napja 
 

Különleges előadások a Budapesti Tavaszi Fesztiválon (Programajánlók - Színház)
Van még néhány jegy
Különleges előadások a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

A debreceni Csokonai Színház, a Kodály Filharmonikusok közreműködésével és Kocsár Balázs vezényletével, március 21-én (szerdán) este a Művészetek Palotájában, a Fesztivál Színházban mutatja be A halott város című operát. A huszadik századi filmzene kétszeres Oscar-díjas komponistája, az úgynevezett hollywoodi hangzás egyik kidolgozója, Erich Wolfgang Korngold főműve igazi kuriózum. Az előadás érdekessége, hogy a zenekar a színpadon foglal helyet, az énekeseket pedig néma színészek „kettőzik le”, így nemcsak a zene, de a zenészek is a produkció főszereplőivé válnak. Vlad Troickij rendezésében a Magyar Állami Operaház két csillaga lép fel: Rálik Szilvia és Nyári Zoltán.

Camille Boitel és a Compagnie L’immédiat Itt és most című előadása a Nemzeti Színház Nagyszínpadán szerepel március 20-án és 21-én (kedden és szerdán) este. A fizikai színház és a kortárs cirkusz burleszkszerű egyvelege fifikás szerkezetei és lélegzetelállító akrobata-akciói sorával egyaránt várja a felnőtt és a nyolc év feletti gyerek nézőket. Kedden este, a produkció után az érdeklődők közönségtalálkozón is részt vehetnek, ahol az alkotókkal és közreműködőkkel találkozhatnak, beszélgethetnek a színház nézőtéri büféjében.

 Március 23-án és 24-én (pénteken és szombaton), szintén a Nemzeti Színház Nagyszínpadán a világszerte ismert Silviu Purcărete rendezését, Caragiale Farsang című, dupla szerelmi háromszögön alapuló vérbő komédiáját láthatják. A Radu Stanca Nemzeti Színház (Nagyszeben) ezzel az előadással ismét bizonyítja, mennyire ereje teljében van. Mint ahogyan Purcărete is, aki Magyarországon sem ritka vendég: 2005-ben a Katona József Színházban rendezte Shakespeare Troilus és Cressida című tragédiáját, többször is vendégszerepelt a gyulai Shakespeare Fesztiválon és a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. A pénteki előadást közönségtalálkozó követi az alkotókkal és közreműködőkkel a színház nézőtéri büféjében.

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat