.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5  6  7   

 
Mikor várható nagy földrengés?

Kalifornia a világ egyik legaktívabb szeizmikus zónája: itt húzódik az 1300 km hosszú és 150 km széles Szent András-törésvonal, amely San Franciscót és Los Angelest is érinti. Jelenleg ez a világ egyik legszigorúbban megfigyelt régiója, ugyanis szeizmológiával foglalkozó szakértők szerint több mint 70% az esélye annak, hogy 2032-ig megtörténik az elkerülhetetlen: egy pusztító erejű földrengés-sorozat söpör végig Észak-Amerika nyugati partján. Egy december 5-én, a Viasat Nature tv csatornán debütáló dokumentumfilm, a San Andreas: Versenyfutás az idővel annak ment utána, hogyan próbálják a tudósok megfejteni, hogy hol és mikor várható a nagy földrengés, amelynek 9-es ereje többezer ember életébe kerülhet.

bővebben >
 


Világszínvonalú látogatói élményközpontot nyit a Pilsner Urquell Prágában

A Pilsner Urquell The Original Beer Experience április 22-től várja a látogatókat, akik a legmodernebb technológia segítségével három emeleten keresztül élvezhetik a cseh sörkultúrát bemutató, minden érzékszervre ható kalandot.

bővebben >
 


Kolozsvárra és Marosvásárhelyre repül az Aeroexpress Regional

Szeptember 5-étől két hónapon át, heti háromszor közlekedhetünk az Aeroexpress Regional légijáratain, melyek Budapestet Kolozsvárral, Debrecent pedig Marosvásárhellyel és Kolozsvárral kötik össze. Az Aeroexpress Regional startup magyar légitársaság partnere a BASe Airlines, mely 31 éve van jelen a piacon és Európán belül jelentős tapasztalatokat szerzett a regionális repülés területén.

bővebben >
 


Önkormányzati lakás nem lehet Airbnb - Bécsben

Noha a Bécsi Kereskedelmi Bíróság májusi döntése értelmében az Airbnb szállásközvetítő portál kínálatában nem szerepelhetnek bécsi önkormányzati lakások, sok bérbeadó nem tartotta magát ehhez. Az Airbnb most tájékoztató levelet küld nekik és leveszi a lakásokat az oldaláról.

bővebben >
 


Aggódunk a repülés karbonlábnyoma miatt, mégis többet utaznánk a járvány után

Egyre több stressz és home office, teret hódító online vásárlás és szórakozás, az adatvédelem miatt aggódó fiatalok. Az Ericsson friss kutatásában a megkérdezettek 64 százaléka több stresszre számít a jövőben, azonban ezzel együtt is 70 százalék azt gondolja, hogy egészségesebben fog élni. S míg a megkérdezettek több mint fele arra számít, hogy a kikapcsolódás fő színtere az online tér lesz, már most egyharmaduknak fenntartásaik vannak az online biztonság és adatvédelem miatt. A kutatás egy érdekes ellentmondásra is rámutatott az utazással kapcsolatban.

bővebben >
 


Ugrásszerűen nőtt a SHARE NOW autómegosztó használata

Az indulás óta eltelt két év alatt a Föld és a Hold közötti távolság több mint hétszeresét „autózta össze” a SHARE NOW 40 ezer regisztrált felhasználója. Miközben az autómegosztás Budapesten is mind szervesebb részévé válik a városi közlekedésnek, egyre többen gondolnak erre a megoldásra a saját vagy céges tulajdonú gépkocsi alternatívájaként, akár hosszabb távokra is.

bővebben >
 


2015-ös szintre ugrottak vissza az albérletárak

A koronavírus-járvány hatásai már egyértelműen érezhetővé váltak a magyarországi ingatlanpiacon is. A kereslet kicsi, az ingatlan sok, a bérbeadók kezdenek egymás alá kínálni. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint 35-50 százalékkal estek rövid idő alatt az árak a lakóingatlanok és üzleti ingatlanok piacán egyaránt.


bővebben >
 


Utazásra születtem

Újságíró, szinkrondramaturg, szakácskönyvek szerzője és "notórius utazó" - ahogy önmagát definiálja. Piros Christával Koroknay Klára beszélgetett.

bővebben >
 


Retró hétvége a MÁV-nál az észak-balatoni volnalon

A MÁV-START és a MÁV Nosztalgia ismét retró hétvégével várja a vasútbarátokat és az érdeklődőket. Már július 31-én, pénteken is lesz egy délutáni vonat, amelyet egy eredeti színben pompázó Csörgő mozdony továbbít. Augusztus elsején, szombaton és 2-án, vasárnap több vonatban futnak régi személykocsik és mozdonyok az észak-balatoni vonalon. A vonatok élén a Nohab, a Szergej, a Csörgő, a Púpos mozdonyokon felül egy 424-es gőzmozdony is szolgálatba áll. A megújult Utasellátónak köszönhetően a régi és a mai idők fedélzeti vendéglátásával is találkozhatnak az utasok.

bővebben >
 


Ha nyár, akkor Balaton - biztonságosan, vonattal

A vasúttársaság számára idén elsődleges célkitűzés, hogy a nyári turisztikai szezonban, június 20. és augusztus 30. között az utasok eljutását az aktuális járványhelyzetnek megfelelően, biztonságos módon garantálja a Balatonhoz is. A korábbi években kialakított szolgáltatási színvonal emelkedik, illetve új turisztikai ajánlatok is az utasok rendelkezésére állnak. Megújult az Utasellátó, és két új típusú terméket vezet be a vasúttársaság Balaton 24 és Balaton 72 néven, amelyekkel adott időn belül korlátlanul lehet utazni a tó körül 24, illetve 72 órán át.

 

bővebben >
 


Új Wizz Air járat Salzburgba

A Wizz Air, Európa legzöldebb és Kelet-Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy júliustól új állomással, Salzburggal bővül kiterjedt hálózata, és Albánia fővárosában, Tiranában nyitja meg 30. bázisát. A Salzburgi repülőtérről hat közép-kelet-európai városba utazhatnak az utasok júliustól, Tiranából pedig 3 Airbus A320 repülőgéppel 8 ország 15 úti céljára fog repülni a Wizz Air. Az új járatokra már 14,99 eurótól** foglalhatók jegyek a wizzair.com honlapon, illetve a légitársaság mobilalkalmazásában.

bővebben >
 


Gasztronómiai utalványt kapnak a bécsiek

Május 15-én újranyitnak a vendéglátó egységek az osztrák fővárosban. A fogyasztás ösztönzése érdekében minden bécsi háztartás egy 25-50 euró értékű utalványt kap, amit helyi kávézókban vagy vendéglőkben lehet beváltani.

bővebben >
 


London ismét elérhető
Repülj Budapestről London Stansted repülőtérre

Repülj Budapestről London Stansted repülőtérre!

A Ryanair berjeletette: korlátozott számú járat elérhető Budapestről London Stansted repülőterére, a létfontosságú kapcsolatok fennmaradnak.

"Korlátozott menetrendünkkel továbbra is fenntartjuk a létfontosságú kapcsolatokat Európa-szerte, hogy megkönnyítsük utasaink és családtagjaik számára az olyan vészhelyzetek kezelését, amelyek sürgős utazást igényelhetnek az elkövetkező napokban és hetekben. Az összes repülőgépet naponta fertőtlenítjük, és arra kérjük az utasokat, hogy teljes mértékben működjenek együtt a legénységgel, akik ebben a nehéz helyzetben is mindent megtesznek az utasokért."

https://www.ryanair.com/hu
 

Közvetlen Wizz Air járat Abu-Dzabiba

A Wizz Air, Európa legzöldebb és Kelet-Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága öt új útvonalat jelentett be az Abu-Dzabi nemzetközi repülőtérre (AUH). Budapestről és Bukarestből 2020 júniusában, Kolozsvárról, Katowicéből és Szófiából 2020 szeptemberében indulnak a járatok az Egyesült Arab Emírségek fővárásába, amennyiben addig újraindul a légi személyszállítás az érintett országokban. A Wizz Air az első európai diszkont légitársaság, amely közvetlen járatokat indít Abu-Dzabiba.

bővebben >
 


Vasárnaptól zárva tart az Állatkert
Az állatokról és növényekről való gondoskodás zavartalanul folytatódik

Budapest, 2020. március 14. (szombat) – Március 15-től további intézkedésig zárva tart a Budapesti Állatkert a nagyközönség előtt. Az erről szóló döntést Budapest Főváros főpolgármestere szombat délutáni jelentette be. Bár a kert vasárnaptól nem fogad látogatókat, az intézmény továbbra is működik: a szakemberek gondoskodnak az állatok és növények ellátásáról.

 

bővebben >
 


Megszűnik a Debrecen-Milánó Wizz Air járat

A Wizz Air 2020. február 28-án bejelentette, hogy a Debrecen–Milánó Malpensa útvonala iránti jelentős keresletcsökkenés miatt 2020. március 16-ával megszűnteti ezt a járatát.

bővebben >
 


A Wizz Air tájékoztatása az olaszországi járatokról
Így ritkítja olaszországi járatait a Wizz Air

A Wizz Air valamennyi útvonalán folyamatosan nyomon követi a jegyek iránti igény alakulását, és úgy döntött, hogy a kereslet visszaesése miatt a március 11-től április 2-ig tartó időszakban csökkenti egyes, többek között olaszországi úti célokra közlekedő járatainak sűrűségét. A légitársaság ugyanakkor nem függeszti fel ezeket az útvonalakat, nem törölte minden, ezekere az úti célokra üzemeltetett járatát, csökkentett kapacitással továbbra is közlekedik ezekre az úti célokra.

 

bővebben >
 


Egyszerűsített vízumigénylés Szentpétervárra

Az Orosz Föderáció kormánya egyszerűsített, elektronikus vízumigényléssel támogatja az országba történő belépést azoknak, akik a szentpétervári Pulkovo repülőtéren keresztül érkeznek az Orosz Föderációba. Az új rendszer október 1-től váltja ki a korábbi hosszú és költséges vízumigénylést 53 ország, köztük Magyarország állampolgárainak.  A Wizz Airrel Budapest és London Luton repülőteréről közvetlen járatokkal elérhető Szentpétervár.

bővebben >
 


Wizz Air: 3 új úti cél
Brüsszel, Harkiv, Lviv

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb légitársasága, valamint Európa legzöldebb* légitársasága bejelentette, hogy 2020 júniusában egy újabb modern Airbus A321neo repülőgépet állít üzembe a budapesti bázisán, illetve, hogy három új járattal köti össze Budapestet Európa városaival. A járatokra a jegyek már 6490, valamint 7990** forinttól foglalhatók.

bővebben >
 


Kigördült az első KISS motorvonat

 Ünnepélyes keretek között hivatalosan is kigördült a szerelőcsarnokból az első KISS-motorvonat a Dunakeszi Járműjavító Kft. telephelyén. Szerdán várhatóan megkezdik a forgalomba helyezéshez szükséges típusteszteket. A MÁV-START és a Stadler Bussnang AG közti megállapodásnak köszönhetően a KISS motorvonatok 2020 februárjától állhatnak forgalomba a váci és a ceglédi elővárosi vasútvonalon. További 8 darab emeletes motorvonat érkezik 2021 elején, így ezeken a vonalakon teljes mértékben modern motorvonatok szolgálhatják majd ki az utasokat.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5  6  7   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat