.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5  6  7   

 
Légiösszeköttetés Riga és Hévíz-Balaton között
2013. május 4-étől

A lettországi légitársaság, az airBaltic 2013. május 4-étől új járatot indít Rigából Magyarországra, a Hévíz-Balaton repülőtérre. Az airBaltic új járata kényelmes utazást biztosít Hévízre Rigából, valamint a Baltikum, Skandinávia, Oroszország és a FÁK országok területéről. Az airBaltic Rigából hetente egyszer – szombatonként repül majd. Az utasok Bombardier Q400 Next Gen géppel repülnek, az út 2 óra 25 percig tart. Az egy útra szóló jegy ára 41 EUR, mely tartalmazza a repülőtéri díjakat és a tranzakciós költségeket. A teljes menetrend az cég honlapján a www.airbaltic.com oldalon található.

„Az airBaltic üzleti terve részeként a népszerű utakra koncentrál, így az idei télre 12 új európai és FÁK országokbeli útvonalat adott hozzá a kínálatához. Ezzel egy időben csökkentettük a járatokat a kevésbé népszerű útvonalakon, így felszabadultak kapacitások új járatokhoz. Összességében 6 új útvonal inditását tervezzük a következő nyárra, és örömünkre szolgált bejelenteni, hogy Hévíz-Balaton az egyik új nyári úticélunk.” - mondta el Martin Gauss, az airBaltic vezérigazgatója.


 

Online nyereményjátékkal csábítják Budapestre a brit turistákat

A Magyar Turizmus Zrt. londoni képviselete és a Sony Pictures Entertainment együttműködésével három online nyereményjátékot hirdettek meg az elmúlt hetekben, melyek apropóját a Budapesten is forgatott, Az idők végezetéig című film DVD és Blu-ray kiadása adta.A film Ken Follett „The Pillars of the Earth” című könyve alapján készült, olyan ismert színészekkel, mint Cynthia Nixon (Szex és New York), Miranda Richardson, Peter Firth és Ben Chaplin, valamint fiatal újoncokkal, mint Oliver Jackson-Cohen (Mr. Selfridge), Tom Weston-Jones, Rupert Evans és Charlotte Riley.

A nyeremény-felajánlások egyenként hároméjszakás, két fő részére szóló budapesti városlátogatást foglalnak magukban, szállással ***** hotelekben, Budapest kártyával, hajókirándulással és vezetett városnézéssel együtt.


 

Gerillakampány Bécsben: budapesti fürdőkbe várják a fázós osztrákokat

Az elmúlt napok hideg, havas időjárásában „felmelegítő ajánlatokkal” találkozhattak a bécsi autósok. A Währing, Döbling, Gersthof városrészekben reggelente több száz, munkába igyekvő bécsi lakos – szívet, testet és lelket melegítő ajánlatokat tartalmazó – szórólapot és I Love BUDAPEST feliratot talált a behavazott autók szélvédőin. A szórólapok a rendkívüli hideg időjárásban Budapest fürdőit ajánlották felmelegedésre. A flyereken „Budapest: a tél legforróbb ajánlata” szlogen mellett a budapestwinter.com webcím is olvasható, ahol a téli időszakban kedvezményesen foglalható budapesti szállás.


 

Repülő helyett vonattal Németországba és Lengyelországba

Megszűnő német és lengyel légi járatok – a vonat továbbra is biztos eljutási lehetőség. Jelentős mértékben csökkenti az egyik legnagyobb európai fapados légitársaság január közepétől – többek között – a német és a lengyel járatainak számát, több útvonalát pedig megszünteti. Vonattal továbbra is kényelmesen és kiszámíthatóan lehet eljutni a lengyel vagy a német fővárosba is. Így a városközpontokba lehet érkezni, és akár a szállásköltség is csökkenthető.

Lengyelországba egy nappali, továbbá egy éjszakai vonatot közlekedtet a vasúttársaság az év minden napján, amelyek Varsó és Krakkó belvárosábaérkeznek. A nappali vonat az akadálymentes utazás és a kerékpárszállítás lehetőségét is biztosítja, míg az éjszakai vonatot választók akár a szállás költségét is megtakaríthatják, hiszen háló- vagy fekvőhelyes kocsiban utazva kipihenten érkezhetnek úti céljukhoz.

Berlinbe a legkedvezőbb eljutást az éjszakai Metropol EuroNight biztosítja a Pozsony–Prága–Drezda útvonalon, ezen felül még két nappal közlekedő EuroCity (a Hungária és a Jeszenszky János EC) áll az utasok rendelkezésére. A Jeszenszky János EuroCity vonaton a teljes útvonalon lehetőség van kerekesszékesek akadálymentes utazására és a kerékpárszállításra is. A Budapest és München között utazók a Kálmán Imre éjszakai vonat vagy négy nappali railjet vonat közül választhatnak. Kedvező eljutási lehetőséget kínál a vasúttársaság Budapestről Hamburgba is, ahová a legegyszerűbben és a legkedvezőbb áron közvetlen nappali vonattal lehet eljutni. A hagyományos jegyek mellett korlátozott számbankedvezményes jegyek is elérhetők, mind Lengyelországba, mind pedig Németországba már 29 eurótól, amelyek egy adott napra és vonatra válthatók. Léteznek kifejezetten a családok, baráti társaságok részére kialakított ajánlatok is akár 1. vagy 2. osztályra. A 6 és 14 év közötti gyermekek szülő vagy nagyszülő kíséretében Ausztrián keresztül akár díjmentesen is utazhatnak Németországba.

További információk a nemzetközi vasúti közlekedésről a MÁV-START Zrt. weboldalán awww.mav-start.hu oldalon találhatók.


 

Még 5 hónapig üdülhetünk ingyen

Módosult a Széchenyi Pihenőkártya kibocsátásáról és felhasználásáról szóló kormányrendelet. A módosítás eredményeként 2013. május 31-ig  lehet fizetni a 2011-ben feltöltött SZÉP kártyákkal. Az új szabályozással a Kormány azoknak a SZÉP Kártya tulajdonosoknak biztosít lehetőséget 2013 turisztikai előszezonjában az elektronikus utalványösszeg beváltására, akik a 2011-ben kibocsátott kártyájukon lévő juttatást még nem tudták elkölteni. 

A Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP Kártya) 2011 júliusa óta működik a béren kívüli juttatások  gazdaságélénkítő eszközeként. A Kártya felhasználásának eredeti szabályozása szerint a kibocsátást követő naptári év december 31-ig nyílt lehetőség a Kártya alszámláin rendelkezésre álló összeg felhasználására. Tekintettel az év végén lejáró és decemberig még fel nem használt mintegy 144,9 millió forintos elektronikus utalvány nagyságrendjére, a Kormány döntött arról, hogy a SZÉP Kártya kibocsátását követő második naptári év május 31-ig meghosszabbítja a munkavállalók számára az elektronikus utalványok beváltási határidejét. A 2011-ben a munkáltatók által az alkalmazottaik  számára SZÉP Kártyán biztosított összeg így 2012. december 31. helyett 2013. május 31-ig használható fel, a 2012-ben feltöltött összeg pedig 2014. május 31-ig költhető el szálláshely, vendéglátás vagy szabadidő szolgáltatás igénybevételére. A SZÉP Kártyára utalt béren kívüli juttatás felhasználási határidejének meghosszabbításával a Kormány ösztönzi az előszezoni időszak vendégforgalmának növekedését is. A szabályozás új elemeként a rendeletmódosítás előírja azt is, ha a munkavállaló a meghosszabbított határidőn belül sem költi el a SZÉP Kártyára feltöltött keretet, a kártyakibocsátó a lejáratot követő 30 napon belül visszautalja a maradványösszeget a  munkáltatónak.


 

Elindult az easyJet Budapest-Basel járata
Heti négy alkalommal utazhatunk a svájci- német-francia hármas határra

Az őszi menetrend életbelépésével 4 gépet indít hetente az easyJet Budapestről Baselbe. Ez a járat légitársaság második svájci járata Magyarországról, a genfi gépekoktóber végétől heti 9 alkalommal szállnak fel a Liszt Ferenc Repülőtérről. A brit cég Európa szerte dinamikus ütemben bővíti repülési hálózatát.

 Európa legnagyobb légi közlekedési hálózata jelenleg 6útvonalat kínál 4 ország 5 városába Budapestről: London Gatwickre és Lutonra, Berlinbe, Párizsba, Genfbe és a most csatlakozó Bázelbe. A svájci- német-francia határon, elzászi és a baden-württembergi régióhoz közel fekvő Bázel Svájc harmadik legnagyobb városa, a vegyipar és a gyógyszeripar központja, emellett meghatározó kulturális és turisztikai centrum. A Budapest-Bázel járat hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekedik október végétől a 156 utas befogadására képes Airbus 319 típusú gépekkel. A légitársaság ezen a járaton mind a turisztikai, mind az üzleti céllal utazókra számít.

  „Elkötelezettek vagyunk abban, hogy minden típusú utazónak kínáljunk desztinációkat a magyar fővárosból. A most induló Budapest-Bázeli járaton éves szinten 50000 utassal tervezünk”- mondta Peter Voets, az easyJet közép-európai regionális marketing vezetője.

 


 

Vonattal a tengerpartra

A MÁV-START 2012 nyarán is kínál a nemzetközi utazásokhoz, úti célokhoz közvetlen vonatokat Délkelet-Európa kedvelt nyaralóhelyeire, így Pulára, Koperbe és Splitbe.

Pula és Koper az Istria nemzetközi gyorsvonattal

Az idei nyári szezonban először indul közvetlen vonat Pulába, ahonnan könnyen megközelíthetők az olyan kedvelt nyaralóhelyek, mint Rovinj és Porec. Az Istria nemzetközi gyorsvonat Budapest-Keleti pályaudvarról június 22-től augusztus 24-ig minden kedden és pénteken, ülő-, fekvőhelyes és háló, valamint kerékpárszállító kocsival közlekedik, így biztosítva, hogy az utasok kipihenten érkezhessenek a horvát tengerpartra. A vonat azok számára is ideális, akik kerékpárt is szeretnének üdülésükhöz magukkal vinni. A vonattal Maribor–Koper viszonylatban közvetlen kocsik is közlekednek, így az Istria nemzetközi gyorsvonat a szlovén tengerpartra utazóknak is ideális választás lehet (átszállási állomásként Ljubljanát ajánljuk).

Budapestről Splitbe az Adria nemzetközi gyorsvonattal

Splitbe június 15-étől augusztus 31-ig minden kedden és pénteken ülő-, fekvőhelyes és hálókocsival indul közvetlen gyorsvonat. Az Adria nemzetközi vonatban kényelmes ülő-, fekvőhelyes- és hálókocsik közlekednek, amelyből mindenki kényelmi igénye szerint választhat. A vonatban 2012-ben is közlekednek a komfortkocsik, amelyekben a mélyen hátradönthető, elforgatható ülések biztosítanak a normál ülőkocsinál kényelmesebb alvási lehetőséget utasainknak.

Az Istria és az Adria gyorsvonatra bármely nemzetközi vasúti pénztárban meg lehet vásárolni a menetjegyet akár forintban, akár euróban. További információ a www.mav-start.hu oldalon található vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat 06 (40) 49 49 49-es telefonszámán kérhető.

 


 

Ferihegy 1 - élt 62 évet

2012. május 29-én este utoljára indít és fogad repülőgépeket a Budapest Airport 1. terminálja. A két utolsó járat este a Wizz Air Bariba (Olaszország) tartó gépe (20.25-kor) és a Germanwings stuttgarti (21.30-kor) repülője lesz. 2012. május 30-tól már minden légitársaság átköltözik a 2. terminálra – áll a repteret üzemeltető közleményében. Az utolsó két Budapestre visszatérő repülőgép 23.55-kor a Wizz Air London Lutonról és Róma Fiumicino repülőteréről érkező gépe lesz. A két repülőgépet az utasok kiszállítása és a csomagok kirakodása után átvontatják a 2. terminál előterére, ahonnan már másnap reggel 6 órakor felszállnak. Az átköltöző diszkont légitársaságok (easyJet, Germanwings, Jet2.com, Norwegian és WizzAir) utasai valamennyien a 2B Terminálról indulnak.

A Budapest Airport elsősorban a Malév csődje miatt kényszerül az 1. terminál bezárására, ennek hatása és a tavalyi 330 százalékára emelt telekadó a cég szerint olyan pénzügyi helyzetet teremtett, amiben drasztikusan csökkentenie kell a költségeit. Ennek részeként történt a repülőtéren a dolgozók csoportos létszámleépítése, az idei évre tervezett, mintegy 10 milliárd forintnyi beruházás leállítása (37 százalékos csökkentés) és az 1. terminál bezárása – áll a reptér közleményében. A Budapest Airport számára az is közrejátszott a költöztetésben, hogy a megnövekedett diszkont-forgalommal már nem tudott megbirkózni az 1. terminál. A tervek szerint átmenetileg, néhány évre bezárni tervezett terminált 1950 májusában nyitották meg.  A nyitás idején Ferihegyet csak az 1946-ban alapított Malév-előd, a Maszovlet gépei használták. A terminál 2004-2005 között felújították, újranyitása óta fapados légitársaságok használták. Bár az épület műemlékvédelmi védettséget élvez, nem lesz látogatható, szó szerint lelakatolják.  


 

Vonattal, átszállás nélkül Burgaszba és Várnába

A MÁV-START 2012 nyarán is közlekedtet közvetlen vonatokat Délkelet-Európa tengerparti nyaralóhelyeire, Burgaszba június 1-jén, pénteken, Várnába pedig június 2-án, szombaton indul idén először közvetlen gyorsvonat a Budapest-Keleti pályaudvarról. Az utazás során nemcsak ülő-, hanem fekvőhelyes és hálókocsis elhelyezés is választható, így az utasok másnap reggel kipihenten érkezhetnek a bolgár tengerparti nagyvárosokba. A buszos utazásnál így mindenképpen kényelmesebben telik az idő, az autóhoz képest pedig a plusz éjszakai szállásköltséget lehet megtakarítani. A vonatokra Szolnokon és Békéscsabán is fel lehet szállni.

 Budapestről Burgaszba a Nesebar gyorsvonattal

A Nesebar nemzetközi gyorsvonat a Budapest-Keleti pályaudvarról június 1-jétől szeptember 28-ig minden kedden és pénteken, Burgaszból pedig június 2-ától szeptember 29-ig minden szerdán és szombaton indul. A két végállomás közötti távolságot alig több mint egy nap alatt teszi meg a vonat.

Albena nemzetközi gyorsvonat Várnába

A Románián át közlekedő Albena nemzetközi gyorsvonat Budapestről június 2-ától szeptember 29-ig minden szombaton, Várnából pedig június 3-ától szeptember 30-ig minden vasárnap indul. A menetidő kevesebb, mint egy nap, a vonat a reggeli órákban érkezik Várnára.

A Nesebar és az Albena gyorsvonatra bármely nemzetközi vasúti pénztárban meg lehet vásárolni a menetjegyet akár forintban, akár euróban. További információ a www.mav-start.hu oldalon található vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat 06 (40) 49 49 49-es telefonszámán kérhető.


 

Vasúton a bécsi reptérre

Kétóránkénti vonatindulással, kedvezményes kiegészítő buszjeggyel, akár négy óra alatt elérhető Budapestről Schwechat, a bécsi repülőtér. Napi kilenc vonatpár biztosítja a közvetlen eljutást a magyar és az osztrák főváros között, az állomásokról pedig félóránként induló buszokkal, csökkentett áron lehet a reptérig utazni. A vonatjegy továbbá kedvezményes múzeumbelépő vásárlására is lehetőséget ad.

 A Flughafen Wien-Schwechat (VIE) Bécs és egyben a régió legnagyobb utasforgalmú nemzetközi repülőtere. Innen számos olyan célállomás közvetlenül elérhető, amelyre Magyarországról jelenleg nem indítanak járatot a légitársaságok. Érdemes a Bécsből induló repülőjáratokhoz is vonattal utazni, így elkerülhetők a parkolási költségek, és útközben nyugodtan lehet pihenni vagy akár dolgozni. A modern, hangszigetelt és légkondicionált railjet-szerelvényeken az üléseknél konnektorok találhatók, így az elektromos eszközök útközben tölthetők, és a mobil kommunikációs eszközök is használhatók. A legkisebbek figyelmét a mesesarokban vetített filmek is leköthetik az utazás során. A reptéri eljutáshoz nemcsak a kényelem biztosított, hanem a MÁV-START Zrt. által kiállított, Bécsbe szóló nemzetközi vasúti menetjegy felmutatásával az utasok egyedi kedvezményben is részesülnek a Postbus repülőtéri járatain. Így a napközben félóránként indított buszokkal hét euróért lehet eljutni Wien Westbahnhof és Wien Meidling vasútállomásokról a repülőtérre. A naponta közlekedő hét railjet vonatról az átszállás Wien Meidling állomáson javasolt, míg a többi EuroNight vonatról Wien Westbahnhof állomáson lehet átszállni a közvetlen repülőtéri buszokra. Az új együttműködésnek köszönhetően Budapestről, Tatabányáról, Győrből, továbbá a csatlakozó vonatok segítségével a Dunántúl nagy részéről az autózással időben és árban is versenyképes választási lehetőséget nyújt a vasút a bécsi repülőtérre. 

A MÁV-START Zrt. által kiállított bécsi vonatjegy további előnye, hogy a vasúti jegy felmutatásával az utasoknak lehetőségük van az Albertina múzeumban megrendezett Gustav Klimt kiállításra kedvezményes belépőt vásárolni. A 11 helyett 8 eurós belépőjegyet a múzeum jegypénztárában lehet megvenni. A kiállítás 2012. június 10-ig várja a látogatókat.

A Bécsbe közlekedő vonatok menetrendjéről és a kedvezményes ajánlatokról részletes tájékoztató a vasúttársaság honlapján, a www.mav-start.hu oldalon található, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat 06 (40) 49 49 49-es telefonszámán kérhető.

 


 

"Diaszpóra" mozgalmat indítunk hazánk népszerűsítésére

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete "Rot-Weiß-Rot in Ungarn" szlogennel úgynevezett "diaszpóra”mozgalmat indít az ausztriai magyarok körében. A mozgalom célja, hogy az ausztriai magyarság bevonásával még több osztrák vendég és turista forduljon meg Magyarországon. A mozgalom lényege, hogy az ausztriai magyarok osztrák ismerőseiknek ajánlják Magyarországot, mint turisztikai célországot, hogy ezáltal tovább növekedjen az osztrák vendégéjszakák száma Magyarországon, s közvetetten pótlólagos bevételhez jutassák a hazai turizmusgazdaságot. A Rot-Weiß-Rot in Ungarn mozgalomban résztvevő szolgáltatók – számuk egyelőre 60, de bizonyára hamarosan nőni fog – kedvezményekkel csábítják az Ausztriában élő, dolgozó magyarokat és ismerőseiket. A mozgalom alapját a magyarországi turisztikai ajánlatok jelentik, amelyek gyakran jelentős kedvezményeket biztosítanak a vendégek részére. A rendhagyó kezdeményezés az MT Zrt. bécsi irodájának becslése szerint már rövidtávon, évi 10 ezer pótlólagos osztrák vendégéjszakát generálhat a hazai szálláshelyeken, középtávon pedig ennek háromszorosa a cél. Az akció direkt költségvetési hatása éves szinten 200 millió forintra becsülhető. - A magyar diaszpóra számára, mint érzelmileg motivált közvetítők részére, a Rot-Weiß-Rot in Ungarn mozgalommal olyan eszközt teremtettünk, amely rendkívül egyszerű és gyors hatásmechanizmussal képes emberek ezreit, tízezreit egy jó közösségi cél érdekében felsorakoztatni, s ezáltal az anyaország gazdasági lehetőségeit gyarapítani. A mozgalom alapgondolata, hogy mind a keresleti, mind pedig a kínálati oldalt tekintve mindenki jól jár – foglalta össze a bécsi magyar nagykövetségen tartott tájékoztatón a mozgalom lényegét Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője.


 

Új légitársaság Budapesten
A spanyoloknak is kellünk

Új légitársaság landol április 25-én Budapesten. A spanyol Volotea Airlines az olaszországi Velencéből indít járatokat Budapestre. A diszkont légitársaság hetekkel ezelőtt alakult azzal a céllal, hogy Európa közepes és kisebb méretű városai között teremtsen légi hidat, és elérhető áron kínáljon közvetlen járatokat. A Volotea Airlinesnak egyelőre 3 Boeing 717-es típusú, 125 személyes gépe van, első európai bázisa a velencei Marco Polo repülőtér. Innen elsősorban spanyolországi és olaszországi, valamint közép-európai városokba indítanak járatokat A Volotea Airlines Budapestet az elsők között vette fel a célállomásai közé, a Malév csődje miatt. Budapest és Velence között az elmúlt hónapban már nem volt légi összeköttetés. A Volotea bejelentése szerint a legolcsóbb egyirányú jegy illetékkel együtt 19 eurótól kapható.


 

Budapest-Athén, új Aegean Airlines járat

Egy hónapi szünet után március 9-től ismét van közvetlen légi összeköttetés a görög és a magyar főváros között. A legnagyobb görög légitársaság, az Aegean Airlines vadonatúj Airbus A 320-ast közlekedtet hetente négy alkalommal repül Athénból Budapestre. A jellegzetesen görög kék-fehér festésű Airbus A 320-asok ezentúl hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap fordulnak meg a két főváros között.Az Aegean Airlines 168 személyes, két osztály (business és turista) elrendezésű gépei két óra alatt teszik meg az Athén és Budapest közötti utat. A járatok naponta reggel 09:05-kor indulnak a görög fővárosból és helyi idő szerint 10:20-kor érkeznek Budapestre. A járat visszafelé 11:05-kor indul és athéni idő szerint 14:05-re ér haza.


 

oldalak:  1  2  3  4  5  6  7   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat