítja, hogy minőségi rockzenét játszik, ami minden korosztálynak szól. A csibészbőrbe bújtatott filozófus és zenekara tízéves pályafutása legnagyobb slágereit adja elő a ZP-ben fúvósokkal és hegedűvel fűszerezve.  Az Ötcsillagos Fesztivál negyedik napján, augusztus 24-én a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, Beck Zoli és zenekara, a 30Y táncoltatja meg a közönségét, míg a zárónapon, augusztus 25-én szombaton este „Felpörögve” zúz a hazai keményrock szcéna egyik legnépszerűbb zenekara, a Road. Az Ötcsillagos Fesztivál koncertjeire a belépő naponta mindössze 400 forint. 


 

Sepultura és Korpiklaani - pirkadatig FEZEN Elektro

A német thrashfejedelem Kreator nem csak legutóbbi albumát mutatta be a FEZEN közönségének, hanem magyar nyelvtudását is: a csapat tagjai a koncert előtt magyar nyelvleckét vettek. A Bloodies a koncert csúcspontján azzal lepte meg a közönséget, hogy pengető helyett nyers májat szórt a színpadról, az Anna & the Barbies pedig hamisítatlan „ereszdelahajam” showt prezentált a FEZEN Klubban.

Ma az Alkonyattól Pirkadatig című film legendás zenéjét szerző, USA-beli Tito & Tarantula jön Fehérvárra. Érkezik a tavaly megjelent, Kairos korongot a magyar közönségnek most bemutató Sepultura, a finn Korpiklaani, a The Carbonfools, a PASO, a Brains, a szlovák Konflikt, a friss allstar banda, a We Are Rockstars, a Picsa, Ganxta Zolee-ék és még sokan mások is fellépnek Székesfehérváron. A FEZEN Elektro felhozatalba a számos elektro-himnuszt jegyző brit Chicane, az elektrocsászár Nick Warren mellé John Graham, azaz Quivver is beszállt, hogy egész éjszakán át pörgesse a fehérvári közönséget. 

A FEZENre a bérletek már elfogytak, a helyszínen váltott napijegyek mellé szombaton is jár a korsó sör. A ma éjszakát nem kell tovább tervezni: éjféltől 3500 forint a Party jegy a FEZENre. 

A FEZEN-ről

A 16. Fehérvári Zenei Napok idén újdonságokkal lepi meg fesztiválozóit: a nulladik nappal kiegészülve már négy napon keresztül és végleges helyén, a MÁV-pályán várja a zenerajongókat. A húzós zenei kínálatban a rock, a metál, a pop és az elektronikus zenei dallamok elkötelezettjei is megtalálják a nekik valót. A legbarátságosabb fesztivál megduplázott kempingmérettel és verhetetlen árakkal várja a diákokat, a nagypapákat, az unokákat és a buliőrülteket.  A részvétel a fehérváriaknak kötelező, a többieknek erősen ajánlott.


 

Rocklegendákkal lép fel a Csík zenekar

A Sziget mínusz 1. napján, augusztus 6-án háromórás megakoncerten lép fel a Csík zenekar a magyar beat- és rocktörténelem olyan legendáival, mint Bródy János, Kovács Kati, Presser Gábor, Szörényi Levente, Hobo, vagy az egy generációval fiatalabbak közül a már „elmaradhatatlan” Kiss Tibor, Ferenczi György és Lovasi András.

A 24 éve alakult Csík zenekar kezdetben csak táncházas körökben volt ismert, majd amikor 10 évvel ezelőtt elkezdtek népzenei köntösbe öltöztetni Kispál és a Borz számokat, szélesebb körben is ismertek lettek. Igazán 2008-ban futottak be a Quimby Most múlik pontosan című számának feldolgozásával, melyet a youtube-on nyolcmilliószor néztek meg. Mára a feldolgozásoknak köszönhetően a Csík zenekar hazánk legismertebb koncertzenekara. Most életük legnagyobb bulijára készülnek, egy majd’ háromórás koncertre, amelyen kifejezetten erre az alkalomra készülő feldolgozások is hallhatók lesznek, méghozzá az eredeti dalok előadóival.

Erre a napra a Sziget szervezői kedvezményes, 6900 Ft-os jegyárat kínálnak, az ottalvós bérletet váltóknak ez a koncert ajándék.


 

Hegy' Völgy, Színház
Stand up-os karrierindítás a Borsodi Hegyalja Fesztiválon

Tokaj és Rakamaz július 18. és 22. között több mint fesztiválhelyszín: a tehetséges fiatalok karrierindító bázisa, a színház legizgalmasabb oldala, a Művészetek Völgyének előretolt helyőrsége, biciklisparadicsom, extrémsport mennyország, evezőtúrák mesebeli helyszíne, és sörrel-borral folyó Kánaán. A Borsodi Hegyalja Fesztivál városi helyszínei, a Paulay Ede Színház, és idén először a Hegy’ről a Völgybe kézműves kiállítás és vásár az országban egyedülálló, különleges fesztiválprogramot kínálnak, a túrázni vágyókat kajakok, kenuk, bicikliflotta, lovaskocsi és mobil túraútvonal várja, míg a fesztiválterületen kivételes tehetségű extrémsportolók, tetoválásszakértő, a Borsodi teljes sörkínálata, a környékbeli borászok és pálinkafőzdék nedűi fogadják a hegyaljásokat. A Hegy’ Karriergyárban a stand up comedy legjobbjai állásinterjúztatnak, a diákok pedig meghosszabbított határidővel, július 8-ig juthatnak szuperkedvezményes áron a belépőjükhöz a megzenésített nyaralásra, az elővételes Hegy’ belépő akciók vasárnap véget érnek.

Részletes információk: www.hegyaljafesztival.hu


 

Kísérleti élőzenés video a Quimbyvel

Június 25-én, hétfőn debütál az a:normal sessions kísérletező filmes projekt legújabb darabja a Quimbyvel, amelyhez Vandad Kashefi rendező az együttes egyik legnépszerűbb dalát, a Legyen vöröst választotta. A film és a hozzá kapcsolódó, a zenekar tagjaival készült interjúk a a premiert követő egy hónapon keresztül a Facebookon tekinthetők meg a következő helyen: https://www.facebook.com/HPMagyarorszag/app_417823618239748. Ugyanitt az érdeklődők fesztiváljegyeket is nyerhetnek – többek közt a Quimby VOLT fesztiválos fellépésére is. Ezt követően a videó elérhető lesz az a:normal sessions saját oldalán (www.anormalsessions.com), ahol a csapat korábbi alkotásai is megtekinthetők.

A Legyen vörös története egy, a kilencvenes évek elejének hangulatát idéző presszóban játszódik, ahol a pislákoló vörös fényszőnyeg mögött egymástól elszigetelt egyéni drámák kerülnek a felszínre, ahogy a dal kibontakozik. Hatalmas energiák szabadulnak fel, miközben a Quimby sanzonosan lüktető harmóniája nem sérül. “Amikor Győri Márkkal a film vizuális világát terveztük, a 80-as évek vége, 90-es évek elejének hangulatát szerettük volna megteremteni, azt az időt, amikor a Quimby elindult. A világítás-koncepció lényege az volt, hogy két különböző, egymással kontrasztban álló hangulatot érjünk el, anélkül, hogy a videó egy koncertfelvételhez hasonlítson. A dalt a képekben két részre bontottuk. Az elsőben úgy játszódnak le a hétköznapi emberi jelenetek, ahogy az életben történnének, a másodikban pedig egy korlátok nélküli valóságban, ahogyan az ösztönök vezényelnének. Ez a kettős bontás a vágásban is megjelenik: a Post Office stúdiójában Makk Lili a lassú, Jancsó Dávid a gyors részeket vágta. A presszóban megjelenő karaktereket az Andrew Hefler vezette Grund Színház improvizációs társulat és barátok alakították.” – nyilatkozta Vandad Kashefi rendező.

A Quimby frontembere, Kiss Tibi így emlékszik a forgatásra: „Egyfajta csoda történt, olyan volt, mint egy meghitt hangulatú koncert és színházi performansz, amely egy időben, egymásra reagálva alakul. A pillanatban létezik, majd szertefoszlik a levegőben. Szerencsére ott voltak a kamerák.” 


 

Ingyenes koncert a budapesti Dürer Kertben

Videóklipet forgatott harmadik nagylemeze legkedveltebb dalához a Special Providence, a progresszív szcéna egyik zászlóshajója. A Lazy Boy című szerzeményt élőben is meghallgathatja a közönség július 11-én, szerdán 20 órától a budapesti Dürer Kertben, ahol a külföldön is rendkívül sikeres magyar zenekar ingyenes koncertet ad.

Az instrumentális zenét játszó Special Providence harmadik nagylemeze, a Soul Alert a korábbiaknál is tudatosabb és összetettebb, ugyanakkor dallamosabb lett. Talán ennek is köszönhető, hogy az MR2 Petőfi Rádió egy dalt napi rotációban játszik, a MAHASZ Top 40-as lemezeladási listáján pedig júniusban egyszerre szerepelt a Special Providence mindhárom albuma. A magyar zenekar lemezeit 15 országban forgalmazzák, így az sem véletlen, hogy a Soul Alert album két hónapig vezette az amerikai progresszív rock portál, a Gagliarchives heti toplistáját. A fiúk tavasszal itthon és Nyugat-Európa több országában turnéztak, ősszel pedig szintén az öreg kontinensen illetve Japánban várják őket koncertkörútra. A Special Providence-szel a közelmúltban 3D-s koncertfelvétel is készült a törökbálinti Supersize Stúdióban, amit az olimpiai sportközvetítések között láthatnak majd a nézők a közmédia m3D nevű új, háromdimenziós műsorokat sugárzó tévécsatornáján. 

A Lazy Boy című dal videóklipje: http://www.youtube.com/watch?v=3s8ZseWBt-8&feature=plcp 

Tankcsapdával és Vad Fruttikkal debütál a tatai fesztivál
I. Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál - július 27-29.

Magyarország egyik legszebb települése, az angolkertek, árnyas parkok, barokk épületek és a vizek városa, Tata idén először ad otthont a Tatai Utcazene és Művészeti Fesztiválnak július 27. és 29. között. A lélegzetelállítóan szép Öreg-tó környéke a zene, a képzőművészet, a borkultúra és a családi kikapcsolódás jegyében várja a vendégeket. A háromnapos rendezvényen mindenki megtalálja a kedvére való programot. Az Esterházy-kastélyban fiatal képzőművészek mutatkoznak be, a kastély udvarán az antikvitás, a múlt művészete jelenik meg. A gyerekeknek Halász Judit és az Alma zenekar énekel, míg a fiatalok és a felnőttek többek között a Tankcsapda, az Edda, Péterfy Bori, az Auróra, a Kiscsillag, a Punnany Massif vagy éppen a Vad Fruttik koncertjén bulizhatnak.

A négy kisszínpadon fellépő utcazenészek koncertjei mind ingyenesen tekinthetők meg. A nagyszínpados koncertek belépősek: elővételben a 3 napos bérlet 4.900 (Tata kártyával 4.500), a napijegy 1.500 (Tata kártyával 1.100) forintba kerül. Helyszínen a 3 napos bérlet 5.700 (Tata kártyával 4.900), a napijegy 1.900 (Tata kártyával 1.500) forint. Halász Judit és az Alma együttes délelőtti koncertjére olcsóbb lesz a jegy, 120 cm alatt a belépés ingyenes.

Bővebb információ és jegyrendelés: www.tataiutcazene.hu


 

Múzeumok éjszakája - Egy kiállítás képei
2012. június 16.

Ha képben vagy és képbe is akarsz kerülni, feltétlenül gyere el június 16-án, szombaton este 6 órára a Szépművészeti Múzeumhoz, és hallgasd meg a Budapesti Fesztiválzenekar történetének legrövidebb – ingyenes – koncertjét!  Az idei Múzeumok Éjszakájának nyitóeseményén Fischer Iván és együttese a helyszínhez és a múzeumi éjszaka egészéhez illő módon, stílszerűen Muszorgszkij népszerű műve, az Egy kiállítás képei utolsó két tételét játssza majd – egy mindössze negyedórás koncert keretében. Légy együtt a Szépművészeti lépcsőjén a BFZ-vel, légy részese az egyszeri és megismételhetetlen művészi és közösségi élménynek! Hiszen a koncerten nemcsak meghallgathatod a Baba Jaga kunyhója és A kijevi nagykapu című tételeket, de eközben magad is egy nagy csoportkép szereplőjévé válhatsz, ugyanis egy speciális fényképezőgéppel nagyfelbontású fotó készül majd a közönségről. Ha rajta leszel a közös fotón, amely a Szépművészeti lépcsősorának legtetejéről készül, nem csupán tárgyi emléked lesz a villámkoncertről, de akár még nyerhetsz is az arcoddal. A fotó ugyanis felkerül majd a BFZ Facebook-oldalára, s akik a képen felismerik önmagukat, kis szerencsével BFZ-koncertjegyeket és más értékes ajándékokat is nyerhetnek.


 

A zene ünnepe
Ingyenes koncertek Budapesten és vidéken

A zene világnapját 1982-ben ünnepelték meg először Franciaországban, Jacques Lang egykori francia külügyminiszter javaslatára. Hamarosan az egész kontinensen népszerűvé vált, az immáron világméretű mozgalomhoz hazánk 1997-ben csatlakozott. A Zene Ünnepe egy olyan ingyenes rendezvény, amely a zene valamennyi formájára és stílusára kiterjed. Zeneiskolák, zenei múzeumok nyitják meg Európa-szerte kapuikat, komolyzenei együttesek, népdalénekesek, dj-k, jazz- és rockzenészek váltják egymást a szabadtéri és a klubszínpadokon.  Az ünnep célja, hogy egyszerre, egy időben minden a zenéről szóljon. Idén a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda és a Francia Intézet saját zenei színpaddal kedveskedik a látogatóknak, ahol a következő zenei csemegéket hallgathatja meg az igényes zenére szomjazó közönség: 

16.30 JAZZRAEL

 17:40 MESZECSINKA

 19.10 BOTOM BOTOM /F/

 20.45 RIDDIM COLONY

Képünkön a Riddim Colony.


 

Nemes borok akusztikus zenével
Time forWine május 31. - június 3. Budapest, Erzsébet tér

A május 31 és június 3 közötti Time for Wine Borfesztiválon az akusztikus élőzene megnemesíti a kóstolás élményét. A 23 kiállító mellett 10 zenekar lép föl a fesztiválon. A rendezvényről részletesebben lásd cikkünket: http://www.dolcsevita.hu/cikkek.php?id=174

Csütörtökön a Magyarország legjobb barkácspop-zenekaraként számon tartott Tüke Zoo nyitja a zenei programot.  A Pécsről származó két muzsikus a mediterrán kultúrkohó atmoszféráját idézi meg, csapongva a könnyűzenei világok között, csontig tisztítva a funk-ot, a reggae-t, a bossa-t, a világzenét vagy a mulatóst, ahogy éppen a szöveg mondanivalója megkívánja. Péntek este a Naked Truckers Trio lép színpadra, akik a 40-es évek börtönviselt fekete számkivetettjeitől az ötvenes évek fehér rockabilly-jén át a 70es évek punk zenéjéig minden irányzatot megmutatnak – rázva, nem keverve! A szombat esti Fran Palermo június 29-én tartja lemezbemutató koncertjét az Akváriumban, akik a borfesztiválon melegítik be a közönséget.Keretet adva a fesztiválnak a szintén Pécsről érkező Tarnai Akusztik Project zárja a Time for Wine fesztivált. 

Anti Fitness Club klippremier a VIVA Interaktívban

A legjobb együttes Comet-gömbjére is jelölt Anti Fitness Club legújabb számához készült klip május 14-én debütál a megújult Interaktívban. A kisfilm a Mennyország című slágerhez készült, amely az együttes legújabb, Metamorphosis című albumán szerepel.

Május 14-én a VIVA Televízión mutatják be először a közönségnek az Anti Fitness Club legújabb klipjét, amely a Metamorphosis című albumon szereplő Mennyországhoz készült. A legjobb együttes Comet-gömbjére jelölt csapat, a nem szűnő vágyódásról szóló slágeréhez forgatott filmben ezúttal egyedül Molnár Tamás „ToMi” szerepel. „Több szempontból más ez a video, mint elődjei. Bár zenekar vagyunk, ebben a kisfimben egyedül szerepelek a csapatból, mivel a történet ezt kívánta. A dal tulajdonképp a nem szűnő vágyódást önti sorokba. A klip metaforákkal élve mutatja be egy elhagyott szerelmes vívódását - meséli ToMi. - A Mennyország saját élményből táplálkozik, mégis kihívást jelentett a szerep. Néhol már-már színészként kellett helyt állnom, ráadásul a 2 napos forgatás alatt végig tetőtől talpig vizesen álltam kamera elé, ami azért meglehetősen próbára tett.” A klipet - ahogy a csapat utóbbi két videóját is - a zenekar dobosa, Fekete Balázs "Feka" vágta. A rajongók először május 14-én láthatják a klipet a megújult Interaktívban, élőben először a lemezbemutató koncerten lesz hallható május 19-én a Pecsa Music Hall-ban, és a csapat fellép június 14-én az idei VIVA Comet gálán is. 

Hegyalja: all inclusive fesztiválozás last minute árakon

A Borsodi Hegyalja Fesztivál Tisza-parti élménycsomagjába újabb fellépők kerültek  a világörökségi túrák, az evezés, az extrémsport show-k, a Tisza-parti strandolás, a hűsítő Furmint-fröccsök mellé. A tavalyi őrült Scooter tombolás után a generációk számára himnuszként élő Forever young-gal érkezik a német poplegenda, az Alphaville. Jön az amerikai Set Your Goals, új albumát hozza a Nemjuci, de ott lesz a Hegy’en többek közt a FreshFabrik, az örök kedvenc Alvin és a Mókusok, a szlovák punkalapvetés Konflikt, a tavalyi koncert után visszakövetelt olasz Helia, az Anima Sound System, a Vad Fruttik, a Magashegyi Underground, Péterfy Bori & Love Band, a Depresszió, a Belga, az Edda, és idén is a Beatricével nyit a fesztivál. A zenéken túl a pénztárcabarát sör-fröccs-ételárak, a félárú vonatjegy, a kényelmes környékbeli szállások, a hűs hegyaljai pincék mind hozzá tartoznak a megzenésített nyaraláshoz, május végéig last minute áron. A Hegy’re utazás sem terheli le a költségvetést, a MÁV 50%-os kedvezményt biztosít a hegyaljásoknak. Május 31-ig még közel 30%-os, nappali tagozatos diákoknak pedig közel 40% kedvezmény jár. Last minute áron a belépők az ismert jegypénztárakban, valamint a mobillal a TIKIT rendszerében vagy online a Hegy’oldalon, azaz a www.hegyaljafesztival.hu-n válthatók.


 

Hegyalja: Pécs és Kassa idén ingyen nyaral a Hegy'en

A felelős fesztiválozás jegyében idén új Hegy’ hagyomány indul: a Hegyalja Fesztivál 2012-től minden évben vendégül látja egy határon túli és egy magyar város lakóit, akik ingyen fesztiválozhatnak Tokajban, hiszen a világörökségi nyaralásukat idén a Hegy’ állja. 
A 13. Hegy’en Pécs és Kassa lakóinak kedvezett a szerencse. A két város lakói számára a idén a lakcímkártyájuk a belépő a Hegyaljára, az Everlast, az Enter Shikari, a Stereo MC´s, a Parov Stelar Band, az Arch Enemy, az Exodus, a Kiscsillag, a 30Y és a többi, összesen több mint 200 világsztár és magyar fellépő koncertjére Tokajban, a Tisza-parton. 
Európa 2010-es és 2013-as Kulturális Fővárosának lakói a négynapos megzenésített nyaraláson nem csak a koncerteket, a strandolást, a hajnalig tartó bulizást élvezhetik, de tapasztalatot is cserélnek majd az uniós szerepről. A kassaiak és a pécsiek a Hegy’ facebook oldalán egy lájkkal máris lefoglalhatják a helyüket az idei nyaralásukra. A Hegyalja 2012-es felelősségvállalásának jegyében a pécsieknek és kassaiaknak szóló meghívás nem az egyetlen kezdeményezés. Indul a Hegy’ Karriergyár és folytatódik a fesztivál zöld szerepvállalása is. 


 

Színek és hangok ? Bábel Klára expresszionista hárfaestje
Május 8-a, kedd 19.30h. KOGART Ház

A koncert közvetlenül kapcsolódik a Tihanyi Lajos életmű-kiállításához, képzőművészeti vonatkozásai is vannak. „Kettő az egyben” jellegű program, mert a koncert alkalmával egyúttal maga a kiállítás is megtekinthető. Részletes információk és műsor itt: http://www.kogart.hu/kogart/arthistory_content.jsp?id=189

Május 8-a, kedd 19.30h. KOGART Ház, 1062 Bp., Andrássy út 112., 2. e. Jegyár: 1.500 Ft, jegyvásárlás a helyszínen (elővételben is, jegyrendelés: [email protected]) és a Jegymester.hu-n. További információk: www.kogart.hu/baratikor


 

oldalak:  1  2  3  4  5   ...  9  10  11  12  13   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat