.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13   

 
Cziffra György Fesztivál

Az első Cziffra György Fesztivált 2016. február 25-28. között rendezik meg a MOM Kulturális Központban, kezdeményezője és művészeti vezetője Balázs János Liszt-díjas zongoraművész.

Cziffra György, a rendkívüli zongoraművész méltó emlékét a fesztivál négynapos koncertsorozattal, mesterkurzussal, zenei versennyel, kiállításokkal, gyerekeknek szóló programokkal ápolja. A programban olyan neves művészek működnek közre, mint Vásáry Tamás, Kelemen Barnabás, Lajkó Félix, Snétberger Ferenc, Szakcsi Lakatos Béla és Balázs János. A sorozat az NKA és Hegyvidék Önkormányzatának támogatásával valósul meg.

„A fesztivál szervezésének gondolata régóta foglalkoztat; Cziffra György, a magyar zseni munkásságát nem ismerik elegen Magyarországon. Számomra személyesen is fontos az ő emlékének és zenei- szellemi hagyatékának gondozása, hiszen miatta választottam a zongorát és a klasszikus zenét” – mondta Balázs János.

A fesztivál felépítése követi Cziffra György elképzeléseit, aki annak idején Franciaországban létrehozta saját alapítványát, iskoláját, koncertsorozatát és versenyét. A mesterkurzust első alkalommal csak zongoristáknak hirdetik meg február 19-21. között a MOMKultban. A versenyt ősszel rendezik meg.

A koncertprogram rangos névsora különböző tematikus napokat takar. Az első koncerten Balázs János válogat Cziffra repertoárjából, Hegedűs D. Géza színművész pedig Cziffra György önéletrajzi könyvéből olvas fel. A második esten Vásáry Tamás, Mocsári Károly és Dráfi Kálmán, Cziffra György barátai és tanítványai idézik meg a mestert. A harmadik este a ’40-es, ’50-es évek sanzonjaiból, Karády Katalin dalaiból válogat, Sárik Péter, Berkes Balázs és Malek Andrea közreműködésével; felidézvén Cziffrának azt az életszakaszát, amikor 1956 előtt bárokban, lokálokban zongorázott és improvizált. A záró estet Hommage a Cziffra címmel hirdetik meg Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Vásáry Tamás, Lajkó Félix, Snétberger Ferenc, Szakcsi Lakatos Béla előadásával; a Zuglói Filharmónia (vez.: Záborszky Kálmán) Balázs János szólójával pedig Csajkovszkij b-moll zongoraversenyét szólaltatja meg.

A fesztivál ideje alatt Cziffra emlékkiállítást rendeznek be a MOM Kulturális Központban eddig még sehol meg nem jelent családi fotókból, a művész személyes tárgyaiból, illetve Gyügyi Ödön rajzaiból.

A Cziffra Fesztivál a Szamos Cukrászdát is megihlette, így létrehozták a Cziffra szeletet Besszer Szilvia ötletei alapján. A finom és elegáns édesség egy zongorabillentyűt formáz a művész nevével, és megvásárolható lesz az összes Szamos Cukrászdában.

Részletes programja és jegyértékesítés a http://cziffrafesztival.hu/ weboldalon.


 

A Dal zsűrije és a 30 dal

Dal 2016

Bemutatták A Dal 2016 30 elődöntős produkcióját kedden a budapesti A38 hajón. A verseny zsűrijében Zséda, Pierrot, Frenreisz Károly és Both Miklós ül majd. Az első elődöntő 2016. január 23-án, a döntő február 27-én lesz a Duna Televízióban. Akkor derül majd ki, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválon Stockholmban.

Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. igazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte: nemcsak énekeseket kerestek A Dalban, hanem a showműsorral jelentős könnyűzenei produkciók létrejöttét is indukálják.

"A Dal négy évvel ezelőtti elindulása óta mintegy kétezer új alkotás született. Közülük a közmédia képernyőjén a mostani szériával együtt 140 dal szerepelt, illetve fog szerepelni, ezeket játsszák a rádiók, a tévék, és magas a letöltési számuk. A Dal átlagos nézettsége 800 ezer fő, a döntőt jóval egymillió fellett szokták nézni. Új elem az idei évben A Dal felfedezettje díj, amelyet a képernyős zsűri ítél oda, illetve A legjobb dalszöveg díja, amelyet a szakmai zsűri és a nézők online szavazatai alapján fognak kiosztani" - mondta Medveczky Balázs.

A versenybe bejutott előadók között van A Dal tavalyi győztese, a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál 5. helyezettje, Kállay Saunders András, aki ezúttal zenekarával, a Kállay Saunders Banddel indul, daluk címe: Who We Are. Szintén a mezőnybe került A Dal több korábbi versenyzője, köztük Nika, a Passed, Oláh Gergő, a Karmapolis és Szécsi Böbe, Gáspár Laci, Ív, Mohamed Fatima, Gájer Bálint, Odett és a Group´N´Swing. Bejutottak az elődöntők mezőnyébe a hazai könnyűzenei élet ismert szereplői is, köztük Horányi Júlia, Tolvai Reni, a By The Way, a Maszkura és a Tücsökraj, a Parno Graszt, a Misztrál, Petruska András vagy Vásáry André. A szerzők között szintén sokan vannak A Dal korábbi versenyeiből, köztük például Szabó Zé, Burai Krisztián és Johnny K. Palmer.

A Dal 2016-ba a nevezési határidőig 372 pályamű érkezett, közülük választotta ki a tíz tagú elő-zsűri az elődöntőkbe jutók 30-as listáját. Az első elődöntő 2016. január 23-án lesz, a döntő - három elődöntőt és két középdöntőt követően - február 27-én a Duna Televízióban lesz látható.

A verseny zsűrijében három új tag lesz: Zséda, a többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes; Frenreisz Károly, a Skorpió együttes vezetője, a Metro és az LGT egykori tagja; valamint Both Miklós, a hazai világzenei színtér egyik kiemelkedő alakja, zeneszerző, énekes, előadó, a Napra és a Both Miklós Folkside alapítója. Az előző csapatból a zenei producer és előadó, Pierrot maradt. Az ötödik "zsűritag" 2016-ban is a közönség lesz. A versenybe jutott dalok listáját a "bővebben" szóra kattintva olvashatják.

bővebben >
 


Partival indítja az újévet a VIVA

 Partival indítja az újévet a VIVA

Hatalmas bulival indítja a januárt a VIVA Beatz, amely nem csak a zenecsatornán, hanem a klubokban is izzítja a hangulatot. Az újév első szombatján, január 2-án az Akváriumban a VIVA jelenleg legnépszerűbb DJ-i, a nemzetközileg is ismert StadiumX, a Loving Arms, Lotfi Begi, és Chris Lawyer szórakoztatják a közönséget a VIVA Beatz Vol.1. partin.

 A VIVA Beatz nem csak a tévében, hanem a klubokban is ezerrel pörög! A zenetévé 2015-ben indította útjára a népszerű műsort és a hozzá kapcsolódó partisorozatot: a tévében a kedvenc slágereket keverik megszakítás nélküli mixbe, tökéletes hangulatot biztosítva így az esti bulik alapozásához, a VIVA Beatz partisorozat pedig profi hang- és fénytechnikával tuningolt helyszínekkel és közkedvelt DJ-kel várja a szórakozni vágyókat.

 A szilveszteri őrület után szinte azonnal újabb buliba invitálja a fiatalokat a zenetévé, a közönséget a VIVA jelenleg legnépszerűbb DJ-i szórakoztatják majd január 2-án 22.00-től. Itt lesz a VIVA PUSH díjas StadiumX: a Dave Martin és Sullivan alkotta progresszív house-ban utazó srácok felvételeit olyan világhírű DJ-k pörgetik, mint Avicii, David Guetta, vagy Nicky Romero, akivel közös dalt is készítettek nemrég Harmony címmel: https://www.youtube.com/watch?v=awa188svgmg 

  „Több hónapon keresztül dolgoztunk Nicky Romeroval, hogy elkészüljön a végleges verzió a dalból és nagyon örülünk, hogy ennyi idő után ilyen pozitív kritikát és fogadtatást kapott a rajongóinktól! Annak meg pláne, hogy a megjelenéstől számított két héten belül a magyar rajongóinknak is bemutathatjuk, nagyon vártuk, hogy újra itthon játszhassunk!” – mondta Sullivan a StadiumX-ből. akik mellett nemrég a Miller SoundClash DJ versenyen győzedelmeskedő és hazánkat Las Vegasban képviselő Loving Arms, és két sztár DJ-i, Lotfi Begi és Chris Lawyer is garantálja a hangulatot a VIVA Beatz Vol.1 bulin.

 A VIVA 2015-ben vadonatúj zenei műsorok mellett új rendezvénykoncepcióval is jelentkezett. A nyáron indult Beatz a VIVA Talent menedzsment tehetséggondozó szellemiségéhez igazodva, a jövőben is elsősorban fiatal tehetségeket kíván felvonultatni és támogatni a csatorna kiemelt felületein.

 016 első VIVA Beatz buliját január 2-án rendezik az Akvárium KisHallban 22:00-től. Fellép: StadiumX, Loving Arms, Lotfi Begi és Chris Lawyer

Jegyek elővételben: 1500 Ft-ért vásárolhatóak. Jegyvásárlás: az Akvárium Klub helyszíni jegypénztárában és a www.akvariumklub.hu oldalon: http://akvariumklub.hu/program/56729444b6b6900a6f2d54fa    

              Kezdd az évet egy óriási bulival: Ne hagyd ki az exkluzív VIVA Beatz Vol. 1. partit január 2-án 22:00-től az Akváriumban!

 

 

 


 

Szilveszteri rekordkísérlet Bécsben

Szilveszteri rekordkísérlet Bécsben

Rengeteg program közül választhat, aki úgy dönt, hogy az óévet az osztrák fővárosban búcsúztatja. Városszerte 13 színpadon rendeznek különleges műsorokat, a Rathausplatzon rekordkísérletre készülnek, a Zene Házába pedig ingyenes lesz a belépés.

 Gondolt már arra, hogy szívesen vezényelné a Bécsi Filharmonikus Zenekart, miközben a Kék Duna keringőt játszák? A bécsi Zene Házában (Haus der Musik) idén ezt is megteheti, hiszen az óév utolsó napján különleges programokkal várja a látogatóit. A december 31-én 14:00 és 22:00 óra között ingyenesen látogatható múzeumban ugyanis virtuális karmestereket keresnek, így bárki kipróbálhatja magát a zene világában is.

 A 26. Silvesterpfad alkalmából Bécs számos pontján rendeznek programokat. A Rathausplatz a szilveszteri műsorok hagyományos helyszínének számít, itt a koncertek után éjfélkor egy világrekordot is szeretnének megdönteni. A legnagyobb mobil-tűzijátékot szervezik, melyben minden látogató részt vehet. Csupán az „Oroundo Vienna” nevű okostelefonos alkalmazást kell letölteni, majd a visszaszámlálás után, amely az óriási kijelzőkön követhető, éjfélkor végül a telefonokat a magasba tartani. Azért a programból a valódi tűzijáték sem marad ki.

 Azok sem maradnak szórakozás nélkül, akiknek nincs kedvük kimozdulni, hiszen a Rathausplatzról 23:30-tól élő közvetítést láthatnak a Silvesterpfad honlapján. A Városháza előtti tér másnap sem marad üres, január elsején 11:15- től élőben közvetítik az újévi koncertet. Részletes program: http://www.wien-event.at/events/silvesterpfad/


 

Egy húron pendül Tóth Gabi és Trap kapitány
Akusztikus karácsonyi koncert a VIVA műsorán

Eddig nem hallott dalok, exkluzív feldolgozások, különleges hangzás és a legnépszerűbb hazai előadók - hangolódj a Karácsonyra a VIVA-val! December 19-én az #egyhúron című műsorban hazánk legkedveltebb zenészei, többek között Tóth Gabi, a The Biebers, Takács Nikolas, Odett és a Margaret Island lépnek fel. A különleges hangulatú akusztikus koncert során saját slágereiket és kedvenc dalaikat is előadják, nem kell azonban várni karácsonyig: mostantól naponta egy új videó kerül fel a produkciók közül a műsor YouTube-csatornájára.

Exkluzív akusztikus zenei csemegével kedveskedik nézőinek a VIVA Karácsonykor. Az ünnepek előtt néhány nappal a csatorna „házhoz viszi” a legmenőbb zenészeket, akik az#egyhúron című műsorban saját slágereiket valamint hazai és nemzetközi kedvenceiket is különleges, akusztikus verzióban adják elő. A produkciókról ráadásul a VIVA Karácsonyig minden nap új videót oszt meg a YouTube-on, a kisfilmekben többek között Odett Ágnes Vanilla egyik közismert dalát énekli, Puskás Dani rappel, Tóth Gabit pedig párja kíséri beatboxszal a fellépés alatt.

„Nagyon sűrű volt az év, így nem volt idő a klipforgatásra. Év végéig még rengeteg fellépésünk van, utána jön egy-két hét pihenés, aztán ismét belevetem magam a munkába és jövőre jöhet az új klip is” – mondta Gabi, aki többek között elénekli legújabb dalát, a Szabad akaratot is, amit egyelőre még csak fellépéseken hallhatott a közönség. Gabi ma már kizárólag élő fellépést vállal és zenekarának tagja párja, a Tha Shudrasból ismert Trap kapitány is. „Ez az összeállás független a kapcsolatunktól, mindig is nagyon nagyra értékeltem a tehetségét” - árulta el az énekesnő, akit az akusztikus koncerten Trap beatboxszal, Csóka Péter pedig gitáron kísér.

 Sűrű a programja Puskás Petinek is, aki a The Biebersszel lép fel. „A színházban Józsefet és Ózt is alakítom, szinte minden este próba vagy előadás van, Karácsonykor pedig Vácra és Gödre is elutazunk majda párommal a családjainkkal ünnepelni. Úgy is fogalmazhatnék, hogy országjáró turnéra megyünk” – nevetett Peti, akinek a testvére, Dani rapper tehetségét is megcsillogtatja a show-ban. „Ha nem jön velünk Mc Kemon a fellépésekre, akkor Dani szokott rappelni, és nem is akárhogy. Egyre jobban csinálja, nagyon laza, és most már trombitálni is tud a szájával” – tette hozzá az énekes.

Karácsonykor a VIVA mindig különleges adásokkal készül, de ez felülmúlja a korábbiakat, igazán formabontó lett” – árulta el a csatorna csinos műsorvezetője, Iszak Eszti. „Az #egyhúron otthonos, meghitt, családias hangulatú műsor, és külön örültem, hogy a forgatáson személyesen is megismerhettem a Margaret Island-et. Eddig egy dalukat ismertem és nagyon kíváncsi voltam rájuk, azóta pedig a Nem voltál jó című dalukat folyamatosan oda-vissza pörgetem” – vallotta be a VIVA sztárja, aki az ünnepek alatt sokat utazik majd. „A Karácsony nálunk a Szentendre-Dunaújváros-Budapest háromszögben zajlik, hogy a családjainkkal és kettesben is legyünk kicsit. Imádom az adventi készülődést és nagyon szeretnék igazi fenyőfát az otthonunkba, de ezt még le kell bokszolnom a párommal, mert ő nem híve az élő karácsonyfának” – mesélte Eszti.

Hangolódj a Karácsonyra a VIVA-val! Különleges dalok, meglepések és kétórás, feledhetetlen akusztikus élmény - #egyhúron december 19-én, szombaton 16:00-kor és 21:00-kor a VIVA műsorán, fellép: The Biebers, Hősök, Kállay Saunders Band, SuperStereo, Margaret Island, Bogi & the Berries, Takács Nikolas, Tóth Gabi, Odett, Halott Pénz.

A produkciókat újranézheted az #egyhúron YouTube-csatornáján:

https://www.youtube.com/channel/UC4vi3KhaU0aIaBNxWgNp6xg


 

Szindbád és Anna hercegnő

Az orosz jégbalett társulat  Szindbád és Anna hercegnő címmelegy igazi családi szórakoztató musicalt mutat be Budapesten. Az 54 fős orosz stáb egyedi gyártású különleges kosztümökben lesz jelen a jégen egy hatalmas és látványos díszlet előtt. A díszlet egyik legkülönlegesebb darabja egy 25x45 méter alapterületű, külön az erre az alkalomra épített elem, amely az előadás során óriási lebegő hajóvá változik. A háttérben 600 intelligens lámpa, valamint egy 5 méter magas és 10 méter széles speciális LED fal jeleníti meg a látvány egy részét, egy jelenetben még a gravitáció szabályait is felülírva. A jégszínpadot Lengyelországból szállították Budapestre, és speciális eljárással hozták létre, így a talajszinttől alig néhány centiméterre van a jég felülete. A nemzetközi produkciót Budapest után Moszkvában mutatják be, majd pedig európai turnéra indul, így a magyar közönség láthatja először december 5-től, csupán néhány napon át.

A Szindbád és Anna hercegnő jégmusicalben felcsendülő dalokat az orosz Eugene Zagot szerezte, a magyar változatban pedig Miller Zoltán, Tompos Kátya, és Árpa Attila is közreműködik.
A produkciót az ORIGO Filmstúdió 6-os műtermében készítik elő. A 24 méter magas, közel 5000 négyzetméteres helyszín Európa legnagyobb filmes műterme.

Cím: 1151 Budapest, Felsőkert u. 9. A filmstúdió megközelíthető autóval az M3 autópálya és a régi Fóti út felől, de ingyenes buszjárat is van. A buszok a WestEnd City Center parkolójából 1 órával az előadások kezdete előtt indulnak. Tovűbbi információk http://jegmusical.hu/


 

Szekeres Adrien Ajándékai

Az igényes popzene kedvelői már megszokhatták, hogy Szekeres Adrien évről évre valami különleges produkcióval rukkol elő decemberben. Nem lesz ez másképp idén sem, hiszen az énekesnő már javában készül a 2015. december 28-i Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő szimfonikus nagykoncertre. 

Ám előtte még egy igazán megtisztelő feladat várt rá: szintén az Arénában 2015. november 22-én Andrea Bocelli budapesti koncertjén vendégművészként működött közre, a világsztárral két duettet is előadtak. Adrien és a világhírű operaénekes még sosem találkoztak egymással, a budapesti próbák idején énekeltek először együtt.

Adrien idén tavasszal rajongói nagy örömére hat év után ismét új dallal és videoklippel jelentkezett. Az “Örök láng” három koncertfelvétellel karöltve – a felvételek a Papp László Budapest Sportarénában készültek 2012-ben - helyet kap azon az EP-n, melyet exkluzív formában,  bakelit lemezen is meghallgathatnak majd az érdeklődők. Adrien és férje Gábor nagyon fontosnak tartják a minőséget és a tradíciókat. Hisznek abban, hogy a zene az egyik legfontosabb része a kultúránknak, halhatatlan és nincs szüksége szavakra, hogy meggyőzzön létezéséről. A bakelit lemez az állandóság és mélyebb értékek szimbóluma, amely megállta a helyét a modern világban is. Az Ajándék című korong ünnepélyes keretek között, az album keresztszülei, Szulák Andrea és Németh Kristóf jelenlétében látott napvilágot.

A népszerű énekesnő a december 28-i szimfonikus nagykoncertje kapcsán elmondta: „Sokáig azt hittem, a színháztermek és koncerttermek az én igazi terepem, de nagyon jól éreztem magam három éve a karácsonyi koncertemen, az Aréna színpadán, így a megtiszteltetés mellett hatalmas öröm számomra, hogy ismét ott énekelhetek. Ígérem, ezúttal is ünnepi lesz a hangulat, sok meglepetéssel és egy igazi különlegességgel is készülünk. Annyit elárulhatok, hogy a műsorban egy picit nagyobb részt szánunk az ismertebb pop slágereimnek, mint legutóbb.”

Szekeres Adrien annak ellenére, hogy büszkén vállalja a pop énekesnő státuszt, folyamatosan keresi az új megoldásokat és nem retten meg az opera műfaj kihívásaitól sem. Az est folyamán elénekli az Ombra mai fu vagy a Nessun Doma című dalokat, melyek magas szakmai tudás mellett igazán karizmatikus előadói képességeket is igényelnek.

„Egy énekes mindig keresse a határait és dolgozzon a produkcióján. Szeretem meglepni a rajongóimat, megszerettetni velük a régen elfelejtett stílusokat és a koncert részévé tenni őket.”Az „Ajándék” című koncerten a meglepetésvendégek mellett közreműködik a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar.

 Jegyek: www.broadway.hu

Bővebb információ: www.szekeresadrien.hu


 

Az év dalát keresi a VIVA
A nézők döntik el, melyik 2015 legnagyobb slágere

A VIVA szavazásra buzdítja év végén a nézőket, a csatorna kedvelői az év legtöbbet játszott és legnépszerűbb klipjeiből összeállított százas listára voksolhatnak. A szavazás novembertől öt héten át tart a VIVA honlapján, december 20-án pedig kiderül, hogy a nézők szerint melyik Az év dala.

 Maroon 5, David Guetta, Taylor Swift, Avicii, Wellhello, Halott Pénz – csak néhány név az év legmenőbb slágereinek alkotói közül, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, melyik volt a VIVA nézőinek kedvence 2015-ben. A zenerajongók a csatorna által összeállított százas listára adott voksaikkal dönthetnek arról, melyik volt az elmúlt 12 hónap legjobb dala. A szavazás öt héten át tart majd a VIVA weboldalán, első körben száz klipből hatvanra redukálódik a jelöltlista. A klipeket és az előadókkal készített interjúkat a szavazás hetei alatt egyórás zenei blokkban nézhetik meg a nézők a csatornán hétfőtől csütörtökig 17 órától. A szavazás ideje alatt többek között a csatorna műsorvezetői és népszerű előadók is nyilatkoznak az év legjobbjairól, és a nézők is hangot adhatnak véleményüknek a közösségi oldalakon hagyott üzeneteikkel. December 20-án pedig kiderül, hogy melyik húsz klip kapta a legtöbb szavazatot és végre arra is fény derül, ki áll a dobogó tetején. A műsort Miskovits Marci vezeti majd, aki rendkívül szoros versenyre számít.

„Nagyon várom már és borzasztóan izgulok, hiszen ez lesz az első alkalom, amikor ilyen jellegű műsort vezethetek. Imádom a szavazásokat és rendkívül szoros versenyre számítok, mert rengeteg erős, fülbemászó dal jött ki idén, amik pillanatok alatt a nézők kedvencei lettek” – árulta el Marci, akinek saját favoritjai is vannak, de ezeket egyelőre titokban tartja. Akárcsak Iszak Eszti, aki kiskorától kezdve rajong a zenéért és mindenért, ami ezzel kapcsolatos.

„Régen jóval lassabb volt az információáradat, emlékszem, egyszer három órán át ültem a rádió előtt, és vártam az akkori favoritomat, ami a Spice Girls-től a Too Much volt. Néha hiányoznak is azok az idők, de a ma már szerencsére nem kell várni az újdonságokra. Azonnal megnézhetem a legfrissebb klipeket nálunk a VIVA-n is, és akár naponta lehetnek új kedvenceim”– fejtette ki a csinos műsorvezető.

 Melyik lesz Az év dala? Ha nehéz a döntés, elég nézni minden hétköznap 17:00-kor a VIVA-t, mert a csatorna a jelölt dalokból válogat, így bárki könnyen ihletet kaphat a szavazáshoz. A voksokat december 13-ig várják, a szavazók között exkluzív ajándékcsomagokat sorsolnak ki.


 

PIAF! THE SHOW
2015. december 27-28-29. MOM Kulturális Központ

Edith Piaf születésének 100.évfordulója alkalmával a világsikerű, eredeti francia produkció Budapesten Anne Carrere  előadásában! A világ minden táján példátlan sikernek örvendő francia produkció Budapesten három alkalommal lesz látható a MOM Kulturális Központban: december 27-én, 28-án és 29-én.

PIAF! THE SHOW egy időutazás a Montmartre utcáira a "La Vie en Rose" segítségével, klasszikus dalokon keresztül mutatja be Edith Piaf karrierjét.

Az új Piaf-ként emlegetett, Anne Carrere energiája és kisugárzása a világ minden táján elvarázsolja a közönséget, a PIAF! THE SHOW díszlete, hangulata előidézi az emlékeket. A kivetítőn az Edith Piaf életéről eddig napvilágra került fotók mellett soha nem látott képeket is megcsodálhatunk majd. A show-ban Anne Carrere énekét négy zenész kíséri. 

Anne Carrere folyamatosan énekel és ír, egy olyan művész, aki minden színpadra lépésekor újraértelmezi a szenvedélyt. A francia énekekért rajongó Anne 2014-ben részt vett a PARIS! The Show válogatóján. A show producere és rendezője Anne hangjától és karizmájától elbűvölve azonnal felkínálta neki Edith Piaf szerepét. Anne Carrere ezután találkozott Edith Piaf barátjával, Germaine Ricord-dal, aki beleszeretett az elképesztő hangba és az apró hölgybe, aki annyira emlékezteti Edith Piaf-ra. Anne Carrere-t azóta a világ összes országában az új Piaf-ként emlegetik és mindenhol elképesztő népszerűségnek örvend. 

A show két, szünettel elválasztott, 45 perces részből áll.


 

Mahó Andrea elhozza az ünnep hangjait

A színésznő december 20-i karácsonyi jótékonysági koncertjén Koós Réka, Csengeri Attila, Miller Zoltán, Sasvári Sándor és Pankotay Péter is színpadra lép majd.

Mahó Andrea (eMeRTon és Artisjus díjas színésznő, énekesnő) 2015. december 20-án, advent harmadik vasárnapján egy nem mindennapi előadásra készül "Az ünnep hangjai" címmel, ahol az ünnepi hangulat egy varázslatos zenei élménnyel párosul. A legszebb ünnepi klasszikusok és a karácsony legvidámabb dalai, a Csendes Éj, Ave Maria, Fehér karácsony társaságában számos más sláger is elhangzik majd az este folyamán. Mahó Andrea itt mutatja majd be új gyönyörű karácsonyi dalát is, amelynek zenéjét Derzsi György szerezte, szövegét pedig Valla Attila írta. Az élő premieren a művésznő egy kórus közreműködésével teremt majd varázslatos hangulatot a Pesti Magyar Színházban.

Az est fényét tovább emeli, hogy Mahó Andrea jótékonysági koncertjén a művész olyan barátai és kollégái is színpadra lépnek majd, mint Koós Réka, Csengeri Attila, Miller Zoltán, Sasvári Sándor és Pankotay Péter. A koncerten fellép az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola gyermekkórusa, Tamási Kinga Johanna vezetésével. A zenei alapot pedig Erős Csaba zenei vezető és zenész kollégák biztosítják.

A zene igazi ünnep, behatol a lélekbe, és szeretetet, örömteli érzést áraszt. A koncert hangulatát és a műfajok közötti átjárást a hagyományos komolyzene és a könnyedebb stílusú dalok teszik lehetővé. Az est művészei különleges kapcsolatot teremtenek ég és föld között, hamisíthatatlan jó életérzést biztosítva a közönségnek.

Az este különlegessége, hogy teljes egészében az ünnep hangulatát tükrözi nem csak hangzásban, de látványvilágában is. Mahó Andrea számára a karácsony meghittséget, zenét, örömöt, adakozást, szeretet, tisztaságot és boldogságot jelent. Célja, hogy a zene által összekapcsoljon szeretetben kicsiket és nagyokat. Továbbá felhívja a figyelmet, hogy segíteni, adakozni, jónak lenni nemes és jó dolog, ha az szívből jön. A színésznőről köztudott, hogy nagyon szereti a gyermekeket és rendszeresen jótékonykodik. A karácsonyi jótékonysági koncert bevételből a "Korszerű szülészetért és Nőgyógyászatért Alapítvány" részesül, amely a budapesti I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati klinika Neonatális Intenzív centrumát támogatja. Az alapítvány elnöke Dr. Rigó János egyetemi tanár, aki egyben a klinika igazgatója is.

Életre szóló élménnyel várják a nézőket 2015. december 20-án, advent harmadik vasárnapján 19 órától a Pesti Magyar Színházban. jegyek kaphatók: http://www.jegy.hu/program/maho-andrea-karacsonyi-jotekonysagi-koncert-64124/311516


 

Nyári Károly koncert a Mericanoban
Varázslatos november a belvárosban

Nyári Károly az ország legismertebb zongoristája november 5-én este 8 órakor ad különleges koncertet a Bazilika melletti Mericano GastroBarban. A családias hangulatú koncerten a virtuóz jazz-zongorista különleges koncertjének lehet szem- és fültanúja a közönség.

A rendhagyó esten a művész műfaji határokat átlépve játszik a klasszikusokkal, miközben jazz, pop és a latin zenei stílusokból merít. A különleges zenei utazás alkalmával - mint eddig is - a zongora és az ének kapja a főszerepet és természetesen felcsendülnek a legnépszerűbb alkotások is. A hagyományoknak megfelelően megszólalnak az előadó és a legendák slágerei is az igényes zenét kedvelő közönség legnagyobb örömére. A virtuóz zongorajátékáról és jellegzetes énekhangjáról híres művész, saját varázslatos világába kalauzolja a közönségét. A közkedvelt és népszerű előadó zongorán kíséri saját ének hangját intim sophisticated hangulatot teremtve, interaktív módon.

A Mericano GastroBar Budapest legfrissebb és igazán egyedi gastro és koktélbárja, melynek a színes zenei paletta felvonultatása mellett célja, hogy megismertesse a közönséggel az olasz apéro kultúrát, hogy munka utáni lazulásképpen bátran koccintson és falatozzon olasz étkeket mindenki a barátaival, mielőtt nekiindul az éjszakának, vagy hazatér. Az olaszok ugyanis tökéletesen tudják, hogyan kell munka után feltöltődni. Nem tudnak csak leülni inni, ők folyamatosan eszegetnek ezt-azt az ital mellé. Ez az apéro kultúra, ami Olaszországban már réges-rég egy bevett hagyomány, míg nálunk csak éppen, hogy szárnyait bontogatja. Ennek szellemében nyílt a Sas utcában a Mericano GastroBar, ami egy amerikai koktélbár és az olasz konyha keresztmetszete egy hangulatos és tágas térbe költöztetve, meghintve egy csipet show-al. Enni, inni és élni! Mindezt jól és felszabadultan, tökéletes bor, koktél és ételkombinációkkal! Ebben hisznek a tulajdonosok és ezt a kultúrát viszik végig a mindennapokon!

Belépő: 2000 Ft Asztalfoglalás a koncertre: [email protected] +36 20 288 5406

Mericano GastroBar 1051 Budapest, Sas utca 17. www.mericano.bar


 

Budapesten koncertezik a St Germain

Az acid jazz, drum&bass legjelentősebb zenekara, a St. Germain formáció visszatért, és a Budapest Kongresszusi Központban koncertezik. November 3-án este 20 órakor Budapesten, a Kongresszusi Központban koncertezik a nagy visszatérő St Germain formáció. Húsz évvel a Boulevard után, tizenöt évvel a többszörös platina Tourist lemezt követően - mely több mint 3 millió példányban kelt el világszerte - új nagylemezt jelentet meg idén októberben a St Germain. A visszatérő album világkörüli turnéjának második állomása idén novemberben Magyarországon lesz.

Az ezredforduló egyik legsikeresebb és legelegánsabb produkciója, a dzsesszt és bluest deep house-zal és downtempo elektronikával keverő francia St Germain új lemeze színes és kivételes zenei utazás. Afrikai zenészek vettek részt a felvételen, az albumon a hagyományos mai hangszerek - mint a kora, a balafon vagy a n´goni - mellett elektromos gitár, zongora és szaxofon keveredik olyan titkos képletet követve, amilyet csak St Germain készít. 

Jegyek kaphatók a Ticketpro országos hálózatában, a Broadway jegyirodákban, valamint a Jegymester webáruházban.


 

Különleges meglepetéssel ünnepel a Hooligans
Húsz éves lesz az együttes

A Hooligans zenekar 2016-ban húsz éves lesz - az ünneplés azonban már elkezdődött. A legelső, Nem hall, nem lát, nem beszél című albumukból készítettek különleges újrakiadást és a régi dalokat egy nagyszabású koncerten is felelevenítették. Kiss Endi, az együttes dobosa a kezdetekről és a zenekarral kapcsolatos aktualitásokról is mesél a csütörtöki Sláger Híradóban.

 Endi, Ördög Csipa énekes és Tóth Tibi gitáros barátsága még az óvodában, közel negyven éve kezdődött és azóta is töretlen. „Szerencsről jöttünk 1992-ben Budapestre és a Dance nevű együttesben zenéltünk. Ezt követően négy év múlva alakult a Hooligans – ennek jövőre immár húsz éve. Az előjubileum jegyében készítettük el az első albumunk különleges újrakiadását is – a dupla CD-n a régieken kívül további négy friss dalt is szerepel” – mesélte Endi, aki azt is hozzátette, hogy tizenkilenc évvel ezelőtt ő és Somogy Péter adták ki az első lemezt limitált magánkiadásban.

 „Nagyon jó volt újra a régi számokat gyakorolni, játszani és érezni a közönség lelkesedését. A személyes kedvencem a legelső albumunkról a Kings - Királyok című dal, amelyben a legnagyobbakra: Elvisre, John Lennonra, Fred Astaire-re és Jimi Hendrixre emlékezünk” – mondta el a dobos, aki hozzátette, hogy a sikerekért az elmúlt közel húsz évben mindig meg kellett küzdeniük, mialatt sokat fejlődtek, de a fejük lágya azóta sem nőtt be teljesen. A jubileum alkalmából még sok meglepetéssel készül az együttes, többek között Karácsonykor szimfonikus nagykoncertet is adnak majd.

 Endi a rengeteg munka mellett apaként is nap mint nap helytáll és aktív részese családja életének is. „Örömmel töltöm az időmet a három lányommal, akikkel rengeteg programot szervezek - színházba, biciklizni járunk, de elkísérem őket karate és torna órákra is. A zene sem hiányzik a gyerekek életéből: énekelni, zongorázni tanulnak és a dobolás néhány fortélyát is megmutattam már nekik. Nem erőltetem a zenélést, mivel úgy gondolom, hogy azt kell csinálniuk, amit szeretnek. Mindhárom lány három hónapos korától tanul úszni, amit nagyon fontosnak tartok, mivel én nem vagyok túl jó ebben. Egy szem gyerekként édesanyám mindig nagyon féltett a víztől - még akkor is, ha csak pocsolyába léptem -, ezért nem tanultam meg jól úszni” – mesélte a dobos, aki lányait nézve elgondolkozott, hogy saját úszás tudását is továbbfejleszti és a boksz edzések mellett lejár majd az uszodába is.

 Kiss Endi a Sláger Híradóban október 22-én, csütörtökön, 17.00 órától a Sláger TV műsorán!


 

Romantika dalban elmondva

A Magyarországon élő, chilei származású Patricio Baeza Barrera énekes, gitáros dalszerző második alkalommal jelentet meg lemezt. A CON GUITARRA a Hunnia Records kiadó gondozásában jelenik meg.

A lemezen elhangzó számokat a Patricio Baeza Trió formáció adja elő: Patricio Baeza (ének, gitár), Ursu Gábor (gitár), Szendi Gábor (dob és latin ütőhangszerek). A lemezen vendégművészek is hallhatóak, Tóth Réka színművésznő (ének) és Mario Diaz Varas chilei származású, Salzburgban élő tenor, Vazilis Angelidis (buzuki), Horváth Mihály (szájharmonika) és Mákó Miki (trombita).

A 2009-ben elsőként megjelent „ Huracán” c. lemezen Patricio Baeza saját szerzeményeit mutatta be,Vadász Alexa énekesnő közreműködésével .A most megjelent második lemezen a romantika jellemezte latin amerikai populáris slágerek és saját szerzemények, instrumentális zenék hangzanak el. Emellett David Fernando zeneszerző kifejezetten Patricio Baezának írt két dala is megszólal. Tóth Réka színművésznővel pedig egy jól ismert mexikói dal a „Sabor a mi” duettben hallható.

Patricio a klasszikus lírai zenét, a szívhez szóló dallamok világát szeretné népszerűsíteni és visszahozni, úgy érzi, a mai világ hangulatában nem „trendi” romantikusnak lenni. Szeretné felhívni a figyelmet ennek a kiveszőben lévő értéknek a fontosságára. Ebben partnere gyermekkori barátja, Mario Diaz Varas chilei tenor, aki varázslatos hangjával szólaltatja meg az ismert lírai dallamokat, Patricio Baezával együtt, pl. a világslágerként jól ismert „ Besame Mucho”-t. A „Budapest éjjel” c. szám arról szól, hogy egy külföldi számára mit jelent Budapest, milyennek látja. „Budapest szeretni való város, az éjszakai fények, az elegancia és a nyugalom jellemzi” - így látják sokan…

Patricio évekkel ezelőtt hobbiként festészetet kezdett tanulni Wieger Mariann festőművésznél a WWM Stúdióban Azóta több kiállításon is részt vett, képei sikert arattak. A most megjelent cd borítóképeként is az egyik festménye szolgált alapul.

https://youtu.be/PzDH_hahtfg


 

Hippinek öltözve jótékonykodnak a metálosok a Gumizsiráf gálán

Hippinek öltözve jótékonykodnak a metálosok a Gumizsiráf gálán

A hippi életérzés jegyében rendezik meg a 9. Kettőnégy Gumizsiráf gálát október 31-én a budapesti Dürer Kertben. A hagyományoknak megfelelően díjazzák a hazai metál- és rockzenekarokat, a fellépők pedig egész éjszaka hippi öltözékben a stílushoz kapcsolódó feldolgozásokat adnak elő. Az év egyik legfontosabb keményzenei rendezvénye egyben halloweeni jelmezbál is, amelynek bevételét koraszülött csecsemők javára ajánlják fel.

A Kettőnégy zenei blog stábja, azaz Szujó Dani és Csongor Bálint kilencedszer rendezi meg a Gumizsiráf díjátadó gálát október 31-én, Halloweenkor a Dürer Kertben. Idén hat kategóriában díjazzák a metál- és keményrock szcéna szereplőit a közönség online szavazatai alapján. Elismerést kap Az év zenekara, albuma, EP-je, fesztiválja, klipje és ifjú titánja. A voksokat a http://www.kettonegy.hu/szavazas/ oldalon lehet leadni. Emellett most is lesz egy életműdíjas művész, de hogy ki, az csak a helyszínen derül ki. A korábbi években életműdíjat kapott például Korda György is, aki bár más stílusban alkotott emlékezeteset, nyitottságával kivívta a metál közösség tiszteletét is.

Az idei Kettőnégy Gumizsiráf díjkiosztó gála a hippi életérzés és a hedonizmus jegyében telik majd. A fellépő zenekarok most is rövid produkciókkal készülnek, és ezúttal hippinek öltözve adnak elő például Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Beatles vagy éppen Illés-feldolgozásokat. Az est folyamán színpadra lép a What On Earth, a Flatband, a Claps For Caroline, a Napokon, a Ghostchant, a Southern Oracle, az Amigod, a Run Over Dogs, az Esti Kornél, az AWS, az Uzipov, a Warcheaf, a Headbengs, a Babel, a Stubborn és a Néhai Bárány. 

A hippi mozgalomhoz kapcsolódó társadalmi szerepvállalásból idén a Kettőnégy stábja is kiveszi a részét. A Gumizsiráf díjátadó gála teljes bevételét ugyanis jótékony célra, a budapesti Szent János Kórház Koraszülött Intenzív Osztálya  javára ajánlják fel. A belépők idén is 1000 forintba kerülnek.

  

Az MTV Europe Music Awards fellépői

Pharrell Williams, Ellie Goulding, Jason Derulo és a twenty one pilots lép fel élőben október 25-én az MTV Europe Music Awards díjátadó gálán. Ed Sheeran hármas szerepben áll majd a milánói Mediolanum Forum színpadán, hiszen idén ő vezeti a nagy múltú zenei eseményt, három kategóriában jelölt, ráadásul a fellépők névsorát is erősíti: a brit szupersztár élőben adja majd elő Bloodstream című számát, a Rudimentallal karöltve.

Európa egyik legismertebb zenei díjátadója immáron 22. alkalommal nyitja meg kapuit a szakma nagyjai előtt. Az MTV Europe Music Awards színpadán az elmúlt években olyan nemzetközi szupersztárok léptek fel, mint Lady Gaga, Taylor Swift, Ariana Grande, Christina Aguilera vagy Britney Spears, ám idén a briteké a főszerep. Az est házigazdája, Ed Sheeran a konferálás mellett élőben adja elő Bloodstream című számát, a világ egyik legsikeresebb drum and bass formációjával, a Rudimentallal kiegészülve. A fellépést nagy izgalommal várja az angliai banda, hiszen ez lesz az első alkalom, hogy az EMA színpadán koncertezhetnek. 

Az est folyamán egy másik brit énekes-dalszerző is elveszti majd EMA szüzességét: Ellie Goulding világkörüli turnéjának következő állomása, a nézők nagy örömére a milánói Medilanum Forum színpada lesz. A fellépők névsorát erősíti továbbá a Talk Dirty, a Wiggle és a Want To Want Me című számokat jegyző popénekes, Jason Derulo, és az amerikai duó, a twenty one pilots is. A fenti nevek mellett szintén élő előadással készül a zeneipar jelenleg talán legnagyobb neve, az énekes-dalszerző-producer-divattervező-polihisztor Pharrell Williams is.

 

A fellépők mellett néhány díjátadó neve is napvilágot látott: többek között az ismert holland DJ, Martin Garrix, illetve a Pretty Little Liars sztárja, Shay Mitchell szólítja majd színpadra az egyes kategóriák nyerteseit. Egy biztos, nagy nevekből idén sem lesz hiány az MTV EMA díjátadóján!

Szavazz kedvenceidre a http://hu.mtvema.com/szavazas oldalon, és nézd élőben a fellépéseket október 25-én, 21:00-tól az MTV-n és a VIVÁ-n!


 

Kökény Attila kisfiával duettezik

Kökény Attila kisfia, Lalika ugyan még csak kilenc éves, de máris édesapja nyomdokaiba lépett! Apja és fia már duetteztek is együtt, illetve egy karácsonyi meglepetéssel is készülnek. Kökény Attila a csütörtöki Sláger Híradóban karrierjéről is mesél majd - többek között az új videoklipjéről érdekes részleteket árul el.

 Kökény Attila régóta játszik zongorán és életét a zene, az éneklés tölti ki. Úgy tűnik, hogy kisfia, a kilenc éves Lalika édesapja nyomdokaiba lép: évek óta zongorázni tanul és nemrégiben énekelni is elkezdett. „Lalika az utóbbi időben sok dalt velem együtt tanult meg. Felfigyeltünk rá, hogy milyen tisztán, szépen és aranyosan énekel, ezért a zongoratanulás mellett énekórákra is beírattuk. Mivel zenész családból származunk, a testvéreim és az unokatestvéreim is zenélnek, énekelnek, így nem meglepő, hogy a kisfiam is erre a pályára készül. Amit éppen az énektanárával tanul, azt otthon is gyakoroljuk” – mesélte a büszke édesapa, aki azt is elárulta, hogy kisfiával akadnak közös kedvenceik is, mint például Michael Jackson, Céline Dion, Freddie Mercury vagy Stevie Wonder.  „Korábban már énekeltünk együtt duettet Lalikával: többször is előadtuk Tóth Vera Mondd miért pont ő című dalát” – mondta el Attila, és azt is elárulta, hogy Karácsony alkalmából valószínűleg ismét együtt dolgoznak majd ifjabb Kökénnyel. Egy ünnepi dalt énekelnek a tervek szerint, amelyhez szeretnének egy klipet is forgatni.

 Az énekes mindeközben saját karrierjében is fontos állomáshoz érkezett: a Sláger TV-n nemrégiben debütált az Utcazenész című dal videóklipje. „Egy gitáros utcazenészről szól, aki teljesen elégedett az életével és nem vágyik rivaldafényre. Az Abrakazabra zenekar basszusgitárosa, Varga Antal írta a dalt, ami nagyon tetszett, ezért áthangszereltük és felénekeltem” - mesélte Kökény Attila, akinek nem sok szabadsága akadt mostanában, így az őszi szünetben is mindössze egy röpke családi kikapcsolódás fér csak bele az idejébe.

 Kökény Attila a Sláger Híradóban október 8-án, csütörtökön, 17.00 órától a Sláger TV műsorán!


 

Tíz éve a zenei pályán Harcsa Veronika

Pályafutása tizedik évfordulóját dupla koncerttel ünnepli meg Harcsa Veronika és zenekara november 4-én és 5-én a Budapest Jazz Clubban. A jubileumi fellépések után a kétszeres Fonogram-díjas énekesnő és állandó duópartnere, Gyémánt Bálint gitáros országjáró turnéra indul, amelyen készülő lemezükről is ízelítőt adnak.

Az ország egyik legismertebb és legnépszerűbb jazz énekesnője, Harcsa Veronika éppen tíz éve, 2005-ben rögzítette az első lemezét Speak Low címmel, és onnan számítja a pályája kezdetét. Az előadóművésznek nemcsak itthon, hanem külföldön is nagy rajongótábora van, az első lemezét például rögtön kiadták Japánban is. Eddig több mint 20 országban koncertezett, többek közt Svájcban, Izraelben, Finnországban és Norvégiában. 2007-ben a Fringe Fesztiválon a legjobb hangú énekesnek választották. Kétszer kapott Fonogram-díjat: először 2009-ben Az év hazai jazz albuma a You Don’t Know It’s You lett, majd 2011-ben Az év hazai alternatív albuma kategóriában a Bin-Jip Enter című lemeze nyert. A 40. Magyar Filmszemlén A legjobb eredeti filmzene díjat az Utolsó időkért kapta Márkos Alberttel. Harcsa Veronika a generációja egyik legsokoldalúbb, legtehetségesebb tagja, aki dalszerzőként is elismert, mégis kétséges volt, hogy zenész lesz-e belőle.

- A Műszaki Egyetem informatikus hallgatója voltam, amikor elkezdtem foglalkozni az énekléssel. A zene mindig a legfontosabb önkifejezési mód volt a számomra. Nem akartam félvállról venni, de sokáig nem hittem abban, hogy zenészként boldogulnék. Úgy gondoltam, hogy informatikusként fogok dolgozni, és a szabadidőmben lelkes műkedvelőként hódolhatok majd a szenvedélyemnek. Szerencsére nem így lett, és ennek már tíz éve. A pályám elején reméltem, hogy tetszeni fog az embereknek, amit csinálok, de azt a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ilyen sokan lesznek kíváncsiak a zenémre. A dalaimban a jazz szabadságát ötvözöm más zenei stílusokkal, amik hatnak rám.

A quartet jubileumi duplakoncertje után Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint novemberben országos turnéra indul. A duó saját repertoárja mellett régebbi dalokat is elővesz, valamint ízelítőt ad 2016-ban megjelenő albuma anyagából.

 

https://www.youtube.com/watch?v=J5RUbLGmpbk


  


 

Király Viktor a Voice-ról mesél

Király Viktor néhány hete bejelentette, hogy elindult az amerikai The Voice tehetségkutatón, amelynek egyik előzetesében épp annak a jelenetnek lehettünk szem- és fültanúi, amelyben a zsűritagok feltűnően odavannak Viktorért. Az énekes kiemelten nagy hatást gyakorolt Gwen Stefanira, aki valósággal olvadozott az előadástól. Most már azt is tudjuk, hogy Viktor továbbjutott a tehetségkutatón, és mentorát is kiválasztotta. Először a Petőfi Rádióban mesélt a műsorban szerzett élményeiről, és beszámol arról is, miért pont Adam Levine-t (Maroon 5) választotta mentorának.

 

Az exkluzív interjút meghallgathatják a Petőfilive honlapján, az alábbi linken:

http://www.petofilive.hu/2015/09/30/kiraly-viktor-remekelt-az-amerikai-the-voice-ban/


 

A MÁV Szimfonikus Zenekar jövő évada

A MÁV Szimfonikus Zenekar tervei a jövő évadra

Különleges koncertekkel teli, változatos programot állított össze a MÁV Szimfonikus Zenekar az új évadban. Baráti Kristóf, Kobayashi Ken-Ichiro, Takács-Nagy Gábor, Perényi Miklós – csak néhány a neves vendégművészek közül. Kocsis Zoltán két alkalommal is színpadra lép a zenekarral a Művészetek Palotájában – először mint karmester, majd mint zongorista. A mesterbérletben emellett az operák világának jó ismerője, Kesselyák Gergely rendez gálaestet Fekete Attilával, valamint elhangzik Mahler (befejezetlen) X. szimfóniája és a Carmina Burana, Csaba Péter vezető karmester vezényletével. Folytatódnak a gyermek- és ifjúsági programok, a kamarazenei sorozatok, valamint a legjobb koncerteket szombat délelőttönként ismétlő Varga László-bérlet is.

Hangversenybérletek 2015-2016

Az új évadban nyolc bérletsorozat 54 koncertje közül választhat a közönség. Emellett természetesen számos bérleten kívüli előadást szerveznek, illetve folytatódnak a családi koncertek is. Csaba Péter vezető karmester, művészeti vezető negyedik szezonját kezdi a MÁV Szimfonikusokkal. Az ő irányítása alatt zajlik a programok többsége – tíz bérletes koncert, valamint három, a Francia Intézetben rendezett kamarazenei hangverseny. A korábbi  művészeti vezető, Takács-Nagy Gábor négy alkalommal dirigálja az együttest, csakúgy, mint Kesselyák Gergely, aki immár nyolcadik évada a zenekar karmestere. Tiszteletbeli vendégkarmesterük, Kobayashi Ken-Ichiroösszesen négy alkalommal lép velük színpadra.

A 2015-2016-os évad részletes műsorfüzete: http://mavzenekar.hu/_new/public/uploads/MavMusorfuzet_2015-2016.pdf


 

oldalak:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat