.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5  6   

 
Az Egri Csillag Weekenddel indul a fesztiválszezon Egerben

Április 28-a és május 1-e között ismét borkedvelők és borászok töltik meg az egri Dobó teret, hogy megkóstolják az Egri Csillagok új, 2021-es évjáratát. A bortípus legismertebb, classicus tételeinek legfrissebb borait ugyanis ilyenkor, tavasszal mutatják be az egri borászok.

bővebben >
 


Itt az alkoholmentes Peroni Nastro Azzurro!

Mostantól az olasz életérzés magyarországi kedvelőinek sem kell kompromisszumot kötniük, ha tudatos életmódjuk részeként alkoholmentes opciót keresnek: hozzánk is megérkezett az ikonikus Peroni márka alkoholmentes változata.

bővebben >
 


Ünnepi koktélok, hogy te lehess a szilveszteri buli sztárja

Már csak néhány nap és itt az év talán legjobban várt időszaka. Akár karácsony, akár szilveszter, az ünnepi ízek mindenkit képesek elvarázsolni, főleg, ha egy üde koktél formájában csábítanak. 

Jöjjön most 8+1 egyszerű szilveszteri koktélrecept, - az első MrsMillicent Koktélverseny „sztárjai” amelyeket pár alapanyagból, néhány könnyed mozdulattal, 5 perc alatt összedobhatsz az évbúcsúztató házibulin. Ha te is szeretnéd lenyűgözni a barátaidat, akkor szerezd be a hozzávalókat és mutasd meg mindenkinek, hogy a konyhádban is készülhetnek igazi koktélcsodák. Mixelhetsz egy egyszerű edzős shakerben, de akár egy dunsztos üvegben is, sőt mérőeszközök hiányában egy feles pohárral (4cl) is belőheted az arányokat. Csak a képzeleted szabhat határokat a kreativitásodban.

bővebben >
 


Hard seltzer: új alkoholos italkategória

Mától új italkategória érhető el Magyarországon: a Dreher Sörgyárak által forgalmazott Viperrel megérkezett hazánkba is az újgenerációs alkoholos hard seltzer. A Viper hasonló eljárással készül, mint a sörök, mégis teljesen különbözik azoktól, leheletnyi gyümölcsös ízesítésével alaposan lehűtve önmagában vagy egy italkompozíció részeként egyaránt tökéletes választás.

bővebben >
 


Utazd körbe a világot a Nespresso World Explorations kávéival!

Nem kell lemondanunk az új kultúrák felfedezésének öröméről akkor sem, ha éppen nem tudunk elutazni. A Nespresso World Explorations kávékollekciója elhozza otthonunkba a távoli nagyvárosok ízeit és aromáit olyan kávékkal, amelyekhez Fokváros, Tokió, Stockholm és Bécs hangulata adott ihletet. A népszerű Lungo termékcsaládra épülő sorozatot két új, Sanghaj és Buenos Aires inspirációjával megalkotott kávé egészíti ki.

bővebben >
 


Megérkezett a Nespresso első organikus kávéja

A Nespresso bemutatja első organikusan termelt kávéját, amely a perui kistermelői hagyományokon alapuló szakértelemnek köszönheti egyedülálló minőségét. A perui hegyvidékeken a bio kávétermesztés nem egy új zöld trend, hanem egy tradicionális és nagy múltú gazdálkodási modell, amit évszázadok óta sikeresen alkalmaznak a helyi farmerek.

bővebben >
 


Megérkezett az alkoholmentes Kozel

Különleges, félbarna alkoholmentes sörrel lepte meg a vásárlókat a Kozel: a termék valódi sörélményt kínál azoknak, akik az alkoholmentes változatnál sem akarnak lemondani a márkától megszokott gazdag ízvilágról és a magas minőségről. Ezzel párhuzamosan elsőként Magyarországon debütál a márkacsalád új arculata, a termék új, prémiumabb csomagolásban érhető el.

bővebben >
 


A pezsgő sztori
Országos Laposa Pezsgő premier hétvége június 20-21-én

Pár éve a Laposa család megálmodta, hogy egyszer majd elkészíti saját, badacsonyi pezsgőjét. Telt az idő, épült a Hableány, az új birtokközpontban pedig egy pezsgőüzem is helyet kapott. A birtok borásza, Laposa Zsófi fáradhatatlanul járt a Prosecco borvidékre, kóstolt, majd indult a kísérletezés. A prosecco készítésben és a metodo martinotti eljárás elsajátításában Luca Antiga, számos olasz Prosecco pince tanácsadója nyújtott segítséget.

bővebben >
 


Badacsony tizedjére is jött, látott, győzött

Február utolsó napján tizedik alkalommal mutatkozott be a Badacsonyi Borvidék a szakmai és nagyközönségnek a budapesti New York Palota Róma termében és annak előterében. Összesen 33 borászat és 10 turisztikai szolgáltató hozta el és mutatta be kínálatát.

bővebben >
 


Ispirazione Italiana - a Nespresso új kollekciója

Megújult termékcsaláddal indítja az évet a Nespresso: az Ispirazione Italiana kollekció 9 kávéját olasz városok és az adott régiókra jellemző pörkölési- és kávézási hagyományok inspirálták - így megkóstolhatjuk, milyen többek között egy Róma, Firenze, Palermo vagy akár Genova városa által ihletett Nespresso kávé. A kávécsalád két új kapszulával is gazdagodik, melyek Velence és Nápoly kávékultúráján keresztül varázsolják otthonunkba Itália hangulatát.

bővebben >
 


Globetrotting Wine Writers Tackle Hungary: The Unsung Hero in the Old World of Wine

Award-winning wine communicators Charine Tan and Matthew Horkey, of Exotic Wine Travel, announce their fourth wine book Discover Hungarian Wine: A Visitor-Friendly Guide, available for pre-order on Kickstarter. This visitor-friendly wine travel guidebook book aims to help independent travelers and wine lovers of all levels of expertise to experience the best wines of Hungary.

bővebben >
 


Kickstarteren gyűjtenek a magyar borok nemzetközi megismertetéséért

Világjáró borszakértők írnak könyvet Magyarországról „Az Óvilág felfedezésre váró hőse” címmel. A díjnyertes Exotic Wine Travel borturistáknak szánt kalauzt készül kiadni Magyarországról.

Az Exotic Wine Travel díjnyertes borszakírói, Charine Tan és Matthew Horkey negyedik boros tematikájú könyvük kiadására készülnek. A Discover Hungarian Wine: A Visitor-Friendly Guide („Fedezd fel a magyar bort: kalauz borturistáknak”) mostantól előjegyezhető a Kickstarteren. A borturistáknak, a kezdő és a haladó borrajongóknak egyaránt hasznos kalauz a legjobb magyar borokat és borászatokat ismerteti.

 

bővebben >
 


Felpezsdítik Tokajt

A tállyai Szóló pincészet már több izgalmas bort letett az asztalunkra, és ez most sincs másként. Éless Tímea borász ügyesen egyensúlyoz a tradicionális tokaji és az avantgárd stílusirányzatok között, legújabb kísérlete a boogie névre hallgató pét-nat lett.

bővebben >
 


Márton és Lányai: a magyar pálinkafőzde sikersztorija

Kettős mérföldkövet ünnepelt egy hangulatos, kóstolóval egybekötött sajtóeseményen az évtizedek óta a legmagasabb minőséget képviselő pálinkafőzde: magyar kajszibarackból készült pálinkája kiérdemelte az idén első alkalommal átadott "Agrárminisztérium Pálinkája 2019" címet, és az alapító Márton János pálinkafőzőmester példaértékű munkássága "Pálinka Életműdíj" elismerésben részesült. 

bővebben >
 


Hallottál már száraz sörről?

Borok jellemzésekor ismerősen cseng a száraz szó, de azt már kevesebben tudják, hogy létezik egy sör is, melynek ízét szintén így írhatjuk le. Japán egyik legnépszerűbb söréről, az Asahi Super Dryról van szó, ami a japán sörfőzési szabványoknak, az innovatív erjesztési technológiának és a legjobb minőségű, eredeti receptúra alapján válogatott alapanyagoknak köszönheti különleges tulajdonságát: tiszta, gyors lecsengését, melynek hála a legkülönbözőbb típusú ételek kísérője lehet.

bővebben >
 


Negyedjére is BalatonBor!
Évjáratpremier a Société Budapestben, kiderült kik palackozhatnak 2018-ból HegyBort

Immáron hagyományosan, minden év tavaszán debütál a BalatonBor legújabb évjárata: ezúttal május 21-én, a Société Budapestben lehetett először megkóstolni a 2018-as szüret eredményeként palackba került olaszrizlingeket. Az eseményhez másodjára csatlakozott Villány közösségi bormárkája, a REDy, de új díszvendéget is köszönthettünk Pannonhalmáról, a PH-Érték Egyesületet. Az évjáratpremier előtt került sor a HegyBor bírálatra is, így azt is megtudhattuk, hogy ki palackozhatja le 2018-ból a HegyBorát.

bővebben >
 


Az Egri csillagok napsütésben ragyognak a legfényesebben

Nyáron, ha könnyed, friss borokat keresünk, érdemes az Egri borvidék egyik kiemelt borát, az Egri csillagot választanunk. A laza és trendi fehér házasítás már nem csak a borvidéken hódít.

bővebben >
 


Pinty került a boros címkére

A Nagygombos Borászat a Mátrai borvidéken található, a 90 hektárról a fiatal női borász, Barta Anna készíti a borokat. A pincészet életében új fejezetet jelent a portfólió és az arculat megújítása.

bővebben >
 


Ismét a tokaji aszút ünnepelhetjük

December 10-én immár másodszor ünnepelhetjük a tokaji aszút, ami exkluzivitása révén a világ egyik legjobb édes bora. Az idei Nemzetközi Aszú Day jó alkalom arra, hogy egy klasszikus párosításával, a libamájjal kóstoljuk együtt. #aszuday

For English please scroll down

bővebben >
 


Junibor újbor nagykóstoló

A tavalyi évek sikeres rendezvényei után, idén is megrendezzük az év legnagyobb újbor sétálókóstolóját, a Junibor Újbor tesztet a DiVino Gozsdu borbárban. Vége a szüretnek, de most kezdődik az igazi kaland: vajon milyen lesz a 2018-as évjárat? A borok már a pincékben, a frissek november közepére már palackokban, így borászaink nekiindulnak, hogy megmutassák nekünk, mit hozott az év.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5  6   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat