napja 
 

Netrebko és Hvorosztovszkij az Urániában (Programajánlók - Muzsika)
2014. december 30. délelőtt 11 óra
Netrebko és Hvorosztovszkij az Urániában

Oroszország két büszkesége, híres „exportcikke”, Anna Netrebko és Dmitrij Hvorosztovszkij operaénekesek még nem léptek fel élőben együtt Budapesten, de most szilveszter előtt mégis meghallgathatjuk az Uránia Filmszínházban legendás koncertjüket, amelyet 2013-ben adtak a Vörös téren. A két szupersztár világsikerét nemcsak gyönyörű hangjának köszönheti, de nagyszerű megjelenésének is. A legkedveltebb operaslágerek, orosz románcok, sőt, operettdallamok mesteri interpretálói ők.

A Vörös tér, mint hatalmas élő történelmi díszlet és a 7500 főnyi közönség lelkesedése „átjön” a filmvásznon. A karmester ezúttal is Konstantin Orbelijan volt, mint már oly sokszor, aki az orosz állami akadémiai szimfonikus zenekart vezényelte, Mögöttük a hatalmas kórus tette igazán impozánssá a színpadi produkciót.

Az Uránia nem először ad közre operaelőadásokat, és mindig  nagy sikerrel. Bizonyára így lesz ez Netrebko és Hvorosztovszkij esetében is, akik igazi szilveszteri zenei csemegének szolgálnak az operarajongók számára. Mindkét énekes a New York-i Metropolitan, a londoni Royal Opera House valamint a bécsi opera rendszeres vendégművésze. Hazájukban már minden magas kitüntetést megkaptak, fiatal korukhoz képest igen hamar, és megérdemelten.

A mostani filmkoncerten ismert klasszikus operaslágerek csendülnek majd fel.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat