napja 
 

Visszatér gyökereihez a világ legextrémebb sportversenye! (Egészség - Sport)
Ismét Kaposújlakon repülhetnek az őrült madáremberek a Wingsuit Boogie-n
Visszatér gyökereihez a világ legextrémebb sportversenye!

Új kategóriával kibővülve rendezik meg idén már nyolcadszorra a világ egyik legnagyobb wingsuit és csúsztató ejtőernyős versenyét, a Wingsuit Boogie-t. A gyökerekhez visszatérve, 7 év után újból a KAPOS DZ ad helyet az őrült fesztiválnak. Augusztus 1-10. között az 1200 euró összdíjazású megmérettetésen, az előzetes várakozások szerint 15 országból közel 80 nevező küzd meg egymással, ki képes a legtávolabbra siklani 4000 méter magasból, 200 km/órás sebességgel.

Az elmúlt évek sikerei után, augusztus 1-10. között rendezi meg a Magyar Bázisugró és Ejtőernyős SE a VIII. Wingsuit Boogie Szárnyasruha Nemzetközi Fesztivált és Magyar Bajnokságot a szárnyas repülőruha szerelmeseinek. A világ egyik legextrémebb sporteseményének újra a kaposújlaki KAPOS DZ ad otthont, ahol 2007-ben kezdetét vette a világ legnagyobb ejtőernyős wingsuit megmérettetése. A bajnokság lényege, hogy ki tud 4000 méter magasból kiugorva, 200 km/órás sebességgel a legtávolabbra repülni vízszintesen, egy bizonyos magasságvesztés alatt. 

A régi-új helyszín mellett további újdonság, hogy a versenyzők új kategóriában is nevezhetnek idén, azaz kisebb szárnyfelületű ruhákban (ws intermediate) is ugorhatnak a mélybe és repülhetnek.

Idén először csatlakozik az eseményhez a 4. JBWC nagyalakzatos formaugró tábor, ahol a wingsuit résztvevői is nevezhetnek a big way tábor ugrásaira és a nagyalakzatos ugrók is indulhatnak a szárnyas ruha és csúsztató versenyen.

15 ország közel 80 madárembere vesz részt az 1200 euró összdíjazású, nívós versenyen. További információk a Wingsuit Boogie hivatalos honlapján: http://wingsuitboogie.hu/

 

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat