.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2   

 
Közös otthoni tornára buzdítja a nézőket a közmédia

Mozogj otthon! címmel hétfőtől hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget a közmédia több csatornáján. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

bővebben >
 


Öt túlélő tipp a téli vezetéshez

Országos havazással köszöntött be a tél, a héten pedig kemény fagyok várhatók. Csúszós, télies útviszonyok között vezetni nagyobb körültekintést és elővigyázatosságot igényel. Mihez kezdj, ha kipördül az autó? Ellenkormányzás, vagy rákormányzás? Mi az a DOT-szám? Mutatjuk, mire érdemes figyelni az autózás kapcsán!

bővebben >
 


Ők a B-Life Szépe döntősei

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a B-Life Szépségversenyt, ahol a sportos-nőies hölgyek mérhetik össze szépségüket.

bővebben >
 


A Váradi - Silvestri páros újabb magyar bajnok címért lép parkettre

A Váradi Martina-Andrea Silvestri táncos pár tavaly számos trófeával lett gazdagabb, ugyanis kétszeres világkupa, illetve Európa kupa győztesek, nem utolsó sorban pedig kilencszeres magyar bajnokok lettek. A hétvégén szeretnék bezsebelni a tizedik magyar trófeát.

bővebben >
 


Szána Patrik bronzérmes a Muay Thai ifjúsági világbajnokságon

Kiemelkedő sportágtörténeti siker született az augusztus 3-11. között megtartott ll. Ifjúsági Muay Thai Világbajnokságon Bangkokban, Thaiföldön. A 16 éves Szána Patrik a harmadik helyet szerezte meg a junior kategóriában.

bővebben >
 


Kenderesi Tamás a madártej megszállottja
A Tejszív kampány rendezvényén vettek részt olimpikonjaink

Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás olimpikon úszóink a komoly felkészülési időszakban is fontosnak tartották, hogy részt vegyenek a Tej Világnaphoz kapcsolódó ünnepségen. A Tejszív kampány arcai több osztálynyi kisiskolással együtt izgalmas játékokon és vízi versenyeken mérték össze erejüket. Emellett pedig azt is elárulták, melyik tejtermékek a kedvenceik, így kiderül például: Kapás Bogi imádja a müzlit tejjel, Kenderesi Tomi számára pedig nem létezik túl sok sajt.

bővebben >
 


Jégálom - korcsolyapálya a Bécsi Városháza előtt

Bécsi Jégálom

Január 24-én kibővített, 8500 négyzetméteres pályával nyílik meg a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum) a Városháza előtti téren. A varázslatos hangulatú korcsolyapálya március 12-ig várja a téli sportok kedvelőit.

Csodálatos kulisszák között, a Bécsi Városháza és a Burgtheater előtti pályákon illetve az ezeket összekötő parkon átívelő romantikus ösvényen korcsolyázhatnak egészen márciusig a Bécsbe látogatók. Tavaly decemberben 22. alkalommal nyitotta meg kapuit a Wiener Eistraum, akkor még 4500 négyzetméteres pályával. Ezt most átmenetileg bezárják és a következő öt napban közel a kétszeresére bővítik ki, így a rövid átalakítás után 2017. január 24-től már 8500 négyzetméteren várja a Bécsi Jégálom a korcsolyázókat. Ahogy a tavaly, a jégpálya 2017-ben is LED világítást kapott, így minden este fényárban úszik.

 A Bécsi Jégálom azonban nemcsak a korcsolyázóknak kedvez, hisz hétköznap esténként 17 és 22 óra között curling pályákat is lehet foglalni. Az izgalmas sport Bécsben kifejezetten népszerű. Az erre kialakított 550 négyzetméteres pályát azonban hétvégén és hétköznap napközben a kezdő korcsolyázók vehetik birtokba. A gyermekek és a kezdők első alkalommal ingyenesen, biztonságos közegben ismerkedhetnek meg a korcsolyázással.

A Wiener Eistraum honlapja: https://www.wienereistraum.com/en/index.html Fotó: stadtwienmarketing 

Örömteli és sikeres mozgás
Megjelent Czanik Balázs Capoeria Aerobik 5. DVD-je

Megjelent Czanik Balázs Capoeria Aerobik 5. című DVD-je, amely hatékony és modern mozgásformát kínál a fogyni vágyóknak.

bővebben >
 


Hórukk Amatőr Sí- és Snowboard Bajnokság

Visszatér a Hórukk Amatőr Sí- és Snowboard Bajnokság. 2017-ben újhelyszínen, Szlovákiában

bővebben >
 


A Margitszigeten zárult az 5próba Rióba

Véget ért a Magyar Olimpiai Bizottság tömegsport-eseménysorozata, az 5próba Rióba. A tavaly nyáron útjára indított program elsődleges célja a sport, a mindennapi mozgás fontosságának hangsúlyozása és a Riói olimpia népszerűsítése volt.

bővebben >
 


Mezei Futó VB-t szervez a Magyar Diáksport Szövetség

25 ország több mint 400 középiskolás versenyzője érkezik április 23-án a Margitszigetre az ISF Mezei Futó Világbajnokságra, amelyet a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szervez. A helyszínen a lánycsapatoknak 3600, míg a fiúknak 5400 méteres futótávot kell teljesítenie. Magyarországot a lányok részéről a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium, míg a fiúkat a budapesti Szent István Gimnázium csapata képviseli.

A Nemzetközi Iskolasport Szövetség (ISF) kétévente, mindig más országban rendezi meg a korosztályos Mezei Futó VB-t, amelynek versenyrendezési jogát 2016-ban a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) nyerte el. A 22. alkalommal életre hívott rangos budapesti nemzetközi futóversenyen a világ különböző pontjairól érkező diáksportolók 6 fős fiú és lánycsapatokban mérik össze erejüket, az ISF világjátékok történetében először azonban a tanulásban korlátozott diákok is részt vesznek a küzdelemben.

Az ISF Mezei Futó VB a legnagyobb létszámú atlétikai verseny az év során, amelyen nemcsak atléták, de más sportágak fiatal képviselői, például triatlonisták, úszók, öttusázók, és más sportágat űzők is részt vehetnek, akiknek keringése és futó tudása alkalmas a megmérettetésre. Nehéz jóslatokba bocsátkozni, hogy az ellenfelek milyen erőket képviselnek majd a versenyen, de bízom benne, hogy sikerült a legjobb magyar csapatot kiválasztanunk”– nyilatkozta Csoma Ferenc, a Magyar Diáksport Szövetség által felkért mesteredző, a MASZ szakági referense.

A nézőkkel együtt várhatóan mintegy 1500 fő befogadására alkalmas helyszínt a szervezők a Danubius Grand Hotel Margitsziget szomszédságában található nagyréten alakították ki egy 1800 méteres futópályával, lelátóval és nagyszínpaddal. A négy futamot az érdeklődők live stream közvetítésen keresztül akár otthonról is nyomon követhetik az MDSZhonlapján.  Az egyenként 45 perces menetidők kommentátora az ismert műsorvezető, Gajdos Tamás hajdani atléta, közép- és hosszútávfutó lesz.

 „Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a kandidáló országok közül mi nyerhettük el az idei Mezei Futó VB versenyrendezési jogát, amit 2017-ben majd az Iskolai Úszó VB szervezése követ Budapesten. Számomra hatalmas élmény volt 1999-ben a Margit-szigeten hazai közönség előtt versenyezni az Öttusa VB-n, örülök, hogy a magyar versenyzőknek most hasonló körülményeket tudunk biztosítani. A rangos nemzetközi sportesemények fogadása számos előnnyel jár, amiből hazánk is méltóképpen részesül, arról nem is beszélve, hogy minden általunk szervezett sikeres nemzetközi versennyel támogatni tudjuk a Budapest 2024 Olimpia rendezéséért való törekvéseinket” – mondta el Balogh Gábor, az MDSZ elnöke.


 

Jön a Dunai Regatta, az év sportfesztiválja!

Május 7-én immáron negyedik alkalommal izgalmas evezős- és sárkányhajó futamokkal, sportprogramokkal, akrobatikus kosárlabda bemutatóval és koncertekkel várja majd az érdeklődőket a Dunai Regatta a Műegyetem rakparton, az Antall József Tudásközpont szervezésében. Napközben hat magyar profi evezős nyolcas mérkőzik meg az Oxford és a Cambridge világhírű egyetemi együttesekkel, akik először szállnak vízre Magyarországon és a Duna legszebb fővárosi szakaszán eveznek majd. A sportolni vágyókat is számos lehetőség várja: példáulstrandröplabda, streetball, paintball, teqball, falmászás, léghoki és ergométer, a jótékonykodni vágyók pedig vért is adhatnak. Az ingyenes egész napos rendezvény a sportprogramokat követően estére fesztivállá alakul: a nagyszínpadon fellép a Sound of the University egyetemi zenei tehetségkutató győztese, majd a Magashegyi Underground, a Kelemen Kabátban és több DJ gondoskodik a hajnalig tartó buliról.

 Dunai Regatta 2016. május 7-én, szombaton 12:00 – 04:00 óra között, a budapesti Műegyetem rakparton!


 

5 próba Rióba!
December 31. Margitsziget

 

A sport mindenkié! gyalogolj, fuss, ússz vagy kerékpározz velünk! Az év utolsó napján minden sportolni vágyó és életmódot váltani készülő embert várnak a Margitszigeten, ahol most négy próba közül választhatnak a nekik testhezálló távokon. A könnyen teljesíthető, rövidebb próbákon belekóstolhatnak a különböző mozgásformákba azok is, akik eddig csak kacérkodtak a gondolattal, és természetesen a hosszabb távokon a rendszeresen sportolók is megtalálják a számításukat. A már aktívan sportolók számára remek alkalom, hogy más szakágakban is kipróbálhassák magukat. A cél, hogy minél többen kezdjenek el mozogni, ismerjék meg a sport előnyös hatásait, és tapasztalják meg azt az életminőség-javulást, amit a rendszeres mozgás nyújtani tud.

Tarts velünk, és válassz sportágat Te is! a fődíj egy kértszemélyes út a riói olimpiára! Az eseményen való garantált részvételhez online regisztráció és online nevezés szükséges. Több esetben limitálva van a létszám, így érdemes előnevezni, hogy mindenkinek biztos helye legyen a próbákon.

Az nnline nevezés határideje: 2015. december 30. 15 óra. Az 5próba Rióba versenyre történő online nevezés feltétele a weboldalon történő regisztráció és további infó :http://www.otprobarioba.hu/

 

A sportág és táv kiválasztása után tudja a próbázó kifizetni online a nevezési díjat. A díj kifizetése után a versenyzőnek a nevezési lapot és a felelősségvállalási nyilatkozatot a helyszínen aláírva le kell adnia. Az online előnevezett versenyzők a helyszínen kapják meg a rajtszámukkal együtt az ajándékcsomagot. Tartalma: tornazsák 5 Próba Rióba logóval, póló 5 Próba Rióba logóval, szilikon karkötő, riói színekben. A regisztráció díja: 2000 Ft, ami már egy próbán való részvételre jogosít. Nevezési díj: 1000 Ft / próba

 

A Margitszigeti Atlétikai Centrumban, a rendezvényközpontban történik a beazonosítás, a rajtszám és az ajándékcsomag átvétele, ezt követően a szakági próbákat a jelölt időrendnek megfelelően és a feltüntetett helyszíneken bonyolítják le. 

Jónak lenni jó

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) tevékenységét támogatja 2015-ben a „Jónak lenni jó!” című jótékonysági kampányával a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A december 13-i tematikus napot a közszolgálati média kampánnyal vezeti fel csatornáin. Az összegyűlt adományokat a beteg gyermekek gyógyítására, a sérült gyermekek fejlesztésére, terápiájára fordítják.

A Jónak lenni jó negyedik éve a közszolgálat kiemelt ügye, rendkívül népszerű a nézők, de a készítők körében is. A közmédia képviseletében Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón kifejtette: a közmédia számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, a hátrányos helyzetűek, az elesettek – és különösen – a gyermekek problémáinak feltárása, és a megoldásban nyújtott segítség. A közmédia minden lehetséges eszközével igyekszik összekapcsolni az adott ügyet a segíteni szándékozó nézőkkel.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke hangsúlyozta, nagyon bízik abban, hogy a „Jónak lenni jó!” program közreműködésével – látva az eddigi eredményeket – az NGYSZ minél több rászorulón segíthet majd. Bejelentette, hogy Lewis Hamilton, Forma 1-es világbajnok egy overallját ajánlotta fel árverezésre a jótékonysági akcióhoz kapcsolódva. A szomorú párizsi események hatására az NGYSZ úgy döntött, hogy minden áldozat családjának egy karácsonyi csomagot küld. A Gyermekmentő az adományokon túl az önkéntes segítők jelentkezését is várja.

Siklósi Beatrix, Az MTVA Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője elmondta: „December 13-án, vasárnap, egész napos műsorfolyammal várják az érdeklődőket a közmédia minden csatornáján a Jónak lenni jó! akció utolsó napján.” Hozzátette: az elkövetkező hetekben a közmédia rádiós és televíziós műsorokban is bemutatja az NGYSZ karitatív munkáját. Emellett várják művészek és sportolók tárgyait, amelyeket eladásra kínálnak fel a Gyermekmentő támogatására. Bejelentette, hogy az adományvonal már él: a 13600-as számon érhető el, ahol a 05-ös kód megadásával hívásonként 250 Ft-tal lehet támogatni az akciót.

A jótékonysági programhoz csatlakozott a Magyar Cirkusz és Varieté, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A Cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos, Fekete Péter bejelentette, hogy a Magyar Cirkusz és Varieté, továbbá 19 megyei színház is hozzájárul az akció sikeréhez. Egy-egy színházi kelléket, különleges tárgyat állítanak ki a színházak aulájában, melyeket meg lehet majd vásárolni. December 13-án, ezüstvasárnap pedig nyílt nap keretében fogadnak mindenkit a Fővárosi Nagycirkusz épületében, és várják a felajánlásokat. Minden 10. felajánlót egy páros belépőjeggyel ajándékoznak meg.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke hozzátette, hogy december 13-án Egerben a Magyar Kupadöntőn egri és Eger környéki hátrányos helyzetű gyermekek a válogatott játékosaival vízilabdázhatnak együtt, majd megnézhetik a Magyar Kupa utolsó mérkőzéseit. Ezen kívül felajánlanak még dedikált relikviákat az akcióhoz

Adományvonal: 13600/05 egy telefonhívás vagy egy SMS = 250 Ft
Adomány számlaszám:  OTP BANK 11794008 - 20022002
IBAN: HU93 1179 4008 2002 2002 0000 0000    SWIFT: OTPVHUHB


 

400 kilométer 10 nap alatt 2000 gyerekkel
Szarvas Mátyás többszörös országos bajnok az egészség szolgálatában

Hazánkban a hétévesek körében minden negyedik lány és ötödik fiú túlsúlyos, illetve elhízott. Szarvas Mátyás többszörös országos bajnok extrém sportoló ezért elengedhetetlennek tartja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az egészséges életmód fontosságára. 10 nap alatt Pest és Fejér megyében közel 400 kilométert futott több iskolát is útba ejtve, így 2000 diák is csatlakozhatott hozzá egy-egy rövidebb szakaszon. A fiatalok a helyszíneken a mozgás mellett magyar gyümölcsöket, zöldségeket és gyümölcsleveket is kóstolhattak.

Szarvas Mátyás többszörös országos bajnok extrém sportoló, tréner, előadó és volt iskolaigazgató négy gyermek édesapjaként is tudja, hogy az egészségre nevelést a lehető leghamarabb el kell kezdeni. Ezért szívesen csatlakozott az Megyefutások az Egészségért! kezdeményezéshez, amelynek keretében szeptember 28. és október 9. közötti hétköznapokon a tudatos és napi szintű zöldség- és gyümölcsfogyasztás fontosságára is felhívta a figyelmet. „A mai embereket, fiatalokat túl sok információ éri és természetesnek veszik, hogy a világ rohamtempóban pörög. Eközben azonban elfeledkeznek az egészséges életmódról és táplálkozásról, túl sok a cukor, a só, a zsír és kevés a vitamindús gyümölcs- és zöldség az étrendjükben” – mondta el Szarvas Mátyás, aki szerint lényeges, hogy a gyerekekkel együtt sportoljunk, és ne csak beszéljünk a mozgás fontosságáról. 

 

 „Örömmel tapasztaltam, hogy a pedagógusok közül is sokan csatlakoztak a futáshoz, például az egyik iskola igazgatónője is felvette az edző cipőjét és velünk együtt sportolt. A legtöbb gyereken is azt láttam, hogy szívesen mozognak – Dunaújvárosban például 200 alsós és 200 felsős rótta velem együtt és a tanárokkal az utat” – számolt be az eseményekről a sportoló, aki örömmel beszélgetett a gyerekekkel és együtt kóstolták meg a valódi gyümölcsből készült, magas vitamintartalmú bodzalét és a friss almákat.„Hiszem, hogy a régi tanítás ebben az esetben is helytálló: az marad meg leginkább a gyermekekben, amit ők maguk cselekszenek. Ezért kóstoltattunk velük egészséges magyar gyümölcsöket és gyümölcsleveket. Azt szeretnénk elérni, hogy a tanultakat ők is továbbadják egymásnak és majd saját csemetéiknek is” – fejtette ki véleményét Mátyás.  

 „A megyefutások az EzerKert Program keretében tavasszal további helyszíneken folytatódnak. Először a tervek szerint Csongrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékbe készülünk, ahol a futás mellett helyi idénygyümölcsök és gyümölcslevek kóstolása lesz szintén a program” – mondta el Keresztes György, a program vezetője.


 

Ki lesz az idei IRONMAN? Szurkoljunk együtt!

Az IRONMAN 70.3-as versenyt másodszor rendezik meg  Budapesten augusztus 22-én, ahol már a környezet lendületbe hoz! A Kopaszi-gát már tavaly is csodás otthont adott a versenynek.

Budapest a világ egyik legszebb fővárosa, így méltán került fel 2014-ben az IRONMAN 70.3 versenysorozat térképére! Az augusztusi verseny során Budapest a legszebb arcát fordítja a résztvevők felé. A pályavezetés meghatározó eleme a Duna, a kerékpárútvonal a budai hegyek és a Várnegyed érintésével végigvezet egészen Óbudáig. A Lánchídon átkelve pedig bejárjuk a pesti belváros meghatározó helyszíneit. A versenyzők 1,9 km-t úsznak, 90 km-t bicikliznek, 21,1 km-es, félmaratoni távot futnak le. A mezőny közel 80%-a férfi, a profi versenyzők között azonban jobb a női – férfi arány. Érdekesség, hogy a legidősebb versenyző egy magyar 71 éves férfi, míg a legfiatalabb egy 18 éves szlovák fiú.
A versenyen 35 kvalifikációs hely biztosított a 2016-os IRONMAN 70.3 világbajnokságra.

Olyan világklasszisok, közéleti és ismert személyiségek állnak a rajthoz, min Kovács Kokó István ökölvívó, vagy Száraz Dénes színész. Az Si50 triatlon távot pedig Harsányi Levente és Kovács Áron együtt fogja teljesíteni augusztus 21-én.A versenysorozat kiemelt sztárja Paula Newby Fraser nyolcszoros IRONMAN világbajnok.

A rendezvényt idén közel ezer önkéntes segíti, a helyszínre 50 ezer szurkolót várnak, és világszerte több millió néző követi a tv-s közvetítéseket. 

A sportverseny már előbb elkezdődik a helyszínen, augusztus 20-án. A 2016-os riói olimpia előtt egy esztendővel, 2015 júliusában ismét elindult az olimpiai ötpróba rendezvénysorozat, 5próba Rióba elnevezéssel. A versenyidőszakra 2015. július 1. és 2016. június 30. között kerül sor. A középpontban továbbra is az evezés, a futás, a gyaloglás, a kerékpározás és az úszás áll. A fődíj: utazás a riói olimpiára. 


 

Nagy Futam III

Világbajnokok sora földön és levegőben – a Budapest belvárosában tartandó Nagy Futam az idén is megdobogtatja majd a technikai sportok rajongóinak szívét, főleg mert ritkán látni ennyi világsztárt együtt. Az idei május 1-jei esemény is bővelkedik majd a különlegességekben, s ami ezúttal is a legfőbb vonzereje, hogy itt olyan közel kerülhetnek
kedvenceikhez a szurkolók, mint egy épített versenypályán soha.

A Nagy Futamnak immár hagyománya van, és minden alkalommal egyre színesebb a résztvevők
palettája. Ennek a rendezvénynek az a célja, hogy közelebb hozzuk a technikai sportokat a
szurkolókhoz, ami az utóbbi évek tapasztalata alapján sikerül is. Az idén kétségkívül az jelenti a
legnagyobb szenzációt, hogy két Formula–1-es csapat is elfogadta a meghívásunkat. A Red Bull
versenygépét a fiatal Danyiil Kvjat vezeti majd, a Ferrari pedig aktív világbajnokát, a hazánkban is
hatalmas népszerűségnek örvendő Kimi Räikkönent delegálta az eseményre. De megmutatja
magát a túraautó-világbajnokság komplett mezőnye, kiváló műrepülőinkről már nem is beszélve,
úgyhogy nyugodtan mondhatjuk: világbajnokok egész sora tölti majd meg izgalommal Budapest
belvárosát ezen a napon” – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnökvezérigazgatója,
aki azt is elárulta, hogy az esemény központja a Várkert Bazár lesz, onnan
indulnak a versenyzők a Lánchíd utcán a Clark Ádám tér irányába, oda-vissza áthajtanak a
Lánchídon, majd pedig a Budai Alsó rakparton folytatják a száguldást a körülbelül 4000 méter
hosszú „pályán” a Lánchíd és az Erzsébet híd között.

„Nagyon boldog vagyok, hogy részt vehetek a Nagy Futamon a Scuderia Ferrari
képviseletében – biztos vagyok a rendezvény sikerében. Mindig nagyon különleges élmény
Formula–1-es autót vezetni egy ilyen érdekes környezetben, mint amilyen Budapest belvárosa. Tudom,
hogy a budapesti emberek egyszerűen megőrülnek a Scuderia Ferrariért, és a Formula–1-ért, és mindent megteszek, hogy szórakoztassam őket. Találkozunk május 1-jén!” – üzente a magyar szurkolóknak Kimi Räikkönen.


 

Dunai regatta harmadszor
Nemzetközi sportverseny, a tavasz legnagyobb egyetemi sport- és kulturális fesztiválja.

Az Antall József Tudásközpont immáron harmadik alkalommal, 2015. április 25-én szervezi meg a Dunai Regattát, az egyetemek közötti evezős és sárkányhajós nemzetközi sportversenyt.

Tizenkét egyetem sportolói a Duna leglátványosabb budapesti szakaszán a Parlamenttől és a Vigadótól a Műegyetem rakpartig tartó szakaszon eveznek végig. A nyolcasokba profi evezősök, míg a sárkányhajók lapátosai közé vállalkozó szellemű, amatőr egyetemisták kerülnek

A futamokon részt vesz egyrészt a budapesti felsőoktatás magja, három vidéki egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a győri Széchenyi István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem, valamint két amerikai egyetemista csapat, a Harvard University és a Princeton University nyolcas evezősei is.A jó hangulatról az egyetemek pomponlányai és a Sound of the University tehetségkutató verseny zenekarai gondoskodnak. A sportesemények mellett számos programmal, koncerttel várják az érdeklődőket.

A Dunai Regatta hagyományt teremt és hagyományt hoz vissza a múltból, miközben a Dunát kéri fel, hogy hozza közelebb egymáshoz ne csak a partján fekvő nagy rivális egyetemeket, de az összes magyar egyetemi hallgatót. A regatta nemzetközi sportverseny, ugyanakkor a tavasz legnagyobb egyetemi sport- és kulturális fesztiválja is. Pörgés, szurkolás, nyüzsgés, tavaszi napsütés, egyetemi életérzés, rakpart, fröccs-part, DunaPARTY, buli, koncert, szórakozás..

Itt az alkalom, hogy mindannyian együtt bulizzunk egy hatalmasat egy karnyújtásnyira a Dunától, amit egész napra autómentesítünk. A felső rakpart a legőrültebb sportoké és legkülönlegesebb játékoké lesz, míg az alsó rakparton teljes hosszában a szurkolásé a főszerep. Itt állnak össze az egyetemek szurkolóbázisai, hogy első sorból élvezhessék a vízi futamokat, de itt kap helyet a hatalmas fröccs-part és a pihenő lounge is.

A vízi forgalom leáll és a folyami hajók egy napra átadják a terepet az egyetemek evezős nyolcasainak és sárkányhajós csapatainak. A futamok előtt és után sem lesz hiány a programokból. A klasszikus és az extrém sportok mellett a kocsmajátékokban erősek is elemükben lehetnek, de az Xbox-bajnokok se maradjanak otthon. A jó hangulatról napközben az egyetemek pomponlány csapatai és a Sound of the University zenei tehetségkutató döntős zenekarai gondoskodnak, este pedig SENA és az Intim Torna Illegál. A bulinak itt még nincs vége. A koncertek után DJ Whiteboy, Drop The Cheese és DJ Oshee pörgeti a lemezeket. Részletek: http://dunairegatta.hu/program


 

Cooky szenvedélyei: foci és repülés
A repülés még várhat egy kicsit

Cooky életében a családja, a műsorvezetés és a repülés mellett létezik még egy szenvedély. A francia gyerekkora óta rajong a Paris Saint-Germain csapatáért, amelynek a SportKlub franciás focimagazinjában, az Oh lá lá-ban minden kedden kedvére hangot is adhat.

A műsorvezető régóta a repülés szerelmese, nyolc évvel ezelőtt iratkozott be egy tanfolyamra, hogy idővel akár kapitányi rangban is szolgáljon egy utasszállítón. „A család és a műsorvezetés egyértelmű szenvedély, de a repülést is véresen komolyan veszem, már megvan a kereskedelmi pilótaengedélyem. Negyven év körül minden férfi elgondolkozik azon, hogy változtat az életén. Lehet, hogy ez velem is előfordul, és egy nap majd városról-városra repülök egész Európában” – mondta Cooky. „Ennek azonban még nincs itt az ideje, jól érzem magam a mikrofon mögött és a stúdióban. Különösen úgy, hogy a kedvenc témámról, a francia fociról vitázhatok” – magyarázta a SportKlub műsorvezetője.

 

 A futball Cooky legrégibb szenvedélye. „Nem vagyok divatszurkoló. Párizsban nőttem fel, 30 éve járok PSG meccsekre, és figyelem a bajnokság alakulását” – magyarázta Cooky. A francia meccseket a tévés-rádiós odahaza nézi, általában társaságban, de előfordult az is, hogy egy barátja telefonon keresztül közvetítette számára a lelátói hangulatot a helyszínről. „A feleségem nem követi a fordulókat, ő egy kicsit unja a focit, de nem lehet mit tenni, erről a szenvedélyemről nem mondok le” – mondta nevetve Cooky, aki Horti Gáborral elemzi minden kedden a francia foci fejleményeit. „Gábor hihetetlenül régóta van a szakmában, igazi szakértő, de nincs mindig tekintettel a véleményemre. Sebaj, néha ellentmondunk egymásnak, de ettől a tisztelet még megvan”– mondta Cooky.

 

 Oh lá lá – a francia focimagazin minden kedden 18:10-kor Cookyval és Horti Gáborral.


 

Visszatér gyökereihez a világ legextrémebb sportversenye!
Ismét Kaposújlakon repülhetnek az őrült madáremberek a Wingsuit Boogie-n

Új kategóriával kibővülve rendezik meg idén már nyolcadszorra a világ egyik legnagyobb wingsuit és csúsztató ejtőernyős versenyét, a Wingsuit Boogie-t. A gyökerekhez visszatérve, 7 év után újból a KAPOS DZ ad helyet az őrült fesztiválnak. Augusztus 1-10. között az 1200 euró összdíjazású megmérettetésen, az előzetes várakozások szerint 15 országból közel 80 nevező küzd meg egymással, ki képes a legtávolabbra siklani 4000 méter magasból, 200 km/órás sebességgel.

Az elmúlt évek sikerei után, augusztus 1-10. között rendezi meg a Magyar Bázisugró és Ejtőernyős SE a VIII. Wingsuit Boogie Szárnyasruha Nemzetközi Fesztivált és Magyar Bajnokságot a szárnyas repülőruha szerelmeseinek. A világ egyik legextrémebb sporteseményének újra a kaposújlaki KAPOS DZ ad otthont, ahol 2007-ben kezdetét vette a világ legnagyobb ejtőernyős wingsuit megmérettetése. A bajnokság lényege, hogy ki tud 4000 méter magasból kiugorva, 200 km/órás sebességgel a legtávolabbra repülni vízszintesen, egy bizonyos magasságvesztés alatt. 

A régi-új helyszín mellett további újdonság, hogy a versenyzők új kategóriában is nevezhetnek idén, azaz kisebb szárnyfelületű ruhákban (ws intermediate) is ugorhatnak a mélybe és repülhetnek.

Idén először csatlakozik az eseményhez a 4. JBWC nagyalakzatos formaugró tábor, ahol a wingsuit résztvevői is nevezhetnek a big way tábor ugrásaira és a nagyalakzatos ugrók is indulhatnak a szárnyas ruha és csúsztató versenyen.

15 ország közel 80 madárembere vesz részt az 1200 euró összdíjazású, nívós versenyen. További információk a Wingsuit Boogie hivatalos honlapján: http://wingsuitboogie.hu/

 

 


 

oldalak:  1  2   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat