napja 
 

Macaron nap Paris Budapest módra (Programajánlók - Lakoma)
Macaron nap Paris Budapest módra

Macaron nap a Bálnában 

Március 20-a édesebb már nem is lehetne. A Bálnában megrendezendő Macaron napra a Sofitel szálloda Paris Budapest étterme idén is számos különlegességgel érkezik. Jeremy Cayron, a Paris Budapest étterem francia séfje és cukrász csapata olyan kihagyhatatlan újdonságokkal érkezik majd a rendezvényre, mint a Macaron glacé vagy a Paleo macaron.

Az idei Macaron nap leghűsítőbb macaronja minden bizonnyal a Paris Budapest étterem bazsalikomos- olívaolajos-málnaszörbet macaronja lesz, a „Macaron glacé”, amelyet á la minute, vagyis helyben elkészítve kínálnak majd. A savanykás málnás szörbet, mint egy pihe-puha felhő illeszkedik a két ízletes, bazsalikomos macaron ágyba.

A Paris Budapest étterem macaron szakértő csapata mindenkire gondolt. A Macaron napra készített különleges Paleo macaronjuk elkészítésénél cukor helyett nyírfacukrot, illetve a macaron töltelékeként szolgáló ananászlekvár elkészítésénél zselatin és pektin helyett agar-agart használtak fel. Ezt a macaront így fogyaszthatják cukorbetegek, paleo diétát tartók, illetve laktóz-és gluténérzékenyek.

Az idei Henessy-Dining Guide díjkiosztó nagy kedvence, Jeremy Cayron Henessy konyakos macaronja sem hiányozhat a repertoárból. A Ries-link fehérboros macaron tölteléke a Sofitel szálloda saját borából, a Sofitel és Szentesi József, borász együttműködéséből született Ries-link fehérborból készül.

A Macaron nap macaron versenyére, amelynek témája idén a csokoládés macaron lesz, a Paris Budapest csapata egy Guanaja csokoládés-tonkababos macaronnal készül, amelynek tölteléke amaréna meggy lesz.

További ízeink idén a zöld teás, amelynek virág alakja nyűgözi majd le a macaron kedvelőket, a Rákóczi-túrós, amely a hagyományos sütemény íze mellett a francia eleganciával hódít, illetve a fahéjas-almás-diós macaron, amely nagymamánk almás süteményének ízvilágára emlékeztet bennünket.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat