.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5  6   

 
Vadak ura - családi musical a Biodómban

Február második hétvégéjén, a Biodóm színpadán láthatja a közönség a Vadak ura című családi musicalt. Február 10-én szombaton és február 11-én vasárnap a Biodóm látogatóközponban kerül színpadra a Vadak ura – The Covenant című családi musical a TBG Production és a Soproni Petőfi Színház – a Re-Production táncművészeinek közreműködésével. 

bővebben >
 


Alföldi Róbert rendezésében jön a Centrál Színházba Az ügynök halála
Stohl András, Balsai Móni, Fehér Tibor és Szécsi Bence főszereplésével

A budapesti Centrál Színház új premierje 2024. február 24-én Arthur Miller érzelmes drámája, Az ügynök halála. Alföldi Róbert rendezésében Willy Loman ereje teljében lévő, potens férfi, aki bár állandóan azon agyal, mit és hogyan kéne jobban csinálni, folyton kudarcot vall. A fojtogató családi légkör, az apai elvárásoknak való megfelelési kényszer, a zavaros múlttal és reménytelen jövővel való szembenézés képtelensége sokunknak ismerős lehet. Miller 1949-ben született drámája - mely Bíró Bence friss fordításában kerül a színpadra - ma is aktuális, mert pont arról beszél, amiben élünk. Az előadás főszereplői Stohl András, Balsai Móni, Fehér Tibor és Szécsi Bence.

bővebben >
 


Fekete Péter premier a Centrál Színházban

Fekete Péter premier a Centrál Színházban

December 8-án a színház első premierjének újra hangszerelt bemutatásával ünnepli 20. évfordulóját a budapesti Centrál Színház. A Fekete Péter című magyar klasszikus címszerepét akkor is és most is Magyar Attila alakítja, de Básti Julit is újra láthatja a közönség Szőnyi Ella nagyságos asszony szerepében. A rendező személye azonban változott, Puskás Tamástól fia, Puskás Samu vette át a stafétát. A 30-as évek Budapestjén játszódó megejtő mesében egy balek és egy tőzsdecápa körül bonyolódnak az események és persze mindenbe beleszól a szerelem. Charlie bácsi szerepében Alföldi Róbertet láthatjuk, a jóképű üzletembert Fehér Tibor alakítja, Martinovics Dorina az ifjú titán fülig szerelmes gépírónőjét, míg Balla Eszter a színésznőaspiráns húgát játssza.

bővebben >
 


Fekete Péter: bemutató a 20 éves Centrál Színházban
Básti Juli és Alföldi Róbert most először játszik egy színpadon

December 8-án mutatja be a 20. évfordulóját ünneplő Centrál Színház a Fekete Péter című magyar klasszikust. Ez volt a színház első premierje. A 30-as évek Budapestjén játszódó megejtő mesében egy balek és egy tőzsdecápa körül bonyolódnak az események és persze mindenbe beleszól a szerelem. Most Puskás Samu rendezésében, Magyar Attila, Básti Juli, Martinovics Dorina, Fehér Tibor, Alföldi Róbert és Balla Eszter főszerepésével láthatjuk ezt az örökzöld darabot. Az előadás különlegessége, hogy Básti Juli és Alföldi Róbert most először játszik egy színpadon.

bővebben >
 


20. születésnapját ünnepli Az Operaház Fantomja

20. születésnapját ünnepli Az Operaház Fantomja

2023. november 3-án ünnepli a Madách Színház Az Operaház Fantomja 20. születésnapját. A teátrum már hagyományosnak mondható nagyszabású jubileumi előadással várja a nézőket, újra a színpadon láthatják majd mindazokat, akik az elmúlt 20 évben sikerre vitték a Fantom romantikus történetét. A nézők szeretetét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a jubileumi előadásra nagyon gyorsan elfogyott minden jegy, ezért a teátrum úgy döntött, hogy az ünnepi előadást teljes egészében megismétli NOVEMBER 19-ÉN ESTE 19.00 ÓRÁTÓL.

A részletekről a "bővebben" szóra kattintva olvashat

bővebben >
 


Toby Marlow - Lucy Moss: SIX koncertmusical
Premier a Madách Színházban

A Madách Színház 2023. október 14-15-én mutatja be Toby Marlow és Lucy Moss SIX című koncertmusicaljét.

VIII. Henrik hat feleségének történetét non-replica változatban láthatják majd a budapesti nézők. A darab szellemének megfelelően a színpadon nemcsak a királynék, de a zenekar tagjai is nők lesznek. A mi színpadunkon azonban férfiak is helyet foglalhatnak: a színpadra, a trónterembe is válthatnak jegyet a vállalkozó kedvű nézők.

A Madách Színház a SIX című koncertmusicalt kettős szereposztásban mutatja be, az egyikben színésznők, a másikban énekesnők alakítják a királynékat.

Aragóniai Katalin:     Baranyai Annamária / Horányi Juli

Boleyn Anna:         Zsitva Réka / Muri Enikő

Seymour Johanna:     Peller Anna / Singh Viki

Anna von Kleve:     Kardffy Aisha / Herceg Erika

Howard Katalin:     Gadó Anita / Hien

Parr Katalin:     Gallusz Nikolett / Veres Mónika Nika

bővebben >
 


Az ártatlanság vélelme - ősbemutató a Centrál Színházban
Az elmúlt év legjobb londoni darabja április 29-én érkezik Budapestre

A nemi erőszak ügyekben sikeres ügyvédnő maga is áldozattá válik. Vajon ahhoz elég lesz-e a tehetsége, hogy megvédje magát a férfiak alkotta jogrend keretei között? A tavalyi év legsikeresebb West End produkcióját tűzi műsorra hamarosan a budapesti Centrál Színház. 2023. április 29-én, szombaton 19.30-kor lesz a WhatsOnStage Awards legjobb darabja, Suzie Miller Az ártatlanság vélelme (Prima Facie) című drámájának hazai ősbemutatója. A jog abszolút- és mindnyájunk saját igazának viszonyát körüljáró darab a színház első saját produkciójú monodrámája, melynek bemutatkozó rendezője Puskás Samu, főhőse Martinovics Dorina.

bővebben >
 


2:22 - ősbemutató a Centrál Színházban
A kísértettörténet az idei WhatsOnStage Awards-on a legjobb darab díját nyerte el

December 30-án este 20:22 perckor debütál hazánkban az angol Danny Robins misztikus thrillere a budapesti Centrál Színházban, Puskás Tamás rendezésében. Az idei WhatsOnStage Awards-on a legjobb darab díját elnyerő 2:22 (egy kísértettörténet) csodálatos mese, döbbenetes csattanóval. Az előadás adrenalinnal teli estét ígér a nézőknek, ahol titkokra derül fény és szellemekkel lehet (vagy nem lehet) találkozni. A látványos és fordulatos előadás – Martinovics Dorina, Ágoston Katalin, Lengyel Tamás és Mészáros András főszereplésével – miközben jelenünk gondjairól beszél, elsősorban a szeretet nélkülözhetetlenségére hívja fel a figyelmet.

bővebben >
 


Örökké fogd a kezem! és Jövőre, veled, ugyanitt a Madách Stúdióban

Az online előadások után a Madách Színház a Stúdió Színpadán mutatja be az Örökké fogd a kezem! és Jövőre, veled, ugyanitt című előadásokat.

bővebben >
 


Shirley Valentine Balsai Mónival a Centrál Színházban
Willy Russel darabja Ujj Mészáros Károly fordításában és rendezésében

Április 28-án mutatja be a Centrál Színház Willy Russel remekbe szabott, szívmelengető és sziporkázóan humoros sikerdarabját, a Shirley Valentine-t Balsai Móni nagyszerű tolmácsolásában. A kiváló humorú Mrs. Bradshaw egy nap Görögországba szóló repülőjegyet kap, ami gyökerestül felforgatja az életét. Szembe kell néznie fiatalkori önmagával, a szabadszellemű, lázadó Shirley Valentine-nal. Ez a darab egy életteli nőről mesél, de nem csak nőknek szól, hanem férfiaknak is, hisz a boldogsághoz vezető utat és kicsit az élet értelmét keresi. Mint mindenki. Az előadást, a Centrál Színházban nagy sikerrel játszott Büszkeség és balítélet rendezője, Ujj Mészáros Károly fordította és állította színpadra.

bővebben >
 


A legendás Network ősbemutatója a Centrál Színházban
Alföldi Róbert, Martinovics Dorina, László Zsolt, Fehér Tibor főszereplésével és különleges szerepben Bodrogi Gyula

Amikor a megtépázott sikerű bemondónak felmondanak, élő adásban jelenti be, hogy öngyilkos lesz. Az előadásban - mely egyszerre mozi és színház - Alföldi Róbertet, Martinovics Dorinát, László Zsoltot, Fehér Tibort, valamint különleges szerepben Bodrogi Gyulát is láthatják majd a nézők. 2022. január 15-én mutatja be a Centrál Színház Sidney Lumet 1976-os, sokszorosan Oscar-nyertes filmje, a Network színpadi adaptációját. A hazai ősbemutatót Puskás Tamás rendezi.

bővebben >
 


Két egyedi produkcióval készül Maurer Milán táncművész

Nem mindennapi táncelőadást láthat a közönség decemberben a Trafó Kortárs Művészetek Házában: 9-én és 10-én a „Cage” című előadást, 14-én pedig a „Sziget - Táncmonológok fényfürdőben” című premiert.

bővebben >
 


Egy jobb világ
Kortárs amerikai dráma a Thália Télikertben

David Mamet megtörtént eseményeken alapuló kortárs drámája – az egyetemi tanár és diákja közti hatalmi harcról – október 29-től látható a Thália Télikertben.

bővebben >
 


Közelebb - a Thália Télikertben

Szomorú és magányos vagy? Meghittségre és közelségre vágysz, de komplexusaid vannak? Gyere közelebb…

Október 1-én kerül először színre a Thália Télikertben Patrick Marber színdarabja, a Közelebb, ami az 1997-es premiert követően hamarosan London és New York legnagyobb, legbotrányosabb sikerévé vált. A darabból 2004-ben azóta kultikussá vált film is készült Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman és Clive Owen főszereplésével.

A Közelebb története egy szerelmi kvartett két nőre és két férfira hangszerelve: Alice, egy fiatal, vagány sztiptíztáncosnő, Dan, egy valaha írói álmokat dédelgetett nekrológíró, Larry, egy nyers modorú bőrgyógyász és Anna, egy titokzatos fotóművésznő élete gabalyodik össze végzetesen, egy nagyváros sűrűjében. Marber szépen megfogalmazott kortárs drámája – hétköznapi vágyainkról, kapcsolatainkról, a kapcsolataink elromlásáról – Horváth Csaba rendezésében lesz látható, aki pár éve az újonnan megnyílt játszóhelyen szintén egy kultfilm által világhírűvé vált mű színpadi változatát, a Trainspottingot vitte színre. 

Az előadás szereplői Zayzon Zsolt, Gubás Gabi, Mózes András és Tóth Eszter. 

A darabot Upor László fordította, dramaturg: Perczel Enikő. A jelmezeket Benedek Mari, a díszletet Kiss Benedek Kristóf és Kalászi Zoltán álmodta meg.

 Jegyek már elérhetők: https://thalia.hu/jegyek-musor/


 

Macskák - 1500!

Macskák - 1500!

Egyedülálló színházi rekordot mondhat magáénak a Madách Színház: szeptemberben játsszák a Macskák 1500. előadását!

A Macskák Budapest útjain és a Hősök terén

Az ünnepségsorozat 2021. szeptember 23-án délután fél 3-kor kezdődik, amikor a Stefánia úttól a Hősök terén át a Kálvin térig és vissza a Hősök teréig a városban Macskák-kamion közlekedik ifjú táncművészekkel, akik aztán 17.00 órakor 200-an a Hősök terén táncolják a Macskák ikonikus koreográfiáját, a Macskabált. A Madách Tánc- és és Színművészeti Iskola és Szakgimnázium tanulóit Sárközi Gyula koreográfus tanította be.  

Macskák 1500.

2021. szeptember 24-én este 20.00 órakor kezdődik a Macskák 1500. előadása a Madách Színházban. A jubileumi előadáson újra a színpadon köszöntünk majd sokakat azok közül, akik az elmúlt 38 évben szerepeltek az előadásban, és megemlékezünk azokról is, akik már nem lehetnek velünk.

Különleges vendégek a Macskák előadások tapsrendjében

2021. szeptember 25-től október 3-ig minden Macskák-előadás tapsrendjében egy rendkívüli énekesnő énekli majd a Memoryt, a darab leghíresebb dalát.

Szeptember 25. – Wolf Kati

Szeptember 26. – Szulák Andrea

Október 1. – Falusi Mariann

Október 2. délután – Király Linda

Október 2. este – Tóth Vera

Október 3. – Keresztes Ildikó 

Verdi varázslat a Margitszigeten

Viva Verdi! Idén a világ szinte minden operaháza és fesztiválja tiszteleg a nagy zeneszerző Giuseppe Verdi előtt, az ünneplőkhöz csatlakozik a Margitsziget Szabadtéri Színház is. Az olasz romantika legnagyobb zeneszerzőjének operaáriái, duettjei, kórusai és zenedrámáinak esszenciáját sűrítő nyitányai csendülnek fel korábban még soha nem hallott összeállításban a Margitszigeti nyárestében, a romantikus fák alatt. A pazar látvánnyal kísért zenés időutazás tolmácsolói a világ leghíresebb operaházaiban fellépő, elismert előadók: Arturo Chacón Cruz – tenor, Maria Grazia Schiavo – szoprán, Kálmándy Mihály – bariton. Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara. Vezényel: Kocsár Balázs.

bővebben >
 


Hunyadi 1456 - történelmi lovas musical

Hunyadi 1456 - történelmi lovas musical

Grandiózus bemutatóra kerül sor a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban. A több mint 100 szereplős darabban slágergyanús dalok csendülnek fel, a képi világ pedig igazán lehengerlő lesz. Július 24-én, szombaton 21.00-tól az érdeklődők egy igazán megható, elbűvölő és monumentális előadást láthatnak Simonpusztán.


2020. szeptember 11-én bontott zászlót a Magyar Történelmi Színház. Első önálló bemutatója, a Hunyadi 1456 című történelmi musical. 565 éve szólnak a harangok déli tizenkettőkor. Hunyadi János és katonái hősi helytállással mentette meg nemcsak Magyarországot, de talán egész Európát. A Balásy Szabolcs - Horváth Krisztián - Moravetz Levente szerzőhármast már nem kell bemutatni a nézőknek. Olyan történelmi musicaleket jegyeznek, mint a „Zrínyi 1566” - „A Fejedelem” - „Isten rabjai” - „Rajkók”. Mostani művük ez a nagyszabású lovas musical. A szereposztást megtekintve, szinte biztosra vesszük, hogy minden érdeklődő talál az előadók között számára kedvenc színművészt. S ami a témát illeti? Történelmünk dicső időszakába röpítenek vissza az alkotók. Az előadásból megtudhatjuk, hogy - mint addig és azóta nem egyszer -, miként maradt magára egy Nemzeti hősünk. Miként tudta elérni mindennek ellenére a győzelmet. Hunyadi János olyan vezére volt az országnak, akinek halálát - a szemtanúk leírása szerint - még ellenfele, a világuralomra törő II. Mehmed szultán is megsiratta. Értük szól a harang.

bővebben >
 


Álmomban megcsaltál

Május 15-én kerül először színre a Thália Színházban az új Feydeau-Hennequin darab, az Álmomban megcsaltál, főszereplői: Csőre Gábor, Gubás Gabi és Zayzon Zsolt.

bővebben >
 


Nyit a Madách Színház!

A Madách Színház Tetőteraszán a legnagyobb biztonságban várják a nézőinket május végétől. Online Színházukban júniusban Webber-művet mutatnak be magyarországi ősbemutatóként.

bővebben >
 


Újra nyit a Madách Színház!

Újra nyit a Madách Színház!

A fővárosi kőszínházak között elsőként nyitja meg kapuit a Madách Színház. A több mint három hónapos kényszerszünet után a művészek és a színház munkatársai újra szeretettel várják a nézőket, méghozzá új helyszínen: a színház csillagfényes tetőteraszán.

Július 2-tól minden héten új műsorral, új szereplőkkel, Duett koncertekkel várják a nézőket. A fellépő művészek egy-egy sikeres előadásunk főszereplői, akik az adott előadást is megidézik néhány dallal, a koncert további műsorát pedig saját kedvenc zeneszámaik alkotják. Felcsendülnek a Madách Színház legsikeresebb produkcióinak dallamai, a Rocksuli Gallusz Nikolettel és Szemenyei Jánossal, a Mamma Mia! Kováts Krisztával és Sasvári Sándorral, a József és a színes szélesvásznú álomkabát Ladinek Judittal és Solti Ádámmal, Az Operaház Fantomja Fonyó Barbarával és Csengeri Attilával, a Once/Egyszer… Tompos Kátyával és Dolhai Attilával, a Mary Poppins Auksz Évával és Csonka Andrással, valamint A nyomorultak Egyházi Gézával és Miller Zoltánnal.

A színház arra törekszik, hogy a közönség biztonságos körülmények között találkozhasson újra a Madách Színház művészeivel és nagysikerű repertoárjával.

A koncertek este 20:30 órakor kezdődnek. Jegyek a Madách Színház pénztárában, a madachjegy.hu oldalon, valamint jegyirodai partnereknél kaphatók.

 

A részletes programot a "bővebben" szóra kattintva olvashatják.

 

 

 

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5  6   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat