.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13   

 
Húsvét Bizáncban

Húsvét Bizáncban

Az orthodox húsvét alkalmából, 2016. május 1-jén, vasárnap 20:00 órakor a Szent Efrém Férfikar Húsvét Bizáncban címmel koncertet ad a Szent István Bazilikában, ahol görög-bizánci és bolgár himnuszok, görögkatolikus énekek, Csajkovszkij, Csesznokov, Dukay, Gjeilo, Lvovsky, Sztravinszkij és Zombola művek csendülnek majd fel.

Az Orientale lumen – Kelet világossága sorozat következő koncertjén közreműködik Kocsis Fülöp érsek-metropolita és a Lautitia Kóruscsalád is. A Szent Efrém Férfikar utolsó koncertje ebben a szezonban június 19-én lesz majd szintén a Bazilikában, melyen a világhírű libanoni énekesnő, Abeer Nehme is fellép.

Orientale lumen – Kelet világossága. Szent II. János Pál enciklikájának címét kölcsönözte mottóul a Szent Efrém Férfikar a budapesti Szent István Bazilikában 2011-ben elindított hangversenysorozatához, mely mára Budapest egyik legkedveltebb egyházzenei eseményévé nőtte ki magát. Május 1-jén görög-bizánci és bolgár himnuszok, görögkatolikus énekek, Csajkovszkij, Csesznokov, Dukay, Gjeilo, Lvovsky, Sztravinszkij és Zombola művek csendülnek majd fel a Szent István Bazilikában. Közreműködik: Kocsis Fülöp érsek-metropolita és a Lautitia Kóruscsalád (Szent Efrém Iskola - Debrecen, művészeti vezető: Nemes József)

A Szent Efrém Férfikar 2002-ben alakult meg, s az utóbbi években Magyarország egyik legnépszerűbb vokális együttesévé vált. Alapítója és művészeti vezetője a Liszt-díjas Bubnó Tamás. Az együttes tagjai kivételes hangi adottságokkal és zenei képzettséggel rendelkező énekesek.

Az együttes névadójáról, Szír Szent Efrémről (306-373) – akit már kortársai a „Szentlélek hárfája” megtisztelő címmel illettek – feljegyezték, hogy énekei, himnuszai sok embert vezettek vissza az „igaz útra”. A Szent Efrém Férfikar fő célja a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségének kutatása, bemutatása és népszerűsítése, a bizánci zene szépségének és misztériumának megismertetése elsősorban a magyar, valamint az európai közönséggel. Ugyancsak nagy hangsúlyt helyez az európai kortárs zene új kompozícióinak megszólaltatására és a magyar férfikari hagyomány (Liszt, Bartók, Kodály, Ligeti) ápolására. A kórus gyakori fellépője Európa legfontosabb zenei központjainak és fesztiváljainak, rendszeres résztvevője a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak.

Az Orientale lumen – Kelet világossága sorozat idei utolsó koncertje a pünkösdi hangverseny lesz a Szent István Bazilikában június 19-én 20 órakor, melyen a libanoni énekeső, Abeer Nehme is fellép. 


 

Nótár Mary 700 fős esküvőn énekelt

Nótár Mary újra a képernyőn: az énekesnő a VIASAT3 sajátgyártású produkciójában tűnik fel. A Négy esküvőben ifjú és kevésbé ifjú párok versenyeznek, hogy melyiküknek lesz jobb, élvezetesebb a lagzija. Köztük van Karda Bea, aki hatvan fölött mondja ki a boldogító igent a nála nyolc évvel fiatalabb párjának, valamint Young G is.

„Gyakran hívnak esküvőkre fellépni, a legkisebb lagzin tíz vendég volt csupán, míg egy másikon 500-700 ember előtt énekeltem egy hatalmas sátorban, Romániában. Valószínűleg az volt a legnagyobb szabású esküvő, amit valaha láttam” – magyarázta Mary, aki ismert politikusok, sportolók és művészek lagziján is fellépett már, neveket viszont természetesen nem említhet.

Nótár Mary meglepetésvendégként keveredett a VIASAT3-on csütörtök este látható lagziba, az ifjú pár legnagyobb örömére: a fiatalok ugyanis nagy rajongói az énekesnőnek. „Mivel olykor meglepetésnek szánnak, be kell csempészni a helyszínre, ami mindig nagyon izgalmas. Most is ez történt” – magyarázta Mary, akit minden lagzin marasztalnak, hogy maradjon a násznéppel bulizni. „Megtanultam már kezelni ezeket a helyzeteket, az ittas vendégeket is gyorsan és kedvesen leépítem. Mindig akad egy-egy jókedvű férfi, aki a kelleténél jobban akar ismerkedni” – mesélte Mary, aki a saját esküvőjéről még nem döntött. „Kétféle koncepció van a fejemben: vagy hatalmas lagzim lesz egyszer, vagy nagyon kicsi. Még nem döntöttel el, melyiket szeretném jobban” – mondta az énekesnő.

Ha kíváncsi a házasulandók nemes versenyére, kövesse a Négy esküvő új évadát csütörtökön 21 órától a VIASAT3 műsorán.

 Fotó: VIASAT3/Magócsi Ildikó 

Csókjelenet élő egyenesben a 25. MTV Movie Awards színpadán

Csókjelenet élő egyenesben a 25. MTV Movie Awards színpadán

A Star Wars: Az Ébredő Erő kapta az áhított Év Filmjének járó trófeát az MTV Movie Awards 25. díjkiosztóján. A legjobb filmek és színészek éves díjkiosztóján Melissa McCarthy lett az első nő, akinek odaítélték a legjobb komikusnak járó Arany Popcornt. A legjobb alakításoknak járó elismerések Chris Pratthez és Charlize Theronhoz vándoroltak a gálán, ahol a legjobb csókjelenet győztesei, Rebel Wilson és Adam DeVine a színpadon, élő egyenesben is leteperték egymást. Aki lemaradt az éjszakai díjátadóról, ma este 22 órától újra nézheti a VIVA-n Iszak Esztivel és Miskovits Marcival, akik a Facebookon kommentálják majd a látottakat.

Több mint kétezer rajongó és Hollywood legdögösebb sztárjai nézték élőben, ahogy Dwayne “The Rock” Johnson és Kevin Hart vezetésével átadják a 25. jubileumi MTV Movie Awards győzteseinek járó elismeréseket. A gála a házigazdák látványos belépőjével indult: a showmanek a Mad Max: A harag útjának nyomán doboló harci fiúk kíséretében vonultak a terembe, ahol a tomboló tömeg előtt Hart bekötött szájjal őrjöngött, miközben Johnson lángoló harci kocsi előtt gitározott. Ezzel azonban nem ért véget a vad és látványos pillanatok sora, hiszen a műsorvezetők szuperhős jelmezben is színpadra léptek, sőt a legjobb férfi alakítást nyújtó Leonardo DiCaprio előtt medvének öltözött táncosok kíséretében, rappelve tisztelegtek.

A legviccesebb alakítás nyertese, Ryan Reynolds eközben a hip-hop legenda Salt-N-Pepától kapott szerenádot, akik a Deadpoolban is elhangzó Shoop című klasszikusukat nyomták el a meglepett színésznek. Trófeája átvételekor Reynolds kiemelte, a film csak a rajongók miatt jöhetett létre és ezért csak nekik köszönhető, hogy ma itt állhat az MTV színpadán. Emellett természetesen a feleségének is köszönetet mondott és elárulta: mindent azért csinál, hogy őt megnevettesse, különösképp a szexet...

A The Lonely Island a Will Smith legnagyobb slágereit tartalmazó medley-vel kedveskedett az MTV Életműdíjára érdemes színésznek, akinek Latifa Jackson és Halle Berry adta át a különleges popcornt. A komikus zseninek járó elismerés nyertesét, Melissa McCarthyt a rajongók vitték vállukon a színpadra, ahol trófeáját szinte azonnal a földre ejtette, majd beszédében kiemelte: ő az első nő, aki megkapta ezt a díjat, de nem az első, aki megérdemli - utalva többek között nagy elődei, Woopi Goldberg és Bette Midler munkásságára. A legjobb akciójelenet nyerteseként Chris Pratt szintén elődeinek, például Arnold Schwarzeneggernek, Chuck Norrisnak, Steven Seagalnak, Jackie Channek, Sigourney Weavernek és Dwayne “The Rock” Johnsonnak mondott köszönetet.

A gála legmegdöbbentőbb pillanatát ugyanakkor a legjobb csók nyertesei, Rebel Wilson és Adam DeVine okozták. A Tökéletes hang 2. sztárjai – akik a kategória tavalyi győzteseitől vehették át az Arany Popcornt - beszédükben kiemelték: az elismerés meglepő, mert az életben semmiféle szexuális kémai nincs közöttük – majd hirtelen megcsókolták és a földre teperték egymást, sőt Rebel még a cipőjét is elveszítette.

A 25. jubileumi díjkiosztón a műsorvezetők mellett olyan nevek szórakoztatták a közönséget, mint Ariana Grande és Halsey, de a gálán emellett exkluzív előzeteseket is bemutattak olyan nagyon várt filmekből, mint az új Harry Potter spinoff, a Legendás állatok és megfigyelésük, az Öngyilkos osztag vagy az Amerika kapitány: Polgárháború.

A fergeteges gálát ma este közvetíti a VIVA, 22:00-kor! Az eseményeket Iszak Eszti és Miskovits Marci kommentálja majd Facebookon. További ismétlések egész héten: kedd 12:00-kor, szerda 06:00-kor, csütörtök 14:00-kor, péntek 17:00-kor, szombat 14:00-kor és vasárnap 16:30-kor.

 Képek, videók és interjúk: www.mtvpress.com.

A 2016-os MTV Movie Awards győzteseit a "bővebben" szóra kattintva olvashatják

bővebben >
 


Will Smith kapja az MTV életműdíját a 25. Movie Awardson

Az MTV bejelentette az első világsztárokat, akik biztosan jelen lesznek a kasszasiker filmeket és rajongóikat ünneplő MTV Movie Awards 25. jubileumi gáláján. A fellépő Ariana Grande és Halsey mellett díjátadóként lép színpadra A Vadász és a Jégkirálynő stábja, Charlize Theron, Chris Hemsworth és Jessica Chastain, valamint Seth Rogen és Zac Efron a Rossz szomszédság 2-ből, Olivia Munn az X-men: Apokalipszisből és Gigi Hadid szupermodell is. A 25 éves díjátadón Will Smith-nek is fontos szerep jut, hiszen idén ő kapja az MTV Movie Awards Generáció-díját. 

Will Smith kapja az idei MTV Movie Awards legnagyobb elismerését, a Generáció-díjat, amelyet korábban olyan színészek vehették át, mint Robert Downey Jr., Mark Wahlberg, Jamie Foxx, Johnny Depp, Reese Witherspoon, Ben Stiller, Adam Sandler, Sandra Bullock, Mike Myers, Tom Cruise és Jim Carrey. Will Smith a modern mozisztárok megtestesítője, aki a Függetlenség Napjával és a Bad Boys-zal szerzett globális ismertséget és népszerűséget. Azóta meghódította egész Hollywoodot olyan filmekkel, mint a Men in Black – Sötét zsaruk, az Ali, a Sérülés, A boldogság nyomában és a hamarosan mozikba kerülő Öngyilkos osztag.

Smith tizenhétszeres MTV Movie Awards jelölt és ötszörös győztes, többek között kétszer nyerte el a legjobb férfi alakításnak járó Arany Popcornt (2001 – Ali, 2008 Legenda vagyok). 1994-ben ő volt a díjkiosztó házigazdája, amikor a Veszélyes Elemek kapta a legrangosabb, Év Filmjének járó elismerést. A kategória idei jelöltjei között olyan kasszasikerek szállnak harcba, mint a Bosszúállók: Ultron kora, a Creed - Apolló fia, a Deadpool, a Jurassic World, a Star Wars: Az ébredő erő – amely 11 kategóriában esélyes az Arany Popcornra –, és a Straight Outta Compton. Az N.W.A. nevű hip-hop formáció igaz történetét feldolgozó film emellett az újdonságnak számító dokumentumfilm kategóriában is számíthat a győzelemre.

Az MTV emellett bejelentette az első sztárokat is, akik biztosan jelen lesznek az idén negyed évszázados gálán. Ariana Grande és Halsey fellépőként varázsolja majd el a közönséget: Grande legújabb albumának címadó dalát, a Dangerous Womant adja majd elő, míg Halsey A Vadász és a Jégkirálynő Castle című betétdalával áll a közönség elé. Eközben Charlize Theron, Chris Hemsworth és Jessica Chastain A Vadász és a Jégkirálynőből, Seth Rogen és Zac Efron a Rossz szomszédság 2-ből, Olivia Munn az X-men: Apokalipszisből és Gigi Hadid szupermodell díjátadóként lép majd színpadra. Theron azonban az Arany Popcorn átadása mellett győztesként is többször mikrofon elé állhat. Övé lehet többek között a legjobb verekedés, miután a Mad Max: A harag útjában Furiosaként Max-szel, vagyis Tom Hardy-val csapott össze, de ugyanezért a filmért a legjobb női alakításnak járó elismerés is az övé lehet. Utóbbi kategória esélyesei közt szerepel Jennifer Lawrence is a Joy-jal, aki Az éhezők viadala: A kiválasztott befejező részében nyújtott alakításával a legjobb hős kategóriában is összeméri népszerűségét Theronnal.

A 2016-os MTV Movie Awards házigazdája Dwayne Johnson és Kevin Hart lesz. A műsort élőben közvetíti az MTV április 11.-én hajnalban, 01:30-tól. Ismétlés hétfő este 22:00-től a VIVA-n.


 

Iszak Eszti kommentálja az MTV Movie Awards közvetítést a VIVA-n

A VIVA-n és a Facebookon is párhuzamosan követhetők lesznek a 25. MTV Movie Awards eseményei, amelyet április 11-én 22:00-kor közvetít a csatorna. A zenetévé közösségi oldalán Iszak Eszti és Miskovits Marci kommentálja majd a show-t, amelynek házigazdái Dwayne „The Rock” Johnson és Kevin Hart lesznek, a díjátadók között pedig Charlize Theron és Chris Hemsworth is színpadra lép majd. A díjkiosztó életműdíját Will Smith kapja, a gála legnagyobb esélyese pedig a 11 kategóriában jelölt Star Wars: Az ébredő Erő.

 A VIVA április 11-én hétfőn 22:00-kor tűzi képernyőre a legnagyobb sztárokat felvonultató show-t, a közvetítéssel egyidejűleg a gála eseményei a VIVA Facebook oldalán is követhetők lesznek a csatorna népszerű műsorvezetői, Iszak Eszti és Miskovits Marci tolmácsolásában. Marci nagyon várja már a Movie Awards díjátadót, és leginkább a nyolc kategóriában jelölt, többek között az Év Filmje elismerésre is esélyes Deadpoolnak szurkol.

 „Annak ellenére, hogy rosszabbra számítottam, nagyon kellemesen csalódtam benne. Szeretem a vígjátékokat, de a Marvel-filmekkel kapcsolatban szkeptikus vagyok. Szerencsére a Deadpool humora más volt, mint a többi szuperhősös filmé, így nagyon tetszett” – mesélte Marci, aki örömmel hallotta, hogy a gála életműdíját a tizenhétszeres MTV Movie Awards jelölt és ötszörös győztes Will Smith kapja. „Nagy rajongója és követője is vagyok Smith-nek. Az egyik kedvencem tőle a Randiguru, legutóbb pedig a Focus – A látszat csal című filmben láttam” – mondta a fiatal műsorvezető.

Az áhított Év Filmje elismerésért a Deadpool mellett olyan sikeres filmek szállnak harcba, mint a Bosszúállók: Ultron kora, a Creed - Apolló fia, a Deadpool, a Jurassic World, az Igaz Történet kategóriában is esélyes Straight Outta Compton és a 11 kategóriában jelölt Star Wars: Az ébredő Erő. Iszak Eszti ugyan eddig nem volt rajongója a Star Wars filmeknek, mégsem akart lemaradni a legújabb részről. „A barátaim szerencsére felkészítettek a szereplőkből, szóval pontosan tudtam ki kicsoda és mi miért történik, így abszolút élvezhető volt és nagyon tetszett. Ennek ellenére nagy hiányosságom, hogy a régebbi részeket nem láttam, ezért tervezem, hogy tartok majd egy maratoni Csillagok háborúja napot” – nevetett a csinos műsorvezető, aki kíváncsian várja, hogy a díjátadóként is színpadra lépő Charlize Theron három jelöléséből hányat tud trófeára váltani. „A Mad Max: A harag útját – amiért mindhárom jelölést kapta - egyelőre még nem láttam, de az Édes novemberben vagy Az ördög ügyvédjében óriásit alakított. Megérdemli, hogy az MTV is elismerje a tehetségét” – magyarázta Eszti.

 

 

MTV Movie Awards április 11-én, hétfőn 22:00-kor a VIVA—n! Figyeld a zenecsatorna Facebook oldalát, mert Iszak Eszti és Miskovits Marci élőben kommentelik a díjátadó eseményeit!

 


 

Az ExperiDance alkot musicalt az Omega életművéből

Március 12-én a RaM Colosseumban mutatkozik be az új ExperiDance darab, a 21 Omega slágert feldolgozó táncos musical, a Gyöngyhajú lány balladája. Az alkotók a balatoni nyár hangulatát idéző sajtófogadáson beszéltek a produkció kulisszatitkairól, mely egy nagy szerelmi csalódás történetét meséli el, bemutatva a tóhoz kötődő elfeledett legendákat.

Igazi kitüntetés nekünk, hogy az Omega együttes tagjai belső viszályaik ellenére egy dologban egyetértenek: hogy az ExperiDance alkosson musicalt az életművükből.” – nyitotta meg az eseményt Vona Tibor, az ExperiDance alapító-ügyvezetője a tánctársulat februárban nyílt új székházában.

Pozsgai Zsolt drámaíró és rendező kifejezetten az ExperiDance és az Omega számára írta a darabot, amelyben Szomor György, Fésűs Nelly, Koós Réka, Gergely Róbert, Lux Ádám, R. Kárpáti Péter, Simon Panna Boglárka és Békefi Viktória musicalszínészek mellett az ExperiDance 24 táncművésze és egy négyfős zenekar lép színpadra. A zenei rendező Gömöry Zsolt, az Edda Művek tagja, Benkő Lászlóval, az Omega zeneszerzőjével együttműködve.

Egy új magyar zenés műfajt szeretnénk megteremteni, amelyben egyedülálló szintézist alkot az ének, a hangszeres zene, a tánc és a próza.” – mondta el Román Sándor, az ExperiDance alapító-koreográfusa. „A mentorommal, Schwajda Györggyel, 18 évvel ezelőtt kezdtünk el ezen az álmon dolgozni; ha itt lenne, nagyon büszke lenne erre a produkcióra.”

A musical egy fiatal lány, Kriszta felnőtté válását meséli el egy szívszaggató szerelmi csalódáson keresztül, miközben megidézi a Balatonhoz kötődő ősi legendákat. A darabban olyan dalok születnek újjá, mint a Trombitás Frédi, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék, a Fekete pillangó és a Gyöngyhajú lány.

A darabot Budapesten március 12-én, 13-án, majd áprilisban és májusban láthatja a közönség, Győrben március 19-én, Miskolcon április 30-án mutatják be, majd a nyár folyamán országos turnéra indul.

További információk: www.experidance.hu


 

Czutor és a Dívák: pénteken Galambos Dorinával

Negyedik alkalommal hívja közös zenélésre és beszélgetésre egyik kedvenc díváját Czutor Zoltán. A Nyers és a Belmondo frontembere ezúttal február 26-án, pénteken 20.30-tól a budapesti Mika Tivadar Mulatóban látja vendégül Galambos Dorinát, a Mrs. Columbo énekesnőjét.

Czutor Zoltán tavaly ősz óta havonta egyszer vendégül látja a hazai könnyűzenei élet egy-egy énekesnőjét. Az esteken a Belmondo dalszerző-frontembere és az est dívája dalt cserélnek, és egymás slágereit adják elő, de közös akusztikus produkcióval is készülnek, és feldolgozásokat is játszanak a kedvenceiktől. A játékos, kreatív örömzenélést jó hangulatú beszélgetés egészíti ki, amely során a művészek kendőzetlenül mesélnek magukról.

 A Czutor és a Dívák című sorozat negyedik részének vendége Galambos Dorina, a Mrs. Columbo együttes énekesnője. A zenés beszélgetés február 26-án, pénteken 20.30-kor kezdődik a budapesti Mika Tivadar Mulatóban. 

Videóajánló: https://www.youtube.com/watch?v=-rEzcDe9fRU

 

Részletek az eseményről: https://www.facebook.com/events/957533537629002/

 


 

Kállay-Saunders András: Minden nap lehet szeretetet adni
Pendülj #egyhúron a szerelmeddel Valentin-napon is

 A VIVA idén szerelmes dalokból készített válogatással járul hozzá a tökéletes Valentin-naphoz. Egyedülállóknak és párkapcsolatban élőknek is remek ajándék lehet a zenecsatorna #egyhúron című műsorának produkcióiból összeállított akusztikus dalválogatás, amely a VIVA-n és a csatorna #egyhúron YouTube csatornáján is elérhető. Az exkluzív, nem mindennapi zenei élményért olyan népszerű előadók felelnek, mint Kállay-Saunders András, Takács Nikolas, Odett, a Halott Pénz vagy a Bogi & The Berry.

Pezsgő, romantikus, gyertyafényes vacsora, apró ajándékok – a szerelmesek napja azonban elsősorban nem a meglepetésektől lesz szép, hanem az őszinte érzelmektől, amit ilyenkor is kifejezhetünk. Jól tudják ezt a VIVA sztárjai is, akik az #egyhúron című nagysikerű akusztikus műsorban mutatták meg lírai oldalukat.

Kállay-Saunders András örömmel vett részt a kezdeményezésben, az énekes Juliet című slágerét minimális hangszeres kísérettel adta elő. „Szoktunk akusztikus koncerteket adni a zenekarral, de ez mégis más volt. Természetes hangulata volt, ahogy a közönség a babzsákokon ült, mintha otthon, a nappaliban jammeltünk volna” – emlékezett vissza az énekes, aki párjával, Tolvai Renivel ünnepli a Valentin-napot, de hiszi, hogy nem csak egy nap lehet szeretet adni. „Nem szoktunk különösképpen ünnepelni ilyenkor, mert a szeretet nem egyetlen napról szól. Próbálom inkább máskor, máshogyan meglepni Renit, például a kedvenc sminkcuccaival, amelyeket soha nem tud megunni. Semminek nem örül úgy, mint amikor a kedvenc márkájából választok valamit” – mesélte nevetve András, akinek produkciója már újranézhető az #egyhúronYouTube csatornáján, ahol Odett Van az a pillanat című produkciója is megtalálható.

 „Nagyon közel áll a szívemhez az akusztikus megszólalás, de sajnos ritkán van lehetőségem ilyesmire”- árulta el Odett. „Pedig csak a zenéből egy kicsit visszavéve, az előadásmódra helyezve a hangsúlyt derülhet ki igazán, mennyit ér az ember dala, működik-e egyetlen hangszerrel is” – véli a fiatal énekesnő, aki a Valentin-napot dalszerzéssel ünnepli majd. „Készül az új albumom, és úgy tervezem, hétvégén is dalokat írok, és a Látsz még című újdonságon fogok dolgozni. Lehetne szerelmes dal is, de valójában egy mindennél nagyobb, a szerelemnél és a családnál is erősebb kötelékről szól” – árulta el Odett.

Nézd újra Odett, Kállay-Saunders András és a többi népszerű hazai előadó akusztikus verzióra átírt szerelmes dalait az #egyhúron YouTube-csatornáján: https://www.youtube.com/playlist?list=PLCCsHNJZNS3h5WYfqNFw9_Nr-TrMBeH2k


 

Folytatódik a Virtuózok Viadala a Várkert Bazárban

A Virtuózok fantasztikus tehetségei egyedi, eddig sehol nem látott hang-verseny formájában mutatják be a közönségnek, hogy a klasszikus zene is lehet izgalmas, szórakoztató, látványos és trendi. A hangversenysorozat minden rendezvényén egy előre meghatározott hangszer áll a középpontban, amelyen az ifjú tehetségek egy meglepetésvendéggel mérik össze tudásukat. A produkció alatt a közönség nem látja a zenészeket, így szavaznak rájuk a szünetben.

 A koncertek a Várkert Bazár Multifunkcionális termében lesznek.

A sorozat következő koncertjén, a harmadik viadalon, 2016. február 27-én a hegedű lesz a főszerepben. A fellépők: Lakatos Vivien, Sándor Zoltán, Kiss Zoltán, Várady Gyula. A koncert sztárvendége Alexander Rybak a fehérorosz származású norvég hegedűművész, énekes, zeneszerző, a 2009-es Eurovíziós Dalfesztivál nyertese.

Alexander Rybak a tavalyi évben már fellépett a Virtuózokkal a Margitszigeti Szabadtéri színpadon. A közönség meggyőződhetett ének és hegedűjáték tudásáról, természetesen igen nagy sikerrel.


 

Kim Sunwook zongorahangversenye
Budapest Music Center 2016. február 8.

A budapesti Koreai Kulturális Központ büszkén mutatja be az egyik legkiválóbb koreai zongoristát. 

Kim Sunwook 18 évesen nyerte meg a rangos Leedsi Nemzetközi Zongoraversenyt, mint legfiatalabb versenyző az elmúlt 40 évben. Ezzel együtt ő volt az első ázsiai győztes is. Azóta számos hangversenyt adott többek között a Nemzetközi Zongoraverseny-sorozat alkalmával Londonban (Queen Elizabeth Hall), a Roque d´Antheron Nemzetközi Zongorafesztiválon, a tekintélyes Salle Pleyel “Piano 4 Etoiles” sorozat alkalmával Párizsban, Aix-en-Provence-ban, és a koreai Szöuli Művészeti Központban. Szólistaként a világ legrangosabb zenekaraival dolgozott együtt, mint például a Royal Concertgebouw Zenekarral, a Londoni Szimfonikus Zenekarral, a Philharmonia Zenekarral, a Berlini Rádió Szimfonikus Zenekarával, és a Londoni Filharmonikusokkal.

A budapesti koncertre 2016. február 8-án kerül sor a Budapest Music Centerben, Mátyás u. 8.

Műsor:

Wolfgang Amadeus Mozart: B-dúr szonáta, No.3, KV 281

Franz Schubert: G-dúr szonáta, D 894

Ludwig van Beethoven: Diabelli variációk, Op.120

A koncert ingyenesen látogatható, azonban előzetes regisztráció szükséges a www.koreaikultura.hu honlapon keresztül. 

Cziffra György Fesztivál

Az első Cziffra György Fesztivált 2016. február 25-28. között rendezik meg a MOM Kulturális Központban, kezdeményezője és művészeti vezetője Balázs János Liszt-díjas zongoraművész.

Cziffra György, a rendkívüli zongoraművész méltó emlékét a fesztivál négynapos koncertsorozattal, mesterkurzussal, zenei versennyel, kiállításokkal, gyerekeknek szóló programokkal ápolja. A programban olyan neves művészek működnek közre, mint Vásáry Tamás, Kelemen Barnabás, Lajkó Félix, Snétberger Ferenc, Szakcsi Lakatos Béla és Balázs János. A sorozat az NKA és Hegyvidék Önkormányzatának támogatásával valósul meg.

„A fesztivál szervezésének gondolata régóta foglalkoztat; Cziffra György, a magyar zseni munkásságát nem ismerik elegen Magyarországon. Számomra személyesen is fontos az ő emlékének és zenei- szellemi hagyatékának gondozása, hiszen miatta választottam a zongorát és a klasszikus zenét” – mondta Balázs János.

A fesztivál felépítése követi Cziffra György elképzeléseit, aki annak idején Franciaországban létrehozta saját alapítványát, iskoláját, koncertsorozatát és versenyét. A mesterkurzust első alkalommal csak zongoristáknak hirdetik meg február 19-21. között a MOMKultban. A versenyt ősszel rendezik meg.

A koncertprogram rangos névsora különböző tematikus napokat takar. Az első koncerten Balázs János válogat Cziffra repertoárjából, Hegedűs D. Géza színművész pedig Cziffra György önéletrajzi könyvéből olvas fel. A második esten Vásáry Tamás, Mocsári Károly és Dráfi Kálmán, Cziffra György barátai és tanítványai idézik meg a mestert. A harmadik este a ’40-es, ’50-es évek sanzonjaiból, Karády Katalin dalaiból válogat, Sárik Péter, Berkes Balázs és Malek Andrea közreműködésével; felidézvén Cziffrának azt az életszakaszát, amikor 1956 előtt bárokban, lokálokban zongorázott és improvizált. A záró estet Hommage a Cziffra címmel hirdetik meg Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Vásáry Tamás, Lajkó Félix, Snétberger Ferenc, Szakcsi Lakatos Béla előadásával; a Zuglói Filharmónia (vez.: Záborszky Kálmán) Balázs János szólójával pedig Csajkovszkij b-moll zongoraversenyét szólaltatja meg.

A fesztivál ideje alatt Cziffra emlékkiállítást rendeznek be a MOM Kulturális Központban eddig még sehol meg nem jelent családi fotókból, a művész személyes tárgyaiból, illetve Gyügyi Ödön rajzaiból.

A Cziffra Fesztivál a Szamos Cukrászdát is megihlette, így létrehozták a Cziffra szeletet Besszer Szilvia ötletei alapján. A finom és elegáns édesség egy zongorabillentyűt formáz a művész nevével, és megvásárolható lesz az összes Szamos Cukrászdában.

Részletes programja és jegyértékesítés a http://cziffrafesztival.hu/ weboldalon.


 

A Dal zsűrije és a 30 dal

Dal 2016

Bemutatták A Dal 2016 30 elődöntős produkcióját kedden a budapesti A38 hajón. A verseny zsűrijében Zséda, Pierrot, Frenreisz Károly és Both Miklós ül majd. Az első elődöntő 2016. január 23-án, a döntő február 27-én lesz a Duna Televízióban. Akkor derül majd ki, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválon Stockholmban.

Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. igazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte: nemcsak énekeseket kerestek A Dalban, hanem a showműsorral jelentős könnyűzenei produkciók létrejöttét is indukálják.

"A Dal négy évvel ezelőtti elindulása óta mintegy kétezer új alkotás született. Közülük a közmédia képernyőjén a mostani szériával együtt 140 dal szerepelt, illetve fog szerepelni, ezeket játsszák a rádiók, a tévék, és magas a letöltési számuk. A Dal átlagos nézettsége 800 ezer fő, a döntőt jóval egymillió fellett szokták nézni. Új elem az idei évben A Dal felfedezettje díj, amelyet a képernyős zsűri ítél oda, illetve A legjobb dalszöveg díja, amelyet a szakmai zsűri és a nézők online szavazatai alapján fognak kiosztani" - mondta Medveczky Balázs.

A versenybe bejutott előadók között van A Dal tavalyi győztese, a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál 5. helyezettje, Kállay Saunders András, aki ezúttal zenekarával, a Kállay Saunders Banddel indul, daluk címe: Who We Are. Szintén a mezőnybe került A Dal több korábbi versenyzője, köztük Nika, a Passed, Oláh Gergő, a Karmapolis és Szécsi Böbe, Gáspár Laci, Ív, Mohamed Fatima, Gájer Bálint, Odett és a Group´N´Swing. Bejutottak az elődöntők mezőnyébe a hazai könnyűzenei élet ismert szereplői is, köztük Horányi Júlia, Tolvai Reni, a By The Way, a Maszkura és a Tücsökraj, a Parno Graszt, a Misztrál, Petruska András vagy Vásáry André. A szerzők között szintén sokan vannak A Dal korábbi versenyeiből, köztük például Szabó Zé, Burai Krisztián és Johnny K. Palmer.

A Dal 2016-ba a nevezési határidőig 372 pályamű érkezett, közülük választotta ki a tíz tagú elő-zsűri az elődöntőkbe jutók 30-as listáját. Az első elődöntő 2016. január 23-án lesz, a döntő - három elődöntőt és két középdöntőt követően - február 27-én a Duna Televízióban lesz látható.

A verseny zsűrijében három új tag lesz: Zséda, a többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes; Frenreisz Károly, a Skorpió együttes vezetője, a Metro és az LGT egykori tagja; valamint Both Miklós, a hazai világzenei színtér egyik kiemelkedő alakja, zeneszerző, énekes, előadó, a Napra és a Both Miklós Folkside alapítója. Az előző csapatból a zenei producer és előadó, Pierrot maradt. Az ötödik "zsűritag" 2016-ban is a közönség lesz. A versenybe jutott dalok listáját a "bővebben" szóra kattintva olvashatják.

bővebben >
 


Partival indítja az újévet a VIVA

 Partival indítja az újévet a VIVA

Hatalmas bulival indítja a januárt a VIVA Beatz, amely nem csak a zenecsatornán, hanem a klubokban is izzítja a hangulatot. Az újév első szombatján, január 2-án az Akváriumban a VIVA jelenleg legnépszerűbb DJ-i, a nemzetközileg is ismert StadiumX, a Loving Arms, Lotfi Begi, és Chris Lawyer szórakoztatják a közönséget a VIVA Beatz Vol.1. partin.

 A VIVA Beatz nem csak a tévében, hanem a klubokban is ezerrel pörög! A zenetévé 2015-ben indította útjára a népszerű műsort és a hozzá kapcsolódó partisorozatot: a tévében a kedvenc slágereket keverik megszakítás nélküli mixbe, tökéletes hangulatot biztosítva így az esti bulik alapozásához, a VIVA Beatz partisorozat pedig profi hang- és fénytechnikával tuningolt helyszínekkel és közkedvelt DJ-kel várja a szórakozni vágyókat.

 A szilveszteri őrület után szinte azonnal újabb buliba invitálja a fiatalokat a zenetévé, a közönséget a VIVA jelenleg legnépszerűbb DJ-i szórakoztatják majd január 2-án 22.00-től. Itt lesz a VIVA PUSH díjas StadiumX: a Dave Martin és Sullivan alkotta progresszív house-ban utazó srácok felvételeit olyan világhírű DJ-k pörgetik, mint Avicii, David Guetta, vagy Nicky Romero, akivel közös dalt is készítettek nemrég Harmony címmel: https://www.youtube.com/watch?v=awa188svgmg 

  „Több hónapon keresztül dolgoztunk Nicky Romeroval, hogy elkészüljön a végleges verzió a dalból és nagyon örülünk, hogy ennyi idő után ilyen pozitív kritikát és fogadtatást kapott a rajongóinktól! Annak meg pláne, hogy a megjelenéstől számított két héten belül a magyar rajongóinknak is bemutathatjuk, nagyon vártuk, hogy újra itthon játszhassunk!” – mondta Sullivan a StadiumX-ből. akik mellett nemrég a Miller SoundClash DJ versenyen győzedelmeskedő és hazánkat Las Vegasban képviselő Loving Arms, és két sztár DJ-i, Lotfi Begi és Chris Lawyer is garantálja a hangulatot a VIVA Beatz Vol.1 bulin.

 A VIVA 2015-ben vadonatúj zenei műsorok mellett új rendezvénykoncepcióval is jelentkezett. A nyáron indult Beatz a VIVA Talent menedzsment tehetséggondozó szellemiségéhez igazodva, a jövőben is elsősorban fiatal tehetségeket kíván felvonultatni és támogatni a csatorna kiemelt felületein.

 016 első VIVA Beatz buliját január 2-án rendezik az Akvárium KisHallban 22:00-től. Fellép: StadiumX, Loving Arms, Lotfi Begi és Chris Lawyer

Jegyek elővételben: 1500 Ft-ért vásárolhatóak. Jegyvásárlás: az Akvárium Klub helyszíni jegypénztárában és a www.akvariumklub.hu oldalon: http://akvariumklub.hu/program/56729444b6b6900a6f2d54fa    

              Kezdd az évet egy óriási bulival: Ne hagyd ki az exkluzív VIVA Beatz Vol. 1. partit január 2-án 22:00-től az Akváriumban!

 

 

 


 

Szilveszteri rekordkísérlet Bécsben

Szilveszteri rekordkísérlet Bécsben

Rengeteg program közül választhat, aki úgy dönt, hogy az óévet az osztrák fővárosban búcsúztatja. Városszerte 13 színpadon rendeznek különleges műsorokat, a Rathausplatzon rekordkísérletre készülnek, a Zene Házába pedig ingyenes lesz a belépés.

 Gondolt már arra, hogy szívesen vezényelné a Bécsi Filharmonikus Zenekart, miközben a Kék Duna keringőt játszák? A bécsi Zene Házában (Haus der Musik) idén ezt is megteheti, hiszen az óév utolsó napján különleges programokkal várja a látogatóit. A december 31-én 14:00 és 22:00 óra között ingyenesen látogatható múzeumban ugyanis virtuális karmestereket keresnek, így bárki kipróbálhatja magát a zene világában is.

 A 26. Silvesterpfad alkalmából Bécs számos pontján rendeznek programokat. A Rathausplatz a szilveszteri műsorok hagyományos helyszínének számít, itt a koncertek után éjfélkor egy világrekordot is szeretnének megdönteni. A legnagyobb mobil-tűzijátékot szervezik, melyben minden látogató részt vehet. Csupán az „Oroundo Vienna” nevű okostelefonos alkalmazást kell letölteni, majd a visszaszámlálás után, amely az óriási kijelzőkön követhető, éjfélkor végül a telefonokat a magasba tartani. Azért a programból a valódi tűzijáték sem marad ki.

 Azok sem maradnak szórakozás nélkül, akiknek nincs kedvük kimozdulni, hiszen a Rathausplatzról 23:30-tól élő közvetítést láthatnak a Silvesterpfad honlapján. A Városháza előtti tér másnap sem marad üres, január elsején 11:15- től élőben közvetítik az újévi koncertet. Részletes program: http://www.wien-event.at/events/silvesterpfad/


 

Egy húron pendül Tóth Gabi és Trap kapitány
Akusztikus karácsonyi koncert a VIVA műsorán

Eddig nem hallott dalok, exkluzív feldolgozások, különleges hangzás és a legnépszerűbb hazai előadók - hangolódj a Karácsonyra a VIVA-val! December 19-én az #egyhúron című műsorban hazánk legkedveltebb zenészei, többek között Tóth Gabi, a The Biebers, Takács Nikolas, Odett és a Margaret Island lépnek fel. A különleges hangulatú akusztikus koncert során saját slágereiket és kedvenc dalaikat is előadják, nem kell azonban várni karácsonyig: mostantól naponta egy új videó kerül fel a produkciók közül a műsor YouTube-csatornájára.

Exkluzív akusztikus zenei csemegével kedveskedik nézőinek a VIVA Karácsonykor. Az ünnepek előtt néhány nappal a csatorna „házhoz viszi” a legmenőbb zenészeket, akik az#egyhúron című műsorban saját slágereiket valamint hazai és nemzetközi kedvenceiket is különleges, akusztikus verzióban adják elő. A produkciókról ráadásul a VIVA Karácsonyig minden nap új videót oszt meg a YouTube-on, a kisfilmekben többek között Odett Ágnes Vanilla egyik közismert dalát énekli, Puskás Dani rappel, Tóth Gabit pedig párja kíséri beatboxszal a fellépés alatt.

„Nagyon sűrű volt az év, így nem volt idő a klipforgatásra. Év végéig még rengeteg fellépésünk van, utána jön egy-két hét pihenés, aztán ismét belevetem magam a munkába és jövőre jöhet az új klip is” – mondta Gabi, aki többek között elénekli legújabb dalát, a Szabad akaratot is, amit egyelőre még csak fellépéseken hallhatott a közönség. Gabi ma már kizárólag élő fellépést vállal és zenekarának tagja párja, a Tha Shudrasból ismert Trap kapitány is. „Ez az összeállás független a kapcsolatunktól, mindig is nagyon nagyra értékeltem a tehetségét” - árulta el az énekesnő, akit az akusztikus koncerten Trap beatboxszal, Csóka Péter pedig gitáron kísér.

 Sűrű a programja Puskás Petinek is, aki a The Biebersszel lép fel. „A színházban Józsefet és Ózt is alakítom, szinte minden este próba vagy előadás van, Karácsonykor pedig Vácra és Gödre is elutazunk majda párommal a családjainkkal ünnepelni. Úgy is fogalmazhatnék, hogy országjáró turnéra megyünk” – nevetett Peti, akinek a testvére, Dani rapper tehetségét is megcsillogtatja a show-ban. „Ha nem jön velünk Mc Kemon a fellépésekre, akkor Dani szokott rappelni, és nem is akárhogy. Egyre jobban csinálja, nagyon laza, és most már trombitálni is tud a szájával” – tette hozzá az énekes.

Karácsonykor a VIVA mindig különleges adásokkal készül, de ez felülmúlja a korábbiakat, igazán formabontó lett” – árulta el a csatorna csinos műsorvezetője, Iszak Eszti. „Az #egyhúron otthonos, meghitt, családias hangulatú műsor, és külön örültem, hogy a forgatáson személyesen is megismerhettem a Margaret Island-et. Eddig egy dalukat ismertem és nagyon kíváncsi voltam rájuk, azóta pedig a Nem voltál jó című dalukat folyamatosan oda-vissza pörgetem” – vallotta be a VIVA sztárja, aki az ünnepek alatt sokat utazik majd. „A Karácsony nálunk a Szentendre-Dunaújváros-Budapest háromszögben zajlik, hogy a családjainkkal és kettesben is legyünk kicsit. Imádom az adventi készülődést és nagyon szeretnék igazi fenyőfát az otthonunkba, de ezt még le kell bokszolnom a párommal, mert ő nem híve az élő karácsonyfának” – mesélte Eszti.

Hangolódj a Karácsonyra a VIVA-val! Különleges dalok, meglepések és kétórás, feledhetetlen akusztikus élmény - #egyhúron december 19-én, szombaton 16:00-kor és 21:00-kor a VIVA műsorán, fellép: The Biebers, Hősök, Kállay Saunders Band, SuperStereo, Margaret Island, Bogi & the Berries, Takács Nikolas, Tóth Gabi, Odett, Halott Pénz.

A produkciókat újranézheted az #egyhúron YouTube-csatornáján:

https://www.youtube.com/channel/UC4vi3KhaU0aIaBNxWgNp6xg


 

Szindbád és Anna hercegnő

Az orosz jégbalett társulat  Szindbád és Anna hercegnő címmelegy igazi családi szórakoztató musicalt mutat be Budapesten. Az 54 fős orosz stáb egyedi gyártású különleges kosztümökben lesz jelen a jégen egy hatalmas és látványos díszlet előtt. A díszlet egyik legkülönlegesebb darabja egy 25x45 méter alapterületű, külön az erre az alkalomra épített elem, amely az előadás során óriási lebegő hajóvá változik. A háttérben 600 intelligens lámpa, valamint egy 5 méter magas és 10 méter széles speciális LED fal jeleníti meg a látvány egy részét, egy jelenetben még a gravitáció szabályait is felülírva. A jégszínpadot Lengyelországból szállították Budapestre, és speciális eljárással hozták létre, így a talajszinttől alig néhány centiméterre van a jég felülete. A nemzetközi produkciót Budapest után Moszkvában mutatják be, majd pedig európai turnéra indul, így a magyar közönség láthatja először december 5-től, csupán néhány napon át.

A Szindbád és Anna hercegnő jégmusicalben felcsendülő dalokat az orosz Eugene Zagot szerezte, a magyar változatban pedig Miller Zoltán, Tompos Kátya, és Árpa Attila is közreműködik.
A produkciót az ORIGO Filmstúdió 6-os műtermében készítik elő. A 24 méter magas, közel 5000 négyzetméteres helyszín Európa legnagyobb filmes műterme.

Cím: 1151 Budapest, Felsőkert u. 9. A filmstúdió megközelíthető autóval az M3 autópálya és a régi Fóti út felől, de ingyenes buszjárat is van. A buszok a WestEnd City Center parkolójából 1 órával az előadások kezdete előtt indulnak. Tovűbbi információk http://jegmusical.hu/


 

Szekeres Adrien Ajándékai

Az igényes popzene kedvelői már megszokhatták, hogy Szekeres Adrien évről évre valami különleges produkcióval rukkol elő decemberben. Nem lesz ez másképp idén sem, hiszen az énekesnő már javában készül a 2015. december 28-i Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő szimfonikus nagykoncertre. 

Ám előtte még egy igazán megtisztelő feladat várt rá: szintén az Arénában 2015. november 22-én Andrea Bocelli budapesti koncertjén vendégművészként működött közre, a világsztárral két duettet is előadtak. Adrien és a világhírű operaénekes még sosem találkoztak egymással, a budapesti próbák idején énekeltek először együtt.

Adrien idén tavasszal rajongói nagy örömére hat év után ismét új dallal és videoklippel jelentkezett. Az “Örök láng” három koncertfelvétellel karöltve – a felvételek a Papp László Budapest Sportarénában készültek 2012-ben - helyet kap azon az EP-n, melyet exkluzív formában,  bakelit lemezen is meghallgathatnak majd az érdeklődők. Adrien és férje Gábor nagyon fontosnak tartják a minőséget és a tradíciókat. Hisznek abban, hogy a zene az egyik legfontosabb része a kultúránknak, halhatatlan és nincs szüksége szavakra, hogy meggyőzzön létezéséről. A bakelit lemez az állandóság és mélyebb értékek szimbóluma, amely megállta a helyét a modern világban is. Az Ajándék című korong ünnepélyes keretek között, az album keresztszülei, Szulák Andrea és Németh Kristóf jelenlétében látott napvilágot.

A népszerű énekesnő a december 28-i szimfonikus nagykoncertje kapcsán elmondta: „Sokáig azt hittem, a színháztermek és koncerttermek az én igazi terepem, de nagyon jól éreztem magam három éve a karácsonyi koncertemen, az Aréna színpadán, így a megtiszteltetés mellett hatalmas öröm számomra, hogy ismét ott énekelhetek. Ígérem, ezúttal is ünnepi lesz a hangulat, sok meglepetéssel és egy igazi különlegességgel is készülünk. Annyit elárulhatok, hogy a műsorban egy picit nagyobb részt szánunk az ismertebb pop slágereimnek, mint legutóbb.”

Szekeres Adrien annak ellenére, hogy büszkén vállalja a pop énekesnő státuszt, folyamatosan keresi az új megoldásokat és nem retten meg az opera műfaj kihívásaitól sem. Az est folyamán elénekli az Ombra mai fu vagy a Nessun Doma című dalokat, melyek magas szakmai tudás mellett igazán karizmatikus előadói képességeket is igényelnek.

„Egy énekes mindig keresse a határait és dolgozzon a produkcióján. Szeretem meglepni a rajongóimat, megszerettetni velük a régen elfelejtett stílusokat és a koncert részévé tenni őket.”Az „Ajándék” című koncerten a meglepetésvendégek mellett közreműködik a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar.

 Jegyek: www.broadway.hu

Bővebb információ: www.szekeresadrien.hu


 

Az év dalát keresi a VIVA
A nézők döntik el, melyik 2015 legnagyobb slágere

A VIVA szavazásra buzdítja év végén a nézőket, a csatorna kedvelői az év legtöbbet játszott és legnépszerűbb klipjeiből összeállított százas listára voksolhatnak. A szavazás novembertől öt héten át tart a VIVA honlapján, december 20-án pedig kiderül, hogy a nézők szerint melyik Az év dala.

 Maroon 5, David Guetta, Taylor Swift, Avicii, Wellhello, Halott Pénz – csak néhány név az év legmenőbb slágereinek alkotói közül, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, melyik volt a VIVA nézőinek kedvence 2015-ben. A zenerajongók a csatorna által összeállított százas listára adott voksaikkal dönthetnek arról, melyik volt az elmúlt 12 hónap legjobb dala. A szavazás öt héten át tart majd a VIVA weboldalán, első körben száz klipből hatvanra redukálódik a jelöltlista. A klipeket és az előadókkal készített interjúkat a szavazás hetei alatt egyórás zenei blokkban nézhetik meg a nézők a csatornán hétfőtől csütörtökig 17 órától. A szavazás ideje alatt többek között a csatorna műsorvezetői és népszerű előadók is nyilatkoznak az év legjobbjairól, és a nézők is hangot adhatnak véleményüknek a közösségi oldalakon hagyott üzeneteikkel. December 20-án pedig kiderül, hogy melyik húsz klip kapta a legtöbb szavazatot és végre arra is fény derül, ki áll a dobogó tetején. A műsort Miskovits Marci vezeti majd, aki rendkívül szoros versenyre számít.

„Nagyon várom már és borzasztóan izgulok, hiszen ez lesz az első alkalom, amikor ilyen jellegű műsort vezethetek. Imádom a szavazásokat és rendkívül szoros versenyre számítok, mert rengeteg erős, fülbemászó dal jött ki idén, amik pillanatok alatt a nézők kedvencei lettek” – árulta el Marci, akinek saját favoritjai is vannak, de ezeket egyelőre titokban tartja. Akárcsak Iszak Eszti, aki kiskorától kezdve rajong a zenéért és mindenért, ami ezzel kapcsolatos.

„Régen jóval lassabb volt az információáradat, emlékszem, egyszer három órán át ültem a rádió előtt, és vártam az akkori favoritomat, ami a Spice Girls-től a Too Much volt. Néha hiányoznak is azok az idők, de a ma már szerencsére nem kell várni az újdonságokra. Azonnal megnézhetem a legfrissebb klipeket nálunk a VIVA-n is, és akár naponta lehetnek új kedvenceim”– fejtette ki a csinos műsorvezető.

 Melyik lesz Az év dala? Ha nehéz a döntés, elég nézni minden hétköznap 17:00-kor a VIVA-t, mert a csatorna a jelölt dalokból válogat, így bárki könnyen ihletet kaphat a szavazáshoz. A voksokat december 13-ig várják, a szavazók között exkluzív ajándékcsomagokat sorsolnak ki.


 

PIAF! THE SHOW
2015. december 27-28-29. MOM Kulturális Központ

Edith Piaf születésének 100.évfordulója alkalmával a világsikerű, eredeti francia produkció Budapesten Anne Carrere  előadásában! A világ minden táján példátlan sikernek örvendő francia produkció Budapesten három alkalommal lesz látható a MOM Kulturális Központban: december 27-én, 28-án és 29-én.

PIAF! THE SHOW egy időutazás a Montmartre utcáira a "La Vie en Rose" segítségével, klasszikus dalokon keresztül mutatja be Edith Piaf karrierjét.

Az új Piaf-ként emlegetett, Anne Carrere energiája és kisugárzása a világ minden táján elvarázsolja a közönséget, a PIAF! THE SHOW díszlete, hangulata előidézi az emlékeket. A kivetítőn az Edith Piaf életéről eddig napvilágra került fotók mellett soha nem látott képeket is megcsodálhatunk majd. A show-ban Anne Carrere énekét négy zenész kíséri. 

Anne Carrere folyamatosan énekel és ír, egy olyan művész, aki minden színpadra lépésekor újraértelmezi a szenvedélyt. A francia énekekért rajongó Anne 2014-ben részt vett a PARIS! The Show válogatóján. A show producere és rendezője Anne hangjától és karizmájától elbűvölve azonnal felkínálta neki Edith Piaf szerepét. Anne Carrere ezután találkozott Edith Piaf barátjával, Germaine Ricord-dal, aki beleszeretett az elképesztő hangba és az apró hölgybe, aki annyira emlékezteti Edith Piaf-ra. Anne Carrere-t azóta a világ összes országában az új Piaf-ként emlegetik és mindenhol elképesztő népszerűségnek örvend. 

A show két, szünettel elválasztott, 45 perces részből áll.


 

Mahó Andrea elhozza az ünnep hangjait

A színésznő december 20-i karácsonyi jótékonysági koncertjén Koós Réka, Csengeri Attila, Miller Zoltán, Sasvári Sándor és Pankotay Péter is színpadra lép majd.

Mahó Andrea (eMeRTon és Artisjus díjas színésznő, énekesnő) 2015. december 20-án, advent harmadik vasárnapján egy nem mindennapi előadásra készül "Az ünnep hangjai" címmel, ahol az ünnepi hangulat egy varázslatos zenei élménnyel párosul. A legszebb ünnepi klasszikusok és a karácsony legvidámabb dalai, a Csendes Éj, Ave Maria, Fehér karácsony társaságában számos más sláger is elhangzik majd az este folyamán. Mahó Andrea itt mutatja majd be új gyönyörű karácsonyi dalát is, amelynek zenéjét Derzsi György szerezte, szövegét pedig Valla Attila írta. Az élő premieren a művésznő egy kórus közreműködésével teremt majd varázslatos hangulatot a Pesti Magyar Színházban.

Az est fényét tovább emeli, hogy Mahó Andrea jótékonysági koncertjén a művész olyan barátai és kollégái is színpadra lépnek majd, mint Koós Réka, Csengeri Attila, Miller Zoltán, Sasvári Sándor és Pankotay Péter. A koncerten fellép az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola gyermekkórusa, Tamási Kinga Johanna vezetésével. A zenei alapot pedig Erős Csaba zenei vezető és zenész kollégák biztosítják.

A zene igazi ünnep, behatol a lélekbe, és szeretetet, örömteli érzést áraszt. A koncert hangulatát és a műfajok közötti átjárást a hagyományos komolyzene és a könnyedebb stílusú dalok teszik lehetővé. Az est művészei különleges kapcsolatot teremtenek ég és föld között, hamisíthatatlan jó életérzést biztosítva a közönségnek.

Az este különlegessége, hogy teljes egészében az ünnep hangulatát tükrözi nem csak hangzásban, de látványvilágában is. Mahó Andrea számára a karácsony meghittséget, zenét, örömöt, adakozást, szeretet, tisztaságot és boldogságot jelent. Célja, hogy a zene által összekapcsoljon szeretetben kicsiket és nagyokat. Továbbá felhívja a figyelmet, hogy segíteni, adakozni, jónak lenni nemes és jó dolog, ha az szívből jön. A színésznőről köztudott, hogy nagyon szereti a gyermekeket és rendszeresen jótékonykodik. A karácsonyi jótékonysági koncert bevételből a "Korszerű szülészetért és Nőgyógyászatért Alapítvány" részesül, amely a budapesti I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati klinika Neonatális Intenzív centrumát támogatja. Az alapítvány elnöke Dr. Rigó János egyetemi tanár, aki egyben a klinika igazgatója is.

Életre szóló élménnyel várják a nézőket 2015. december 20-án, advent harmadik vasárnapján 19 órától a Pesti Magyar Színházban. jegyek kaphatók: http://www.jegy.hu/program/maho-andrea-karacsonyi-jotekonysagi-koncert-64124/311516


 

oldalak:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat