.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  9  10  11  12  13   

 
Három hete a slágerlista élén az új Mandoki Soulmates album

A Mandoki Soulmates legújabb albuma nemcsak itthon áll három hete a slágerlista élén, hanem nemzetközileg is szenzációs chart pozíciókat ért el!Ez a fantasztikus eredmény bizonyítja, hogy az üzenetük - az európai egység, béke és szabadság fontossága - széles körben rezonál a hallgatósággal. Az albumnak itthon és nemzetközi sikere kiemelkedő, komoly amerikai kritikusok az év albumának nevezték, és olyan kifejezésekkel illették, mint “Instant Classic”, nem is beszélve a német sajtóról, amely szintén kimagasló dicsértetekkel ünnepli.

bővebben >
 


MANDOKI SOULMATES - A Memory Of Our Future

A Mandoki Soulmates új lemezének a híre világszinten felkavarta a zenei szakma állóvizét. A szakma és azok a zenei kritikusok, akiknek már volt szerencséjük meghallgatni az új albumot, egyöntetűen pozitívan fogadták és felemelő cikkekben ünneplik a „Memory Of Our Future” című, új kiadványt, méltatva annak zenei gazdagságát és művészi mélységeit a prog-rock hazájában, Angliában, és a fusion jazz kiemelkedő területein is: az Amerikai Egyesült Államokban. Ez a lemez új szintet képvisel a műfajban, és az egyértelműen kihagyhatatlan. Rajongók milliói várják izgatottan, hogy végre hallhassák az albumot, amely május 10-én jelenik meg világszerte.

bővebben >
 


The World of Hans Zimmer- A New Dimension
Budapest - MVM Dome //2024. november 7. este 8 h

Budapest is bekerült a The World of Hans Zimmer - A New Dimension európai turnéjának állomásai közé.

Forradalmi zenei küldetés és az alkotás öröme árad Hans Zimmer legújabb csodálatos zenei kavalkádjában, melyet a The World of Hans Zimmer - A New Dimension számára állított össze. A két Oscar-díjas zeneszerző a számára jellemző módon új dimenziókba emeli munkáját, mely tele van erővel, szenvedéllyel, energiával, szépséggel, drámával, lélegzetelállító momentumokkal és mély érzelmekkel.

A koncertturné elődje, a The World of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration először 2018-ban bűvölte el a közönséget Németországban, és azóta számos sikeres koncertet tudhat maga mögött világszerte. Ezúttal Hans Zimmer személyesen nem lép színpadra a The World of Hans Zimmer - A New Dimension produkcióban, de az ő jelenléte és kreatív kurátori szerepe biztosítja, hogy ez a show is a legmagasabb minőségben ragyogjon, a világ legkiválóbb szólistáival és egy lenyűgöző szimfonikus zenekarral.


bővebben >
 


Búcsúturné: Budapesten ad koncertet a Buena Vista Social Club sztárja

A világzene egyik ikonikus alakja, Omara Portuondo, a kubai zenei élet meghatározó személyisége, 2024. október 6-án Budapesten adja magyarországi koncertjét. Az énekesnő, aki Havannában született és a világzene egyik legbefolyásosabb alakjaként vált ismertté, a Buena Vista Social Club tagjaként és szóló előadóként is hírnevet szerzett. Számos díjjal és elismeréssel büszkélkedhet, köztük egy Latin Grammy-díjjal és Grammy-díj jelöléssel.

bővebben >
 


Mandoki Soulmates koncertfilm a SuperTV2 műsorán
2024. január 27. szombat, 22:40

"Nincs más hátra, mint előre...Ebben a lendülettel teli időszakban, ahol a zenekar már több mint 30 éves sikerekkel büszkélkedhet, izgalmasan lépünk tovább a következő fejezetünk felé, mely terveink szerint tele lesz még páratlan zenei élményekkel. Nagyon izgalmas új albumon dolgozunk a lelkitársakkal amit nagyon szeretünk. Egy új album mindig egy mérföldkő, egy új üzenet...egy ügy és persze hangokba zárt életképek és muzsika. Személy szerint nagyon várom, hogyan fogja fogadni a közönségünk az új albumot, minden esetre az biztos, hogy a teljes szívünk benne van"- nyilatkozta Leslie Mandoki a világhírű Mandoki Soulmates zenekar alapítója és vezetője.

bővebben >
 


Budapest Garden Party: új zenei- és gasztrofesztivál

Budapest Garden Party: új zenei- és gasztrofesztivál

2024 májusában, a Városligetben rendezik meg a Budapest Garden Party Zenei- és Gasztrofesztivált.  Budapest egyik legvártabb eseménye lesz ez tavasszal, izgalmas és sokszínű programokat kínálva a minőségi zene és a gasztronómia szerelmeseinek - jelentették be a szervezők.

bővebben >
 


A jövő év kihagyhatatlan bulija: Best OF Funky

Megvan az időpont: az 2024-es év legnagyobb buliját a nyár közepén, június 27-én rendezik meg Budapesten. A Funky Fesztiválon  a műfaj nagyágyúi sorakoznak fel. A funky nem csak egy zenei stílus, nem csak a ritmusok és színek birodalma, hanem egy pozitív energiákkal felturbózott életérzés is, mely egyenlő a vidámsággal és életigenléssel. Magában hordozza azokat a vibráló hangokat és groove-okat, amelyek elválaszthatatlanul összekapcsolódnak a stílus legendáival a funky univerzumában. A fesztiválon három ikonikus és meghatározó zenekarral találkozhatunk melyek garantálják a fergeteges hangulatot. A zenekarok közötti átállásokat a Get Funky Party jól ismert magyar DJ-i: Suri Imre és Jazzkovács László tölti ki, személyük a legjobb garancia a buli fokozására. A repertoárjukban a funky mellett a soul, az R&B és a hip-hop ugyanúgy megjelenik, mint a klasszikus amerikai diszkó.

bővebben >
 


Dokumentumfilmen a Mandoki Soulmates

A Mandoki Soulmates zenei pályafutásának 30. évfordulója alkalmából egy különleges dokumentumfilm készült, amely betekintést enged a zenéjük lenyűgöző világába. A film megtekintése lehetőséget ad a közönségnek és rajongóknak, hogy közelebbről megismerjék a csapat munkásságát, alkotásaikat, sikereiket és az ahhoz vezető utat, továbbá az ezek mögött rejlő barátságokat és kötelékeket. A tagok személyes megszólalása mellett soha nem látott felvételek és kulisszatitkok is megnyílnak, közös főzések, ínyenc éttermi élmények, valamint a zenekar próbáinak egyedi hangulata mely egyidőben meghitt és szórakoztató.Megismerhetjük azt a tehetséget, kitartást, szorgalmat és elkötelezettséget, amelyek lehetővé tették a Mandoki Soulmates számára, hogy a zene világában kiemelt helyet foglaljanak el.

Leslie Mandoki, a zenekar alapítója és vezetője elmondta: "Ez a film egy szeretett gyermek, amelyben minden hang,minden akkord és minden pillanat a szívünkből jön. Szeretnénk megosztani ezt a különleges utazást a közönséggel, hogy veletek ünnepelhessük ezt a mérföldkövet.

bővebben >
 


Rhoda Scott & Roby Lakatos & Lisztes Jenő & Mexicanu
Masters & Pieces, Budapest, Dohány utcai Zsinagóga 2024. március 10. 18h

Masters & Pieces: Rhoda Scott & Roby Lakatos & Lisztes Jenő & Mexicanu

Örömmel jelentjük be a nagy várakozást keltő eseményt a „Masters & Pieces” koncertet, ahol olyan négy élő legenda lép színpadra, mint Rhoda Scott, a Hammond-orgona királynője, Roby Lakatos, az "unortodox cigány fúziós zene" atyja, Lisztes Jenő a cimbalom csodálatos művésze, és Mexicanu a harmonika császára.

Négy mester & négy hangszer: az orgona ünnepélyes hangja, a hegedű fülbemászó érzékenysége, a cimbalom varázslatos csillogása és a harmonika érzéki szárnyalása együtt alkotnak szabadon, együtt zengenek, együtt találkoznak. A művészek, a zenei világ kincseit hivatottak feleleveníteni és a jól ismert klasszikusok mellett saját mesterműveikbe is engednek betekintést, mindezt egyedi stílusukban és interpretációjukban, katartikus pillanatokat ígérve a közönségnek. Az innovatív zenei megközelítések, a hagyományos és a kortárs zenei stílusok egyesítésében történelmi zenei mérföldkőre számíthatnak a rajongók. Mindezt egy igazán méltó helyszínen, a budapesti Dohány utcai Zsinagógában, mely nem csupán az egyik legszebb, hanem az egyik legkülönlegesebb épület Budapesten.

bővebben >
 


Múlt és a jelen találkozása egy ragyogó PMJ koncerten

Múlt és a jelen találkozása a PMJ koncerten

"Life In The Past Lane"

2023. október 17-én este fél 8-kor Budapesten ad fergeteges koncertet a Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox

A formáció ezúttal az MVM Domeban várja újabb meglepetésekkel és feledhetetlen dalokkal a magyar közönséget. A PMJ egyedi stílusával repít vissza bennünket a ragyogó 20. századi Gatsby korszakába. Ahogy már megszokhattuk tőlük, zseniálisan elegyítik akár a pop- kortárs slágereket a jazz és swing műfajával, megőrizve a 1920-as évek, stílusát, eleganciáját és varázslatos hangulatát. A harmonikus hangszerelés és a lenyűgöző előadásmód egyedülálló atmoszférát biztosít és egy igazi zenei időutazáson vehetünk részt. A korhű pompás öltözékek, a bámulatos kiegészítők, a táncok, a színpadkép szintén emelik a 20. század csillogó világát.

bővebben >
 


Gömöri András Máté helyett Csengeri Attila a Haccacáréban

Erdélyi turnéja után ismét Budapesten a Haccacáré! 

Gömöri András Máté immár Kanadában tartózkodik, ahonnan továbbra is szoros kapcsolatot ápol a rajongóival a közösségi médián keresztül. A szerepét Csengeri Attila vette át, garantálva az est felejthetetlen szórakoztatását. Attila mellett Mahó Andrea, Simon Panna Bogi  és Dr. Káel Norbert gondoskodik  a zenei időutazásról,  ahol az 1920-as évek hangulatát varázsolják a publikum elé. Önfeledt, vonzó, pompás és ragyogó korszakot  tárnak elénk, mellyel picit  eltávolodhatunk a hétköznapok feladataitól. A könnyed, laza, jól ismert dalokat közül biztos, hogy felcsendül a Pá kis aranyom pá, a Meseautó, az Éjjel az omnibusz tetején, a Kellene ma éjjel egy kis haccáré... A dalok között bőven számíthatunk humoros pillanatokra is.

bővebben >
 


Shakti 45 év után visszatér Budapestre
Budapest, 2023. július 2. 19:30 Erkel Színház

A határokon átívelő világfúziós együttes 2023. januárjában világkörüli turnéra indult, hogy megünnepeljék a Shakti születése óta eltelt fél évszázadot. A formáció 2023-as turnéja során Magyarországon is koncertet ad július 2-án, vasárnap este fél nyolckor az Erkel Színházban.

bővebben >
 


Görbe tükröt tart a világnak Szolnoki Péter és Haagen Imre közös dala

Az ország egyik legismertebb és legkedveltebb énekese Szolnoki Péter, és Haagen Imre, színész-énekes - akit eddig leginkább a Drága örökösök című sorozat rosszfiújaként ismerhettünk - különleges hangvételű dalt írt. A zenét Szolnoki Péter, a dalszöveget pedig Haagen Imre jegyzi. A Stex, azaz a pénz, az élet egyik mozgatórugója, ha tetszik, ha nem. Bár a dalszöveg görbe tükröt tart a társadalom elé, mégsem kell komolykodó hangvételre számítani. A Valami Amerikára utaló rockos hangszerelés ugyanis garantálja a populáris, mégis időtálló hangzást.

bővebben >
 


Budapesten koncertezik Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen
Az idei Halloween legnagyobb koncertbejelentése: Budapestre érkezik a Hollywood Vampires

Kirobbanó, eget-földet rengető show-val érkezik Budapestre a Hollywood Vampires 2023. július 18-án a Sportarénába. „A világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat, a legnagyobb ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: tagja Alice Cooper, Johnny Depp, az Aerosmith’s-ből Joe Perry-és Tommy Henriksen is.

bővebben >
 


MÜPA Évadnyitó hangverseny
2022. szeptember 25. 19:30 Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar hagyományosan egy nappal Bartók Béla halálának évfordulója előtt, szeptember 25-én tartja évadnyitó hangversenyét. Az időpont önmagán túlmutató jelentése: ösztönzés a magyar zenei hagyományok értékeinek ápolására. Az idei koncerten három magyar művet is hallunk, közülük egy felfedezésre méltó ritkaság – de az is fontos, hogy az est a 20. század egy nemzetközi klasszikusával fejeződik be. A szólista a fiatal tehetségek egyike – és a karmester sem véletlenül viseli a Dohnányi nevet.

bővebben >
 


Aida Garifullina Operagála
A legszebb operaslágerek sztárszopránnal a Margitszigeten­

Klasszikus, szenvedélyes, grandiózus! Je veux vivre, Casta Diva, Quando m’en vo’, Ave Maria, O mio babbino caro – az operairodalom leggyönyörűbb darabjai csendülnek fel az idei margitszigeti Operagálán, melynek sztárvendége a fiatal és gyönyörű sztárszoprán, a legnagyobb operaházak és koncerttermek csillaga, Aida Garifullina, aki Pier Giorgio Morandi karmester vezényletével, a Magyar Állami Operaház Zenekarának kíséretében áll majd a közönség elé.

bővebben >
 


Koncertfilmmel ünnepli a 60 éves Rolling Stonest az M2 Petőfi TV
A legendás rockzenekar Bigger Bang című koncertjét tűzi műsorára július 10-én, vasárnap este az M2 Petőfi TV, amelyet 2006-ban, Rio de Janeiro leghíresebb strandján, a Copacabana Beach-en rögzítettek.

bővebben >
 


Alternatív zenei sztárokkal jönnek az irodalmi romkoncertek

Ivan & The Parazol duó, Szűcsinger azaz Szálinger Balázs és Szűcs Krisztián, Prieger Zsolt, valamint Vecsei H. Miklós és Balla Gergő a Platon Karatevből is fellép a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program irodalmi Romkoncert sorozatában idén nyáron.

bővebben >
 


Hans Zimmer Live - Európai turné 2023

2023 nyár elején a kétszeres Oscar-díjas Hans Zimmer nagysikerű turnéjával visszatér Európába. A koncertsorozat nemzetközi bejelentésének napján kiderült: a művész 2023. június 5-én 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában is fellép.

bővebben >
 


B my Lake a Balaton Soundon

B my Lake a Balaton Soundon

A B my Lake két éves kihagyás után új formátumban és új keretek között tér vissza a hazai rendezvény színtérre, nem is akármilyen módon! 2022-ben Európa legmenőbb vízparti fesztiválja, a Balaton Sound ad neki teret. Két évnyi kényszerszünet után a legnagyobb underground elektronikus zenei fesztivált jegyző Deadcode Produkció és a VOLT Produkció Kft. szervezői úgy döntöttek, hogy idén már a Balaton Sound ad otthont a fesztiválnak, június 29. és július 2. között.

Hogy a fesztivál és a műfaj rajongói ne maradjanak a stílust képviselő rendezvény nélkül, a szervezők megállapodtak a Balaton Soundot jegyző Sziget Szervezőirodával, hogy a B my Lake-et a Sound keretein belül rendezik, azon a helyszínen, amely 2019-ben utoljára adott otthont az eseménynek. 

A B my Lake tehát a Balaton Sound keleti oldalára költözik majd be két zenei színpaddal, a techno és house stílus majd ötven nemzetközi sztár dj-jének részvételével. Természetesen a B my Lake nevével fémjelzett területre érvényesek lesznek a Sound jegyek, így az együttműködésen keresztül a Soundra érkező nemzetközi látogatókkal is megismertethetik a B my Lake brandet és koncepciót, amely méltán híresült el az underground elektronikus zene egyik kiemelkedő fellegváraként.

A részletekért kattintson a "bővebben" feliratra

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   ...  9  10  11  12  13   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat