napja 
 

A Napisten unokája és a tengeri sárkány lánya (Programajánlók - Színház)
Japán mesékre épülő tánc - fizikai színház - cirkusz
A Napisten unokája és a tengeri sárkány lánya

Első ízben mutatkozik be a Simorág TánCirkusz a Bethlen Téri Színházban október 19-én, délelőtt 10 órától A Napisten unokája és a tengeri sárkány lánya című előadással. A tánccirkusz a tánc, a mozgás és a színház kifejezőeszközeit ötvözi, különleges képeket és hangulatokat létrehozva.

A vadász, aki a Napisten unokája, különleges víz alatti utazáson vesz részt, miután a tengeri sárkány lánya különböző lények képében megbabonázza. A harcos mesehősnek fegyverei nélkül kell megbirkóznia az ismeretlennel. A hős hiába találja meg párját, egymás lényegét is meg kell fejteniük. A tűzgolyó, a Nap és a tenger viaskodása különleges hangulatú világot görget felénk.

A társulat a mesék áramló fantáziáját építi be munkamódszerébe, ahogyan a jelmezek, díszletek vagy maguk a szereplők folyamatosan átalakulnak. A Napisten unokája és a tengeri sárkány lánya egy rendhagyó előadás, amelyben találkozhatunk óriásbábbal, maszkokkal, akrobatikával és varázslattal. A királyfi és a tündérek találkozása különleges világba vezet el kicsiket és nagyokat egyaránt. „Előadásaink elmélyült alkotómunkával jönnek létre, fontos számunkra, hogy minden előadásunk egy kutatómunka eredménye. A tánc, a mozgás és a színház kifejezőeszközeit használjuk különleges képek és hangulatok születéséhez, létrehozva a saját világunkat.“

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat