.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5  6  7   

 
11. alkalommal is átadták a Magyar Turizmus Minőségi Díjakat

2015-ben 22 szolgáltató – 16 szálláshely és 6 vendéglátóhely – érdemelte ki a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, melyet ünnepélyes keretek között 2016. február 12-én vehettek át a díjazottak dr. Ruszinkó Ádámtól, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkárától és dr. Faragó Pétertől, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójától. Jelenleg összesen 73 szálloda és 22 étterem, összesen 95 szolgáltató bejáratánál láthatjuk a díjazottaknak járó táblát és oklevelet.

 A pályázati program célja az, hogy a szolgáltatókat, kis- és középvállalkozásokat segítse minőségi munkájukban, igazodási pontokat kínáljon a minőségfejlesztéshez, és jobb piacra jutási lehetőségeket biztosítson számukra. A Magyar Turizmus Minőségi Díj önkéntes jelentkezésen alapuló tanúsító rendszer, amely a – termékek és szolgáltatások minősége iránt elkötelezett –turisztikai vállalkozások, éttermek és szállodák részére biztosít magas színvonalú, európai minőségirányítási elvek alapján működő minősítési lehetőséget. Jelentős nemzetközi elismerés, hogy a HOTREC (a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége) akkreditálta a programot. Döntésük értelmében a díjnyertes éttermek és szállodák jogosultak a „European Hospitality Quality” (EHQ) minősítési rendszer elismerését jelző Q jel használatára is.

2015. évi díjazottak

Új jelentkezők

Éttermek:

Belga Étterem és Söröző (Danubius Hotel Rába), Győr

Fenyves Szálloda és Konferencia Központ**** étterem, Baktalórántháza

Kukorica Csárda, Balatonföldvár

 

Szállodák:

Fenyves Szálloda és Konferencia Központ**** szálloda, Baktalórántháza

Greenfield Hotel Golf & Spa****, Bükfürdő

Hotel Kumánia, Kisújszállás

Hotel Silver****superior, Hajdúszoboszló

Hotel Termálkristály Aqua Land****, Ráckeve

MenDan Magic Spa & Wellness Hotel****superior. Zalakaros

Megújító pályázók

Éttermek:

Hubertus – Hof Étterem, Balatonfenyves

Lázár Lovaspark, Domonyvölgy

Paprika Csárda, Hegyeshalom

 

Szállodák:

Aranyhomok Business.City-Wellness Szálloda****, Kecskemét

Hilton Budapest

Hubertus – Hof Szálloda, Balatonfenyves

Hunguest Hotel Forrás****superior, Szeged

Lotus Therme Hotel & Spa, Hévíz

Mamaison Hotel Andrássy Budapest

NaturMed Hotel Carbona****superior, Hévíz

Radisson Blu Béke Hotel, Budapest

Thermal Hotel Visegrád, Visegrád


 

Újabb júniusi járatok a franciaországi meccsekre a Wizz airtől

A rohamosan növekvő kereslet miatt a Wizz Air újabb járatokat indít a magyar labdarúgó-válogatott három Európa-bajnoki csoportmérkőzésére Franciaországba. Ezzel a légitársaság mindhárom csoportmérkőzésre két-két közvetlen, oda-vissza járatot kínál Budapestről. A járatok Budapest és Lyon, Marseille és Bordeaux között repülnek majd, a mérkőzések napján 14:00 óra előtti érkezéssel Franciaországba, és a mérkőzés után 24:00 óra előtti budapesti visszaérkezéssel. Jegyek kizárólag oda-vissza útra vásárolhatók és a wizzair.com oldalon foglalhatók. Az új járatokra a jegyek értékesítése a wizzair.com oldalon február 12-én péntek délelőtt 10 órakor kezdődik.

 A Wizz Air decemberben jelentette be az első három szurkolói különjárat indítását, hogy a magyar szurkolók megfizethető áron juthassanak el Budapestről a csapat három júniusi csoportmérkőzésére. Az egy napon belüli kiutazás és visszatérés lehetővé teszi, hogy a szurkolók megtakarítsák a szállás költségét. A jegyek iránti kereslet rohamosan megnövekedett a hónap elején, amikor megkezdődött az egyes mérkőzésekre szóló jegyek nyilvános értékesítése.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: „A szurkolók körében annyira népszerűek a futball-különjárataink, hogy még egy hullámban indítunk járatokat mindhárom mérkőzésre, ezzel is támogatva a magyar labdarúgó-válogatottat. Így azok a szurkolók, akik a helyszínen szeretnék biztatni a 30 év után újra nemzetközi megmérettetésen részt vevő nemzeti csapatot, egy napon belül kiutazhatnak és visszatérhetnek. " 


 

Boldogasszony Zarándokvonat

Ötödik alkalommal indul a csíksomlyói búcsúba a Boldogasszony Zarándokvonat a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-Start Zrt. együttműködésében. 2016-ban először belföldre is indulnak különleges szerelvények: a Szent Márton emlékévben Szombathelyre robog a szent püspökről elnevezett zarándokvonat, valamint Angyalos Boldogasszony Zarándokvonat néven indul különvonat a nemzeti kegyhelyre, Mátraverebély-Szentkútra.

 Kis jubileumot ünnepel 2016-ban a Boldogasszony Zarándokvonat. Ötödik alkalommal indul útnak a különvonat május 12-15. között a csíksomlyói búcsúba. A budapesti indulást követően a szerelvény Cegléd, Szolnok és Püspökladány felszállóhelyekkel érkezik Erdélybe, majd Nagyvárad, Kolozsvár és Marosvásárhely érintésével az esti órákban érkezik meg a vendéglátó településére, Gyergyószentmiklósra. A zarándokvonat második napjának programja Gyimesbükkön, az ezeréves határnál lesz, majd a csíksomlyói búcsún való részvételt követően, Pünkösd vasárnapján, Gyergyószentmiklós főterén szabadtéri szentmise zárja a zarándoklatot.

A magyarországi villamosított szakaszon a MÁV-START Opera témában felmatricázott mozdonya vontatja majd a szerelvényt, melynek vagonjai között idén először közlekedik a MÁV-START saját fejlesztésű IC+ személykocsija is.

 A Szent Márton Zarándokvonat július 9-én indul Szombathelyre, a szentéletű püspök szülővárosába. Az egy napos utazás során a zarándokok részt vesznek a Szent Márton emlékév központi eseményén, az ünnepi szentmisén, majd felkeresik a Sarlós Boldogasszony székesegyházat. A Zarándokvonat fővédnöke Dr. Veres András szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, a zarándoklat lelki vezetője Bábel Balázs érsek.

 Először utazhatnak a zarándokok különvonattal a magyarok nemzeti kegyhelyére, Mátraverebély-Szentkútra. Az Angyalos Boldogasszony Zarándokvonat szeptember 4-én indul a szentkúti Kisboldogasszony napi nagybúcsúba. A Zarándokvonat lelki vezetői Böjte Csaba ferences és Magung Fransis verbita szerzetes lesz.

 Az évek során több ezer zarándok utazott a Misszió Tours különvonataival, melyek visszajelzéseik alapján mással össze nem hasonlítható, rendkívüli élményeket nyújtottak számukra. A közös programok – imádságok, éneklések, az állomásokon a vonatot fogadó tömegek, a vonatrádió, a hosszú utazás során is kényelmes első- és másodosztályú vasúti kocsik és a találkozásokra, beszélgetésekre lehetőséget adó színvonalas étterem kocsik teremtik meg a zarándoklatok egyediségét. A Misszió Tours és a MÁV-START együttműködésében megvalósuló különvonatok valóban különleges, lelkileg is megújulást kínáló programokra hívják az érdeklődőket.

 

 

A részletes programleírások megtalálhatóak awww.missziotours.hu weblapon.


 

Új Wizz Air járat Bukarestbe

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága bejelentette, hogy szeptember 19-től Budapest és Bukarest között új útvonalat indít. A járat heti 4 nap repül majd, és a jegyek 5990 forinttól foglalhatók. Így Liverpool, Reykjavík és Ibiza után ez a negyedik új célállomás Budapestről.  

 Ugyanakkor megduplázódik a férőhelyek száma Portugáliába: a Wizz Air Budapest-Lisszabon járata március 27-től heti két nap helyett már hetente négy nap fog repülni. A Budapest-Lisszabon járatra a jegyek 14 990 forinttól foglalhatók.

 Tamara Mshvenieradze, a Wizz Air kommunikációs menedzsere elmondta: “A Wizz Air 2016-ban tovább bővíti útvonalait Budapestről. Idén már másodszor jelentünk be új járatokat, ezzel is megerősítve elkötelezettségünket, hogy a magyar utasok első számú választása legyünk a légi utazásban. Úgy az üzleti célból, mint a kedvtelésből utazók számára kényelmesebbé tesszük a két főváros közötti utazást, miközben biztosítjuk az alacsony viteldíjakat és a Wizz Air elismert fedélzeti kiszolgálását is a járatokon. Ezen felül örömmel jelentjük be, hogy megkétszerezzük járataink számát Lisszabonba, e történelmileg és kulturálisan is jelentős, gyönyörű városba.”

 2015-ös sikereiért a Wizz Airt a közelmúltban az Év Diszkont Légitársaságává választotta az Air Transport World magazin. 

Wizz Air: 3 új úticél Budapestről

3 új úticél: Liverpool, Ibiza, Reykjavík

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette alacsony viteldíjú útvonalhálózatának további bővítését és három új budapesti útvonal indítását. A Budapest-Liverpool és a Budapest-Reykjavík járat márciustól, a Budapest-Ibiza járat júniustól lesz elérhető.

Ezzel a bejelentéssel a Wizz Air tovább bővíti magyarországi kínálatát a 23. ország, Izland bevonásával, amely a Wizz Air alacsony viteldíjain válik elérhetővé. Reykjavíkot a világ egyik legbiztonságosabb, legzöldebb és legtisztább fővárosaként tartják számon, amely megannyi kulturális eseményének és látnivalójának köszönhetően nagyon népszerű idegenforgalmi célpont. Így például Reykjavík ad otthont a világ legnagyobb bálnakiállításának és a Gyöngynek – a főváros emblematikus, csillogó épületének. Ezenkívül Izland egy sor egyedi turisztikai látványosságot kínál, úgymint a különböző természeti felfedező túrák, a lékhorgászat és természetesen az északi fény.

Ibiza, az újabb Budapestről elérhető WIZZ útvonal nyári járatként fog működni június 18-tól szeptember 17-ig, ami a földközi-tengeri sziget büszkeségének számító strand partik és az elektronikus zenei fesztiválok főszezonja.

Liverpool a negyedik egyesült királyságbeli úti cél (London Luton, Birmingham és Glasgow mellett), amely elérhetővé válik Budapestről a Wizz Air alacsony viteldíjain. Liverpool nagyon népszerű idegenforgalmi célpont, köszönhetően a Beatlesnek, amely a „Pop Világvárosa” Guinness Világrekord büszke címét nyerte el a városnak.

A három új útvonalra 10 990 (Liverpool), 17 990 (Ibiza), ill. 24 990 (Reykjavík) forinttól már foglalhatók jegyek a www.wizzair.com oldalon.


 

A Wizz Air Debrecenben megnyitotta második magyarországi bázisát

A Wizz Air  ma ünnepélyesen megnyitotta legújabb magyarországi bázisát Debrecenben. A légitársaság induláskor egy Airbus A320 bázisrepülőgéppel lesz jelen a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren, három új járatot indítva december 16-tól Párizs Beauvais, Brüsszel Charleroi és Malmö célállomásokra.

 A Wizz Air már jelenleg is üzemeltet járatokat Debrecenbe, amely a légitársaság második bázisa lesz Magyarországon. Az új repülőgépnek köszönhetően hatra emelkedik a Debrecenből elérhető útvonalak száma, az éves ülőhely-kapacitás pedig 136%-kal, 145 000-re nő.  A Wizz Air az új útvonalak indításán túl megnöveli a járatsűrűséget már meglévő, népszerű útvonalain London Lutonba és Eindhovenbe. A légitársaság magyarországi növekedése serkentheti a helyi munkaerőpiacot a repülés és turizmus területén azáltal, hogy Kelet-Magyarország több utas számára válik elérhetővé alacsony viteldíjú szolgáltatásokkal.


 

A WIZZ szurkolói járatokat indít Franciaországba 2016 júniusában

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy három különjáratot indít Budapestről Franciaországba 2016 júniusában. A magyar labdarúgó-válogatott három franciaországi mérkőzésére a légitársaság közvetlen járatot indít Budapestről Lyonba, Marseille-be és Bordeaux-ba, hogy a leghűségesebb drukkerek a helyszínen élhessék át a történelmi pillanatot, amikor Magyarország 30 éve először léphet pályára nagy nemzetközi tornán.

 A WIZZ kifejezetten a három meccs időpontjához igazítja a 2016 júniusi különjáratokat. A járatokon Airbus A321 gép fog repülni, a gépek 14:00 óra előtt érkeznek majd Franciaországba és a mérkőzés után, röviddel 24:00 óra előtt indulnak vissza Budapestre. Jegyek kizárólag oda-vissza útra vásárolhatók 99 900 forinttól és a wizzair.com oldalon foglalhatók december 16-tól.

A WIZZ AIR 2016-OS FRANCIAORSZÁGI KÜLÖNJÁRATAI BUDAPESTRŐL

Bordeaux 2016. június 14.

Marseille 2016. június 18.

Lyon 2016. június 22.

viteldíj oda-vissza : 99 900 forinttól

Abrán György, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója elmondta: "Nagyon örülünk a magyar válogatott sikereinek, és Magyarország vezető légitársaságaként szeretnénk a szurkolókkal együtt ünnepelni a csodálatos eredményeket. Nagyon kényelmes lehetőséget biztosítunk a focirajongóknak, hogy élőben láthassák kedvenceiket és még aznap éjjel hazatérhessenek. Magyarország 30 éve várt erre az eseményre, és a nem mindennapi eredményt szeretnénk megköszönni közvetlen járatokkal, melyekre holnaptól lehet is foglalni a wizzair.com oldalon.”


 

Féláron utazhatnak vonaton a Schöffer kiállításra látogatók

A MÁV-START 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít 2015. december 1. és 2016. január 31. között a Műcsarnokban (1146 Budapest, Dózsa György út 37.) látható Nicolas Schöffer kiállításra utazók számára. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. osztályú kocsin vehető igénybe bármely belföldi állomásról a Déli, Nyugati, Keleti, illetve a kelenföldi pályaudvarra. (A kedvezményt a GYSEV nem biztosítja.)

Az alkalmi menettérti jegy érvényességének időtartama megegyezik az azonos távolságra szóló teljesárú menettérti jegyével, azzal a korlátozással, hogy legkorábban a kiadás napján vehető igénybe és a visszautazást legkésőbb a kiállítás végét követő napon, azaz 2016. február 1-jén éjfélig kell befejezni. Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak a rendezvény helyszínén váltott belépőjeggyel együtt érvényes!

A belépőjegy felmutatásának elmulasztása esetén az alkalmi menettérti jegyet az ellenőrzést végző jegyvizsgáló teljesárú menettérti jegyre egészíti ki, és felszámítja az előírt pótdíjat is.

Hazánkban először és utoljára látható az a gyűjtemény, amelyet a kinetikus szobrairól ismert magyar származású, de főként Franciaországban alkotó Nicolas Schöffer munkáiból rendezett a Műcsarnok. A kiállítás anyaga 2016. január 31. után ugyanis külföldre kerül.

További információk a kiállításról: http://mucsarnok.hu/kiallitasok/kiallitasok1.php?mid=mpwl6ooo3p92vP


 

FlixBus  - távolsági buszjáratok egész Európába

A Deutschland Travel Club rendezvényén Budapesten is bemutatkozott Németország új feltörekvő busztársasága, a FlixBus, mely naponta 800 távolsági buszt közlekedtet Európa 15 országába.  A német busztársaság két éve alakult azzal a céllal, hogy olcsó, de színvonalas és megbízható járatokat üzemeltessen Németországon belül, és Európa különböző városaiba is. A számos Ny-európai desztináció után a terjeszkedés iránya Kelet, egészen Moszkváig szeretnék kitolni a távolsági buszközlekedés határait. Természetesen hazánk sem maradt ki a népszerű úticélok közül: Budapestről Berlinbe, Drezdába, Klagenfurtba, Bécsbe, Prágába, Pozsonyba lehet eljutni jelen pillanatban. Berlinben Bécsben és Pozsonyban külön a repülőtérre is közlekedtet járatokat a Flixbus a magyar fővárosból. Schwechatra pl. 22 euróért visznek el a minden igényt kielégítő, kényelmes panorámabuszokkal. További információk: https://www.flixbus.com


 

Advent Eurocity Bécsbe
Karácsonyi vásárokba invitál kedvező nemzetközi jegyáraival a MÁV-START

Az idei adventi időszakban is kedvező áron kínál vasúti utazási lehetőségeket a MÁV-START a környező országok karácsonyi vásáraiba, Advent Eurocity néven pedig mentesítő vonat közlekedik szombatonként, Budapest és Bécs között. Néhány lehetséges célállomás az évről évre népszerű Bécs mellett: Pozsony, Prága, Brno, Varsó, Krakkó, Drezda, Linz, Salzburg és Graz. A vonatokra érdemes mielőbb – lehetőleg interneten vagy pénztári elővétellel – jegyet és helyjegyet váltani.

Mintegy hatvanezren utaztak vonattal Bécsbe a tavalyi adventi időszakban, legalább ennyi utasra számít idén is a MÁV-START. A bécsi Christkindlmarktra a Budapestről óránként-kétóránként induló railjet vonatok mellett a kora reggel, illetve este közlekedő EuroNight- és gyorsvonatokkal érdemes utazni. A menettérti jegyek ára 29 eurótól kezdődik, amelyen felül további 10 euró a helyi közlekedés korlátlan használatát is biztosítja. Mivel 2014-ben, az adventi hétvégéken kilencven százalékos telítettséggel közlekedtek a railjetek, a MÁV-START idén is indít mentesítő vonatokat Advent EuroCity néven, ingyenes helyjegyváltási lehetőséggel.

Az Advent EC november 28-án, december 5-én, 12-én a Keleti pályaudvarról 7:40-kor indul és a bécsi Hauptbahnhofra fut be 10:24-kor. December 19-én a Keletiből 7:53-kor indul és a Hauptbahnhofon keresztül a Westbahnfofba érkezik 11:21-kor. Bécsből 17:56-kor, illetve december 19-én 17:32-kor indul vissza a magyar fővárosba.

Bécsen kívül három másik, az ünnepek előtt különösen látványos ausztriai városba – Linzbe, Salzburgba és Grazba – is kínál kirándulójegyeket a vasúttársaság. Az adventi zsúfoltságra való tekintettel ezek mellé is érdemes helyjegyet váltani, hogy az utazás még kényelmesebb legyen. Linzbe november 21. és december 24. között érdemes utazni, ebben az időszakban tart nyitva a karácsonyi vásár; oda-vissza útra már 35 eurótól elérhetőek a kirándulójegyek. Naponta hét pár railjet és egy éjszakai vonat közlekedik az osztrák város és Budapest között. Salzburg és Graz – utóbbi a Rába InterCity vonattal, négy napig érvényes kirándulójeggyel – egyaránt 39 eurótól érhető el. A karácsonyi vásárok időszaka ezen a két helyen: november 15-december 15.

A szlovákiai Pozsony november 20-ától január 2-áig vásározik, és a városba oda-vissza 17,5 euróért utazhatunk. Csehország fővárosában, Prágában a program bő egy héttel később, november 28-án kezdődik, de néhány nappal tovább, január 6-áig tart. Ide a menettérti kirándulójegy 49 euróba, helyi közlekedéssel együtt 59 euróba kerül. Az egy útra érvényes SparDay jegyeket a vasúttársaság 19 eurótól kínálja. Aki Csehországba, de Prágánál közelebbi célig utazna, 39 euróért fordulhat meg négy napig érvényes menettérti kirándulójeggyel Budapest és Brno között, a napi 8 pár vonat valamelyikével. A vásárba igyekvőknek november 28. és december 23. között érdemes utazniuk.

Lengyelországban a kedvelt Krakkó (a karácsonyi vásár ott november 27-től december 26-ig tart) fekvőhelyes kocsival 39 eurótól érhető el; a főváros, Varsó pedig éjszakai vonaton –a Metropol-Chopin járattal –, SparNight jeggyel már 29 eurótól. Utóbbi felé fekvő- és hálókocsis lehetőség is rendelkezésre áll, sőt december 13-ától a Varsovia EuroCity járat is újra közlekedik. A karácsonyi vásár január 6-ig látogatható. A németországi Drezda november 26. és december 24. között várja a vásárba vágyókat, akik Magyarországról a Metropol EuroNight és a közvetlen nappali EuroCity vonatokkal juthatnak el Pozsonyon és Prágán keresztül – mindössze 29 eurótól – Szászországba.

A fent megadott árak a MÁV-START által meghatározott árfolyamon (jelenleg 1 euró = 315 forint) forintban, vagy – bármely nemzetközi pénztárban – euróban is fizethetők. Nemzetközi utazáshoz további információért a MÁVDIREKT 06 (40) 49 49 49-es számát érdemes hívni, vagy felkeresni a nemzetközi jegykiadó helyeket.

A nemzetközi vonatokra mielőbb érdemes helyjegyet váltani, mert az adventi időszakban zsúfoltság várható, és például Ausztriában az ÖBB jegyvizsgálói leszállíthatják a járatokról az álló utasokat. A pályaudvari sorban állási idő csökkentése érdekében azt javasolja a vasúttársaság, hogy az utasok menetjegyeiket interneten, vagy pénztári elővétellel vásárolják meg.

 


 

Párizsi helyzetkép

A november 13-i szörnyű párizsi merényletet követően a francia kormány szükségállapotot hirdetett és kivételes fokozatú biztonsági ellenőrzéseket rendelt el. Alábbi levelünkben összefoglaljuk, hogy mikor nyitnak újra a főbb turisztikai látványosságok és hogyan alakul a párizsi tömegközlekedés.

A turisztikai látnivalók az alábbi időpontokban nyitnak újra:
Kulturális helyszínek
- November 16. délutánja óta Párizs és az Île-de-France régió kulturális műemlékeinek nagy része újra nyitva van.
- Az Eiffel-torony, a Louvre, a Diadalív, a Notre-Dame Katedrális tornyai és a Basilique-Cathédrale de Saint-Denis a mai napon zárva van, november 18-án nyit ki.
- A Philharmonie de Paris, a Grand Palais, a Centre Georges Pompidou nyitva vannak.
- A Versailles-i kastély november 17-én nyitott újra.

Szórakozóhelyek
- A Lido, a Crazy Horse, a Bateaux Parisiens és a Moulin Rouge november 17-től.
- A Disneyland Paris, a Zoo de Vincennes állatkert és az Aquarium de Paris november 18-tól.
- A Champs-Élysées-n található karácsonyi vásár és a Place de la Concorde óriáskereke november 18., 14 órától.

Vásárlás
A nagyobb áruházak és a bevásárlóközpontok november 16-án megnyitották kapuikat.

Események

- A Champs-Élysées karácsonyi fényeinek kigyulladása november 18-ra tolódott.
- A Saint-Germain des neiges rendezvény elmarad.
- A COP 21 klíma csúcstalálkozó meg lesz tartva november 30. és december 11. között.

Közlekedés
A határokon szisztematikus belépési ellenőrzést vezettek be: közúton, vasúton, hajókon és légi közlekedésnél is.

Légi közlekedés
Párizs repterei, a nemzeti és nemzetközi járatok zavartalanul üzemelnek. Azonban hosszabb várakozási időre kell számítani a repülőtéri ellenőrzések miatt!

Vasúti közlekedés
Az SNCF nemzeti és nemzetközi vonalain a közlekedés akadálymentes, azonban hosszabb menetidőkre kell számítani a nemzetközi járatokon az ellenőrzések miatt!

Párizsi metró és busz
A metró-, busz-, villamos- és RER közlekedés normálisan működik és minden állomás nyitva van.

Turisták számára sürgős esetben hívható telefonszám: +33 1 45 50 34 60. Folyamatisoan frissülő híroldal:
en.parisinfo.com


 

Ötvenszázalékos vasúti kedvezmény a Csontváry-kiállításra

 Ötvenszázalékos vasúti kedvezmény a Csontváry-kiállításra

A MÁV-START és a GYSEV  a december 31-éig tartó „Csontváry Géniusza – A magányos cédrus” kiállításra utazóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi vasútállomásról a Déli, Nyugati, Keleti és Kelenföld pályaudvarra.

A kedvezményes árú menetjeggyel az odautazást legkorábban november 10-én nulla órától lehet megkezdeni, a visszautazást pedig legkésőbb a rendezvényt követő napon, 2016. január 1-jén éjfélig kell befejezni. Az alkalmi menettérti jegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra szóló teljesárú menettérti jegy érvénytartamával. A kedvezményes retúrjegy kizárólag belföldi utazásra és csak másodosztályon vehető igénybe, elsőosztályon történő utazás esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak akkor érvényes, ha a vasúti jegy mellett a megvásárolt belépőjegyet is felmutatja az utas, vagy a vonatjegyét lebélyegezteti a kiállítás helyszínén (Budapest, Dísz tér 17.).

Csontváry Kosztka Tivadar (1853–1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. Több évnyi előkészítést követően nyílt meg a festőművész átfogó életmű-kiállítása a Budai Várban, a Honvéd Főparancsnokság épületében. A tárlat 2015. december 31-ig hétfőtől vasárnapig, 10 órától 18 óráig látogatható.


 

Jordán vízum ingyen

A magyarok egyik legkedveltebb úticélja volt Jordánia 2000 és 2005 között, amikor a jordán király támogatásának hála, nagyon olcsó utakat tudtak kínálni az irodák. A támogatás megszűnésével a magyar utasok elmaradtak, tavaly csak pár ezerre volt tehető ebbe a közel-keleti országba látogatók száma. Ezen szeretne változtatni a Jordán Turisztikai Hivatal, amelynek képviselői most Budapestre látogattak. Abed Al Razzaq Arabiyat  ügyvezető igazgató elmondta, hazája a béke szigete a háborúk sújtotta Közel-Keleten,  kiemelte országuk stabilitását, biztonságosságát és könnyű megközelíthetőségét. Jordánia számos könnyítést tett a turizmus fellendítése érdekében, ezek egyike, hogy az aquabai repülőtérre érkező magyarok azonnal és ingyenesen kapják meg a vízumot. Folynak a tárgyalások a Wizzairrel is egy aquabai járatnyitásról, erre legkorábban 2016 tavaszán kerülhet sor.

Jordániát mindenképp érdemes fölkeresni, hiszen a három kontinens találkozásánál fekvő, egész évben mérsékelt klímájú állam kicsi méretéhez képest nagyszámú látnivalót kínál, köztük 21 ezer bejegyzett műemléket. A történelmi emlékhelyek legfontosabbika Petra, a sivatagban megbújó ősi sziklaváros. Az É-on fekvő Jerash Róma után a legjobban megőrzött római kori település. Bibliai helyszíneket is felkereshetünk, vagy a fürdésre télen is alkalmas Holt-tengert, az Aquabai-öböl búvárparadicsomait, az ország hat nemzeti parkját, köztük a sivatagos Wadi Rumot.


 

A Wizz Air újraindítja járatait Bakuba

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága  bejelentette, hogy 2016. március 27-től újraindítja Budapest-Baku járatait. Az útvonalat először 2013-ban üzemeltette a légitársaság, de később, valamivel több mint egyévnyi működés után felfüggesztette a járatok üzemeltetését a magyar és azeri főváros között.

Miután új szerződést kötött, a légitársaság újraindítja a szolgáltatást heti két járattal, amelyek szerdánként és vasárnaponként közlekednek. Jegyek már foglalhatók a wizzair.comoldalon, a viteldíjak 10 990 forintnál kezdődnek, irányonként. 

Nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnunk azerbajdzsáni partnereinkkel” - mondta Váradi József a mai sajtótájékoztatón Bakuban. - “A Budapest-Baku járat új lehetőségeket teremt az Európa és Azerbajdzsán közötti légiközlekedés bővítésére. A Wizz Air alacsony viteldíjai az utasoknak kedveznek, még megfizethetőbbé téve a repülést.”


 

Együtt népszerűsíti Budapestet a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ

Hiánypótló stratégiai megállapodást írtak alá a Budapest turisztikai marketingjéért megosztva felelős meghatározó szervezetek, a Magyar Turizmus Zrt., valamint a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetői. A megállapodás értelmében a jövőben minden olyan tevékenységet együtt, illetve összehangoltan végeznek, amely Budapest mint turisztikai célpont népszerűsítésére irányul, akár belföldön, akár külföldön.

Az elsődleges cél, a Budapestre irányuló vendégforgalom eredményeinek továbbjavítása, amihez szorosabb összefogásra van szükség a két meghatározó marketingszervezet között.

A megállapodás aláírásának alkalmából rendezett sajtónyilvános eseményen dr. Faragó Péter a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója kiemelte: "Az eredményes munka, azaz Budapest vendégforgalmának további élénkítése érdekében a lehető leghatékonyabban kell felhívnunk a figyelmet Budapest megújult és világszínvonalú, trendi kínálatára. Célunk egy olyan országimázs kialakítása, amely nemzeti értékeinket és hagyományainkat veszi alapul, ám ezeket integrálja a modern turisztikai vonzerők közé. Így minden korosztály és célcsoport számára vonzóan tudjuk bemutatni Magyarországot mint úti célt. Még soha annyi nemzetközi elismeréssel nem díjazták Budapestet, mint a közelmúltban. A vendégéjszakák száma a fővárosban dinamikusan nő 2010 óta és tavaly meghaladta a 8 milliót. Mindez azt mutatja, hogy jó úton járunk, de nem dőlhetünk hátra. Az új fogyasztói rétegek megszólításához új módszerek, új kommunikációs csatornák és új tartalmak szükségesek. Biztos vagyok abban, hogy ezzel az összefogással és a turizmusban érdekelt kis- és középvállalkozások hatékony bevonásával megsokszorozhatjuk erőinket. Közösek a gazdasági érdekeink és a céljaink, amelyek elérésében így támogathatjuk egymást. Ennek a stratégiai megállapodásnak az aláírásával hatalmas lépést teszünk előre Budapest turizmusának fejlesztéséért. 

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes kiemelte, hogy Budapest a magyar turizmus arca, ami nem csak nagy érdeklődést jelent a vendégek részéről, hanem nagyon sok munkát is a turisztikai szervezetektől és szolgáltatóktól. Akkor tud a város hatékony lenni a nemzetközi versenyben, ha a turisztikai szereplők együttműködnek, és a közös célokért egymást segítve dolgoznak. A mostani megállapodás jó példája annak, hogy a budapesti turizmusfejlesztésben a stratégiai tervezés jóval tudatosabb és hangsúlyosabb irányba indul, mellyel a lehetőségeinket komoly versenyelőnyökre és eredményekre változtathatjuk. A városvezetés ebben a kérdésben elkötelezett, és mindent megtesz, hogy fővárosi turizmus szereplőivel közösen minőségi, a vendégek és a budapestiek igényeit egyaránt kielégítő turizmusa legyen a városnak, ami méltó Budapest hagyományaihoz, használja a jelen kor trendjeit, és épít a jövő fejlesztési irányaira.

 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetője, Bán Teodóra, elmondta: valóban egyezik a célunk a Magyar Turizmus Zrt.-vel: ami a Budapestre irányuló vendégforgalom eredményeinek további javítása, a turistaköltések generálása és fenntartható fejlesztése. Ehhez pedig szükséges a még szorosabb összefogás, melyet a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ – a Főváros hivatalos képviseletében, Budapest turisztikai hivatalaként – saját eszközeivel támogat, és lát el.

A BFTK előnyös helyzetben van a minőségi turizmus előmozdítása tekintetében, eszköztára gazdag: egyrészt értékes kulturális, egyszersmind turisztikai tartalmat teremt – fesztiválok, kulturális programok szervezésével. Másrészt ernyőszervezetként gyűjti és gondozza a turisztikai szolgáltatásokat – segítve ezzel egyebek mellett a kis- és középvállalkozások eredményességét a fővárosban. Mindezeket pedig – a mai kor igényeinek megfelelő kommunikációs csatornákon keresztül – közvetíti a turisták felé, minősített, ingyenes vagy kedvezményes szolgáltatásokat tartalmazó eszközeivel, kiadványaival, online felületeivel és nem utolsó sorban a város kulcsát jelentő Budapest Carddal.

A megállapodás keretében egyeztetik egymással a középtávú és éves stratégiai terveiket és együttműködnek a Budapest Turizmus Stratégia aktualizálásában. A szakmai és pénzügyi hatékonyság érdekében közös megjelenésre törekszenek a szakmai kiállításokon, vásárokon, rendezvényeken és sajtótájékoztatókon. Együttműködnek a speciális turisztikai termékekre és meghatározott célcsoportokra fókuszált rendezvények, workshopok és konferenciák szervezésében, közös megvalósításában. Különös hangsúlyt fektetnek a hivatásturizmus (MICE) területén folytatott szakmai tevékenységük összehangolására tekintettel a konferenciaturizmus kiemelt szerepére. Közös sajtóutakat és szakmai tanulmányutakat szerveznek Magyarországra-Budapestre. Együttműködnek a bel- és külföldi kampányok megszervezésében és lebonyolításában. Tájékoztatják egymást a tervezett belföldi és külföldi megjelenésekről. Egyeztetik a Budapestről szóló tartalmakat a hazai és nemzetközi megjelenések, valamint promóciók vonatkozásában. Harmonizálják online megjelenéseinket, valamint összehangolják kutatási tevékenységüket.


 

Pandaszülinapot tartottak a Schönbrunni Állatkertben

Két éves lett Fu Bao, a Schönbrunni Állatkert kispandája. Gondozói egy életnagyságú papírmasé pandával és egy élelmiszerrel teli ajándékcsomaggal lepték meg. Már csak őszig maradhat Bécsben.

Két évvel ezelőtt száz grammal, alig tíz centisen jött világra a Schönbrunni Állatkert harmadik kispandája, Fu Bao. Az időközben 54 kilogrammosra cseperedett mackót gondozói és a bécsi állatkert látogatói köszöntötték fel 2015. augusztus 14-én. Természetesen ajándékot is készítettek neki: egy édesburgonyával és sárgarépával teli csomagot, és egy életnagyságú pandát papírmaséból.

Fu Bao rögtön a csomagot kezdte bontogatni, míg mamája, Yang Yang a papírmasé pandát vette kezelésbe. Egy darabig csak kíváncsian méregette, majd ízekre szedte, mivel a papírpanda hasába édesburgonyát, sárgarépát és kukoricát rejtettek a gondozók.

A születésnapi ünnepség még szombaton is folytatódik az állatkertben. A gyerekek pandaálarcot készíthetnek, kínai írásjeleket festhetnek, fából készült figurák segítségével megtippelhetik, hány hónaposan mekkora egy kispanda, és természetesen mindent megtudhatnak a Bécsben, illetve Kínában élő óriáspandákról.

Fu Bao – fivéreivel, Fu Longgal és Fu Huval egyetemben – azon kevés óriáspandák közé tartozik, amely európai állatkertben, természetes módon fogant és nőtt fel. Akárcsak testvérei, ősszel ő is visszaköltözik Kínába


 

Mától vízosztás a főváros három főpályaudvarán és tizennégy vidéki vasútállomáson

A hőségriasztás ideje alatt a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon ingyen ásványvizet biztosít utasai számára a MÁV-START. Budapesten a Keleti, Nyugati és Déli pályaudvaron, vidéken a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a szegedi, a békéscsabai, a szolnoki, a püspökladányi, a kecskeméti, a győri, a pécsi, a zalaegerszegi, a veszprémi, a nagykanizsai és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozó utasok. Az ásványvizet a vasúttársaság július 20-ig, illetve amíg az időjárás szükségessé teszi, 10:00 és 17:00 óra között osztja.

A MÁV-START emellett azt javasolja, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal kezdje meg vasúti utazását.

A vasúttársaság elsődleges célja, hogy utasai számára minél komfortosabb utazást biztosítson, ezért a járművek karbantartása során a megbízható üzemkészség érdekében különös figyelmet fordít a vasúti kocsik légkondicionáló és légjavító berendezéseire.

 


 

Tervezz előre a kényelmedért!
Új postai szolgáltatások

„A szervezés az, amit azelőtt csinálsz, mielőtt csinálni kezdesz valamit, hogy amikor csinálod, ne zavarodj össze.”

A Milne-i frazéma mai felgyorsult világunkban talán még találóbb, mint évtizedekkel ezelőtt, hisz nap, mint nap embert próbáló módon lavírozunk teendőink tengerében, miközben próbálunk szeretteinkre is elég időt szakítani. Nem könnyű feladat, ugye? Nem csoda, ha néha úgy érezzük, elegünk van, tartalék energiáinkat is feléltük, lemerült az akkumulátorunk. Ám néhány okos, előre megfontolt szervezéssel időt és energiát spórolhatunk, sőt rengeteg bosszúságtól is megszabadulhatunk. Nem véletlen, hogy minden szolgáltató törekszik praktikus újításaival ebben segítségünkre lenni. Így tesz a Magyar Posta is, hisz számtalan ötlettel igyekszik kedvünkben járni. További jó hír, hogy a kényelmi szolgáltatásai rövid regisztrációt követően otthonról, vagy akár utazás közben, a Posta mobil applikációján keresztül és a http://www.posta.hu/enpostam oldalon is megrendelhetők..

Ugye senki nem szeretné a világba kürtölni, hogy üres a lakása, mert éppen vakációzik a család? Pedig akaratlanul is ezt tesszük, amikor a sok postai küldemény már-már kifolyik a postaládánkból. A vak is láthatja, hogy senki sem tartózkodik az ingatlanban. Az akár már néhány naptól is igénybe vehető küldeményőrzés szolgáltatással ez a probléma elkerülhető. (Díja 2 heti időszakra 1350 Ft, 3 heti időszakra 1875 Ft és egyhavi időszakra 2400 Ft.)

A postás általában akkor hoz valamilyen ajánlott küldeményt, amikor pont nem tartózkodunk otthon. Mikor hazaérünk, ott a sikertelen kézbesítésről szóló értesítő. Ez azzal jár, hogy rövid időn belül fel kell keresnünk a megjelölt postát, az ismételt kézbesítéssel azonban az általunk meghatározott időpontban és helyszínen - természetesen igazodva a kézbesítő posta nyitva tartási rendjéhez - juthatunk hozzá küldeményünkhöz, így több időnk marad a számunkra fontosabb dolgokra. (A szolgáltatás mindössze 215 Ft-tól elérhető és telefonon vagy elektronikusan is megrendelhető.)

De a kijelölt postákon foglalhatunk időpontot is az értesített küldemények (ajánlott küldemény, csomag, vagy utalvány) átvételéhez a Posta díjmentes, időpontfoglalás lehetőségével az https://idopont.posta.hu/ oldalon, ami jelentősen meggyorsítja az ügyintézést.

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy ilyen vagy olyan oknál fogva hosszabb időn keresztül nem tartózkodott otthonában. A Magyar Posta gondolt ezekre a helyzetekre is. Amikor az otthontól való hosszabb távollét (30 napot meghaladó), új lakásba költözés, külföldi tanulmányok vagy külföldi munkavállalás miatt nem tudjuk átvenni a küldeményt, hasznos az utánküldés szolgáltatás, hiszen a posta eljuttatja a küldeményeket az új címre. (A szolgáltatás belföldön már havi 1570 Ft-tól, külföldi tartózkodás esetén havi 7560 Ft-tól érhető el )

Az emberek szeretnek manapság mindent azonnal megkapni, elintézni, senki nem akar felesleges időt és energiát pazarolni az ügyes-bajos dolgainak intézésére, ezért mindenki örül az olyan szolgáltatásoknak, amik segítenek a szűkre szabott 24 órát ésszerűen kihasználni, hisz tudjuk, az idő pénz. Ezért spóroljunk magunknak időt, így pénzt nyerhetünk!


 

A Wizz Air új járatot indít Budapestről Birminghambe

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy közvetlen járatokat indít Budapestről Birminghambe, az Egyesült Királyságba. A légitársaság az új útvonal üzemeltetését szeptember közepén kezdi meg heti két járattal, amelyek keddenként és szombatonként közlekednek majd.

Jegyek az új Budapest-Birmingham útvonalra már foglalhatók a wizzair.com oldalon, a viteldíjak 5900 forintnál kezdődnek.

 A Wizz Air új útvonala Budapestről

 

Desztináció

Napok

Indulás

Viteldíjak*

Birmingham

kedd, szombat  

2015. szeptember 15.

5900 forinttól

* egy útra, kisméretű kézipoggyásszal  

 “Nagyon örülünk, hogy újabb desztinációval bővíthetjük budapesti útvonalhálózatunkat” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air szóvivője. – „Magyar utasaink számára így lehetővé válik, hogy felfedezzék a West Mindlands régiót. Reméljük, az új útvonal hozzájárul majd a turizmus és vendéglátás bővüléséhez, valamint erősíteni fogja az országok közötti gazdasági kapcsolatokat is.”


 

A Wizz Air Debrecenben nyitja meg 22. bázisát

Debrecen, 2015. május 21. – A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy 22. bázisát Magyarországon, Debrecenben nyitja meg december 16-án, egy új Airbus A320 típusú repülőgéppel, valamint tovább bővíti debreceni útvonalhálózatát.A Wizz Air már jelenleg is üzemeltet járatokat Debrecenbe, amely a légitársaság második bázisa lesz Magyarországon. Az új repülőgépnek köszönhetően hatra emelkedik a Debrecenből elérhető útvonalak száma, az éves ülőhely-kapacitás pedig 136%-kal, 195.000-re nő. A légitársaság bízik benne, hogy ez serkenteni fogja a helyi munkaerőpiacot a repülés és turizmus területén, azáltal, hogy az utasok számára több alacsony viteldíjú útvonal válik elérhetővé. A Wizz Air három új útvonalat üzemeltet majd debreceni bázisáról Brüsszel-Charleroi, Malmö és Párizs-Beauvais repülőterekre december 16-tól, kezdetben heti két-két járattal. A Wizz Air továbbá megnöveli a járatsűrűséget már meglévő, népszerű útvonalain London-Lutonba és Eindhovenbe.  

Az új járatokkal együtt a Wizz Air 22 országba 47 útvonalat fog üzemeltetni Magyarország két repülőtéről. Az új debreceni útvonalakra már megvásárolhatóak a jegyek a wizzair.com oldalon, a viteldíjak 5990 forintnál kezdődnek.

 A Wizz Air új útvonalai Debrecenből

Úti cél

Napok

Indulás

Viteldíjak

Párizs-Beauvais

szerda, vasárnap

december 16.

6990 forinttól

Brüsszel-Charleroi

hétfő, péntek

december 18.

6990 forinttól

Malmö

hétfő, péntek

december 18.

5990 forinttól

 Megnövelt járatsűrűség Debrecenből

 

Úti cél

Heti járatszám

Indulás

London-Luton

7 ről 10

december 17.

Eindhoven

2 ről 3

december 17.

 


 

oldalak:  1  2  3  4  5  6  7   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat