.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   

 
Megnyitotta kapuit a Kézműves Magyar Ízek Vására
A belép?jegy levásárolható

Idén is harangkongatással nyitotta meg kapuit a 3. Kézműves Magyar Ízek Vására, ahol a tradicionális ízek mellett számos gasztronómiai különlegességet kóstolhatnak meg az érdeklődők. Ilyen a vízibivaly szalámi, a tufapincében érlelt sajt vagy az eperbor. A gasztronómiai különlegességek mellett számos színpadi program is várja az érdeklődőket. Március 9-11. között újra benépesedik a budapesti Millenáris B épülete, ahol a több mint 5000 ízt most nem kategóriánként, hanem Magyarország és a határon túli magyar régiók szerint csoportosítják: Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország, Közép-Magyarország, Észak-Alföld, Nyugat-Dunántúl, Kárpátalja, Erdély, Délvidék és a Felvidék. A vásárlók így együtt kóstolhatják például a bükki kézmûves sajtot a szilvásváradi füstölt pisztránggal. A szervezõk folyamatos színpadi főzőshow-val is készülnek, ahonnan ötleteket is meríthetünk egy-egy hétvégi menühöz.A főzőshow-k és a szakmai beszélgetések mellett pénteken a Balkán Fanatik, szombaton a Borra Való zenekar játszik. A szervezők a családosoknak 12 év alatt ingyenes belépővel és a vasárnapi Alma együttes koncertjével kedveskedtek. A vásár belépője teljes egészében levásárolható a tavaly októberében megnyitott Kézmûves Magyar Ízek Márkaboltban (1033 Budapest Szõlõkert út 4/B).


 

Végre van magyar esélyes a Bocuse d?Or-on!

Széll Tamás, a Michelin csillagos Onyx étterem séfje, miután 2011-ben megnyerte a Bocuse d’Or, a kulináris világ legnagyobb presztízsű szakmai versenyének magyarországi selejtezőjét, megkapta az esélyt arra, hogy idén Brüsszelben, az európai döntőn bizonyítson. Felkészülését Geir Skeie norvég séf, a Bocuse d’Or 2009-es győztese segíti (képünkön balra). Az európai versenyre és így jövőre, a lyoni világversenyre előírt két fő alapanyagból, a doveri nyelvhalból, valamint a feketelábú, szabad tartású csirkéből február 20-án tartott bemutatót a séf a METRO Vevőakadémián.

Széll Tamás fiatal kora ellenére számos elismerést vívott ki magának. 2003-ban megnyerte a hazai Chaîne des Rôtisseurs szakácsversenyt és képviselte Magyarországot a dél-afrikai döntőn. 2008-ban és 2010-ben a Hagyomány és Evolúció szakácsversenyt nyerte meg, mely a legrangosabb hazai melegkonyhás megmérettetés. Pályafutásának eddigi legjelentősebb elismeréseit 2011-ben kapta, hiszen tavaly márciusban az Onyx kiérdemelte első Michelin csillagát, októberben pedig a HUNGEXPO által szervezett magyarországi döntőn Tamás elnyerte a lehetőséget arra, hogy idén márciusban ő képviselje Magyarországot a Bocuse D’Or európai döntőjén. 


 

oldalak:  1  2  3  4  5   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk