napja 
 

Vasúton a bécsi reptérre (Utazás - Hírek)
Vasúton a bécsi reptérre

Kétóránkénti vonatindulással, kedvezményes kiegészítő buszjeggyel, akár négy óra alatt elérhető Budapestről Schwechat, a bécsi repülőtér. Napi kilenc vonatpár biztosítja a közvetlen eljutást a magyar és az osztrák főváros között, az állomásokról pedig félóránként induló buszokkal, csökkentett áron lehet a reptérig utazni. A vonatjegy továbbá kedvezményes múzeumbelépő vásárlására is lehetőséget ad.

 A Flughafen Wien-Schwechat (VIE) Bécs és egyben a régió legnagyobb utasforgalmú nemzetközi repülőtere. Innen számos olyan célállomás közvetlenül elérhető, amelyre Magyarországról jelenleg nem indítanak járatot a légitársaságok. Érdemes a Bécsből induló repülőjáratokhoz is vonattal utazni, így elkerülhetők a parkolási költségek, és útközben nyugodtan lehet pihenni vagy akár dolgozni. A modern, hangszigetelt és légkondicionált railjet-szerelvényeken az üléseknél konnektorok találhatók, így az elektromos eszközök útközben tölthetők, és a mobil kommunikációs eszközök is használhatók. A legkisebbek figyelmét a mesesarokban vetített filmek is leköthetik az utazás során. A reptéri eljutáshoz nemcsak a kényelem biztosított, hanem a MÁV-START Zrt. által kiállított, Bécsbe szóló nemzetközi vasúti menetjegy felmutatásával az utasok egyedi kedvezményben is részesülnek a Postbus repülőtéri járatain. Így a napközben félóránként indított buszokkal hét euróért lehet eljutni Wien Westbahnhof és Wien Meidling vasútállomásokról a repülőtérre. A naponta közlekedő hét railjet vonatról az átszállás Wien Meidling állomáson javasolt, míg a többi EuroNight vonatról Wien Westbahnhof állomáson lehet átszállni a közvetlen repülőtéri buszokra. Az új együttműködésnek köszönhetően Budapestről, Tatabányáról, Győrből, továbbá a csatlakozó vonatok segítségével a Dunántúl nagy részéről az autózással időben és árban is versenyképes választási lehetőséget nyújt a vasút a bécsi repülőtérre. 

A MÁV-START Zrt. által kiállított bécsi vonatjegy további előnye, hogy a vasúti jegy felmutatásával az utasoknak lehetőségük van az Albertina múzeumban megrendezett Gustav Klimt kiállításra kedvezményes belépőt vásárolni. A 11 helyett 8 eurós belépőjegyet a múzeum jegypénztárában lehet megvenni. A kiállítás 2012. június 10-ig várja a látogatókat.

A Bécsbe közlekedő vonatok menetrendjéről és a kedvezményes ajánlatokról részletes tájékoztató a vasúttársaság honlapján, a www.mav-start.hu oldalon található, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat 06 (40) 49 49 49-es telefonszámán kérhető.

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat