napja 
 

Wizz Air: 3 új úti cél (Utazás - Hírek)
Brüsszel, Harkiv, Lviv
Wizz Air: 3 új úti cél

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb légitársasága, valamint Európa legzöldebb* légitársasága bejelentette, hogy 2020 júniusában egy újabb modern Airbus A321neo repülőgépet állít üzembe a budapesti bázisán, illetve, hogy három új járattal köti össze Budapestet Európa városaival. A járatokra a jegyek már 6490, valamint 7990** forinttól foglalhatók.

Új napi járat Brüsszelbe, négy ukrajnai úti cél Budapestről

A Brüsszel Charleroi repülőtér 2004 óta része a Wizz Air hálózatának. A légitársaság jövő nyártól a belga főváros másik légikikötőjébe, a Brussels Airportra, a Wizz Air 151. úti céljára is napi járatot indít, amely az üzleti látogatóknak és a diplomatáknak még közvetlenebb közlekedési kapcsolatot teremt az Európai Unió központjával. Gyönyörű főterével és hangulatos sörözőivel természetesen a szabadidős turisták számára is vonzó célpont Brüsszel.

Magyarország hazai légitársasága kelet felé is tovább terjeszkedik: heti két-két járatot indít Nyugat-Ukrajna központjába, Lvivbe, valamint északkeleti szomszédunk második legnagyobb városába, Harkivba. Miután Kijev már 2011 óta elérhető Budapestről, Odesszába pedig idén októberben indul járat, a mai bejelentés értelmében jövő nyártól a Wizz Air mind a négy ukrajnai úti céljára közvetlen járat közlekedik majd a magyar fővárosból.

Lviv Ukrajna egyik legszebb történelmi városa, központját az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. A város Lemberg néven hosszú időn át az Osztrák–Magyar Monarchia multikulturális központja volt, és közép-európai hangulatát máig őrzi. Lviv ma az ukrán kultúra egyik fővárosa, színházak, múzeumok, fesztiválok sora várja a látogatókat. Harkov elsősorban az ukrán gasztronómia és a szovjet építészet iránt érdeklődők számára érdekes úti cél. Grandiózus metróállomásai mellett itt épült fel Ukrajna első felhőkarcolója is.

16 gép a magyar flottában

Az új A321neo érkezésével a Wizz Air budapesti flottája 14 tagúvá bővül, míg a légitársaság debreceni bázisán 2 repülőgép teljesít szolgálatot. A légitársaság ezzel közvetetten több mint 4000 munkahely*** megteremtését támogatja hazánkban. Az új úti célok mellett a Wizz Air jelentősen növeli eindhoveni, szentpétervári, tel-avivi, valamint decemberben induló Edinburgh-i útvonalának járatsűrűségét. Ezzel a kapacitásbővítéssel a Wizz Air 6,7 millióra növeli hazai kapacitását 2020-ban.

Wizz Air a „legzöldebb” légitársaság

Az új járatokon a Wizz Air budapesti bázisának korszerű Airbus A321neo repülőgépei fognak közlekedni. A légitársaság Európa egyik legfiatalabb – alig 4,7 éves átlagéletkorú – flottáját üzemelteti. Ennek köszönhetően utasonként és kilométerenként 57,7 grammos CO2 kibocsátásával 2019 augusztusában ismét a Wizz Air volt a legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező európai légitársaság. A vállalatnak jelenleg összesen 271  darab Airbus A320neo és Airbus A321neo, valamint Airbus A321XLR repülőgépre van rendelése. Az új repülőgépekkel még hatékonyabbá válik a légitársaság működése, így a következő évtizedben további egyharmaddal csökkenhet az utasonkénti szén-dioxid-kibocsátás is. Az Airbus A321neo – melyből a WIZZ budapesti bázisán már hat található – a legmodernebb technológiát képviseli a légiközlekedésben, zajterhelése 50 százalékkal alacsonyabb a korábbi modellekéhez képest, üzemanyag-fogyasztása 20, nitrogén-oxid-kibocsátása pedig csaknem 50 százalékkal kevesebb.

Stephen Jones, a Wizz Air Hungary vezérigazgatója elmondta: „Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air továbbra is erősen elkötelezett Magyarország iránt. Folyamatosan bővítjük és modernizáljuk budapesti flottánkat és hálózatunkat, hogy egyre több magyar utasnak biztosítsunk megfizethető, és magas minőségű utazási lehetőséget. Ennek bizonyítéka mai bejelentésünk is. A budapesti flottához csatlakozó új, csúcstechnológiát képviselő repülőgép és a bejelentett három új úti cél további helyi munkahelyeket is teremt a légitársaságnál és partnereinknél, valamint stimulálja a helyi turizmust és a vendéglátóipart. Remélem, hogy akár a ma bejelentett, akár a már üzemelő járatainkon hamarosan újra találkozhatunk kedves utasainkkal.”

 

* 2019 augusztusában utasonként és kilométerenként a Wizz Air szén-dioxid-kibocsátása volt a legkisebb az európai légitársaságok között (57,7 g/km/utas)

** egy útra, beleértve az adókat és nem választható költségeket

*** az ACI iránymutatása szerint évi 1 millió utasonként 750 helyszíni munkahely jön létre

A WIZZ AIR LEGÚJABB JÁRATAI

Úti cél

Napok

Első járat

Legalacsonyabb jegyár**

Brüsszel, Belgium

napi

2020. június 1.

7990 HUF / 24,99 EUR

Harkiv, Ukrajna

hétfő, péntek

2020. június 1.

6490 HUF / 569 UAH

Lviv, Ukrajna

szerda, vasárnap

2020. június 3.

6490 HUF / 569 UAH

 

A WIZZ AIR JÁRATSŰRÍTÉSEI

Úti cél

Járatsűrítés

Edinburgh, Skócia

3xà5x

Eindhoven, Hollandia

14xà16x

Szentpétervár, Oroszország

5xà7x

Tel-Aviv, Izrael

14xà17x


 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat