.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 

 
Giro d Italia és Tour de Hongrie: a kerékpáros elit az M4 Sporton!

Idén először végig élőben közvetíti az M4 Sport a jövő pénteken elrajtoló Giro d’Italia országúti kerekpár verseny három magyarországi szakaszát, valamint hazánk legnagyobb körversenyét, a május 11-én startoló Tour de Hongrie-t. A világ 200 országában több száz millió néző által követett nagy hagyományú olasz körversenyen három magyar kerékpáros áll rajthoz.

bővebben >
 


Öveket bekapcsolni! - Megjelent Szujó Zoltán első könyve
"Igazi terápia volt könyvet írni a Forma1-es élményeimről"

Szujó Zoltánt 18 év, megszámlálhatatlan személyes emlék, és megannyi szédületes utazás köti a száguldó cirkuszhoz. A F1 magyar hangja, - aki ott volt Michael Schumacher visszavonulásánál, aki egyedüliként ülhetett Ralf Schumacher kórházi ágyánál - a napokban mutatta be első, Öveket bekapcsolni! Történetek a boxutcából című könyvét, amelyhez a Forma-1 nagyhatalmú ura, Bernie Ecclestone írt személyes hangvételű előszót.

bővebben >
 


Sport43 - Kibővült sportprogramok, új helyszínek

Kibővült sportprogramokkal, új helyszínekkel tér vissza ősszel a népszerű Sport43

Az elmúlt tanév sikerein felbuzdulva szeptembertől újabb lendülettel folytatódik az ingyenes Sport43 programsorozat, amelynek keretében még több sportlehetőség és helyszín várja az ország általános-és középiskolás osztályközösségeit az Aktív Magyarország kiemelt támogatásával.

bővebben >
 


Béres Alexandra lányai Eplényben tanulnak síelni

Béres Alexandra, fitneszedző gyerekkora óta él-hal a síelésért, így nem is volt kérdés, hogy örömmel áll a SKI43 – Ski for free országosan meghirdetett jótékony kezdeményezése mellé. Alexandra a családjával csúszott az eplényi Síarénában, ahol a szezon végéig közel 20.000 általános iskolás diák ismerkedhet meg ingyenesen a síelés és a snowboardozás élményével.

bővebben >
 


Életre szóló síélmény a gyerekeknek

A SKI43 – Ski for free jótékony kezdeményezésnek köszönhetően január 4-től a szezonban körülbelül 20.000 általános iskolás diák csúszhat ingyen az eplényi Síarénában. Most akár magánszemélyként, akár cégként bárkinek lehetősége van életre szóló élményt ajándékozni a gyerekeknek.

bővebben >
 


Új közösségi térként éled újra a Westend Tetőkert

Július 3-tól új koncepcióval várja a látogatókat a Westend Tetőkert. A 3 hektáros, gyönyörű növényekkel tarkított környezetben minden nap más szabadtéri sportprogramon hozhatod formába magad a neves instruktorok által tartott edzéseken. Ha pedig csak pihenni vagy lazulni vágysz, szerezz egy piknik kosarat, töltsd meg finomságokkal és heveredj le a fűre terített kockás plédek egyikére és élvezd a napsütést!

Budapest legnagyobb tetőkertje korábban is számos népszerű rendezvénynek adott otthont. Idén nyárra az EURO2020 közvetítése kapcsán terveztek programsorozatot, mely a járványhelyzet miatt nem valósulhatott meg. Helyette az üzemeltető olyan lehetőségekkel állt elő, melyek a megváltozott mindennapjainkra adnak választ, és remek szabadidős alternatívákat kínálva a Westend tetőkertjét a főváros legmenőbb nyitott közösségi terévé alakítják.

bővebben >
 


Műjégpályák és gasztrorendezvények a Balatonon

Idén már 7 helyen korizhatunk a Balaton körül, szerdán negyedik alkalommal nyit meg a műjégpálya Balatonlellén - és eljött a téli gasztrofesztiválok ideje is. November 30-án újra indul a téli GasztroPiknik programsorozat is a Balaton körül! Az idén 5 éves Balatoni Kör egyik legfőbb célkitűzése a Balaton mint turisztikai régió egész éves működtetése, mozgásban tartása.

bővebben >
 


Közös sportolással az esélyegyenlőség megteremtésében

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület 2011-ben szervezte meg első tandemes kerékpártúráját látássérültek részére a Balaton körül. Tette ezt azzal a céllal, hogy a látássérült emberek számára felejthetetlen élményt szerezhessen. Kilencedik éve lehet a tandemes konvojjal találkozni a Balaton körül. Igazi színfolttá vált a csapat, sok balatoni településen már ismerősként visszavárják őket.

bővebben >
 


Szeptember elsején újra itt a Budapest Urban Games

Szeptember elsején  Budapest, Európa 2019. évi Sportfővárosa utcái és terei ismét megtelnek sportolókkal, kezdetét veszi a harmadik Budapest Urban Games (BUG). A különleges "utcalimpiát" a Fővárosi Önkormányzat támogatása mellett sport- és városi szervezetek hívták életre, hogy így segítsék a város sportjellegű hasznosítását, és aktivizálják a helyi sportközösségeket.

bővebben >
 


POP-UP park: sportolj Budapest oázisában!

Innovatív és egyben művészi arculatváltáson esett át tavaly nyáron a Városháza park, Budapest egyik legfrekventáltabb belvárosi köztere. Az idén is megépülő POP-UP parkban ezúttal a sport került előtérbe, hiszen több kihelyezett eszköz segítségével mozoghatunk a szabad levegőn éjjel-nappal. A park helyszíne lehet egy délelőtti megbeszélésnek vagy akár munka utáni szabadtéri edzésnek is, így nem csak lemerült telefonunkat, de magunkat is feltölthetjük a pálmafák árnyékában.

 

bővebben >
 


Magyarországra jön a Kings On Ice világhírű jégshow

A világ számos országa után a "Jég Királyai" ismét hazánkba látogatnak. A Kings On Ice Show-n a  legnagyobb műkorcsolyázók lenyűgöző előadását láthatják. A műsorban szerepel a világ legnagyobb korcsolyázó tehetsége, Jevgenyij Pljuscsenko, aki három alkalommal édte meg olimpiai bajnoki címét, valamint Edvin Marton hegedűművész is.

bővebben >
 


Magyar Borok Útja Rallye

Augusztus 26-án péntek reggel a budapesti Kincsem Parkban felbőgnek a motorok, és a Magyar Borok Útja Rallye 100 autóból álló mezőnye nekivág a mintegy 700 kilométeres versenytávnak, hogy felfedezze a teljes Balatoni Borrégiót, benne a Badacsonyi, Balatonboglári, Balaton- felvidéki, Balatonfüred-Csopaki, Nagy-Somlói és Zalai Borvidéket.  

 

bővebben >
 


Mind a 306 olimpiai döntőt megnézheti

Lemaradt a magyar aranyakról? Nézze vissza az olimpiát az M5-ön időeltolódás nélkül!

bővebben >
 


Négy keréken a Balatoni borvidéken

Már csak egy nap, és kezdetét veszi a népszerű Magyar Borok Útja Rallye, melynek 100 autóból álló mezőnye idén a Balatoni Borrégiót fedezi fel. Az exkluzív élménytúra a megújulás jegyében a nagy borászok mellett kis pincészeteket is meglátogat. A verseny női házigazdája és műsorvezetője Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökségi szóvivője, a köztestület Zala megyei elnöke lesz, férfi műsorvezető párja pedig Buda Márton, aki női kollégájával ellentétben első alkalommal vesz részt a rendezvényen.

A főszervezővel készült interjút alábbi cikkünkben olvashatják el http://www.dolcsevita.hu/cikkek.php?id=1762

bővebben >
 


Olimpiai szurkolói központ nyílt Budapesten, a Március 15. téren

Augusztus 6-án a budapesti Március 15. téren nyílt meg az ország legnagyobb Szurkolói Központja, ahol egy hatalmas, kilátóként is működő 35 négyzetméteres kivetítőn nézhetik majd az érdeklődők a riói XXXI. Olimpián zajló eseményeket. Az M4 Sport élő közvetítésének szüneteiben a televízió szakértői, műsorvezetői, valamint olimpiai és világbajnokok elemzik majd az eseményeket.

bővebben >
 


Éld át velünk!
Riói izgalmak a közszolgálati csatornákon

Az Eb-t követően most már csak egy napot kell arra várniuk a sportrajongóknak, hogy a sportvilág újabb rangos, ha nem a legrangosabb eseményét szurkolhassák végig a közmédia televízió- és rádiócsatornái előtt. Augusztus 5-én indul az Olimpia, melyről az M4 Sport, az M5, az M1 és a Kossuth rádió is közvetít, beszámol. 

bővebben >
 


Megállapodás  az Olimpiai Játékok közvetítéséről

A magyar nézők minden sporteseményt láthatnak majd a 2018 és 2022-es téli Olimpiai játékok, valamint a 2020 és 2024-es nyári Olimpiai játékok alatt az MTVA csatornáin és az Eurosporton.

A Discovery Communications és az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) a mai napon bejelentette hosszú távú együttműködését. Ez biztosítja, hogy a 2018 és 2022-es téli Olimpia és a 2020 és 2024-es nyári Olimpiai játékok minden egyes pillanata egy időben több képernyőn keresztül elérhető lesz majd a hazai közönség számára.

A megállapodás értelmében a magyar nézők 2018-tól a soron következő négy olimpia eseményeit a magyar közszolgálati média csatornáin és az Eurosport platformjain keresztül is követhetik. A sokszínű tartalom így szabadon fogható és fizetős televíziós csatornákon is, valamint rádión és digitális platformokon keresztül egyaránt eljut majd a hazai közönséghez.

A megállapodás értelmében az MTVA a 2018 és 2022-es téli Olimpiai Játékok és a 2020 és 2024-es nyári Olimpia szabadon fogható audiovizuális és rádiós közvetítési jogaival rendelkezik majd. Így Magyarországon az eddigi hagyományoknak megfelelően a közszolgálati televízión keresztül is eljutnak a háztartásokba a hazai közönség számára fontos események, a magyar hősök és az olimpia legszebb pillanatai.

A megegyezés lehetővé teszi az MTVA számára, hogy a 2018 és 2024 között megrendezett Olimpiai Játékok magyar nyelvű közvetítéseit a szomszédos országokban a helyi kábelszolgáltatók fizetős csomagjaiban, egy televízió és egy rádió csatornán is elérhetővé tegye.

A megállapodás alapján az MTVA jogosult a magyar közszolgálati csatornákon az élő eseményeket követően hírösszefoglaló anyagok közvetítésére is. Emellett, a megállapodás a lineáris TV-csatornákon közvetített tartalmak digitális jogait is tartalmazza.

Az Eurosport jogosult az Olimpiai Játékok minden eseményének közvetítésére a fizetős csatornákon és a digitális platformokon. A megállapodásnak köszönhetően az Olimpiai Játékok több képernyőn keresztül minden eddiginél több emberhez juthatnak majd el Magyarországon.

Kasia Kieli (President of Discovery Networks Central & Eastern Europe, Middle East and Africa) hangsúlyozta: ”Az MTVA-val kötött megállapodásunk kiváló példája annak az innovatív partnerségnek, amit az Olimpiai Játékok érdekében alakítunk ki. Az egyezmény lehetővé teszi, hogy az Olimpiai Játékok minden eddiginél több eseménye, több képernyőn keresztül, kiemelkedő minőségben a lehető legszélesebb nézőközönséghez jusson el Magyarországon.”

Vaszily Miklós, az MTVA mb. vezérigazgatója elmondta: “A magyar nemzet a világ egyik legnagyobb sportnemzete, a nagy nemzetekhez mérhető sportsikerekkel, és így mindig kiemelt figyelem övezi a magyar, az európai, és a világ sporteseményeit. Öröm számunkra, hogy a mostani megállapodásnak köszönhetően, már biztos, hogy 2018 és 2024 között megrendezendő Olimpiai Játékokat a közmédia csatornáin követhetik a nézők. Ezen felül az is jelentős eredmény a megállapodásban, hogy a közmédia rendelkezni fog az olimpiai közvetítések digitális jogaival is. Napjaink digitalizálódása miatt ez óriási lehetőségeket ad számunkra a felhasználói élmény növelésében.”.

Nagyon örülök, hogy egy ilyen pozitív megállapodást sikerült kötnünk az MTVA-val. Ez a partnerség garantálja az olimpiai játékok széleskörű lefedettségét egészen 2024-ig. Tudjuk, hogy Magyarországon nagy népszerűségnek örvend az Olimpia, ezért is öröm számunkra, hogy kivételesen széleskörű lefedettséget biztosítsunk a magyar nézők számára” – tette hozzá Jean- Thierry Augustin (President, Sports Development & Olympic Commercialization at Discovery Networks International).

Ez a megállapodás egy komoly mérföldkő a magyar sportrajongók számára, mely lehetővé teszi, hogy a 2018 és 2024 közötti Olimpiai Játékok egyetlen pillanatáról se maradjanak le. Sőt, partnerünkkel, az MTVA-val együtt a magyar sportolók inspiráló történeteit és az olimpiai sikerhez vezető útjukat is bemutathatjuk. Az MTVA olimpiák közvetítésében szerzett gazdag tapasztalata, párosulva az Eurosport több csatornás és digitális szolgáltatásaival és innovatív történetmesélésével valamint az olimpiai sportágak egész éves közvetítésével nemcsak azt teszi lehetővé, hogy a legjobb pillanatokat hozzuk el a magyar nézőknek, hanem azt is, hogy az olimpiai játékok minden pillanatát, minden képernyőn keresztül elérhetővé tegyük” – mondta Victoria Davies (Country Manager, Central & Eastern Europe Discovery Communications).

Az olimpia kiemelt jelentőségű és rendkívül népszerű a magyar nézők körében. A 2012-es londoni játékokat több mint 7,6 millióan (a teljes népesség 83 százaléka - RCH), a 2014-es Szocsiban megrendezett téli Olimpiát pedig 6 millióan (a teljes népesség 66,6 százaléka - RCH) követték a közmédia csatornáin keresztül. 

Tudjuk, mit nézel kedden 14:59-kor!

Kedden 14:59-kor Bernd Storck szövetségi kapitány az M4 Sporton kihirdeti a 44 év után az Európa-bajnokságra kijutó, Magyarországot képviselő válogatott 23 fős keretét. Amennyiben holnap három óra előtt egy perccel mégsem tudnád élőben figyelni a bejelentést, az m4sport.hu-n közvetlenül az adás után megtalálod a kontinens-viadalra induló magyar játékosok névsorát.

 

Hajrá, magyarok! – kedden 14:59-től az M4 Sporton!

 

Labdarúgó Európa-bajnokság június 10-től kizárólag az M4 Sporton!


 

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat