.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3   

 
Pr(itt) az iskolaszezon

A Henkel innovatív vállalatként nagy hangsúlyt fektet a termékfejlesztésekre.
A Pritt márka is egy világújdonsággal, a ragasztóstift feltalálásával született 1969-ben. Azóta a ragasztóanyag jelentős fejlődésen ment át: a jelenlegi formula 90%-ban természetes, megújuló alapanyagokból készül, oldószermentes, ruhából 30°C-on kimosható.

A Pritt innovációinak középpontjában a fenntarthatóság és a környezetvédelem áll.
A hibajavító rollerek betétei 50%-ban újrahasznosított műanyag felhasználásával készülnek. Például a Pritt ECOmfort Roller, az első hibajavító roller, melynek háza 89%-ban természetes alapanyagokból, biomasszából készül, gyorsan és szárazon javít. A márka termékei az Európai Unióban, főként Németországban készülnek csökkentett károsanyag-kibocsátású gyárakban. A Pritt az iskolaszezonra minden évben egy limitált kiadású ragasztóstift sorozattal készül. Tavaly az olimpia éve volt, ekkor különböző sportoló Pritt Manók szerepeltek a csomagoláson. Idén a képzelet világában kalauzol el bennünket – a Pritt Manó figurák hercegként, pilótaként, lovagként, kalózként jelennek meg a ragasztóstifteken. Megújult továbbá a Pritt honlapja (www.pritt.hu), ahol amellett, hogy minél többet megtudhat a Pritt termékek széles választékáról, a tartalom kreatív kézműves ötletekkel is bővült. Kövesse figyelemmel a Pritt Kreatív Klub blogját és facebook oldalát is, ahol színesebbnél-színesebb, kivételes ötleteket és alkotói ihletet talál a kézügyes munkához.  


 

Tomi 2in1 zöld tea és jázmin illóolajokkal

A fantasztikus illat a legfontosabb tényezők egyike, amely alapján az emberek megválasztják mosószerüket. Ezért a Henkel szakértői az egész világot bejárták, hogy megtalálják a legvonzóbb illatot az új Tomi mosószercsalád számára. Ázsia végeláthatatlan zöldtea-ültetvényeitől kölcsönözték a zöld tea bársonyos és gazdag aromáját, a Föld távoli trópusi szegleteiből pedig a visszafogott, mégis igéző jázmin illatát. Így született meg az új Tomi 2in1 zöld tea és jázmin egyedülálló illata – mellyel tiszta ruhái egyben nagyon friss illatúak is lesznek.

Az aromaterápia során évszázadok óta felhasználták a növényekből nyert illóolajokat. A Henkel szakértői most ezt a tradíciót ötvözték évtizedek laboratóriumi kutatómunkájával, így hozták létre a Tomi mosószerek új generációját.  A Tomi 2in1 zöld tea és jázmin mosószereiben két világ találkozik, így jön létre egy nyugalmat árasztó, mégis energikus illat, amely rabul ejti érzékeinket – és ruháinkat. A zöld tea illatanyaga a Camellia Sinensis zöldtea-növényből származik, amely a kozmetikai ipar kedvelt összetevője és krémek, szappanok, samponok valamint masszázsolajok készítéséhez használnak. A jázmin virágából nyert illóolaj viszont igen drága, mert nagyon sok virág szükséges kis mennyiségű olaj előállításához. A különleges, fehér virágokat éjszaka kell begyűjteni, mert a jázmin illata sötétedés után intenzívebb.

A Henkel legújabb mosószere, a Tomi 2in1 zöld tea és jázmin csomagolása és hatása is prémium minőségű – kedvező áron. A ruhák nemcsak gyönyörűen tiszták, hanem nagyon finom illatúak is lesznek. Az új Tomi 2in1 zöld tea és jázmin csomagolása is igazán vonzó. Egzotikus, jázminvirággal és zöldtea-levéllel díszített külső rejti az illóolajokat tartalmazó, csábító Tomi-termékeket. A fogyasztók véleménye szerint az illóolajok sikert hoznak majd a Tomi számára – a nők 87 százaléka szerint, az esszenciális olajok használata a mosószerek terén egyedülálló megoldás, 88 százalékuk szerint pedig az illóolajok jól illenek a Tomi márkához.  Az új Tomi 2in1 zöld tea és jázmin termékek 2013 februárjától kaphatók a boltokban. Elérhető több méretben, por és gél formátumban is, hogy minden fogyasztó megtalálhassa a számára legmegfelelőbb megoldást.


 

Mindent a kertbe!

Hatalmas virágzó tulipánkert fogadja a virágok szerelmeseit március 22-24. között a Papp László Sportarénában. A kertépítés, berendezés, kerti burkolatok, bútorok, árnyékolás- és öntözéstechnikai megoldások széles választékát találhatjuk meg a rendezvényen. A szervezők megmutatják a legújabb kerti trendeket, a kültéri bútoroktól vagy az idei tájépítészeti divatig.

A kertnek ma már része az,  ahol sütögetni lehet. A grillek, kerti konyhák, medencék, szerszámok, egyéb felszerelések gyártása pedig külön iparágat alkot. Akármilyen pici egy terasz vagy egy erkély, buja oázissá lehet varázsolni. Mindez persze egy szobában is megvalósítható, csak ügyesen kell kiválasztani a virágokat. Lehet, hogy a kert végre beköltözik a lakásba? 

 A tulipánrajongóknak ezen a hétvégén a Holland Tulipán Bemutató pompázatos szín- és illatorgiát ígér, 5000 virágzó tulipánnal, közel 300 négyzetméteren.

A kiállítás megszokott társrendezvénye, a Greenexpo ezúttal is integráltan, a Gardenexpo szerves részeként mutatja be a zöld mindennapokhoz szükséges újdonságokat, termékeket, energiatakarékossági tippeket, és az ehhez kapcsolódó pénzügyi megoldásokat.


 

Bref ? Mindig tiszta és friss WC

A WC tisztítása soha nem tartozott a legkedveltebb házimunkák közé – főleg, ha makacs rozsdafoltokkal és vízkővel is meg kell küzdeni. Szerencsére a reménytelennek tűnő helyzetekben is kéznél a segítség: az új Bref 6x Effect Power Gel három változata képes megküzdeni a nehéz feladattal. Mindhárom változat hat kritikus problémával küzd meg hatékonyan: eltüntetik a szennyeződéseket, megtisztítják a víz alatti felületeket is, ragyogóvá, friss illatúvá és higiénikussá teszik a vécékagylót. Két tisztítás között pedig frissen tartja az új Bref Power Aktiv eukaliptusz illatú WC frissítő. 

Bármire is legyen szükség ahhoz, hogy a WC ragyogjon, az új Bref 6x Effect Power Gel termékcsalád hatékony megoldást kínál – és a vécékagyló olyan lesz, mintha új lenne:

  • A Bref 6x Effect Power Gel Hatféle hatással vízkő ellen – a leghatékonyabban képes megszabadítani a WC-t a makacs vízkőlerakódásoktól, így a vécékagyló víz alatti és feletti felületei egyaránt higiénikusak és tiszták lesznek. Ezen túl fertőtlenít, rozsdaoldó és friss illatával kellemesebbé teszi a tisztítást.
  • A Bref 6x Effect Power Gel Hatféle hatással rozsdafoltok és elszíneződések ellen – a WC-t elcsúfító rozsdafoltok és más szennyeződések eltávolításának szakértője, amely egyúttal a vízkővel is megbirkózik, és fertőtlenítve tisztítja a felületet, akár a mindennapi takarítás során is.
  • A Bref Power Gel 6x Effect Hatféle hatással total protection megakadályozza, hogy a szennyeződések lerakódjanak a vécécsésze belsején – így csökkenti a vízkövesedést és koszfoltok kialakulását, amelyek a baktériumok táptalajául szolgálhatnak. Ez a teljes körű védelmet nyújtó, polimereket tartalmazó folyékony gél védőpajzsot képez a vécékagyló felületén.

A vécékagylóba akasztható Bref Power Aktiv WC-frissítő új illattal jelentkezik: az eukaliptusz variáns klórtartalma mellett higiénikus tisztaságot nyújt. Felületaktív hatóanyag tartalmának köszönhetően biztosítja a higiénikus tisztaságot és a habképződést, a benne lévő parfüm pedig kellemesen intenzív illatot áraszt minden öblítés alkalmával és visszafogottabbat az öblítések között is.

Az új Bref 6x Effect Power Gel mindhárom változata és az új Bref Power Aktiv eukaliptusz WC frissítő már kapható a boltokban.

Bref Power Gel 6x Effect Vízkő ellen 750 ml, ajánlott fogyasztói ár: 699,- Ft

Bref Power Gel 6x Effect Rozsdafoltok és elszíneződések ellen 750 ml, ajánlott fogyasztói ár: 699,- Ft

Bref Power Gel 6x Effect Total Protection 750 ml, ajánlott fogyasztói ár: 699,- Ft

Bref Power Aktiv eucaliptus WC frissítő 50 g, ajánlott fogyasztói ár: 539,- Ft

Bref Power Aktiv eucaliptus WC frissítő 2x50g ajánlott fogyasztói ár: 829,- Ft 


 

Kavics- és kőfestés

Szinte semmibe sem kerülő ajándékkal lephetjük meg barátainkat, ha van egy kis kézügyességünk és már próbálkoztunk üvegfestéssel. Nyilván a festékekből maradt valamennyi. Pontosan ezt a maradék festéket tudjuk felhasználni  szép formájú kavicsok festésére. A festett kövek szolgálhatnak levélnehezékként, az apróbbakból kabala készülhet.

Először szerezzük be a köveket. Folyóparton, de akár a játszótéren is találunk szép sima példányokat. Mindenképpen olyanokat szedjünk fel, amelyek felülete sima és világos árnyalatú. Érdemes kisebb nagyobb méretűeket is gyűjteni, mert ha belejövünk az alkotásba, úgysem akarjuk abbahagyni. Otthon legelőször alaposan mossuk meg mindegyiket. Ha viszonylag tiszta, elég csak egy kis szappanos víz, a szennyezettebbeket kefével  megsikálhatjuk. Hagyjuk a kavicsokat papírlapon teljesen megszáradni.

Készítsük ki a festéshez szükséges felszerelést. Kisebb-nagyobb méretű ecsetet, kontúrozót, üveg festékeket, festékhígítót, vizet. Fültisztító pálcikát is érdemes kirakni, mert az esetleges festékmegfolyásokat prímán fel lehet vele itatni.

Vegyük kézbe a követ és rajzoljuk rá az egyik oldalára a motívumot kontúrozóval. Először érdemes egy keresztben futó csíkkal elválasztani a kő felső és alsó részét, kvázi két „féltekére” osztani. Nagyon óvatosan forgassuk munka közben a követ, mert könnyen hozzáérhetünk a már felvitt kontúrfestékhez, és az elkenődhet. Ha egészen biztosak akarunk lenni, hogy nem kenjük el, egyszerre csak kis részt rajzoljunk meg, és varjuk meg, amíg a kontúrozó megszárad.

Kontúrozás után tegyük le a követ sima felületre és várjunk legalább fél-egy órát, hogy a kontúrfesték teljesen megszáradjon.  Nagyobb ecsettel a nagyobb, kisebbel a kisebb részleteket fessük. Ha kész az egyik „félteke”, tegyük fel egy polcra a kavicsot és hagyjuk az alkotást teljesen megszáradni. A kő másik oldalát is ugyanilyen sorrendben fessük be.

***Tippek:

*A kövekre nemcsak geometriai mintákat festhetünk, de virágokat, lepkéket, állatokat. Ha egy csillejegy képét festjük rá, a kő talizmánként szolgálhat.

*A képen látható egyik apró kavicsra a kínai boldogság jelét festettük.

*Legegyszerűbb az egyszínűre festett kavicsra kontúrozóval nevet, dátumot írni.

*Ha több apró kavicsot gyűjtünk, fessük mindegyiket más-más színre, és száradás után tegyük mindet egy kis kosárba, tálkába vagy dobozba. Mutatós szobadísz lehet.

*Nagyméretű kövekre mondatokat, de akár rövidebb versidézeteket írhatunk.

                                                                                                              Bán Judit


 

Gyertyatartó színesben

A tavasz közeledtét „sürgethetjük” a pillangós gyertyatartóval. Tényleg pár perc alatt elkészül. Ha négy-hat darab gyertyatartót különböző színűre festünk, minden teríték mellé más-más színű gyertyatartót állíthatunk.

A natúr kerámia gyertyatartót világos és sötétebb kék akril festékkel befestjük. Száradás után szintén akril festékkel pillangókat festünk rá. (Kevésbé ügyesek dekupázs papír-ívről vagy háromrétegű papírszalvétáról pillangómintát vághatnak ki körömollóval és ezeket a mintákat dekupázs ragasztóval rögzíthetik.) Teljes száradás után a gyertyatartót színtelen lakkal átkenjük. Ha száradás után még egy réteg lakkot viszünk fel rá, magasabb fénye lesz és jobban bírja a strapát. Ha például étel fröccsen rá, nedves ruhával nyomtalanul le tudjuk törölni. Lakkozatlan felületről a foltot nem lehet eltüntetni.

A hobbyművész boltokban minden hozzávalót megkapunk.

Bán Judit


 

Foltdekupázs technikával - oroszos hangulatban

Az oroszos minták nálunk is hódítanak, pár forintból szlávos hangulatot varázsolhatunk a konyhánkba. Nem kell hozzá más, mint hobbyművész boltban kapható papírmasé doboz, kerek fa tálca, fehér akril festék, pár ív décopatch papír, décopatch ragasztó és lakk. Először fessük be a tárgyakat fehér akril festékkel és hagyjuk teljesen megszáradni. Erre azért van szükség, mert a vékony décopatch papíron átütne a tárgyak barna alapszíne. A doboz belsejét és a tálca alját nem kell befesteni és bevonni. 

Décopatch papírból vágjunk ki megfelelő méretű darabokat. A doboz tetejéhez egymással harmonizáló háromszögeket, testéhez matrjoska babákat vágtunk ki. A tálca bevonásához is szabálytalan háromszögeket nyírtunk ki az ívekből.

Kenjünk décopatch ragasztót pár négyzetcentiméternyi területre és ragasztóba mártott ecsettel illesszük a helyére a papírdarabot, majd a ragasztós ecsettel simítsuk át. A következő darabot ugyanígy illesztjük az előző mellé, de arra ügyelünk, hogy tetőcseréphez hasonlóan pár milliméterrel fedje az előző darab illetve később a darabok szélét. A doboznak csak a külsejét vonjuk be. Ha elkészültünk, várjuk meg, míg megszáradnak. Vonjuk be a tárgyakat egy-két réteg décopatch lakkal. (mindig meg kell várni, míg az előző réteg megszárad) A dobozban tárolhatjuk például kedvenc orosz teakeverékünket. Teázáskor a tálcán szervírozhatjuk az italt.

Amit a technikáról tudni kell: A décopatch, vagyis foltdekupázs technikával díszített tárgy merész színeivel, mintáival a lakás minden helyiségét feldobja. Az erős, ugyanakkor vékony papír színtartó. Nagy előnye, hogy minden kis darabja felhasználható, a különböző mintájú ívek darabjai egymással tetszőlegesen kombinálhatók. Ha felragasztás után a kész tárgyat 2-3 rétegben lelakkozzuk, különösen strapabíróvá és magas fényűvé válik. A décopatch papír alkalmas ötletes kollázsok készítésére, a legkülönfélébb felületek, kisebb-nagyobb bútordarabok (komód, asztal, szék, tükörkeret) díszítésére. Régi ütött, kopott, ám szép formájú kisbútoraink fehér alapozás után décopatch technikával különösen dizájnossá varázsolhatók. 

Bán Judit


 

Akusztikus bútorok ? A hangsugárzók stílusa

Otthonunk kialakításánál a tárgyak harmóniájára törekszünk, különös gonddal választjuk ki a kanapét, a szőnyeget, a lámpákat vagy a székeket, amelyekből annyira széles a választék, hogy sokszor csak hosszú vívódás után tudunk dönteni. Nehezebb a helyzetünk, ha minőségi és szép hangfalat keresünk, olyat, amelyik színében, formájában, anyagában illik a modern, a minimál, a vintage, netán a klasszikus stílusban berendezett lakásunkhoz. Mostantól azonban csak a képzeletünk szabhat határt annak, ha szívesebben hallgatnánk zenét egy egyedi tervezésű, a belső tér stílusához illesztett hangsugárzóból, mert bemutatkoznak a kézzel készített, kiváló hangminőségű és formabontó hangfalak, a magyar fejlesztésű és kivitelezésű Akusztikus Bútorok.


 

Nem merünk színeket használni

Nem merünk színeket használni – állítja Herczeg Zoltán. Az extrém stílusáról és ízléséről ismert divattervező a Trilak festékgyár éves értékelőjén mesélt arról, hogy az Oroszlán jegy szülöttjeként lakását pirosra és narancssárgára festette, majd egy tengeren, vitorlázással töltött hét után átváltott a zöldre. „Öltönyeink, kosztümjeink szürkék, a falakat meg fehérre festjük. Külföldön sokkal bátrabban nyúlnak a színekhez, akár öltözködésről, akár lakásfestésről, vagy a bútorok kiválasztásáról van szó.”

Úgy tűnik azonban, hogy változóban a magyarok ízlése is - képünkön egy Dohány utcai tűzfal látható -, mert a Trilak festékgyár a válság ellenére tudja tartani vezető pozícióját. A festékpiaci eladások mintegy 25%-kal csökkentek az elmúlt három évben, a több mint százéves múltra visszatekintő Trilak Festékgyártó viszont nem csupán tartani, hanem erősíteni is tudta piacvezető szerepét.  Évértékelő sajtótájékoztatóján a cégcsoport vezetősége nem titkolta, mivel tudta válságban is növelni forgalmát. Jelenleg a festékfogyasztás volumenét 40,1%-ban Trilak termékek adják, vagyis majdnem minden második vásárló, a Trilak portfóliójából választ magának festéket. A piaci részesedés növekedése egyrészt maguknak az erős, olyan hagyományokkal rendelkező, Superbrands és Magyarbrands díjakkal egyaránt kitűntetett márkaneveknek tudható be, mint a Héra, a Trinát vagy a Lazurán. A hagyományok tisztelete mellett persze a beruházásoknak is fontos szerep jut. A termékfejlesztés során egyébként mindig figyelemmel kísérik az aktuális színtrendeket is, hogy a divatnak megfelelő árnyalatokkal jelenhessenek meg piacon. Ugyanakkor a cég a Trilak Stúdió bolthálózat létrehozásával a nehéz gazdasági körülmények között olyan támogatási lehetőséget ajánlott a magyar kereskedőknek, ami biztosíthatta számukra a talpon maradást, megerősödést, a festők továbbképzését pedig egy ingyenes, moduláris rendszerben vállalta fel- hangsúlyozta Raskó Attila, a Trilak Festékgyártó Kft. marketingigazgatója.


 

oldalak:  1  2  3   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat