napja 
 

A Dal - új szavazási rendszer az m1-en is (Programajánlók - Muzsika)
A Dal - új szavazási rendszer az m1-en is

Új korszakába lépett a Dal, ugyanis az előző évekhez képest soha ennyi fiatal előadó nem jelentkezett, mint most. Bár az MTVA szigorított a feltételeken, így is óriási volt az érdeklődés: a pályázók között szép számmal akadtak pályakezdők és ismert sztárok is. Pár hét alatt több mint 350 pályamű érkezett be a felhívásra.

Ezúttal is egy tíztagú zsűri bírálta el, hogy a dalok közül melyek legyenek az élő adásokba bejutó produkciók. Tíz év után visszatért a zenei világba, és csatlakozott A Dal zsűrijéhez Pierrot, aki zeneszerzőként, szövegíróként és producerként is sikeres a magyar könnyűzenei életben.

Az idei dalválasztó versenyben még fontosabb szerep jut a közönségnek, hiszen Rúzsa Magdi, Csiszár Jenő, és Rákay Philip mellett a néző lesz az ötödik zsűritag. A műsorhoz új, a mai trendeknek megfelelő mobil-applikáció készült. A tavalyi adások alkalmazását több mint 23 ezren használták, iOS platformra 9 ezren, míg Androidra 14 ezren töltötték le. A 2015-ös applikációban újdonság többek között, hogy a felhasználók a friss hírek mellett már nem csak az élő adást követhetik nyomon, hanem valós időben szavazhatnak is kedvenceikre.

Február végéig hat élő adásban mérkőznek meg a versenyzők a zsűri és a közönség elismeréséért, a február 28-i döntőben pedig kiderül, melyik a legjobb magyar dal, és ki képviseli Magyarországot a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon Bécsben. A magyar dalok versenye azonban nemcsak a nemzetközi bemutatkozásról szól, hanem a közönség véleményéről is. Ők döntik el, melyik az a magyar előadó által megszólaltatott alkotás, amely a legjobban tetszik nekik, és kik azok a fiatal zenészek, akik így kiugrási lehetőséget kapnak.

Ha részt akarsz venni a döntésben, jelentkezz be te is!

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat