napja 
 

Életre kelt pillangó (Szépség - Lakás)
Életre kelt pillangó

A világ egyik legismertebb porcelánja a herendi, annak is a legismertebb mintája a Viktória királynőről elnevezett pillangós. Ennél jóval többet meg lehet tudni Herendről és a porcelánról, mert csodás, komplett programmal várja a látogatókat a Herendi Porcelánmanufaktúra.

A bejáratnál hatalmas porcelán oroszlán fogadja az érdeklődőket. A látogatóközpontban a  legújabb, 3D-s filmen rövid, ellesett pillanatokkal mutatja be a porcelánkészítés egy - egy fázisát. Virtuálisan életre kel Viktória királynő pillangója és a Rothschild minta madara.

A film után a látogató megtekintheti a mini manufaktúrában a porcelánkészítés menetét, a legismertebb dísztárgyak, készletek, formák titkaira is fény derül.

A porcelánmúzeum minden mintát és különlegességet bemutat, ami Herenden készült, készül. Híres megrendelők és híres ajándékok szintén a múzeum részét képezik. Még egy kezdeti égetőkemence is megtekinthető, ami a mai napig is működne, ha befűtenék.  A manufaktúra udvarán a szökőkút körül ismert herendi porcelánfigurák óriás változatai állnak, ez kedvelt fotóhelyszíne a házasulandóknak.

A programok után az Apicius Étterem és Kávézó várja a megpihenni vágyókat. Itt – természetesen – herendi készlettel terítenek.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat