.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5  6   

 
3. Thália Humorfesztivál

2015. február 11-15 között harmadik alkalommal rendezi meg a Thália Színházban a humorfesztivált, melynek mottója most is változatlan: főszerepben a nevetés. Az öt nap alatt összesen 11 produkciót tekinthetnek meg az érdeklődők, a darabok válogatásában ezúttal a Kultúrbrigád és Laboda Kornél rendező, dramaturg vett részt.  

A nagyszínpadra érkezik a Miskolci Nemzeti Színház előadása; Örkény István: Tóték, Béres Attila rendezésében. A Pécsi Nemzeti Színház a nagysikerű Hitchcock film adaptációjával, a 39 lépcsőfokkal érkezik, a darab szerzője Patrick Barlow, rendezője Horgas Ádám. Látható lesz továbbá a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásában, Max Frisch: Biedermann és a gyújtogatók című darabja, melynek rendezője Keszég László, a Szombathelyi Weöres Sándor Színház, Georges Feydeau: A hülyéje című produkciója, Réthly Attila rendezésében, és versenyen kívül Robert Dubac: Férfiagy, avagy nincs itt valami ellentmondás? a Thália Színház saját előadása – rendező: Szirtes Tamás.

A stúdiókban a TÁP Színház, Mózsik Imre: Lö csibészek, a Dumaszínház – Füge Produkció: 40! avagy Véges élet (Stefanovics Angélával, Bánki Gergellyel, Keszég Lászlóval és  Mészáros Bélával), Dr. Mogács országos népbutító kampánya és a Klebelsberg Kultúrkúria produkciója, Aziz Nesin: Ölj csak meg, lelkem! című darabja – rendező Juhász Róza – mellett, egy Füge - Orlai Produkciót is megtekinthetnek; Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója címmel, Göttinger Pál rendezésében.

 A Mikroszínpadon Laár András Besenyő Sója várja majd a közönséget.

 A produkciókat most is öttagú zsűri értékeli. A fesztivál ideje alatt a Thália Színház szakmai beszélgetésnek és kiállításnak is helyet ad. 


 

Az első musical fesztivál
Budapest Aréna, 2014 november 8, 19:30

Ha Musical Fesztivál, akkor tánc, zene, szerelem, szenvedély, humor, szomorúság, boldogság, ritmus, mély érzelmek  …..

Csodálatos színészek és énekesek, akik apró történeteket jelenítenek meg  a zene nagyságában. A musical különleges műfaj, elragadja a közönséget , a zene dallamán, szövegén keresztül, felerősíti az érzelmeket  és teret ad a fantáziának. Mindenkinek mást jelenet egy dal, és mindenki előadásában a zene és a szöveg más köntösben jeleníti meg a mondanivalót. A művészek egyénisége, tehetsége, profizmusa lehengerlő élményt biztosít. A színpadról érezhető lesz az az energia, ami bejárja az egész teret, utat biztosítva a közönség szívéhez.

A fesztivál keretén belül felcsendülnek a musical irodalom legszebb és legismertebb dalai. A fellépők: Koós Réka, Mahó Andrea, Vermes Tímea, Csengeri Attila, Miller Zoltán, Nagy Sándor, Sasvári Sándor.

Gyulai Júlia Európa bajnok sztepp táncos éskoreográfus színvonalas tánccsapatával biztosítja a táncbetéteket. A Musical fesztivál eseménysorozat első koncertjét a Papp László Budapest Sport Arénában mutatják be november 8-án, 19:30-kor, a Danubius Music szervezésében.

 


 

Kukorékoló - vasárnapi bábmatiné

2014. október 26-án, vasárnap délelőtt tíz órakor folytatódik a Marica Produkció

matinésorozata a Bethlen Téri Színházban. 

Az ismert bábművész, Sz. Nagy Mari Kukorékoló címmel ezúttal kakasos mesékből válogat, bábokkal, tárgyakkal, zenével megfűszerezve. A BáboZoo program mottója: „Ki az úr a szemétdombon”. Az előadás után kézműves foglalkozás várja a gyerekeket, ahol nyulakat, kakasokat készíthetnek tojástartóból, flakonokból. Immár hagyomány, hogy minden gyermek vendégünk egy pohár limonádéra és egy mesekekszre is.

 


 

Páratlan páros 2. - 200. előadás

Páratlan páros 2. - 200. előadás

2014. október 25-én, szombaton este 200. alkalommal kerül színre Ray Cooney komédiája, a Páratlan páros 2. Az előadást ezúttal nem a Madách Színházban, hanem a RaM Colosseumban láthatják a nézők. Az évad első felében a Madách Színház néhány darabját új játszóhelyre kellett, hogy költöztesse. Ennek oka az, hogy példátlanul sok előadásuk van repertoáron és a nézői igények kiszolgálására nem elég a színház nagyszínpada. Így októberben a Páratlan páros 1. és 2. című komédiát, novemberben az 1x3 néha 4, avagy Egyszerháromnéhanégy című vígjátékot, decemberben pedig a Csoportterápia című musical comedyt láthatja a közönség a RaM Colosseumban.

A Páratlan páros 2. jubileumi előadása végén a színpadon köszöntjük a darab szereplőit és alkotóit.

Helyszín: RaM Colosseum 1133 Budapest, Kárpát utca 23.

Időpont: 2014. október 25. 19 óra


 

A Napisten unokája és a tengeri sárkány lánya
Japán mesékre épülő tánc - fizikai színház - cirkusz

Első ízben mutatkozik be a Simorág TánCirkusz a Bethlen Téri Színházban október 19-én, délelőtt 10 órától A Napisten unokája és a tengeri sárkány lánya című előadással. A tánccirkusz a tánc, a mozgás és a színház kifejezőeszközeit ötvözi, különleges képeket és hangulatokat létrehozva.

A vadász, aki a Napisten unokája, különleges víz alatti utazáson vesz részt, miután a tengeri sárkány lánya különböző lények képében megbabonázza. A harcos mesehősnek fegyverei nélkül kell megbirkóznia az ismeretlennel. A hős hiába találja meg párját, egymás lényegét is meg kell fejteniük. A tűzgolyó, a Nap és a tenger viaskodása különleges hangulatú világot görget felénk.

A társulat a mesék áramló fantáziáját építi be munkamódszerébe, ahogyan a jelmezek, díszletek vagy maguk a szereplők folyamatosan átalakulnak. A Napisten unokája és a tengeri sárkány lánya egy rendhagyó előadás, amelyben találkozhatunk óriásbábbal, maszkokkal, akrobatikával és varázslattal. A királyfi és a tündérek találkozása különleges világba vezet el kicsiket és nagyokat egyaránt. „Előadásaink elmélyült alkotómunkával jönnek létre, fontos számunkra, hogy minden előadásunk egy kutatómunka eredménye. A tánc, a mozgás és a színház kifejezőeszközeit használjuk különleges képek és hangulatok születéséhez, létrehozva a saját világunkat.“


 

Zöld Csónak - apró Írország a Bethlen téren

Zöld Csónak - apró Írország a Bethlen téren

A több mint hét éve működő Apró Színház október 12-én mutatja be legújabb előadását, a Zöld Csónak című, ír népmesei motívumok alapján készült élőzenés mesejátékát.A Zöld Csónak egy olyan világba kalauzolja a közönséget, ahol a mesebeli lények köztünk élnek, harmóniában, küzdelemben egymással és a természettel. A kelta kultúra meséi alapján készült, gyermekeknek szóló előadás Írország hangulatát, dallamait, hitvilágát idézi. Három régi, jó barát meséli el élettörténetét, miközben mind valami újat tanulnak meg a világból. Kalandok, küzdelmek, út a boldogság felé... és egy titokzatos, zöld csónak.

A Zöld Csónak élőzenés előadás, ahogy az Apró Színház minden produkciójának kiemelt fontosságú eleme a zene, az adott kultúrát megidéző hangzásvilág. A mesét kísérő zenészek ír fúvós- és ütőhangszereken játszanak. A gyerekek megismerhetik a bodránt, az ír furulyát – de a hagyományos zeneszerszámok mellett a 21. századi technikát is bevonta a hangszerelésbe a kis zenekar: most először látható majd színházi előadásban egy modern digitális ütőhangszer, melyből számtalan különleges hangot tud előcsalogatni Mogyoró Kornél, a produkció zenei vezetője.

ZÖLD CSÓNAK

élőzenés mesejáték

Szereplők:

Bisztricsány Linda

Tarján Veronika

Üveges Anita

Zenészek: Gábos Barna, Mogyoró Kornél

Látvány: Mészáros Gábor

Rendezte az Apró Színház társulata

A színházról és a darab keletkezésének történetéről a "bővebben" szóra kattintva olvashatnak.

bővebben >
 


Portugál-nap a Katonában

Fröcsike, szivacsmalac, gumikácsa, nájlonorkídea. Ki ne ismerné a Katonában 16 éve töretlen sikerrel játszott Portugál című darabot?! 2014. június 12-én jelenik meg együtt az Egressy Zoltán írta eredeti könyv és a Lukáts Andor rendezte színházi előadás DVD-n. Ebből az alkalomból Portugál-napot tartanak a Katona József Színházban. 17 órakor a Kantinban szervezett könyv+DVD bemutatón jelen lesz Pelsőczy Réka, Csuja Imre, Lukáts Andor és Egressy Zoltán, az esti előadás után pedig 22 órától az ingyenes közönségtalálkozón az előadás szereplői sztorizgatnak majd. Mindkét esemény háziasszonya Veiszer Alinda.

 Irgácsot hiába keressük a Google Mapsen, mégis nagyon ismerős. Ismerős a magyar vidékről, és ismerős a Katonából, ahol 1998 óta játsszák töretlen sikerrel Egressy Zoltánnak ezt a néha burleszkké fajuló, néha nagyon is megrendítő darabját, a PORTUGÁLt Lukáts Andor rendezésében, amelyből most vadonatúj felvétel készült!

És mennyire, de mennyire ismerős Lajoskám, a csupaszív-csupahas kocsmáros (Csuja Imre), lánya, a szerelemvágyó Masni (Pelsőczy Réka), Csipesz, a furabeszédű viccesember (Bán János), asszonya, Jucika (Szirtes Ági), aki folyton fröcsikézik és egy másik „f” betűs szót is gyakran használ, Sátán (Varga Zoltán), akit bábuvá merevített az alkohol, Retek, az intézkedő szerepbe beleragadt exrendőr (Lengyel Ferenc), és a miseborász pap (Mészáros Béla).

 2014. június 12-én jelenik meg a Parlando díszdobozos kiadványa, mely az eredeti könyvet és az előadás hétkamerás felvételét tartalmazza DVD-n. Ebből az alkalomból Portugál-napot tartanak a Katona József Színházban. 17 órakor a Kantinban szervezett könyv+DVD bemutatón jelen lesz Pelsőczy Réka, Csuja Imre, Lukáts Andor és Egressy Zoltán. Aznap természetesen a Portugált játssza majd a színház (melyre szükséges jegyet váltani), az esti előadás után pedig 22 órától az ingyenes közönségtalálkozón a színészek elmesélik az elmúlt 16 év legviccesebb sztorijait, illetve válaszolnak a nézők kérdéseire. Mindkét esemény háziasszonya Veiszer Alinda. A könyv+DVD a helyszínen kedvezményesen lesz kapható.

 


 

Cirkusz a maximumon
április 22-23. Papp László Budapest Sport Aréna

Bár hazánkban jelenleg a "nagytestvért", a Cirque du Soleil társulatát sokkal több ember ismeri, de itt az ideje, hogy a fiatalabb Cirque Éloize csapata is bemutatkozhasson a magyar közönségnek, fergeteges, látványos modern műsort adnak, ezúttal a Papp László Budapest Sport Arénában.

A méltán legendássá vált Cirque du Soleil produkció mellett felnőtt zseniális csapat, az új generáció érkezik most áprilisban hozzánk. A modern táncok elemeit a lélegzetelállító akrobatikával vegyítő csapat folyamatosan frissíti mind előadásait, mind a tagjait, hiszen rendre újabb és újabb tehetségeknek adnak helyet soraikban, így biztosra vehetjük, hogy hamisítatlanul lendületes és energikus produkció élményét kapjuk majd tőlük. A Cirque Éloize társulata képviselteti magát a különböző nemzetközi fesztiválokon is, eddig 12 érmet nyertek a legrangosabb, párizsi Cirkuszfesztiválon, de nem kevés egyéb rangos fesztiválon is bizonyították, ha a cirkusz és akrobatika naprakész megfogalmazásáról van szó, akkor ők az egyik legjobbak a világon. Az iD elnevezésű produkció érkezik Budapestre. A nagyvárosi környezetben játszódó, két rivális banda napi harcai mellett az egyének útkereséséről és önkifejezéséről is szóló darabot 2010-ben mutatták be Montrealban, s azóta járja töretlen sikerrel a világot, már több mint 40 országban varázsolta el a nézőket. Nálunk április 22-én és 23-án lesz látható a Budapest Arénában.

A hamarosan hazánkban is látható iD show 15 akrobata és előadóművész színpadi munkája, vadonatúj multimédiás kiegészítőkkel, valamint rock és elektronikus zenéktől inspirált kísérőzenével. 2010-es bemutatója óta a show folyamatosan lelkes kritikákat kap mind a közönség, mind a média részéről.

Az előadásba érdemes belenézni is: 

http://videotar.livenation.hu

Fejes Imre


 

MAMMA MIA! a Madách Színházban és a Szegedi Szabadtéri Játékokon

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014. augusztus 15-én a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptember 26-27-28-án pedig a Madách Színházban lesz.

A Madách Színház 10 éve tárgyalt a Mamma Mia! színrevitelének jogairól, és mint minden más zenés darab esetében, itt is a non-replica változathoz ragaszkodtunk. A hosszú tárgyalási folyamat után mostanra sikerült megszerezni a jogot, így 2014-ben önálló rendezésben, díszlettel és jelmezzel kerülhet a darab a magyar nézők elé, a világon először, hiszen a musical 1999-es londoni ősbemutatója óta mindig és mindenhol Phyllida Lloyd rendezésében és Anthony Van Laast koreográfiájával láthatta a közönség.

A Mamma Mia! musical szereplői castingon választották ki, amelyen decemberben 7 nap alatt több mint 300-an vettek részt. 

A Szegedi Szabadtéri Játékokon augusztus 15-én lesz a Mamma Mia! premierje, erre és az ezt követő 5 előadásra (augusztus 16, 17, 19, 20, 22.) már elkeltek a jegyek. A nagy sikerre való tekintettel egy 7. előadást is műsorra tűzött a Szegedi Szabadtéri Játékok, így március 17-től az augusztus 23-i előadásra is válthatnak jegyet a nézők.

 

A Mamma Mia! szereposztása Szegeden:

Donna Sheridan:          Kováts Kriszta

Sam Carmichael:          Sasvári Sándor

Tanya:                             Détár Enikő

Harry Bright:                   Molnár László

Rosie:                              Sáfár Mónika

Bill Austin:                      Szerednyey Béla

Sophie Sheridan:          Simon Boglárka

Sky:                                 Sánta László

Lisa:                                 Lapis Erika

Ali:                                    Trecskó Zsófia

Pepper:                           Ekanem Bálint

Eddie:                            Pásztor Ádám 

Szerelemvarázs ? Mahó Andrea és Miller Zoltán estje a Madách Stúdióban
Bemutató: 2014. február 6. csütörtök


A rohanó világban szinte semmi nem elég érdekes vagy izgalmas, ami képes lenne az embert egy pillanatra kizökkenteni, megállítani, kivéve a szerelmet. Pókként szövi hálóját fejünkben, és minden gondolatunkat csapdába ejti, hogy végül ő lehessen az egyetlen, amivel érdemes foglalkozni.

 Mahó Andrea önálló estje, a Szerelemvarázs pontosan ezt a témát dolgozza fel, gondosan körüljárja, és megoldásokat keres a férfi-nő kapcsolat problémáira, lehetőségeire. A színvonalat mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Madách Stúdió ad otthont a rendkívüli eseménynek. Mahó Andrea vendége a rajongók nagy örömére Miller Zoltán lesz, aki évek óta először áll újra a Madách Színház színpadán. Készen arra, hogy meghódítsa szíve hölgyét, na meg a nézőket. A páros már korábban is dolgozott együtt, ki ne emlékezne Az Operaház Fantomja 10 évvel ezelőtti bemutatójára, és több száz előadására, úgyhogy ezúttal is számítani lehet a sikerre.

Az előadásban természetesen Mahó Andrea dominál, ezzel egyfajta női szemszögből állítja be az eseményeket, az alapvető érzelmeket, amelyek egyik pillanatról a másikra csapnak át vágyakozásból, kitörő kamaszos lelkesedésből letargiába, indulatokba és végül a reménybe, ami egyszerre jelent kezdetet és véget ebben a kaotikus világban, ahol a szerelem mentsvárként szolgál. Régi nagy kedvenc zeneszámok mellett elhangzanak versek is, melyek tovább bontják a már kulturálisan is sokrétű előadást. Egy olyan varázslatos univerzumba kalauzolja el a nézőket, ahol már mindenki járt, mégsem ismeri a titkát senki igazán. A Szerelemvarázs ehhez a megismeréshez próbálja közelebb vinni a közönséget. A férfi és női energiák áramlása olyan érzelmeket, alakokat formál, amelyben mindenki felismerheti saját magát. Ettől lesz igazán érdekes és egyedülálló megformáltságú a darab.

Rendező: Szerednyey Béla

Bemutató: 2014. február 6. csütörtök, 19.30 óra


 

Kit szerettél, Ádám?
A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház vendégelőadása a Madách Színházban

Ősbemutatóval vendégszerepel Budapesten a tavaly alakult salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. Hazánk legifjabb teátruma a fővárosi Madách Színházban mutatja be január 22-én T. Pataki László Kit szerettél, Ádám?című darabját, amely a híres író, Madách Imre életét meghatározó nők „hatalmi harcába” enged bepillantást. A színház vezetése az író születésének 190. évfordulójától kíván méltóképpen búcsúzni a művel, amelynek bemutatójára meghívták Madách Brazíliában élő leszármazottait is.

Az ősbemutatóra a fővárosi Madách Stúdióban kerül sor a magyar kultúra napján, majd január 27-től az új teátrumnak otthont adó salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központban játsszák.

Kit szerettél, Ádám? – Színpadi játék egy részben

Szerző: T. Pataki László

Szereplők: P. Kerner Edit, Müller Zsófia

Rendezők: Máté Krisztián – Susán Ferenc

Cím: Madách Színház, 1073 Budapest, Erzsébet körút 29-33.

További információk: http://zentheszinhaz.hu/ 

Tanár úr kérem, minden másképpen van! - A kultpunk-operett

Ahogy az életben, úgy a színházban is sokszor az a helyzet, hogy nem az történik, amire számítottunk. Minden másképpen van. És végül mégis mindig rádöbbenünk, hogy ez így van jól. A Tanár úr kérem, minden másképpen van! ízig-vérig modern, formabontó, merész előadás: kultpunk-operett, amely Karinthy életművét és életét rockzenével és sok improvizációval hozza közelebb a nyitott elméjű, mondanivalóra, magyar kultúrtörténetre és Karinthy világszinten műfajteremtő groteszkjére éhes fiatalság számára. A darabot január 13-án 19 órakor és 14-én 15 órakor láthatják a nézők a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, Kovács-Cohner Róbert dramaturg munkája nyomán, Galambos Péter rendezésében.

Az előadás Karinthy jól ismert műveit (Tanár úr kérem, Utazás a koponyám körül, Görbe Tükör, az Ezerarcu lélek, Így írtok) is érintve merít az írózseni kevésbé ismert, de épp annyira zseniális esszéiből, filozofikus írásaiból,  drámai jeleneteiből, miközben a néző betekintést nyer a két világháború közti időszak kulturális, politikai és közéleti problémáiba – és persze Karinthy életébe.

Az előadást sodró, minden ízében modern punk- és rockzene kíséri. A kétszer egyórás előadásban fiatalos, újrahangszerelt Albert Einstein Bizottság dalok váltják a Karinthy írásaiból színpadra adaptált, a Monty Pythonnál is abszurdabb jeleneteket, ami nem is csoda, hiszen az igazi abszurd, a XX. századi groteszk megalapítója ugyanis Karinthy volt. Nem meglepő tehát, hogy a jelenetek során digitális kannibál-lábnyomkeresővel, disznófejű uzsorásokkal, eszkimókkal és jedi lovagokkal is találkozhatunk – a sodró zene, az abszurd humor és Karinthy filozofikus gondolatai sodró lendületet adnak a kétszer egy órás, szókimondó előadásnak.

Jegyvásárlás: [email protected]

  

Mamma Mia! a Madách Színházban és a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Mamma Mia! a Madách Színházban és a Szegedi Szabadtéri Játékokon

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban lesz.

A Madách Színház 10 éve tárgyalt a Mamma Mia! színrevitelének jogairól, és mint minden más zenés darab esetében, itt is a non-replica változathoz ragaszkodtunk. A hosszú tárgyalási folyamat után mostanra sikerült megszerezni a jogot, így 2014-ben önálló rendezésben, díszlettel és jelmezzel kerülhet a darab a magyar nézők elé, a világon először, hiszen a musical 1999-es londoni ősbemutatója óta mindig és mindenhol Phyllida Lloyd rendezésében és Anthony Van Laast koreográfiájával láthatta a közönség.

A Madách Színház a világhírű produkciók non-replica változatainak sorát 1983-ban a Macskákkal indította, amikor is a londoni ősbemutató után egy évvel saját rendezésben állíthatta színpadra Szirtes Tamás a nagysikerű Webber-musicalt. Azóta a színház folytatta ezt a hagyományt, így ugyancsak non-replica változatban lett a magyar nézők kedvence Az Operaház Fantomja 2003-ban, a József és a színes szélesvásznú álomkabát, a Volt egyszer egy csapat, a Jézus Krisztus Szupersztár, a Producerek, vagy a Mary Poppins.

A Mamma Mia! musical szereplőit castingon választják ki. A próbák 2014 májusától a Madách Színházban folynak majd. A Szegedi Szabadtéri Játékokon augusztus 15-én, 16-án, 17-én, 19-én és 20-án láthatják a nézők a Mamma Mia! musicalt, a Madách színházbeli bemutató pedig szeptemberben lesz.

A magyar produkció kreatív csapata: 

Díszlettervező: Bátonyi György

Jelmeztervező: Rományi Nóra

Koreográfus: Tihanyi Ákos

Rendező: Szirtes Tamás

A további részleteket lásd a "bővebben" szóra kattintva.

bővebben >
 


Non-stop lakásszínház a PLACCC Fesztiválon

Aki kukkolni akar, az téved, bár valóban, testközelből nyerhetünk betekintést egy fiatal szerelmespár életébe. A ONE IN ONE: BUDAPEST a PLACC 2013 fesztivál egyik rendhagyó előadása. A holland hang designer Malu és az olasz színész David idáig távkapcsolatban élt. Most, augusztus végén költöztek össze, ráadásul egy idegen országban. Meg kell küzdeniük az együttéléssel, a magyar nyelvvel, kultúrával és ételekkel, a zajos belvárosi lakással. A lakás kiválasztása telitalálat: a néző, ha leül az ablakok előtti kanapéra, egyből színházban érzi magát. A szemben lévő, a galériára vezető lépcső, az alatta, kis helyre összezsúfolt konyha mintha csak egy színpadi díszlet lenne, tökéletes az összhatás. A játék ott kezdődik, hogy a helyszínt is csak a jegyen lévő telefonszám felhívásával lehet megtudni. A művészpár arra vállalkozott, hogy a saját életük valós élményeit egy 86 órás előadásfolyammá gyúrják össze. Amikor Malu beenged, úgy viselkedik, mint bármelyik házigazda, körbemutatja a lakást, beszélget a vendégekkel. De amint a vendégek helyet foglalnak, nézőkké válnak, és megkezdődik az előadás. Előbukkan David, aki csak Maluhoz intézi szavait, később mások is jönnek, ők sem vesznek tudomást a nézőkről, de a kedvünkért anyanyelvük helyett angolul beszélnek. A papa lehordja a fiút, miért nem vett sört, a fiú a lánynak panaszkodik a holland nyelvre, majd az anyjához hasonlítja szerelmét. Mindennapi konfliktusok, a nézők meg ülnek és figyelnek. Aztán  hirtelen interaktívvá válik a dolog, Malu a magyarságukról kezdi kérdezni a nézőket, David egy lány mellé ül és egy szakácskönyvet dug az orra alá, hogy segítsen neki lefordítani a lecsó receptjét. Van, aki rögtön felajánlja, hogy segít a főzésben. Néhányan kivonulnak a konyhába, mások a falra kitett mp3-as lejátszókról hallgatják a pár 1-1 személyes, önironikus és szellemes vallomását – magyarul.

Malu és David szeptember 24. és 27. között várja a látogatókat V. ker József Attila utcai otthonában. A közönség ezen a négy napon bármikor, bármennyi ideig vagy akár több alkalommal is bekapcsolódhat az előadásba. Mi tegnap úgy döntöttünk, ma is visszamegyünk.

ONE IN ONE: BUDAPEST

2013. szeptember 24. (kedd) 8.00 – szeptember 27. (péntek) 22:00

Helyszín: V., József Attila utca – a pontos címért hívja a jegyen feltüntetett telefonszámot

Jegyárak: felnőtt 1500 forint, diák/nyugdíjas 1200 forint

Belépőjegyeket a PLACCC Fesztivál honlapján (www.placcc.hu), az InterTicket hálózatában (www.jegy.hu), lehet váltani.A megvásárolt jegy ellenében kapott karszalag a négy előadásnap alatt korlátlan számú belépésre jogosít.

Helyszíni jegyvásárlás: Cake Shop (1051 Budapest, József Attila u. 12.), reggel 8-tól este 8-ig.


 

A férfiagy- avagy nincs itt valami ellentmondás?
Egyszemélyes vígjáték - A Thália Színház saját előadása

A Thália színház új bemutatója egy egyszemélyes vígjáték, melynek főszereplője Bobby, a hímsoviniszta férfi. Nem mintha létezne a világon másmilyen, de Bobby legalább beismeri, hogy ő az! Két héttel ezelőtt elhagyta a menyasszonya, pontosabban épp két hét gondolkodási időt adott neki, hogy megválaszolja a nagy kérdést: „Mit akar a nő?” 

A két hét leteltével, menyasszonya telefonhívására várva, a hiúságában sértett Sanyi elkeseredetten összegzi tépelődéseinek eredményét, és a „stand-up comedy” elemeit is ötvöző fergeteges előadásban idézi fel a nőkkel kapcsolatos emlékeit és tapasztalatait. Eközben a gondolkodását formáló más hímsoviniszta férfiak alteregóit is magára ölti, vagyis bár egyszemélyes színdarabot látunk, mégis hat férfitípus elevenedik meg a színpadon, akik tanácsaikkal és történeteikkel inkább összezavarják Sanyit, semmint segítik abban, hogy a fenti, nagy kérdésre megtalálja a választ. Hogy ez végül sikerül-e neki, egyelőre maradjon titok!

Kinek ajánljuk a színdarabot? Egyrészt minden hímsoviniszta férfinak, másrészt valamennyi hímsoviniszta férfi környezetében élő nőnek; egyszóval mindenkinek. És persze azoknak is, akik – tévesen – úgy gondolják, hogy nem tartoznak a fenti kategóriák egyikébe sem, viszont szeretnének eltölteni egy felhőtlen és szórakoztató színházi estét abban a reményben, hogy végre bepillantást nyerhetnek a Férfiagy és persze a női lélek rejtelmeibe.

Játssza: Csányi Sándor. Közreműködik: Schell Judit, Vida Péter és Nyári Tünde. Rendező: Szirtes Tamás

Bemutató: 2013. október 12.


 

Tíz éves Az Operaház Fantomja

A Madách Színház 2003. május 30-án mutatta be Andrew Lloyd Webber: Az Operaház Fantomja c. musicaljét. A bemutató 10. évfordulójára a Madách Színház pályázatokat hirdetett a rajongóknak, amelynek nyerteseit vendégül látják a főszereplők és az alkotók a Madách Színházban.

A pályázatok a következők voltak:

1    A Facebook-on keresték a legnagyobb Fantom-rajongót, vagyis aki legtöbbször látta a musicalt és ezt a belépőjegyeivel is tudta igazolni.

2   A másik játék kreatív feladat volt: Hogyan folytatnád? címmel a rajongók saját írásait várták, szerintük hogyan folytatódhatna Christine, Raoul és a Fantom története.

3     „A Fantom, ez a titokzatos lény rég bennem él” – Fantom-maszkban készített fotókat vártak a rajongóktól, amelyben szintén megmutathatják kreativitásukat.

A 2. és 3. kategóriára beküldött anyagokat a Fantomok: Csengeri Attila, Posta Victor és Sasvári Sándor bírálta el. Közülük 15-15-öt választottak ki, akiket vendégül látunk a Madách Színházban. A pályázók közül május 27-én a Christine-ek: Fonyó Barbara és Mahó Andrea kisorsolják azt a 6 szerencsést, akik ott lehetnek a jubileumi előadáson.

A jubileumi estén fellép valamennyi művész, aki részese volt az elmúlt évtized sikerének. Az ünnepi előadás zárásaként Horgas Eszter fuvolaművész és Szabó Ádám tangóharmonikás előadja saját Fantom-variációját, illetve duettet énekel a legelső szereposztás egyik Fantomja és Christine-je: Miller Zoltán és Király Linda.Az előadás nézői ajándékot is kapnak, amelyeket a főszereplők az előadás után a Madách Teremben dedikálnak.


 

Amerikai popfesztivál a rock fesztiválon
Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról musical a Harley fesztivál 0. napján

Különleges musicalbemutatóval indul a Harley-Davidson Fesztivál 0. napja. Június 5-én, a veszprémi Pannon Várszínház bemutatja a legendás hazai zenésdarabot, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról-t. Az idén 40. évfordulóját ünneplő, a közönség számára számos meglepetést tartogató színmű rendezője Vándorfi László.

 „Az alsóörsi Nagyszínpadon ünnepli születésének negyvenedik évfordulóját a rockmusical, amelyet a veszprémi Pannon Várszínház mutatat be a 0. napon” – nyilatkozta Dobai Attila, a fesztivál alapítója, főszervezője. A darab Déry Tibor azonos című kisregényének 1973-as musicalváltozata. A kisregényt Pós Sándor írta színpadra, zenéjét Presser Gábor, dalszövegeit Adamis Anna szerezte. Az ünnepi produkció különlegessége abban rejlik, hogy a szervezők a közönséget is bevonják az előadás cselekményébe, sőt még a Harley-k is szerepet kapnak.„Maga a darab négy évtizeddel ezelőtt az amerikai témája miatt volt érdekesség, ám a beleszőtt magyar mondanivaló, az előre vizionált problémák mind a mai napig aktuálissá teszik az üzeneteit. Akkoriban az LGT élő zenéje döbbenetes hatással volt a közönségre, és a mostani előadás is tartogat a közönség számára különleges ízeket.” – mondta Vándorfi László színigazgató-rendező.

Az egyedi bemutató méltó nyitánya a 14. Harley-Davidson Open Road Fest-nek, ahol a 0. napon fellép még Ganxsta Zolee és a Kártel, a Best of zenekar és még sokan mások.

További információk: www.openroadfest.hu


 

Akrobatikus kosárcsapat az Operett Színházban

2013. április 1-jén a Budapesti Operett színházban egyedülálló, eddig sosem látott előadás kerül színpadra. A színház hazánk egyetlen hip hop szervezetével, a Hip Hop International Hungaryval viszi színre a STREET BEAT című előadást. Különböző hip hop csapatok, Szabó Dávid, Brasch Bence, Kerényi Miklós Máté, Kocsis Dénes, Peller Anna, Nádasi Veronika mellett az ország legismertebb kosárlabda freestyler csapata, a Face Team – Akrobatikus Sportszínház is fellép, utcai és kortárs táncokkal ötvözött kosárlabda trükkökkel. Az előadás fókuszában a fiatalok napi problémái, az emberi kapcsolatok, értékek állnak.

A csapatot a világ legkülönbözőbb pontjaira hívják fellépni. Nemrég Katarba, a katari kosárlabda szövetség kosárlabda tornájára kaptak meghívást.  A Dohában rendezett kétnapos eseményen katari csapatok mellett egyetlen külföldi fellépőként szerepelt a Face Team. Az Öböl-menti országban még nem lépett fel hasonló színvonalú csapat, s a nagy sikerre való tekintettel további fellépések várhatók annak érdekében, hogy közösen népszerűsítsék Katarban a kosárlabda sportot. A fellépésről készült videó itt tekinthető meg.

Nem sokkal korábban Devin Graham a YouTube egyik legnépszerűbb filmes rendezője és vágója forgatott a magyar csapattal. Filmjének első alkalommal voltak magyar szereplői, a csapat Budapestet népszerűsítette olyan helyi látványosságok mellett, mint a Halászbástya, a Lánchíd, a Hősök tere. A videót eddig több mint 4,5 millióan látták.

 


 

Dumaszvingház, ahol a jazz-up comedy születik

Gitár, nyakkendő és a szving ötven árnyalata, becsomagolva stand-up zsemlék közé. Aki pedig mindezt szervírozza: Kovács András Péter, Janklovics Péter és Illés Ferenc. A februári premierrel a humoristák egy igazán nagy durranásra készülnek, egy új műfajt akarnak teremteni, a jazz-up comedyt.  

Komolyan veszik a felkészülést a Dumaszínház művészei, éppen ezért csak a próbák szünetében adott interjút Kovács András Péter, aki egyetértett azzal, hogy a Dumaszvingház elég rejtélyes cím. „Ez egy zenés, improvizatív stand-up előadás. A legelképesztőbb élethelyzeteket jelenítjük meg, ahol az emberek zenével találkoznak. Céges bulikat, fesztiválokat, lagzikat veszünk górcső alá, lesz jazz zenész-képző, szerenád tetszőleges hölgynek, tetszőleges témában, de a finálé dalt is ott fogjuk kitalálni, miközben sok olyan sztori hangzik el, amik zenei tanulmányainkat, pályafutásunkat színezték.Abban bízunk, hogy nem csak a rekeszizmok fognak másnapra bedurranni, hanem a vádlik is, mert a nézők a lábukkal verik majd a taktust a szvingre” – mondta Kovács András Péter. Ahhoz pedig, hogy a jazz-up comedy megszülethessen, mindhárom humoristára szükség van, ők együtt a főfogás fűszerei. „Janklovics Péter hihetetlenül vibráló, pezsgő ember, én írom az ötleteket, a dalokat, Feri pedig profi zenész. Az est hármunknak az egysége, kiegészítjük egymást.” – tette hozzá a humorista. 

Illés Ferenc, a jazz manouche irányzat egyik legjelesebb képviselője Magyarországon, KAP tőle tanulja a szvinget, hiszen a cél az, hogy a premier estéjén a közönség csakis a legjobbat kapja. A szándék komolyságát mutatja a próbán kívül az is, hogy az együttes egy klipet már közzétett a legnagyobb videómegosztón, és nem ez volt az utolsó. „Várhatóak továbbiak is, ahogy készülnek a dalok, sőt, van egy olyan régi vágyunk, hogy szeretnénk megcsinálni a világ legrosszabb klipjét. Ami klisét valaha láttunk és össze lehet egybe gyúrni – kezdve a földre ejtett rózsától a szakadék szélén gitározásig –, azt mind szeretnénk beletenni”. 

Az első előadásnak a Kompót Bisztró ad helyet, február 18-án 19 órától. Jegyek a Dumaszínház honlapján feltüntetett elérhetőségeken válthatók.


 

Moziban és színházban is a Nagy négyes!

A Belvárosi Színházban nagy sikerrel játszott A nagy négyes című színdarab film-adaptációja hamarosan a mozikban is megtekinthető lesz Kvartett - A nagy négyes címmel, Dustin Hoffman rendezésében. Az Uránia Filmszínház, a forgalmazó ADS Service Kft. és
a Belvárosi Színház egyedi akciója keretében, 20% kedvezményt nyújt azoknak,
akik mind a mozifilmet, mind a színművet szeretnék megnézni.

Ronald Harwood színdarabja, A nagy négyes a Belvárosi Színházban Gálffi László rendezésében, Molnár Piroska, Vári Éva, Benedek Miklós és Szacsvay László főszereplésével az örök ifjúságról és a művészet hatalmáról mesél iróniával, sok humorral. A kétszeres Oscar-díjas amerikai színész-óriás, Dustin Hoffman épp ezt a színművet választotta első filmes rendezése alapjául. A január 24-étől a hazai mozikban Kvartett - A nagy négyes címmel futó filmben Jean (Maggie Smith – Harry Potter-sorozat, Gosford Park) igazi dívaként érkezik aktuális fellépése színhelyére: az idős operaénekesek számára működtetett otthonba. Az intézmény lakói minden évben koncerttel ünneplik Verdi születésnapjának évfordulóját. Jean beköltözésével újra együtt a Rigoletto világhírű kvartettje, s így kézenfekvőnek tűnik, hogy összeálljanak a gálaestre s újra együtt előadják felejthetetlen produkciójukat.  Az előkészületek állóvizét azonban jócskán felkavarja, hogy a múltból piszkos kis titkok és fájó sérelmek kerülnek napvilágra.

Dustin Hoffman első rendezése feliratos és szinkronizált változatban egyaránt megtekinthető lesz a mozikban. A film szinkronjának érdekessége, hogy benne Szacsvay László a másik férfi főszereplő magyar hangját kölcsönzi, és nem azét, akit a színpadon alakít.

Aki Budapesten mind a mozifilmet, mind a színművet szeretné megnézni, az az Uránia Filmszínház, a forgalmazó ADS Service Kft. és a Belvárosi Színház egyedi akciója keretében ezt most kedvezménnyel megteheti. Minden néző mozijegye felmutatásával 20%-os engedményt kap A nagy négyes című színmű jegyárából a Belvárosi Színházban, illetve, a Kvartett - A nagy négyes című mozifilm jegyárából, amennyiben az Uránia Nemzeti Filmszínházban felmutatja A nagy négyes bármelyik előadására szóló színházjegyét.


 

oldalak:  1  2  3  4  5  6   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat