napja 
 

Közvetlen Wizz Air járat Abu-Dzabiba (Utazás - Hírek)
Közvetlen Wizz Air járat Abu-Dzabiba

A Wizz Air, Európa legzöldebb és Kelet-Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága öt új útvonalat jelentett be az Abu-Dzabi nemzetközi repülőtérre (AUH). Budapestről és Bukarestből 2020 júniusában, Kolozsvárról, Katowicéből és Szófiából 2020 szeptemberében indulnak a járatok az Egyesült Arab Emírségek fővárásába, amennyiben addig újraindul a légi személyszállítás az érintett országokban. A Wizz Air az első európai diszkont légitársaság, amely közvetlen járatokat indít Abu-Dzabiba.

Mint ismert, márciusban megállapodást született a Wizz Air és az ADQ állami befektetési holding közös vállalatként elinduló Wizz Air Abu Dhabi megalapításáról. Az abu-dzabi székhelyű új légitársaság – amely a Wizz Air első Európán kívüli leányvállalata – várhatóan az év második felében kezdi meg működését.  A Wizz Air tervei szerint az új légitársaság elsősorban azokra a közép-, kelet- és nyugat-európai piacokra indít járatokat, ahol az anyavállalat ma is sikeresen működik, illetve hosszú távon az indiai szubkontinensre, a Közel-Keletre és Afrikába is.

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa modern gazdasági és kulturális központ, amely olyan látványosságokkal várja a látogatókat, mint a Louvre Abu Dhabi, a nyugati és keleti képzőművészet izgalmas találkozóhelye, a Ferrari World vidámpark és az Abu-dzabi Nagydíj, a Formula–1 idényzáró versenye.

 Shareef Al Hashmi, az Abu Dhabi Airports Company ügyvivő vezérigazgatója elmondta: Wizz Air új budapesti, bukaresti, kolozsvári, katowicei és szófiai és járatai tökéletesen illeszkednek azon törekvésünkhöz, hogy a világ legkeresettebb úti céljaival kössük össze Abu-Dzabit. A mai bejelentés ékes bizonyítéka a légi közlekedés ellenálló képességének: a jelenlegi nehéz helyzetben is ambiciózus tervekkel vágunk neki az előttünk álló időszaknak, reményeink szerint hozzájárulva a kereslet felpörgetéséhez és a piac helyreállításához. Tárt karokkal várjuk a Wizz Air gépeit, és büszkék vagyunk rá, hogy repülőtéri partnerként segíthetjük a légitársaság terjeszkedését. Modern terminálépülettel és hamisítatlan arab vendégszeretettel várjuk a Magyarországról, Romániából, Lengyelországból és Bulgáriából érkező utasokat, akik a repülőtér kiváló közlekedési kapcsolatai révén kényelmesen indulhatnak el felfedezni az Emírségek színes fővárosát, Abu-Dzabit.

 Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: Célunk, hogy minél több utas számára tegyük elérhetővé alacsony viteldíjainkat és színvonalas fedélzeti szolgáltatásainkat, mai bejelentésünk is ennek bizonyítéka. Büszkék vagyunk rá, hogy amennyiben az utazási korlátozások feloldása lehetővé teszi, repülőgépeink már júniustól rendszeres vendégei lesznek Abu-Dzabi nemzetközi repülőterének, és közvetlen összeköttetést teremtünk az Egyesült Arab Emírségek fővárosa és Közép-Kelet-Európa öt jelentős nagyvárosa között. Bízunk benne, hogy a Wizz Air utasbarát menetrendje, az egyszerű online foglalási folyamat és személyre szabott utazási ajánlataink révén sok utazó fedezi majd fel velünk az izgalmas közel-keleti nagyvárost. A helyi turizmus erősítésével pedig örömmel járulunk hozzá Abu-Dzabi gazdaságának további diverzifikálásához. Továbbra is várjuk kedves utasainkat fiatal, zöld és ultrahatékony repülőgépeink fedélzetén, miközben különösen nagy gondot fektetünk utasaink és személyzetünk egészségére.

 Abu-Dzabi a legújabb állomás a Wizz Air hálózatában. Az új úti cél Közép- és Kelet-Európa négy legnagyobb országának öt jelentős városából összesen évi 220 ezer utas számára lesz elérhető. Az öt új útvonal lesz az első közvetlen légi összeköttetés az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, illetve Budapest, Bukarest, Kolozsvár, Katowice és Szófia között. Az új járatra már 19 490 forinttól** foglalhatók jegyek a wizzair.com honlapon, illetve a légitársaság mobilalkalmazásában. Ha a COVID-19 járvány miatt bevezetett utazási korlátozások miatt az új járatok később tudnak elindulni, akkor a foglalással rendelkező utak átfoglalhatnak későbbi időpontra, kérhetik a viteldíj teljes visszatérítését bankszámlájukra, illetve a viteldíj 120%-ának visszatérítését WIZZ számlájukra, amelyből WIZZ termékeket és szolgáltatásokat vásárolhatnak.

 

A WIZZ AIR ÚJ ÚTVONALA BUDAPESTRŐL

Úti cél

Heti járatok

Indulás

Viteldíj**

Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek

szerda és vasárnap (szeptember 30-ig)

hétfő, szerda péntek (szeptember 30. után)

2020. június 3.

akár 19 490 forinttól

 

Új egészségvédelmi intézkedések a fedélzeten

 A Wizz Airnek az utasok és a személyzet biztonsága a legfontosabb, ezért a közelmúltban új intézkedéseket hozott, hogy elősegítse a fizikai távolságtartást a beszállás során, és biztosítsa az eddiginél is nagyobb tisztaságot a repülőgépek fedélzetén. Az új szabályokat és ajánlásokat könnyű betartani, és nagyban hozzájárulhatnak a még higiénikusabb körülmények kialakításához.

 A légitársaság kéri a kedves utasokat, hogy lehetőség szerint az interneten kezeljék foglalásukat, beleértve az utasfelvételt és a poggyászfeladást, a fedélzeti vásárlások ellenértékét pedig érintésmentes bankkártyás fizetéssel egyenlítsék ki. A fedélzeten a személyzetnek és az utasoknak is kötelező arcmaszkot viselni. Kérjük utasainkat, hogy maszkban utazzanak!

 A Wizz Air repülőgépeit naponta többször alaposan kitakarítják, és minden este fertőtlenítik. Személyzetünk minden utas számára fertőtlenítő törlőkendőt biztosít, és azokon a járatokon, ahol a töltöttség megengedi, az utasok átültetésével is igyekszik elősegíteni a távolságtartást.

 A Wizz Air információs kampányt is elindít, hogy folyamatosan tájékoztassa az utasokat a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos friss információkról, és hasznos tippeket adjon a biztonságos utazáshoz.

** Egy útra, magában foglalva az adókat és a nem választható költségeket, illetve egy fedélzetre felvihető kézipoggyász (maximum 40x30x20 cm) díját. Ennél nagyobb bőrönd, illetve más feladott poggyász további díj ellenében szállítható. Az ár kizárólag a wizzair.com oldalon, illetve a WIZZ mobilapplikáción keresztül történő foglalásokra vonatkozik. A feltüntetett áron korlátozott számú hely érhető el.

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat